Як я зробив бот для моніторингу цін на Rozetka
Привіт.
Мене звати Сергій і я хотів би коротко розказати про телеграм бота, що написав.
Цей бот призначений для відстеження змін у товарах на сайті Rozetka: статусу «в наявності» та ціни. Він стане у пригоді, зокрема, тим, хто хоче придбати популярний товар або стежить за знижками.
Я не знайшов альтернатив такому боту, тож буду радий, якщо він стане для когось корисним. Також буду вдячний за зворотній звʼязок та вашу думку щодо цієї роботи. Окрім коментарів тут, можна скористатись зворотнім звʼязком безпосередньо у самому боті.
Як це працює
Механізм простий: ви даєте боту посилання на потрібний товар на розетці, а він зберігає його і моніторить. Якщо ціна або наявність товару зміниться, він відправить вам повідомлення про це.
Яку проблему вирішує
Видимі сценарії:
- Іноді, треба щось купити не срочно, і відомо що знижка на товар існувала в минулому. В таких випадках, я терпляче чекаю поки знижка на товар не повернеться.
- Або інколи товару просто нема в наявності. У розетки є кнопка «Повідомити, коли з’явиться», але особисто мені не зручно отримувати сповіщення на пошту.
Але в основному, мені просто було цікаво це зробити)
Технічно
Бекенд на php8.1
. Крон на сповіщення кожні пʼять хвилин. Використовується багато різних пакетів: doctrine
, twig
, slim
, guzzle
, але головне: irazasyed/telegram-bot-sdk. Якщо цікаво конкретніше, задавайте питання.
Про мене
Я бекенд розробник на Magento 2. Близько трьох років комерційного доствіду, кілька своїх маленьких проектів на php
.
19 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів