Як я зробив бот для моніторингу цін на Rozetka

💡 Усі статті, обговорення, новини про продукти — в одному місці. Приєднуйтесь до Product спільноти!

Привіт.

Мене звати Сергій і я хотів би коротко розказати про телеграм бота, що написав.

Logo

@RozetkaAlertBot

Цей бот призначений для відстеження змін у товарах на сайті Rozetka: статусу «в наявності» та ціни. Він стане у пригоді, зокрема, тим, хто хоче придбати популярний товар або стежить за знижками.

Я не знайшов альтернатив такому боту, тож буду радий, якщо він стане для когось корисним. Також буду вдячний за зворотній звʼязок та вашу думку щодо цієї роботи. Окрім коментарів тут, можна скористатись зворотнім звʼязком безпосередньо у самому боті.

Як це працює

Механізм простий: ви даєте боту посилання на потрібний товар на розетці, а він зберігає його і моніторить. Якщо ціна або наявність товару зміниться, він відправить вам повідомлення про це.

Яку проблему вирішує

Видимі сценарії:

1. Іноді, треба щось купити не срочно, і відомо що знижка на товар існувала в минулому. В таких випадках, я терпляче чекаю поки знижка на товар не повернеться.
  2. Або інколи товару просто нема в наявності. У розетки є кнопка «Повідомити, коли з’явиться», але особисто мені не зручно отримувати сповіщення на пошту.

Але в основному, мені просто було цікаво це зробити)

Технічно

Бекенд на php8.1. Крон на сповіщення кожні пʼять хвилин. Використовується багато різних пакетів: doctrine, twig, slim, guzzle, але головне: irazasyed/telegram-bot-sdk. Якщо цікаво конкретніше, задавайте питання.

Про мене

Я бекенд розробник на Magento 2. Близько трьох років комерційного доствіду, кілька своїх маленьких проектів на php.

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

true-price.top — ось готова платформа з кращим функціоналом

Я написав окремий chrome extension для сайту Rozetka
На кожному товарі відображається графік, як ціна мінялась за останній період і також має функціонал про сповіщення зміни ціни.

Постійно розширяю і підтримую.

chromewebstore.google.com/...​dhomifoigdefjcplaim?hl=ua

Дуже корисно. Дякую. Ще було б прикольно дивитись, як довго товару не було в наявності

Реалізуйте на вебі, і буде хороша ідея для стартапу )

На вебі є кнопка в самому магазині

«Повідомити, коли з’явиться»

Якби ж ще модератор не зробив помилку в назві, було б значно краще)

Дякую за цей, гляну, раніше би пригодився, коли телевізор купував, то часто заходив дивитись, бо знижка була серйозна і стрибала в різні боки.

А для для моніторингу цін на Амазоні юзаю такий — camelcamelcamel.com

Дякую. Теж колись думав зробити нормальну базу, на кшталт steamdb.info. Може, після війни займусь.

Сіряк в 90% дешевше розетки, особливо телевізори.

Класний бот, мені буде корисно, пасіба

Скиньте будь ласка подивитись. Посилання чи назву

я був впевнений що такий топік вже є на форумі, значить не було ще!

Можливо, ви бачили раніше ось це: dou.ua/forums/topic/48086

Підписатись на коментарі