Мінфін про транспортний податок 15%: «Купівля авто у війну — не критична потреба»

У нас проблема безпеки, горить хата, а ви кажете, що не треба купувати засоби гасіння, а краще купити автомобіль. Без проблем, купуйте новий автомобіль, але додатково підтримаєте ще Збройні сили

Купівля авто зараз не є нагальною критичною потребою. А для сектора безпеки й оборони автомобілі ввозяться без мита та без сплати ПДВ

Цитати з інтервью міністра фінансів

А як вважаєте ви, чи є покупка авто — критичною потребою? Бо мені здається, що з основною задачею щипання вони не справилися: гуси почаси кричати 😉

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

— Податки — це мистецтво обскубувати гусака так, щоб той не кричав.
— Але ж гусак кричить!
— Це тому, що я його ще й ї*у. ©
с фейсбука

Купівля авто у війну — не критична потреба

— Йти всією верховною радою у місячну відпустку у війну — критична потреба
— Фінансування пінгвінів у війну — критична потреба
— Ремонт стадіонів та висаджування дерев у війну — критична потреба
— Купівля житла у війну (на дружину чи кота) — критична потреба
— Купівля біткоїнів у війну — критична потреба
...

Головна проблема навіть не в тому, що цей податок накинули під час війни під шумок. А в тому, що коли війна скінчиться — його не приберуть. Це як з цінами у гривнях та коливанням курса долара: долар росте — ціни ростуть, долар падає — ціни НЕ падають назад.

нічого нового, держпаразити вирішують за інших, як їм жити

То есть государство собирается поднять налоги на «не критичный» товар. И это с целью повысить прибыль с него? Так он же не критичный. Его просто покупать перестанут. Не будет этих +15%. Наоборот будет −5% в пенсионный фонд с покупки авто и -% с налогов автосалонов, которые не смогут реализовать продукцию.
Или это подарок фронтовикам т.к. за выплаты с передка на новый автомобиль насобирать получилось наконец-то?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

З 2019 виїхало з країни десь до млн. авто. В багатьох випадках люди замінили номерні знаки на місцеві Війна скінчиться — хтось повернеться і уряд такий «гони 15 відсотків, номер не наш = нова реєстрація»

Війна скінчиться — хтось повернеться

Навряд чи ті, хто збирається повертатися, міняли номери. А загалом при перереєстрації в іншій країні хіба Україна якимось боком про це дізнається? Замовлять дублікати номерів, якщо старі забрали, та й вперед далі кататися по старій реєстрації.

Та й усе одно по вiну будуть пробивати. Тут вже давно люди вивозили авто, отримували мiсцевi номери та й поверталися назад. Знову таможити не треба

вже давно люди вивозили авто, отримували мiсцевi номери та й поверталися назад. Знову таможити не треба

пан про нормативну базу що була за клятих попередників — чи про ту що буде після Перемоги?

Навряд чи ті, хто збирається повертатися, міняли номери.

1. в Гейропах водіїв на авто українськими номерами чмирять
2. в ряді країн зміна номерів обовязкова (хоча в більшості ніби за це ще не штрафують — в ФРН я чув вони постійно продовжують крайній термін заміни — але це завжди буває день-в-день останнього дня)
3. навіть там де вона не обовязкова — ви можете мати додатковий головний біль з місцевою бюрократією. Місцями навпаки)

Потенційно це нормальне рішення, але мають бути виключення — бізнес, волонтери, замість знищеного авто (без права передачі прав на знищене майно) у результати атак РФ чи інших злочинних намірів, плюс авто має бути схожого класу та вартості (тобто, купив копійку — найняв бомжа спалити авто — отримав можливість купити авто за 60к).

Апріорі це гарне рішення для автомобілів вартістю більше 40-60к доларів, причому такса нараховується на суму перевищення, а не на повну вартість.

Але чому б владі не дотриматись рекомендацій США і прискіплівіше не подивитись на корупцію, алкашку з табаком та митницю у першу чергу?

Ви шановний образили поважних людей, пройдіть в бусік

Це хто? Можна список поважних людей?

Весь список я і сам не знаю, але ви ж розумієте, що сама ідея

дотриматись рекомендацій США і прискіплівіше не подивитись на корупцію, алкашку з табаком та митницю

є антидержавницькою і протирічить українському менталітету? Ви людей без потоків чорного кешу залишити хочете? Ну ви і зрадник

Так, середньостатичний українець це «проти коррупції, але що б кум у (потрібна держ структура) міг порішати усі питання».
Гени нащадків тих, хто, спершу привів, а потім займався розкулачуванням та розкуркуленням сотню років тому під мудрим керівництвом «соціаліста на бронівічке», дають про себе знати.

Чесно кажучи, я вже не плекаю жодних надій щодо адекватності популяції після ~3 мільонів живих голосів за різні форми та види опзжників на виборах у 2019му, і окрема категорія це каста тих, хто за шарія голосував і ледве не завів його у раду. Це десь ~300к тушек серед яких, переважно, були не пенсіонери, а середнього± віку. Ще є пенси та всі інші, хто намагався привести до влади вічну молоду бабку з косою, але там вже клініка і нічого не поробиш.

Тобто 13.5 мільйонів голосів за не ОПЗшника це нормально?

Це те, що хоча б якось можна, з натягуванням сови на глобус, віднести до «ну, не палучілась». Бо ті, про кого я вище написав — 100% коллаборанти.

Ні. Калаборант це той, хто йде на співпрацю із ворогом.
За ОПЗ голосували наприклад ті, хто за статус російської мови та взагалі російського населення України. Чи ті хто вважають себе росіянами не мають право жити в Украіні та боротись за свої права? Якщо так то це той же самий расизм що і на рашці
Це не значить що вони підтримували політику путіна. Їх теж як і 73% у такому разі просто найобували. В принципі цим займається 100% нашої влади будь якої політичної орієнтації

Що саме ні?
uk.wikipedia.org/...​имінальному_праві_України
Доречі там ще презункція невинності Поки суд не винесе вирок людину калаборантом називати не можна

Доречі там ще презункція невинності Поки суд не винесе вирок людину калаборантом називати не можна

ага, і жертва пограбування не може назвати грабіжником грабіжника до рішення суду, все так у світі розових поні правового нігілізму

Можна. От накладати на нього санкції (позбавляти свободи, майна чи щось інше) можна лише за вироком суду. А називати — це твоє особисте судження, суд тут ні до чого.

Та на кухні з мамою можеш називати їх як хочеш
А от у публічному просторі це називається наклеп і теж стаття кримінального кодексу
А тут ще у яких масштабах — назвати 300к Українців калаборантами. Той ще кринж

А от у публічному просторі це називається наклеп і теж стаття кримінального кодексу

Слово «наклеп» зустрічається 0 раз в тексті Кримінального кодексу.
zakon.rada.gov.ua/laws/show/2341-14#Text

А так хотілося, скажи?

прикольно. раніше було
Стаття 125. Наклеп
Наклеп, тобто поширення завідомо неправдивих вигадок, що ганьблять іншу особу

а тепер є образа честі і гідності військовослужбовця, а таке ж про громадяна не бачу. хех, мдя.

але мають бути виключення — бізнес, волонтери

Не бачу жодної проблеми збільшити видатки ЗСУ на суму сплаченого податку. З одного корману перекинути гроші в інший — розчерк пера. Виключення в цій країні — то корупційний ризик

Він трошки дурак, він робить купівлю і володіння новими авто дорожчими за володіння і купівлю старого автохламу. В той час, коли весь світ взагалі робить навпаки. Плюс це не перший прояв такої логіки, складається враження що він абсолютно не придатний для своєї посади. Бо результати його дій будуть дуже цікавими. Одне діло піднімати податки, які і так в цілому великі, інше — робити це в такий ідіотський спосіб.

Звичайно всі ринуться шукати лазівки в цьому законі, бо так воно працює тисячі років і на цьому тримається вся економіка.

Цей подарок і на опель 1989 випуску: перша реєстрація, пофіг що саме реєструється.

Є люди які ввозять старі опелі?

Думка ж була не про те що опель 1989 року це гарна машина для перегону її в Україну, а що податок стосується не лише нових авто. А опель 1989 року як раз і взятий в якості приклада старого поганого авто за який все одно доведеться платити 15%.

Виходить що на умовно відчизняні ланоси цей податок не розповсюджується?
Тоді скоро можуть з’явитися і умовно відчизняні ренж ровери :-)

До чого тут вітчизняні чи ні? Ідеться про першу реєстрацію в сервісному центрі

А, зрозумів.
А така схема обломалась :-) Невже депутати жодної лазійки для своїх не залишили? Такого ж не буває.

Невже депутати жодної лазійки для своїх не залишили? Такого ж не буває.

залишили )) розглядається схема щоб закон був щоб зняти з депутатів заборону на виїзд

Та ні Мав же тачки на увазі.
Є там щось про інвалідів, але це ж не масштабуєш до рівня дружньої до міністра мережі автосалонів

Ну це не так працює.
Росте вартість на першу реєстрацію. Зменшується попит на такі авто. Збільшується попит на авто які вже були давно зареєстровані. Бариги піднімають ціни.
Так що ціна виросте на всі авто.

Велика відміна між Естонією та Україною у тому, де їх дійсно витратять на оборону, а де їх просто викрадуть.

Там економіка теж в аховому стані?

і демографія теж ((

Із демографією доречі там не все так добре. Воно просто на фоні Українських цифр виглядає досить смішно бо там населення всієї Естонії як Харкова до війни. Але всеодно динаміка не втішна.
Це не популярна для еміграції країна через клімат та складну мову та просто через те що то велике село, багато русні та ще й у теперешніх геополітичних реаліях найбільш ймовірна точка удару рашки по НАТО. Теж такі собі перспективи для демографії

та просто через те що то велике село, багато русні та ще й у теперешніх геополітичних реаліях найбільш ймовірна точка удару рашки по НАТО.

ти ба прямо на наші рідні національні холми похож

Та ні. То велике заможне село, якому не дуже пощастило із розташуванням.
У нас безконтрольна урбанізація. Такий собі хаос в мурашнику.

Знаєте, в чому проблема, а в дурнях. Дурні керують країною, дурні обирають дурнів щоб ті керували країною. Наша проблема в тому що ми погано освідчені, тобто наша система освіти — це повне лайно. Тому ті хто керує державю не знає толком як це вірно та ефективно робити, а народ також не знає, а хоче тупих речей типу — роздайте гроші від ренти нам прямо в карман, а ми краще знаємо що з ними робити, а от не знають, тому що дурні. Народ потім вибирає із себе кращих щоб керувати державою, але це замкнуте коло дурнів. Дуже шкода, що ми просираємо країну із-за своєї тупості.

Народ потім вибирає із себе кращих щоб керувати державою

Не кращих а хто більше гречки запропонує:)

«Чому бідні? — Бо дурні. Чому дурні? — Бо бідні»

Замкнене коло у вас виходить. Як на мене українці не дурніші за інших, то що ви описали це меншовартісний стереотип, що не має зв’язку із реальністю.

Як на мене українці не дурніші за інших

так.

Але. не так важливі властивості одного елемента, у порівнянні з властивостями системи яка складена з цих елементів.
каміння звалене у купу і у будинку — однакове.

Інститути — от що важливо. Їх якість, складність, ефективність.

А простий американець, японець та україниць — однаково прості: «туповаті», «недалекі», академій не закінчували, і т.д.

«Важливо не те що в головах, а те що між головами»

Як на мене українці не дурніші за інших,

не дурніші, але досі ржемо

проблема у системах так американські системи збудовані як то буквально «для тупих» (привіт тов. задорнов нині здох от жалко пацана) у той же ж час як у ссср «пролєтарій єсть вєнєц творєнія і тітул діктатури пролєтаріата» ... і тіко згодом «внезапно виявилося що він такій самій тупий тіко визнати то вже не виходило суто ідеологічно бо на тому було збудовано саму ідеологію

... тепер ссср-у нема але лише «формально у леніни та прапорі» який до речі досі лише однім коліром поміняний але так само «справедливість» (к) (тм) як того самого «пролєтаріата»

навіть у самій тезі

українці не дурніші за інших

вже заховане протирічча бо не можна ж прямо сказати що дурні як пробка але що «західна система» збудована якраз з урахуванням прямо саме цього включно з буквальним визнанням ідєологією та «повєсточкою»

... а так

не дурніші за інших

а що саме то є означає? мабуть що розумніші же ж і взагалі кращі у світі хіба ні?

так коло замкнулося )) селяві знову совок

Набагато дурніші, просто в рази.
Достатньо подивитись де зараз країни що були в совку і чого досягли за останні 33 роки.

І так і ні.
Якщо мої знання мене не підводять, інші країни так сильно кацапи не гнобили. Особливо за останні сотню років. Хоча, остання сотня років і є наслідком дій у 1917+ у деякому вигляді.
Івенти, на які я посилаюсь: прихід червоних, «советізація», голодомор, вв2, совок, репресії, совок. Та і навіть після розвалу вплив рашки давав про себе знати.

Якась зворотня селекція вийшла. У нормальному середовищі відбирають найкращі плоди для селекції, у нас, якщо одним оком придивитись, все навпаки було — руйнували, вбивали, гнобили, вбивали і ще раз вбивали і гнобили.

Дивишся на старі фотки міст і місцевих бізнесів, фабрик, мануфактур до періоду червоних — аж ридати хочеться.

ну звичайно. всі самі умні з’їбалися в europe, лишилися самі дурні.

Меньшовартість детектед, ось почитайте наприклад і подумайте
www.eurointegration.com.ua/news/2023/01/4/7153576

Це ж той самий вотебаутізм.

Вони були інтегровані у глобальні процеси та мають накопичений досвід у багатьох галузях. Мають наукові інтеграції та власні розробки у будь якій галузі. Ті самі 20% які забезпечують прогрес. Тож зараз намагаються підтягнути 80% поближче наверх.

Вони були інтегровані у глобальні процеси

Ось і ми інтегруємось в глобалні процеси і порівнюємо що нам не вистачає, і порівнюємо наприклад знання математики

Усе навпаки, йде не підтягування, а вільне падіння.

це не так.

вільне падіння це те що задвігає загальна маса новин. це те, що продається.

але якщо подивитись на досягнення у багатьох галузях то стане усе на свої місця. Енергетична галузь, інженерія, зелена енергетика, автомобільна галузь, космічна індустрія, AI (вибач господи) ML. Піонери та каттінг едж технології приходять саме з тих 20% які розташовані у саме тих странах.

Заможні страни багатіють, розумні страни розвиваються.

ми погано освідчені, тобто наша система освіти — це повне лайно

Як показують тести PISA, в усій Європі та Америці з освітою все погано, і чим далі, тим гірше.
www.oecd.org/...​ts-volume-i_76772a36.html

з освітою все погано

з освітою стало трохи гірше. Але до «погано» ще є куди рости.

Якщо порівняти з початком 2000х, коли ці тести почали проводити, то вже зовсім не трохи.

502:480. П’ять відсотків. Кепсько, але не «все погано»

так не визнання одна з особливостей але не унікальностей

не «трохи» бо період досить короткий і раніше тестів навіть не проводилося

... а на тому періоді що проводилося такі невпинна деградація

ЗЫ: тобто «невпинна» як технічно виключно негативний тренд погіршення і ще погіршення за кожнім наступнім виміром

... а сорі тепер я бачу у якому контексті відповідав бо я гадав я відповідав у контексті саме вітчизняної освіти

так звісно ж

в усій Європі та Америці з освітою все погано, і чим далі, тим гірше.

маючи вже досвід до цьої тези то одразу за появи такої тези у «дискусії» одразу питань нема і треба з туда швиденько злинювати з самої «дискусії»

я провіряв ))

ЗЫ: бо радянська освіта клаща в світі! ))

От деградує американська освіта, гляди і українець якийсь нобелівку виграє, колись. Так переможемо :)

ну нобелівка такий собі показник шкільної освіти )

А що показник? Постійно хтось розказує що в совку була найкраща освіта, але ніхто не може пояснити, в чому ж вона.полягала.

З того що я можу порівняти на моменті, американська шкільна освіта в рази краща за совкову, тому, що:
1. Не вчать зайвого. Ніяких карт погоди, чи карт корисних копалин Африки:)
2. Не задовбують домашками, в дітей залишається вільний час.В молодшій школі.
3.СТИМУЛЮЮТЬ читати. Не змушують. А дають читати те що дитині подобається. Привити любов до книжки набагато важливіше ніж прочитати Омара Хаяма.
4. Індивідуальний підхід до учнів. Програми ESL, для тих хто не дотягує. Програми для gifted talanted, проста і зрозуміла система скіпання класів.
5. Консультант, який допомагає дитині вибрати шлях в старшій школі.

www.imo-official.org/...​_country_r.aspx?year=2021
І та і та освіта працює)

1. Не вчать зайвого. Ніяких карт погоди, чи карт корисних копалин Африки:)

А в чому плюс? Тупіший = кращий? Чому знання копалин це зайве?

3.СТИМУЛЮЮТЬ читати. Не змушують. А дають читати те що дитині подобається. Привити любов до книжки набагато важливіше ніж прочитати Омара Хаяма.

Читати аби шо не канає. Література має розвивати і спонукати до обдумування «дорослих» проблем. Але погоджуюсь що в совко-освіті треба половину книжок прибрати з must have, особливо філософії типу Фауста.

4. Індивідуальний підхід до учнів. Програми ESL, для тих хто не дотягує. Програми для gifted talanted, проста і зрозуміла система скіпання класів.

Це гуд.

Ніколи цього не зрозумію, я ще в 10 років з усім визначився. Як це відбувається, йому опис різних професій раз на тиждень приносять?)

Чому знання копалин це зайве

Тому, що це витрачає ресурси, які можуть бути витрачені з користю, наприклад, на вивчення фін грамотності.

А в чому плюс

А в чому мінус? Ці знання це знання на місяць. Пам’ятаєш скільки дат вчили з історії від античності до середньовіччя? Я якщо назву 10ок з тих сотень, це вже буде круто. То навіщо воно треба?

Читати аби шо не канає

Ти помиляєшся. І цей стереотип навязаний якраз совком. Читати хоч щось — розвиває, особливо в молодшій школі. Умовна серія Гарі Поттера простимулює дитину читати нові книжки, а умовний Жуль Верн — навпаки.

Ніколи цього не зрозумію, я ще в 10 років з усім визначився

Добре тобі

Як це відбувається

Спеціальна людина зустрічається з учнем, аналізує його оцінки, дивиться на сильні і слабкі сторони, приблизно оцінює в який універ він може вступити з такими вихідними даними, дає поради над чим працювати наступні 2+ роки

І та і та освіта працює

О, Святослав має колегу в секті олімпіадників ;) нажаль ніт, ці винятки, ніяк не екстраполюються в середню статистику, студентів престижних вузів чи топ ернерів, чи науковців, та і взагалі в будь яку статистику з реального життя

Чому знання копалин це зайве
Тому, що це витрачає ресурси, які можуть бути витрачені з користю, наприклад, на вивчення фін грамотності.

та перестань чуваче єсть же ж красична цитата ))

Give the people contests they win by remembering the words to more popular songs or the names of state capitals or how much corn Iowa grew last year. Cram them full of noncombustible data, chock them so damned full of ‘facts’ they feel stuffed, but absolutely ‘brilliant’ with information. Then they’ll feel they’re thinking, they’ll get a sense of motion without moving. And they’ll be happy, because facts of that sort don’t change. Don’t give them any slippery stuff like philosophy or sociology to tie things up with. That way lies melancholy.

... цитую за цитатою бо мені трохи ліньки брати книжку і проходити текст і знайти “оригінальну цитату для прямого цитування” ))

ЗЫ: ок трохи доповнив з оригінального тексту

Хз навіщо дітям «фін. грамотність» в 6-му класі коли тих фінансів і немає=)
А повноцінна економіка вивчається трошки пізніше.

А в чому мінус? Ці знання це знання на місяць. Пам’ятаєш скільки дат вчили з історії від античності до середньовіччя? Я якщо назву 10ок з тих сотень, це вже буде круто. То навіщо воно треба?

Якщо це вам не цікаво — це не значить що всім не цікаво. Комусь фін. грамонтність не цікава)

Умовна серія Гарі Поттера простимулює дитину читати нові книжки

Через силу прочитав «філософський камінь» в 4-му класі — взагалі не сподобалось(фільми сподобались).
А ось через пару років Гамлета та Ромео і Джульєта прочитав з задоволенням.

Спеціальна людина зустрічається з учнем, аналізує його оцінки, дивиться на сильні і слабкі сторони, приблизно оцінює в який універ він може вступити з такими вихідними даними, дає поради над чим працювати наступні 2+ роки

Знову ж таки імхо, треба не професію вибирати за сильними сторонами а прокачувати слабкі сторони під ту професію що цікава.
В мене були двійки з математики до 6-го класа, а потім рік з репітитором і я вийшов на 10-11 балів, а ще через рік вступив в фіз. мат ліцей через олімпіаду=)

О, Святослав має колегу в секті олімпіадників ;) нажаль ніт, ці винятки, ніяк не екстраполюються в середню статистику, студентів престижних вузів чи топ ернерів, чи науковців, та і взагалі в будь яку статистику з реального життя

Воу воу, ми далеко зайшли, які науковці, ернери це вже дуже «після» шкільної освіти)
Студентів престижних вузів в США буде більше тому что престижні вузи коштують дорого і для пересічного жителя РФ/України це непідйомна сума) З приводу науковців — так багато хто в США переїхав тому що там більше грошей, знову ж таки, не показник місцевої освіти) Та і взагалі, я б вищу освіту часів совка не чіпав би, тому що совок доволі успішно суперничав з США у зброї, в т.ч. ядерній.

А взагалі, основний профіт від школи — соціалізація, а знання з будь якої сфери можна дістати онлайн і в будь якому форматі який подобається. Так ось, проблема булінгу в школах є що там що тут.

Хз навіщо дітям «фін. грамотність» в 6-му класі коли тих фінансів і немає

В могг малого 1500$ в стоках в 10 років

А повноцінна економіка вивчається трошки пізніше

Вивчається? Це тому, пересічний думає, що соціалку оплачує «держава»? Щось вона погано вивчається.

А ось через пару років Гамлета та Ромео і Джульєта прочитав з задоволенням

В оригіналі? Тому, що коли в тебе вірші, то вони мають мало спільного з твором.

взагалі не сподобалось

Це дуже дивно, тому, що — книжка однозначно краща за фільми. Але я читав в оригіналі, можливо переклад фіговий?

прокачувати слабкі сторони

В старшій школі вже пізно прокачувати. Банально, часу за мало.

суперничав
в т.ч. ядерній

Ти хотів написати, «крали»? :)

будь якому форматі який подобається

Я згоден. І соціалізація в школах США теж краща :) не дарма дітей в класах щороку тасують.

Так ось, проблема булінгу в школах є що там що тут

Ти не зовсім розумієш (або зовсім не розумієш) про що пишеш ;)

Воу воу, ми далеко зайшли, які науковці, ернери це вже дуже «після» шкільної освіти

Нормальні такі науковці і ернери. Все починається зі школи. І школа дає базу для універів.

пересічного жителя РФ/України це непідйомна сума

Чому, якщо вони здобули достойну освіту? :)

В могг малого 1500$ в стоках в 10 років

Ага, він мабуть сам їх заробив ;D
Ті хто в Україні може давати дітям такі суми — віддають їх у приватні школи з всякими ніштяками типо «уроків фін. грамотності» і інженерними/творчими кружками.

Вивчається? Це тому, пересічний думає, що соціалку оплачує «держава»? Щось вона погано вивчається.

Пересічний в США не знає коли була WW2 і що?) І да, формально її виплачує держава, як і пенсію.

Чому, якщо вони здобули достойну освіту? :)

От якби ви «зайві» предмети вчили — вам не потрібно було б це пояснювати=)
Дам підсказку, якщо вчителя з США привезти в Україну він буде заробляти в рази менше ніж в США при тому що його супер достойна освіта нікуди не ділась)

Ага, він мабуть сам їх заробив

Частково заробив. Подарунки на дні народження, бонуси за добрі оцінки, прибуток зі стоків.

віддають їх у приватні школи

Чому? Може тому, що держ школи- гуано?

Пересічний в США не знає коли була WW2

Це факт, чи здогадки? Адже мені здається, що для пересічного в США — війна почалась в 39му, тоді як для пересічного совка — в 41 ;)

І да, формально її виплачує держава

Саме ця думка — наслідок радянської освіти. Нерозуміння різниці між донором і процесором. Тоді як в США, пересічний розуміє, що платить не уряд, а платники податків ;)

не потрібно було б це пояснювати

А ти спробуй, поясни ;)

він буде заробляти в рази менше ніж в США

Він буде заробляти більше ніж український вчитель, приватними уроками англ мови.
А тепер зроби експеримент навпаки, і привели українського вчителя в США. В кращому випадку — водієм убера влаштується ;)

Тоді як в США, пересічний розуміє, що платить не уряд, а платники податків ;)

бо у сша на те постійне акцентує традиційна “повєсточка” як то “пропаганда цінностей у кіно” ))

... от скажімо класичне кіно за класичної книжки (книжка слід визнати багато менш відома)

youtu.be/kYJe-LJsRx0?t=121

дослівно текстом

Our inmates, properly supervised, will be put to work outside these walls, performing all manner of public service. These men can learn the value of an honest day’s labor while providing a valuable service to the community, and at a bare minimum of expense to Mr. and Mrs. John Q. Taxpayer.

якби не коментарі вище, то я б і не зрозумів хто проти кого тут.
чому в сша дітей віддають в приватні університети? бо державні гуано?

Адже мені здається, що для пересічного в США — війна почалась в 39му, тоді як для пересічного совка — в 41 ;)

тут треба дослідження, бо мені здається, що для пересічного в сша війна почалася теж в 41. Тільки не в червні, а в грудні.

Тоді як в США, пересічний розуміє, що платить не уряд, а платники податків ;

і тому цей пересічний так радів, коли йому з його ж кишені давали «ковідні»?

сша, звісно, свєточ. Але не думаю що є смисл брати кращу частину сучасності і порівнювати з гіршою частиною совковості та й взагалі прикрашати обиватєля.

чому в сша дітей віддають в приватні університети? бо державні гуано

Уявляєш, яка жопа тоді українські?

Приватні універи в США в рейтингах вище за державні, кеп ;)

здається

Ну от поки всім зжається, то, можливо не варто такі твердження робити? ;)

тому цей пересічний так радів, коли йому з його ж кишені давали «ковідні»?

Так, тому що кеш в руки це приємно. При тому, пролетарії США не говорять, хай заплатить держава, вони кажуть — make rich pay ;)

вище за державні, кеп ;)

ща погуглю аж самому цікаво...

... я навіть не знаю що гуглити )) як це взагалі має бути американської?

ок гугл у гуглі всьо уже украдєно до нас

state owned universities in usa

en.wikipedia.org/...​ties_in_the_United_States

потім почитаю попізже

Я думаю, мається наувазі, що Ліга плюща > університет штату, але я можу помилятись.

make rich pay ;)

ніт воно пишеться

tax the rich (к) (тм)

бо державні гуано?

які «державні»? муніціпальні коледжі чи що?

що для пересічного в сша війна почалася теж в 41. Тільки не в червні, а в грудні.

btw good point ))

і тому цей пересічний так радів, коли йому з його ж кишені давали «ковідні»?

так )) бо там був ... як то по хо.ляцькі «за економічну мобілізацію» ... ср.нь за дірками в голові ((

... ага там був «економічний ценз»?

карочі кажучі я точно ні чого не отримав бо мій річний прибуток трохи більше за $100k з якого тіко почінали «відлік вниз» кому видавать «під’йомні»

... а ну і так окремо не менше половини населення штатів не платить податку (на прибуток) бо не підпадає під рівні коли його тре починать платить

... і на справді як я розумію ті гроші не були «податками» а фрс їх просто буквально «нудрукував» просто «підігрівши економіку»

но єто нє точно тре дивитися читати історію бо я вже забувать став бо не сказать щоб мене сильно цікавило чи хвилювало саме це

хоча так якось так обідно било )) втім х.з. я не бідний тож якось не дуже

... бо скажімо я на тижні був у магазині «для бідних» мімо крокоділ то певної міри справило враження додало мотивації навіть знаючи що звідси і до самої смерті я сам уже навряд чи так зможу але всьо дно реально так мотивує піду поработаю ще ))

Література має розвивати і спонукати до обдумування «дорослих» проблем

Ага, і виховувати «правильного» та «корисного» для держави громадянина.
До обдумування серьйозних проблем можна підштовхнути різними способами. Намагався читати шкільну літературну програму — нудятина. Навіть те що називають світовими шедеврами та класикою — нудятина.
Коли відкрив для себе світ фантастики офігів з того, що виявляється книги можуть бути дійсно цікавими

Для становлення мене як особистості були дуже корисними. Навіть Касданеда дещо вплинув на мене.

Якщо література розвиває уяву — це не

бесполєзними

Це, власне, її завдання. А філософська література, чи історична — це лише специфічні течії на оюбителя.

нуу в школі, все таки, задача літератури не тільки розвивати уяву.
Я б навіть сказав що більшіть шкільної обов’язкової літератури — не про розвиток уяви, а про приклади поведінки/мораль/життя. Бо «...а мудрі вчаться на чужих помилках» і література шкільна якраз має доносити ці «помилки».

а про приклади поведінки/мораль/життя.

Це в основному задача батьків. Складно асоціювати себе із вигаданим героєм вигаданого світу. Навіть дітям.
Книжки/кіно/ігри можуть хіба що наштовхнути на філосовські роздуми якщо ти вхопиш з них референс на якесь явище з реального життя.

та батьки розірвуться просто надавати стільки різноманітних прикладів. Я би не хотів, щоб замість остапа вишні байки мені переповідав п’яненьки батько, а «я умиваю руки» прийшло від старшого брата.
Щоб вхопти референс вже потрібен попередній досвід. І книги цей досвід дають і геть не обов’язково асоціювати себе з гг, щоб зрозуміти якусь проблему з твору.

переповідав п’яненьки батько

То треба просто не бути пʼянісіньким батьком
А по своєму досвіду батька двох дітей їх цікавлять в основному суто прикладні речі , особливо у перехідному віці. Це вже потім на філософію може потягнути.
Ще раз, я не проти щоб діти читали, але імхо сучасна шкільна програма навпаки відбиває у дітей це бажання. Особливо дибільні тести по твору де по класиці ще треба вгадати що хотів сказати автор за офіційною позицією міністерства освіти. Це вже мемом стало

То треба просто не бути пʼянісіньким батьком

і ти втрачаєш змогу донести дитині якусь частину інформації. Бо ж «з книжок вона не понімає, тільки приклад батьків»

ще треба вгадати що хотів сказати автор за офіційною позицією міністерства освіти

імхо оце і є проблема. Але це не проблема літератури, бо математикою, фізикою, хімією, географією заохотити можуть не толька лиш всє, мало хто може це зробити.

Моя позиція — в школі твори (в ідеалі) підібрані, щоб надати дитині досвід різних ситуацій, дилем. Але без попереднього досвіду самостійно дитина це не завжди роздуплить і їй буде просто скучно. Тому до книжок має прикладатися педагог.
Від умовного бойового фентезі дитині скучно не буде, але цінності в тому буде нуль. картонні герої в шаблонних ситуаціях.

Складно асоціювати себе із вигаданим героєм вигаданого світу. Навіть дітям.

так у амєрікі абсолютно відсутні супер геройськи фандоми ))

якщо ти вхопиш з них референс на якесь явище з реального життя.

для цього совєцькі книжки спеціально редагувалися а українські редагувати не треба бо вони вже мають це у собі by design бо вони виросли на совєцьких але про «редагування» просто не здогадуються сприймаючи то як уже таку собі реальність дану православним боженькою

тоді в ссср і в усср і в усср (незалежному) з цім всьо дуууже х.во

... ось тобі приклад плюнь в будь яке (майже) американське кіно і там буде «повєсточка» і «сімейні ценності»

... плюнь то саме в ссср і там буде «у нас в ссср секса нєт» но при цьому «всьо нє так однозначно» бо скажімо у класікі радянського кіно «за сєм’ю і крєпкого сємєйного мужика» то там з «сімейними ценностями» такі реально п.ц а от з «сексом» якраз нічо так ну понятно без прямих сцен но прямо подразумєвається без намєков даже ))

а про приклади поведінки/мораль/життя.

розумієш яка проблема американське життя на справді буквально дуже шаблонне ти буквально слідуєш шаблону і всьо маєш нормальне середнє життя

... совєцьке життя такім ні коли не було бо совєти тупо не витягували бит і тупо не витягували соціал разом з німа

це якщо дуже коротко бо там потім ще додалася вже в повний рост що у совєцького життя буквально «не було майбутнього» тобто буквально а що там буде завтра а х.з. чи то буде комунізм чи то ніх. єто совєтской наукє нє вєдомо так шо луччє 5 звьоздочєк

ЗЫ: ти це чудово можеш спостерігати на будь яких намаганнях «нашіх» натягувать совєцьку сову на глобус усього американського як от свіжа стаття на доу за пошук работи в амєріках єтіх вашіх

Більшість шкільної літератури — гуано. Задача її, задовбвти дітей.

а ти перечитував щось?
мені, наприклад, і в шкільні роки відсотків тридцять подобалося. Не подобалася лише необхідність йти в бібліотеку і брати там книжку + якісь висосані з пальця «основна ідея твору», «що хотів сказати автор» — оцією частиною вчителька не змога мене зацікавити. Та й взагалі в школі тоді не було реальних спроб навчити дітей думати вільно.

Ніт, я не люблю перечитувати книжки, за дуже рідкиюісним винятком, адже, ще сотні книжок попереду, які я не прочитав. От коли прочитаю все що хотів, тоді, можливо буду перечитувати.

мені, наприклад, і в шкільні роки відсотків тридцять подобалося

Мені теж подобалось дещо. Наприклад — Айвенго — одна з книжок, які я б своєму малому дав почитати.

Але 30% це мало. Решта 70 — відібють в тебе бажання читати. Наприклад, я після школи читати не любив з класу 5го, коли почалась дурня з програмою. А почав інтенсивно читати в років 30.

Тоді, як в мене малий — навпаки, витрачає на книжки власні гроші, і нам вже треба нову книжкову шафу. Не кажучи про те, що ми постійні клієнти нашої бібліотеки. Я вважаю це тому що йому кажуть — читай що подобається.

фактично американські уроки англійської не про це хоча...

Якщо література розвиває уяву — це не

бесполєзними

Це, власне, її завдання. А філософська література, чи історична — це лише специфічні течії на оюбителя.

але з зауваженням я згоден — я вжив «бесполєзно» провокативно.

Намагався читати шкільну літературну програму — нудятина. Навіть те що називають світовими шедеврами та класикою — нудятина.

Вибачте, але це не проблема цих книг, а вашого рівня розвитку, що класика для вас є «нудятина»

Це так смішно, прям як Оля Фреймут яка рецензію на «титан розправив крила» пише ;)

Це дуже смішно, що чувак, який сприймає серіальні ідейки за історичну реальність, щось заявляє про класику )

М... чуваче, ти спочатку з історією римської імперії розберись, а потім вже з реальністю ;)
А цитата, до якої ти домахався — це цитата з книги, яка стала популярним мемом. І таки — вона має часту віддзеркалення в історії.
Наприклад, для Римської імперії про яку ти думаєш що щось чув —
Після успішного Клавдія, був сумнозвісний імператор Нерон, після якого було 30 років занепаду Риму, ад до Траяна, після якого почався новий виток процвітання.
До Комодуса, якого багато хто вважає найгіршим іпюмператорос усіх часів, після якого жупа тривала значно довше.
Потім був Діоклетіан і т д...

Коротше, чуваче, це добре що ти читав Шолом Алейхема, але, все дарма ;)

М... чуваче, ти спочатку з історією римської імперії розберись, а потім вже з реальністю ;)

гагагага
Ти Момзена читав, чи обмежився читанням уривків з серіалів? Чи може Історію європейської цивілізації?

Коли ти пробуєш кого вразити своїми «знаннями», завжди пам’ятай, що є ті, хто дійсно має знання з історії.

Коротше, верхогляде, твій рівень — це серіали. А класику (навіть Шолом Алейхема) читали, читають і будуть читати — на відміну від гучних та безглуздих серіальних фраз, яких забудуть уже за пару десятиліть.

Ок, ок, ти не гарячкуй, чуваче ;) Ну обламався ти з історію Риму, що поробиш, шіт хеппенс ;) Перечитаєш Момзена, і
мо наступного разу краще зайде ;)

this cyclical model of history, which never explained anything terribly well, is adopted now as hard-nosed wisdom about the world by policymakers and the general public alike. However, on closer inspection, it turns out to be a child’s version of history: simplistic and unhelpful.

foreignpolicy.com/...​ng-soldiers-warrior-myth

By Bret Devereaux, a historian specializing in the Roman economy and military.

Ліл. Чуваче, можеш пошукати фразу, де я стверджую що це історична аксіома :)
Я тобі підкреслив конкретний приклад, в якому ти фігню заморозити, а все ще не заспокоїшся;)
Доречі, ця фраза є доповненням і переказом Геродота, який писав, що добрі часи, створюють слабких людей. До Геродота теж доіпешся? :) Це ж теж не аксіома ;)

що в совку була найкраща освіта, але ніхто не може пояснити, в чому ж вона.полягала.

вона полягала у тому що усі у совку тобто будь хто з радянських людей мали доступ до кращої в світі радянської освіти

не було обмежень за цензом за соціальним походженням усі радянські люди мали рівне право на радянську освіту кращу в світі

не так як єту вашу американську де все тільки для багатих і політиків

1. Не вчать зайвого.

вчать тільки належних робітників на капіталістичних заводах все правильно

2. Не задовбують домашками

не дають розширювати знання за рахунок власних зусиль шкільна система повністю контрольована капіталістами та політиками

3.СТИМУЛЮЮТЬ читати.

стимулюють здавати тести і ще раз тести які дають можливість класифікації робітників для капіталістичного виробництва але ні чого не дають самій людині навіть прочитати книжку та осмислити її самій бо головне скласти тест

4. Індивідуальний підхід до учнів.

одразу ж відсівають «не придатних» обмежуючи доступ до освіти для всіх а лише для обраних самими капіталістами та політиками

як останній щабель перед тим як піти робітником на капіталістичне підприємство аби у дитини не виникало інших питань та думок «а хіба може бути інакше» ніж кажуть капіталісти та політики

Товсто :)

мали доступ

— також до туалетів відкритого типу. Все душевно, люди були відкритіші, і пломбір :)

Товсто :)

скажи да ))

— також до туалетів відкритого типу.

трохи певно загадкове для мене явище яке я особисто для себе зміг пояснити лише тим що двері багато складніший суто технічно об’єкт і відповідно багато дорожчий (потребує більше ресурсів) у реалізації а також у експлуатації тож у ссср були популярні саме перегородки (цегляні) між окремими «точками орла» але відкриті зовні

ЗЫ: з іншого боку може то було здебільшого або тільки у чоловічих туалетах бо тут я не перевіряв чи принаймні не пам’ятаю

популярні саме перегородки (цегляні)

А були і без перегородок. Враховуючи, що туалети використовувались як курілки, то, використати його за призначенням — був ще той квест.
Мабуть, щоб виховувати стійких і суворих мужиків :)

А були і без перегородок.

ти знаєш здається я пригадую що так але знову же ж такі тут може виправдання мінімізації ресурсів на будівництво та на експлуатацію як то без перегородок взагалі прибирати ще лекше

Ще й можна відзвітуватись про кількість одиниць на Н учнів. Це, ж і про медицину. По 8 койок в палату, зате найкраща в світі медицина з найбільшою кількістю ліжкомісць :)
Але, найгірше, що це настільки влізло в свідомість люлей, що вони досі вважають це нормою. Наприклад як вчорашня стаття на укрправді про чоловіка в жіночому купе і коменти провідниці:)

Наприклад як вчорашня стаття на укрправді про чоловіка в жіночому купе і коменти провідниці:)

коменти ще не читав сама новина «відзначилася у потоці» да

... тре буде піти поглянути дослідити зрозуміти як само технічно вони то реалізували «продаж квитка»

і так само вони технічно реалізували сам процес «розрулювання» таких «ексцесів» («відхилень»?) бо ж як я вже казав (багато разів) в америках єтіх вашіх «все як для тупих» і ні хто «розбиратися» не буде бо для всього просто існує процес

youtu.be/duvRY76UFlo

Та там прямо в статті, типу провідниця порадила «хай чоловік дівчат розважає». І таке нерозуміння на кожному кроці :)

розрулювання

Вони пишуть що вони додали варнінг на екран :)

Вони пишуть що вони додали варнінг на екран :)

а ну тоді норм ))

... а я не знаю що ще сказати да

А що показник?

Показник екзамени )

Вступні в університет? Згоден. Скільки українців цього року в МІТ поступило?

Так це все спадок зовсім інших часів.
В Україні з освітою теж все погано, про покращення — це Китай, Корея, В’єтнам.

Це як з усім решта. Чим вище ти стоїш, тим важче тобі рости. Плюс культурний шифт з стимулювання дітей чогось досягати, до *positive.
Сподіваюсь, що це явище тимчасове. Слабке покоління — важкі часи — сильне покоління :)

Слабке покоління — важкі часи — сильне покоління :)

Це щось серіальне?

Як показала історія (та ж Римська чи Османська імперії), у більшості випадків іде слабке покоління — важкі часи — ще слабше покоління — ще важчі часи — повна ліквідація.

Ти впевнений? Тому, що римська імперія розвивалась з падінням і підйомами багатотсотень років.

От давайте подивимось на багатих та освідчених людей що залишались в Україні попри мільйон можливостей звалити (принайні до вторгнення)
Що їх змушувало залишатись? Правильно наш давній принцип — ми робимо вигляд що платимо податки, ви робите вигляд що розвиваєте країну (до цього при срср — ми робимо вигляд що працюємо, а влада що платить гроші)
Такий консенсус між владою та народом через дуже не прості відносини між владою та суспільством протягом сотень років. Не тупі тут люди, мейндсет просто інший. Поїдуть в іншу країну та відчують як може працювати держава по іншому. Комусь сподобається і залишиться, а були такі що повертались. Це індивідуальний вибір кожного.
І війна, доречі, сумніваюсь що щось вирішить у цьому питанні. Який би не був розклад от просто впевнений що частина що зараз живе за кордоном повернеться, на зараболені там гроші мамкині бізнесмени накупляють за копійки нерухомості у зворотнього потоку людей (тих хто виришить валити) і будуть здавати в аренду по чорному не сплативши ані копійки податків.
Ще й мітингувати щоб тимчасово дали 0% на розмитнення придбаних там авто. І влада піде на поступки щоб вгамувати негайні потреби людей

Чому бідні? Бо дурні! Чому дурні? Бо бідні!

Рівень популізму офігевающий

Цікаво як це будуть обходити.

Купив авто в Європі на інший паспорт -> продав на свій український як биток -> завіз по запчастинах ?

Розібрав в Європі на запчастини -> завіз по запчастинах -> зібрав в Україні в ціле авто xD

Ця схема стара як світ. Можеш глянути на olx чи ria — купа розбитих у гівно чи повністю згорілих тачок продають на техпаспорт.
Зараз переоформлення взагалі без техогляду тому все ще простіше ніж раніше. Фактично купляєш віртуальну тачку онлайн, потім ідеш до майстрів які перебʼють номери кузова та двигуна (і то цей пункт не обовʼязковий якщо за кордон на ній їздити не збираєшся)

Цікаво. Вчора дізнався, що в Україні в першому півріччі дуже сильно перевиконується бюджет по збору податків і розмір іноземної допомоги також набагато більший, ніж було заплановано. Також була інформація, що гроші донорів крім грошей МВФ і Світового банку, можна використовувати на потреби оборони. В такій ситуації, якщо це правда, то таке значне підвищення податків виглядає як диверсія (по дурості чи свідома праця на ворога). Буде цікаво чи підтримає таке рішення Верховна Рада.

план на 2024 •	1768451,2	виконання	74,5%
index.minfin.com.ua/...​inance/budget/gov/income
Цікаво, де ви дізналися про перевиконання

План за 2024 рік виконаний на 74 відсотка в середині звітного періоду. Це звичайно не перевиконання але якщо тенденція збережеться то план буде перевиконано.

Так, якщо екстраполювати графік надходжень до Держ Бюджету за минулі роки то основна частка надходжень якраз припадає на 3-4 квартал року або доходи плюс-мінус рівномірно розподілені.
тиць

гарно. Але я трохи сумніваюся в отакому простому порівнянні. На графіках видно, що 23 відрізняється від 22 всим, окрім січня і грудня. вроді як так, в кінці року залітають всякі річні податки збори і таке інше, але в наші буремні часи, без фундаментальних знань і інформації я би не став порівнювати так прямо.

Я не порівнюю один в один. Я стверджую про тенденції. Зараз не бачу вагомих причин чому тенденція має змінюватися.

я теж не порівнюю один в один. Але тенденція 22 року — відносна рівномірність надходжень у першому пірвіччі, збільшення надходжень у третьому кварталі, зменшення на початку четветрого і топчик в останній місць.
Тенденція 23 — зростання надходжень протягом першого піврічча, спад у третьому кварталі і відносна рівномірність до кінця року. Останній місцяць — топчик. високий 23-10-1, думаю, пов’язаний з якимись змінами в законодавстві.
Тобто два роки — дві різні тенденції. Тому я (повторюсь — я звичайний пересічний обиватєль, можу порівняти графіки і все) не став би робити всисновки. Якщо тенденція як 22 — буде збільшення надходжень у третьому кварталі. Якщо як у 23 — не буде росту, а навіть деяке зменшення.

цікаво що в 2023 бюджет було виконано на 201%
тобто від минулого року ми відстаємо.

У 2023 році до загального фонду державного бюджету надійшло понад 1,66 трлн грн податків, зборів та інших платежів. Зараз вже за півроку надійшло 1,3 трлн. грн. Тобто цей рік прогнозується кращим ніж минулий.

так податки змушують наполегливо рекомендують підприємствам сплачувати наперед — це ще азіровське ноу-хау

В структурі надходжень до бюджету основне місце посідають ПДФО, Податок на доходи підприємств, ПДВ. Як це все можна наперед сплачувати?

елементарно, Ватсон!
обмінники навіть законодавчо зобов’язали сплачувати наперед (навіть Азіров до такого не додумався)
youtu.be/...​kJijE?si=KmCDv1IuBLyCSUtl

Як це все можна наперед сплачувати?

проводиться обрахування за минулий звітній період також включно з «середнім за сферої діяльності» відповідно з цифр дається оціночний план на наступний звітній період який сплачується авансом а остаточний перерахунок згідно реальних обрахунків проводиться у кінці звітнього періоду відповідно доплачуючи або повертаючи частину

... зазвичай у цьому ж місці проводяться також вибіркові перевірки з публічним пенальті для тих хто показники статистично суттєво відрізняються від норми як за «планом» так і «за середнім за індустрії»

Саме такі данні я і чув. За півроку виконали більше 3/4 плану на рік. Залишилось щось типу 400 млрд. гривень зібрати за півроку, при тому що за перші півроку зібрали 1,3 трлн. І є всі передумови, що і друге півріччя буде таким же успішним. Хіба що підвищення податків вб’є економіку.

яка ж у нас тендітна економіка, що кілька відсотків її вб’ють.

Ну це я так просто сказав як щось неймовірне. Насправді той експерт якого я слухав — Михайло Кухар сказав, що ці зміни по податкам не є летальними ні для однії галузі економіки, але просто завдадуть їй відчутної шкоди. Ну і ще питання про те, що це розхитує ситуацію в країні під час війни.

таке значне підвищення податків виглядає як диверсія

Погугли біографію гетьманцева. Багато питаннь відпаде. А потім ще його деклараціі почитай за останні кілька років, для закріплення.

Я тут чув дві версії: він в минулому регіонал, а тому зрадник і він прихильник марксизму-соціалізму, а тому дурень. Можливо, тут ці дві версії можна поєднати.

Хоча ще одну версію можу запропонувати в захист його дій, хоча це може й фантастика. Керівництво країни спеціально погіршує економіку країни для збільшення кількості бідного населення, так як бідне населення легше залучити до армії.

Не думаю, що керівництво країни настільки розумне, адже «немає часу мислити стратегічно», тому думаю, всетаки третій варіант наврядчи. Просто так співпало. В нас все так робиться: якось буде...

оооо, а це дууууже велика помилка. Не можна недооцінювати тупих, бо у них можуть бути радники.

Не можна недооцінювати тупих, бо у них можуть бути радники.

можна )) ми це перевірили на ссср

прийнято: радник у тупого має бути розумним.

Україні в першому півріччі дуже сильно перевиконується
бюджет

«Усе що він знав це те, що кожного кварталу астрономічна кількість чобіт виробляється на папері, у той час коли можливо половина населення Океанії ходить босоніж» Оруел, 1984

В 1984 не було б такої ситуації, коли сама ж влада розказує одночасно, що потрібно підвищувати податки і що поточні збори значно перевищують прогнози.

Хоча тут потрібно зауважити, що влада тільки кричить про те, що грошей не вистачає, а от про те що збори перевищують прогнози вже потрібно дізнаватись самому, так як влада забуває це наголосити.

Вся проблема в тому що в нащій країні спочатку швидко відкривають рота, а потім довго думають що не так.
І так по кругу все відбувається, раз за разом, у всіх справах, це все тому що простими словами — це відрив від землі і абсолютне не розуміння умов в яких знаходишся, як би не здавалося що ти все чітко прорахував і ти такий супер-економіст який враховує всі ризики. Це нагадаю те міністерство яке вже скубе автовласників податком на розкішні авто(транспортний податок) який не відмінили. І далі це лайно про «не базова потреба» ну ви все правильно зрозуміли.

Поганий, поганий їм попався народ все не розуміє, дуже поганий народ.

Наріт низької якості виростає з дітей низької якості

Те ж саме, що і кожен другий пост у цій темі: «всі п*дараси, а я — д’Артаньян»

Більшість автівок з салону купується у лізінг на строк 4-5 років у середньому під 20%.
Пруф по КІА:
kia-kiev.com.ua/...​g-tools/financing/leasing
Таким чином, для кінцевого покупця на 15% збільшується не ціна автівки, а кредитне тіло.

Якщо лізінг на 5 років під 20% річних рахувати за формулою ануітетного кредиту, а саме:
А=К*(П/(1+П)-М-1
відносно того, скільки кінцевий покупець сплачує від початкової ціни, то розрахунки наступні:

Без податку ≈ 167.21%
З податком 15% ≈192.29%

Таким чином для покупців у лізінг (більшості) кінцева ціна збільшується не на 15%, а на 25.08%.

Якщо є бажання погратися з аннуітетними розрахунками, то калькулятор ось:
www.calculator.net/...​late&type=1#monthlyfixedr

Таким чином, для кінцевого покупця на 15% збільшується не ціна автівки, а кредитне тіло.

Яке відношення має кредитне тіло до ціни авто на базі якого розраховують платежі при реєстрації?

Ага, зрозумів. Давай тоді ще порахуй вартість бензину і омивайки. Це ж теж збільшує ціну авто

навіть без цих 15%, з нової машини і так вже сплачується:
10% мита
20% ПДВ (вираховується від суми митної вартості та мита)
5% у пенсійний фонд.

5% у пенсійний фонд.

— це взагалі найсмішніше. Але 15% доп податку також.

Можна ще на хліб докинути 15%, тоді буде норм)

ладно б ввели це на авто дорожче 40/50/60k$
ладно б зробили виключенням всі логістичні авто, які від C1 та далі)

але це якась відверта тупизна) грузове авто — це розкіш :D
як же звучить...

ладно б ввели це на авто дорожче 40/50/60k$

уже )) існує податок на ... забув слово «на ізлішества» карочі там визначається ряд машин які визначаються «розкішшю» залежно від вартості та віку тощо я пам’ятаю там якась таблиця була за визначення

... і відповідно власники «розкішної машині» мають сплатити податок там здається порядки були щось 20 тис грн на рік але то до війни

Розумний уряд регулює податки швидше не по рівню ціни, а скажімо по рівню впливу на навколишнє середовище.
Звісно який не будь Bugatti Chiron крім ціни в €2,5 мільйони має розхід палива 10,45 mpg — 22.5 L/100 km , чи Rolls-Royce Dawn при ціні в £400,000 має 6.6 літровий двигун і 16.8 л/100км 14 mpg. Це для умовно легкового авто відвертий перебір, оскільки характеристики фури.
Власне то таке, це авто для : арабських шейхів, якихось зірок шоубізнеса чи спорту. По суті такі вони не зроблять касу, зате стимулює придбавати оновлений транспорт в заміну старого.
«Уряд керінського» звісно шукає грощі де завгодно доки кредитори праску в дупу не вставли, а кип’ятильника в рота. Та такими методами вони саме до цього і йдуть, а там знайдуть і в Монакко і Мехіко і де завгодно, та лідорубчик в сраку вструмлять.

грузове авто — це розкіш :D

купівля тракторів скоротилася на 42% як я розумію то є рік до року але який до якого я можу плутати може то було уже 23-го до 22-го

А в чого в цьому дивного до 80% ринку в Україні займали МТЗ та ХТЗ. Процент продажів John Deere, New Holland та Case був значно меншим.

Так трактори, цеє, знаєте.
Мобілізовують.
При чому — разом з трактористами, тому купівля трактора може бути неоптимальною затією.

От мені взагалі цікаво, економіка РФ обговорюється зі всіх боків, багато експертів у тому числі в українських ЗМІ. Соціологія також. А от яке становище в Україні, можна десь дізнатися?

А от яке становище в Україні, можна десь дізнатися?

— ніт

Для чого? У нас донори. І нафтобаксів ніколи не було

Соціологія просто цікаво рівень незаводовення, варіанти.
Економіка, донори? Ну... як на мене розкрадається так, що баланс усе одно від’ємний, тому коли усе це навернеться?

Ну от цікаво, як вплине цей податок, наприклад.

Ну от цікаво, як вплине цей податок, наприклад.

так МінФін от майже прямо вам каже, що знизяться продажі автомобілів. Якщо менше ніж на 15% — то вони щось зароблять, якщо більше — втратять гроші. Здається, що план з усіма цими податками у них десь такий — зібрати за 1-2 квартали трохи більше щоб щось там закрити в бюджеті, а потім збирати менше через зменшення продажів.
Тут найбільше питання скільки з тих авто, що вперше реєструються в Україні їде на війну, насправді (найпопулярніший вид авто в цьому році це пікап). Бо цей попит сильно не зменшиться тому що воювати все ще потрібно і тачки на фронті все ще горять. Але і грошей в людей не нескінчена кількість і враховуючи підвищення інших податків і як наслідок цін — це в будь-якому разі вплине за волонтерські збори (всі), а на збори на авто по суті двічі.

Ще два роки тому стався колапс www.youtube.com/watch?v=zFwvGCrAz44

Наприклад є проект case-ukraine.com.ua та їх суб проекти як то cost.ua
Зараз найбільша засада це МММ під назвою ОВДП (облігації внутрішньої державної позики) — 40,5 млрд доларів, або 28%. Це по суті борг який взято в українських банках, які під таке фінансування задіяли позики в іноземних банках (і там дали не просто так). Це короткострокові позики під шалений процент від 12-18% річних на короткі строки. Це класичний сценарій дефолту оскільки по суті є фінансовою пірамідою, майже аналогічною МММ.
case-ukraine.com.ua/...​restrukturyzatsiya-borgu

а що, коли було «на часі» хтось був публічний з аналітиків? Ну як та ж шульман у кацапів? не портнікови-солоніни, а хтось болєє луччє серйозний.

теоретично можна, мабуть, але практично робити аналіз складніше через допомогу. Бо цікавий же реальний стан речей в економіці «з» і «без» і ще як саме допомога впливає і т.і. Читайте офіційні звіти + ще Forbes український іноді видає цікаві статті та інтерв’ю. В цілому за роки повномасштабної війни економіка стала більше централізованою (що ніколи не добре) + сильно змінилась структура звичного корупційного шахєр-махєра в рамках «боротьби з корупцією» і посилення мобілізації. Багато процесів геть не прозорі і на «ручному» керуванні тому висновки про успішність\не успішність багатьох рішень можна робити виключно з наслідків. Мені поточна система виглядає десь так: спочатку приймаємо найгірше з «непопулярних» рішень, потім намагаємося виправити непоправну шкоду від нього в «ручному режимі» спускаючи якісь непублічні розпорядження і т.п. Тобто робити якісь притомні прогнози ніхто крім тих хто приймає рішення в принципі не може за браком даних, а ті хто приймають рішення, здається, або не здатні або серйозно керуються ідеями «соціальної справедливості» або роблять шкоду навмисно.

не здатні або серйозно керуються ідеями «соціальної справедливості» або роблять шкоду навмисно

Ну... ті, хто приймають рішення, вважають народ лохами, тому які ідеї «соціальної справедливості». Це ширма.

Робити шкоду навмисно теж наврядчи, думаю все простіше, вони керуються особовими інтересами та лобі. Як мені бачиться, всі рішення мають велику корупціогенну складоку.

вважають народ лохами

ні то є не зовсім так бо йде виховання

всі рішення мають велику корупціогенну складоку.

одне не заважає іншому

Податок 15 на нові автомобілі. Але він не стосується інвалідів. Чи є обмеження на кількість придбаних машин інвалідом? Бо з’являється варіант: купив інвалід без уплати 15 податку, продав дорожче

купив інвалід без уплати 15 податку, продав дорожче

а нащо продав? так хай їздить може комусь дать поїздить теж

а нащо продав?

цей податок тільки на перше встановлення на облік.

купуйте новий автомобіль, але додатково підтримаєте ще Збройні сили

Тут є свідома маніпуляція: намагаються змістити фокус, що це лише для нових автомобілів з салону — їх же тільки «буржуї» купують.
Свідомо замовчується, що всі автомобілі з пробігом подорожчають на ті ж 15% на вторинному ринку. Так працює ринок. Міністр фінансів не може про це не знати.

Міністр фінансів не може про це не знати.

це ти сам придумав чи підказав хто? ))

Свідомо замовчується, що всі автомобілі з пробігом подорожчають на ті ж 15% на вторинному ринку. Так працює ринок. Міністр фінансів не може про це не знати.

Приблизно на 25%, а не 15%.
dou.ua/...​sb_comments_forum#2862051
Ось тут я розписав чому так.

То есть государство собирается поднять налоги на «не критичный» товар. И это с целью повысить прибыль с него? Так он же не критичный. Его просто покупать перестанут. Не будет этих +15%. Наоборот будет −5% в пенсионный фонд с покупки авто и -% с налогов автосалонов, которые не смогут реализовать продукцию.
Или это подарок фронтовикам т.к. за выплаты с передка на новый автомобиль насобирать получилось наконец-то?

Не будет этих +15%. Наоборот будет —5% в пенсионный фонд с покупки авто и -% с налогов автосалонов, которые не смогут реализовать продукцию.

Тримай агента Кремля!!

авто зараз не є нагальною критичною потребою.

а публічний транспорт пан міністр вже дозволив під час тривоги ? і для осіб з обмеженними можливостями наші бусики саме топ. І швидка в нас приїзжає день в день (якщо дозвонишся).

Я вам по секрету скажу (але ви не ображайтеся), що це взагалі повноваження місцевої влади. Те, що у Києві під час тривоги не працює публічний транспорт — це рішення місцевої, а не державної, влади. В інших містах публічний транспорт працює під час тривоги.

що у Києві

чорт його зна. Масочний режим за межами столиці теж мало де дотримувались. Та й інших законів теж. Міністерства — в столиці, якщо вважає що Кличко відсибячину жне — то посадять. Он керівництво метро посадили за те що воду в тунелі витерали. А Кличко каже що «такі закони» — і не садять. значить правду каже. Зрештою можна було видати указ мінтрансу з розясненнями.

місцевої влади.

Місцева влада — взагалі в СССР її не було і не ма. Бо прокурор — номінклатура Центру, менти — теж, чекісти — теж, судді — теж. Якщо паркан пофарбуєте без згоди Центру — каюк вам

Ха, в регіонах під час тривоги не працюють тільки деякі магазини у великих ТЦ (бачив Intertop, LC Walkiki, sinsay, moyo, foxtrot і ще декілька непродуктових маркетів) та держконтори (хоча їм привід тільки дай не працювати) Укрпошта доречі відкрита. Таксі в коменданську годину катаються. Якщо сильно треба на своєму авто то теж будьласка тільки бажано сильно по центральним вулицям не їздь і май кеш щоб руцю позолотити якщо що

так це і була підводка до «на своєму авто».

Це лише перекладання відповідальності з державної влади на місцеву. Ми нічого не забороняємо, але раптом щось трапиться — винна буде місцева влада, і державна влада буде її топити всіма силами через силові структури, ЗМІ і т. д.

Немає перекладання.

Київ залишається одним із лише трьох українських обласних центрів, де громадський транспорт зупиняється на час повітряних тривог. Навіть у Харкові, Одесі, Дніпрі та Запоріжжі, де обстріли частіші, ніж у столиці, такої заборони немає.

texty.org.ua/...​ho-robotu-na-kilka-hodyn

Про кількість зборів на різні пікапи і т.п. забули. Про комерційний транспорт від бусіків та тягачів із фурами забули, трали тощо — що звісно потрібно як для цивільної економіки так і для військового. Це ж не на лімузини чи дорогі авто ввели податок, це ввели податок по суті на усю економіку — сучасна економіка, це економіка авто-транспорту в першу чергу.
Коротше ми маємо справу з відвертими наперсточками, вони довели до дефолту — маючи підтримку зовні якої не було ніколи. Чому уряд Черчеля тримав економіку, уряд Сталіна теж по факту в жахиливих умовах. Та навіть Мішустін з Набіуліною щось там роблять з усіма санкціями і т.д. Що наш уряд робить ОВЗГ, яйця по 17 ? Депутати не ходять на засідання — як кажу опозиція бо Валерійович перестав платити в конвертах. НАЗК видає то там то там крадуть тощо. Ну і звісно — щіпачі гусів, «парламентська гетьманщина».

А галактичні масштаби корупції — це ок?

«Продажность и подкуп в гигантских размерах — суть капитализма» В.І. Ленін

Все на блокчейни! Всіх на блокчейни! Децентралізоване керування врятує світ!

це цитата бісмарка. Бо ленін казав чуть інакше

Политическая реакция по всей линии — свойство империализма. Продаж-
ность, подкуп в гигантских размерах, панама всех видов. (ц) 164-165

тіко я хз що за «панама». мабуть глюк ocr.

тіко я хз що за «панама». мабуть глюк ocr.
ПАНА́МА2, панамы, жен. Крупное мошенничество в капиталистическом предприятии, соединенное с злоупотреблениями всякого рода и с подкупом высших должностных лиц.
|| Крах предприятия вследствие такого мошенничества. (От краха в 1889 г. франц. компании по прорытию Панамского канала вследствие грандиозных злоупотреблений.)

Нічого нового у світі :)

хах. Я думав це може якийсь варіант «та це шляпа якась..» а воно он воно що. знатиму тепер (як не забуду)

«Сила — не в бабках. Ведь бабки — уже старые» Джейсон Стетхем

Головна проблема навіть не в тому, що цей податок накинули під час війни під шумок. А в тому, що коли війна скінчиться — його не приберуть. Це як з цінами у гривнях та коливанням курса долара: долар росте — ціни ростуть, долар падає — ціни НЕ падають назад.

А в тому, що коли війна скінчиться — його не приберуть.

коли війна скінчиться то гроші будуть особливо потрібні бо ж різко скоротиться зовнішнє фінансування «держави» та «влади» натомість різко виростуть питання з обслуговування державного боргу

Британія закінчила WW2 фактично банкрутом, і відходила від війни ще 2 десятиліття. А ми і близько не підійшли до рівня обмежень у Британії тих часів

Ми уже дефолт пройшли. Сьогодні през підписав закон.

ну так успешно же ж прошли? можно идти дальше

під патронатом Президента України

І як ми проскочили карткову систему?

карточную систему на что именно?

ты сам ведь понимаешь что перед введением карточной системы придётся сперва закрыть границы (западную) полностью и для всех иначе первые же ж «карточку» приведут к оттоку из страны остатков женщин и детей и возможно части стариков что не так существенно но без женщин и детей страну можно тупо «списывать» и «продолжать» смысла нет

... так британия имела карточную систему в частности на продукты питания но для Украины это не вариант на столько что продукты питания как раз и составляют одну из частей и сегодня уже видимо даже основу внешнего торгового экспорта потому говорить об не достатке продуктов питания в Украине либо об не достатке производственных сил на производство продуктов питания обо всём этом говорить не просто «не приходится» но это вообще не вариант в принципе

... другими «распределительными статьями» в британии была «енергетика» как то уголь и керосин соотв. в советских условиях сегодня в первой половине 21-го века на их месте стали бы электро энергия и возможно бензин и газ

... но электро энергия и так «по карточкам» ака «по расписанию» а вот с бензином и газом всё несколько сложнее по скольку в него заложены новые акцизы призванные к наполнению гос. бюджета и соотв. ограничения на свободную продажу бензина и газа просто автоматически нивелируют полностью все усилия властей по наполнению гос. бюджета

что там ещё возможно перевести на карточную систему? ну разве что импорт?

... а снова не получится потому что таможня тоже один из первых источников наполнения бюджета и тут даже в свою очередь принят пункт снижающий уровень цены без таможенных посылок извне соотв. ограничить импорт тоже нет

что ещё? что ещё можно раздавать по карточкам и на каком именно основании?

Я б припустив що можливо Андрій несвідомо зацитував якогось чергового «дикого» або іншого марафонного експерта який сипе повну маячню по історичним питанням; вони люблять посилатись на стан GB в WW2.
А що стало передумовою для запровадження у Британії карткової системи на певні продукти та бензин (спойлер: напади на її торгові судна, по суті, блокада всіх кордонів), експерти зазвичай не вказують.

от інірєсно — купа народу приписує іншим «марафонність» (в негативному сенсі) проявляючи неабияке знання тих марафонних реалій.

ункле бобе, подивися, коли нормування продуктів було скасовано. І коли відбулася остання атака на торгове судно.

ункле бобе, подивися, коли нормування продуктів було скасовано. І коли відбулася остання атака на торгове судно.

Загальновідомо що світова війна зруйнувала сільськогосподарське виробництво майже в усьому світі і серйозно порушила міжнародну торгівлю.

Схоже на те що відбувається в світі зараз?

А моя основна думка такою і була: ситуаціі різні — не можна просто витащити рандомний факт «а дивіться була якась карткова система в ww2», і якимось чином взагалі використовувати його як аргумент в сучасних умовах.

P.S

от інірєсно — купа народу приписує іншим «марафонність» (в негативному сенсі) проявляючи неабияке знання тих марафонних реалій.

Не пропускаю жодних випусків :)

Загальновідомо що світова війна зруйнувала сільськогосподарське виробництво майже в усьому світі і серйозно порушила міжнародну торгівлю.

та ніт просто товаріщ соврамші )) тут прямо цитуючи одного товаріща який тепер не є товаріщєм і дєятєльность которого заборонено на території усср(у) (незалежної)

... ну і тут звісно «загальновідомо» тут різне скажімо для самого ссср і для всього іншого світу але ще був окремий «третій світ» тут «був» лише по відношенню до тіх часів бо так само він живий і здравий і досі

не можна просто витащити рандомний факт

та можна ))

Не пропускаю жодних випусків :)

це без сумніву.

не можна просто витащити рандомний факт

це не рандомний факт. Рандомні факти — це посилатися на страйки докерів для розповіді, що це було причиною повоєнної карткової системи.

здесь прямо возвращаясь к вопросу

а сколько у вас в Украине британцев?

... понимаешь ли какая интересная история тут фишка как раз в том что я изучаю вопрос советской брехни уже десятки лет таки реально с того момента когда я её #внезапно обнаружил и твоя брехня как раз прямо относится к той самой советской брехне

ЗЫ: это как раз причина почему «после войны» с вероятностью выше 80% ждёт возвращение «послевоенного совка» с дальнейшей его совка деградацией где от общего последующего кризиса и возможно конца уже страны таки реально можно удержаться таки именно переходом на «евро совок» с активным вступлением в евро и продолжением всё того же ж совка но уже «евро» при том что это ещё и позволит быстро (6-12 лет) нарастить «коревую инфраструктуру» при том что «периферийная» будет потеряна с вероятностью выше 100% см. опыт прибалтики и также баклан включая также северную романию которая кстати таки вошла уже в шенген вот только этот год или конец прошлого

... так ось у питанні совєцької брехні ти зокрема абсолютно правий бо як факт більшість «нормування продуктів» у британії після війни 45-го було продовжено до 54-го і то навіть були якісь доповнення якщо я правильно пригадую старі деталі за 25 років до тетчер бо до них у мене теж був інтерес і у мене були джерела ))

але є одне але

І коли відбулася остання атака на торгове судно.

то як же ж продовження «нормування продуктів» ще на 10 років після війни пояснювали самі британці?

ти ж знаєш? бо я якраз знаю )) саме тому тут абсолютно доречне

тож за британців там було доволі очевидне як знати за британію як «імперія над якою ніколи не заходить сонце» (к) (тм)

At the time, this was presented as necessary to feed people in European areas under British control, whose economies had been devastated by the fighting. This was partly true, but with many British men still mobilised in the armed forces, an austere economic climate, a centrally-planned economy under the post-war Labour government and the curtailment of American assistance (in particular, the closure of the Combined Food Board in 1946), resources were not available to expand food production and food imports. Frequent strikes by some workers (most critically dock workers) made things worse.

тож продовжуючи тему реалій на землі вже української що з цих критеріїв має працювати для України для зручності я сформував список

№ 1 necessary to feed people in European areas under British control, whose economies had been devastated by the fighting
№ 2 many British men still mobilised in the armed forces
№ 3 an austere economic climate
№ 4 a centrally-planned economy under the post-war Labour government
№ 5 the curtailment of American assistance (in particular, the closure of the Combined Food Board in 1946)
№ 6 resources were not available to expand food production and food imports
№ 7 Frequent strikes by some workers (most critically dock workers)
Я б припустив що можливо Андрій несвідомо зацитував якогось чергового «дикого» або іншого марафонного експерта який сипе повну маячню по історичним питанням; вони люблять посилатись на стан GB в WW2.

Ваше припущення некоректне. Я зацитував книгу Джона Гарта «Як Черчилль врятував цивілізацію» видавництва Фабула 2023 рік.
Ваші фантазії про ваше розуміння і чиїсь цитати залиште собі, будь ласка.

Я зацитував книгу Джона Гарта «Як Черчилль врятував цивілізацію» видавництва Фабула 2023 рік.

де саме?

видавництва Фабула 2023 рік.

а то це радянська література у перекладі а що з оригіналом?

За Робертом Кіосакі — будь якій державі скільки не дай, усеодно буде мало :) Уряд призвів до дефолту який назвали «реструкторізацією» — при цьому жодних кадрових висновків з цього не зроблено. А кому їх робити ? Депутати сука не ходять на роботу www.youtube.com/shorts/ypfXb3QqYaA
Тут же в цілому має бути загальний аудит, зокрема аудит усіх витрат.

так вони не ходять бо бояться тцк 😂
я от за тією ж причиною з дому не виходжу

ціни ростуть, долар падає — ціни НЕ падають назад.

Ну... проблема у тому, що дефляція це дуже погано для економічної діяльності — ти не знаєш, скільки ти заробиш коли ціна на товар може зменшитися. А от щоб долар падав, я такого не пам’ятаю...

Гривня укріплювалась в 2019-2020 (якщо мені не зраджує пам"ять по датам) через розкручування торгівлі ОВДП, з 29 до 22 грн за долар.

Дійсно, 28 -> 24, і то досить тимчасово, потім відскочила. От цікаво, що було з цінами на імнопортні товари у цей період

От цікаво, що було з цінами на імнопортні товари у цей період

у вас була реальна доларова інфляція коли «сири по 500» (к) (тм) но звичайні )) стоїли реально дешевше ніж «у чистому доларовому еквіваленті деінде»

... десь у 19-му я випадково перевірив то на пиві «корона» однаково імпорт з мексики що у штатах що в києві і воно коштувало якраз рівно однаково як перевести з гривні на долари тобто у доларах однаково

... але у києві здається якраз була якась акція на пиво )) селяві

Купівля авто у війну — не критична потреба

— Йти всією верховною радою у місячну відпустку у війну — критична потреба
— Фінансування пінгвінів у війну — критична потреба
— Ремонт стадіонів та висаджування дерев у війну — критична потреба
— Купівля житла у війну (на дружину чи кота) — критична потреба
— Купівля біткоїнів у війну — критична потреба
...

Та навіщо думати, якщо є вже перевірена проста схема. Ось зламається сортир в офісі, навіщо щось вивчати по сантехніці, або шукати спеціалістів, якщо можна:
1. Попросити знайомого стендапера відремонтувати, бо він ж грав сантехніка в квн, полюбому шарить в цій темі.
2. Паралельно — заміняємо всю плитку в туалеті. Без цього не запрацює.
3. Якимось чином така ж сама плітка зʼявиться у депутатів вдома. Мабуть сподобалась просто.
4. Туалет все ще не працює. Є рішення — ставимо відро.
5. Закриваємо офіс, забороняяємо ходити в сусідський туалет. Але тільки якщо в тебе є пісюн.
6. Запускаємо супер зручний додаток з електронною чергою на відро.
7. Хвастаємось яка ми прогресивна цифрова держава.

забув — той, хто найбільше насрав в тому сортирі, має всюди бігати і розказувати «це вони вибрали коміка, кляті 88%, це вони винуваті!!!»

Так ти вже наржався? Гірше не стало?

о, fake дартаньян. Fake, бо у справжнього було «один за всіх і всі за одного», а у вас «це вони підараси, а я ніпричому, хай вони роблять»
От через це стало гірше. Через появу отаких «я умиваю руки»

може він й не стільки «срав» скільки «не прибирав» у туалеті, бо тільки домовлявся з гівном

той, хто найбільше насрав в тому сортир

Трошки треба підправити

той, хто найбільше насрав в штани найвеличнішому, має всюди бігати і розказувати «це вони вибрали коміка, кляті 88%, це вони винуваті!!!»
Попросити знайомого стендапера відремонтувати, бо він ж грав сантехніка в квн, полюбому шарить в цій темі.

у совєцькій «політиці» це трохи не так особливо за умови відсутності будь якої історичної і культурної глибини самої совєцької «політики» як зокрема окремого принципу усього совєцького

А якщо хтось хоче купити автівку за донати і передати на фронт?

нову автівку на фронт? Що за bs ти пишеш? )

я видел в отчётах то один фонд то другой выдаёт пикапы фирменные пачками на фото мелькают постоянно

... конечно может это а) не на фронт б) на фронт будут проходить по другой статье не «физиками» ... но если это «не на фронт» то это как-то совсем странно

Цей податок буде застосовуватися на будь-яке авто що заїхало в Україну. Тобто умовна пригнана Навара або Л200 також будуть оподатковані

Це де таке вказано? Написано про нові автівки, а на фронт купуємо корчі, яких геть не шкода

Загугли. 15% планують ввести на первинну реєстрацію, а не на факт покупки нового авто з салону

А нащо на фронт авто реєструвати. Там в основному євробляхи катаються. Навіть чорні номери рідко вішають

ну в такому випадку базару нема, податку не буде

А нащо на фронт авто реєструвати

щоб можна було блокпост проїхати до найближчьої «Нової Пошти» за замовленими раніше речами, наприклад.

Пересічний у кожній країні ненавидить платити податки

Most Americans think they pay too much in federal income taxes
www.cbsnews.com/...​-pays-the-most-and-least

і? це щось має оправдовувати?

Це показує, як будь яка влада буде ставитися до вереску гусаків. Будь який податок сприймається як персональна образа, але що поробиш, якщо у вас немає іншого джерела наповнення держ бюджету, окрім як податків?

що поробиш, якщо у вас немає іншого джерела наповнення держ бюджету, окрім як податків?

нужно вернуть государственную экономику и соотв. вся экономика страны будет составлять гос. бюджет

Тобі треба, ти й повертай. Чекаємо, доки такий світоч економіки приїде, і покаже, як треба.

мені не можна мені не дають парабєлум ((

Парабелум треба брати самостійно. Володимир Олександрович показав, що кожен пацан може стати Президентом, чим ти гірше?

чим я гірший володимир олександрович? а ну да відношенням до цахал ))

ЗЫ: а Президентом я стать не можу бо я же ж не законно рождєний гражданін ))

бастард???

шото в єтом родє ))

The U.S. Constitution states that the president must be a natural-born citizen of the United States.

The Executive Branch

From the President, to the Vice President, to the Cabinet, learn more about the Executive Branch of the government of the United States

так в гілці мова ж про президента України). Чи ви встигли змінити громадянство?

так в гілці мова ж про президента України).

я мог бы скупить весь арканар но меня не интересуют помойки (к)

це має означати, що в пуканен бомбірен програмістиків нічого нового. «так завжди було»

most americans do not pay income tax actually )) ok more than half americans do not

Пересічний у кожній країні ненавидить платити податки

Ну... по-перше, це може бути окремою точкою зору. От у Швеції десять років тому на виборах було два блоки, у одно в програмі було підвищення податків, у другого ще більше підвищення. Другий блок переміг.

Але, особливо не люблять платити податки у країнах де не видно, куди вони йдуть. От з наших податків профінансували будівництво захисних споруд на Харківщині. А потім ні грошей ні споруд.

Тому, я думаю, що кожен розуміє, що ці гроші будуть розкрадені та виведені з держави. Тому я не виключаю варіант, що з цим податком буде гірше: так би гроші лишалися в економіці, якась частина йшла би і на донати.

якась частина йшла би і на донати.

камон, всі, хто каже «якась частина йшла б на ддонати», «а от тепер точно не донатитиму» насправді і не донатять і не донатили б. І я не виключаю варіант, що всі вони агенти кремля чи китаю.

Неправда, 2 роки тому я немало вкладав в державні облігації та великі фонди, рандомні збори. Зараз лише перевіреним знайомим, напряму військовим та іноді на фпв Стерненку.

так податки ще не підняли, а ти вже перестав донатити. Передчасно якось.
(не перестав, я вжив надто перебільшений вираз для виразності)

Оооо, так! Навіть якщо це якісь там 50 грн, то дуже приємно розуміти, що вони напряму нищать штопаних рашистських загарбників.

«ось вам 50 гривень, накупіть на них мінометів. здачу на реб киньте»

upd. це про те, що для «напряму» треба більше. 50 гривень добре, але це не напряму, це вже вскладчину. І тут особисто я не знаю, що краще — вскладчину ПЖ, щоб вони снайпера підготували, чи вскладчину знайомим «на реб», котрий може бути не досить адекватним.

— Податки — це мистецтво обскубувати гусака так, щоб той не кричав.
— Але ж гусак кричить!
— Це тому, що я його ще й ї*у. ©
с фейсбука

Співчуваю вам, відчувати себе по життю «гусаком, якого ...» це жах

Для Мінфіну авто це все ще розкіш, а не засіб пересування ))) якеж бідне мислення у цих бідолах.

«Купівля авто у війну — не критична потреба»

За 2 роки війни слобоженко і ко вже закрили не критичну потребу, можна приймати закон.

Та чого вже там. Замість купівлі авто віддайте всі гроші на донати.

Так так і є. Якщо перерахувати за 2.5 років, там автопарками.

Якщо горить хата то підливати води у відра, якими гасять ту пожежу справа звісно хороша, але безглузда якщо ті відра діряві.

А от про те, що в палаючій хаті замкнули людей — міністр згадувати не хоче

ну з перспективи держави то хтось має гасити

Із перспективи держави хтось має і жити там. А з такими темпами люди почнуть рити тонелі з тієї хати

Із перспективи держави хтось має і жити там

а чому ви думаєте що вони ставлять ставку на чоловіків призовного віку?)

хто старше призовного — той уже погоди не робить. а тих хто молодше 18 — зараз активно вивозять, якщо розум є

Ок, будуть купляти машини через схеми як для ЗСУ...

нічого нового, держпаразити вирішують за інших, як їм жити

Пхахах, тут шановне панство ми можемо спостерігати як влаштоване мислення у активного середньостатистичного патріота

То як влаштоване мислення? --- Тема якось не дуже розкрита

Пропоную збільшити податок до 73%, вкраїнчики оцінять

Ну чому б і ні. Середньостатистичний прорітарій в Україні десь пів зарплати прямими і не прямими податками віддає про це навіть не здогадуючись
Нам треба як в штатах — цінники без податків, а потім приходиш на кассу і тобі вже нараховують податок озвучуючи його прям голосом (а не в чеку які більшість не читає)
Та ЗП видавати брудну а потім щоб людина платила податки
Мабуть більше запитань буде у народу

і тобі вже нараховують податок озвучуючи його прям голосом (а не в чеку які більшість не читає)

ні зазвичай то відбувається не так але так що ціна на касі вже помітно відрізняється від ціни на цінники особливо коли «в сумі»

(а не в чеку які більшість не читає)

якщо чесно я не точно пам’ятаю чи є в чеку окремо податок на продаж окремим рядком )) просто зазвичай «ціна» звучить як «ххх грошей плюс налог»

Та ЗП видавати брудну а потім щоб людина платила податки

я пропонував у 12-му році на рівні депутатів ради )) тобто мав розмору з певніми депутатами (тоді ще не «по об’явлєнію»)

... одна депутат якраз чудово зрозуміла про що мова і чудово прямо висловилася що такий підхід призведе до прямих соціальних потрясінь та зрештою прямої загрози до державного ладу тож (буквально як цитата ще тоді) «не на часі»

ЗЫ: «соціальних потрясінь» це типу як зараз розказують «простий мудрий нарід не прийме соціальної не справедливості економічного бронювання»

У нас проблема безпеки, горить хата, а ви кажете, що не треба купувати засоби гасіння, а краще купити автомобіль

Дайте вгадаю, пан міністр придбав нове авто у 2023?

Ну так, сімʼя Марченко придбала авто у 2023: youcontrol.com.ua/...​8-4749-b1b5-c4a48d9e2cb1

Рік тому, напевно, «хата» не горіла.

Ну він купляв скоріш за все навіть не собі а дружині, що цілком нормально.

Але потім таке молоти, треш.
Малоросія все більш і більш проглядається

Малоросія вже на повну котушку з 2019

ну хз, те все почалось ± 2021 а пік у 2023, на мою думку нам формують ментальний адаптор для рашки щоб у майбутньому якось зшити ці країни.

5% пенсійний+ 15% військовий + ще щось там

А як вважаєте ви

Вважаю шо Марченко трохи ***євший...разом з Гетьманцевим.

впевені в цьому? що саме трохи?

Министру виднее, украинцы воров в законе уважают, особенно когда законники под себя приняли поправки в уголовный кодекс законопроектом 11340 от 18 июля 2024 года.
Теперь в школе девочки по прежнему будут хотеть в имидж модели (эскортницы), а мальчики в государственные менеджеры (воры)

Государство только нужно переименовать в Уркаину, что бы у блатной публики не возникало неприятных ассоциаций с бывшей демократической республикой Украина, где даже не блатные имели какое-то право, а не только обязанность греть общак.

Виглядає так що в Україні, бо це вʼязниця зараз.

А якщо автомобіль це пожежна машина? А якщо автомобіль це ... продовжіть самі цей ряд важливих машин, купівлю яких треба взагалі не оподатковувати, а звільняти від уплати податку.

Так зобовʼязали ж волонтерку оподатковувати. Тому цілком логічно оподатковувати і спецтранспорт

Я в цьому не розбираюся. Як влада вирішить так і правильно.

Я — поганий патріот, бо я погано захищаю інтереси можновладців. Тут все просто — як сильний інтуіт з неабиякими можливостями до прогнозування подій, я міг би працювати значно краще передбачаючи події не для бідних, а для богатих.
У ніщебродів (яким я є) дуже малі доступи до необхідної інформаціїї.
Якщо людина інтуіт не багато у чому собі відмовляє, у неї значно ширші можливості до обзору.
Тримати мене там, де я зараз є — це втрачати, бо зараз я не на стороні багатих.
Зараз я скоріш передбачу ціни у супермакерті чи хлібному кіоску ніж на фондовому ринку чи політичній арені. Бо воно мені — без 5 хвилин бомжу — не потрібно.
Ну й звісно, якщо ви не знаєте як працює механізм передбачень то весь цей спич вам до лампи денного освітлення.

хиба інтуіти не на півночі у алясці живуть?

Наприклад — ні про що не трендіти. Але як не трендіти, коли ти голодний, а в хаті у тебе повно страшенно кусючих блох? Кажу — щоб припинити заколоти достатньо прикормити психів. А щоб зчинити заколот — одберіть у психів все їхнє і вони спровокують все що вам потрібно. Бо душевнохворі то візарди буття.

Ну тоді тобі ще трохи: на півночі я передбачаю сніг, хуртовини та заметілі. На екваторі дівок у/без купальників. Коли сиджу перед чиєюсь програмою чи ігрою — бачу напівпрозорі майбутні оптимізації... Ось так від контекста, у якому знаходиться/чи буде знаходитися інтуіт, залежить що він передбачить. Ну як предиктор LLM звичайно. Не за допомогою якоїсь ще не відкритої магії.

Ну тоді тобі ще трохи: на півночі я передбачаю сніг, хуртовини та заметілі. На екваторі дівок у/без купальників. Коли сиджу перед чиєюсь програмою чи ігрою — бачу напівпрозорі майбутні оптимізації...

Капитан очевидность, скорее.

У ніщебродів (яким я є) дуже малі доступи до необхідної інформаціїї.

Камон, ми живимо у тому світі де доступ до будь-якої інформації є при бажанні навіть у бомжа. Достатньо смартфона і мінімального інтернет тарифу та звісно голови на плечах.
Якщо ти пишеш на dou то мінімальний тулсет для доступу до потрібної інформації у тебе вже є. Тут інша проблема що потрібно її грамотно фільтрувати

Трохи не так. Доступ до інформації то є, але важлива не скільки інформація скільки КОЛИ ви її отримаєте. Хто отримує першим, той і на коні.

Щось на кшалт цього. Та інші переваги. Багато. Контекст, навколишнє середовище, обставини, що сприяють необхідній концентрації...

Підписатись на коментарі