Як я зробив довідник з iOS на основі нотаток

Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

Я завжди був прихильником iOS, але в якийсь момент зрозумів, що мої теоретичні знання почали відставати. Влітку 2023 року я вирішив заглибитися у вивчення iOS, переглядаючи відео, читаючи статті та роблячи конспекти. Для зручності повторення я писав ключові слова на нотатках і прикріплював їх на стіну. Однак з часом кількість нотаток на стіні стала критичною, і я почав замислюватися, як перенести все це в телефон, щоб мати доступ до нотаток у будь-який час.

Ось так виглядала моя стіна:

Основна мета полягала у створенні застосунку, який дозволяв би зручно повторювати матеріал. Мені хотілося, щоб у застосунку була доступна статистика, що відображає результати і час, витрачений на вивчення. Для самонавчання я вирішив реалізувати цей застосунок на SwiftUI, оскільки до цього працював із міксом SwiftUI і UIKit і хотів оцінити, наскільки добре працює чистий SwiftUI.

Перший мінімально життєздатний продукт (MVP) мав бути досить зручним для вивчення та повторення матеріалу. Додаток відображає уявну стіну, на якій прикріплені нотатки. Кожна стіна в додатку — це Board. У застосунку реалізовано такі борди: Swift, Storage, UIKit, SwiftUI, Render, Media, Architecture, Testing, CI/CD, App, API, Management.

Кожна стіна являє собою певну тему, наприклад, Swift або UIKit. На стіні розміщені нотатки, які містять ключові слова та важливі теоретичні моменти, що дає змогу швидко знаходити та повторювати потрібну інформацію.

Повторення матеріалу не повинно бути черговою «тест-грою», де потрібно просто вибрати правильну відповідь. Мета цього тренінгу — розвинути комунікативні навички, вміння структурувати свою відповідь і вимовляти її вголос.

У застосунку також реалізовано систему статистики, яка показує результати проходження тестів і час, витрачений на вивчення. Це дає змогу відстежувати прогрес і мотивує продовжувати навчання.

Створення цього додатка стало для мене чудовим досвідом, який дав змогу не тільки поглибити свої знання в iOS, а й створити корисний інструмент для повторення і закріплення матеріалу. Я планую продовжувати розвивати цей додаток, додаючи нові функції та покращуючи наявні.

Посилання на застосунок: WallMemo

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

геніальна ідея, я все пишу в стандартній програмі нотатки і це все просто в купі.

Радий, що ідея сподобалася! Я іноді нотатки роблю в miro, там зручний інтерфейс. Можливо вам також стане у нагоді)

Підписатись на коментарі