Вихід на європейський ринок: проблеми з платіжними системами
Усім привіт!
Я хочу спробувати вийти на європейський ринок, нехай із продажем товарів, але стикаюся з кількома проблемами, які не зовсім знаю, як вирішити. Зокрема, мені потрібно зареєструватися в платіжній системі, наприклад, PayPal. Однак для українців це офіційно та безпосередньо недоступно.
В інтернеті можна знайти різні сірі схеми через друзів або родичів, які проживають у країнах, де дозволені ці платіжні системи, або через «непрозорі сервіси», але це додатковий ризик, на який я не хочу йти.
Наприклад, можна зареєструвати компанію в Європі, скажімо, у Великобританії. Хоча це й не є дуже складним завданням, відкриття рахунку там ускладнюється, якщо ти фізично не проживаєш у Великобританії. Якщо все ж таки відкрити рахунок, то проблема з PayPal (та іншими схожими платіжними системами) вирішується, але з’являються інші нюанси, як-от закони на зразок KIK, а також питання сплати податків у Великобританії та Україні.
В додачу, я ще начитався, як твої рахунки PayPal, чи там Stripe — можуть заблокувати. І в моїх знайомих, які на фрілансі працювали — були ситуації, що блокували їхні рахунки разом з грошима і саме їхній досвід був такий, що вони не змогли повернути кошти.
Усе це дуже ускладнює ситуацію. Можливо, у вас був досвід з подібними запитами? Як ви це вирішували?
14 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів