Вихід на європейський ринок: проблеми з платіжними системами

Усім привіт!

Я хочу спробувати вийти на європейський ринок, нехай із продажем товарів, але стикаюся з кількома проблемами, які не зовсім знаю, як вирішити. Зокрема, мені потрібно зареєструватися в платіжній системі, наприклад, PayPal. Однак для українців це офіційно та безпосередньо недоступно.

В інтернеті можна знайти різні сірі схеми через друзів або родичів, які проживають у країнах, де дозволені ці платіжні системи, або через «непрозорі сервіси», але це додатковий ризик, на який я не хочу йти.

Наприклад, можна зареєструвати компанію в Європі, скажімо, у Великобританії. Хоча це й не є дуже складним завданням, відкриття рахунку там ускладнюється, якщо ти фізично не проживаєш у Великобританії. Якщо все ж таки відкрити рахунок, то проблема з PayPal (та іншими схожими платіжними системами) вирішується, але з’являються інші нюанси, як-от закони на зразок KIK, а також питання сплати податків у Великобританії та Україні.

В додачу, я ще начитався, як твої рахунки PayPal, чи там Stripe — можуть заблокувати. І в моїх знайомих, які на фрілансі працювали — були ситуації, що блокували їхні рахунки разом з грошима і саме їхній досвід був такий, що вони не змогли повернути кошти.

Усе це дуже ускладнює ситуацію. Можливо, у вас був досвід з подібними запитами? Як ви це вирішували?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Привіт усім! Якщо намагаєтеся вийти на європейський ринок і стикаєтеся з проблемами з платіжними системами, типу PayPal, то ви не самотні. У нас в Україні ці системи часто недоступні безпосередньо, і знайти нормальне рішення — це справжній головний біль. Є варіанти, як реєстрація компанії в Європі, наприклад у Великобританії, але й тут не все гладко. Відкриття рахунку може бути складним, особливо якщо не живеш фізично там. І так, є ризик, що платіжні системи можуть заблокувати рахунки з грошима, а повернення коштів — це окрема історія. Звісно, є варіанти через «сірі» схеми, але це додатковий ризик, якого я б особисто не хотів би брати на себе. Що робити? Здається, тут краще обрати перевірене рішення і консультуватися з професіоналами, щоб не потрапити в халепу. У когось був подібний досвід? Як ви вирішували такі питання?

Може пану варто покурити спочатку що пропонують різні там Shopify/Ecwid/...? Більшість великих е-коммерс платформ пропонують інтегровані платіжні шлюзи з коробки, є шанс що не треба буде винаходити лісапєт взагалі... Щодо компанії в Юкей — це трохи дивна ідея. Пан може внє палітікі, але декілька років стався такий собі Брекзіт, тобто Юкей зараз не те щоб прямо Європа... Ну тобто географічно, культурно і все таке, але щодо комерції є нюанси (з оподаткуванням, логістикою і так далі). Це жирний ринок сам по собі, але не факт що найпростіший для старту.

Вивчав тему з Shopify. Інтеграції, які там є з платіжними картками — недоступні українцям. Великобританію я наводив, як приклад, бо знаю, що там легко віддалено зареєструвати юридичну особу. Мені необов’язково, щоб держава була членом ЄС.

www.e-resident.gov.ee = рахунок в Європі, бiлий Paypal, пiдключення Страйп ...

Не зовсім в тему, але пост нагадав про наболіле)) Недавно треба було перевести гроші на рахунок закордоном (сума — копійки, до 150 євро), я пройшла всі кола пекла з усіма відомими (мені і гуглу) платіжними системами, і нічого не змогла зробити. Таке враження, що це українці під санкціями(((. На щастя, зараз купа друзів закордоном, допомогли зі SWIFT переказом ))

пайпалом з прикріпленою картою — на раз.
через різні системи типу Вайзу — також реально, але здається лише з валютної картки зараз.

але згоден, ці складнощі вже набридли.

отримувачу було важливо саме переказ по IBAN, і така опція була мені недоступна ні у Wise, ні у PayPal. Можливо дійсно грає роль як давно зареєстрований/яка картка(хоча спеціально зробила єврову привата, і її не прийняли).

Wise по IBAN точно є 🤔
Монобанк теж є (правда чи можна з моно у ЕС (Eurozone) платити, не знаю. Думаю, що можна...)
Та взагалі всі ж банки Україні використовують IBAN вже давно.

Куди «не прийняли» євровий рахунок Приватбанку не зрозуміло...
Типу країна, куди потрібно було 150€ перевести не приймала з IBAN рахунку, що починається на UA?
Якщо так, то мали б хоч формально пояснити чому 🤔

Замість найняти європейського бухгалтера і юриста, чувак прийшов консультуватись на ДОУ😁

Забагато проблем ви придумали заздалегiдь.
Просто починайте робити, а проблеми завжди можна якость порiшати.

Закритись, наприклад?) нема компанії- нема проблем

Підписатись на коментарі