Що вам цікаво дізнатися в ІТ-спеціалістів у війську?

Привіт!
Друзі, в кінці серпня ми проведемо DOU DAY Picnic у Києві. Там буде чудова можливість поспілкуватися з ІТ-спеціалістами, які зараз служать у війську. Ми проведемо зустріч у форматі Q&A-сесії, яку модеруватиме Юрко Федоренко.

Зараз формуємо список питань і хочемо почути вашу думку. Що ви хотіли б запитати у ІТ-фахівців з військовим досвідом? Можливо, вас цікавить, як вони мобілізувалися, що брали з собою, як поєднують свої навички в ІТ з військовою службою, як служба вплинула на їхнє професійне життя?

Пропонуйте питання в коментарях! І побачимося на Пікніку 😉

З поваги до військових просимо утриматися від саркастичних і занепадницьких коментарів у цьому топіку. Дякуємо за розуміння.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Сьогодні побачив коментар одного користувача в мережі, які варті бути викарбувані в мармурі і з них мають зробитись висновки і зробитись відповідні дії, якщо ми хочемо перемоги:
«Якщо в ЗСУ базова ЗП — 20к гривень, значит ЗСУ розрахована на спеців, котрі коштують 20к гривень. А не більше.»

Як ви виживаєте на 20к гривень?
У багатьох з вас є ж сім’ї, діти.
Як це все можливо, служити за 20к гривень і забезпечувати сім’ю?

Хорошо ли спится по ночам разработчикам резерв+, оберегов и прочих ебилетов? Каково это — помогать людоедам?

А колись казали що гемблінг то зло)

в них скоріш за все бронь, так що хроплять собі приплямкуючи та бачать різнокольорові сни)))

В армії дуже багато проблем, які як ховаються, так і висвітлюються.
Чи були у айтішників ситуації, коли їм вдалося щось покращити глобально в якихось процесах і як це вийшло?

дуже товстий троллінг ;)

Як допомагає в армії досвід роботи у ІТ-індустрії?

— Кто здесь разбирается в музыке? Шаг вперед!
Трое выходят из строя.
— Переходите в распоряжение завклубом. Нужно пианино перетащить.

Ось мої питання до людей, які в армії саме пишуть код, як і у цивільному житті:
— як саме виглядає їхнє життя і робота/служба в цілому?
— чи вони «працюють» військовими програмістами так само 40 годин на тиждень як і у мирному житті, а решту часу займаються іншими військовими справами чи саме кодінг навантаження більше/менше звичайного?
— чи вони живуть у військових частинах весь час, за виключенням відпусток?
— які ще знання та навички вони розвивають в армії, окрім суто айтішних?
— чи одразу вони потрапили на свою поточну посаду війскового програміста чи спочатку кудись в інше місце, а згодом їх перевели?
— які поради вони можуть дати цивільним людям, які хочуть потрапити в армію на схожі посади?

коли оце все вже закінчиться і настане мирне життя? 🤔

Коли скинуть путіна і його банду. Це повино статися у росії. Але не станеться, тому ми всі помремо на передовій, захищаючи наші цінності. Але якщо на передову до нас прийдуть натівські легіони, щоб боронити Европу, тоді ми не помремо, а збудуємо гарну високу та кріпку стіну із залізобетона і відгородимося нею від орчих банд і всього того москалячого, що вони хотять нам принести.
І тоді настане мирне життя.

Это кацапский бот. Аргументы: псевдо-национализм при репутации сумашедшего(смотрим его старые коментарии). Специально разгоняет доведенные до абсурда кацапские наративы вперемешку с представлениями кацапа о нато, европе, и Украинской армии.
Намешано так, что обычный человек не различит.
Просьба к администации — отреагировать.

Бути непідкупним свідком — це важка праця. Кому зможуть вірити безмежно?
Хто не збреше ніколи і ні за які гроші?
Інколи комусь понад усе потрібен саме такий свідок тих подій, що відбуваються.
Свідок це job. І ця робота повинна бути високо оплачуваною. І дуже шанованою у суспільстві.
Якщо такої професії нема — потрібно її створити.
Якщо немає інститутів, які навчають таких непідкупних свідків — потрібно започаткувати такі інститути.
Якщо хтось проти цього — то з яких причин?

Не довіряйте нікому. Завжди треба мати плани B, C і всі інші букви алфавіту у кишені.

Ти не зрозумів. У сучасній гуманістичній цивілізації є професійна сторона — обвинувачення, є професійна сторона — захист, але немає професійної сторони — свідчення. Чи може є, а я про те не знаю?

Професійний свідок чи спостерігач, якого можна найняти для спостереження за подіями, без сумнівів що збреше десь чи в чомусь, вкрай потрібен.

Цей свідок має бути недоторканним. Нейтральним. Третьою стороною у конфлікті — якщо події то якійсь конфлікт.

На жаль можу вам лише наразі сказати, те що сказали і мені — «Забий і пливи по течії».

А ось і ні. Це ютюбери. Якщо у тебе вдома якійсь негаразд, можеш їх запросити, хай висвитлюють. Їм вподобайки від вдячних глядачів. Тобі — свідчення від незацікавленої сторони. Чи навіть сторон. Мене б влаштувало.
P.S.
Я не про війну. У мене вдома своя війна. З хворобою та депресією, та якоюсь слабкістю незрозумілою. Хотілося б все зробити, а наснаги нема, бадьорості...

Підписатись на коментарі