Що впливає на стрес у тест-інженерів?

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Всім привіт, друзі!
Бачу, що зараз все більше і більше людей говорять про стрес та його побічні реакції! Але які ж причини?

Говорячи про стрес оточенню, ви можете почути такі фрази:

😒 «Та який там у тебе стрес? Сидиш на кнопочки тикаєш»..., «Не ний, взагалі сидиш вдома працюєш» або ще купа дурні....

❔Чули? Тоді давайте поговоримо про те, що викликає стрес у тест-інженерів.

🤔Причини стресу насправді можуть бути різними, і часто ми стикаємось із кількома з них одночасно.

Але я для себе виокремила, мабуть ТОП-6 найбільш поширених зараз.

Отож, які ж саме фактори можуть викликати у нас стресовий стан?

1️⃣Дедлайни

Я думаю всі розуміють чому цей пункт тут, адже жорсткі терміни виконання тасок і релізів створюють значний тиск на наш ментальний стан.

2️⃣Невизначеність вимог

Зміни це звісно круто і ми всі в ІТ-шечці дуже flexible, проте нестабільні, постійно-змінювані вимоги можуть ускладнювати тестування і збільшувати рівень стресу через необхідність постійного адаптування.

3️⃣Кількість багів

Так так, ми теж не любимо коли багато багів. Якщо Ви досі думаєте, що тестувальники кайфують від багів — то НІ! (за винятком дуже «соковитих» і важковідловлювальних).

Тому надто висока кількість виявлених дефектів може бути виснажливою і демотивуючою, особливо коли баги повторюються.

4️⃣Обмежені ресурси

Нестача необхідних інструментів або ресурсів може ускладнювати тестування і збільшувати стрес через додаткові труднощі у виконанні завдань. І з таким ми стикаємось доволі часто в теперішніх умовах.

5️⃣Тиск на результат

Часто очікування бізнесу щодо якості продукту є дуже високими і вони можуть створювати додаткове навантаження на тестувальників. Адже «питання якості» летить першочергово до них...

6️⃣Нестача досвіду

Найпоширеніша історія зараз, тому що часто новачків беруть на проєкт зовсім одних (аби зекономити) і вони «гребуть» як можуть, аби задовольнити очікування щодо себе. Саме через це зʼявляється стрес через потребу в швидкому освоєнні нових навичок або інструментів. Ну а потім вигоранння і тд.

P.S. це моя субʼєктивна думка, до якої я прийшла в ході рефлексії. Якщо ви маєте інші думки — буду рада вашому доповненню у коментарях 🫶🏼

❔Чи стикались ви з наведеними факторами?
Якщо так, то з якими з шести наведених факторів ви стикаєтесь найчастіше? Поділіться🤍
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

У мене стрес вiд вiдсутностi пробiлу мiж циферками i текстом в пунктах!

То справа смаку) в мене стрес коли є пробіли😁

В бiльшостi стандартiв пробiл ставиться пiсля цифри в списках.

Підписатись на коментарі