Що впливає на стрес у тест-інженерів?
Всім привіт, друзі!
Бачу, що зараз все більше і більше людей говорять про стрес та його побічні реакції! Але які ж причини?
Говорячи про стрес оточенню, ви можете почути такі фрази:
😒«
Та який там у тебе стрес? Сидиш на кнопочки тикаєш»
...,«
Не ний, взагалі сидиш вдома працюєш»
або ще купа дурні....
❔Чули? Тоді давайте поговоримо про те, що викликає стрес у тест-інженерів.
🤔Причини стресу насправді можуть бути різними, і часто ми стикаємось із кількома з них одночасно.
Але я для себе виокремила, мабуть ТОП-6 найбільш поширених зараз.
Отож, які ж саме фактори можуть викликати у нас стресовий стан?
1️⃣Дедлайни
Я думаю всі розуміють чому цей пункт тут, адже жорсткі терміни виконання тасок і релізів створюють значний тиск на наш ментальний стан.
2️⃣Невизначеність вимог
Зміни це звісно круто і ми всі в ІТ-шечці дуже flexible, проте нестабільні, постійно-змінювані вимоги можуть ускладнювати тестування і збільшувати рівень стресу через необхідність постійного адаптування.
3️⃣Кількість багів
Так так, ми теж не любимо коли багато багів. Якщо Ви досі думаєте, що тестувальники кайфують від багів — то НІ! (за винятком дуже «соковитих» і важковідловлювальних).
Тому надто висока кількість виявлених дефектів може бути виснажливою і демотивуючою, особливо коли баги повторюються.
4️⃣Обмежені ресурси
Нестача необхідних інструментів або ресурсів може ускладнювати тестування і збільшувати стрес через додаткові труднощі у виконанні завдань. І з таким ми стикаємось доволі часто в теперішніх умовах.
5️⃣Тиск на результат
Часто очікування бізнесу щодо якості продукту є дуже високими і вони можуть створювати додаткове навантаження на тестувальників. Адже «питання якості» летить першочергово до них...
6️⃣Нестача досвіду
Найпоширеніша історія зараз, тому що часто новачків беруть на проєкт зовсім одних (аби зекономити) і вони «гребуть» як можуть, аби задовольнити очікування щодо себе. Саме через це зʼявляється стрес через потребу в швидкому освоєнні нових навичок або інструментів. Ну а потім вигоранння і тд.
P.S. це моя субʼєктивна думка, до якої я прийшла в ході рефлексії. Якщо ви маєте інші думки — буду рада вашому доповненню у коментарях 🫶🏼
❔Чи стикались ви з наведеними факторами?Якщо так, то з якими з шести наведених факторів ви стикаєтесь найчастіше? Поділіться🤍
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів