Чим ви займаєтесь на вихідних?

Привіт спільното. По будням я працюю і від цього настрій хороший. Іноді можу попрацювати до 10 або 11 вечора.

Але на вихідних роботи нема і мене накриває поганими думками. Це дуже важко. Тому я терпіть не можу вихідні і намагаюсь вигадати собі якесь заняття.

Була ідея працювати більше, але не думаю що працювати 7 днів на тиждень це здоровий підхід, тому хочу спитати, а чим ви займаєтесь або хотіли б займатись на вихідних? Щоб ви порадили?

Дякую 🖤

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Паяю дрони для ЗСУ. На один дрон може піти майже весь день (з нуля до першого обльоту).
Не те щоб це моє хобі. Взагалі паяти не вмів до цього. І процес цей мені не вставляє. Але це корисно, трохи медитативно, покращує моральний стан, відволікає від думок що я типу мав би бути на фронті (хоча для вас цей пункт малоактуальний), покращує самооцінку (але це, мабуть, дуже персонально).

Не уявляю, як можна нудьгувати на вихідних. Це буквально ті єдині 2 дні, які повинні перезаряджати вас і задавати темп на весь наступний тиждень, або просто знімати напругу попереднього. Також погоджуюсь з іншими ораторами в треді, що це досить дивно, що ви не вигоріли від монотонного програмування на протязі цих всіх років. Знайдіть собі хоббі, яке буде вас повністю поглинати, і ваші вихідні будуть пролітати за секунду.

Варто зазначити, що, наприклад, похід в спортзал 2-3-4 рази в тиждень, чи басейн раз в тиждень, чи масаж, чи you name it 2-3-4 рази на тиждень — це не хоббі. Не памʼятаю, в якій книзі я прочитав цю думку, але ті речі, якими ви займаєтесь фіксований період часу на регулярній повторюваній основі і ціль яких це, наприклад, фізичне чи ментальне здоровʼя — це healthy lifestyle, а не хоббі. Хоббі не обовʼязково повинні бути «здоровими».

Наприклад, одним із моїх улюблених хоббі є читання. До пандемії я читав не більше 10 книг на рік і 9/10 з них були по програмуванню, але після пандемії я почав читати в середньому 30 книг на рік на абсолютно різні теми. Історія, фінанси, бізнес, менеджмент, психологія, точні науки — ці теми дуже круто розширюють кругозір. Як говорив Чарлі Мангер, знайомство з новими дисциплінами випрацьовують у вас нові моделі сприйняття навколишнього світу і дають вам можливість одні і ті самі події розглядати в різних дисциплінарних просторах.

З початком війни почав занурюватися в філософію — це дуже всеосяжна дисципліна і потрібно дуже багато часу і терпіння, щоб хоть трішки розібратися що і до чого, але це та наука, яка реально дає спокій і насолоду душі від нових ідей. Не дарма одна із самих популярних книг по філософії носить назву On the Consolation of Philosophy.

Про це уже багато писали тут, але також гарним хоббі може бути опенсорс, власні проекти або IoT. Можливо конкретно опенсорс буде трішки душно, але зробити свій проект end-to-end довівши до успішного релізу — це ще той челендж. Також понад 2 роки займаюся IoT, в основному на Esp32-подібних контроллерах, і це також зʼїдає левову частку вільного часу.

Ще на вихідних можна влаштовувати міні-подорожі по чи за містом або зайнятися чимось екстремальним. Якось одного літа до війни я кожні вихідні пробував якусь екстремальну штуку — стрибок з парашутом з висоти 4 км; політ на повітряній кулі, на крилі за катером, на глайдері, на гелікоптері, на дельтаплані; заїзд на баггі, пітбайку, катамаранах, мотоциклі, спортивних авто на крузі; багато іншого. І це все в максимум годині їзди від Києва. Ще у нас чудова природа і історія, і є прекрасні одноденні екскурсії до, наприклад, Трипілля, Переяслава, Чернігова, Канева, парку Київська Русь і тд. В тому ж Переяславі вся наша історія, в контексті цього міста вперше використовується слово Україна. А які тільки гарні кручі на Дніпрі чи яри під Васильковом.

Ще гарне хобі — генеалогія. Зовсім нещодавно Американська Мормонська церква спільно з обласними адміністраціями оцифрували українські метричні книги часів расєйської імперії, а уже більше 10 років у відкритому доступі є реєстри населення радянських часів ще з 1918 року. Плюс зараз активно розсекречують архіви КГБ. З цими даними я зміг побудувати своє родове дерево аж до середини 1700 років і познаходив кого і в який спосіб репресували червоні фашисти.

Можна піти ще дальше і зробити тест ДНК і попробувати знайти далеких родичів чи просто дізнатися більше про вашу генетику на основі вашої гаплогрупи і мітохондріальної ДНК. Це, наприклад, покаже звідки пішла ваша кров і процентний склад по «національностям». Також такий тест може зарані виявити генетичні особливості вашого організму. Мені такий тест передбачив непереносимість лактози і глютену за багато років до того, як це сталося.

Це якщо тільки по вершках. Є десятки різноманітних хоббі, які можуть вас зайняти на довгий час.

Блін. Почитаєш місцеву хіпстоту, аж дивно стає. Один на велосипеді, другий на байдарках, третій оригамі збирає. Народ, у вас вдома дивана немає? Вам реально нічим зайнятись, що ви життя на усіляку хєрню витарчаєте?

Сьогодні ходив зранку на ставок, ловив рибу, сварився на вужа.

У людей з дітьми таких питань немає)

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Працюючи в ІТ, якось я почула термін «невроз вихідного дня», коли людина має чітке розуміння, що робити в робочі дні, бо чіткі задачі, чіткі ОКР, чітка рутина....

А потім настає вихідний і я розпливалася як калюжа...

Для мене наповнюючим — почати свій пет проєкт (додатково до робочого) — створення настолки, яку я згодом випустила. Це дало відчуття реалізації і причетності до чогось, крім роботи. Звісно, це потрібно не для всіх, але якщо людина творча, то розуміє, що ця творча енергія має кудись застосуватись, інакше страждають всі — і сама людина, і її оточення.

Якщо хтось в пошуку підтримки на шляху до реалізації своїх задумів, запрошую

creatorsmatter.kwiga.com/...​b-iogo-khotilosia-vtiliti
www.instagram.com/creators_matter

Катаюсь машиною по місту і за містом, як раз трафік менше ніж в будні. А решту вихідних, лежу на дивані і дивлюсь серіали, граю, читаю книги. Власне те саме що і в будні.

заведи собі хлопця, або хочаб кота для тренувань — будеш за ним прибірати. кормити його. мити його. гуляти з ним. так от і пройдіть вихідні.

Мити кота? Збочення якесь

та й коту мабуть не дуже корисно..

Залежить від породи, волохатого кота я не купаю — кішки дуже чистоплотні, а от породи сфінкс — для них це періодично необхідно.

нарешті стартує АПЛ, а з нею і ФПЛ, тебер буде чим забити вільні післяобідні-вечірні години

Хайкінг, вело, скейт, активне щось, так щоб на работі відпочивати від вихідних

переїдьте в село жити, субота буде робочий день, неділя, можна тихо щоб сусіди не чули (як не як божа неділя)

Півтора року на сабатікалі. Але вихідні все одно залишаються вихідними, вони відрізняються від буднів. У вихідні я більше працюю (над власною трейдинг-системою), але не тільки у вихідні. Приблизно 60/40 зробленого на користь вихідних. Бо в будні пляжі та магазини пустіші, раціонально приділити їм увагу саме в будні. Температура води 29 °C.

радий за вас але не від всього серця)
треба вже доу поділити на тих хто залишився і хто вільний як доббі

Вам ото аби поділить. Давайте так, вільний, бо виїхав і вільний, бо у вільній країні залишився — це ж наче два різних ступіня свободи?

всі хто розмовляє українською — колись та виїхав
ну і для мене ступінь свободи не відрізняється у ваших прикладах
я б з радістю гуляв парками/пабами і оце все, замість сидіння в чотирьох стінах

Круто, і шо вам вистачає грошей шоп не працювать ?

Так он работает как папа Карло, просто теперь в трейдинге

Субота: заняття до обіду і парко-господарські активності.
Неділя: прання і капітальна чистка зброї.

і капітальна чистка зброї.

звідки у тебе в зброї стіко нагару щоб його щонедільно чистити? ))

Не порохом єдиним)

Проводжу час із родиною на дачі: готуємо разом обід, катаємось на кайаках, займаємось садом, будуємо разом плани на майбутнє.

Блін. Почитаєш місцеву хіпстоту, аж дивно стає. Один на велосипеді, другий на байдарках, третій оригамі збирає. Народ, у вас вдома дивана немає? Вам реально нічим зайнятись, що ви життя на усіляку хєрню витарчаєте?

В них телевізор диван є, але вони вже десять років його не дивляться на ньому не лежать.

Навіщо на диван витрачатись. Можна відразу до найближчої розливайки і сидіти квасити всі вихидні. «По-мужски» так би мовити.

Хтось навіть власне пиво варив, щоб до наливайки не бігати

Вам смішно а у нас реально дівана не було більше року 😂 емігрантське життя на надувних мастрасах

Ви здаєтесь гарним поціновувачем диванів — можливо зможете порекомендувати якійсь гарний — якраз зараз в пошуках дивану в лофт-стилі 🤓

літо час на аутдор, тож мабуть замість дивану гамак має бути зі столиком на якому стоїть пінаколада, чи щось подібне..

Треба тільки щось, що може забирати на себе всі погані думки так само як робота, або більше. Годинку почитать, годинку погулять, годинку повишивать чи позайматись «цікавими рекомендаціями інших людей» — то не дасть в суммі ніякого ефекту, крім розпорошення уваги. Озвучені вище життя у приватному будинку з садком + сімʼя це взагалі не про те щоб заняти себе чимось :)

Про левел це прийняти погані думки і розібратись з ними 🌤

А що ще робити? Не завжди працюю, от деякий час тому вбив два тижні (вільний час між роботою), включаючи вихідні, зібрав батарейку на 14квт-год. Як раз під кінець блекаутів. Знав би, що блекаути залежать від моєї батарейки — раніше б зібрав.

А що ще робити?

дивиться скільки цікавих відповідей є, можна купу всього спробувати, багато нових ідей.

батарейку потрібно збирати через місяць після того як блекаути закінчились, дешево і ви готові до наступних блекаутів.

Я не можу імітувати роботу, мені потрібно постійно набирати нові знання аби залишатись на плаву що б мати можливість відкривати двері ногами у потрібних місцях та моментах. Додатково, у мене є волонтерські активності допомоги ЗСУ.
Єдине, чого мені дуже не вистачає, гарного орбітреку (дивлюсь у бік Precor AMT 811) вдома, бо я дуже мало рухаюсь. Життя з 14го року у мене, особисто, майже скінчилось. Спершу русня у донецьк прийшла, коли трохи очухався і планував зайнятись тим, що я полюбляю (ліс, авто подорожі, европа), прийшов ковід, а потім знову русня.
Тому займаюсь тим, що мені подобається і приносить задоволення — працюю.

якщо вас все влаштовує то чудово

не все, далеко не все, але поки що так.

нав би, що блекаути залежать від моєї батарейки — раніше б зібрав.

Бляха, кажи ж наступного разу. Скинемось :-)

у мене все було окрім корпусу, який я замовив і його виготовляли замість 10 днів 2.5-3 тижні. Плюс, його архітектура була трішечки не така, яка мені підходила (але якість 9.8 з 10). Тому у мене зайняло ще 1.5 тижні що б допилити його у квартирі. Як раз жорсткі блекаути (2 на 5...7 годин без світла) були і дика спека (29...31), плюс треба було працювати. А ще у процесі переробки корпусу довелось зробити 5...7 поїздок у епіцентр за компонентами. Тому було трішки складно це все поєднати за короткий термін. Зараз, у комфортних умовах і за наявності знань та більшості того, що меня потрібно, я можу аналогічну роботу провести за 1 робочий день, максимум 2.

Пункт 1 — выезжай из Украины, пункт 2 — живи в выходные (велосипед, прогулка, озеро, кино, гриль и тд)

Багато людей чомусь вихідні сприймають не як час для відпочинку, а як період за який потрібно встигнути все на що не вистачило часу в будні))

О так. У мене на вихідних зазвичай менше відного часу ніж у будні

А також у відпустці, адже в робочі дні дружина гуляє вдень з сином і можна хоча б перед телевізором влягтися серіальчик подивитися, а під час відпустки та у вихідні дні вдень гуляю з сином я.
Хоча влітку коли дружина вдень з сином гуляє, донька буває окуповує телевізор, і тоді вільного часу немає і в будній день. Купити ще один телевізор в кімнату доньки дружина забороняє, бо вона тоді його весь день буде дивитися.

Купити ще один телевізор в кімнату доньки дружина забороняє, бо вона тоді його весь день буде дивитися.

У мене тут спрацювала плойка. Тепер дружина зі старшим воюють за неї і ютуб кажись на тому телевізорі ніхто і не дивився ні разу :-)

Загуглив що таке плойка — це якийсь пристрій для вкладання волосся.

Дякую, нагуглив ігрову приставку.

Купіть собі планшет чи стімдек

На плашнеті не те задоволення що на великому екрані телевізора.
В мене є великий монітор, то я навіть на ньому не дивлюся, бо не те задоволення.

Так відпочити можна й після смерті)

Не вийде. Якщо вірити всяким релігіям то вас і там припахають якоюсь діяльністю )))

ну так не вірте і не припахають))

всьо нє так однозначно

youtu.be/MV5w262XvCU

Тоді там абсолютне НІЩО і відпочити теж не вийде ))

Це ще не так погано, гірше коли довго спати не йдеш бо «закінчиться мій вільний час й знову почнеться робота»

Так як зараз ідуть Олімпійські Ігри то вболіваю за наших, додатково пиляю пет проект щоб не скиснути вихідними.

Нічого особливого не роблю, дивлюсь новини як зловили чи заломали нового «ухилянта» або декількох. Можу зіздити помити авто (це як особливий вид медитаціі для мене), іноді зустрічаюсь з подругою, майже завжди в зал ходжу як в суботу так і в неділю, тому що в будний день або взагалі не буваю там, або тільки один раз. Хатні справи і все, не було би треша в державі поіхав би до батьків в село, але зараз це дорога в один кінець — 3-тю штурмову.

Нявчу.

Подсел на стримы Папича. Скроллю паблики с мемами про хойку. Открыл для себя нижний телеграм. Стал лучше понимать зумерков. Ни о чём не жалею)

навіщо чекати вихідних, на ремоуті можна навіть під час нарад, але камеру краще заклеїти

Катаю зі знайомими на байку. Багато всяких цікавих місць відвідав.
Бляха з появою байка життя заграло новими красками ))
Тому очікую вихідні дуже сильно.

Не уявляю, як можна нудьгувати на вихідних. Це буквально ті єдині 2 дні, які повинні перезаряджати вас і задавати темп на весь наступний тиждень, або просто знімати напругу попереднього. Також погоджуюсь з іншими ораторами в треді, що це досить дивно, що ви не вигоріли від монотонного програмування на протязі цих всіх років. Знайдіть собі хоббі, яке буде вас повністю поглинати, і ваші вихідні будуть пролітати за секунду.

Варто зазначити, що, наприклад, похід в спортзал 2-3-4 рази в тиждень, чи басейн раз в тиждень, чи масаж, чи you name it 2-3-4 рази на тиждень — це не хоббі. Не памʼятаю, в якій книзі я прочитав цю думку, але ті речі, якими ви займаєтесь фіксований період часу на регулярній повторюваній основі і ціль яких це, наприклад, фізичне чи ментальне здоровʼя — це healthy lifestyle, а не хоббі. Хоббі не обовʼязково повинні бути «здоровими».

Наприклад, одним із моїх улюблених хоббі є читання. До пандемії я читав не більше 10 книг на рік і 9/10 з них були по програмуванню, але після пандемії я почав читати в середньому 30 книг на рік на абсолютно різні теми. Історія, фінанси, бізнес, менеджмент, психологія, точні науки — ці теми дуже круто розширюють кругозір. Як говорив Чарлі Мангер, знайомство з новими дисциплінами випрацьовують у вас нові моделі сприйняття навколишнього світу і дають вам можливість одні і ті самі події розглядати в різних дисциплінарних просторах.

З початком війни почав занурюватися в філософію — це дуже всеосяжна дисципліна і потрібно дуже багато часу і терпіння, щоб хоть трішки розібратися що і до чого, але це та наука, яка реально дає спокій і насолоду душі від нових ідей. Не дарма одна із самих популярних книг по філософії носить назву On the Consolation of Philosophy.

Про це уже багато писали тут, але також гарним хоббі може бути опенсорс, власні проекти або IoT. Можливо конкретно опенсорс буде трішки душно, але зробити свій проект end-to-end довівши до успішного релізу — це ще той челендж. Також понад 2 роки займаюся IoT, в основному на Esp32-подібних контроллерах, і це також зʼїдає левову частку вільного часу.

Ще на вихідних можна влаштовувати міні-подорожі по чи за містом або зайнятися чимось екстремальним. Якось одного літа до війни я кожні вихідні пробував якусь екстремальну штуку — стрибок з парашутом з висоти 4 км; політ на повітряній кулі, на крилі за катером, на глайдері, на гелікоптері, на дельтаплані; заїзд на баггі, пітбайку, катамаранах, мотоциклі, спортивних авто на крузі; багато іншого. І це все в максимум годині їзди від Києва. Ще у нас чудова природа і історія, і є прекрасні одноденні екскурсії до, наприклад, Трипілля, Переяслава, Чернігова, Канева, парку Київська Русь і тд. В тому ж Переяславі вся наша історія, в контексті цього міста вперше використовується слово Україна. А які тільки гарні кручі на Дніпрі чи яри під Васильковом.

Ще гарне хобі — генеалогія. Зовсім нещодавно Американська Мормонська церква спільно з обласними адміністраціями оцифрували українські метричні книги часів расєйської імперії, а уже більше 10 років у відкритому доступі є реєстри населення радянських часів ще з 1918 року. Плюс зараз активно розсекречують архіви КГБ. З цими даними я зміг побудувати своє родове дерево аж до середини 1700 років і познаходив кого і в який спосіб репресували червоні фашисти.

Можна піти ще дальше і зробити тест ДНК і попробувати знайти далеких родичів чи просто дізнатися більше про вашу генетику на основі вашої гаплогрупи і мітохондріальної ДНК. Це, наприклад, покаже звідки пішла ваша кров і процентний склад по «національностям». Також такий тест може зарані виявити генетичні особливості вашого організму. Мені такий тест передбачив непереносимість лактози і глютену за багато років до того, як це сталося.

Це якщо тільки по вершках. Є десятки різноманітних хоббі, які можуть вас зайняти на довгий час.

Чудова відповідь, дякую. У вас цікаве життя. Я думала про повне секвенування геному.

клона робити будете? це зручно — клон працює, ви гульбените

вибачте, а можна посилання. в мене дружина активно займається, але поки риється на сайті Чернігівського архіву.

1. Мормонський сайт: www.familysearch.org/en
На цьому сайті оцифровані метричні книги за період 1650 — 1918. Нажаль, інформація про жителів правобережної України, яка до 1793 практично вся входила входила до Брацлавського воєводства Жечі Посполитої — відсутня. Але якщо у вас все ок з польською, то у них є свої сайти з оцифрованими польськими метричними книгами. Можливо, щось ще там знайдете.

Якщо у вас складне прізвище, то є сенс шукати різні варіанти його написанння. А ще враховуючи, що в один період проводилася українізація прізвищ іноземного походження, то є сенс пробувати шукати з додаванням закінчень -ко. Те ж саме стосується імен, особливо старих українських імен, як, наприклад, Лікерія, яке може писатися як Глікерія, Лукерія, Ликера і т.д. В ті часи грамотними була тільки знать і частково духовенство, то піп, який тільки відірвався від церковного кагору, міг написати те ім’я як завгодно.

Крім метричних книг там також є документи про шлюб, навчання та інше.

2. nomer.org
Цей сайт потрібно відкривати з пів ВПН-а (в Європі). Там база жителів совка різних переписів населення від 1918 по кінець совка з іменами, адресами і телефонами.

ну це відома штука )) я навіть проплачував підписку ))) але це не архів

У нас 20+ млрд історичних та архівних записів) Плюс ми індексуємо дерева з того самого family search www.myheritage.com/...​/familysearch-family-tree

зробити тест ДНК

+ все інше у тому абзаці.
Не підкажете, хто і де цим займається і до якої контори звертатись?

Я свій тест робив в далекому 2017 у них www.familytreedna.com
В ті часи найбільшими гравцями на ринку були FamilyTreeDNA, 24andMe і набирав обороти MyHeritage (з офісом в Києві). В своєму виборі я орієнтувався на величину клієнтської бази саме європейських результатів (ще до тесту я знав, що моя родина походить з Богемії або Моравії) та можливість вивантажити свої маркери, щоб використовувати їх деінде.

З 2020 стався бум сервісів по дослідженню своєї ДНК і тепер є просто десятки різних маленьких компаній, які цим займаються. На сабреддіті по генеалогії є список таких сервісів для кожної країни. Тому якщо ви впевнені, що у вас, наприклад, польська чи балтійська чи німецька кров, то рекомендую саме європейські сервіси або навіть той самий FTDNA.

На FTDNA за доплату можна замовити адони для ваших досліджень. Наприклад, можна дізнатися шанс захворіти якоюсь страшною болячкою типу Альцгеймера. Також там є адони для виявлення ранньої непереносимості лактози чи глютену; тести на те, як на ваш організм впливає алкоголь, нікотин, кофеїн; тест на метаболізм; тощо.

Ну, ще круто, коли є можливість вивантажити свої маркери і використати їх в якомусь іншому сервісі. Один із таких сервісів Geni.com, який ставі відомий як конструктор сімейного дерева, але вони також дозволяють шукати родичів по ваших маркерах в своїй власній базі. Також у них є десятки під-проектів, де ви, наприклад, можете перевірити чи у вас є родинні зв’язки з різними королівськими сім’ями чи метчі з ДНК первісних людей. Наприклад, у мене знайшли метч з кістками кельтів, які розкопали в швейцарських печерах.

До того ж в Україні є багато дослідників, які за гроші займуться дослідженням вашого родового дерева. Тобто самі будуть їздити по країні і збирати інформацію про ваш рід з різних джерел. Але я б не став комусь платити за те, що на 95% ви можете зробити самі.

Після того, як зможете прослідкувати свій рід хоча б на декілька століть, то можна глянути в сторону геральдики, щоб увіковічити родинне ім’я через створення фамільного гербу (coat of arms). Правила геральдики досить прості і навіть самому можна створити свій простенький щит, а потім подати його на одобрення до Українського геральдичного товариства, яке розповсюдить його по своїм філіям та бібліотекам по всій країні.

Ще є російська база загинувших в 2й світовій, я там своїх предків знаходила (давно) obd-memorial.ru бо там інфа і про українців теж

А то був жарт чи ні що якась ДНК лабораторія написала собачому зразку 5% негроїдної раси?

Підтримую щодо ген дерева,дуже цікаво для самого себе пошук коріння

Також такий тест може зарані виявити генетичні особливості вашого організму.

де робили?

Я робила в 23andme, але ХЗ як то з України зробити
— Знайшло мені генетичних родичів, але у нас спільна якась пра-пра-пра-бабка, тобто вони дуууже дальні родичі
— По болячкам нічого цікавого не сказало, все в межах норми
— По походженню підтвердило що дуже схожі гени у людей з України/Польші (тобто якихось неочікуваних предків типу чорних чи китайців в роду не було)

імхо оті прапра — ні про що бо це пра на краю однієї-двох ліній на десятки-сотні поколінь
а от про конкретний організм — те що треба

все в межах норми

н̶а̶л̶і̶т̶а̶й̶т̶е̶

неочікуваних предків

це вони просто далеко не досліджували, мабуть, — у всіх вони є

Завів собі дівчину, тепер весь позаробочий час в шоці, скільки уваги вона потребує. Робоча схема)

завести дівчину це цікава ідея, можна подумати в тому напрямку

Завів собi

Породистая хоть? Документы, родословная в порядке?

Чому деяких так тригерить від фрази «завести дівчину» ?
Коли дівчата говорят «обзавелась хлопцем» то все ок, а навпаки то прям трагедія ))

Взагалі в житті не чула ні першого, ні другого варіанту, якщо чесно)) У нас говорять «почав/почала стосунки/зустрічатись»))

Працюю над своїм новим стартапчиком для деплойменту контейнерів через docker swarm на свої сервери. :)

Опенсорс (фрі) та манагед клауд опції присутні.

ptah.sh

Бачив на wip.co, дуже круто!

Ні, жодних клаудів.

Береш свій рідненький VPS або bare-metal, встановлюєш туди агента, що прокидуватиме команди в локально інстальований докер, та запускаєш-скейлиш-стопиш собі сервіси із більш-менш зручним UI.

За потреби — бекапи баз (або будь-чого іншого — можна задавати свої команди) та файлової системи.

Реверс-проксі теж налаштовується кількома інпутами із інтерфейсу. :)

Тобто саморобний kube з vendor lock і малою часткою можливостей?

Тобто відкрите програмне забезпечення із можливістю самостійного розміщення та опцією користування клауд-версією, що покриває потреби 90% малого та середнього бізнесу. ;)

При цьому, зберігаючи всі конфігурації, додатково (а, якщо мова про секрети — то виключно), на кластері Docker Swarm, що повністю підпорядкований клієнту (разом і з робочою машинкою, котрою клієнт хоче керувати за допомогою ptah.sh). Це надає змогу адмініструвати свій парк із одного-двух-трьох серверів за допомогою стандартного CLI Докеру.

Відповідно, це абсолютна протилежність, антонім, до слова «вендорлок». Найцікавіше, що не вимагає дорогого девопса, щоби тримати все при тямі, навідміну від Кубернетеса.

Ці два інструменти вирішують схожі задачі (запускалки сервісів), але ціляться в діаметрально протилежні ринки.

Ніколи його не бачив, але мета дуже схожа. Єдине, що відрізняється підхід — ptah.sh проектується як opinionated сервіс, що, часом, трохи зрізає функціональність/гнучкість (принаймні, поки що), аби спростити сервіс саме для SME.

Серед подібних ще є Coolify, Dockploy та, напевне, десятки інших.

Якщо може когось ще це зацікавить, то ось перший кейс-стаді для стартапчику.

Загалом, пояснює, звідки він взявся. :)

ptah.sh/...​ase-studies/e-sportstats

Ну, оскільки я тут маю вже цілий тред, то в мене є невеличкий апдейт. Лого мого стартапчику тепер знаходиться поруч із лого компанії, що коштувала 3 мільярди доларів у 2022.

imgur.com/a/oJy4XKd

x.com/...​tatus/1821977657396838877

Так, у мене тут челендж. Спамити, доки модератори не покажуть пальчиком. :D

Записав перше відео-знайомство із сервісом: youtu.be/KPRljIUIhlA

А ось і друге. :)

Додав фічу для деплоймента із темплейтів. Тепер деякі сервіси можна деплоїти в кілька кліків.

youtu.be/2u-o20JsX1Q

мені б такі проблеми, в мене стільки хоббі що думаєш якби так меньше працювати шоб на все хватало? навіть тупо годину порубатися в ігри не має часу ))) бо тут спорт, з подругами треба погуляти ще сімейні хочуть уваги а поприбирати а всілякі косметологи масажі, ну короче .. нема коли працювати

не думаю що ви зрадієте депресії яка починається у авторки

Щоб ви порадили?

навчатись, збирати, паяти дрони.

Хз чи тут вже було:

Тому шо треба не всякой ***ньой заніматься, а жити інтєрєсно: читати книжки, бути шпіоном, дресірувать любіму обізяну і ходить в оперу з красівими тьолками... ©

Якщо по темі: Я теж ловлю гарандіозну фрустрацію по вихідних. І навіть коли придумую заняття, завжди знайдеться причина чи перепона, що заважає. Хз як із тим боротись)

просто робить а не думайте

Мої заняття на вихідних зумовлені тим, що я дуже повільно все роблю. Я дуже-дуже повільно пилосошу і ще повільніше мию підлогу. Тричі на день, кожного разу дуже-дуже
повільно, завантажую посудомийку. Дуже-дуже довго начищаю та нарізаю все що потрібно для борщу. В суботу маю півторагодинне заняття з акробатики. Решту часу гуляю на вулиці з трьохрічним сином.
Якщо дружина знайде час попилососити та помити підлогу в будні дні, то в якийсь із вихідних їдемо з дітьми в парк, вчора наприклад їздили в парк партизанської слави, плавали на човнах-лебедях, їздили на машинках, дитячій залізниці, лазили по мотузковому парку.

лазили по мотузковому парку.

сподіваюся дуже-дуже повільно? )

Так. Справа в тому, що ми зайшли туди передостанніми, і ті хто були попереду нас, дуже повільно просувалися.

Я дуже-дуже повільно пилосошу і ще повільніше мию підлогу
Якщо дружина знайде час попилососити та помити підлогу в будні дні,

Ну та, в неї ж роботи немає, а серіали самі себе не передивляться)

В теплу пору року намагаємося, щоб син якомога більше на вулиці був, тож дружина зачасту не має часу на прибирання, адже вранці потрібно приготувати сніданок та обід і якомога швидше вийти з сином на вулицю. Якщо ж вона ввечері, коли я гуляю з сином, крім приготування вечері ще й прибиранням займеться, то вийде що за добу крім сну в неї взагалі немає відпочинку.

водійські посвідчення йому не видавати )

Пізно, вже видали. Та автомобіль не купую.

Вело, Теніс, зʼїздити поплавати в озері, якщо гарна погода, прогулянки, кафе/ресторани, якісь покупки за потреби, перегляд спорту різного, який цікавить, пограти ігри на пс, сходити в кінотеатр, вдома переглянути фільм, який завжди відкладав, те саме з книгами.
Зрештою загрузити, запустити і розгрузити посудомийку, пралку, робот-пилосос — та завжди є легкість і мотивація чимось зайнятись, часу мало на все)

Теж страждав від постійної нудьги на вихідних, але знайшов хобі і почав ходити на великий теніс, дуже допомагає відволіктися

Заздрю тим, хто має мотивацію щось робити. Мені багато років ліньки робити будь що, окрім як дивитись ютуб по колу. З позитивного, інколи я шукаю якісь відоси на ютубі, які б могли мені принести користь в житті. Наприклад, задався питанням чи можна якось довше виглядати молодим, якось сповільнити старіння шкіри шкіри обличчя. Це щось із кризи середнього віку, мабуть. Почав дивитись відоси з американськими докторами, дивитись чи є якісь наукові докази. Дізнався, основне чому старіє шкіра — ураження від ультрафіолету і що базою є SPF щодня, який запобігає подальшому псуванню шкіри. А також ретінол/третіноін, щодо яких є широка доказова база, що вони допомагають відновленні шкіри. Тому буду дзвонити домашньому лікарю і питати чи він може дати рецепт на третіноін. Якщо ні, то буду користуватись Adapalene differin.
Є відео на ютубі, де люди розказують, що користуються третіноіном 2 десятиріччя. І там дійсно вражаючі результати.

чудово що ви цім зайнялись, обережно з ретіноідами влітку вони можуть посилити ефект від сонця, і їх неможливо приймати якщо ви робите лазерну епіляцію, порадитесь з косметологом будь ласка перед цім як почати курс

Теж втикаю в ютуб на дивані по вихідним — але між науч.поп відосами, дивлюсь про енергонезалежність квартири, та трохи Портнікова.

а накидайте детальніше почитати про третіноін що і як. це ж просто від акне? який звʼязок з уф і старінням?
бо на розетці без рецепта купа

0) важность sunscreen и retinol
youtu.be/...​goZyY?si=2S-i-pRZbfafwQM4
1) база по retinol: youtu.be/...​KpS3s?si=U-OLFL21llK5Rao8 . Він там в відео радить adapelene. Як «вітамін А» наступного покоління. Його можна наносити вдень, він не втрачає властивості від сонячного світла і від нього менше подразнення, в країнах ЄС/штатах продається без рецепта
2) Хоча тут інший дерматолог каже, що найбільше досліджень щодо anti-aging саме в tretinoin. Це також різновид «вітаміну А»: adapelene vs tretinoin for anti-aging:
vm.tiktok.com/ZIJnoBy7Q
3) жінка користається їм 20 років:
youtu.be/...​rg77o?si=46mzoTsVG5Pu73wo

основне чому старіє шкіра — ураження від ультрафіолету і що базою є SPF щодня, який запобігає подальшому псуванню шкіри. А також ретінол/третіноін, щодо яких є широка доказова база, що вони допомагають відновленні
шкіри

Цікаво.

Думаю я загнусь швидше від нестачі спорту ніж почну переживати за шкіру)

Мабуть, навіть, якщо щось зтече з потом, нанесення SPF все одно матиме користь. Бо щось та залишиться.

Нагуглив, що існують sweat-resistance spf крема. Це хімічного типу. Вони всмоктуються в шкіру і не зтекають, як, мабуть, це може бути з мінеральними кремами

реально працює! тільки гляньте на лбюдей в скандинавії і в італії, вони дуже по різному виглядають і все це через сонце, тому що я жила купу років в скандинавії я виглядаю значно молодше

а як щодо чукчів і всяких іннуїтів?

Наприклад, задався питанням чи можна якось довше виглядати молодим

Цілком.
Є спосіб.
Але він мало кому подобається, це не чарівна таблетка :)

Більш-менш здорове харчування, не курить, не бухать, трохи регулярних фізичних навантажень. Скакалка, гиря, оце от все.

І в свої умовні 40 будеш виглядати краще за більшу частину однолітків.

Тому й немає мотивації, бо є ютуб і кола, поставив обмеження 1 годину на добу на всі соцмережі і одразу з’явилась мотивація щось робити.
Почитайте про doom scrolling, а ще краще сходіть до психотерапевта, скоріш за все є інші симптоми крім втрати мотивації на які ви не звертаєте увагу.

виглядати молодим

тут пастка, в яку оптом валяться ті, хто

Заздрю тим, хто має мотивацію щось робити

я теж роки тому спостерігавши сімдесятирічного діда з тілом юнака позаздрив і кілька років ніяк не поукладалося в мене в голові, що воно йде не від квікфіксів і іншого промоушна інженерно сконструюваних продуктів (як танжибле типу матеріальних, так і частково антажибле типу пакетованого медобслуговування за 30к+ на рік де людині просто продають назад її віру і очікування), а від відомих і перевірених _єдиних_ справді (без надочікувань, статистика невблагана) працюючих речей — легка регулярна фізра, лайфстайл, харчування (відома максима eat food, mostly plants, not too much).

за декілька років перебудови лайфстайлу і читання нескінчених текстів (з підручниками і науковими статтями, ютюбні самопромоутери і взаємопромоутери типу атій, ронди і тп то омана) досить непогано навчився розуміти, що у мене як працює, чому, як зсувати стан в бажаному напрямку і тд і тп

колись старший років на 25 колега мені сказав — якщо людина десь до сорока не вивчила своє тіло (звісно наскільки можливо, топік нескінчений) то вона навряд чи буде в стані максимізувати своє можливе здоровя (я своїми словами це переказую)

раз тут форум а не більш формальний тип викладу думок я дозволив собі просто мінімально сформований потік свідомості в кілька тез, не переймайтесь

мова про те, що
— треба інвестувати свій час в фактично здобуття додаткової професії — «консультант зі свого здоровя і самопочуття», (це кілька років вчитися самому, як і з будяким mastery) але вона знадобиться і крім того допоможе відділяти справжні речі від омани якої повно, західний світ оскаженів від бажання жити довго і забруднив інфопростір неймовірною кількістю безсенсу
— мотивація є ключом, поки її нема, нічого не буде, quickfix іноді існує в нішевих ситуаціях, але вони покривають заледве долі віідсотку того, що важливо; мотивація підкорюється методам управління — тобто треба рухатися, змінюватися і тп, не переживаючи за короткострокові фейли і тп, на протязі років вона підсилиться і послабиться багато разів, головне — надбане знання і позитивні зміни якийсь час (до деменції і аварій тіла) будуть працювати на інтереси людини, а не продавців повітря

так краще?

чудова ініціатива, насправді. головне, не забувати СПФ кожного дня, навіть коли хмарно.

А як же бути з вітаміном D? Для його синтезу ж ніби ультрафіолет необхідний, наскільки я знаю.

Для його синтезу ж ніби ультрафіолет необхідний

Рекомендують приймати вітамін Д через шкіру при UV індексі нижче 3. І тоді крем не наносити. Але в контексті старіння шкіри, наче, все одно треба. Тому хз. Може хай виробляється через інші ділянки шкіри — руки, ноги, вуха :)
youtu.be/...​wflx4?si=xxROzHVcsEgaUoJV на 7:48

Играю в квесты на ПК, смотрю телеграм и ютуб

Сьогодні ходив зранку на ставок, ловив рибу, сварився на вужа.

сварився на вужа

нашо так? він же теж рибки хоче...

сварився на вужа

насправді це був Python trainee, який поки лише мріє стати серйозною змією, але має нульовий досвід))

Було таке — відчуття пустоти і дурне самокопання на вихідних. Перш за все, треба зрозуміти, що ваше життя не обмежується роботою, і робота не визначає вашу ідентичність. І навіть айті не визначає. Треба сісти і грунтовно подумати, чим ще хочеться в житті займатися, що приносить задоволення, що приносило задоволення раніше або чим хотілося б зайнятися. Тут вже всі люди різні, і подобатися може різне.
Для мене ситуацію покращило повернення в моє життя соціальних зв’язків, фізичних навантажень і трохи творчих активностей.

А взагалі, літо ж на дворі. Можна на річку піти, на сапах чи ще якихось прикольних штуках поплавати, на велику поганяти, просто в ліс чи на природу вибратись — прогулятись, чи в тиші сосен книгу почитати, або пікнік влаштувати.

Зʼїздив на пляж, приготував стейки на гріли на обід, почілив з вином на терасі, зараз пару місій King Arthur: Knight’s tale, а там вже й кіновиновечір

А перед тим було проінвестіговано всі можливі пляжі в окрузі, перечитані всі рейтинги і пораховано оптимальний маршрут. Крім того, проінвестіговано всі найкращі доступні сорти мʼяса в Іспанії, складено рейтинг вин і розписано графік, коли яке вино має споживатись. Також враховано сонячу активність в даний час в даному регіоні і обраний оптимальний час чілиння на терасі. Таймінг всіх активностей сплановано до хвилини, з прорахуванням усіх можливих ROI, KPI, GDPR, GJDT, FLD, VWRA, RTFM
Сорі за вʼїдливий комент, не втримався) Завжди захоплювався твоїм вмінням у всьому розібратись і все спланувати!

ну... якщо по буднях працюю... значить по вихідних не працюю 🤔

або усе як попало...

сьогодні наче неділя... вранці з 5 до 8 підготував грунт, посіяв салат... потім сів на велосипед, поїхав туди, де є кращий інтернет... подивитися, що там в ньому... ну і от...

Гуляю собак, катаю на велосипеді, збираю масштабні моделі, щось роблю в будинку та в саду, читаю, розробляю мережу для виявлення дронів, та багато іншого.

розробляю мережу для виявлення дронів

Акустика?

ні. радіо. SDR з гарною антеною, який слухає ефір та виявляє паттерни розвід дронів та канали керування інших типів дронів. Потім інші SDR роблять розрахунок напрямку сигналу, триангулюють та виявляють позицию де воно летить.

а яке у Вас було дитинство? невміння відпочивати на вихідних — це наслідок травматичного дитинства

Та все ІТ це наслідок травматичного дитинства.
Яка нормальна людина буде сидіти по 10 годин за компом)

безкоштовно тільки хвора, за $$$ багато хто, особливо коли нема альтернатив та ще і не відриваючи жопу від крісла

А що буде робити «нормальна» людина ?
Я наприклад коли ходжу до стоматолога завжди думаю типу: «яка нормальна людина будет ковирятися у вонючих зубах це ж фу взагалі». Яка нормальна людина буде дивитися у сраки цілий день чи роздивлятися чужі статеві органи — проктолог чи гінеколог. Яка нормальна людина буде працювати психіатром чи наприклад водієм автобуса — цілий день сидіти на сраці і їздити одним маршрутом. І так можно продовжувати. Я взагалі не знаю чим може займатись «нормальна» людина.

Ростити капусту, збирати гриби, полювати на мамонтів.

А що буде робити «нормальна» людина ?

Буде сейлом, поговорити, каву попити, і робота зроблена)

а шо психіатор? робота не важка, доступ до препаратів :)

А я в дитинстві полював жаб на ставку.
Та фактично жив на тому ставку іноді з`являючись то у школі то вдома бо інших розваг у селі 90х тупо не було. Комп перший раз побачив тільки в технікумі.
Брат молодший вже сидів по 10 годин за компом.
Якось я став айтішником, а він ні.

Капець, я тільки позавчора згадувала: в будні садік/школа, в вихідні — на огород. Нє, ну там в огороді прикольно, але те, що люди в вихідні відпочивають і нічо не роблять, я узнала коли мені було вже років 20 🤣😂😅

Якраз думаю: чи вже час заводити маленький огород, щоб робити дитині «трудове виховання» — вже три роки, можна починати 😂

Тю, три роки то вже пізновато навіть. Ось нормальний мануал: Остап Вишня «Як ми колись учились» — www.ukrlib.com.ua/...​ooks/printit.php?tid=5095
:)

Міні (і не дуже) подорожі на авто, велосипед, каяки, настолки, шашлики

Бухаю. А які ще є варіанти?

Ні. Бухло — то є оптимальний компроміс між залежністю, законністю, шкодою організму, соціальною відповідальністю, особистим комфортом.

Людство майже в повному складі не просто так обрало алкоголь як легальний наркотик, це рішення є вистраданим і обґрунтованим.

Бухло — то є оптимальний компроміс між залежністю, законністю, шкодою організму, соціальною відповідальністю, особистим комфортом.

Це в тих хто на цій кульці недовго живе
І рідко цікавиться тим що коїться за стінами високої вежі зі слонових кісток :)

Прекол™ цього «компромісу» лише в тому що наслідки вилазять не зразу.
Це коли розетку (не пункт видачі) лизати то всі розумні. Бо результат трапляється зразу.
А з синькою все розтягується на роки та десятиліття і анон собі думає що контролює процес.

Плюс романтизація алкоголю 24/7 з кожної праски. Після чого небухаючий анон думає що він якийсь «не такий».

А потім анон (бухаючий) вішається у ванній на крані і не залишає сусідам контакти сантехніка який того крана ставив. Безвідповідальне рішення, я вважаю. І де тепер того сантехніка шукать?

А з синькою все розтягується на роки та десятиліття

ну загалом ще до великої вітчизняної совєцької війни у переважній більшості совєтів як близькі родичі нащадків українців то у них такиї «десятиліть» просто не було

... там нема «компромісу» там буквально sideeffect

Плюс романтизація алкоголю 24/7 з кожної праски.

так у совєтів з єтім певна фішка ))

І де тепер того сантехніка шукать?

в вінє )) як і істіну ))

Алкоголь — це точно не найкращий наркотик за співвідношенням бажані / негативні ефекти. Є багато об’єктивно набагато кращих речовин, що впливають на ГАМК і дають схожий ефект опяніння. Але при цьому не мають наскільки негативного впливу на самопочуття і точно набагато менше шкодять організму. Єдиний плюс алкоголю, що його можна легко виробити з майже будь-якої рослинної сировини і легко дістати.

а з якими з цих речовин так само приємно їсти в’яленого коня чи чипси?

я же ж кажу там сам «наркотичний ефект» то радже чисто sideeffect бо треба же ж чимось запивать чіпси та вяленого коня

ЗЫ: єсть безалкогольне пиво btw ))

в 22 я був знайшов більш-менш смачне безалкогольне. Але потім харківська операція, потім херсон і здалося що все пучком і я забув, яке саме непогане безалкогольне пиво я знайшов (
А зараз щось все мокрим хлібом віддає, знов треба перебирати все що є в продажу

А зараз щось все мокрим хлібом віддає

тоді пшеничне пиво викреслюй) Мабуть треба фокусуватися на IPA

Є багато об’єктивно набагато кращих речовин, що впливають на ГАМК і дають схожий ефект опяніння

О, а можна список? А то не п"ю і може щось підійде мені.

З того що пробував: фенібут, кратом. Теоретично: Ghb, Gabapentinoids.
З того що має більш негативні ефекти ніж алкоголь напевно, але схожий ефект опяніння: бензодіазепіни, барбітурати

Звучить як якась жостка наркота... а чим вона краще за алкоголь тоді?

Я по суб’єктивним ефектам оцінюю. Наприклад фенібут — діє 8+ годин, є ефект сильного оп’яніння як від алкоголю, але без «отупіння» — можна займатися корисними справами. Дає внутрішнє відчуття, що все гаразд. Робить людину набагато соціальнішою, хочеться смоллтокати з усіма. Є сильний анксіолітичний еффект — навіть якщо ракета десь близько прилетить, то сприймаєш це спокійно. Не зря же його (Біфрен у нас називається в аптеках) скрізь на мамських форумах рекомендують як заспокійливе під час війни. Але через це на ього досить легко підсісти. Тому приймати в психонавтських дозах (1+ грам) більше ніж раз в місяць — на свій страх і ризик.

А так треба розуміти, що все воно на здоров’я впливає негативно у більшій чи меншій мірі.

Взагалі ось є дуже непоганий ресурс з інфою по всіх прихоактивних речовинах, якщо така тема цікава — psychonautwiki.org/wiki/Phenibut

Я траву курю, значно краще, немає похмілля, гарно спиться, дуже гарно розслабляє мязи та психіку...З часом набридає і на відчуття просто тупняк, закидую поки знову не буде бажання, коли як, коли тижнями чи місяцями не згадую коли через пару днів курю...

Трава звичайно значно краща ніж алкоголь, але теж не без мінусів. Бо якщо вживати класичним способом чи вейпити — навантаження на легені на рівні з тютюнокурінням, хочеться їсти нездорову їжу у величезних кількостях. У багатьох людей є сильний синдром відміни. Та і на мозок негативно впливає, хоча в довгостроковій перспективі значно менше, ніж алкоголь.

Ну нормальна по ТГК трава — то 1 затяжка і години три тобі добавки не треба. Умовно кажучи, при постійному курінні, ти днів 4-5 косяк/цигарку курити будеш, тому по шкоді з цигарками марихуану не порівняти.

Я через бонг палю, там взагалі дуже екномнов виходить, мені минулого року вистачило десь 7-10 грамів трави на рік. Купую THC Flowers по нашому — шишки.

Це якщо дичку з огороду палити. Якщо стафф нормальний і сучасний то мені особисто буквально на кінчику ножа потрібно трави правильного сорту щоб спокійно спати без довго ворочання, пробудеження на декілька годин, та інших розладів зі сном.

На мозок вона впливає лише якщо палити кожен день та так щоб харашо перло щоб аж очі вилазили, тоді може бути проблема зі сном в іншому напрямку — недостатній рівень РЕМ, фази сновидінь, в ось це може вплинути на когнитивні якості, бо важко концетруватись.

Тобто ящо не палити кожен день як всратий то цих проблем в тебе не буде. Є люди котрі навалюють кінські дози вранці і увечорі, я хз нахіба таке взагалі. Загальний досвід у мне вже 20 років, хоча я не палю її регулярно, був період коли палив пару раз на рік чи взагалі на декілька років не згадував.

Стосовно їжі...ну спочатку було по прикол заїдати, зараз взагалі пофіг, так, я розумію що можна запхати в себе пів кіло сгущьонки та два батони... Але нахріна? Зазвичай я взгалі не заїдаю нічого ))))

І останне, там зараз вже купа сортів трави, і вони всі трохи по іншому пруть, є від яких спати хочеться дуже, є що навпаки білш активний, є такі що жерти хочеться сильно...

навантаження на легені на рівні з тютюнокурінням,

я палив років 40+, кинув, років 10-15 ніц, потім, коли жив в штатах, присів на сігари. Одна сігара 7×52 або 7×48 на день (куриться не в затяжку) не дає такого навантаження як звичайні цигарки. А задоволення — масса, особливо з гарним бурбоном і кріслом качалкой у власному ярді )) На мозок впливає суто позитивно ))

Людство майже в повному складі не просто так обрало алкоголь як легальний наркотик, це рішення є вистраданим і обґрунтованим.

загалом не в повному складі але здебільшого західна цивілізація від греції стародавньої через виноград як місцеву культуру та вино як походження

... далі історії дистиляції як буквально намагання виграти на логістиці (вино ж вважай на 95% просто вода яку буквально возити треба як просто возити воду) і супутні історії буквально випадкового потрапляння у дистилянт дубільних речовин

... і так само окремо як історії варки пива які походять окремо вже з півночі де ключовою місцевою культурою виступає вже зерно бо виноград там не росте

Людство майже в повному складі не просто так обрало

ну а потім сама західна цивилізація просто колонізувала буквально

Людство майже в повному складі

так що просто бізнес ні чого особистого ))

То не варіант. Взагалі.

тілки на вихідних? я й по буднях полюбляю квасанути)

Хм, оце прокинувся і другій
Прочитав доу, зараз почитаю листи і алерти

Їм,
Готуюся до сну

— неспішно ганяю «Fallout 76» онлайн, у порівнянні з сюжетом гри у нас ще нормальне життя, от після 3 світової війни настане справжній жестяк)
— качнув та подивився новий супергеройський блокбастер «Дедпул і Росомаха», «Чон У Чхі» — південно-корейска фентезійна дорама — у процесі;
— читаю довгу, трохи занудну, серію «Пригоди Гаррета» Ґлена Кука;
— виглядаю з вікна вуличних котів та підгодовую;

ВВВ — Beer Boobs Burgers )) CCC — Cognac Coffee Cigars ))

Головне щоб

Boobs

були не власні, а партнера/партнерки)

Спілкування зі спільнотою (онлайн чи офлайн) тебе не влаштовує?

Паяю дрони для ЗСУ. На один дрон може піти майже весь день (з нуля до першого обльоту).
Не те щоб це моє хобі. Взагалі паяти не вмів до цього. І процес цей мені не вставляє. Але це корисно, трохи медитативно, покращує моральний стан, відволікає від думок що я типу мав би бути на фронті (хоча для вас цей пункт малоактуальний), покращує самооцінку (але це, мабуть, дуже персонально).

В минулому житті зимою кожні вихідні в гори на лижі, літом часто на Шацькі озера і по горах пару годин походити. Басейн то святе навіть в робочі дні. В позаминулому житті футбол.
Зараз з малим бавлюся і чекаю коли він підросте і москалі всі повиздихують але немає впевненості що дочекаюся

Можу порадити тільки знайти собі якесь цікаве конкретно вам хоббі. Наприклад я методом перебору зрозумів, що для мене це вирощування овочів різними методами (гідропоніка і ґрунт) на балконі, а також DIY електроніка.

Також соло поїздки на велосипеді селами Київської області на дистанції 100-150 км. Від останнього я взагалі кайфую і це дуже розвантажує голову і кукуха стає на місце. Ідеальний для мене спосіб медитації і пошуку нових ідей у різних життєвих аспектах.

Ще з друзями зависаємо з настолками буває. Дуже радий, що у мене є це коло спілкування, мені такого дуже не вистачало, коли я жив закордоном. Знайомі наче і були, так же на хатах і не тільки гульбесили, але вайб спілкування був далеко не той, навіть зі співвітчизниками.

Сам подумай який сенс зупиняти велосипед серед поля, коли можна стояти у місці з більшим протоком людей.

Якщо не фоткаєш військову техніку і стратегічні об’єкти, то навіть документи на небагатьох блокпостах, які залишились ніхто не дивиться.

В Запоріжжі останні пару місяців тцк стоять буквально в полях у напрямку на Дніпро. Бо люди знайшли декілька маршрутів в об’їзд головних блокпостів на виїзд з міста. Не треба недооцінювати бажання наших бурятів зробити план

У кожному регіоні своя специфіка, це я казав конкретно про правобережну Київську область.

Але не маючи відстрочки, то я згоден, що так їздити страшнувато. Хоча, об’єктивно, в самому Києві шанс зустрітися з тцк в десятки, якщо не сотні разів більший. Але не будуть же вони за вєліком гнатися. До того ж є купа маршрутів без блокпостів.

У Київі не знаю. Тато працює на ринку у Дніпрі. Каже пів ринку з авто на лісапеди пересіли. Все ж в міських умовах можна знайти більш тихий маршрут на лісапеді, навіть якщо частину дороги його доведеться нести на горбу

мені такого дуже не вистачало, коли я жив закордоном

А чому ти повернувся? І чи давно. Якщо не секрет

На початку 2019го року, застав майже цілий рік «голден ейджу», живучи в Україні. Повернувся через гроші (після повернення в Україну знайшов роботу на в 2 рази більшу зарплату після податків) і коло спілкування — хоча якраз потім всі старі друзі відпали і слава богу, і я познайомився з теперішніми, чому дуже радий.

Зазвичай читаю доу не логінячись навіть.
Прочитала цей допис, і аж созріла на перший свій коментар.

В мене така сама тема, крИло жахливо на вихідні, коли не мала ніякої додаткової роботи, і теж довелось вирішувати цю проблему.

Що я пробувала, і що НЕ допомогло, або ж ефект був короткотривалим, і потім все ставало ще гірше за відчуттями:
1. Грала в ігри.
2. Читала книги.
3. Читала всяку фігню в Інтернеті.

Що допомогло:
1. Приводити до ладу оселю більш обширно і прискіпливо, ніж коли було багато роботи.
2. Готувати більш складну їжу на сніданок-обід-вечерю.
3. Прогулюватись на годівлю до вуличних котів неспішно і не одним і тим самим найкоротшим маршрутом (чи можна це назвати «гуляти з корисною метою»?).

Загалом, це все, що мені допомогло, я б охарактеризувала як більш якісну рутину, яка досить витратна за часом і приносить мені як користь, так і задоволення від того, що я можу її виконувати неспішно. Від поганих думок мене прям одразу не позбавляє, але їх менше, коли не лежиш така вся пєчальна дивлячись у стелю, а щось робиш.

(а коли з’явилась дитина, всі погані думки кудись ділись самі по собі, ма’ть, шо якісь гормони зробили своє діло)

Зробіть ремонт у хаті. І точно не працюйте більше, бо це шлях в нікуди і можна себе знайти в якийсь момент роблячим дивні дії. А так чим я тільки не займався від спорту, отримання прав на різні категорії і аж до стрільби. Медитацію спробуйте. Це прикольно ні про що не думати і офігенно відновлює моральні сили, а також підвищує настрій. Просто сідаєте зручно і стараєтесь не ворушитися, відслідковуючи кожен мікрорух, очі відкриті, але очі ні на чому стараємось не фокусувати. І так просто спостерігаємо за кожною реакцією організму на подразники ніби збоку. Очі не закривати. Спину тримаємо рівно, ноги — ну наприклад обидві ступні рівно на підлозі і не відривати. Особливо класно заходить коли ти морально і фізично виснажений.

Про ремонт. Я проти але підтримую тебе в той самий час.

Біг по Труханову, зал, книги, пиво у барі. У гарні часи ще часто подорожував на вихідних

співчуваю, мене теж іноді непросто буває на роботі, спробуйте змінити роботу?

було таке недавно недовгий час з одним лідом. ніколи в житті так не чекав вихідних, бо знав що не напише ця людина
навіть не те що на роботу не стояло через нього, але в домашніх справах теж став дуже нервовим і тп
але він пішов згодом — як рукою зняло

як ви не згоріли в свої умовні 20-22 років і досі працюєте (ще й задоволення отримуєте)?

Я люблю гроші. Оцей квест збирати гроші і піднімати ЗП мені цікавий. 10+ років гребу)

Пам’ятаю ще коли малим грав сталкера, то назбирав 1кк, таскав автомати і інший хлам на продаж)

Пам’ятаю ще коли малим грав

колись на спектрумі догрався... став президентом в одній грі...
як би цього позбутися... краще б я гроші збирав 🤔

в понеділок на мене чекає 2 зідзвони вже блювати хочеться і я далеко не свічер в ІТ

Дано:
1) 30 лет в айти, 7 лет на текущем проекте, 5 митингов и бесчисленное число созвонов в грядущий понедельник.
2) Гиперактивный второклашка на каникулах.

Результат: Спасительный ПОНЕДЕЛЬНИК приди же ты быстрее!!! :)

А куди дівається другоклашка в понеділок? Бо в мене понеділок виглядає як «численна кількість дзвінків» + «активний третьоклашка, якого треба хоча б погодувати і зводити на пару тренувань» (у нас просто дистанційне навчання, і варіанту «відправити в школу» просто немає). Варіанту «або/або» не існує))

Наскільки мені відомо, у Кракові більшість батьків обирають не дистанційне навчання, тож припускаю, що з понеділка по п’ятницю другоклашку відправляють в школу.
До речі, цікаво, куди гіперактивний другоклашка в Кракові дівається в понеділок влітку, коли діти на канікулах?
В мене все що відвідується частіше одного разу на тиждень знаходиться в радіусі 800 метрів навколо помешкання, тож третьокласниця влітку сама відвідує персональні тренування з плавання в басейні, fly йогу, балет та заняття з гри на піаніно, ну і територія мого ЖК закрита, з патрулями охорони та відеокамерами, тому і на вулиці з подругами сама грається.

не знаю як у кракові, але мої у вроцлаві не знайшли доброї офлайн школи. дитина вчиться у міжнародній онлайн

Ваша Галя балувана! © :)
Мы даже не занимались какими-то поисками — просто пошли в ближайшую к дому школу, потому что в школе главное социализация.

для цього є спортивні гурти і школа мистецтв в нашому випадку
в школі головне навчитися вчитися)

але мої у вроцлаві не знайшли доброї офлайн школи

А які критерії?)
Я сам з Вроцлава

Після досвіду онлайн навчання під час кловідної епідемії та першого року війни зрозумів що нам онлайн навчання точно не підходить. Можливо, в кого діти самомотивовані, то такий формат навчання не настільки навантажує батьків.

До речі, цікаво, куди гіперактивний другоклашка в Кракові дівається в понеділок влітку, коли діти на канікулах?

Различные летние лагеря, поездка на море с родителями, выезд на сборы со своей футбольной академией, еще одна поездка с родителями, тренировки, остальное время с мячом на стадионе с корешами.

А куди дівається другоклашка в понеділок?

Главное что в понедельник папа "девается’ на работу и куда денется второклашка это уже не моя проблема )))

Я не думаю що у вас вистачить мозгів на задротство. То чим ви займаєтесь може займатися школяр. Рівень його складності приблизно як у бугалтера в програмі ексель

перетинався по роботі з бухгалтеркою, яка в екселі куби крутила і дані сама собі зі скульсервера діставала.
Але куди тій бухгалтерші до тебе, настоящєй інтіліктуальной іліти. йоптить.

може ще сховище під ті куби проєктувала? то вона не бухгалтер тоді :)

нє. ну «куби» я прям перебільшив. Юзала PowerPivot і вертіла там сводними таблицями, зрізами, трендами.

у нас аналітики сами селекти пишуть, простеньки але ж... перший раз таке бачу

The three stages of career development:

1. I can’t wait until I’m important enough to be included in meetings.

2. I feel so important being in these meetings!

3. I will do anything legal, and several illegal things, to avoid these meetings.

twitter.com/...​tatus/1461729270238220301

Я ніколи не робив механічно роботу таск за таском, там завжди був якийсь елемент нового або варіативного/творчого. Ну і зрештою, проаутсорсивши 13 років, пішов у продукт, а там вже зовсім інша історія...

Шахи: вирішую задачки, граю на лічес, вчу дебюти

а я не напрягаюсь протягом тижня — не більше кількох годин кодінгу в день + міти.
тому маю змогу займатись улюбленими справами і в робочі дні і в вихідні.
якими справами — звісно байдикувати, а ще ютуб, прогулянки, спортзал =)

Прокачуй скіли, читай книги. Проводь час з друзяками

Біг, ролікі, велік на ВДНГ. Для відновлення — сонячні ванни і басейн. Пошук нових місць де поїсти, або похід на перевірені місця. Посиденькі з друзями. Романтичні свіданки.

Кожні вихідні я себе максимально вигулюю за всі насиджені будні

Тобі можу запропонувати долучитись до написання статей про пошук роботи, чим більше пишеш тим більше треба ще

я теж намагаюсь не сидіти вдома на вихідні, постійно рухаюсь.

щодо статей прикольна ідея дякую, але я останній раз роботу шукала ще до ковіду, та і стек в мене такій що може пару тисяч людей в світі мають релевантний досвід, і не в нас, дуже нішево.

я б скоріше щось на стике софт скилів та техничой експертизи писала б, треба зібратись і спробувати, хоча б ввечері у вівторок (бо тоді час є)

та і стек в мене такій що може пару тисяч людей в світі

Тоді хоча б усіх українців зі свого технічного напрямку пододавайте в контакти

та наче всі і є, але пройдусь пододаю, дякую за ідею

Ще для Clojure доцільно заповнювати окремий органайзер

Будую план втечі з тюрми...

Коли втечеш, першим ділом купи біткоін хоча б на 100 баксів і торгуй так:

Візьми 1 / 200 частку від свого біткоіна і продай.

Коли ціна підніметься вгору на 1% (чи 2% чи 3% залежить від куту нахилу графіку ціни) — продай ще 1/200.

І ось так продавай — це називається усереднюватися вгору. (Мій бот зараз так робить.)

А відкуповувати треба коли ціна піде униз і стане вигідно купити на всі гроші (які від продаж виручив) так щоб стало більше чим було до початку торгівлі.

Полюбиш ведмежі ринки, зненавидиш бичі. Хоча 1/200 повинні захистити тебе від продажу всього твого капіталу (бо тоді нічого буде продавати, коли ціна піде ще вище)

Я так розумію, що ви знайшли свою цільову аудиторію)))

Не знаю. Міг би повчити когось по zoom. Та у нього/неї повинен бути акаунт на якійсь криптобіржі. Краще відомій чим ноунейм. Але й на відомих бувають проблеми.

Ніколи не чув про 3.33. Що це взагалі таке?

Мій алгоритм це звичайна схема капіталістичного збагачення. Відшкодування витрат капіталу що зношується у процесі виробництва. Спочатку продаємо якійсь продукт. У ціну закладаємо / добавляємо амортизацію. Тобто, якщо, наприклад, це рибка, яку продаєм, то продаємо старий корабель, що рибку ловить, покупцям на бичому ринку (дуже маленькими частинками). А на ведмежому ринку купуємо новий корабель.
Чим я не капіталіст? Я теж так хочу. Тільки моя рибка на криптобіржі. Така рибка яка вважає стоп лоси панацеєю.

К. Маркс думав, що річ у модернізації. А річ — у інфляції.

Можу показати по зум. Напиши мені у повідомлення, щоб ми сінхронізувалися.

Мій план втечі — винайти алгоритм непомірного збагачення і розповісти про нього всім бажаючим. Коли всі стануть багатими щось та станеться...

Алгоритм простий.
Середній клас — здобути нормальну освіту, бути презентабельним та знати собі ціну і не продаватись за менше. Не бухати із мужиками в гаражі
Вищій клас — майже забути про особисте життя, зробити справу якою займаєшся сенсом життя і бути готовим ризикнути усім. Також посилений неворкінг, must have виходи на вищі верстви влади. Ну і багаті батьки які дадуть освіту та гроші для старту або просто неймовірна вдача.
Ну або просто бути патологічним брехуном і депутатом в таких країнах як Україна

Та ні. Я про математично чи статистично перевірений алгоритм накопичення власного капіталу у умовах майже неможливості це зробити.

Ти не розумієш природи грошей
Це ж насправді лише цифри. Забудь цифри і побудуй в уяві модель матеріального обміну. Тільки без фантазій — те як воно в реальному житті враховуючи природню жадібність людей і недовіру один до одного .
Вот так воно працює. А гроші це лише врапер, який інкапсулює всю складність таких відносин. Самі по собі гроші це лише цифри

Ти це згенерував якимось опенсоурсним чат-ботом? Виглядає як саме така генерація.
Звісно такий твій коментар не вартий моєї вельмишановної уваги.
Хочешь детального розбору твоєї ахінеї — спершу заплати за роботу.
Взагалі, ті, хто мене намагаються тролити, переносяться у чоний список — отримані нотифікації від них видаляються з почти міттєво, тому, я на таких тролів майже не звертаю уваги.
P.S.
Але це мабуть добре, що вони мене рекламують перед розумними людьми і мені не треба їм платити. Розумна людина зрозуміє де правда, а де кривда.

Що можна робити: ходити в спортзал, на якісь курси (інгліш, по стилю чи кулінарії чи психології), дивитися онлайн курси, книжки читати, вишивати хрестиком, просто пішки гуляти

я бігаю як бєшений лось по району за дитиною на лісапеті. в будні — 1 коло по району (ввечері), в вихідні — два кола (одне вранці і одне ввечері). по дорозі збираєм жолуді, кузнечиків, ромашки, і всякі інші цікаві речі. ото все я робила в доковідні часи

Готую, блін, щоб хоча б на початку тижня не готувати на всю сімʼю))

Дивина — програміст, який готує. Купіть мексиканську їжу. З доставкою. І таким чином, вони навчаться готувати для вас.

Я зараз живу в маленькому місті, менше 10 тисяч населення. З доставками тут, чесно кажучи, не дуже добре — ну, може, якісь 3-4 місцеві кафешки щось і доставляють, але на постійній основі воно набридне.

Досвічений програміст який живе у місті менше 10 тисяч населення це ще більша дивина ніж програміст який готує.

Так ми виїхали з Харкова в перший день повномасштабного вторгнення. Чому саме сюди? Бо саме тут працює чоловік, і тут же живуть мої батьки (власне, ведуть з моїм чоловіком сімейний бізнес, і в них ми жили перші пару років після переїзду). Ну, і саме містечко не цікаве ворогу, немає ніяких стратегічних обʼєктів, тому, тут і спокійно, хоч це і Харківщина. А ще з електрохарчуванням ситуація більш-менш норм, і ТЦК на вулиці нікого, наче, не хапають (бувають хіба зальотні групи, які гастролюють по пару тижнів). Коротше, їхати звідси кудись далі на даний момент немає профіту, тільки мінуси.

електрохарчуванням

))))))))))))))))))))))))

Ну це ж уже національний мем :))

Це називається доросле життя.
Жити у малому місті вигідніше аніж у великому. Особливо враховуючи що з дітьми кращім варіантом є власна нерухомість (принайні в Україні)
Дітям дуже швидко набридає їжа з доставок. Тому прийдеться готувати.
Сам живу не 10к, але і не мільйонник. Доставка є, але не бачу у ній сенсу. Ресторанну їжу треба їсти у кафешках та ресторанах. Та і часу багато не займає. Я от тільки що рагу у мультиварку закинув і далі пішов працювати. Зайняло пів години разом із походом в АТБ

Так у малих містах немає фізико-математичних ліцеїв з топ-20 рейтингу ЗНО.

Я в сільській школі де туалету не було не кажучи за столовку і нічо.
Якщо дитина сама демонструє тягу до знань і поступить куди треба то відправлю навчатись. Старший тягу до знань не демонструє. Хоча навчався спочатку у топ 1 приватній школі сусіднього міста мільйонника. Потім забив — якщо не подобається вчитись ти його ніяк не змусиш.
За молодшого вже якось пофіг. Забезпечу будь яку фігню на яку залишиться. Розкажу який шлях обирати добре, який погано. Але до 12 ночі сидіти над його уроками ні дякую

Ну як же нічого — у маангах не працюєте, і заробітна плата менша 300к на рік, значить чого. А от ті хто у фізико-математичних ліцеях з топ-20 рейтингу ЗНО навчилися вирішувати олімпіадні задачки з програмування, алгоритмічні задачі на співбесідах до маангів лускають як насіння.

Я в маангі не працюю бо не хочу. Реально не хочу. Все чого дійсно хочу усього досягаю. А там не працюю бо значить не хочу.
І якщо випускник тих топ-20 які ти назвав не захоче там працювати то теж не буде.
А у тебе якийсь пунктик по тих топ 20 бо це останній твій аргумент у подібних топіках коли закічуються інші.

А заробітну плату більшу ніж 300к на рік теж не маєте бо не хочете, а якби захотіли то мали б?

Завісно. Маю рівно стільки скільки треба для комфортного життя. Як і ти.
Я прям зараз можу наприклад невеличку аутсорсингову компанію склепати. Реально є клієнти які будуть гарантовано мені платити бо довіряють. У мене є контакти різних стартапів де я навіть якісь адвайзерскі контракти маю, але вони не платять я не працюю. Бо лінь та не цікаво. Міг би пришвидшив і розвиток одного так точно стартапу (знаю навіть який більш перспективний)
Але лінь бо не хочу витрачати занадто багато часу.

Маю рівно стільки скільки треба для комфортного життя. І ти теж.

Я точно маю значно менше грошей ніж мені хотілося б мати.

Я коли бізнес аналітиком працював куратор завжди казав «Хотілки та потреби це різні речі, хотілки відкидаємо, потреби реалізовуємо»
Насправді теж хочу відпочивати від роботи на власній яхті посеред океану, але на дивані перед плойкою. Але то хотілки. Потреби у мене зараз інші. Крутий генератор купив і супер.

Так задоволення хотілок якраз і робить життя цікавішим.

Цікавішим життя я вже зробив вирішивши залишитись в Україні.
Тепер маю потребу зробити життя спокійнішим

Я знаю людей олімпіадників які працювали в маангах, грошей у них немало, але в особистому житті якийсь п**ць, бо soft skills на літкоді не розвиваються, та й здоровʼя там не покращується. Це як однорукий бандит — коли в тебе карʼєра класна, а все інше пішло по бороді. Такі випадки це звісно не повод НЕ займатися карʼєрою, але треба памʼятати що це не єдине, що треба людині

дивно, якщо в тебе ок з дисципліною для маанг, то захендлить будь що де треба прикладати зусилля не виглядає проблемою, з моей точки зору

проблемою є лімітованість головних ресурсів — часове вікно, в якому біологія найефектівніша в побудові нейромереж в голові (та і час відведений нам взагалі)

щоб бути в топ 10% будь-якого складного скілу (насправді групи скілів, їх контінууму) треба віддаватися його вибудові настільки, що серйозно вибудувати інший, потребуючий стільки ж ресурсу неможливо (власне найкращі інженери зазвичай не мають часового і когнітивного ресурсу вибудувати вміння робити карєру — треба цим займатися як головним типом діяльності)

А в чому у них проявляється п**ць в особистому житті, якщо не секрет?

У мене зовсім інший досвід, у моїх знайомих, які працюють в маангах, немає проблем в особистому житті, й з гнучкими навичками порядок. Олімпіадники-задротники мені теж знайомі, але вони або самі не йдуть до маангов, або не проходять туди, власне, через брак гнучких навичок.

До речі, про ЗНО)) Я закінчувала місцевий ліцей в 2008-му, здавала укр.мову + літературу, хімію та біологію (вступала до фарм.універу). Отримала по 197 балів з мови та біології, 198 з хімії. От вам і звичайна школа в маленькому місті (ліцеєм вона стала за 3-4 роки до того, як я її закінчила).
Але так, вчителів, здатних підготовити до міжнародних олімпіад, у нас таки не було (окрім, мабуть, географа, він був реально крутим дядьком, який знав майже все)) )

вчителів, здатних підготовити до міжнародних олімпіад, у нас таки не було

Так отож. А у фізико-математичних ліцеях з топ-20 рейтингу ЗНО багато учнів стали призерами міжнародних олімпіад з фізики, математики та інформатики. В УФМЛ таких більше двохсот, в Лідері більше сорока, є такі в Природничому, Русанівському та деяких інших фізико-математичних ліцеях з топ-20 рейтингу ЗНО.

а тільки треба ще дивитися де причина а не наслідок. Це «багато учнів стали» в ліцеї, чи це «в ліцей привели багато розумників». Так то ці розумники стали би і без ліцею розумниками, ну хіба на олімпіади не натаскувалися би так сильно.

Це може бути одночасно і причиною і наслідком. Якісь самомотивовані розумники і без ліцею могли б досягти результатів, а якісь діти без ліцею не витрачали б зусилля на вивчення точних наук, бо і так найрозумніші в класі, а так, потрапивши в оточення розумників, щоб бути найкращими в класі взяли і вивчили точні науки значно краще ніж учили б у звичайній школі.

В такі ліцеї здебільшого конкурс, бо багато бажаючих. Тому на іспитах переважна більшість відсіюється, а лишаються здібніші

Я з міста в 40 тисяч населення, на свою математичну підготовку не жаліюся взагалі — в міжнародних олімпіадах брала участь два рази, отримала в 9 класі запрошення навчатися далі в математичному ліцеї при університеті Шевченка, але батьки в Київ не пустили (типу, маленька ще сама жити, то треба було б всією родиною переїжджати). Але шарила я шо капець (вже забула багато), вступила на бюджет в 2 вузи без проблем. У нас на міських олімпіадах казали що «якщо на олімпіаду прийде Шаровар — туди можна просто не ходити» (у мене завжди було 1ше місце — з 5 по 11 клас, «Задачи всесоюзных математических олимпиад» це в мене настільна книга була).

Але є підвох — в мене мама по професіі вчитель математики :D вона не працювала вчителем, працювала в садочку, але все що знала — мені передала.

Давно хотів запитати у людини, яка мала високі результати на олімпіадах з математики. Чи намагалися Ви вирішувати задачі на літкоді, і наскільки легко Вам даються задачі рівня easy, medium та hard на цій платформі? Звісно, для людини яка досягла високих результатів на олімпіадах з інформатики, задачі на літкоді вирішувати як насіння лускати. Та в мене є теорія, що люди, які досягали високих результатів у олімпіадах з інших точних дисциплін — з фізики чи математики, також легко вирішують задачі на літкоді, і хотілося б цю теорію перевірити.

Я не багато зависала на літкоді, останній раз там була 2 роки тому, наскільки пам’ятаю то hard я не брала, а medium вирішувала 50/50 — якщо задача з тієї категорії, з якими я вже багато разів стикалася і добре знаю — вирішу швидко. Якщо задача з тієї категоріі, з якою я менш знайома — то буду довше мучитися. Треба частіше туди заходити, то добре шо ви нагадали.

Десь в 2012 я пройшла майже всі задачі з книжки «Cracking the coding interview» — з тетрадкою сиділа і не підглядуючи в відповіді намагалася вирішити на папері. Якщо зовсім не виходило — тоді вже дивилася відповідь і пояснення як вирішувати такий клас завдань. Там штук 8-9 категорій задач, пройшовши їх і зрозумівши основні підходи ти просто потім подібне вирішуєш швидко.

Так і є, тільки це стосується змагального програмування, а не літкода. Майже всі фіналісти icpc, google code jam, meta hacker cup були на міжнародних олімпіадах з інших дисциплін.

Але той факт, що ти крут в математиці, не зробить тебе автоматично переможцем змагань з інформатики, бо ті люди, хто спеціалізується саме на інформатиці — тебе удєлають. Людині-математику треба все одно готуватися до змагань з інформатики, розібратися з тими алгоритмами/підходами що існують саме в цій сфері.

Хаха от і гарна відповідь що робити на вихідних, розважатися на літкоді. Прикол в тому, що в українському айті алгоритми мало де питають взагалі.

Підозрюю що фіналісти перелічених змагань можуть легко вирішити 99% задач з літкоду.

Я думаю що ні, не 99%. Там дуже багато задач завʼязані на те, що ти все-таки знаєш якісь чисто «computer science» алгоритми (які математики не вивчають). От я відкрила вчора рандомну hard задачу. Повтикала в неї хвилин 8, зрозуміла що там все зводиться до пошуку найкоротшого шляху на графі (хоча задача не про граф а про дві строки), і далі мені стало ясно що алгоритм Дейкстри треба писати. А що буде писати математик, який не знає шо таке алгоритм Дейкстри? А є купа відомих алгоритмів, які знають програмісти, але не знають математики. Тобто, програміст який «в темі» просто згадає якийсь з алгоритмів які вивчав, а математик буде його пере-винаходити, якщо не знає.

Так я ж написав що фіналісти перелічених змагань вирішать, а перелічені змагання якраз з програмування а не з математики.

У людей з дітьми таких питань немає)

є лайфхак — відправляти дітей на вихідні до дідусей/бабусь, а часто навіть з дружиною...

Ми зараз з моїми батьками живемо на сусідніх вулицях, та й свекруха за 15 хвилин пішки — нікого нікуди не відправиш))

та це навпаки ще зручніше ніж іздити за кількасот кілометрів, ще є можливість розділити навантаження внуків на бабусь з обох сторін. ідеально

Не всім дітям подобається тусуватися на цвинтарі

Шо робити коли дітей вже нема (віртуально), а онуків ще нема? ))))

домашніх тварин заводять — клопіт гарантовано

Був кіт. Виростив сина, відправив до універа, і в 18.5 років пішов на радугу. Стресс після цього лікували ще кілька років. Я годую усіх котів, що попадаються мені на очі, але вдома більше не буде. Бо не ясно хто кого переживе, а робити стресс коту я не бажаю ))

Катаюсь на велосипеді з малим.

краще в будні. вони оплачуються

Тема не розкрита, що саме, дозування, тріп репорти, wish list etc :)

Логічно було б порадити знайти що вас цікавить в цьому житті окрім роботи. Поставити собі короткострокові цілі в цьому занятті і почати йти до них. Але я розумію, що зараз може бути такий стан, коли нічого не має сенсу. Особисто я зараз планую пити пиво і дивитись Ріка і Морті, поки моя сім’я поїхала у наш заміський будинок(я не їзжу, бо на першому ж блокпості можуть запакувати).

доречі так, неможливість планувати щось навіть на пару місяців наперед бісить більше всього
тому просто робиш щось аби не гірше

планувати можна і потрібно, просто треба враховувати ризики :)

А перед цим що робили?

Вчився на сіньора, робив ремонт, їздив з Відвідай по Україні (в них завжди були тури на 1-2 дні), дивився серіали.

Та кучу всього, тому і питання авторки «що робити на вихідних» не сприймаю серйозно)

Сьогодні я винаходжу DIY фільтри для води. Щоб надійно фільтрувати вдопровідну або дощову воду, щоб не купувати бутільовану. А ще запасаю воду на зиму. Водопровідну.

Як швидко успіх в крипті змістився в воду

Не бреши. Я не казав про успіх «у крипті». Тобто — у торгівлі криптою IRL.
Я казав / кажу / і буду хвалитися своїм успіхом у дослідженні data science big data того, як торгувати криптою так, щоб за 4 роки ( починаючи з 2020-09-22 06:00:00 ) з 150 доларів зробити 971.79 доларів. Все це є у запрограмованій мною моделі торгівлі. На історичних даних цін на avax.
Щодо торгівлі IRL — я почав лише два місяці тому і важко щось казати. Але якісь дрібязок вже є.
Не розумію нащо ти перекручуєш мої слова?
Я тебе чимось образив? Чим? Коли?
Чи тобі за платять?
Чи ти так рекламуєш мене?
І так — зараз за мене торгує мій бот на python по моєму алгоритму. Тому самому, що я раніше перевірив на програмній моделі. І яким нещодавно хвалився.

І вода теж може стати моїм успіхом. Зараз обмірковую можливість електроліза у саморобному апараті Гофмана зі спалюванням отриманого водня у повітрі і видобутку пари найчистішої (хімічно чистої) H2O. До речі, чи зігріє одночасно з водопостачанням така схема зимою?

тут в професіоналів проблеми зі зберіганням водню, а ви електроліз у саморобному електролізері робите, ще й спалювати водень хочете.

До речі, чи зігріє одночасно з водопостачанням така схема зимою?

зігріє, але не довго, поки хата не догорить.

Тоді зупиняю цей проект. Чого він мені взагалі наснився?

Тоді зупиняю цей проект. Чого він мені взагалі
наснився?

Підсвідоме бажання закінчити цю невдалу ітерацію сансари=)

теніс, велосипед, мб пиво з давнім колегою, деколи ДНД (якщо є норм тіма)

Але на вихідних роботи нема і мене накриває поганими думками.

у більшості громадян незалежної таке саме (якщо це через новини то краще поміняй інфо бульбашку)

Йди у фріланс. Тобі мабуть сподобається

будні: працюю з подкастами або курсами на фоні
вихідні: працюю з серіалами на фоні

Підписатись на коментарі