Ліміти на розрахунки та знаття коштів за кордоном

Планую переїзд в Польщу. Турбують ліміти на розрахунки та знаття коштів за кордоном з українських карток.

Зп отримую на українську гривневу картку.

Якщо знаходячись в Польщі я буду перекидати гроші з гривневої картки на валютну (теж українську, наприклад того ж банку) — чи діятиме ліміт в 100000 гривень на місяць?

Бо я подивилась, що з валютної картки немає обмежень, але на цю валютну картку ще якось треба покласти кошти і при цьому не витратити ліміт в 100000 гривень.

І якщо я з цієї ж зарплатної картки перекидатиму гроші на картку іншого укр.банку(теж гривневу) при цьому знаходячись за кордоном- це можливо і чи діятиме ліміт?

Бо якщо є можливість перекидати гроші без лімітів між різними українськими картками знаходячись за кордоном і потім гривневими рахунками попадати в ліміти 100тисяч гривень і без ліміту з валютних, то це топ!

Сподіваюсь правильно сформулювала питання. Заздалегідь дякую

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

В першу чергу потрібно дивитися на політику кожного окремого банку. Наприклад, деякі банки встановлюють ліміт не 100К, а 90К.

чи діятиме ліміт в 100000 гривень на місяць?

Так, ліміт на клієнта одного банку, це р2р перекази — туди ж поповнення вайзу через gpay

але на цю валютну картку ще якось треба покласти кошти

Онлайн конвертація 50к грн/міс
Генерація 3-міс депозиту 200к грн/міс
В обох випадках результат конвертації падає в валютну картку

І якщо я з цієї ж зарплатної картки перекидатиму гроші на картку іншого укр.банку(теж гривневу) при цьому знаходячись за кордоном- це можливо і чи діятиме ліміт?

IBAN перекази в гривні між українськими банками — безлімітні, хоч мільйонами кидайтесь. Єдине що банк приймач попросить документи походження грошей при вході більше 400к грн.

p.s. якщо надумаєте в Іспанію їхати — ми до ваших послуг ;) foreign.es

туди ж поповнення вайзу через gpay

Чи не самий несамовитий шлях з точки зору комісій, особливо після недавього їх збільшення вайзом ))

Нещодавно теж здивувся комісії в 1.4%, було 0.4%.
З банкомата виходить 1.8-2.0%.

Вся ця інфа є в FAQ моно чи приватбанку. А якщо не зрозуміло то можна написати їм в сапорт і уточнити. За кілька хвилин вони дадуть точну і правильну інформацію, не розумію для чого це на форумі... Це що портал для будь-яких фінансових питань?
Включати голову і вміти користуватись гуглом дуже допоможе при переїзді, бо там буде трохи складніше жити ніж в Україні...

Про гривневі картки: ліміти на зняття готівки — ніякі не 100к на місяць, а 12,5к (у деяких банків — 11,5к) на тиждень. тобто, якщо треба якусь щочь трохи значну суму на оренду чи ще щось — просто зняти ії буде неможливо, треба заздалегідь бігати в банкомат кожного тижня
На валютні картки також є(!) обмеження на зняття готівки — 100к на день. Це від НБУ, банк може ставити свої ліміти в залежності від пакету/класу картки. Це не так критично як із гривневими лімітам, але це обмеження є
Де взяти валюту? Без мам/пап можна просто купляти на 50к/міс онлайн. Також, здається, можна ще через 3 міс депозит — але це не перевіряв
Гарна новина в тому, що ці ліміти (і на зняття, і на купівлю онлайн) у кожного банка свої, тобто можна відкрити рахунки у декількох банках та перекидати гривню між своїми картками, купляти валюту та бігати знімати з пачки карток. Працює? Так. Топ? Нуу я б не сказав.

Ви не отримаєте тих відповідей на ваші питання, що ви маєте на увазі. Бо в Україні півсотні банків. І в кожного свої правила і заморочки. Зверніться до підтримкии свого конкретного банку, щоб отримати актуальну інформацію. Або запитуйте суто конкретно розкриваючи скільки рахунків, де, які типи карт, і т.п. Вопщем кнопки ПИЩЬ не існує. Треба з усім розбиратися самостійно виходячи з наявних рахунків в первних банках, прогрітості акаунтів, задекларованих лімітів, і ще купи речей.
Те що декларується бандой гетьманцева стосовно закордона:
— Любі перекази і квазікеш з гривневих карток заборонені.
— Ліміт на зняття готівки в межах одного банка з гривневих карт до 12500 грн на тиждень. Тиждень може бути календарним, а може фактичним. Взнавайте в свого банка
— Ліміт на витрати через ПОС термінали з гривневих карт 100кгрн на місяць. Календарний.
— Ліміт на зняття готівки з валютних карт — еквівалент 100кгрн на добу. Але в кожного банка можуть бути свої маразми.
— Онлайн купівля валюти в одному банку 50кгрн на місяць. Деякі банки дозволяють «встановити родинні зв’язки» і обійти це обмеження через купівлю валюти родичами і консолідацій потім на одній карті в межах 100кгрн еквівалента.
— Любі прямі перекази з валютних карт на рахунки за кордоном заборонені.
— Деякі банки дозволяють п2п з валютних карт в межах лімітів 100кгрн. Клоунади і маразмів тут найбільше. Взнавайте в своєму банку. Повний список банків, з яких можна тянути валюту (долар або євро) за кордон uainvest.com.ua/p2p-abroad
— кріпта через п2п з гривневих карт, або непрямі шляхи з валютних. Наразі тут усе писець як індівідуально.
Це усе ще навіть без урахування комісій з обох боків і лімітів у відповідних закордонних банках

Переводити мамі/папі гривні на їх гривнєвий рахунок. Вони замовляють валюту, приходять в касу, перекидують гривні на свій валютний рахунок. Мама/папа перекидують вам на валютний рахунок валюту. Ви знімаєте з обмеженням 100к на добу.
Попередньо завантажити свідотство про народження в банк, щоб встановити перший рівень родства

Только надо учитывать что ничего серьёзного потом на этот кеш не купить — квитанции о снятии денег не канают

Квитанції, може і канають. Але може треба буде показувати звідки ті гроші взагалі взялися. Якщо виявиться, що від роботи на території Польщі і податки не сплачені, то буде ой.
Я нещодавно клав на рахунок в Нідерландах 48k євро (після продажу квартири в Україні) через банкомат в 1 день за 3 транзакції. Рахунок не заблокували. Гроші можна юзати усюди. Але раптом податкова запитає звідки гроші, то матиму доводити звідки

Якщо виявиться, що від роботи на території Польщі і податки не сплачені, то буде ой.

Технически, можно будет им показать налоговую декларацию ФОПа за прошлый год, если через него прошло больше, чем закинутая на счета сумма.
+ можно ещё вывезти кеш до 10k с декларированием на польской стороне — если положить его на счёт раньше, чем за 3 месяца — это также работает.
Можно вообще купить до старта тонну валюты у менял, задекларировать её официально в Украине (налоговый отчёт того же ФОП в помощь) и легально вывезти тонну денег, затем положить в польский банк — вопросов в этом случае не будет (точнее, они будут, но ответ — на них — вот эта бумажка с печатью на польской таможне).

Можно вообще купить до старта тонну валюты у менял, задекларировать её официально в Украине (налоговый отчёт того же ФОП в помощь) и легально вывезти тонну денег

Пробували? Якщо так, розкажіть, будь ласка, як «задекларировать её официально в Украине»?

через мінял скоріш за все не вийде, але можна протягом трьох місяців (це час валідності квитанцій для пред’явлення на митному контролі) щодня знімати із своїх валютних рахунків в межах добового ліміту, вийде непогане ітого. також, за наявності вагіни або іншої легальної підстави для перетину кордону, можна написати в банку заяву про відрядження і отримати валюту прямо з свого рахунку фоп, щоправда також в межах добового ліміту, тож прийдеться побігати.

Технология декларирования в общем-то известна.
Его цель — доказать, что с этих денег были уплачены налоги. Таким образом, потребуются налоговые отчёты ФОПа за последние пару лет со штампом приёма их налоговой (делаются бесплатно в личном кабинете налоговой, если не знаете, что это — спросите своего бухгалтера). Кол-во вывозимых денег должно быть <= сумме в отчётах. В общем-то, если не вывозить миллионы, то отчёта за последний год должно хватить, но мало ли, какие суммы планируются :) Не хватает — подключаем отчёты за прошлые года.
Затем, когда проходим пограничный контроль, идём через красный коридор таможни и там говорим, мол, хочу задеклврировать вывоз денег в кол-ве N, вот документы, подтверждающие их легальность. Они пересчитывают деньги. Декларируем все деньги, до копейки в кармане — это важно. Забираем у погранцов документ с печатью, подтверждающий вывоз денег.
Когда въезжаем в Польшу — на их стороне говорим, что хотим задекларировать ввоз денег в таком-то объёме — и предъявляем бумажку, выданную укр таможней. Они её забирают, пересчитывают деньги ещё раз и выдают свою. Вот эта бумажка, что они выдадут- действительна 3 месяца. С ней можно легально положить деньги в любой европейский банк в течение срока годности этой бумажки.
Лично- нет, не проверял. Но инфы по процессу оч много в сети. Загуглите «задекларувати вивіз грошей у ЄС 2024»

вот документы, подтверждающие их легальность.

імхо с украинской стороны «документом» #внезапно выступает только свежая квитанция об снятии валюты или об обмене валюты

если мне не изменяет память

и предъявляем бумажку, выданную укр таможней. Они её забирают

как-то очень слабо себе это представляю впрочем конечно это может быть особенность польской таможни в чём я всё равно сомневаюсь

имхо они точно ни чего не «забирают» 146% ))

пересчитывают деньги ещё раз и выдают свою.

это да но опять же ж не знаю как польский но делаю обобщение что процедуры не отличаются

Вот эта бумажка, что они выдадут- действительна 3 месяца.

это действительно очень странно сфигали всего 3 месяца и лишь на то чтобы положить в банк опять же ж может какие-то польские особенности

... т.е. учитывае евро ограничения эта бумажка может действовать 3 месяца на то чтобы положить в банк но как она может перестать действовать дальше если я скажем въехал в начале мая а декларацию должен подать только в апреле следующего года и соотв. к декларации мне бы б надо бы б приложить бомажку об ввезённой мной внешней валюте которая налогом не облагается и дальше по отдельным требованиям отдельных банков разные бомажки откуда эти деньги вообще взялись в т.ч. с переводом

но вообще конечно в общем случае декларации об ввозе будет достаточно но опять же ж она выдаётся сама по себе не зависимо от декларации об вывозе в частности я могу честно задекларировать своих 10 тыс евро которые под декларацию об вывозе не подпадают если я хочу дальше подшить их к делу уже в стране прибытия как «не налогововые»

Не буду казати за Польщу, але в більш традиційному ЄС, далі на захід, той папірець з таможні майже ніде не треба. Бо гроші могли зайти в ЄС любим шляхом, хоч з банкомату, чи кріпти, як наприклад. От вже коли треба ті гроші в банк занести, знадобляться оті усі податкові, договори купівлі/продажу, тощо. Питання податків з тих грошей — то ще інша тема в залежності від країни.

От вже коли треба ті гроші в банк занести, знадобляться оті усі податкові, договори купівлі/продажу, тощо

Ну, да. Мы ж говорим о легализации ввезенных денег, так? То есть, иметь возможность положить их на счёт или купить на них квартиру / машину / дачу / любовницу. Если задача именно в этом — то вот эта бумажка от таможни и есть ответ на вопрос банка «откуда баблишко?».
Если же задача — просто покупать на них в бедрёнке краковскую колбасу или хамон в меркадоне — то можно гораздо проще: перекинуть по 10k с родственниками / друзьями / знакомыми столько раз, сколько потребуется и не парить себе мозг с таможней и легализацией.

то вот эта бумажка от таможни и есть ответ на вопрос банка «откуда баблишко?»

Цей папірець нічого про легальнгість походження коштів не каже. Це просто факт легальності перетину кордону того пакована і усе. Чомусь багато хто плутає ці дві різні речі.

імхо с украинской стороны «документом» #внезапно выступает только свежая квитанция об снятии валюты или об обмене валюты

Возможно, какое-то нововведение от родины. На момент, когда я почти 2 года назад свалил — такое вроде не требовалось. Не исключаю, что успели поменять, хотя выглядит нелогично. С другой стороны, текущая власть на родине и логика — вещи слабо совместимые между собой.

Лично- нет, не проверял. Но инфы по процессу оч много в сети. Загуглите «задекларувати вивіз грошей у ЄС 2024»

Хотів багато написати, потім передумав. Чекаю практичного досвіду.

Его цель — доказать, что с этих денег были уплачены налоги.

Це ви в отих інтернетах знайшли? )) Про податки і походження — то ви вєе в ЄС будете доводити. На кордоні — тільки довідка про обмін/купівлю валюти з банку, а не з якихось обмінок. А ви ще спробуйте її отримати, якщо у вас кеш на руках, а не на рахунку.

Підкажіть, ви клали готівку в Нідерландах? Планую продати квартиру і не знаю як вивести гроші у Францію.

ви клали готівку

Тут розписав трохи детальніше:
dou.ua/...​rums/topic/43593/#2859272

Але суть в тому, що в мене банкомат прийняв готівку без питань. Як буде у вас — невідомо.

Підписатись на коментарі