Органайзер для пошуку роботи на прямий контракт

Привіт, в попередній статті, про прямі контракти, я згадував про свій проєкт, органайзер, який спрощує пошук роботи. В цій темі розповім про органайзер та про можливий подальший розвиток проєкту, щоб змотивувати досвідчених фахівців робити схожі проєкти, а також, щоб отримати зворотний зв’язок.

Про органайзер

Органайзер — це список корисних посилань для спрощення пошуку роботи. Основою органайзеру є список компаній, які шукали Golang-розробників на свої вакансії.

Кожна компанія має свій профіль, який складається з назви компанії, сайту, посилання на LinkedIn-профіль, GitHub-профіль, Glassdoor-відгуки, а також посилання на одну-дві вакансії з Golang.

Ці дані гуглив, щоб вручну заповнити кожен профіль компанії. Яка корись буду пояснювати далі.

Яка користь від посилання на GitHub-профіль

Ціль посилання на GitHub-профіль та на вакансії — це підсвітити кандидату, що в компанії справді використовується Golang.
В попередній версії органайзера v00.00.00 навіть була додаткова примітка «Go main language» у компаній, які використовують Golang як основну мову.
Одна з таких компаній — Bitly, навіть має відповідну статтю «Why We Write Everything in Go».

Яка користь від Glassdoor-відгуків

З відгуків можна зрозуміти чи є у компанії проблеми з менеджментом, перепрацюванням, зарплатою та кар’єрним ростом.

До прикладу в секції «Top review highlights by sentiment» для компанії Uber, бачу, що є проблеми з перепрацюванням:

«Low pay requires you work more than 40 hours per week and all midweek rush hours.» (in 1154 reviews)

А в Google потрібно багато вчитись:

«Long hours and lots to learn if you are not a learner it might not be the best place» (in 653 reviews)

Яка користь від посилання на LinkedIn-профіль

LinkedIn-профіль має ключове значення для створення посилання «Connections», яке веде на пошук українських фахівців по вибраній компанії.

Коли ви в пасивному пошуку роботи, то «Connections» веде на контакти 2-го рівня, які працюють у вибраній компанії, щоб ви могли додати їх у свої контакти.

Коли ви в активному пошуку роботи, то «Connections» веде на контакти 1-го рівня, які працюють у вибраній компанії, щоб ви могли їм написати та дізнатися більше про працевлаштування у конкретну компанію.

У іноземні компанії, де вже працюють фахівці з України, працевлаштуватись простіше, про це писав у попередній статті «Як збільшити шанс працевлаштування на прямий контракт».

Яка користь від SimilarWeb для пошуку роботи

SimilarWeb — це сервіс, який показує кількість відвідувань сайту, джерело трафіку, країни відвідувачів, а також популярність сайту в регіоні.

Ці дані допоможуть вам уникнути сумнівних компаній, а також будуть попередженням, коли в статистиці одні нулі.
Я б ще додав перевірку whois.com, щоб розуміти коли сайт зареєстрований та порівнювати з датою заснування компанії.

Яка користь від органайзера

Основна ціль — це покращити стратегію, щоб ваш пасивний пошук роботи підсилював майбутній активний пошук. Для цього достатньо формувати список компаній, в яких ви б хотіли працювати у майбутньому та додавати українських фахівців з цих компаній, щоб при активному пошуку роботи ви могли написати їм.

Поки що список компаній однаковий для всіх, але буду збирати побажання та реалізовувати найбажаніші функції.

Команда

Першу версію органайзера v00.00.00 розробляв я, а Alla Kaplia допомагала з пошуком інформації про компанії.

Для другої версії органайзера v00.00.01 вже замовляв дизайн у Liliia Shpak та верстку у Victor Poprozhuk.

Мотивація робити власні проєкти

В попередній компанії я активно використовував JSON-to-Go та на його основі зробив JSON-to-Proto.

Код органайзера в публічному доступі, тому ви можете замінити мій список на свій, згенерувати статичний сайт та задеплоїти на Netlify. Такий спеціалізований органайзер доцільно робити фахівцям з високооплачуваних технологій, де мало вакансій: Rust, Golang, Scala, Elixir, Clojure та Zig. Також доцільно для комбінацій, технологія плюс домен, прикладу органайзер для вакансій з Java в домені AdTech.

Подальший розвиток органайзера

Органайзер є куди покращувати, найочевидніше — це додати фільтрацію, щоб відображати компанії, в яких працюють фахівці з України, а також переключати органайзер між пасивним та активним пошуком роботи.

Дослідити LinkedIn-альтернативи, прикладу XING, та додати у профілі компаній.

Додати фільтрацію по доменам AdTech, FinTech, HealthTech, EdTech, MarTech, PropTech, TravelTech, SportTech, FoodTech, CleanTech, GreenTech, BioTech, SpaceTech, AutoTech, AeroTech, SecurityTech, Defence та, звісно, eCommerce.

Все це можна зробити на статичному сайті з мінімальними витратами на хостинг.

Подальший розвиток проєкту з пошуку роботи

Єдиний логічний розвиток, який я бачу зараз, це перетворювати проєкт у сайт пошуку роботи, орієнтований на Go-розробників, щоб посунути застарівші сервіси, які вже є на ринку:

Бо на цих сервісах очікую побачити список всіх доступних вакансій з Golang, але бачу лише вакансії від компаній, які оплатили гроші за публікацію.

Буду публікувати всі вакансії з Golang, які знайду, а заробляти сайт буде на рекламі вакансій, щоб закріпити 1-2 вакансії зверху.
Альтернативний варіант заробітку — це домовлятись з Djinni та популяризувати український анонімний пошук роботи серед фахівців США та Європи.

Подальші дії

Моя команда вже знає, що ми будемо займатись цим проєктом, тому пару днів почекаємо на зворотній зв’язок від спільноти, обсудимо, а потім розпочнемо реалізацію.

Поки Анастасія та Віктор будуть займатись дизайном та версткою у своєму комфортному темпі на парт-таймі, то я буду займатись пошуком вакансій та наповненням органайзера, можливо навіть встигну оформити дайджест-вакансій, щоб було зрозуміліше, які проєкти розробляють на Golang.

Маленькі оновлення по проєкту буду публікувати в LinkedIn, а потім збирати до купи та публікувати на DOU, якщо буду бачити цікавість.

Епілог

Якщо вам сподобалась тема, то покажіть це донатом на пластик для друку.
👍ПодобаєтьсяСподобалось13
До обраногоВ обраному5
LinkedIn

2 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.
До прикладу в секції «Top review highlights by sentiment» для компанії Uber, бачу, що є проблеми з перепрацюванням

То з відгуків водіїв Uber, до програмістів відношення не має.

Дякую, хороше зауваження

Підписатись на коментарі