Що обрати: УКУ чи Львівська політехніка

Привіт, шановне товариство, допоможіть з дилемою — оскільки зараз саме в розпалі вступна компанія — є питання — вибір у навчанні між Львівською Політехнікою на бюджеті і Католицьким Університетом (на платне, зрозуміло). Можливо є випускники останніх років, які би поділилися відгуками. По Львівській Політехніці трішки лякає кількість студентів в потоці — 7 груп по 30 чоловік (більше 200 студентів за напрямком Комп’ютерна Інженерія). Плюс мабуть чи відчутна недостатність фінансування, брак нового обладнання, і тд чи це впливає на якість викладання в ЛП. І по навчання в УКУ — чи були знання тут актуальними для роботи, чи більше для загального розвитку, і чи навчання там варте того, щоб йти на плате. Ну загалом поділіться фідбеками по навчанню в НУЛП і УКУ у напрямках програмування. Наперід дякую)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

чи навчання там варте того, щоб йти на платне?
Так, по відгуках тих хто вчився якісно та багато можливостей по навчанню
Але у невеликий ліцензійний обсяг студентів ще потрапити потрібно

dou.ua/...​ainian-universities-2023

Якщо можете пройти за рейтингом+витратити на це кошти, вартує того
Вартість навчання на усіх бакалаврських програмах для вступників 2024 становить 129 000 грн за один рік.

Якщо ви пройшли на бюджет в політехніці на один з перероблених напрямів від ІТ кластеру то вони загалом доволгі хороші. І різниця не настільки відчутна буде. Щодо браку нового обладнання то тут не дуже розумію що ще крім ноутбука буде потрібно? це ж не промисловість чи медицина. Також потрібно зважати наскільки для вас кошти є питанням. В УКУ гуртожитки файніші і новіші і загалом простір сучасніший. Якщо ви толковий то ви і так і так знайдете роботу. В УКУ можливо трішечки ліпші будуть результати, але чи будуть ці трішки ліпші результати коштувати тих коштів які ви заплатите, це вже питання виключно до вас і вашого фінансового становища.

Якщо син автора дійсно зібрався на КІ, то там принаймні колись було (а може і досі є) пару дисциплін які потребують додаткового обладнання для практичних, тільки класичне програмування — це тоді потрібно на КН, а не КІ

А топик стартер настолько крут по баллам, что с легкость проходит в УКУ ?

ніт, я застарий до того, це син поступав

Син проходить скрізь і ви не загітували його поступати в нормальний вуз за кордон? Дивуюся)

Сайт Anabin показує,що розрекламована УКУ має статус Н± (такоє)і дві ліцензовані програми-історію і богослів’я.Виходить,що спеціальність КН в Німеччині від УКУ не визнають.

на біса тобі те навчання??? За 6 міс шльопшльоп і ти безробітний формошльоп

УКУ мені чисто суб’єктивно більше подобається як прикладний, але поки довчишся все воно застаріє так чи інак. Різниця є, але не настільки що ти не можеш ту різницю покрити сам. Жоден уні тобі роботу не знайде і додаткових гайок не вкрутить

Десь тут інтерв’ю було недавно від УКУ як цікаво
dou.ua/...​-artificial-intelligence

уні в хорошому сенсі це про універсальну освіту й рісьорч, якщо тобі не треба уніосвіта й рісьорч, а треба диплом аля квиток в еміграцію — то зроби собі послугу, йди туди де легше/дешевше диплом наколядувати

З практичної точки зору, якщо не бачиш себе науковцем там тіпа дональдом кнутом — один х_й де вчитись, бо все одно будеш вчитись і довчатись сам.

Елітізм це про стенфорд і гарвард vs решта світу, а не про УКУ vs ЛП, це як вибирати сорт дорожчої чи дешевшої розчинної кави десь в кіоску на зупинці — різниця мінімальна і всім у світі стане начхати по великому рахунку як тільки ти заплатиш і відійдеш від віконечка

ПС. Про соцжиття в коментах то да, то важливо. Я б от ішов туди де воно є — дєвкі, парки, пиво і життя. Від роботи ще ніхто щасливим не став. Католицький тут кагбе намєкає

Ну чому, з УКУ дата сайнтестів розбирали колись як гарячі пиріжки. Не знаю як зараз.

Та я з тої тз що датасайенси вже не хайп просто, хайп на місці не стоїть

шошо а якусь триповерхову квері чи аналіз в ноутбуці чатжпт може. То й усякі ноулоукоди розвиваються теж. Якийсь індус буде шльопати аналіз за рупії і дивитиметься на тебе безробітного зверху вниз з твоїми фундаментальними знаннями

А так да там прикладні напрями дуже ок і клауд і дс, але воно буде не настільки актуально як здається з 2024го

в любом выше (не том, в котором легче учиться, а именно в том, где надо прилагать хотя бы какие-то усилия) есть еще один неоспоримый плюс.
Наша школа не учит самостоятельности. Есть уроки, на которых рассказали материал, потом дали ДЗ, которые надо сделать. Все.

по итогу такой выпускник школы (не все, но подавляющее большинство) просто не способен самостоятельно учиться. Как раз то, о чем постоянно говориться в ИТ, что учиться надо всю жизнь и при желании можно самостоятельно изучить любую технологию.
Жто все так, вот только молодежь просто не умеет в такое обучение. И средние и выше средних универов довольно хорошо это прививают. Лекции в большинстве своем все-равно выкинутое время (мы в преф на задних партах играли), но вот самостоятельная подгтовка в лабороторным, курсовым и диплому прививают тот самый необходимый скилл учиться самому.

Я не утверждаю, что и без универа этому невозможно научиться, но
а) далеко не все смогут
б) с универом это прививается таки проще.

Ну десь і так, але я дивлюсь на уні як на запакований матеріал і час на нього.

Мона те і вивчити самому але без часу і структури то займе набагто більше ніж 4 чи 6 років

Питання чи вчити те все треба і чи людина вчиться чи її вчать. Думаю від людини залежить тут, але навіть якщо людина мотивована вчитись сама, уні — це запакований матеріал і час, якого насправді серед роботи й турбот потім не знайдеш ніколи навіть за мотивації. Нада брать якнамене, якщо хочеться Знання. Але для роботи ні голова ні знання по суті ж непотрібні, потрібні етіякїх, hard skills та літкод чи шо там модно щас

Якщо хочеш соціального життя, тусовки, вечірки в общагах, перші сто грамів в Шевченківському гаї, то Політех.
Якщо хочеш якнайшвидше знайти хорошу роботу, то УКУ.

Якщо хочеш якнайшвидше знайти хорошу роботу....

...або вигоріти ще до того як почав працювати, то УКУ)

Краще вигоріти до 25 і піти на фури, ніж в 45

перші сто грамів в Шевченківському гаї, то Політех

А чому аж в Гаї, він же ж від найближчого корпусу хто зна де знаходиться.
Набагато ближче Студентський парк біля общаг з легендарним Золотим Лимоном (цікаво чи він ще існує) чи територія навколо Цитаделі

Я так образно сказав, бо сам в ЛНУ вчився, а гуртожитки на Пасічній і спортцентр там, близько до Шевченківського гаю, де першокурсники перші 100 грам п’ють.

Підписатись на коментарі