Звільнення в OpenAI: Джон Шульман йде зі стартапу до конкурентів Anthropic

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Співзасновник OpenAI Джон Шульман звільняється зі стартапу після дев’яти років роботи та йде в конкурентний стартап Anthropic. Про своє рішення він повідомив сьогодні в X.

Цей вибір пов’язаний з моїм бажанням поглибити свою роботу в галузі налагодження ШІ та розпочати нову главу моєї кар’єри, де я зможу повернутися до практичної технічної роботи. Я вирішив досягти цієї мети в Anthropic.

Він відіграв ключову роль у створенні платформи чат-ботів на основі ШІ ChatGPT, очоливши навчальний центр OpenAI, який займається налаштуванням генеративних моделей на виконання інструкцій людей.

Крім того, президент і співзасновник OpenAI Грег Брокман бере тривалу відпустку — до кінця року — після дев’яти років роботи в компанії, щоб «відпочити і перезарядитися».

Пітер Денг, продакт-менеджер, який приєднався до OpenAI минулого року після того, як керував продуктами в Meta, Uber і Airtable, також звільнився деякий час тому, підтвердили в компанії.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Кайф, Claude AI вже зараз набагато краща ніж ЧатЖПТ, сподіваюсь це зробить її ще кращою.

Ні, це окремий продукт від іншої компанії. Ба більше, вона обходить чатжпт в бенчмарках з кодінгу

В деякій мірі всі вони предки чатгпт. Тому що використовували чатгпт для генерації датасету для тренінгу своїм моделей. Можна сказати опенаі зробив чорнову роботу. А опенаі в свою чергу користувався нароботками інженерів гугла (deep mind), гугла який маючи всі напрацювання в технічному плані, як завжди все просрав на продуктовому рівні і зараз в ролі догоняючих.

Це як епл, самсунг зробили ринок смартфонів, які в партнерстві з квалкомом, мікроном, arm, та десятком інших американських, японських, тайванських компаній а також десятками мільярдів доларів в R&D зробили ринок, спроектували всі необхідні компоненти і довели їх до ідеалу (процесори, пам’ять, екрани, камери), а китайці в своїх редмі і ксяомі лише користуються їх нароботками, компонують компоненти і продають, а народ китайців на п’єдестал виводить як «топ за свої гроші». Китайці стали можливими завдяки еплу і самсунгу. Так і тут, всі ці альтернативні llm стали можливими завдяки опенаі.

Хоть вбийте не розумію в чому краща, тим більше «набагато краща». Все що не пробую, або так само, або гірше. До того ж не безплатно, є ліміт реквестів в який постійно упираєшся, чого немає в чатгпт.

Плюс ui дивний.

так в жпт теж ліміти реквестів. Ну я чатжпт часто ловив на тому що вона то щось зайве пише, то видаляє що нетреба було видаляти з файлу, я дуже часто ругався на неї, потім відмінив підписку. Через пару місяців спробував клауд і мені сподобалось, нічого такого що було з жпт майже нема.

Та якось в чатгпт в ліміт впиратися не вдавалося. А з клауд, постійно то багато реквестів, то сильно великий файл, то сильно багато файлів (максимум 4 чи щось того). Код, по крайній мірі С#, пише краще.

Взагалі безкоштовна версія сильно кастрована:
claude3.pro/...​net-free-vs-paid-version

тоді як чатгпт дає повноцінний 4о всім безкоштовно.

вот що напрягає в чатгпт це те, що сильно verbose. Питаєш як через докер в wsl якийсь імейдж запустити, а він простиню пише на 2 сторінки тексту починаючи з того як WSL установити. Ще б з покупки компа і установки вінди починав.

Також відчуваю що дуже сильно буде бракувати голосового режиму, режиму відео і трансляції з екрану. Це прямо кілер фіча

Заточено на код, не генерує картинки але краще генерує код. Загалом корявість вилазить все одно так що краще то subjective

Суб’єктивно — reasoning / coding гірше, будь-які художні якості, природність комунікації — значно краще.

Gemini теж показує себе доволі не погано.

Та ну, Геміні сама паршива з усіх, хіба ні

Підписатись на коментарі