Apple планує випуск Mac Mini з чипом M4. Це буде найменший комп’ютер за всю історію компанії

Apple Inc. планує випустити нову версію Mac mini, яка стане найменшим настільним комп’ютером компанії.

Модель має з’явитися наприкінці цього року; вона стане першою серйозною зміною в дизайні mini з часу його оновлення під керівництвом Стіва Джобса в 2010 році. Пристрій буде набагато меншим за свого попередника, за розміром ближчим до телевізійної приставки Apple TV. Корпус залишиться алюмінієвим.

Компанія планує випустити дві версії нового Mac mini під кодовою назвою J773:
📌 перша використовуватиме базову конфігурацію чипа M4, подібну до тієї, що встановлена в iPad Pro;
📌 друга, більш потужна модель, отримає ще не анонсований чип M4 Pro з підтримкою додаткової пам’яті та покращеною графікою.

Розробники описують новий Mac mini як «iPad Pro в маленькій коробці» — підхід, який використовує переваги більш низьких вимог до енергоспоживання власного кремнію компанії.

Оновлений mini є одним з декількох нових Mac, які з’являться протягом наступних кількох місяців. компанія готує версії настільного комп’ютера iMac і MacBook Pro з чипами з лінійки M4, також вже цього року. На весну розробляються MacBook Air, а на середину наступного року заплановані моделі Mac Pro і Mac Studio.

Масове оновлення до процесора M4 є ще однією важливою віхою для Apple: вперше компанія встановлює одне і те ж покоління чипів в усі свої Mac.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

2×16GBx256GB mac minis cost 1$ cheaper than a single 32GBx512GB mac mini
x.com/...​tatus/1853262737557590479

Цікаво, який буде по потужності, враховуючи нові габарити. Поки PC з компактним розміром і класною продуктивністю зустрічав хіба це творіння:

www.youtube.com/watch?v=5dhuxRF2c_w

Але питання: нахіба воно треба таке маленьке?
Теперішній mac mini й так крихітний і поміщається у будь-яку шпарину, а аргумент — заради мобільності, такий собі)

точно така сама думка. 1L pc це вже розмір, котрий можна покласти навіть в дитячий рюкзак і припахати дитину нести його. А з іншого боку системники такого розміру (як теперішній) не падатимуть зі столу від того, що hdmi кабель виявився надто цупким і розпрямляється.

Поки PC з компактним розміром і класною продуктивністю зустрічав хіба це творіння:

А це, наприклад?
www.notebookcheck.net/...​nd-1-TB-SSD.814304.0.html

43×80×80 mm, 238 g
AMD Ryzen 7 7840U, 32 GB of RAM and 1 TB SSD

Непоганий, єдине що є сумніви щодо охолодження. Але за свої 600-700$ досить пристойно

Ну за посиланням вище пишуть таке:

We didn’t see any extreme values when it comes to chassis temperatures. The bottom became slightly warmer than the top because of the SSD and heatsink. The processor itself got as hot as 83.9°C (183.0°F) during the stress test. Minisforum has set a thermal limit for the processor, but this is not an issue considering the SoC is able to operate continuously at 28 watts (TDP).

Хлопцы у кого мак мини М1 вы юзаете через док станцию или через переходиники?

імхо зменшувати розмір mac mini не треба. краще, наприклад, поставити болєє лудшее охолодження (бо бачив згадки, що сучасні версії можуть гучно гудіти під навантаженням).
Але може там вже настільки все буде мініатюризовано, що більші розміри будуть просто економічно невигідними. Ну штош, ладно. прикольно буде подивитися.

Я не знаю що треба запустити щоб включились кулери на М2 про, мені за рік не вийшло цього зробити ні разу

я теж не знаю, було давненько і запам’ятав тому, що така ловка коробочка з одного боку така файна, а з іншого чувак розказував, що під пара́ми гуде. То був якийсь «кріейтор» зі складним рендерингом чи щось таке.

все просто — колега поставила бета версію WhatsApp — грівся і гудів шо дємон

Цікаво, чи залишаться порти USB Type A.

Тіки якщо в Тіма Кука є друг, якому він скидає порнуху на флешці

Я думаю таке більш актуально щоб підключити клавіатуру і мишку.

Ти хіба не слідкуєш за сусідніми топіками на доу?

Слідкую, це з топіка про ноутбуки здається :)

тю, та хай по bluetooth підключають. Епл завжди моментально впроваджує всі новітні технології
(випилюючи старітні)

У мене ще є такий адаптер, я його використовую з макбуком
rozetka.com.ua/...​chi_st_ucatcm/p273677253

Рідна клава підключається до тайп сі для зарядки і нею можна користуватися а от з мишею такий фінт не вийде і приходиться витягувати з шухляди стару віндову поки рідна заряджається якщо завтикав і вона повністю розрядилася

Навіщо? Мак то щоб принести в парк чи кафешку і віднести додому, головне ж мобільність!

Не треба лити воду. Надішліть конкретний приклад флешки з порнухою яку Тім може пошарити. Будемо на DOU спiльно вирішувати залишати USB Type A або в топку його.

Apple has tested models with at least three USB-C ports on the back of the mini, in addition to an area for plugging in the power cable and an HDMI port for connecting the device to TV sets and monitors.

Може хоч 3.5 мм залишать для навушників?

Залишатись 100%, на жаль поки безпровідні навушники (в плані якості) не можуть тягатися зі 3.5)

Та ладно, норм там усе із якістью, вже забув коли дротові були.

Новий Mac mini з чипом M4 буде постачатися без портів USB-A
mezha.media/...​ostachatyntsia-bez-usb-a

Є підозра, що в mac також хочуть зробити поділ на такий собі «air» та «pro», тільки у цьому випадку «mini» та «studio», де останній буде мати більше портів як аналог на pro макбуках. Або все набагато простіше, і USB-A виріжуть з усіх пристроїв

Чесно кажучи, серед моїх знайомих ніхто не користується цим портом вже багато років, а воно і не треба коли є богоподібний USB-C, який набагато кращий, більш функціональний і має більшу пропускну здатність. Хоча це моя «бульбашка», в іншому топіку про ноутбуки хтось шукав пристрій з 5 і більше USB-A😅

Підписатись на коментарі