Обговорення рейтингу топ-50 найбільших ІТ-компаній України, літо 2024
У цьому топіку обговорюємо літній топ-50 найбільших ІТ-компаній.
Якщо у вас є коментарі, зауваження або пропозиції — залишайте їх тут.
У цьому топіку обговорюємо літній топ-50 найбільших ІТ-компаній.
Якщо у вас є коментарі, зауваження або пропозиції — залишайте їх тут.
Indeed — імовірно сайт № 1 у світі з пошуку роботи — регулярно оприлюднює тренди щодо кількості вакансій у різних секторах економіки та у різних країнах.
data.indeed.com/#/postings -> Sectors
Кількість вакансій в секторі «Software Development» в США за період з жов 2022 по жов 2024 впала більше ніж в 3 рази. Приблизно така сама ситуація в інших країнах.
Мені «сподобалось» як максимально приховали шлях до цього обговорення.
> подивись відео
>> клік на сторінку аналітики
>>> почитай, що є посилання на обговорення
Виглядає так наче не хотіли, багато шуму навколо того, що IT зменшується. Причому обговорення стає складнішим просто тому, що перед очима не всі вкладки є )))
В 2021 році ІТ росло й так само обговорення було окремою темою dou.ua/forums/topic/35651
Здається не вказана одна «маленька» причина відтоку фахівців за кордон. До речі як вони взагалі у цей час попадають за кордон ?
Рейтинг не коректний на мою думку, бо наприклад Аякс +400 а скільки з них айтішники нікому не відомо а ця цифра має дуже великий вплив на загальну статистику в −2400.
Я б сортував за технічними спеціалістами. Інакше будь-який гігант, який має невеличкий IT відділ, теоретично тут може з’явитись одразу в топі.
А, може, я і неправий
компанії, у яких менше 20% технічних фахівців, не потрапляють в рейтинг. Також у багатьох гігантів IT-відділи досить часто вже відокремлюються в свою IT-компанію. Та ж Nova Digital — там 92% тех фахівців.
мінус 2,4 тисячі фахівців за пів року
То на прямі контракти переходять, щоб більше заробляти
12 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів