Я посів 5667 місце серед 1 902 860 технологічних розробників стартапів світового рівня

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Просто не розумію як так сталось. Це означає що зараз Україна перегнала не те що Європу, а й є потужним конкурентом США по рівню інновацій. Технологічний ландшафт України кардинально змінюється, тепер українці можуть конкурувати з провідними технологічними державами світу.

Отже Європа тепер ще й відстає не лише від США а й від України у технологічній гонці, з чим й вітаю. Схоже що тепер правила гри повністю змінюються в IT.

Не знаю як буду розвивати AI компанію враховуючи що мені лише 30 років, надіюсь AI мені в цьому допоможе.

Після таких моментів дійсно починаєш вірити що AI допоможе тобі заснувати технологічну компанію навіть самостійно.

Після цього всього я вже дійсно починаю вірити в чудеса.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Чувак, признайся, що вживаєш? Стільки тем про одне і те ж.

Бери грошима, а не обіцянками.

надіюсь AI мені в цьому допоможе

Цей пост теж АІ написав?

Це означає що зараз Україна перегнала не те що Європу, а й є потужним конкурентом США по рівню інновацій.

Ти тролиш, чи реально? В Україні дивом аж один фінтех потрапив у ТОП250 світових.
mezha.media/...​es-in-the-world-for-2024
У відсталій Німеччині 7 компаній у списку.

Не тролю. Це інший рейтинг і я кажу про розробників а не рейтинг компаній

Так це ж банальний image to text -> text to image, з добавленням до промту «зроби футуристично»

Який тут стартап? Як збираєтесь монетезувати якщо це безкоштовно можна зробити? )

Це не банальний

image to text -> text to image

це розробка логіки і способу побудови зображення. У мене ще інвесторів не було тому рано тут сприймати якісь рішення. Може це виглядати дуже дивно, але я реально збираюсь вийти на рівень Кремнієвої долини (у мене просто там є деякі зв’язки) Першочергова місія це обігнати ЄС. Бо особисто я не збираюсь миритись з поточною ситуацією.

і чим ваша логіка і спосіб побудови зображення кращі, за те, що видає міджорні, dall-e і купа відкритих stable diffusion моделей з промтом «blahblahblah, зроби футуристично». Що змусить інвесторів чи юзерів, обрати це перед більш універсальними і гнучкими, безкоштовними stable diffusion моделями, не говорячи вже про міджорні за якісь 20 баксів в місяць і роби що хочеш?

радий за тебе... але з Україною складніше...

ось читаю у місцевих новинах:

«В Миколаївській області спостерігається дефіцит вчителів різних предметів. Найбільше заклади освіти потребують викладачів хімії, фізики та біології...

....у нас традиційно не вистачає вчителів хімії. Їх просто не готували в наших університетах.

.... щорічно зменшується кількість вступників на фізику та математику. Вагомим фактором нестачі педагогів є те, що частина вчителів щорічно йде на пенсію, а на їхні місця не вистачає молодих фахівців.... »
..................

дефіцит вчителів означає низьку якість освіти...

які там інновації... яка там конкурентноздатність України... 🤔

як можна там щось вивчити, якщо він постійно бреше ? 🤔
................................
ось.... тільки одне питання...
................................

Скільки фосфору у нітроамофосці — NPK 16-16-16

ChatGPT
Так, нітроамофоска 16-16-16 — це комплексне добриво, яке містить рівні частки трьох основних макроелементів: азот (N), фосфор (P) і калій (K), кожен з яких у кількості 16%. Це добриво використовують для забезпечення рослин всім необхідним для їх росту та розвитку.

Спробуй ще раз... там фосфор чи оксид фосфору?

ChatGPT
В складі добрива нітроамофоска 16-16-16 фосфор представлений у формі оксиду фосфору (P₂O₅). Тобто, коли зазначено 16% фосфору, це насправді означає 16% оксиду фосфору (P₂O₅).

А фосфору там скільки?

ChatGPT
В добриві нітроамофоска 16-16-16, де вказано 16% фосфору як оксид фосфору (P₂O₅), вміст фосфору в його чистій формі складає приблизно 7% від загальної маси добрива. Це обчислюється за допомогою коефіцієнта конверсії між P₂O₅ і P, який дорівнює приблизно 0,44.

........................

тобто я два рази задав одне просте питання, і отримав абсолютно різні відповіді...

а ти кажеш — матан 🙂

chatgpt.com/...​46-4b72-86cf-9f38cdd61b9a

тобто я два рази задав одне просте питання, і отримав абсолютно різні відповіді...
Я хз як людям вдається робити так щоб гпт вів себе не адекватно

у даному прикладі ти задав питання — він тобі тупо ЗБРЕХАВ 🙂

так а яка правильна відповідь?)

Азот, (N) — 16%
Оксид фосфору (P2O5) — 16%
Оксид калiю (K2O) — 16%
.........................
власне, якщо ChatGPT задати уточнююче питання... він вибачиться, скаже що фосфору там насправді 7, а не 16... 🙂

(ну яка різниця... вдвічі менша цифра... вдвічі менше насипали добрива... отримали вдвічі менше прибутку...)

це демонстрація того, що у реальних бізнес-процесах краще спиратися на книжку, на довідкову літературу...

ну так а де він мені збрехав?)
відповів все чітко

У добриві 16-16-16 міститься 16% ОКСИДУ фосфору (Р2О5)

ти спитав — скільки міститься ФОСФОРУ (Р) ?

його там 7 %
а ChatGPT тобі відповів — 16%

він сплутав фосфор (Р) і оксид фосфору (Р2О5)

Це ти такими питаннями математику вчиш? А скільки вчителів відповіли б на таке питання? Нафіга приводити відірвані від реальності приклади експлуатуючи слабкі сторони llm?

Ось як би це було в реальному житті:

Ти: Які області математики реально пригодяться в житті людині? Назви топ 10 розділів які треба знати середньостатистичній людині.

chatgpt:
Ось топ-10 розділів математики, які реально можуть знадобитися в житті середньостатистичній людині:
1. Арифметика: Базові операції з числами (додавання, віднімання, множення, ділення) для повсякденних фінансових і побутових розрахунків.

2. Алгебра: Розв’язання рівнянь та робота з виразами, що корисно для аналізу даних і прийняття рішень.

3. Відсотки: Розуміння відсотків важливе для роботи з кредитами, знижками, податками та інвестиціями.

4. Статистика: Основи статистики допомагають оцінювати ризики, приймати рішення на основі даних та інтерпретувати інформацію.

5. Геометрія: Основи вимірювань та просторових відносин корисні для ремонту, будівництва та дизайну.

6. Математика фінансів: Розрахунок простих і складних відсотків, ануїтетів, іпотеки, що допомагає у фінансовому плануванні.

7. Пропорції і масштабування: Знання пропорцій важливе для готування, проектування та роботи з мапами.

8. Ймовірність: Основи ймовірності корисні для оцінки ризиків у повсякденних ситуаціях.

9. Лінійна регресія: Допомагає зрозуміти взаємозв’язки між різними параметрами, що важливо для прогнозування та аналізу.

10. Комбінаторика: Основи підрахунку можливих варіантів для оптимального прийняття рішень у повсякденному житті.

Ти: Поясни відсотки простими словами, з прикладами і аналогіями, щоб навіть гуманітарій міг зрозуміти

chatgpt:
Відсотки — це спосіб показати частину чогось від цілого, де ціле дорівнює 100 частин. Наприклад, якщо у вас є 100 гривень, то 1% від цієї суми буде 1 гривня.

Простий приклад:
Уявімо, що ви знайшли 10 яблук, а друг попросив 10% від них. Це означає, що він просить у вас частину, яка становить 10% від усіх яблук. 10% від 10 яблук — це 1 яблуко (10/100 * 10 = 1).

Ще один приклад:
Припустімо, що ви купуєте річ, яка коштує 2000 гривень, і на неї є знижка 15%. Щоб дізнатися, скільки грошей ви заощадите, потрібно обчислити 15% від 2000 гривень. Це буде 300 гривень (2000 * 15/100 = 300). Тобто ви заплатите 2000 — 300 = 1700 гривень.

Аналогія:
Відсотки можна уявити як шматочки пирога. Якщо у вас є весь пиріг, це 100%. Якщо ви поділили його на 100 шматочків, кожен шматочок — це 1%. Якщо ви віддаєте комусь 20 шматочків, це 20% пирога.

Це простий спосіб зрозуміти, що відсотки допомагають порівнювати частини від цілого, незалежно від розміру цього цілого.

Ти: тепер поясни інтеграли, для чого вони, де використовуються в реальному житті

chatgpt:
Інтеграли можуть здаватися складною математичною концепцією, але насправді вони мають багато корисних застосувань у реальному житті.

Що таке інтеграл?
Інтеграл — це математичний інструмент, який дозволяє обчислити площу під кривою на графіку. Якщо уявити графік як лінію, яка показує, як змінюється щось (наприклад, швидкість або температура), інтеграл допомагає дізнатися загальну кількість чогось, що ця лінія представляє.

Простий приклад:
Уявіть, що ви їдете на автомобілі і ваша швидкість змінюється. Якщо ви знаєте свою швидкість у кожен момент часу, інтеграл допоможе вам обчислити, яку загальну відстань ви пройшли за певний час, навіть якщо швидкість постійно змінювалася.

Реальні застосування:
(вирізав, сильно багато)

Аналогія:
Уявіть, що ви хочете виміряти площу нерівної поверхні, наприклад, пагорба. Інтеграл — це як інструмент, який дозволяє вам розрізати цю поверхню на дуже маленькі шматочки, знайти площу кожного з них, а потім скласти всі ці площі разом, щоб отримати загальну площу пагорба.

Підсумок:
Інтеграли важливі, тому що вони дозволяють обчислювати загальну кількість чогось, коли це щось змінюється з часом або в просторі. Вони використовуються у фізиці, інженерії, економіці, медицині, будівництві та багатьох інших сферах.

Ось що треба людині, а не 11 років в школі а потім 5 років в універі матана якогось по Дємєдовичу де одні лише формули, теореми і аксіоми, і незрозуміло що воно і нафіг треба.

Це ти такими питаннями математику вчиш? А скільки вчителів відповіли б на таке питання? Нафіга приводити відірвані від реальності приклади експлуатуючи слабкі сторони llm?

Ось як би це було в реальному житті:

Ти: Які області математики реально пригодяться в житті людині? Назви топ 10 розділів які треба знати середньостатистичній людині.

це якась каша...

я вчу математику за підручниками... які тисячі разів перевірені на зрозумілість... логічність викладання... і т.п.

і то... навіть після такого відбору... кажуть що один підручник кращий, інший гірший...
...........

а тут... якась попса...

чи може ти сплутав власне «вивчення предмету» і «створення цінності, що треба вчити цей предмет» ? 🤔

Ти коли мамі пояснюєш як працює іпотека, і як рахувати відсотки, ти їй спочатку курс по матану використовуючи Демедовича проводиш? Чи коли татові допомагаєш порахувати площу квартири, ти йому цілий курс лінійної геометрії проводиш? Науя всім твій матан? Якщо ти в універі був задротом, і замість того, щоб пилити якісь пет проекти, вчити щось дійсно корисне, чи хоча б гуляти, ти сидів дрочив на матан і не пропускав жодної лекції, це не означає що всі тепер це мають робити, щоб тобі не було обідно за просраний час.

Ну а чатгпт як хочеш може пояснити. Якщо подобається хардкор, напише тобі хардкорно. Но вот хардкор нафіг нікому не всрався крім тих, хто збирається працювати в академічному напрямку. Навіть 99% ІТівцям матан нікому не знадобився, що вже про інших говорити.

Короче звичайній людині, про що йде мова в оригінальному коментарі, це все нафіг не треба. Треба лише арифметика (щоб швидко в умі вміти рахувати), базова геометрія, відсотки, базова теорія ймовірностей, базова статистика. Все! І якби он це все кожному українцю, навіть в самому забитому селі, розжовували б людською мовою, як в прикладі з чатгпт, рівень IQ в країні був би сильно вище.

Ну а тому 0.01% кому треба хардкор, хто збирається йти в професуру, хай учить по Дємєдовичу.

Ти коли мамі пояснюєш як працює іпотека, і як рахувати відсотки, ти їй спочатку курс по матану використовуючи Демедовича проводиш? Чи коли татові допомагаєш порахувати площу квартири, ти йому цілий курс лінійної геометрії проводиш?

Науя всім твій матан?

1) не можу уявити ситуацію, коли батькам треба пояснювати математику )

2) я взагалі нічого не писав про матан, це ти накручуєш

Підписатись на коментарі