Чи наспарвді рівень магістра так вже потрібен?
Так склалося, що університетське навчання мені не дуже до вподоби, отримую зараз освітній рівень бакалавра(на идстанційній формі,це щось типу заочки в нашому СумДУ) і хочу переїхати в Київ для роботи(php програміст). Батьки радять продовжувати вчитись на заочному ще 1,5 роки для здобуття магістра, у мене ж немає жодного бажання більше дивитися в сторону університету.
Питання у наступному: чи є критичною наявність чи відсутність диплому магістра в ІТ ? Чи можливо вистачить і бакалавра? Наскількия зрозумів в нашій країні більше цінуються практичний досвід та знання, аніж диплом...
Правда за законом, здається, потрібна вища освіта при влаштуванні на роботу, знову ж питання, чи підходить бакалавр під цей критерій?
Наскільки я знаю бакалавр — це базова вища освіта, і рахується повною вищою освітою ... Хтось може пролити світло на ці факти?
п.с. Звичайно ж багато читав про людей в ІТ, які прекрасно себе почувають і взагалі без вищої освіти ... та все ж хочу бути в курсі, бо: «информирован значит вооружен».
10 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів