Оформлення квартири на себе
вітаю
в когось є свіжий досвід придбання квартир, бажано в новобудовах?
придбав в нещодавно в розтермінування, скоро кінець строку виплат, час оформлення на носі
з одного боку якось сцикотно на себе, а з іншого — нема на кого
хто що може порадити?
знаю що є закон, якщо це єдине житло — забрати ні за які штрафи не можуть
40 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівТа хз. Якщо нема на кого оформити то набагато більша ймовірність втратити квартиру через мутки ніж те що Україна забере. І хз чи завтра не обмежать послуги нотаріуса чи ще щось. А так квартира вже твоя.
Я б оформив на себе і нікого там не прописував.
Мені розповідали що самий надійний варіант коли нерухомість вже на тобі, це взяти гроші в борг у матері і не віддавати, вона подає на тебе в суд і на квартиру накладають арешт поки йде суд.
Це самий надійний варіант — ніхто нічого не зможе зробити з такою нарухомістью
Таке щось нарозповідали, нашо ті суди.
Обтяження квартири може зробити нотаріус під борг, без суду.
Суд в коли розглядає справу скоріше за все арешт накладати не буде, якщо не довести підстави через які відповідач захоче приховати активи і не розрахуватись.
Видно що ви в судах не були короче, та й в нотаріусах не дуже.
О мабуть це якраз малось на увазі.
Ну це розмова після другого келиху пива була. Та й доповідач був теоретиком в цих справах ))
В нас є такий закон?
юристи казали що це частина 7 статті 48 ЗУ «Про виконавче провадження»
Ти в резерві зареєструвався?
От і думай чи оформлювати на себе
наче ті хто не оновив не отримають повістку і штраф
Не оновлював, не отримав ні повістки ні штрафу=)
вчора тільки були перші новини що перші почали розсилати
осінь покаже
Завжди є можливість потягнути вступ у власність, може буде щось дорожче, типу за електрику платити не по прямому контракту а через забудовника по комерційному тарифу.
не зрозумів щодо оплати за електрику
потягнути зі вступом у власність вже домовився з забудовником — розтягнемо платежі ще на декілька місяців
наприклад у КАН у комфорт-тауні було таке — що поки не вступив у власність, електрика по лічильнику, але платиш самому КАНу і воно трохи дорожче за квт, а після власності вже з ДТЕК прямий договір.
зрозумів, дякую
Якщо нема на кого — то оформлюйте на себе, що тут вдієш.
Що до законів — тут все залежить від адвоката
Життя військовозобов’язаного чоловіка в Україні зараз — це життя боржника, який має віддавати державі борги у тій чи іншій формі. Хочете — можете піти в армію і ніяких штрафів не буде. Не хочете служити — платіть штрафи. Не хочете служити і не хочете платити штрафи — будьте готові до втрати майна якщо штрафів набіжить на 160к грн.
Не я придумав ці закони, я лише описую у якій ситуації ми всі живемо.
Але на вашому місці я б думав так: «Якщо вистачило грошей на придбання квартири, то й на штрафи вистачить». Хоча, фактично я й так на вашому місці, просто моя квартира куплена і оформлена на мене раніше. Вже заготовив окрему кількість грошей на випадок штрафів, щоб не втратити майно (житло і авто).
І тебе на затовкають у бус?
так, на штрафи теж відкладено) але різні юристи кажуть по-різному
деякі заявлять, що не можна буде просто платити штраф раз за разом
штраф ты платишь единожды — и именно за то, чтобы тебя «отметили» в резерве+, как если бы ты это сделал сам до накопленного штрафа. Я в любом случае я его бы не платил, пусть будут суды и т.п. Оплатить значит согласиться.
цікаво, а що буде з людьми без майна і грошей?) штраф зникне через 3 роки?
всі політвʼязні, штрафи і всякі теперішні ачівки зникнуть зі зміною влади
Ніт, про штрафи влада ніколи не забуває. Це ж бабло у бюджет
На жаль, ні. Якщо сума штрафів перевищить законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати в 20 раз (зараз це 160 000 гривень), то заберуть і єдине житло.
А чому сцикотно? Пан держслужбовець у якого офіційних доходів вистачить хіба що санвузол від тої квартири ?)
ніт, офіційна зп
за останній рік як раз на вартість квартири якщо порахувати
питання в тому що в мене ніяких військових документів немає
будуть штрафи — можуть оштрафувати. після 160к здається
Там сцикотно для тих, кому треба виписуватись і прописуватись. Народіть дитину і пропишіть її там)))
це теж не варіант нажаль
але прописуватись я там не планую
мені треба тіки оформити її на себе після здачі забудовником
У мене все на дружині — і квартира і авто.
вона відмовилася)
в процесі розлучення
Так а квартира не може бути у процесі визнана суспільним майном і поділена навпіл?
ну не хоче і не хоче, мені таке)
сочувствую
Чому? Ідеальний варіант. Держава не доїбеться, а дружині я довіряю (інакше нафіга одружуватись?) Та і у шлюбі насправді пофіг на кому сумісне майно з точки зору розділу якщо що. А майно у нас усе сумісне.
спустя годы очень вероятно что может быть много сюрпризов. Статистика 70% разводов ни о чём не говорит?
А будучи ветвистым Аленем ничего даже поделать не сможешь чтобы сбросить рога — имущество же не твоё)
ну навіть якщо вона по закону перепаде дружині мені таке, є донька якій теж перепаде
питання в тому, щоб не державі)
В залог по кредиту
Зареєструй ТОВ, і внеси квартиру як статутний капітал.
ДФС дякує солоденьким за такі коменти