Потрібна порада — 3 група ФОП чи загальна система?
Потрібна порада. Хочу відкрити ФОП, але оскільки ситуація не дуже стандартна, виникає купа питань.
Я режисер монтажу та співпрацюю з платформою монетизації для музикантів, лейблів і користувачів YouTube (вони є власниками авторських прав).
У мене є власний YouTube-канал, де я роблю різні фан-відео під їхню музику, за що отримую 50% від загального доходу. Тобто мій канал не монетизується, але компанія монетизує мої відео через музику. За домовленістю вони ділять зі мною дохід, який монетизували. Суми щомісяця досить різні, і вони відправляють їх через Wise на мою валютну картку.
І ось я не знаю, як правильно вести таку діяльність законно. Бо по факту я не отримую гроші з YouTube і не виконую заздалегідь узгоджену роботу. Я можу зробити одне відео на місяць, а можу десять з їхньою музикою, і від переглядів залежатиме дохід.
Я думала про те, що мені потрібно буде робити інвойс кожного місяця, але як це робити, коли сума нестабільна і я дізнаюся про неї по факту в день оплати?
Чи є можливість при такій діяльності відкрити 3 групу ФОП чи тільки загальну систему оподаткування? Чи це взагалі безнадійна справа?
13 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів