Як підвищити видимість iOS-застосунку на пристрої

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Привіт усім! Мене звати Сергій. Я працюю iOS Team Lead в Futurra Group більше семи років. У цій статті я поділюся простою порадою, як підвищити видимість вашого застосунку та потенційно навіть покращити його ретеншн. Дізнайтеся про просту, але потужну техніку, яка зробить ваш iOS-застосунок більш помітним.

Ця порада стосується ключа kMDItemKeywords у Info.plist.

kMDItemKeywords —це атрибут метаданих (metadata) у системах iOS та macOS, який використовується для зберігання ключових слів, пов’язаних з файлом або документом. Ці ключові слова можуть використовуватися для пошуку та організації файлів у системі, що полегшує їх знаходження через App Library в iOS або через Spotlight та інші інструменти пошуку в macOS.

Наприклад, якщо ви додасте ключові слова до файлу за допомогою kMDItemKeywords, ви зможете легко знайти цей файл, ввівши відповідні ключові слова у пошук. Цей атрибут часто використовується в контексті метаданих для зображень, документів чи інших файлів для кращої категоризації та організації.

Цю інформацію ви не знайдете в офіційній документації Apple (принаймні, не для iOS). Слідуйте цим крокам, щоб забезпечити відображення вашого застосунку в iOS App Library під кількома іменами, а не лише під його відображуваним іменем.

1. Оновіть Info.plist вашого застосунку:

• додайте новий ключ з назвою kMDItemKeywords.
  • встановіть тип на String.

2. Введіть ключові слова:

• введіть комами розділений список альтернативних імен, під якими ви хочете, щоб ваш застосунок був знайдений. Це можуть бути попередні імена застосунку або навіть імена конкурентних застосунків.

3. Перевірте зміни:

• важливо: видаліть будь-яку попередню версію застосунку перед його повторною інсталяцією на вашому телефоні/симуляторі, щоб зміни набрали чинності.
  • встановіть застосунок на ваш пристрій або симулятор.

Порада: Якщо ви використовуєте string catalogs для вашого Info.plist, ви можете легко створити локалізовані версії цього списку ключових слів для кожної локалі, яку підтримує ваш застосунок.

Як це працює

Покажу на прикладі нашого застосунку для розв’язання математичних задач, MathMaster. На скриншоті нижче я ввів у пошук назву застосунку нашого конкурента «Microsoft Math», і, як видно, у результатах пошуку з’явився тільки їхній застосунок.

Тепер я додам поле kMDItemKeywords зі значенням «Microsoft Math». Як видно на скриншоті нижче, наш застосунок з’явився у результатах пошуку за ключовим словом «Microsoft Math».

Англійська версія статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось12
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

kMDItemKeywords тільки для macOS, для iOS він схоже не працює. В цілому в документації так і пише. Я спробував, якщо в симуляторі то воно дійсно працює, а на реальному девайсі на жаль ні. Тому стаття трохи вводить в оману, на жаль.

на реальному девайсі все працює, скріншоти в статті зроблені з реального девайса! Зробіть по кроково точно як написано в статті і все буде працювати. Зверніть увагу на 3 пункт.

Це я робив. Ще грішу на Spotlignt, можливо він не правильно індексує і треба його якось перезавантажити, або версію iOS. Тим не менш той факт, що це не описано для iOS доках викликає деякі підозри в його працездатності зараз і при майбутніх апдейтах iOS.

якщо Ви про Spotlight в iOS то там воно не працює, про це написано в статті. В iOS працює тільки в пошуку App Library, про це також написано в статті.

Вибачаюсь, для мене це все спотлайт) Я пробував саме в цьому app library пошуку, на жаль на девавйсі нічого, але в симуляторі працює. Було б цікаво послухати чи в інших вийшло, чи це тільки в мене ні.
До речі, а не краще спробувати використати Core Spotlight для таких речей? Я особисто не маю ще досвіду роботи з ним, але судя по опису це більш надійний варіант.

Core Spotlight це інше, там тільки контент який всередині аппи

Так, я маю на увазі що цей інструмент також може допомогти покращити видимість додатку.

Забув сказати — дякую що за статтю, цікаво було про таке дізнатись.

Хороша інфа! Цікаво наскільки поширена ця фічя і чи Епл в принципі не проти щоб нею користувалися сторонні розробники

думаю не сильно поширена, так як про це згадується тільки в документації для macOS. Ми паблішили в стор додаток к цим ключем і проблем не було.

2.3.7 Choose a unique app name, assign keywords that accurately describe your app, and don’t try to pack any of your metadata with trademarked terms, popular app names, pricing information, or other irrelevant phrases just to game the system.

developer.apple.com/...​-store/review/guidelines

Звучить як причина чому додаток можуть все таки зарежектити ізза цих маніпуляцій. Мені здається в ревью додатку є доля вдачі, і до цього в когось можуть доколупатись.

А це хіба не стосується саме метадати в сторі, в той час як в статті йде мова про item keyword?

Ну написано don`t try to pack ANY of your metadata. Item keyword також метадані по суті.

Підписатись на коментарі