Як підвищити видимість iOS-застосунку на пристрої
Привіт усім! Мене звати Сергій. Я працюю iOS Team Lead в Futurra Group більше семи років. У цій статті я поділюся простою порадою, як підвищити видимість вашого застосунку та потенційно навіть покращити його ретеншн. Дізнайтеся про просту, але потужну техніку, яка зробить ваш iOS-застосунок більш помітним.
Ця порада стосується ключа kMDItemKeywords у Info.plist.
kMDItemKeywords —це атрибут метаданих (metadata) у системах iOS та macOS, який використовується для зберігання ключових слів, пов’язаних з файлом або документом. Ці ключові слова можуть використовуватися для пошуку та організації файлів у системі, що полегшує їх знаходження через App Library в iOS або через Spotlight та інші інструменти пошуку в macOS.
Наприклад, якщо ви додасте ключові слова до файлу за допомогою kMDItemKeywords, ви зможете легко знайти цей файл, ввівши відповідні ключові слова у пошук. Цей атрибут часто використовується в контексті метаданих для зображень, документів чи інших файлів для кращої категоризації та організації.
Цю інформацію ви не знайдете в офіційній документації Apple (принаймні, не для iOS). Слідуйте цим крокам, щоб забезпечити відображення вашого застосунку в iOS App Library під кількома іменами, а не лише під його відображуваним іменем.
1. Оновіть Info.plist вашого застосунку:
- додайте новий ключ з назвою kMDItemKeywords.
- встановіть тип на String.
2. Введіть ключові слова:
- введіть комами розділений список альтернативних імен, під якими ви хочете, щоб ваш застосунок був знайдений. Це можуть бути попередні імена застосунку або навіть імена конкурентних застосунків.
3. Перевірте зміни:
- важливо: видаліть будь-яку попередню версію застосунку перед його повторною інсталяцією на вашому телефоні/симуляторі, щоб зміни набрали чинності.
- встановіть застосунок на ваш пристрій або симулятор.
Порада: Якщо ви використовуєте string catalogs для вашого Info.plist, ви можете легко створити локалізовані версії цього списку ключових слів для кожної локалі, яку підтримує ваш застосунок.
Як це працює
Покажу на прикладі нашого застосунку для розв’язання математичних задач, MathMaster. На скриншоті нижче я ввів у пошук назву застосунку нашого конкурента «Microsoft Math», і, як видно, у результатах пошуку з’явився тільки їхній застосунок.
Тепер я додам поле kMDItemKeywords зі значенням «Microsoft Math». Як видно на скриншоті нижче, наш застосунок з’явився у результатах пошуку за ключовим словом «Microsoft Math».
12 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів