Який месенджер може бути альтернативою Telegram для робочої комунікації?

У звʼязку з новиною про затримання засновника Telegram Павла Дурова, вирішили поговорити з вами про месенджери.

Чи використовуєте ви телеграм для робочого спілкування? Чи це все ж інші канали комунікації?

У якому месенджері ви ведете робочу комунікацію?

48%
24%
11%
3%
1%
3%
0%
0%
2%
8%
813 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Опитування має бути на чекбоксах в цьому випадку, а не на радіобатонах, у компаній же може бути більше одного месенджера для комунікації

А чому не можна обрати більше 1?
Досить стандартна ситуація коли девелопери в Slack, а бізнес в Teams...

А що в когось телеграм був для роботи?
Фігасє

В DOU Community на стільки тупі, що не знають, якими мессенджерми користуються компанії. Google Chat, Skype і Zoom навіть не в списку. А крім Teams і Slack там все зовсім не в тему.

А що, хтось дійсно використовував Телеграм для робочої переписки?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

По робочим питанням, звичайно, ніякого Телеграма. Деякі рекрутери і бухгалтери пишуть в Телеграм, і то, вважаю це зайвим.

Я ігнорую усі повідомлення в месенджерах по роботі.

Telegram для робочої комунікації

wat?
це хіба в сірих схемах та інших нелегельних сферах
буде дуже дивно якщо я запропоную своїм іноземним коллегам телеграм для комунікації
подумають що я наркодилер як мінімум

якщо я запропоную своїм іноземним коллегам телеграм для комунікації

Ну, мені пропонували...
Але у мене стандартна відповідь: «I’m sorry, but I prefer all the communication via email. Hope you understand»

P. S. WhatsUp теж пропонували.....
Відповідь та сама....

я взагалі думав це буде лол-топік. але як виявилось існують ті хто тг на роботі використовують *facepalm*

може крім телеги є ще якісь ознаки? оО (жарт)
окрім «іноземних колег» є комунікації з неіноземними колегами
або, наприклад, «чатик швидкого реагування» — це робоча комунікація, чи вже ні? Я пробував походити з джирою слаком на мобілі — мені не сподобалося.

Ми в компанії користуємося Skype, Teams і Slack. Якщо Skype ще більш-менш distraction free, то два інші це просто якийсь хаос, де без пошуку неможливо нічого знайти.

Вся робоча ком йде у Teams

але з друзями вже ± переїхали на Signal, ну і Discord

teams це глюкава майкрософтовська риганина. за використання тімза потрібно доплачувати співробітникам по 1000-1500$ моральної компенсації. там навіть часовий пояс поміняти неможливо постійно скидається в грінвіч незалежно від налаштувань.

Спокійно користуюсь, жодного бага за рік роботи так і не помітив. В ХПІ під час ковіду теж зʼявився тімс — 4 роки не бачу проблем.

В ХПІ під час ковіду теж зʼявився тімс — 4 роки не бачу проблем.

Как инструмент дистанционного обучения, Teams, кстати, рулит и заруливает любые традиционные связки Zoom с чем угодно.

для корпа треба три важливі фічі — виносити аккаунт з усіх груп по звільненю, вміти ретеншен у деяких групах, щоб не зберігати потенційно чутливу інформацію довше чим воно потрібно, та мати можливість робити аудит переписки навіть приватної. мені здається що слак, тімс та може фб для корпа це вміють з списку, а все інше ні

Ctrl-F XMPP — жодних згадок про Jabber ані в статті, ані в коментарях.

Ctrl-F IRC — та ж фігня.

Тобто все обговорення йде виключно про те, як замінити шило на мило, поміняти постачальника послуг, поміняти одну закриту пріложуньку на іншу. І обговорення про те, що нині більш модне в цьому сезоні.

Нікого не цікавить відкритий протокол, вільні реалізації клієнтського та серверного софта, можливість локального встановлення в ізольованих мережах тощо.

Це сумно.

(Disclaimer: я про робочі комунікації. Звісно, менеджери по продажам можуть і повинні користуватися будь-якою екзотичною дичиною).

Нікого не цікавить відкритий протокол, вільні реалізації клієнтського та серверного софта,

На одній з попередніх робот досліджували Mattermost. По факту, за зручністю користування виявилося гівном ще гіршим за Teams.

Народ хоче GIMP = Adobe, LIbreO = MSO, IRC = Telega тощо. Якщо знайдуть невідповідність — «гівно». І підставляють свій карк під нове ярмо.

IRC = Telega

Некоректне порівняння. IRC звісно мав набагато менше фіч, ніж Телеграм, але його безкоштовний клієнт mIRC працював дуже й дуже стабільно. А Mattermost на час дослідження був сирим та глючним навіть в площині основного функціоналу.

Так само й з GIMP — він не має, та й не заявляє feature parity з Photoshop, але в рамках тих фіч, які в ньому реалізовані — він працює стабільно та без помітних глюків. Сам користуюся, якщо що.

LIbreO = MSO

Оце вже ближче до правди, оскільки деякі речі в LibreO саме глючні (навіть до крешів доходить, що в MSO останнім часом траплялося вкрай рідко)

Будь що окрім Teams :)

Телеграм для робочої комунікації це не скайп, сучасно.

Але якщо серйозно, то існують Слак/Тімс. Ще Basecamp є, але я не чула
щоб його хтось використовував.

за пропозицію використовувати слак/тімз треба стріляти в голову 2 рази не задумуючись

Які альтернативи? тімс дуже зручно, там все є

я думав що slack какаха поки не почав користуватись тімс )))

Для мене досі загадка чому на 10 році війни і на 3 році повного піздеця українці досі користуються російськими продуктами ?
Чому ви не можете відмовитись від телеграм, вайбер, 1С, одноклассники, вконтактє та інше Що це за ппц такий ?
Ми всі радіємо коли ЕС та США накладають санкції на русню та її олігархів, але чому самі не можемо зробити зусилля та відключитись від цього ? Хіба російське «трали-вали» на youtube та Apple Music настільки важливе і ви не можете без нього жити ???

Вайбер — російський продукт? О_о

Та то борода вже давня.
Зараз Viber належить Rakuten — японська корпорацiя.

Я руззкійи
а я німецький

В Ізраїлі вони зареєстровані
А там або рузькі або наші

Як мінімум просто унилий кусок лайна, в якому я вже навіть нотифікації відрубив,бо кількість спаму і реклами зашкалює.

Пан Олександр збирає свій лінукс, уважно видаливши всі рядки від кацапських контрибюторів?

Для мене загадка чому дорослі мужики, в 40 років, з аналітичним складом ума задаються такими питанням

1. Дайте визначення «російським» продуктам. А то так гугл (із-за Бріна) чи лінукс (із-за купи російських контрибутерів в ядро) можна в російські продукти записати.

2. Коли європейські компанії продають товари/сервіси в рашці — це зло і ви баните ці компанії (хоча вони викачують із рашки валюту за яку будують танки для України). Коли російські компанії продають свою товари/сервіси в Європі — це також у вас зло. Ви тут ніякої проблеми не бачите? Як і те і те одночасно може бути злом? Виберіть щось одне.

3. Ну ок, ладно там платні товари чи сервіси. Но в чому проблема користуватися безкоштовними? Ними же не просто так користуються, і точно не з любові до рашки, просто об’єктивно кращі/дешевше конкурентів, покращує ваше життя чи ваш бізнес, більше грошей з якого можете задонатити на ЗСУ якщо хочете. Чи це із категорії на зло мамі відморожу вуха? Що рашка получає з того, що ви користуєтесь цими сервісами?

Та навіть платні, якщо якийсь російський софт коштує 100 баксів в місяць, но він позволить вашому бізнесу зекономити 1000 баксів в місяць (при умові що немає закордонних аналогів за таку ж ціну), із яких ви 200 баксів задонатите на ЗСУ, чи не буде це вигідною пропозицією?

Те саме стосується російського контенту чи ютюбу який по більшості топіків якісно і кількісно кращий українського, від риболовлі до високих технологій. Якщо знання позволять вам покращити життя своєї сім’ї, отримати якісь нові скіли, знайти кращу роботу чи джерела доходів, покращити психологічний стан, тощо, хіба це не вигідна пропозиція? Звісно можна і англомовний дивитися, но у більшості українців з англійською проблеми. Російський контент це ж не тільки соловйов чи рашатудей.

но у більшості українців з англійською проблеми.

Це не в українців, а персонально у тебе.

))

Я 10 років в Австралії прожив, можу дивитися на українській, англійській, російській. Для мене не мова показник, не походження блогера/ютюбера, а якість контенту і настрій. Російській контент не буду дивитися тільки якщо блогер/ютюбер відкритий ватан.

А ось звичайному Василю на Прикарпатті, краще б якогось російського садовода дивився і вчився вирощувати у себе на ділянці умовні черешні, ніж нічого не робив так як на жаль, російського якісного контенту на різні топіки на порядок більше ніж українського. Один із 10 чи 100 таких Василів зміг би бізнес організувати, експортував би черешні в Європу, працював би на економіку України.

Але якщо ти рахуєш що більшість українців не мають проблеми з англійською, тим більше з розумінням англійської на слух від native speaker, ну хай так і буде. Навіть вчителів в школи не має в достатній кількості, лол.

що більшість українців не мають проблеми з англійською

А1 максимум у більшості ☹️

можу дивитися на українській, англійській, російській

Але дивишся лише російською.

А ось звичайному Василю на Прикарпатті, краще б якогось російського садовода дивився і вчився вирощувати у себе на ділянці умовні черешн

Краще нічого не дивитися, аніж дивитися російською. Але про перевагу росконтенту — це щось з 2015, зрештою, в 2015 ти писав абсолютно ідентичне

Російській контент не буду дивитися тільки якщо блогер/ютюбер відкритий ватан.

Ти приховано-відкриттй ватан

Краще нічого не дивитися

Умовний Василь дивиться новини українського та тік токи (невідомо якою)
Звісно, шо англійська для нього так само далека, як для умовного сіньора — мандарин...

хіба не паливно з таким акаунтом як у тебе приходити на український сайт і розповідати українцям про справедливість до дурова і повчати чим і як користуватись? Особливо коли ти не в украіні і то може і війна для тебе — кольорове кіно ?

А ось звичайному Василю на Прикарпатті, краще б якогось російського садовода дивився і вчився вирощувати у себе на ділянці умовні черешні,

Оце як раз виглядає як російський шовінізмі комплекс меншовартості. Українці добре знають що і як вирощувати без «медвежьей услуги»

А ось звичайному Василю на Прикарпатті, краще б якогось російського садовода дивився і вчився вирощувати у себе на ділянці умовні черешні

у тебе взагалі є якесь розуміння того що відбувається на війні ? росіяни вбивають наших людей, катують і гвалтують, вбивають дітей, перетворюють нашу країну на сміття руйнуючи міста у пил, а ти пишеш що українцям треба дивитись російський контент ??
Для чого? Щоб навчитись красти унітази як російська армія у Бучі ? навчитись катувати і гвалтувати ?
Ти або провокатор або несповна розуму.
і не `садовода` а садівника ти забув у гуглі перевірити

Це не в українців

Життя у ІТ бульбашці накладає обмеження типу цього ☹️

ОМГ :/
— Дуров безпосередньо працює з російською владою, про це кожна труба розповідає вже два роки, він може і робить блокування українських каналів хоча рф канали с закликами до геноциду і вбивства українців просто продовжують працювати
— він сам безпосередньо є гарантом того що секретні чати рф телеграму ніколи не будуть відкрити

2. Коли європейські компанії продають товари/сервіси в рашці

зараз мова не про це, але тут ніякого викачування немає, тут є бізнес котрий створює робочі місця і рухає економіку рф

Но в чому проблема користуватися безкоштовними?

— зрозуміло що телеграм спонсується з бюджету рф, але саме кількість клиєнтів продукта приводить рекламу і бізнес і гроші його володарю, саме так і працює все безкоштовне, всі ті відосікі на youtube котрі на вашу власну думку на порядок краще українського. Це не безкоштовне, і сервіси на ***ндексє також, ви своїми діями генеруєте прибуток їхнім корпораціям.

Дуров безпосередньо працює з російською владою, про це кожна труба розповідає вже два роки

Кожна труба — це не доказ. А жодного переконливого доказу саме безпосередньої співпраці за ці два роки ніхто не надав. Тільки домисли, догадки та спекуляції.

зрозуміло що телеграм спонсується з бюджету рф

Знову софістика. Не треба власні особисті переконання видавати за факти.

немає софістики, вже є факти
треба читати і дивитись новини
Всі гадали що Маск купив Х за власні гроші, а потім виявилось що два головних спонсора — діти олігархів рф
Так само і з дуровим, ви не бажаєте шукати і зводите все до сарказму

ето нє я должен доказивать свої слова, ето ви должни доказать што я нєправ (ц)

тут ти правий, якщо я розгоняю цю тему то треба самому щось ппривести
Зараз пошукаю

Всі гадали що Маск купив Х за власні гроші, а потім виявилось що два головних спонсора — діти олігархів рф

І ось тут, доречі, немає проблем — бо цей факт встановив суд.

А ось з Дуровим в тому й прикол, що багато балачок (це не образа, якщо що, бо таких тейків досить багато у мережі), але жодних залізобетонних доказів.

Навіть навчання на військовій кафедрі вже закидують, хоча підготовка майбутніх ІПСОшників була далеко не в одному цивільному виші, де готували журналістів (хтось мені це розповідав про ХНУ ще задовго до всієї медіа-істерії з Дуровим)

І ось тут, доречі, немає проблем — бо цей факт встановив суд.

Да не, тут тоже проблемы:
— суд установил открыть список спонсоров, не более того — факт;
— у одного из спонсоров два сотрудника в штате — дети русских олигархов — факт;
— поступали ли деньги от русских олигархов на покупку Twitter — не факт.

лінк на руський канал для поціновувачів
www.youtube.com/watch?v=uok9DU5wqvM

так, і таких статей і постів багато. І всі вони — рівня «якийсь блогєр сказав». Ясно що не буде доказів рівня «чек від фсб», але ж в статті безапеляційно розповідаєтсья, чим мав стати той тон, хоча він так і не стартонув. І нема жодного посилання на бодай щось, окрім скріншоту «путін сказал». Такоє..

В тій статті жодного посилання для підтвердження фактів, які там стверджуються (та хоча б на русняві ЗМІ, якщо вже інших немає). Як це можна серйозно сприймати, як доказ?

ОМГ :/
— Дуров безпосередньо працює з російською владою, про це кожна труба розповідає вже два роки, він може і робить блокування українських каналів хоча рф канали с закликами до геноциду і вбивства українців просто продовжують працювати
— він сам безпосередньо є гарантом того що секретні чати рф телеграму ніколи не будуть відкрити

Не буду спорити про співпрацю , це тема окремого топіка

Но навіть якби це було так, і шо? Я тепер не можу мемчики і котиків через телеграм слати? Не можу читати канали в телеграмі які мені подобаються? Як Дуров чи російська влада від цього виграє? Чи я маю відморозити собі вуха і використовувати глючний і малофункціональний вотсапп?

зараз мова не про це, але тут ніякого викачування немає, тут є бізнес котрий створює робочі місця і рухає економіку рф

Наприклад? Офіс Телеграма в Дубаї сидить, бабки платяться там, тратяться там. І знову ж таки, ти не платиш бабки Дурову, так що who cares? Навпаки створюєш навантаження на сервера безкоштовно абьюзивши сервіс.

— зрозуміло що телеграм спонсується з бюджету рф, але саме кількість клиєнтів продукта приводить рекламу і бізнес і гроші його володарю, саме так і працює все безкоштовне

Приносять ті хто оформляє платну підписку і клікає по рекламі. Про спонсорство з бюджета РФ взагалі лол )

всі ті відосікі на youtube котрі на вашу власну думку на порядок краще українського. Це не безкоштовне, і сервіси на ***ндексє також, ви своїми діями генеруєте прибуток їхнім корпораціям.

Безкоштовне, особливо коли ютюб прикрив їм рекламу. А інтегрована реклама приносить прибутки в основному лише коли ти нею користуєшся а не проматуєш. Так, твої перегляди теоретично дозволяють залучити більше рекламодавців, но це настільки мізерне що твій донат в 5$ в рік на ЗСУ з запасом це перекриє.

це все через нерозуміння одного факту: ваша активність (перегляди, лайкі, коменти, кліки) — і є товар, котрий приносить прибуток. Кількість юзерів напряму впливає на ціну активу.
Якщо я завтра запущу свою власну платформу — її ціна буде нуль. Тільки якщо набереться перший млн користувачів — він буде чогось вартий.

Не можу читати канали в телеграмі які мені подобаються? Як Дуров чи російська влада від цього виграє?

«секс і вагітність ніяк не пов’язані між собою, якби це було так то у страшних дівок не було б дітей» — мудрість шаману з острова РапаНуї
Звісно ви можете все це робити, але навіщо? Адже ви тим самим збільшуєте актив самого дурова, збільшуєте вплив його платформи і її спонсорів: Роман Абрамович, Сергій Солонін, Давид Якобашвілі та інші.

це все через нерозуміння одного факту: ваша активність (перегляди, лайкі, коменти, кліки) — і є товар, котрий приносить прибуток. Кількість юзерів напряму впливає на ціну активу.
Якщо я завтра запущу свою власну платформу — її ціна буде нуль. Тільки якщо набереться перший млн користувачів — він буде чогось вартий.

А до кінця дочитати?

«Так, твої перегляди теоретично дозволяють залучити більше рекламодавців, но це настільки мізерне що твій донат в 5$ в рік на ЗСУ з запасом це перекриє.»

Звісно ви можете все це робити, але навіщо? Адже ви тим самим збільшуєте актив самого дурова, збільшуєте вплив його платформи і її спонсорів: Роман Абрамович, Сергій Солонін, Давид Якобашвілі та інші.

Як я і писав, кількість юзерів ролі не грає, конверсія грає, особливо на таких платформах як телегам, твіттер, де ботів в рази більше ніж реальних юзерів. У того ж твітера більше «юзерів» ніж у ютюба, но ютюбери не спішать використовувати твіттер як відеохостинг, а ті що спробували, кажуть що не окупає навіть продакшн, що вихлоп в 10-20 раз менший ніж з ютюба. І рекламодавці не спішать на твіттер йти.

Моя присутність в телеграмі і впилив на «популяризацію платформи» косвено принесе Дурову може 1 долар в рік, з яких може $0.2 косвено попаде на фронт. Для мене телеграм створює цінність на порядки більше за $0.2 в рік, як мінімум за рахунок економії мого часу якби довелося замінити його менш функціональними альтернативами.

«Так, твої перегляди теоретично дозволяють залучити більше рекламодавців, но це настільки мізерне що твій донат в 5$ в рік на ЗСУ з запасом це перекриє.»

Твої здогадки про мене — пуста маячня. якщо вже хочеш щось довести — відповідай по суті
Вже багато було аналітики що перегляд російського контенту в Украіні приносить власникам $$ мільони. Вона відкрита — ти можеш її пошукати самостійно

«всим давно відомо» — маніпуляція. Якщо не хочеш, щоб це виглядало маніпуляцією — не користуйся «можеш пошукати самостійно». Стверджуєш — лишай докази.
От я не вірю, що перегляд якогось контенту в Україні принесе власнику $$мільйони. не ті обсяги. Тим більш зараз, без монетизації.

Я за те, щоб дивится нашу версію. Наш переклад оглафа чи наукпопу, нашого скептика чи альфуцентавру.
Проте, вибачте, але тенденційну історію без міфів я не дивитимусь, а редрум подивлюся. І про нейтронні зорі подивлюся попова а не.. а бо нема альтернативи.
А разом з альфацентаврою гляну і якусь трансляцію від зеленого кота, якщо цікаво стане. а руйнівне ранчо не дивитимуся навіть в озвуці наших студій, бо той мудак навіть півслова в лютому 22 не сказав. вот.

Тим більш зараз, без монетизації.

без якої це «без монетизації»?

москалям же ютуб відключив всі виплати, хіба ні?

ні.
якщо коротко то москалям не платять за перегляди москалів, проте платять за перегляди зі всіх інших країн

прям настільки категорично?
суппорт
12 августа 2024 г. Новости о монетизации в России. Из-за последних событий в России мы деактивируем все аккаунты AdSense и AdSense для YouTube в этой стране. Это означет, что авторы, у которых в аккаунтах AdSense для YouTube в качестве страны проживания указана Россия, не смогут монетизировать контент на своих каналах.

10 марта 2022 г. Недавно мы приостановили работу рекламных сервисов Google в России, поэтому сейчас пользователи из этой страны не могут создавать новые аккаунты AdSense, AdMob и Google Менеджера рекламы. Кроме того, объявления рекламодателей из России теперь не показываются в сервисах и сетях Google по всему миру, а авторы из России не могут вступить в Партнерскую программу YouTube.

3 марта 2022 г. В связи с чрезвычайными обстоятельствами на Украине мы временно приостанавливаем показ рекламы в Google и на YouTube пользователям, находящимся в России. Кроме того, теперь им недоступны все функции, связанные с монетизацией, включая мерч, спонсорство, Суперчат и суперстикеры. Подробнее...

25 февраля 2022 г. В связи с чрезвычайными обстоятельствами на Украине мы приостанавливаем монетизацию на каналах СМИ, которые финансируются правительством Российской Федерации.

Мы будем активно следить за ситуацией и вносить корректировки по мере необходимости.

я не настільки за цією темою слідкую, щоб бути в курсі що помінялось 12 серпня 2024, тобто буквально кілька тижнів тому.

а до цього як було — я написав.

та я теж не слідкую, погуглив в гуглі. ясно, я не знав про гроші за перегляд з-за кордону. тепер знатиму, дякую

а, прикольно. Не знав про це, бачив тільки «зняли монетизацію». Мій попередній комент був до попередньої версії коменту)

москалям же ютуб відключив всі виплати

Не знаю чи це дійсно так, але реклама (стороння) посеред російських відосів аж гуде.... Причому бляха російська реклама (ось це так поворот, був для мене) .
Власне тому і дивитись той контент не варто.
Хоча, от подумав, щоб всеж знати, що раз реклама є, то хтось за неї платить... потрібно якийсь контент глянутм
Як жеж так, адже «ютьюб усе відключив» ©...
Тобто всі брешуть?

саме ютубна реклама, та що з «можна пропустити через 30 секунд»?
ручні інтеграції то ладно, його ютубом не зарегулюєш.

саме ютубна реклама, та що з «можна пропустити через 30 секунд»?

Так, саме ця.
Особисто бачив щось типу «карта банка Т с кредитным лимитом хххх рублей...»
Тьху бляха...

тьфу. Нє ну я бачив як вставляють схожу рекламу в поток самі «крієйтари» (той же космос просто), а щоб ютуб вставляв — це вже зальот

схожу рекламу в поток самі «крієйтари»

Та я не знаю, чи то сам «автор» вставив.
Але наявність її з тим «через 30 сек» виглядає як «не вручну...».

Але насправді хрін його знає ☹️

що перегляд російського контенту в Украіні приносить власникам $$ мільони

Знайшов згадку (правда там де я знайшов теж відсутнє посилання на джерела, а шукати далі я не став через власну лінь). Там звучить як «перегляд всього російськог контенту (ютуб, спотіфай і інш) користувачами з України приносить в росію загалом 5млн».
Я ж «приносить власникам мільйони» прочитав як «умовний блоггєр отримує мільйони». Тому мої сумніви знімаються (претензія до відсутності згадок джерела лишається)

Розуміння того, що спонсорувати їх це добре.
Рано чи пізно розуміння цього прийшло.

Проте дивно, чому досі думка про те, що «платити ЄСВ з мінімалки (цілком законно жеж) — означає зменшення фінансування українських пенсіонерів» рідко кому приходить?
Тому, що це «мої диві гроші»?

А то так гугл (із-за Бріна) чи лінукс (із-за купи російських контрибутерів в ядро) можна в російські продукти записати.

+++ а також PostgreSQL

якийсь російський софт коштує 100 баксів в місяць

Ну тут є проблема, що з цих 100 баксов в місяць податки підуть на виробництво кацапами снарядів та ракет. Те саме й з блогерами на Ютубі, бо в рашці так само як і в нас існує «податок на Гугл», який вони платять з грошей, отриманих за монетизацію контента (в тому числі, за рахунок реклами).

Ну тому я і написав що якщо це допоможе зекономити 1000 баксів із яких ви задонатите $200, тоді who cares?

Те саме й з блогерами на Ютубі, бо в рашці так само як і в нас існує «податок на Гугл», який вони платять з грошей, отриманих за монетизацію контента (в тому числі, за рахунок реклами).

Якщо не користуватися промокодами, клікати по посиланням і не купувати продукцію яку вони рекламують, то ви їм нічого не заробите. І то, навіть якби ви це робили, там мізерна частинка піде на «ЕсВеО», якщо взагалі щось піде.

Да любой. Телеграм популярен только на постсоветском пространстве и к тех кому нужен аналог даркнета для всякой непотребной деятельности

Как мне кажется, то что мы наблюдаем — второй этап рекламной кампании по продвижению Телеграмма. Помните почему он стал популярным на постсоветском пространстве? Из-за попытки Роскомнадзора запретить его. И то, что сейчас происходит, как раз и работает на то, чтобы этот мессенджер установили те, кто заботится об истинной, как им кажется, конфиденциальности переговоров. Если что — у меня учетки в Телеграмм никогда не было, и я не планирую его устанавливать.

Из-за попытки Роскомнадзора запретить его

приїхали. та тоді вже кожен перший в телезі сидів.

Серед моїх знайомих принаймні троє встановили його після цих подій. А у соціальних мережах багато хто писав, що саме тому його можна встановлювати тим, хто принципово відмовився від російських продуктів.

дивитись на

попытки Роскомнадзора

і думати що це якесь підтвердження безпеки — повна маячня

Це — не підтвердження безпеки, це — реклама. Внаслідок цієї реклами багато хто встановив цей додаток. Так саме і зараз кількість завантажень додатку збільшилaсь.

Думаю шо вк шо телега це щось акі ностальгія за всім хорошим і ковбасою і морозивом пломбір, архіватором рар і менеджером фар, гагарін, цой ітд

Плюс без реклами й такий собі інтерфейс у стилі ню

Плюс харизматична історія студента що змог

Чат дєтєй пєрєстройкі

Ну і ркн звісно. Але я вас прошу, хотіли б справді забанити — забанили б. Хотіли б справді побалакати з бунтарьом дуровим — знайшли б і його і всіх разрабів що там зайняті, їх небагато щось пару десятків наскільки мені відомо. Вся ця муть про незалежність і архізашифрованість — развод для лошков. В стилі висоцкого що вільно їздив за кордон в срср. Пурга в очі, щоб лошки думали що фсб не знає ні списку їхніх контактів ні списку їхніх груп ні будьяку іншу інфу яку товаріщ майор захоче бачити. Плюс інструмент впливу на інформполе. Плюс комунікація між «своїми». Шедевр в якомусь сенсі.

Якось облікового запису у ВК в мене ніколи не було, навіть коли він був надзвичайно популярним. Так саме не користуюсь я й тг. Зараз тг на Заході не дуже популярний. Але «ув’язнення» Дурова може сприяти піднесенню популярності тг.

Ну після отжима аудиторія поділилась. Хтось зразу чи поступово злився звідти. А хтось на авось чи свідомо залишився.

Суть казки що вона має бути казкою

Якщо всім ясно що вк отжали — то і казки нема, коли ти якби там — уже знак якості

А коли як кажуть прямоходячі ссавці — нема твердих доказів — тіпа і можна далі робити вигляд що борцун за права, заливать на інтерв’ю про об’єктивність ітд.

Фіг йо зна що то за «ув’язнення». Може посидить а потім на бронєвічку буде кремль штурмовать. Влада має залишитись у фсб, але якось із заходом миритись треба, а путін і всі навколо уже скисли й замазались в своїх ядерних пеплах, і навальний так от невчасно сдох... шо же дєлать... треба новоє ліцо ;)

Фіг його зна чо це за «ув’язнення» рілі

Щодня слухаю BBC й CNN англійською, й щодня в кожному зведенні новин розповідають про справу Дурова й про його Телеграм. Кращої реклами важко собі уявити.

Тобто умовний нцмець постійно чує про Дурова та ТГ, то матиму бажання глянути, шо то за Телеграм такий?

Це складова частина просування Телеграму. Гляньте як піднялась кількість його завантажень в AppStore й на GooglePlay (це відкриті дані) за ці дні. Хто саме завантажував — німці, французи, індійці чи нігерійці немає значення в питанні просування цієї платформи.

Цікаво чому ж тоді постійні новини про ХАМАС працюють геть інакше 🤔

А ты этого не знаешь: число новых рекрутов ХАМАС — закрытая информация, в отличие от загрузок приложений :-)

Гляньте як піднялась кількість його завантажень в AppStore й на GooglePlay (це відкриті дані) за ці дні.

я не в темі сео і статистики по апкам. Де я можу подивитися ці відкриті дані?

поки бачу тільки цілком рівномірне зростання зі сплеском не в 18 році, коли почали блокувати, а в 20, коли закінчили блокувати і оголосили, що «будут сотруднічать».
скріншот на імгурі

Телеграмма

зачем ты две «м» тут пишешь?

Именно поэтому. Чтобы глаза зацепились. Пишу так умышленно со времени роскомнадзоровской инициативы.

понятия не имею о какой ты инициативе говоришь, но всегда было интересно почему некоторые люди так пишут. Вобщем просто свои тараканы, ок, спс

было интересно почему некоторые люди так пишут

Багато хто вважає, що грамотність — зайве.
Ви ще офіційні листи не бачили, де «... наша команда забезпечує безпеку вразі небезпеки...»

популярен только на постсоветском пространстве

миллионы индусов с вами не согласны

И филиппинцев. Все арабские страны туда же

слухайте... а ви читали розслідування BBC і інших організацій про канали по торгівлі людьми в Instagram?

абсолютно вся шляпа яка є в Телеграмі, є у інших месенджерах. Проблема в тому, що телеграм це ФСБ-ший троянський кінь. А торгівля наркотиками чи, навіть, людьми — успішно відбувається у всіх месенджерах.

сидить офіцер іванов і уважно вивчає що дід петро із жмеринки пише бабі мані.

якщо дід пише що його син полковник ЗСУ був у районі Х, а завтра буде у районі У з своїм підрозділом і дід туди поїде передати сала шмат, то Іванов не даром це читав, замовить у ту точку каб чи іскандер

Краще б дозволили вибирати кілька відповідей

Telegram — тільки для особистих переписок, чатів та каналів. Є пару чатів з колегами для неформального спілкування та обміну мемчиками, не думаю, що це можна віднести до робочої комунікації, як і спілкування з рекрутерами під час пошуку роботи)))

Discord

Slack, Teams — теж непогані.

А от коли зтикався що Телегу для роботи використовували — так і не второпав навіщо так мучитись. Він же тупо незручний для командної роботи.

А для побутового спілкування — Viber й досі у купи знайомих, далеких від компа і хайпу, головний месенджер

А в чому незручності в користуванні Telegram для роботи?

Немає купи речей для зручності групової роботи.
Незручно шукати щось і т.і.
Суто побутова річ.

Щось приблизно як порівнювати веденя проєкту у Trello та Джирі(ClickUp, ...)
Для нескладного — ОК, Trello давно улуюблений фрілансерами, коли 1-3 виконавця робіт, 1-3 зі сторони замовника.

Отак і Телега, як той Trello

так у телезі гладкий чат — пробігся очима і знайшов (або знайшов у пошуку)
а у тому ж слаці сидиш і гадаєш «то писали в чат, чи то був тред під коментом, чи то взагалі було в приват»

так у телезі гладкий чат — пробігся очима і знайшов

серед надцяти мітингів за останні тижні?
оцей гладкий чат і перше гуано.

Як приклад — купа мітингив присвячуються конкретній фічи або тривалій тасці.
А буває — вона заморожується до наступного спрінта.

То шукай потім через тижні, на чому зупинилась розмова про неї

а у тому ж слаці сидиш і гадаєш

Не знаю про що ви.

Якщо робота, процеси поставлені, то нема чого гадати.
А якщо хаос, бардак, ну так — гладкий чат як смітник — буде ок

Якщо робота, процеси поставлені, то нема чого гадати.

рівно те саме з телегою.

До того ж що тут за галєрна ілітарність — менше трьох людей на проекті вже не робота, чи що?

рівно те саме з телегою.

аніяк. у нього просто немає такого зручного функціоналу.

менше трьох людей на проекті вже не робота, чи що?

робота.
Але до чого тоді запитувати чому самокат незручний, коли у людей потреба возити тонни вантажу і десяткі людей?

До того ж що тут за галєрна ілітарність

Діскорд я як раз не на галєрах використовував.
Але на проєктах більш як 5 програмістів. До яких ще — трійка тестувальників, трійка менеджерів, дизайнер, трійка відповідальних операторів, девопс. І проєкт розвивався пару років.

так тому і запитали, що «незручний» було подано як факт без усяких уточнень. І стало цікаво, у чому саме проявляється та «незручність».
UPD. хоча мабуть фраза «командна робота» для нас починається з різної кількості командних членів. Тоді визнаю — уточнення було, просто його тре’ додатково уточнити)

що «незручний» було подано як факт без усяких уточнень.

Ну так, згоден, може треба було зразу уточнити.

Коли я фрілансив, сам, то так, інструменти в мене були
Trello — де ми з замовником все узгоджували, і він же замість Джири
І який небуть побутовий месенджер — Skype, Viber, WhatsAPP чи от Телега
Ну і для себе — ел таблиця, з трекінгом робіт, або Toggl

Слак, Діскорд буде зайвий для такого розміру проєкту.

фраза «командна робота» для нас починається з різної кількості командних членів.

так. зазвичай командна — це 3+ виконавця.
2оє — можуть обходитись без купи всього формального.

ага. хоча я вважаю що до п’яти телега норм. телега плюс ютрак.

мене особисто Телега вже дратує навіть як побутова штука.

З’явились цікаві групи, де за сотні членів. І постійно там йде якась розмова, але ж — не кожна мені цікава.
І от, відкриваєш, а там сотні месаждів за день. І все гамузом, як стрічка ФБ. от і — не читаєш вже, а скролиш.
А з пари, хоч і цікавих мені — вийшов вже. Поскролив отак пару тижнів — ну і нафіга вона тоді мені потрібна :)

Той же Реддіт, і клієнт до нього (RedReddit використовую) — ну куди зручніше

І от, відкриваєш, а там сотні месаждів за день

я навіть так не можу. Мені муляє, коли є хоча б одна булька «непрочитано».
тому міські чатики я просто в «збереженому» посиланням зберіг, а в ростері тільки ппо і приватні чати.
Але все ж порівняно з фб, вайбером чи скайпом телега тупо зручніша. (джим чи slick чи qip були ще зручнішими, але ті часи вже тютю)

Але все ж порівняно з фб, вайбером чи скайпом телега тупо зручніша.

Насправді — нічого там немає зручнішого. Просто — звичка.
Я не бачу різниці, наприклад, перед RSS клієнтом яким підписаний на цікаві блогі, і каналами в Телезі.

Різниця, тільки якщо захочеться самому щоь писати, влізти в розмову.
І то, так і не звик до смарта, з звичайної клави мені зручніше.
Тому щось «складного», все одно не пишу зі смарта.
І в Діскорді так само — на смарті тільки — «ок, буду через годину за компом»

для мене зручність — незахаращений візуальний простір, відсутність свистопєрдєлок, ергономічність. Я б дуже зрадів, якби телега лишилася саме зручним персональним мессенжером, а не комбайном.

ще скажи що тімз краще телеграма лол. тімз це абсолютно кончена програма яка взагалі не має права на існування. а всім хто пропонує це лайно треба бити по пиці кожного дня до повного просвітлення

ще скажи що тімз краще телеграма

Звісно що кращий.
Вже писав чому.

З приводу непоганого Teams я би посперечався. Такий глюкавий софт ще пошукати треба. Особливо клієнт під мобілку — ні тегнути, ні поділитись файлом без нервів...
Slack з усіма його гріхами і то набагато краще (от тільки huddles лайно))

Згоден що з 3ох названих найгірший.
А от про мобільного клієнта — я теж не дуже розумію — коли ти працюєш, то ти працюєш за компом.
А мобільний клієнт треба коли ти — не працюєш, але треба щось по роботі, тобто у мінімальному обсязі.

Моб клієнтом для Discord та Slack так і доводилось. Teams на смарт і не ставив, не скажу який він.
Teams тормознутий якийсь, ото відчувається, так.

Особисто у мене бувають ситуації, коли треба терміново виїхати по справах, а робочий кол ще не завершився. От якраз тут плюс Teams — можна перенести кол на мобілу без перепідключення. Або просто хочеться вийти прогулятись під час дейліка)) Але я завжди налаштовую собі work hours, тому після 7 вечора робочі пуші мене зовсім не турбують.

Особисто у мене бувають ситуації, коли треба терміново виїхати по справах, а робочий кол ще не завершився.

У всіх так буває.
Але ж правда в тому — що от прям кол такий терміновий, як те відлученння — нечасто.
І, зазвичай, просто домовляється заздалегідь, що будеш відсутній по справах.
Бо, все одно ти неповноцінно на тому колі. Коли покажуть скрін, або тебе попросять показати щось — то що зі смарта зможеш?

«Ок, через годину буду за компом, подивлюся» — типова в мене фраза виходила тоді.

росто хочеться вийти прогулятись під час дейліка

Ну, знову ж правда — якщо такі дейліки що можна йти гуляти — то питання — нафіга вони потрібні.
Всі впівуха слухають, хто гуляє, хто ютьюбчик дивиться — треба краще таки дейліки прибирати.

Teams непоганий? Ану ловіть хулігана, поки не втік! 😂

telnet гарний мессенджер, мессенджi аж гудуть по сокетах

Юзаємо Скайп і Тімс
Скайп всередині компанії та з деякими клієнтами. Тімс з іншими клієнтами

З іншого боку, можна було б розглянути Матрікс-Елемент.
З плюсів — можна захостити на своєму сервері і мати чисто приватний месенджер

А що, хтось дійсно використовував Телеграм для робочої переписки?

Знаю що в бетінгових компаніях використовують, в тих, де все напівлегально

у друга в компанії використовували (аутсорс). Завжди жалівся, що незручно, коли робоче з особистим перемішується. Не так давно перейшли на Discord, то каже, що стало супер)

Саме для робочої ні, але чомусь кожен другий рекрутер хоче із джині чи лінкедина переходити у телегу і продовжувати спілкування там.

Нещодавно працював в компанії, де основний месенджер — телеграм. Була опція використовувати власний аккаунт, або завести окремий, я якось полінувався купляти окрему сімку, використовув власний і це капець. Купа робочих чатів, в яких ближче до 9 вечора починається активне обговорення, кожен раз то мьютити вручну до наступного дня — трохи напрягало.

Більше подобається корпоративний слак, просто виставляєш «робочі години» і він автоматом перестає присилати сповіщення.

Ви собі навіть не уявляєте, скільки ІТ-компаній користується Телеграмом як офіційним корпоративним месенджером. Мінімум одна в ДОУ топ-10.

`Погуглив — наче непогана альтернатива.

Любой, который официально поддерживается компанией. Не вижу ощутимой разницы между ними, если использовать для работы. Логично использовать корпоративный аккаунт а не персональный и для этого должна поддерживаться и быть настроенной интеграция.
Я бы не использовал личный телеграмм для работы да и вообще не использовал бы его

Mattermost

Років 5 тому нам його напарив один менеджер (якому дуже хотілося «покращення» здійснити). Тоді це була сира лагава фігня, типу з закосом під слак. Ледве працювала. Добре, що через тиждень-другий його відмінили.
Потім ще були інші кар’єристи зі своїми «треба переходити на мессенджер_нейм» і пропихуванням ідеї перейти з джири на якусь іншу «нову кращу і більш оптимальну» хрінь. Думаю, для них у пеклі окремий котел є :)

І чим користуєтесь по ітогу?

Ничего не поменялось за 5 лет)

Прочитав сусідній торік про арештом

Розумію чого хомЯчки схаменулися забігали

А що в когось телеграм був для роботи?
Фігасє

о-о-о! то ви собі може шестизнаки покупляли для роботи? :)

Опитування має бути на чекбоксах в цьому випадку, а не на радіобатонах, у компаній же може бути більше одного месенджера для комунікації

Google Chat. Взагалі не сприймаю Телеграм як месенджер для робочої комунікації, але була в мене й така компанія. Ще й на Фейсбуці тоді попросили мене зареєструватись — хз, навіщо

Цікаво, чи використовують у gamedev — Discord?

Так і наче доволі часто, постійно дивуюсь чого його не згадують в таких опитуваннях.

У Discord дуже низька якість screens sharing і він лагає при голосовій комунікації між віддаленими регіонами. Потрібних інтеграцій з коробки також значно менше ніж для Slack. Насправді багато компаній його пробували, але Discord в принципі не зацікавлений в розвитку корпоративного напрямку.

мало де можна знайти більш убогий інтерфейс чим в діскорді. його нібито спецом хотіли зробити чим погріше

Телеграм как был так и будет

То есть ты думаешь, что можншь меня оскорбить за то что я пишу на русском? Или может ты думаешь, что лучше меня и что больше любишь Украину чем я 🤔? Если да, то я напишу как называется это явление

Ущємлєніє прав рускагаварящіх

В DOU Community на стільки тупі, що не знають, якими мессенджерми користуються компанії. Google Chat, Skype і Zoom навіть не в списку. А крім Teams і Slack там все зовсім не в тему.

Юзаємо Скайп всередині своєї компанії (не в замовника), хоча, й на стороні замовника певна комунікація проходить в чатах Скайпу.

Юзаємо скайп всередині компанії та з 2-3 крупними клієнтами

Використовуємо skype для робочої комунікації в компанії

Я юзаю і скайп і зум. Всі месенджери +/- однакові.

на стільки тупі, що не знають,

Що настільки пишеться разом

Ви крапку в кінці загубили. Що далі?

І цитоване слово має бути в лапках.

А чому не можна обрати більше 1?
Досить стандартна ситуація коли девелопери в Slack, а бізнес в Teams...

Робочу комунікацію — Webex от Cisco

+
найкраща з усіх платформ для цього, слак і тімс ховаються
але досить дорого коштує

ніхто його хоронити наче не збирається

«Ты так говоришь, будто это что-то плохое.» © :-)

я вперше використовував його в 2013-14 році, вже тоді інтерфейс виглядав досить застарілим
але з того часу його оновили досить серйозно, як UI, так і можливості, і всі типові для корпоративних засобів зв’язку речі — чат (особистий і в спейсах), треди, коли, мітинги, календар, записи відео, інтеграція з сервісами — там є.

А вони вже зробили десктопний клієнт під лінух? В 2019 році його ще не було, доводилося вкладку з ним в браузері тримати постійно відкритою.

We support the following distros:
Ubuntu 18.04 and 20.04, and 22.04
RHEL 8.2 and 8.3

help.webex.com/...​stcdb/Webex-App-for-Linux

За всі роки роботи бачив тільки одне місце, де він використовувався. У якихось підрядників самсунгу.

Підписатись на коментарі