Що означає арешт Дурова для США, ЄС, України та росії. Тред Ярослава Ажнюка

Цей допис — переклад оригінальної серії дописів у X, створений редакцією DOU з дозволу Ярослава Ажнюка.

Павла Дурова заарештували 🚔.
Ось що це означає для США, ЄС, України та росії з думки українсько-американського технологічного підприємця, який протягом останніх 15 місяців викривав зв’язки Telegram з кремлем та дірки в безпеці.

«Ордер на затримання і обшук був виданий через те, що Дуров не співпрацював з французькими спецслужбами і не здійснював належну модерацію Telegram, що робить його співучасником таких злочинів, як торгівля наркотиками, тероризм, відмивання грошей, жорстоке поводження з дітьми і т.д.», — TF1.

Я стежив за історією Дурова протягом останніх приблизно 17 років, з перших днів існування ВКонтактє’. Спочатку як користувач VK в Україні у 2007 році, потім як технологічний підприємець у США та Україні у 2012-22 роках, і, нарешті, як волонтер-розслідувач з 2023 року.

Зараз ми бачимо різко негативну реакцію «правих користувачів Х», починаючи з Ілона Маска, Такера Карлсона, @KimDotcom, @Cobratate та інших, які вимагають звільнити Павла і припинити цензуру «Свободи слова».

Однак усі вони не згадують, що звинувачення проти Павла серйозні, що він ніколи не дотримувався правил модерації контенту, дозволяючи процвітати на платформі торгівлі зброєю, нелегальним наркотикам, торгівлі людьми і навіть гірше, використовуючи юрисдикцію ОАЕ як безпечний рай.

Як повідомляє TF1: «Французька влада перевіряє можливі зв’язки Дурова з кремлем». А також це: «Павло Дуров — є громадянином Франції і не підлягає обміну або екстрадиції».

На цю тему ми підготували добірку вибраних розслідувань на сайті kremlingram.org — некомерційної організації, яка вивчає безпеку Telegram та його потенційні зв’язки з кремлем. І це ще не все. Підписуйтесь на @Kremlingram та @tokar_ua, щоб дізнатися більше.

Хоча немає неспростовних доказів того, що Дуров робить те, що говорить путін, є багато (понад 50?) непрямих доказів, які вказують на численні зв’язки з кремлем, попри публічне заперечення цього з боку Telegram і Дурова.

Ми також довели, що у Telegram є люди в росії, які виконують для них роботу (незалежно від того, називають вони їх співробітниками чи ні), більшість доходів TG надходить з росії, у них є російські власники облігацій, серед яких — гроші російських тополігархів і друзів путіна.

ЗМІ часто цитують розповідь самого Дурова про те, що його «вислали з росії» за те, що він нібито «відмовився надати дані про українських користувачів російському уряду у 2013 році». У нас є підстави вважати, що це може бути не більше, ніж історія для прикриття.

Те саме можна сказати й про нібито спробу блокування Telegram у росії у 2018 році, яка наче провалилася, тоді як уряди менш технологічно підковані, ніж росія, змогли його заблокувати. 2018 рік міг стати найкращою маркетинговою кампанією для месенджера за всю історію. Саме тому я б попросив журналістів використовувати «нібито» або подібні формулювання, коли вони розповідають такі історії.

Якщо ви збираєтеся прочитати лише один матеріал про Telegram+кремль — нехай це буде матеріал авторитетного українського медіа, яке проводить багато розслідувань і займається журналістикою даних. Або ще один матеріал Ігоря Пилипіва для УкрПравди. Також надам статтю WIRED, якщо ви віддаєте перевагу медіа, більш відомим пересічному західному читачеві.

І остання стаття на сьогодні, написана мною в березні 2023 року, яка також заслужила на відповідь у Telegram.

Далі. Ось що неіронічно. Пише один з провідних російських провоєністських телеграм-каналів, на який підписано близько 800 тис. осіб: «Де-факто затримали начальника управління зв’язку російської армії (ЗС РФ)»

Зображення

Це не повинно дивувати. Telegram дійсно є основним каналом зв’язку для російської армії — не просто джерелом новин, а ключовим месенджером, який використовується для координації дій на різних рівнях, зберігання відео та великих файлів тощо.

Тоді як багато українського цивільного населення покладається на Telegram для отримання новин, військові не користуються ним, надаючи перевагу WhatsApp і Signal. Офіційно використовувати TG для зв’язку в українській армії заборонено.

Тим часом у росії заблокували Signal, який вважається одним з найбезпечніших застосунків для обміну повідомленнями з двостороннім шифруванням. А також Facebook та Instagram (ще не WhatsApp, який є найпопулярнішим месенджером в росії), але чомусь не потурбувалися про Telegram.

До речі, Дуров повертався з Азербайджану, коли його затримали у Франції. Як думаєте, він часто туди приїжджає? Не дуже. Просто так збіглося, що Павло був там кілька днів тому в той самий момент, коли туди приїжджав путін.

Ходили чутки, що Павло хотів зустрітися з путіним, щоб запобігти блокуванню Telegram в росії, але путін не захотів його бачити. Однак я б не сприймав це за чисту монету і не був би настільки впевнений, що зустріч не відбулася або що це була її справжня тема.

В інших новинах Катерина Мізуліна, російська громадська діячка, має свіжий погляд: «Арешт Дурова націлений на криптовалюту TON, яка використовується як гаманець багатьма великими російськими бізнесменами». Дякуємо, що розповіли нам, як вони ховають криваві гроші, Катерино!

Зображення

Зараз очевидно, що росія (як кремль, так і більшість так званих опозиційних груп) буде кричати про подвійні стандарти та порушення свободи слова. Це режим з нульовою свободою преси, де вбивають журналістів і політиків. Просто ігноруйте це. Республіканська частина медіасфери в США може піти в тому ж напрямі. Їм варто подумати, наскільки спільнота Telegram збігається з їхніми цінностями, цінностям християнства та людської гідності.

Як поводитися з застосунком з мільярдом користувачів, який повністю знаходиться за межами американського правового поля, але має мільйони користувачів у США і може впливати на події, як 6 січня, коли Telegram відіграв ключову роль?

Чомусь я відчуваю себе більш впевнено щодо ЄС. Почекаємо і побачимо, і нехай французька правова система зробить свою роботу.

Нарешті про ставлення в Україні. Сподіваюся, ці події стануть ще одним сигналом для людей зменшити свою залежність від платформи, яка, ймовірно, скомпрометована і використовується нашим смертельним ворогом. Мій поточний вибір заміни — Signal/Whatsapp для повідомлень і X для новин.

На цьому поки що все.
Дайте мені знати, що ви думаєте і як вся ця ситуація сприймається з вашого погляду.

👍ПодобаєтьсяСподобалось13
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Добре що підписали, що це не якийсь там звичайний тред, а треж самого Ярослава Ажнюка! Бо може б ми його не так серйозно сприйняли, а так коли великими літерами підписали то все одразу ясно стало — це ЯРОСЛАВ АЖНЮК написав.

А якщо без жартів — цікаво що автор так підкреслює що є безліч доказів співпраці Дурова з Кремлем, але не наводить власне жодного твердого факту (бо їх немає ні у кого), а далі заперечує загально відомий та підтверджений факт блокування ТГ в 2018, написавши аж ціле речення що це «нібито» блокування. Це вже двоємислення чи ще ні?)

Якщо власника Телеграму заарештували за те, що не хотів колупатися в чужих переписках, то виходить що дані в тому ж вотцапі та усіляких там жмейлах давно скопрометовані, бо вони, на відміну від Дурова, по Еміратах не ховаються.

Стаття, як проекція та транслювання моїх думок, але дивно було прочитати вкінці, що X, який належить проросійській Ілоні — вибір для новин. Як ми знаємо — там також немає «свободи слова» і виглядає, ніби Ілона спонсорувалася Кремлем, щоб керувати ще одним великим медіа-ресурсом.
На жаль, Х це не Twitter

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А які круасани дуров їв сьогодні на сніданок? І що це означає 🤔

з дуровим провели разъяснітєльную роботу і він погодився, що так, це добра справа співпрацювати з французами щоб наступного разу вони не проєбали ще якусь екс колонію як було з Нігером

Та в тій африці диктатори мінються... ну як чай випити прості госпаді вже за аналогії, все так швидко.

Ну китайців і росіян подоять потім знов ще якийсь переворот дєлов

Моя особиста думка що з дурова ліплять чергове обличчя на російську опозицію. Для цього треба його зразу віддати, а потім він повернеться на білому коні й заколе немічного здувшогося ванабі-імператора копйом і це розпишуть у фресках олією.

Щоб дуров та просто так поїхав у францію після консультаций з шефом, та здалася вона йому триста лєт. Тікав би — тікав би тихо, так що явно інструкції отримав

Подстава

як на мене дуров у якості обліччя опозиції виглядає нєубєдітєльно, гламурний і жертвєнності у ньому замало. жертвєнность — то необхідна риса россійського опозиціонера, бо душа через страждання очищується, а дух злітає до небес.

але може гебня робить ставку на нове покоління, тому нє ісключєно, що опозиціонер.

Доу, Ви б написали хто такий Ярослав Ажнюк, а також чому читачам має бути не все одно на його аналітику на хайпову тему. Якусь інформацію від редакції в кінці або початку статті. Я дід і не знаю актуальних експертів з твітору. В технічних статтях зазвичай пишете, хто автор, і чому він експерт в темі.

Топік опубліковано від сторінки пана Ярослава, ви можете клікнути на ім’я та ознайомитись.
Це не технічна стаття, а обговорення, тому тут більш довільний формат викладення інформації.

Ще трохи про те, що за нами слідкують і лізуть без нашого відома в наше життя:
Сьогодні відвідували з дітьми парк розваг. На одному за атракціонів в фоні грала група Ace of Base. Зі старшим сином обговорили цю груплу, розповыв що в 90-х ця група була популярна, він розповів що й зараз молодь цю групу слухає, бо часто її чув, та й забули про те все.
Відкриваю щойно ютуб — в рекомендаціях висить Ace of Base.
Навмисне ту групу вже й не пам’ятаю коли слухав.
І такі випадки, коли ютуб чи адсенс підсовує те, що згадав при розмові з кимось в мене постійно.
І не кажіть мені що це не парноя, не повірю

Ми з дружиною почали спеціально грати у цю гру.
Якщо захотіли щось купити/зробити/вивчити то обговорюємо цю тему в подробицях.
Нашi телефони дуже скоро нам допоможуть.
Пачка реклами та відео буде на потрібну нам тему.
Це зручно.

Проблема в тому, що поки воно роздуплиться зазвичай проходить тиждень після того, як я вже це купив))) Ми досить швидко приймаємо рішення. Але більше схоже, що це слідкування на вебсайтах, бо купляємо через інтернет і гуглимо перед тим товар.

Я не розумію чому для мобільних месенджерів не розробили спільний відкритий протокол як для емейлів. Чому з укр.нет на gmail можна написати а з вайбера на телеграм ні?

чому для мобільних месенджерів не розробили спільний відкритий протокол як для емейлів

XMPP, Matrix

у телеги ж вроді як відкритий протокол? значить можна зафігачить шлюз в джаббер.

Ну і питання було «чому не розробили?» — розробили. Просто кожен придумує свій, без фатального недоліку (ц) і вендорлоком. І наавіть ті, хто використовував xmpp (гугл) звалили на щось своє пропрієтарне.

а чо це ти жмуришся тут анонімно на портнікова? Дуров тебе знає, а ми ні

так і пропагує портнікова теж онанім. Всьо чєсно

У аноніма шо кинув говнеца аж на два лайки більше ніж треба.. що ж тут чесного

але ж і правди в його словах більше ніж треба. Портніков — одне джерело інформації. Упереджене, емоційне, суб’єктивне. Навіть потенційно він не може стати об’єктивнішим.
Телега — потенційно може охопити більше точок зору (якщо використовувати її як медіа) і просто не зрівняєтьяс з портніковим, якщо юзати її як мессенжер.

Тому як на мене вцілому портніков більша пастка.

Копернік теж був одним джерелом інформації, упередженим, суб’єктивним і емоційним

З яких це пор ціле відро помиїв краще за ковток води?

*патетік*
а чому ти взяв копєрніка, а не, скажімо, лисенка? чи ламброзо? кашпіровського?

А правильне питання було б чому не спартака суботу!

бачиш же — навіть в межах однієї спільноти «правильність» у всих різна. комусь копєрнік, комусь субота чи кашпіровський.
комусь хвіттер, комусь телега, у когось портніков а хтось може й соловйова дивиться (звісно ж «щоб знати ворога», як ото в зетканали ходять) і мадяра шарлатаном називає.

І т.к. дуелі заборонені (до того ж багато хто «я вопщє нє в городє») лишається лиш кидатися факт какавельками ®

а Портніков не пастка?

Перемоги і миру вам

Ніколи не розумів цього захоплення телеграмом. Навіть якщо відкинути, що це ФСБшна помийка. Маю наскрізь ватного родича, який у захваті від телеграму. Вірить у «золотий мільярд» та якусь скелю у Вірджинії, де «англосакси» висікли з каменю, що на Землі має залишитися 500 мільйонів людей. Хворіє майже на кожну теорію змови, і чомусь вони всі не на користь західного світу. Якщо офіційні ЗМІ напишуть, що 2*2=4, він знайде спростування у телеграмі та носитиметься з ним. Дуров казав, що емігрував через переслідування, що шляху назад для нього немає, а сам таємно їздив, і ніхто його в рашці не арештував.
І як москалі завили, коли його арештували. А стільки українців ще й підвивають їм. Невже він того вартий, цей шифро-світоч свободи та лібертаріанства, в’язень совісті — не видавав ключі під тортурами, як той Морфеус із Матриці, бо не можна ж співпрацювати зі спецслужбами. Та тьху на нього і на весь ваш телеграм )

Тобто твоє «нерозуміння захоплення телеграмом» випливає з того, що у тебе ватний родич і він захоплюється телеграмом?
«а знаєте хто ще пив воду?»

а тобі цей дуров хто, кум чи брат, що ти так за нього тут «впрягаєшся»?

поясни пліз логічний зв’язок твого комента з моїм?

а він має бути? я вас теж навіть не просив коментувати мій допис )

ну взагалі то бажано щоб був. Інакше навіщо відповідати мені?
От я прямо запитав про слова з твого ж комента, бо, як на мене, логіка там дуже дивна.

дивна логіка — це коли ви за замовченням очікуєте, що кожен має позитивно ставитися до телеграму

з чого такий висновок? мені телега подобається своїм ux і нормальним десктопним клієнтом, не подобається публічними групами і рухом в сторону свистопердєлок.
Я цілком нормально сприймаю, що комусь телега може не подобатися як продукт, комусь як продукт дурова як персони чи дурова як москаля.

Але я не дуже розумію, зачим починають притягувати за вуха всякі «факти» і тим паче патетично вигукувати «ах ці українці, чого вони отак мене непонімають». То згадуть щось вибірково, то накидують рандомні факти з поїздок-розмов-«ну ви ж розумієте».
Дічь.

з чого такий висновок?

з ваших сугестивних питань

Тобто твоє «нерозуміння захоплення телеграмом» випливає з того, що у тебе ватний родич

тобто ваша думка, що мені не подобається телеграм через негативний приклад моєго родича, а от якщо б в мене такого прикладу не було, то я б відразу все зрозумів, який телеграм класний, що є з вашої точки зору нормальним станом кожної людини

цілком нормально сприймаю, що комусь телега може не подобатися як продукт

враховуючи кількість ваших коментів тут, ви з секти свідків телеграму. Маєте написати ще 100 коментів на захист телеграму! )

тобто ваша думка, що мені не подобається телеграм через негативний приклад моєго родича, а от якщо б в мене такого прикладу не було, то я б відразу все зрозумів, який телеграм класний, що є з вашої точки зору нормальним станом кожної людини

ні, ти зробив невірні висновки, там логічна помилка.

враховуючи кількість ваших коментів тут, ви з секти свідків телеграму.

так, мені самому дивно, що на «фоумі ай ті спеціалістів» купа народу робить логічні помилки, викривляє факти і іноді просто притягує що завгодно за вуха. А потім в сусідніх гілках розповідає, як треба критично ставитися до всього, перевіряти, не довіряти, не вестися на маніпуляції.

Можна тут залишу що православна телекочерга отсос і отстой й ознака даунізма. юзери лузери

Може й лада от класна машина комусь

Хворі на голову їйбогу, не доходить навіть на 10тий рік війни

можна, залишай. врешті хто тобі може заборонити срати де захочеш? свобода слова

Ах жеж на православну святу телегу порцуна за свободу самовираженія дурова насрали

Буду єретиком і самовиражусь

як це «єретиком»? а для кого попередник томос ето самоє? Нагадаю, що пцу все ще православна ортодоксальна

Бо менше телеграм читать нада, то й знати більше будеш

Рпц це ж не справжнє православ’я а колективний псевдохристиянський орган між ногами очільника фсб

А томос справжній і пцу справжня
У нас ще грекокатолики є прикинь. Самовираженія свобода це називається, не те шо в тєлєкочергє

у вас багато чого є. чорнолісся, баварські сосиски, шкіряні шорти.

шкіряні шорти

Там спеціально спереду карманчик на гудзиках такий відкривається, щоб можна було швидко попісять або дать за щоку віруючим російського православного телеграма. Баварці шарять, не те шо ці берлінські русфершетєри й прочі ліваки

до октоберфесту вроді ще кілька тижнів же? чи це ти розминаєшся тіки?

прілічний мужчіна п’є цілий рік а не раз на

порцуна за свободу самовираженія дурова насрали

емм.. насрав ти в форум своїх коллєг. дурову з його тєлєгою якось абсолютно до лампочки, що ти тут на доу вирішив «самовиразитися»

Він технічно простий в плані АПІ і можна робити різні прикольні штуки. Для спілкування на теми, які вимагають конфеденційності його вже давно ніхто не використовує. А те що ворог дізнається мої показники електроенергії — ну і фіг з ним)))

В плані апі — потужності сучасних мікроконтролерів вже давно достатньо для виконання GET/POST запитів і навіть їх шифрування через SSL, а більшого він не вимагає. Тому, коли мені нічого робити, я роблю всякі вимикачі і датчики(вони ж давачі) з керуванням через телеграм бота, це досить просто і весело)) Навіть автозапуск в машині зробив, але це більше був POC, наразі я його демонтував. Плюс навіть на баші можно зробити якийсь скрипт. Також я зберігаю всяку фігню в ньому, типу списку покупок на майбутнє або колекцію мемів.

До речі, журналісти-розслідувачі вже розкопали, що російське походження Х — не фантазії. Маск взяв гроші на покупку Твітера у двох російських олігархів, які зараз під санкціями США. Хто там закликав використовувати Х для новин? :)

журналісти-розслідувачі вже розкопали, що російське походження Х — не фантазії

И, традиционно, без ссылки на первоисточник...

В дійсності, це вчорашні заголовки європейських та американських новинних ресурсів. Хоча це не журналісти «розкопали», а просто прочитали деталі свіжо опублікованого документу.
Один з фондів, що входить в сотню основних інвесторів (бекерів) купівлі Твітера містить синів підсанкційних російських олігархів серед інших.

1. eutoday.net/...​d-musks-twitter-purchase

8VC, a U.S.-based fund, includes among its personnel the sons of Russian oligarchs Aven and Moshkovich, both of whom have been the subject of Western sanctions due to their associations with Russia’s political elite.

2. www.yahoo.com/...​-elon-musk-194258467.html

Я, наверное, чего-то не понимаю, но мне кажется,

два сотрудника (не совладельца!) одного из многих инвестфондов, проспонсировавших покупку Twitter Маском, связаны с русскими олигархами

!=

Маск взяв гроші на покупку Твітера у двох російських олігархів

И, тем более, не эквивалентно

російське походження Х — не фантазії

Где цепочка олигарх -> купили Маска -> Маск купил Twitter -> олигарх контролирует X через Маска?

Це неправда. Ці двоє серед 50 акціонерів

Хтось нормальний ще користується Х?

Якийсь черговий понос лиш би хайпанути

Телеграм як вільна площадка для розповсюдження інформації через публічні канали — величезний крок вперед в порівнянні із смиттям в стрічці, яке підсовує тобі фб, тві яи тредзи.

І саме таке вільне розповсюдження інформації — як серпом по яйках тому ж міші подлякі і всьому офісу президента.

В тому числі і через це не відмовлюсь від тг, як інформаційної платформи. А приватну переписку можна вести в сігналі-вотсапі. Якщо не довіряєте secure chat-у телеги. Хоча цей функціонал можна перевврити самостійно — сорси тг-клієнта доступні на гітхабі.

Телеграм як вільна площадка для розповсюдження інформації через публічні канали — величезний крок вперед

Ага, не дарма ж у Києві всі стіни розписані посиланням на телеграм канали. Напевне там уроки танців рекламують.

Вільне розповсюдження дитячої порнографії і наркоти, відкрита пропаганда Z-патріотів, нелегальні трансляції спортивних подій, планування терактів, це крок вперед?

Тобі нагадати, що дуров заблокував українські канали на початку війни? І розблокував після того, як американці взяли за яйця.

котиків, котиків там теж вбивають?

Так точно
www.reddit.com/...​g_animal_abuse_videos_on
www.oipa.org/...​-and-killed-online-china

Cats are boiled alive, put in microwaves and juicers, amputated, dissected, skinned and fed with acid substances, and posted online on websites, social media platforms or messaging apps, such as Telegram or Twitter.

Ой, ну прям дві найвільніші соціальні мережі, хто б сумнівався. І якщо модерування подібного контенту неможливе, як буквально на днях заявили представники телеграма, тоді чому таких груп або каналів немає на ютуб або fb?

ому таких груп або каналів немає на ютуб або fb?

скоріш усього ти просто не шукав.

скоріш усього ти просто не шукав.

Ну, знайди, покажи

занахєра мені це?
—доктор, у мене коли я отак згинаюся, спина дуже болить
—а навіщо ви так згинаєтеся?
—та напроти моєї квартири вікна душової пєдучіліща. і добре видно тільки якщо на шафу залізти..

Вільне розповсюдження дитячої порнографії і наркоти, відкрита пропаганда Z-патріотів, нелегальні трансляції спортивних подій, планування терактів

Я не можу впливати на твої вподобання. Але набір твоїх інтересів доволі цікавий.

дивіться.... я вас трошки шокую але ваш 2 абзац існує абсолютно на всіх платформах і месенджерах. Зайдіть на ютуб і подивіться скільки там військових каналів з РФ з якими ніхто нічого не робить... і ви дійсно думаєте, що у Сігналі чи Ватсапі ніхто не торгує травкою чи не скидає лінки на порнографічні ресурси?

проблема телеграму в тому, що це +\- виглядає як «троянський» кінь" який був створений ФСБ.

проблеми які описуєте ви є і будуть у всіх месенджерах, ну хіба ви хочете 1984 і повний контроль на інформацією.

Зайдіть на ютуб і подивіться скільки там військових каналів з РФ з якими ніхто нічого не робить...

По-перше, ютуб заблокував вже безліч російських пропагандистських каналів і продовжує це робити, через це його взагалі відключають в рашці. Ти можеш сам пошукати інформацію (amp.meduza.io/...​birat-milliony-prosmotrov), відвертої z-пропаганди на ютубі вже давно немає, є завуальована, у вигляді інтерв’ю і бесід, але таких каналів менше, ніж пальців на руках. Каналів росіян, які за Україну, там в десятки разів більше, а переглядів, у сотні разів. Це ще я не рахую українські канали, яких взагалі море.

По-друге, на ютубі немає каналів, де показані вбивства українських військових, там тільки словами говорять. Якщо показати таке відео, то буде одразу попередження, і, якщо не видалити, то буде бан. В телеграмі і твіттері таких відео море.

його взагалі відключають в рашці

це реклама. після слів про відключення кількість встановлень ютубу зросла. ((ц) по мотивам)

ютуб заблокував вже безліч російських пропагандистських каналів

як і телега блокувала канали, на які масово кидали скарги в 22 році (і далі, просто сплеск організованості був в 22)

Каналів росіян, які за Україну, там в десятки разів більше, а переглядів, у сотні разів. Це ще я не рахую українські канали, яких взагалі море.

як і в телезі, да? як мінімум тому, що майже кожен блохер веде свій канал в телезі.

Та ладно, будь який канал розповсюдження інформації буде використовуватися в тому числі для розповсюдження інформації, яка не подобається вам, чи мені, чи французькій поліції.
і тут не треба якось шукати докази, бо це в самій природі розповсюдження інформації. Промаркуй своє відео «навчальне» і показуй наздоров’я в ютубі як бриєш свого піструна. Домовся з контрагентами про кодові слова і давай оголошення «тьотя ася приїде завтрашнім потягом зі жмеринки» про доставку наркоти хоч в фб хоч в адсенсі.

Якщо площадка не співпрацює зі слідством — це інше питання. Не допомагає лє поліції? баньте в лє франце.
Хоча тут дуров да, попав в засаду, бо громадянин фрації, значить підписався під французькі закони..

як і телега блокувала канали, на які масово кидали скарги в 22 році (і далі, просто сплеск організованості був в 22)

Не знаю, кого там блокували в телеграмі, але якщо в ютубі пропаганду реально вичистили, то в телеграмі зараз тисячі каналів z-патріотів. Я от не буду давати посилання, але ти сам можеш знайти тисячі каналів, які постять тисячі відео з ненавистю до України, зі смертями українських військових і з влучаннями російських ракет і дронів.

От покажи мені реально пропагандистський канал в ютубі, типу мудака Солов’йова. Ну немає там вже такого, їх почистили
www.dw.com/...​stskih-kanalov/a-69962715

От покажи мені реально пропагандистський канал в ютубі, ну типу мудака Солов’йова

зачим я буду це робити?
Я їх не бачив і до того, як їх почистили. Як у телезі я не бачу шишкі-солі і дєті-коні.

Я от не буду давати посилання, але ти сам можеш знайти тисячі каналів

доктор, а звідки у вас такі малюнки? оО
зачим я буду шукати щось? Так то я в вільному інторнеті бачив сайти подібні (ладно, один бачив) котрі не шифруються. борди, форуми з гуро — та сотні їх (бачив згадки на тих же імжбордах)
Ютуб, фб, інсту я би не став вживати як взірець, бо там монокомпанія і відверта цензура всього (бо рекламодавці) і можна втратити свій аккаунт, на який у купи людей зав’язана купа сервісів. і то навіть в таких умовах є купа лайна.
В газетах «правда», «труд» і «сільські вісті» теж, доречі, не було дитячого порно. І навряд чи вдалося би його туди завантажити. Повертаємося до «сільських вістей»?

доктор, а звідки у вас такі малюнки? оО

Це елементарно, посилання на них дають українські телеграм-канали, бо наша влада, по зрозумілим причинам, дає далеко не повну інформацію про стан на фронті. Ось тобі приклад z-каналу, мільйон підписників, інших не дам, бо забанять нафіг. Але, як я ще можу викривати дегенерата дурова, не даючи посилання на його злочини.
t.me/boris_rozhin/135223
Звичайно, що ні в ютубі, ні в fb я нічого подібного не знайду. Вже тупо за один такий канал можна дурова закривати на 20 років, а там тисячі таких каналів.

ееее. тобто українським громадянам українські канали рекламують зетників. але закривати за це треба дурова?

Не знаю, кого там блокували в телеграмі,

та ладно. Попри безліч інструкцій а-ля «як підняти безкоштовний авс і налаштувати ддосер» і «як долучитися до бану ворожих каналів» ти не знаєш кого блокували.
але знаєш десятки і сотні зетканалів.
Це виглядає підозріло. оО

Тобі нагадати, що дуров заблокував українські канали на початку війни? І розблокував після того, як американці взяли за яйця.

Напомни-ка... а то, читая украинские каналы, как-то подзабыл...

Суцільний набір конспірології і протиріч. Де стаття про Біла Гейтса — агента Кремля? Це ж вотсапп — найпопулярніший месенджер в рфії і в вс рф! :-D

Робимо ось такий эксперимент в голові: уявимо, що зараз 2050-ий рік і ми заходимо у Вікіпедію прочитати, що ж таке телеграм (станом на 2050-ий рік). От що там буде написано, як думаєте? «Одна з провідних соціальних мереж з N мільярдами користувачів»? Чи щось типу «закритий 10 років назад месенджер, що, як виявилося після тривалого розслідування, повністю контролювався <підставити_потрібне>» ? В який варіант більше віриться?

прочитав вашу нову статтю на «Українській правді»...

такі думки:
1) те, що Дуров багато разів таємно бував у росії — ну і шо ?
може у нього там родичі живуть? це нормальна причина?

далі...
припустимо, є громадянин росії Вася Пупкін із Урюпінська, який піднявся на торгівлі ковбасою... і купив акцій телеграму на 20 мільйонів доларів...

от на зустріч з ним Дуров і їздив 🙂
де тут співпраця з владою? 🤔

2) припустимо навіть він їздив, і спілкувався із якимись російськими спецслужбами...
і шо? сам факт спілкування — це ще не зрада 🤔

де докази антиукраїнської діяльності? 🤔

Ти статтю яким місцем читав? Якщо візити були до родичів, то навіщо було їх приховувати? Якщо ти їздиш в рашу більше всього, то навіщо вимагати, щоб тебе більше не називали російським бізнесменом? Як мінімум один випадок, коли він приїхав у рашу і телеграм розблокували в той же день. Та й в Азербайджан він напевне поїхав їсти плов, а не зустрічатися з командою путіна, який там був в той же день.

а занавіг йому «зустрічатися з командою путіна»? у нього ж уберсекурний месенжер, де і це пе, і наркотики. Хіба там не можна було і з «командою путіна» зустрітися?

Якщо візити були до родичів, то навіщо було їх приховувати

Це є абсолютно нормально, приватність зветься )) Тут на форумі люди імя приховують , а там можливо близькі люди мільярдера який може не хоче щоб прям всі знали хто його чи дружини родичі чи друзі з якими він можливо в хороших стосунках до сих пір)

Це є абсолютно нормально, приватність зветься )

Не родичів приховував він звичайно, а візити в рашку. У нього жодного фото з рашки в соцмережах за цей період, в той час як повно фоток з інших країн.

По той же логике, наши соотечественники скрывают поездки в Европу, потому что... агенты... BND или MI6... У каждого первого ни одной фото из Европы, где живут с временной защитой, но куча фото, как наведываются сюда.

У каждого первого ни одной фото из Европы, где живут с временной защитой

Не знаю, де ти береш ці дані, але навіть я підписаний на 3-4 канали біженців, а взагалі їх сотні, якщо не тисячі
svoi.city/...​li-o-bezhencah-iz-ukraini
І це не просто фото, це цілі ютуб канали. А фото взагалі всі знайомі постять.

Не знаю, де ти береш ці дані

Там же, где и ты — из пальца высасываю.

Там же, где и ты — из пальца высасываю.

Я свої слова підтверджую прикладами, а ти поводишся, як Тема Лебедев, який сказав, що зміг сам собі відсосати, а ми повинні йому на слово вірити :)

не можна прикладом а-ля «ось вам зет канал, а взагалі тисячі їх там» підтвердити твердження «телеграм не блокує зетканали» або «ютуб їх блокує» — це лише один конкретний випадок.
Як не можна на конспірології на кшталт «він не запостив фоточок значить шпіон» щось стверджувати.

От я особисто думаю, що павєл після злету телеги і пересадки волосся хоче лишитися в історії і серцях людей. Тому вже два роки качається і навіть підсадив собі біля серця гранату* вог і намагається зустрітися особисто з піутіним щоб методом шахіда знищити його.
(*а ви докажіть що не підсадив. Він не постить свою мед карту в фб, значить щось приховує)

Я свої слова підтверджую прикладами

Цитата из твоей ссылки:

Миллионы украинцев с началом войны выехали из Украины и сейчас пытаются адаптироваться в разных странах. Некоторые проживают этот опыт публично, показывая как живут беженцы в Европе, США, Турции и других странах в формате видеоблогов. Свои подготовили подборку 11 YouТube-каналов о беженцах, которые ведут украинцы из разных стран.

11 на миллионы уехавших? Серьёзно? А как же

а взагалі їх сотні, якщо не тисячі

? ;-)

Тема Лебедев

Кто это, кстати? И почему я должен знать что он

сказав, що зміг сам собі відсосати

?

Кто это, кстати?

Не знати, що це за мудило, можна тільки якщо взагалі не заходити в інтернет і не читати жодних новин.

И почему я должен знать что он
сказав, що зміг сам собі відсосати
?

Цього, звичайно, не повинна знати нормальна людина, але це був просто приклад
youtu.be/s8rIeeTVOys?t=356

Нажаль російський Телеграм більш вільний, ніж американські соросівські лівацькі ФБ, Інстаграм, Гугл, Ютуб.
Прикро звісно, але правда

І саме в цьому і проблема. До Дурова, звісно, є багато питань, і, я думаю, мало хто його щиро вважає «білим та пухнастим».

Але ніхто інший не спромігся зробити альтернативну нецензуровану платформу.

Було в нього громадянство рашки, навіть громадянство ОАЕ, яке там можуть дати лише за дуже визначні заслуги ($$$$ :)), можливо ще пару острівних паспортів, але ну куди ж без нього, було також одне цивілізоване громадянство — Франція. Ну і тут потрібно було врахувати коли мова про безпеку в США чи ЄС, власникам мега-платформ потрібно зважити і йти на співпрацю з внутрішніми регуляторами.

«Важные истории»: Павел Дуров приезжал в Россию 50 раз с момента своей эмиграции в 2014 году

Основатель Telegram и «Вконтакте» Павел Дуров неоднократно приезжал в Россию с 2015 по 2021 год, выяснили (storage.googleapis.com/...​aniya-v-2014-m/index.html) «Важные истории», изучив данные о передвижениях бизнесмена в утекшей в сеть базе погранслужбы «Кордон».

В 2014 году Дуров продал свою долю во «Вконтакте» и объявил о своей эмиграции из-за давления властей, заявив, что «нет пути назад».

При этом, по данным издания, бизнесмен часто ездил в Россию с 2015 по 2017 и с 2020 по 2021 года, сделав перерыв в поездках только в 2018-2020 году, когда российские власти начали пытаться заблокировать Telegram.

Журналисты пишут, что Дуров был в России «во все ключевые периоды для мессенджера» — в 2017 году, когда ФСБ требовала от него ключи шифрования Telegram, а также в 2020 году, когда Роскомнадзор перестал блокировать мессенджер.

При этом в 2024 году в интервью Такеру Карлсону Дуров заявлял, что он не посещает «крупные геополитические державы или другие страны» — Россию, Китай и США.

Та обміняють його на опозиціонера якогось і буде все як було.

Добре що підписали, що це не якийсь там звичайний тред, а треж самого Ярослава Ажнюка! Бо може б ми його не так серйозно сприйняли, а так коли великими літерами підписали то все одразу ясно стало — це ЯРОСЛАВ АЖНЮК написав.

А якщо без жартів — цікаво що автор так підкреслює що є безліч доказів співпраці Дурова з Кремлем, але не наводить власне жодного твердого факту (бо їх немає ні у кого), а далі заперечує загально відомий та підтверджений факт блокування ТГ в 2018, написавши аж ціле речення що це «нібито» блокування. Це вже двоємислення чи ще ні?)

Є два питання, на які треба відповісти — 1) чи є анонімність правом людини? 2) чи не краще для запобіганню тероризму зайнятись мігрантами?

В залежності від відповідей визначаємо чи ідіот людина і тоді вже формуємо думку

чи є анонімність правом людини?

Тут інше питання стоїть, коли одним можна у власних інтересах від бізнес до інших — а іншим не можна. Це політичне питання, де факто нерівності в правах. Якщо комусь без рішень суду надається право всебічного шпигунства, то однозначно їм будуть зловживати з корисливих мотивів. Ніксона за використання підслушки штабу демократичної партії оголосили імпічмент uk.wikipedia.org/...​ki/Вотергейтський_скандал
Арістотель Онасіс працював в телефонній компанії, підслуховував перемовини абонентів та потім робив інсайдерські оборудки на біржі (це стало незаконним в 90-ті роки минулого століття). Щоправда спалився, коли вихвалявся про це дівчині до якої залицявся — її йому теж підсунули, щоби дізнатись як він «обдурює казіно».

запобіганню тероризму зайнятись мігрантами

А що було в приватному SMTP Хіларі Клінтон ? Звідки у терористів з’явилось декілька сотен новітніх пікапів без серійних номерів, які компанія виробник офіційно ніколи не випускала тощо.

чи ідіот людина

uk.wikipedia.org/wiki/Ідіот

Ідіот (давньогрецький термін) — людина, що живе у відриві від суспільного життя, не бере участі у загальних зборах громадян поліса та інших формах державного і громадського демократичного управлінні

Тема про можливий зв’язок між використанням терористичними організаціями новітніх пікапів без серійних номерів і поштовим сервером Хіларі Клінтон (SMTP) є частиною конспірологічних теорій, які з’явились під час її участі в президентській кампанії 2016 року.

### Що стосується SMTP Хіларі Клінтон:
Це стосується скандалу, який виник навколо використання Хіларі Клінтон приватного поштового сервера для службового листування, коли вона була державним секретарем США. Її критикували за можливе порушення правил безпеки та конфіденційності, оскільки конфіденційні урядові повідомлення могли бути вразливими до кібератак або витоку інформації.

### Відносно пікапів без серійних номерів:
Це твердження також є частиною конспірологічної теорії, яка стверджує, що деякі терористичні угруповання, такі як Ісламська держава, отримали сотні пікапів Toyota без серійних номерів, які нібито були передані їм через певні канали. У деяких теоріях це пов’язують із Хіларі Клінтон, але доказів такої прямої причетності немає.

Ці теорії поширювалися через соціальні мережі та деякі медіа, але вони не мають надійного підтвердження з офіційних джерел. Насправді, існує багато можливих пояснень, чому терористи могли отримати пікапи, починаючи від незаконних поставок зброї і закінчуючи корупцією або іншими непрямими каналами постачання.

Якщо вас цікавить більше деталей щодо будь-якого з цих аспектів, я можу надати додаткову інформацію або допомогти розібратися в історії цього питання.

але доказів такої прямої причетності немає.

Так немає, так і немає доказів що Дональд Трамп робив податкову оптимізацію, використовуючи законодавство не платив федеральні податки зокрема з казіно, технічно скориставшись законодавством. От вони з Хіларі Клінтон один одному це і пред’явили на дебатах. Я думаю ви і самі розумієте — що Хіларі не опинилась в Конгресі на слуханнях та суді, лише через домовленості не зчиняти переслідування які можуть бути політично вмотивованими. Усі чудово розуміють що робили американці на близькому сході, власне вони там дуже давно присутні. Наприклад тенували та озброювали афганських моджахедів в Пакистані під час радянько-афганскої війни, підтримували Садама Хусейна під час Ірано-Іракської віни. Підтримували Асадів і т.д. Та в певні часи ставався зворотній конфлікт, як тільки комусь треба була більша світова ціна на нафту. Близький схід це регіон світу де найбільші розвідані поклади нафти, далі Тюмень та Венесуела.
Трамп скористався тими самими домовленостями політичного не переслідування, коли призвав штурмувати Капітолій і узурпувати владу. По суті він мав постати перед судом в той же день за це, його фактично з корпоративної солідарності врятували республіканці хоча і республіканців теж чорносорочечники з прапором конфедерації хотіли лінчувати (яким чином він знову в перегонах на президента для мене величезне питання). Гітлер теж сам нікого не вбивав, він призивав до цього.
Це нажаль, минулий рівень американської політики. Сподіваємось подальший буде суттєво кращій, бо те що було завело і саму Америку в тупік.

так і немає доказів що Дональд Трамп робив податкову оптимізацію, використовуючи законодавство не платив федеральні податки зокрема з казіно, технічно скориставшись законодавством

Тобто немає. Він своїм ротом сказав «все так»

Ну декларацію не показав же. Так само як Клінтон не оприлюднила листи із особистого серверу. Я дуже сильно сумніваюсь — що в неї достатня ІТ кваліфікація встановити особистий сервер, та підтримувати його. А оскільки ця інформація сплила — разом з тим і сплило що в тих листах була організація арабської весни, майданів тощо. Путлер прямим текстом казав — що розвідці федерації було про це усе відомо і навіть звертався до американців в американській пресі. Сам путлер нічим не кращій звісно, навпаки гірший. Різниця у тому — що раз на 4 роки в Америці народ робить висновки. А коли його не слухають — влаштовує BLM.
За великим рахунком це не бажання фінансових та політичних еліт виправляти першопричину виникнення криз, та йти звичними методами. А першопричина безумовно — економіка вуглеводної енергетики, та бездумного вжитку. В ЄС з розумінням цього значно краще. Вживання нафта та газ в якості палива самі по собі — досягнення науки, та це застаріли технології кінця минулого початку прийдешнього століття. В цьому столітті ми маймо піти в іншу енергетику і якраз бізнес який базується на застарілих енергетичних технологіях, тормозить інвестиції в нові в тому числі військово-політичним шляхом.

Він своїм ротом сказав «все так»

Признание — царица доказательств(ц) Вышинский. Все придумали до вас.

чи не краще для запобіганню тероризму зайнятись мігрантами

чи ідіот, чи расист-ідіот

Расисти везли чорношкірих в якості рабів сотнями тисяч. Напевно не в цьому сенс. Станом на зараз в США в сількому господарстві 80% робітників — нелегали. Безумовно в глибинці де от таке www.youtube.com/watch?v=hZ6tGPQ_8B0 це буде викликати батхерт і вимоги це припинити.

в цьому в цьому. ЯК тільки хтось починає когось звинувачувати не по ділах їх а по національному/териториальному/культурному признаку — він чортів расист, а аж ніяк не розумна людина.

Расизм взагалі не в цьому полягає. Расизм це переконання — що певна група людей, за етнічним походженням — раса, має права на не об’єктивні привілеї. Скажімо німецькі нацисти — зразкові расисти, об’явили своє право на розширення життєвого простору. Расові теорії безумовно лже наукові і не мають жодних доказових підтверджень. Це методи впливу на тварину сутність людини, з корисливими цілями накопичення великого капіталу незаконними і не етичними методами при неможливості вести чесну конкурентну боротьбу.

То рабовласники
Не обов’язково расисти

У нас і білі рабами кріпосними були
І радяНськими

Пани показово розмовляли французькою проміж собою. Також саме російська імперія була головним імпортером шампанського і трюфілів. Шляхта теж переважно розмовляла польською, та демонстративно зневажала православну культуру. Скінчилось так само як і у Франції. Існують досліди які кажуть яку кількість паразитичних індивідів, тобто не задіяних у створенні сукупного продукту або соціально корисних діях, може тягнути народ. Середньовічні феодали — це в першу чергу військові, які більшу частину свого часу проводили на війні. А аристократи 17-19 віків, перетворились на абсолютних паразитів які займаються лише демонстративним вживанням, наподобі пост радянських чиновників.
Ну от Дуров зустрівся із іншою реальністю, хоча він далеко не паразит це типовий представник цифрової економіки, тобто він классово не мав би бути зацікавлений в співпраці з путінським режимом, для нього однозначно паразитарним. Тим не менше — так діє така соціосистема, в ній ти або співпрацюєш з владою по усіх питаннях, або тобі пояснять правила гри.

А таварістчі?
Теж під панів косили

І францульку поважали.

Там значно менше і по суті лише найвищі посади. Вже в 80-ті, знову усе розвалилось по тим самим причинам. Бо розвелося усяких обкомщіків, чекістів, активістів і т.п. які ходили по березках і т.д. з демонстративним вжитком у якості цілі життя. Між іншим вони нікуди не поділись, а по суті легалізували владу і формально присвоїли активи.
Чи ви десь бачили реформи які Дуда проводив в Польщі, направлені на розвиток малого та середнього бізнесу ? Я от бачів розкрадання державних активів і розпродаж їх по бросовим цінам закордон, в обмін на імпортні предмети розкоші та інші товари. Перехід на глибоко рентну економіку і т.д.

А шо робити, коли реальність чітко вказує, представники якої релігії найчастіше є терористами? Закрити вуха і ігнорувати реальність зі словами «я не расист» або ще більш дебільну мантру «free palestine» чи відкрити вуха і визнати де проблема знаходиться? Я абсолютно впевнений, шо адекватні представники цієї релігії, які не є терористами, самих терористів не люблять не меншн нас.

Ммм. Якої ж це релігії? Ортодоксальні християни?(МП)
Чи юні васп-и, котрі про «від моря до моря» скандують? Чи може католики з іра?
Чи може судити треба по ділах, а не по власних тараканах?

до 2022 року я думав, що найбільше сучасних терористів... самі знаєте якої релігії...

але коли сусіду прилетіло у гараж... за 50 м від моєї хати
і мені осколками шифер побило...

якщо це не державний тероризм, тоді що 🤔
за масштабами тероризму расєя вже давно впєрєді планети всєй...

Тероризм як засіб політичної боротьби, між іншим єврейський винахід :) Вони підривали британські окупаційні органи, коли теріторія сучасного Ізраїлю та Палестини була британською колонією.

чи є анонімність правом людини?

почну здалеку )

чи має право людина їсти? звісно, що так...

чи має право людина їсти по 10 кг на день?
тут неоднозначно..

якщо допустити, що хтось буде їсти по 10 кг на день — раптом це стане модою... і досить скоро таке вільне суспільство вимре............

тому потрібні розумні обмеження... правила... закони...
.....................
є закони Франції... і є уявлення про права Дурова....

от зараз вони зустрінуться, і обміняються думками...

Посмотрите, ему нужно государство, чтобы указывать, сколько еды в день потреблять. Скот

ой глянте на цього мудака. от уж мудак так мудак

сонечко... держава повинна цікавитися важливими речами...

що стосується їжі...
от зараз, наприклад, проводиться реформа шкільного харчування... там усе розраховується і міряється... у калоріях, грамах, і гривнях...

і ніхто не ниє, і не скаржиться... на відміну від тебе 🙂

є закони Франції... і є уявлення про права Дурова....

До речі це ще одна сучасна форма то лівацтва то лі анархізму.

Pseudolaw

Право на доступне житло в дорогому мегаполісі з того розряду

Є закони і є уявлення про ці закони. Зазвичай це не співпадає радикально. Що тут правильно мабуть однозначно не скажеш. Для когось сноуден чи асандж герої а закони от неправильні, для мене от зрадники а закони правильні. Але і моє ставлення мінялось. Особливо коли герой взяв російське громадянство, тут кагбе вже не відмажеться.

З іншого боку в расії закони мабуть дуже красіво написані, і застосовуються так само красіво креативно. Своїм все, ворогам закон.

Ultimately закони мають упиратись в якесь моральне так чи ні, але мораль у кожного тож своя.

є «право на доступне житло в дорогому мегаполісі», а є «непропорційне здорожчання житла в мегаполісі». Є «свобода підприємництва» і є «картельна змова» і «фінансова піраміда».
завжди будуть механіки, використання яких шкодить громаді і боротися з якими самій громаді буде важко.
От взимку нам по талонах (образно) будуть роздавати електрику. Теж скажеш «гляньте на цих нікчем, їм треба держава щоб казала скільки електрики споживати!!11»?
Ті ж сноуден і асанж — вони потрібні щоб систему не починала абюзити вже сама держава.

Так ти прав, але в тому й філософське питання де ж баланс

Якщо сотні тисяч молодиків захочуть однушку біля метро, і вийдуть за це штурмувати верховну раду і мабуть допустім приймуть закон що кожній джуніор ейчарці положена однушка біля метро

це ж не справедливе суспільство тож, але сама ідея справедливого суспільства це ідея патерналізму держави.

вони потрібні щоб систему не починала абюзити вже сама держава.

Ні, вони не потрібні для цього. Якщо справді керується цінністю держави, людина не зливатиме на неї в паблік вибірковий компромат і не тікатиме в якусь бананову країну з іншого геополітичного блоку (асанж) і не тікатиме і країну з іншого геополітичного блоку (сноуден)

Якби вони справді керувалися вищими ціннстями що декларують — зливали б компромат на рашу теж.

А так, констатую що просто звичайні шпіони й зрадники

Сноуден ще досі невтомно пише треш про сша, вже там мохом поросло на його американських документах мабуть, а його все ще омерика з москви хвилює. Нагадує захарову, і вони обоє разом нагадують трампа. Симптоматично

та нуу. людина працювала в системі, отримала інфу з системи і попередила всих. Тому, що спецслужби дуже важко регулюются системою противаг. Про рашку звісно компромату не злив, бо працював не в фсб чи кгб, а в анб.

Якщо сотні тисяч молодиків захочуть однушку біля метро, і вийдуть за це штурмувати верховну раду і мабуть допустім приймуть закон що кожній джуніор ейчарці положена однушка біля метро

це як з євробляхами і валютними кредитами, да?
до крайнощів завжди можна щось довести. Але без регулювання (не патерналізму, але регулювання чи нагляду) багато речей скотяться в безодню.

Про рашку звісно компромату не злив, бо працював не в фсб чи кгб, а в анб.

Агаага, в тому й суть лєгєнди що в анб ну зовсім нічого не було на рашу.

Вся суть чо той сновден оприлюднив якщо розібратись — що спецслужби роблять свою роботу разом з іншими країнами. Теж мені відкриття

це як з євробляхами і валютними кредитами, да?

Ну так, по хорошому треба було всіх штрафувати й конфіскувати зразу. Слабкість держави тоді вилилась в епапею

Ну так мито і є регулювання, але коли якийсь упиздень вирішив що йому закон не писаний і він має право ввезти євробляху на перепродаж чи собі — то на таких має бути репресивний апарат.

Баланс не означає відустність покарання за порушення. Ну тут довго можна товкти це з нашими корупціонерами й прочєю культурою подмазать і взяти. Це все з слабкості державного управління росте

Це все з слабкості державного управління росте

а тут я не пойняв. це у нас патерналізм чи не патерналізм? де закінчується державне управління і починається державна опіка?

але коли якийсь упиздень вирішив що йому закон не писаний і він має право ввезти євробляху

так вроді в тому й прекол, що це не було порушенням. ну як оце упиздні працюють на галєраз з-під фопів, наприклад.
Так, робота держави — коли хитрованів стало забагато — прикрити цю лавочку.
Так само як робота держави — слідкувати за розподілом обмежених ресурсів, чи за дотриманням суспільних договорів і законів.
І визнання права держави — це не патерналізм

це не було порушенням

Погано шукали значить. Будьякий чекіст знає що невинних немає, а є лише відсутність свідчень.

Просто тоді не було ні волі ні довіри до структур це робити. Може й добре що спустили це легенько й поступово. Може й зараз не досить ні довіри ні волі. Але так чи інак такого не має бути. Кароч для цього і є гетьманцев хай от його гамном і поливають за це, і є БЕБ яке для цього створено

де закінчується державне управління і починається державна опіка?

Та має бути баланс кажу ж

Дуже просто принаймні для мене

Соціально незахищені чи ті хто мають заслуги мають мати опіку й підтримку, решта мають платити мито чи впахувати на житло.

Але як відомо гроші купляють багато, коли ти винен банку 10000 (негривень єсішо звісно) це твоя проблема, а коли винен 10мільйонів це проблема банка. Це припустімо умовно не стосується 99% населення

Євробляхери не підпадають під це, як і фопчики айтішніки зі своїми 5% з валютної зп. Як і всякі бідні громадяни з десятьма участками, як і чесні косовани з гектарами державного лісу на березі водосховища

Держава має дати змогу достойно вижити, а право вже достойно жити — це не її турбота. А от ті хто підозріло достойно живуть і очевидні якісь ознаки схематоза — якраз її турбота. Для цього має бути механізм відката «законних» тіпа рішень за результатами розслідування. Нмд принаймні в ідеалі. Як це в реалі буде хз.

Право на доступне житло в дорогому мегаполісі

та ну... це вже занадто...
ну я розумію «право на житло» в країні... але без деталізації...

та ну... це вже занадто...

Так це сучасність, в берліні он ліваки проголосували націоналізацію житлового фонду. Трешак просто. З одного боку житлові компанії мають певну характерну історію скажем так, з іншого вони володіють десь може 9-10% всього житла, тобто багато але ну скажем прямо не космос. Але голодним тільки червону тряпку покажи і вкажи хто винен

Ну це ойропа, правда. В ньюйорку хз чи таке взагалі дозволять.

З іншого боку в расії закони мабуть дуже красіво написані, і застосовуються так само красіво креативно. Своїм все, ворогам закон.

сьогодні насолоджувався одним російським роликом...
тема сама по собі страшенно заплутана:
«Що робити з покинутими земельними ділянками»

по ходу прозвучали такі думки:
— ми живемо в правовій державі...
— у росії зараз відбувають тюремне покарання близько 200 (!) голів дачних товариств...

тобто купа людей сидить за те, що комусь неправильно дали кілька соток...

і вони всерйоз обговорюють — є купа пустих неосвоєних ділянок ... і намагаються це прив’язати до правового поля... якийсь дурдом...

m.youtube.com/watch?v=78UL9FdRliI

а що не так з ділянками? у нас, вроді, теж є правила використання ділянок. Просто часто на ці правила і сама влада забиває (що неправильно), але от використовувати за призначенням, не засмічувати, відповідати — це все є і має бути.

Ти в числі 6ти щасливчиків що подивились це? :) почьотно!

якщо допустити, що хтось буде їсти по 10 кг на день — раптом це стане модою... і досить скоро таке вільне суспільство вимре............

Не вимре, тому що задовго до вимирання включаться економічні закони і ресурс, який зменшується, стане рости в ціні.
З іншого боку, виробники їжі побачать підняття ціни і це спонукає їх до більшого виробництва їжі, або пошуків інших видів їжі, або розширення ринку і експорту-імпорту.

X для новин.

Той самий Х, який Маск придбав разом з проросійським саудітом та двома російськими олігархами... Логічно...

Взагалі з платформами для новим все доволі печально. Треба це визнати. І вихід тільки один — застосовувати журналістський (я про справжню, якісну журналістику, а не про ... (додайте самі)) підхід самостійно, розглядаючи кілька незалежних джерел...

Ну тобто путлер має сидіти і дивитись як демократична партія виграє вибори в одну калітку, а він програє шанс перемогти через Трампа, ви це так собі уявляєте ? Звісно він буде протидіяти. Раніше він звертався до американського суспільства навіть на пряму через американську пресу, по суті агітуючи за Трампа. Трамп переміг на виборах.
Те що Маск спілкувався на пряму з путіним, теж не секрет, після чого Старлінк відключали в Криму, а Маска визивали на пропістон прямо в Конгрес.
Так Україна в цьому протистоянні розмінна монета, ми своїми діями за 30 років це дозволили. А там куди як ширші інтереси і взагалі вже ядерну зброю розчохлили. Усі домовленості за 50 років полетіли в утіль з макулатурою і т.д. Звісно коли стоїть безпосередня небезпека ядерної війни, підуть на різні жертви та компроміси.
Що республіканці, що демократи це по суті різні фінансові групи які протистоять одні одним. Одним треба зміна правил, щоби повернути виробництво в США та інновації в економіці. Інших поточна ситуація багато в чому влаштовує, але треба суттєве здешевшання ресурсів. Крім того купа різних чисто формальних радикально інших поглядів на життя в цілому. На цьому не можна не зіграти.

ще хитрий Кучма казав — слухаю не тільки те, що мені доповідають... я отримую інформацію з різних джерел...

Його навчала комуністична партія, а це був метод Сталіна. Між іншим партію розширили саме з цією метою, Сталін дуже сумлінно ставився саме до обов’язків секретаря партії, читав звернення різних членів які працювали де інде. Потім робив перевірки і уряд часто отримував наганяї за приписки, відписки і відверту брехню. Різні члени партії які працювали кимось типу заступниками начальника залізничної станції, коли присилали звернення у центральний секретаріат в цілому вважали це партійною роботою, а не шпигунством та доносами — що є класичним мафіозним методом, організацією кругової поруки шляхом залякування.
А Сталін — реально усе це читав особисто, як йому це і належало по обов’язках секретаря. Перший хто на це забив болт, і те не одразу — а по стану здоров’я, було делеговано Суслову — був Брежнєв. Через це насправді він отримав дуже велику опозицію вже в самій партії, при чому із числа близьких соратників і змушений був займатись переводами, відправленнями в посли тощо.

Ще колись в 2017 читав статтю антона розенберга, «кот дурова» на медіумі. Якщо коротко, це кореш старшого дурова який з ним посварився. розенберг в цій статті розказав дуже багато. Про вк\телеграм і про компанії прокладки, про ухиляння від сплати податків. Про те, що коли пашка заявляв що в рашці в них немає офіса телеграм — він по факту був. Коротше браття дурови ще ті мутні поцикі, якщо арештували то значить самому це і вигідно, можливо щоб заховатись на якийсь час від рос спец служб

Він сам здався, це судячи по купі пабліків. При чому йому не було висунуто звинувачення досі.

Паша заигрался
Телеграм стал помойкой. Наркотики, порно, терроризм, пропаганда русни
Обвиняют: я не при чём, свобода слова
Никакой регуляции

інтернет став помийкою. Газети й журнали стали помийками. фейсбук став помийкою.

та все — інструмент в умілих руках.
Що мав робити абстракний паша, щоб месенжер не став помийкою? Банити за використання слова «вініпух»? тримати цензорів в штаті?
я теж думаю, що телега стала фуфлом, але не тому, що «наркотіки і порно», а тому, що сприяє переміщенню інформації з інет площадок (котрі теж зараз нижче плінтуса, але хоча б індексуються і доступні для пошуку) у чатики.
Але оце «ти терорист, бо твоєю програмою користуютсья терористи» це лє сова на ля глобусі.

Якщо ж пашу взяли за щось більше, а педотерористи лиш привід, то буде цікаво про то почитати згодом

Що мав робити абстракний паша, щоб месенжер не став помийкою? Банити за використання слова «вініпух»? тримати цензорів в штаті?

По суті можна було використовувати штучний інтелект. Так і написати, що перемовини модеруються алгоритмами — є правила спільноти, що забороняється суспільно небезпечна та злочинна діяльність тощо. Напевно там щось же таке є, бо українські канали вони блокували. В цілому коли ви вводите якусь інформацію в комп’ютер вона обробляється алгоритмами так чи інакше. Якщо інформацію модерує здебільшого машина, то це зовсім не те саме — що людина, яка може зловживати цим.

там щось же таке є, бо українські канали вони блокувал

так само як і ворожі. Чи вже забули оці всі «ось список — кидай страйки, хай їх заблокують»
кацапи робили так само. Тому не треба придумувати феесбе там, де достатньо скарг накидати.

Але оце «ти терорист, бо твоєю програмою користуютсья терористи» це лє сова на ля глобусі.

я бы на месте еропейских производителей кухонных ножей(одного из самых распространенных инструментов бытовых убийств), начал бы посматривать по сторонам. Автопроизводителей тоже.

Хах. А вони лишилися, ті європейські виробники кухонних ножів? Все Китай. От, доречі, чому Китай став загрозою номер один — через ножі!

1. Свобода слова
2. Цензура

Виберіть одне. Ладно там наркота, ще якось можна фільтрувати. Но політику... хто буде вирішувати хто правий а хто ні? Ну і тероризм, треба по-суті всі переписки прослуховувати інакше як? Тут ще підніметься шум про приватність і те, що влада слідкує за громадянами.

Ті ж камери з розпізнаванням лиць могли б в рази полегшити роботу поліції і спецслужб, кримінал зменшився б в рази, но народу приватність важливіша, тому камери заборонили. А потім виявляється що в якомусь Лондоні чи Парижі кримінал більший, ніж в Китаї чи Дубаї де все камерами обвішано і де «влада заглядає тобі в жопу» як рахують борці з приватністю.

Це всix it шникiв арештовують чи ще нi?

Брати Дурови і ко. подарували людству через технології справжню «свободу слова», а людство, як завжди, стало використовувати це у своїх корисних цілях. І наче все було добре, чудовий продукт, на 10 кроків попереду від конкурентів, на волні хайпу вирішили створити свою криптовалюту, яку національні банки ще не вміють контролювати. І це цілком закономірно, що правоохоронні органи країни які найбільше потерпають від проблем пов’язаних з наркотрафіком, тероризмом та ін. повинні щось робити, це їх прямий обов’язок за законом (Франція це ж не Україна, де за безпеку починають думати, коли вже прийшла тотальна небезпека).
І ось ситуація дійшла до того, що коли «чабан отари з Афганістану» приїхав біженцем до Європи, побачив цивілізацію, десь знайшов собі свій перший телефон, йому «запропонували» встановити телеграм і поспілкуватися з «поважним імамом» (вербовщік з ІДІЛ), який запропонував йому «дуже багато грошей» тільки поріж людей ножем, або тисячі інших подібних ситуацій, так ще й розрахунок можно зробити анонімно, що не дасть змоги найти замовника. Злочинність стає доступна кожному «не виходячи з дому, не встаючи з дивану».
Ось і уся трагедія у 4х актах.
1. Створення супер продукту
2. Його розповсюдження і створення своєї валюти
3. Людство масово використовує його задля вчинення злочинів, яких не можливо розслідувати.
4. Держава з компетентними правоохоронними органами отримують контроль над цівілізаційно-небезпечною технелогією.

Ви як і Павло живете у своєму віртуальному світі, а реальність трошки інакша

зате от ви точно знаєте, яка вона та інша реальність. Яка це була пігулка, червона чи синя?

Тут справа не в інтернет як технології. Коли американці аналізували причину поразки у В’єтнамі одної з головних причин було названо висвітлення суспільству реальних подій американкою пресою. Після чого вже під час операції «Буря в пустелі», усі події жорстко цензурували. Пресу допускали до висвітлення подій, але надавали тільки правильну інформацію у правильній формі. Щоправда за втратами теж був надсуворий контроль. Вони звісно були з різних причин. Та ніхто не складував чоботи загинувших солдатів у величезну скирту, прямо біля воріт Білого Будинку.
Помітьте почерк Дона Старі (відповідно і Бена Ходжеса і усіх хто працював над концепцією Aair-lang battle), при підготовці операції на Курщіні. В зокрема у солдатів повідбирали смартфони.

Брати Дурови і ко. подарували людству через технології справжню «свободу слова»

Лол. :)

Прямо таки два Прометея.

А нічого, що і до них вже існував і інтернет, і по справжньому вільні месенджери та протоколи, що дозволяти спілкуватись на будь-які теми без страху, що тебе хтось там десь заблокує?

Прямо таки світ рожевих поні, чесне слово.

Брати Дурови захотіли знову зрубити бабла і, як бачимо, застосовують в монетизації ті ж самі прийоми, що і були в ВК. От тільки у ВК це були «голоси», а в Телеграмі — зірочки. Суть та ж сама — тихенько зрубити 50+% комісії, щоби народні маси навіть і не здогадувались про це.

Тільки от вирішили додати ще й крипту, хоч і їм це прямо забороняли.

Добре що ти знаєш про ще кращій і по справжньому вільний мессенджер, а ось черговий террорист, чи нарко/гандиллер, чи розповсюджувач дит. порно їх не знає і обирають у масі своїй телеграм. Впевнений, що правоохоронні органи Франції мають достатню кількість кейсів щоб довести це у обвинуваченні.
Також добре що ти розумієшся на бізнес моделі та економічній стратегії телеграму. Тільки я вказав про функціонал розрахунку користувачів криптою як про інструмент сплати за нелегальні товари чи послуги. Що вочевидь і стало основною проблемою для розкриття замовників злочинів.
Основна думка у моєму першому коменті була про те що телеграм став ідеальним інструментом для скоєння кіберзлочинів і державні органи Франції (а я впевнений, що там ціла група держав) роблять усе щоб цей інструмент забрати у криміналітета, які скоріше за все перейдуть теперь на ті мессенджери про які ти казав. Доречі, а шо там за мессенджери?😈

Там оно сказали що через бездіяльність у фінансових махінаціях. Тобто пєдокнаркотерористи йдуть лісом.

Якщо власника Телеграму заарештували за те, що не хотів колупатися в чужих переписках, то виходить що дані в тому ж вотцапі та усіляких там жмейлах давно скопрометовані, бо вони, на відміну від Дурова, по Еміратах не ховаються.

Усе це читається та моніториться, звісно не усе повність людьми але модерація автоматична там вбудована щоб усякий кримінал банити, мануальна модерація то вже більш по запитам. Це вже давно так.

Так
Та арештом Дурова світова демократія лише підтвердила цей факт

яким боком демократія до порушень Закону? Чи для вас продаж нарокти і торгівля дітьми та органами через месенджери — ок? І треба і іншим відмовляти запитам правоохоронних органів нормальних цивілізованих країн в доступі до інформації в месенджерах з метою розкриття таких злочинів?

Для мене не ОК, коли певні держустанови читають мою переписку без моєї згоди.
Врешті-решт є ж навіть такий документ як згода на обробку персональних даних чи той же GDPR, які покликані саме на захист персональних даних і тієї ж переписки. Але на це всім плювати.

І треба і іншим відмовляти запитам правоохоронних органів

Так. Далі можна не читати. Всі аргументи про «цивілізовані країни» та злих злочинців торговців органами вагітних дітей вже мільйон раз обсмоктані. У правоохоронних органів «нормальних цивілізованих країн» є методи боротьби зі злочинністю які не порушують базові права громадян, якщо ні, то ця країна не нормальна і тим більше не цивілізована.

Розкажи нам, наївним, про ці методи. Всі з цікавістю послухаємо. Пздбл.

Та ні, деякі питання достатньо тупі щоб можна було залишити їх без відповіді.

все ж, справедливості раді, перлюстрація, обшук, сліжка завжди була в арсеналі органів. І не вважалається при цьому «порушенням базових прав»
Проблема, зазвичай, в тому, як організовано цей процес. Чи це «слухаю бо хочу», чи це «отримав дозвіл від судді (незалежного) і слухаю доки дозволяє дозвіл».

перлюстрація

Здається прелюстрація все ж таки завжди вважалася порушенням базових прав. Якщо не помиляюся такі докази навіть в суді не будуть розглядатись. Санкціонований обшук при якому ти отримаєш данні переписки то вже інша справа, але його тайно не проведеш.

Стаття 31. Кожному гарантується таємниця листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції. Винятки можуть бути встановлені лише судом у випадках, передбачених законом, з метою запобігти злочинові чи з’ясувати істину під час розслідування кримінальної справи, якщо іншими способами одержати інформацію неможливо.

Продовжую юзати телеграм і Х. Міністерство Правди йде строго на***

за вами вже виїхали

зустріч не відбулася або що це була її справжня тема

днём ранее где-то в Азербайджане...
— полковник Дуров, в наш первоначальный план «Киев за три дня» внесены коррективы и теперь вам приказано создать инфоповод для отвлечения внимания от пожара нашей нефтебазы в Пролетарске, которая горит уже седьмой восьмой день! любой ценой!
— есть! товарищ пекинес генерал!
P.S. про пекінеса — youtu.be/...​LIxeM?si=Qn90H9yw2AgqG5I4

як тут закреслені слова писати? 🤔

ще стане презедентом рф мож не дай бог — зробить себе генералом

решта живих «опозіцинєров» якісь уже не ті

Але чи можна скоювати злочини чи бути їх співучасником, пропонуючи таку платформу для конфіденціального спілкування?
Ніт. Спільноти обмежують інформацію, якою обмінюються, щоб не ставати якимись злочинними угруповуваннями чи не підставлятися під фейкові наклепи.
Бо як ми бачимо — «нечистість» деяких криптовалют дуже шкодить криптоіндустрії.
Але — інформація закриптована — як декриптувати, коли щось не гаразд?
Що, якщо відповідь — рішенням всієї спільноти декриптуватимемо?
І тому, у нас тут важіль — декриптування чиєїсь інформації, це коли у паблік скидатимемо зміст приватних повідомлень.
Бо погодьтеся — інакше не можна, інакше втратимо весь отой гуманізм — зброю проти еволюційних заморочок.

Ходили чутки, що Павло хотів зустрітися з путіним, щоб запобігти блокуванню Telegram в росії, але путін не захотів його бачити. Однак я б не сприймав це за чисту монету і не був би настільки впевнений, що зустріч не відбулася або що це була її справжня тема.

нашо йому зустрічатися з путіним? який у цьому смисл? 🤔
де путін, а де соцмережі... це занадто складно для нього

припустимо, у Азербайджані щось відбувалося... якісь стратегічні переговори... можливо, неофіційні...

ну і... випадково там проїжжала мимо... делегація поважних прокремлівських бізнесменів...
можливо, співвласників телеграму...
(рибалка в них там була, на каспійському морі)

а шо зазвичай роблять співвласники компаній? 🤔
вони обговорюють поточні справи, оцінюють ризики, виклики... намагаються пристосуватися до майбутнього...

ну і Дуров — один із них, співвласників телеграму... мабуть...
а... там же ще криптовалютна тема...
складно все, карочє

ну і зустрілися, скажімо, співвласники телеграму... на 28 поверсі якого-небудь готелю у Баку... із прекрасним видом на море...

сидять... жують виноград... п’ють гранатовий сік... думають... настрій не дуже... заклопотаний... скоро казочці кінець...
(усі ж все прекрасно розуміють, як той телеграм використовується...)
і шо робить бідним мільярдерам? 🤔
призрачно всьо в етом мирє бушующєм

Дуров і каже:
— ну шо, може нарешті заблокуємо погані канали?
бо мені соромно у Європу їхати

прокремлівські співвласники кажуть:
— нєт! свобода слова!

так і не домовилися...

тоді Дуров сів у літак, і полетів домовлятися у Францію...

А подивимося далі?
Ось держава США. Який у неї найвагоміший товар — предмет експорту?
Звісно долар.
Той, хто продає у США долари всій іншим країнам, той — ФРС? — той дуже багатіє на всіх тих капіталізаціях.
Яким чином? Вони щось мудрують з карбувальними станками на заводах і не продають акції тих заводів простому народові Америки.
Тримання грошей — доларів — у кишенях американців — не призводить до їх участі у прибутках країни.
Що не так, у випадку з альтернативними грошима, які придумали — от напасть — саме у США
Бо тримання у криптогаманці криптовалюти призводить до участі у прибутках.

Спостерігаємо, панове, ми зараз таку собі конкуренцію між чимось старим та чимось новим.
І побачимо, хто переможе у цьому захопливому мультибою.
P.S.
Особливо, коли не просто тримати, але й підторговувати якесь щось. Продавати дорожче, а тоді купувати дешевше. Маленькими частинками. Не дуже часто.
Тут навіть бачиться найпростіша оптимізація — криптогаманець-бот, що сам торгуватиме криптою, що у ньому, за настройками.

Чого не вистачає любій криптовалюті з топа 20 щоб бути повноцінно ліквідними грошима альтернативними державним офіційним варіантам?
Тобто, ось, наприклад: є держава Франція. ЇЇ офіційні державні гроші — євро.
А криптовалюту візьмемо, наприклад ADA (що Лавлейс звісно)
Відповідь, як на мене така:
Цій криптовалюті ADA не вистачає багатіїв цієї криптовалюти, які будуть оплачувати роботи, якусь там працю, якісь там розваги всім тим, хто погодиться у цій криптовалюті отримувати платню.
Податки? Ну хіба що платити комісію транзакцій, яка піде на подальший розвиток блокчейну cardano.
Ось такі альтернативні гроші, тримати які означає мати капітал, мати участь у приубтках цього блокчейна.
Звісно, всі держави світу не можуть допустити таких «вольностєй»
Але ці кляті айтішники таки створили заміну грошей.
От *** Робін Гуди!!

Монополію на фіатні гроші захищатиме будь яка держава, чи центри сили типу федеральної резервної системи. Так томущо захоче списувати власні борги шляхом емісії та обезцінюваня грошей в тому числі. В цьому сенсі якісна криптовалюту буде свого роду аналогом золота та діамантів. Проблема тільки в тому — що криптовалюту та блокчейн по суті може відтворити хто завгодно. Більшість криптопомийок створюють власну валют, з метою зіграти в МММ, або повторити біткойн історію коли за 25 баксів за піцу купляли 50 000 біткойнів, що стало коштувати 100 000 000 вже через 7 років.

Проблема тільки в тому — що криптовалюту та блокчейн по суті може відтворити
хто завгодно.

Як на мене — це дуже цікавий момент конкурентності. Бо якщо, наприклад, я випущу власну криптовалюту, яка буде підтримувати мою розробку мультивсесвітових шахів (а чом би й ні, у тривимірні грали на Ентерпрайзі) то це ніби як краудфорсинг буде

Project Catalyst — это как раз про оплату работы в сети Cardano.

Я дуже хочу створити енергетичні шахи. У таких шахах можна побачити скільки раз клітина під ворожими атаками. Вони дадуть мені крипти на це?
Ще можна додати опцію: «не показувати клітини, які не знаходяться під чиїмись атаками чи контролем»
До речі, це якраз частина більшого проекту: мультивсесвіт_шахів (так, мультивсесвітові шахи). Тільки фінансування нема, а безоплатно не можу, бо треба щось на хліб зарабатувати.
М-шахи це нескладно. Супротивник вам e4 а ви йому у одній вкладці е5, а у інших — інші варіанти. Наприклад d5
Складно — це зворотно часові шахи.

Та пофiг. Тiльки за TON переймаюсь, бо вклався трохи ще до вiйни.

він був запущений в 21 році, а війна з 14. Тому відверто брешете

Якщо я напишу ’до повномасштабної вiйни’ тебе трохи полегшає ? :)

О, хомЯчки схаменулися і виявляється телеграм не той

Я ж казав ©

Напевно Дуров занадто вже спалився, зустрівшись із Путіним. Оскільки він є громадянином Франції, то тут вже не відвертиться. Сам Путін показав усім своїм олігархам — що він єдиний на кого вони можуть покластись.
Кажуть що телега не така вже і не цензурована, усі канали українських націоналістів вони бачили. Тобто наркотики можна, зброю і торгівлю людьми теж, як і ісламській радикалізм. А от українській націоналізм — не можна, це екстремізм.

Звалив з федерації, розпродав майно, та припинив продажі. (Це шалені збитки, але вони на це пішли)
blog.jetbrains.com/...​ins-statement-on-ukraine
В цьому році також заблокували скачування з їх сайту усі російські IP (завісно то обійдуть через VPN та проксі, та акція чисто політична).
Це компанія заснована в Чехії, емігрантами з Росії. Головний офіс завжди був в Празі.

Звалив з федерації

Не розкажете, де ж вони поділи своїх розробників з пітєра, мацкви і новосібірска? Невже їх звільнили?
В 2022 році у JetBrains було 1900 працівників, з них 1500 людей в росії.

А мова Kotlin знаєте чому має саме таку назву? uk.wikipedia.org/wiki/Котлін Може після 2022 їх працівники і покинули рашку, але рашка в їх головах досі присутня.

Декого звільнили, інших вивезли 800 людей. Так я знаю чому мова має таку назву бо вид на острів був з вікна, той офіс продали. Я шовіністичною хернею не займаюсь, люди не є ублюдками які роблять різню в Бучі по факту походження, вони ними є по факту різні. Німці та Японці робили нічим не кращі речі усього 80 років тому. А допомагали їм : іспанці, угорці, румуни, італійці, болгари та серби з хорватами. uk.wikipedia.org/wiki/Країни_Ос Увесь костяк сучасного ЄС — фактично був фашистським або по походженню, або був захоплений військовим шляхом. Тим не менше в усіх фашистських країнах був дуже суттєвий антифашистський супротив, особливо Італії (партизани і пристрелили Муссоліні) та Югославії. Та і в самій Німеччині супротив був, в голові були єпископи лютеранської та католицька церков, яких побоявся чіпати навіть Гітлер.
Чи є сучасні німці, японці та італійці — фашистами, ні вони ними не є.

відкрив лінкедин, шукаємо компанію Jetbrains, дивимось вакансії — всі за межами росії. ок.
дивимось вкладку people — і жодного в рашці! оце так.
ок, фільтруємо по місцю навчання в рашці, тикаємо на пʼяток з них — у всіх написано що в 22 році переїхали з пітера хто куди.
Ну ок, знаходимо їх профілі в фб — а ні, в пітері так і живуть. і фоткі свіжі постять звідти і всьо такоє..

так шо піздить джетбрейнс. працює він в рашці як і працював.

камон, сказати своїм співробітникам «переїхати» з рашки в лінкедине це норм, а викрити це це сова?

лиши кілька посилань на профілі в лінкедіні та фб. Я би навскидку сказав, що людей вивезли, але ніхто не забороняє відвідувати родичів друзів (кордони закриті тільки у нас), та навіть працювати віддалено звідти.

не, сорі, вчора був час — сьогодні повторювати те саме не хочу.
але все можна легко веріфікувати — дані відкриті.

питання ж тут не тільки в тому, щоб вони фізично виїхали з рахи, і навіть не в тому, щоб не платили в рахі податки. а у відсутності можливості впливу силовиків на співробітників контори.

мені здається це очевидним, що знаходячись в рашці на ремоуті, здаючі при вʼїзді в раху фсбшникам як мінімум смартфон для встановлення експлоітів, маючі там сімʼї та нерухомість — вони залишаються залежними і хтозна як саме раха використовує ці можливості

ну тому я і згадав сову. як на мене «працює в рашці» це трохи більше, ніж «фсб може надавити на співробітника». так то можна і до бабусі програміста прийти і добре так повпливати.

і не був би настільки впевнений, що зустріч не відбулася або що це була її справжня тема.

Андрій Коваленко (голова ЦПД) написав що не виключено що Дуров шукав зустрічі, але йому було відмовлено.
Знаючи через які карантини проходять усі прості смертні які намагаються зустрітись із хуйлом ну і те що зарубіжні поїздки політичних лідерів плануються сильно заздалегідь і розписані похвилинно думаю що зустрічі таки не було.
З іншої сторони навіть спроба організувати таку зустріч вже говорить про глибокі коріння у вищому політичному керівництві рашки.

Є чутки що зустріч ьаки відбулася, і була дуже коротка. А потім Павло кулею метнувся у Францію. Мабуть ще хоче пожити трошечки

І одразу здався під цілодобову професійну охорону в ядерній державі. Мейк сенс

Взагалі дуже дивна зустріч і усе що відбувається. Дуже схоже на переліт Рудольфа Геса в Англію, для проведення сепаратних перемовин з урядом Черчеля. Макрон перестав розмовляти, після того як за два дні до вторгнення путлер брехав йому в лице, що вторгення не буде.

Ось і запускай після цього нові соцмережі в країні ажнюків.

Стаття, як проекція та транслювання моїх думок, але дивно було прочитати вкінці, що X, який належить проросійській Ілоні — вибір для новин. Як ми знаємо — там також немає «свободи слова» і виглядає, ніби Ілона спонсорувалася Кремлем, щоб керувати ще одним великим медіа-ресурсом.
На жаль, Х це не Twitter

Після таких тез і виникають питання до неупередженості та «credibility» автора

X, який належить проросійській Ілоні

Поки Ілон не сидить на підвалі у АНБ можете сміливо користуватися твітером.

який належить проросійській Ілоні

Всі його слова і дії на 90% проукраїнскі і на 10% проросійскі, але якщо для вас 10% більше за 90%, ну... . Що власне не дивно, бо українські урапатріоти звертають увагу лише на ті 10% дій і цитують лише ті 10% слів, ще й виривають з контексту і куверкають паралельно.

Наприклад де Маск говорить що треба переговори щоб зупинити війну (навіть якщо доведеться Крим віддати) щоб українська молодь, українське майбутнє, не гинула, український урапатріот читає це як: «Маск за геноцид українців, хоче подарувати Україну хуйлу». Деякі українські ресурси і блогери прям в заголовках таке писали.

Як ми знаємо — там також немає «свободи слова» і виглядає

Є якісь підтверджені приклади а не «бабка сказала» і «всі знають»? Ну да, блокує тих до кого у нього особиста неприязнь, да промотить і піарить Трампа, но цензури як такої немає. Ну а російські боти, були і до Маска, я би сказав що їх навіть менше, по крайній мірі в мої suggestions попадаються не так часто як колись.

Ви можете взагалі с ходу назвати кого із українських блогерів він заблокував? В той же час, більшість російських воєнкорів, пропагандонів, всі ці Z-тники заблоковані. Чи ви це маєте на увазі що «свободи слова немає»? Хочете щоб їх розблокували?

і виглядає, ніби Ілона спонсорувалася Кремлем, щоб керувати ще одним великим медіа-ресурсом.

У нього більше бабла ніж у всіх російських олігархів разом взятих, що кремль йому може дати чого у нього немає? Да і на рашку йому насрати, і на хуйла йому насрати, він просто фанат авторитарного правління, проти ліваків, соціалізму і демократії, із-за якої часто популісти і соціалісти приходять до влади. Тому йому імпонує режим, який хуйло построїв, який робить все що хоче і не питає думку сенату чи народу. Но це не означає що він підтримує те що він робить і методи якими він це робить.

PS Не фанат Маска, просто як людина чувак не приємний. Але ж не треба робити із нього злодія, тому що Україну не на 100% підтримує.

Ілоні
Ілона

Классно що мем запущенний чеченським дегенератом так классно вкорінився у головах українчиків.

Підписатись на коментарі