Працівники Nvidia — мільйонери, які надто зайняті роботою, щоб насолоджуватися багатством

З початку 2019 року акції Nvidia зросли на 3,776% завдяки продажам основного чипа, необхідного для роботи ШІ. Працівники компанії, відповідно, також значно підвищили свій фінансовий капітал. Водночас вони просто-напросто не мають можливості витрачати свої гроші, адже весь їхній час займає робота.

Замість того, щоб звільняти працівників, засновник і головний виконавчий директор Дженсен Хуанг каже, що краще «тортувати їх, допоки вони не досягнуть величі».

📌 Один колишній працівник з відділу техпідтримки корпоративних клієнтів розповів, що від нього вимагали працювати 7 днів на тиждень, часто до 1-ї або 2-ї години ночі. За його словами, багато його колишніх колег, особливо в інженерних командах, працювали довше.

📌 Інша фахівчиня, яка працювала в маркетингу до 2022 року, розповіла, що часто відвідувала від 7 до 10 зустрічей на день. Міти налічували понад 30 осіб, часто на них співробітники дозволяли собі крики. Жінки мирилася з цим протягом двох років через «золоті наручники».

📌 Один з колишніх інженерів розповів, що протягом 2023 і 2024 років в Nvidia співробітники практично всіх рівнів мали великі статки.

📌 Справа не лише в грошах. Айран Джуніор, який працював у компанії з 2020 по 2023 рік, сказав, що «робота в Nvidia схожа на Діснейленд» через велику кількість команд, які вирішують цікаві технічні проблеми. На його думку, культура компанії, якою б нетрадиційною вона не була, сприяла її масовому успіху.

Останніми роками Nvidia не мала жодних проблем з утриманням своїх співробітників, частково тому, що її акціонерні гранти зазвичай надаються (або стають доступними) протягом чотирьох років — це дає працівникам стимул залишитися, щоб заробити весь свій зарплатний пакет.

У 2023 році 5,3% працівників залишили компанію, але після того, як її оцінка перевищила $1 трлн, цей показник плинності кадрів знизився майже вдвічі, до 2,7%, згідно зі звітом про сталий розвиток за 2024 рік. За даними Nvidia, загальний показник плинності кадрів у напівпровідниковій галузі набагато вищий — 17,7%.

У Дженсена Хуана, який має 60 прямих підлеглих, немає часу на бюрократію, детальні презентації в PowerPoint чи зустрічі віч-на-віч. Він бере участь у прийнятті, здавалося б, незначних рішень, таких як вибір фотографії для маркетингової кампанії. Однак він добре відомий тим, що змушує співробітників Nvidia регулярно надсилати електронні листи на централізовану електронну адресу з маркованим списком з п’яти речей, над якими вони працюють. Іноді Хуанг відповідає на ці листи безпосередньо, щоб дізнатися більше деталей або роздати вказівки.

Хуанг стверджує, що його підхід до лідерства сформувався під впливом «справжніх випробувань», коли він керував компанією Nvidia понад три десятиліття. Він каже працівникам, що підштовхує їх до роботи, яка є справою їхнього життя.

«Так і має бути. — сказав Хуанг про свій вимогливий стиль управління в нещодавньому інтерв’ю — Якщо ви хочете робити надзвичайні речі, це не повинно бути легко».

Більшість співробітників схвалюють стиль керівництва Хуанга — його рейтинг на Glassdoor становить 97%, що перевищує показники керівників таких компаній, як Alphabet Inc., Apple Inc., Meta Platforms Inc. і Amazon.com Inc.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Працівники Nvidia — мільйонери, які надто зайняті роботою, щоб насолоджуватися багатством

До війни я теж заробляв більше мільйона гривень на рік на галері — і не мав часу не те що їх витрачати, а навіть подивитися нові фільми не кажучи про серіали!
Зараз я згадую той час і розумію що роками день у день на роботі були однакові: прокинувся, зібрався, поїхав в офіс, сидів щось робив, ввечері відчуття що нічого не встиг, поїхав додому, приїхав щось поїв, крізь сон щось почитав чи подивився — заснув. За 20 років можу яскраво пригадати тільки відпустки.
Після звільнення з галери — ніби вийшов на волю після тюрми. Відкрив рейтинг кращих фільмів — почав дивитися що я у житті пропустив. Подивився декілька серіалів — і зрозумів що це справді може бути цікавим такі довгі історії (якщо у тебе є час за ними слідкувати). Навіть місто змінилося за той час поки я їздив тільки між домом та офісом. А скільки цікавих речей я знайшов просто маючи зайвий час позазирати по шафах! Там знайшлося багато того, що купував у відпустках — а потім ховав у шафу і забував на роки.
Найгірша в’язниця — вона у нашій свідомості: ця клята рутинна робота, цей незкінчений цикл однакових сірих буден робить з нас біо-роботів. Треба просто відкрити шафу аби знайти якийсь цікавий сувенір — але на це «нема часу» роками. Мені іноді здається що я за ті роки протоптав стежку у квартирі, якій ходив кожен день як зомбі.
Зараз у мене кожен день починається з того, що я ОБИРАЮ що буду сьогодні робити: якщо хвилі досі великі — піду гойдатися, якщо не дуже — може буду плавати на матраці, якщо погода не дуже — то може буду увесь день читати у ліжку фантастику, ще треба подивитись що нове з фільмів та ігор вийшло, або якщо нічого цікавого — то завжди можна подивитися Discovery, або зазирнути на ДОУ.
Я не розумію людей, які нудьгують! Навіть маючи одні тільки книжки — вже вистачить цікавого на усе життя. А скільки усього різноманітного є на Землі. І усе це можна побачити просто не вилазячи з гамака. Майже абсолютно безкоштовно.
Отже коли тобі пропонують продати роки свого життя за мільйони — це добре. Але важливо вчасно зупинитися — інакше виявиться що мільйони вже десь «згоріли» за ці роки, і побачити життя часу вже не залишилося.

Зараз попрацюють поки воно гаряче, а потім коли бульбашка лусне, зможуть і відпочити.
По моєму супер раціональний підхід.

«Так і має бути. — сказав Хуанг про свій вимогливий стиль управління в нещодавньому інтерв’ю — Якщо ви хочете робити надзвичайні речі, це не повинно бути легко»

Де б ти був зі своїми надзвичайними речами якби не сотні тисяч криптолємінгів та блогєр зі своїм опенеяй. Продавав би далі свої жефорси гєймерам за пару сотень баксів

По хорошому цікаво бачити успіх NVIDiA враховуючи що ще на tnt2 шпілив, але як же цей грьобаний пафос і синдром погонича задовбує. Гало так сяє аж засліплює

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

те що робітник впахується ще не значить що він багато заробить. скоріш хвороби усякі. а якщо навіть накопить, то не факт що зможе приємно і з розумом скористуватися — бо це питання його щедрості і розуму і вдачі.

але тітани так і мають робити не розгинаючись в своїх важких кайданах, бо розкуті вони починають ’далі іде афоризм’ вночі танцювати голимі і п’яними, зносячі своїми величезними ногами цілі людські поселення.

ви себе відчуваєте титаном чи людиною? )

Працівникам підвищили зарплати, але вони все-одно продовжують працювати.
So what?

Дослідження і статистика не підтверджують те що кількість годин === еффективність і навіть навпаки. Є купа компаній що мають ворк/лайф беленс і є успішними і еффективними.

Трудоголізм це хвороба і це факт — трудоголіки як правило НЕ досягають особистих цілей, вонаи страждають в інших сферах життя і намагаються все перевести в робочі години. Трудоголіки як правило руйнують здоровий робочий стан колективу, і є скоріше проблемою — але такі кейси не рекламують. Люди які працюють дуже багато годин — перефокусовані на проблемі, не вміють бачити ширший контекст, роблять багато помилок — і тому їм потрібно ще більше годин щоб закрити ці помилки.

Тимчасово збільшити кількість годин можна, але після цього спринту потрібно відпочити.

Але популяризувати цю тему вигідно, тому що цим легко все виправдати — в нас якась херня — ти просто не достатньо працював. В нас завал — це не тому що погані підходи в менедженті — просто ти не достатньо працював. В нас факап — це не мій факап як керівника — ти просто не достатньо працював.

У випадку факапа — трудоголіки будуть звинувачувати всіх окрім себе навколо.

Помічу посилання на численні досліди з цього є у купи авторів, особливо багато у Фредеріка Брукса, Тома Демарко та Вільяма Демінга. У Стіва Джобса теж була цитата : «Працювати треба не багато а головою».
Постійні переробки це зовсім не про ефективність, це про закидання нестатку компетенцій — власним часом (а часто невмілий керівник закидає це часом співробітників, при чому безкоштовним — що звісно коштує вже грошей на HR) . Але сісти і прочитати знання набуті іншими людьми чи почитати мануал, це робиться людською психікою тільки коли вже нічого не виходить. У Демінга були численні експерименти які показували в чому проблема. Один з тим щоб змішати великі кубіки з маленькими і люди не думали і одразу починали робити звісно не отримавши результату, потім Демінг робив ту задачу за лічені секунди засипавши великі кубики маленькими з гори. Інший тренінг з намаганням мотивувати людей із зав’язаними очима відсортувати листочки по кольорам — що наглядно показувало керівникам, що відсутність технології не компенсує жодний з відомих методів мотивації. Дедлайн завжди було провалено.

Так не в переробітках діло а в людині. Якщо гарний спеціаліст, якого пре від роботи, який не пинає х*ї, при інших рівних за 10 годин він зробить більше ніж за 5, може не 100% більше, но 70-80% точно. А якщо бездарь, чи ледар, який сидить на доу по пів дня в робочий час, де демотивований, то і 10 годин не сильно вплинуть на його продуктивність.

Взагалі, розробникам треба платити за результат а не за час, тоді буде справедливо для обох сторін. За час хіба що супортерам треба платити які кастомерам відповідають чи підтримують інфраструктуру.

Мільйон вже не круто, в США кожен 10-ий мільйонер

Там миллионеры, в основном, за счёт недвиги во владении. А тут идёт речь про кэш

Ее можно продать и получить кеш, в чем разница в каких активах размещен капитал?

Ликвидность низкая. И психологически трудно продать дом, в котором живешь.

Питання для чого — щоб був мільйон ? Я своїм скудоумієм завжди думав навпаки, що мільйон треба щоб придбати будинок і та інший якись пасив необхідний для життя, те що звуть вживання.

Миллион можно положить в банк и иметь проценты с него. Или вложить в акции и иметь дивиденты с них. То есть, миллион наличкой будет приносить достаточный пассивный доход, чтобы жить с него. С недвиги так жить не получится

Жить где в мотеле ? По пробуйте больше недели, в длительной командировке например и после того как съедите в что то типа Airbnb, где можно : по стиратися, по гладится, приготовить еду, есть холодильник и т.д. и т.п. разница станет очень даже заметна. Тоже самое как с такси и собственной машиной — по деньгам безусловно на такси намного дешевле, на деле это вот совсем нето пальто.
Но если без машины в принципе можно, в мегаполисе 3+ миллиона людей, она часто — больше проблема, то без жилья вот совсем печаль. Про семью и детей — вообще не стоит даже заикаться, это ответственность которая требует состоятельности существенных пассивных регулярных трат. Подсчитывали у целом один ребенок обходится родителям по финансам в $200 000 с рождения, до 18 лет. А потом ещё коледж, примерно столько же.

Зачем в мотеле? Чем долгосрочная аренда не нравится? Полмира так живут.

Недвіга яка коштує міліон легко буде давати 3-4к в місяць з оренди. Або більше 4% річних. При чому в довгострок ще й зростати в ціні, якщо в правильному місці.
Міліон в кеші в теорії може давати більше якщо правильно інвестувати, але зростати не буде.

Сдавать недвигу в аренду — это не пассивный доход. Этим надо заниматься, ремонтировать, выбивать долги с арендаторов, искать новых. Геморно это и не для каждого.
Миллион в кэше = пассивный доход

Я думаю це з урахуванням сервіс фііс агентства по управлінню

Так, але, я тут недавно рахував як свою хату здавати. Так вийшло, в нуль, враховуючи, податки, страхівки, інтерест на мортейдж. Сподіватись тільки на ріст ціни.

що в Україні що у Штатах з нерухомістю працює тільки одна стратегія — зайшов дешево, здаєш по ринку, а краще трохи у плюс, чекаєш ціни і робиш у випадку з Штатами продаж і купівлю нового проперті з 1031 exchange, щоб дефернути такси і «ростиш кабанчика», покращуєш актив. Тобто здавати власний будинок який не на ллс і є homestead взагалі не вигідно — рентал фіз впадуть у загальний бакет, інший брекет, відміна homestead exemption ... хоча українцям за крипту може і буде профіт ))

Ні, я якраз думаю взяти щось більше, і постає питання, з тим що є, здавати чи продавати...
Там дохідність я рахував відсотків 6, якраз ті 6% — це іпотека зараз. Тому виходить в нуль...

В чому прикол з будинком на LLC?

В чому прикол з будинком на LLC?

Хз як там де ти але загалом думаю всюди однаково загалом. Корп такс замість інком такс плюс витрати списуються без питань.

Власні витрати податкова може завжди прижучить завдяки якомусь красівому лівацькому закону чи носом повертіти що списується а що ні, так от і зробили в UK наприклад

Плюс легше продати без стамп дюті чи чого там ще — просто продав компанію

Нюанси то вже залежить від країни десь більше плюшок, десь менше. Наприклад в нім якщо недвіга на компанії і там хтось живе — виселити їх анріал 100% якщо самі нехочуть і звісно не хочуть. А якщо орендар фізособа то ще мижна там хоч і важко. Тобто краще здавати як фізособа всетаки

Загалом для 1го об’єкта це не має великого сенсу. Компанія це витрати на юристів всяких бухгалтерів, в неї є свій власний оверхед. Це більше підходить для справді комерційної діяльності по здачі, і від кількох об’єктів, а не для спритних звичайних фізосіб з одним (ну макс двома, скільки можна рілі наскирдувати на роботі) будинком в іпотеку. Ну й іпотеку взяти на LLC особіно нову, важче й дорожче

у тому і прикол, що наприклад на new construction можна отримати мортгейдж біля 5 у преферред, а якщо стати самому трохи general contractor то через схему лот-коллатерал-констракшен лоан-мортгейдж лоан можна нефігово знизити ціну обʼєкта. і отаке кожне зниження це ++ далі у доході.

З llc можливо робити 1031, що дозволяє відкласти сплату capital gain taxes у майбутнє, яке може взагалі не настати. ну і мейтенс, та можна наняти свою дитину у ллс )) і скирдувати у її custodial ira якщо вона хоч раз пішла допомогла з клінінгом. але я не глибоко цю тему знаю, хоча там є багато способів керувати рентал фліт і занижувати такси. tax attorney завжди радять інвестиційне житло кидати на ллс, як мінімум потім простіше продавати іншому інвестору, не треба робити рекорд у mls

Бо на тому й заробляють на нерухомості — на рості ціни а не на оренді

Сподіватись тільки на ріст ціни

Ну це кагбе велике питання зараз, бо всюди ¨обаний п**ц і ніхто не в курсі що далі

Нмд як не буде третьої світової, то іще буде фаза росту от, але не така взривна як остання і коротша, але десь років 10 буде, десь поки демографія повністю не перетворить півпланети в пенсіонерів. Ну і плюс залежить де звісно, класні локації завжди будуть класними локаціями, а от якийсь провулок передмістя непонятного чогось — ото вже дуже велике питання. Ну і це все моя кришталева куля з травою звісно, доля чесності 90%

Бо на тому й заробляють на нерухомості — на рості ціни а не на оренді

Ну от і я дійшов до таких висновків зі своїм підрахунками. Тобто, по факту, якщо владаєш в нерухомість, це лонг, з нижчою дохідність історично ніж фаанги. Єдине на чому можна виграти — плече від банку на іпотеці.

Корп такс замість інком такс

Якщо я не помиляюсь, то сингл ентиті ллц в сша платить податки як фіз особа.

В сша LLC це три варіанти як мінімум ємніп. Це знову ж заморочки яких нема у фізиків. Той про який я кажу це C Corp наскільки я пам’ятаю, коли компанія може профіт лишати в себе до того як шерхолдери (тобто ти і мабуть дружина хз) самі вирішать зробити якийсь profit distribution

Решта варіантів спускають інком на тебе і таксять тебе по твоєму брекету. Можу помилятись, давно розбирався.

Загалом це гемор, якщо в тебе не десятки мілйьонів в нерухомості, то переваги які б не були — це мізер в $$-еквіваленті і не варті гемору з тим ¨батись, життя створено для іншого. Але це моя особиста думка, якщо виходить вигідно — варто

Ну вот Claude каже що для real estate тіпічно насправді S corp, так шо таке.

This is not financial advice ;)

У мене температура вже піднімається від розбирання різниці в податкових режимах, не кажучи вже про якісь хитрвидумані локальні закони на тему недвігі. Короче дивись сам чи воно варто того. Я б не ліз у це без консультації з локальним спецом

Я б не ліз у це без консультації з локальним спецом

Я буквально кілька тижнів тому почав в тему вникати. Хочу свого сусіда впіймати якось, в них 3 хати інвестиційні і дружина рієлтор. Сподіваюсь багатотінфи взнаю :)

Ну сусід той да, виглядає як хароший старт якщо в нього справді в тому досвід є, але диви аби він не втюхав тобі казкову ліпу теж. Я мав на увазі якусь незалежну консультацію на тему. Пара годин з прошареним тіпком що знає локальні закони й локальний ринок — навіть якщо їх оплатиш — безцінні в перспективі десятків років. А в штатах наскільки мені відомо від вулиці до вулиці може сильно мінятись ринок. На авось загально щось купляти без якогось відчуття де і що і в яких умовах — занадто ризиковано як на невеликий yield

Я думаю це з урахуванням сервіс фііс агентства по управлінню

4%? Для мегаполісів це, скоріш за все, без урахування ремонтів та податків. Окупністі за 25 років нема в Мюнхені, Франкфурті чи Берліні — буде десь 30+ років.
Дивіться, є різні локації. У Бохумі, так, ви придбаєте дешево та матимете 5% (20 років). Десь у Дессау можна купити ще дешевше та отримати більший рендіт, але буде важче знайти орендарів. Чим хайповіша локація, тим менше співвідношення оренда/ціна, і навпаки. Причина — в різних очікуваннях щодо розвитку цін та попиту на житло. Мюнхен процвітатиме, Бохум існуватиме, а Дессау через 20 років може перетворитися на місто-примару, принаймні певні райони.
Тому орендувати житло в хайпових локаціях може бути непоганою ідеєю, особливо якщо діють обмеження на ціну оренди (Mietspiegel, Mietpreisbremse). Практика «оглядин» з сотнями інтересантів, коли черга на вулицю навколо будинку, це підтверджує.

В управляющую компанию есть смысл обращаться, если у тебя от четырёх-пяти квартир. С одной туда не стоит соваться. Иначе расходы на управление съедят всю прибыль.

різні бувають ситуації, у мене знайома ранить агенцію для snowbirds, типова схема коли будинок на морі здають через агенцію на 9-10 місяців, а два самі живуть. більшість клієнтів як раз з 1 обʼєктом.

Міліон у кеші на hysa буде давати 4.5 річних, але це фактично втрати

Вложи миллион в ETF (SPX500) — вот и пассивный доход

Отой бос з 60 підлеглих має ворк Лайф баланс
Вільний графік і удальонка

А ті 60 посіпак не дуже

цікаво чи в цих заклопотаних мозговиків-мільйонерів голосовий ввод чи colemak?

Якщо в тебе немає мільйонів, які ти можеш завтра вільно витратити, то який ти до біса мільйонер. Так і всі з виплаченим житлом в США або ЄС є мільйонерами, але хрін там.

Власне так і рахується net worth. Навіть гроші на рахунку в банку належать банку а тому хто їх туди поклав належать зобов’язання ці гроші повернути за вимогою. Тому будинок за мільйон це теж net worth. Просто в різних активів різна ліквідність і якщо це не кеш (а мати мільйон в кеші це банально небезпечно і він займає багато місця) то треба враховувати ліквідність при конвертації активу в готівку (і у випадку нерухомості це може бути і пів року і рік).

Власне так і рахується net worth.

net worth нехай собі рахується, але ти не є мільйонером, якщо не можеш ці гроші витратити. Що мені з того, що в мене авто, дача і житло коштує мільйон, якщо це моє основне житло, і основне авто. Та половина Мюнхена або Лондона, в кого є власне житло, «мільйонери», але тільки на папері. В реальності вони ніякі не мільйонери.

Тому в нас primary residence не рахують, коли рахують мiльйонерiв

это жестоко ))
скирдовал-копил, а все равно не миллионер

Ще гірше коли — це тепер нова назва лошари, бо круто бути трільонером.

Ну всего лишь плюс пару лишних однушек.
Кста, наши миллионеры любят жить не в больших городах, а часто вовсе на фермах. Прайваси и нет соседей рядом.

Та половина Мюнхена або Лондона, в кого є власне житло, «мільйонери», але тільки на папері. В реальності вони ніякі не мільйонери.

Тільки у них є підлога під ногами, і вони можуть якийсь ассет продати і інвестувати і навіть борги закрити якщо є, а у пересічного Гановерця-Хільдесхаймівця боргів на 15 років наперед :-)

вони можуть якийсь ассет продати і інвестувати і навіть борги закрити

Ага, і бомжами стати, або пересісти на метро

а у пересічного Гановерця-Хільдесхаймівця боргів на 15 років наперед :-)

Це у якихось дуже багатих, зазвичай на 30 років :)

Не стати :-) вони лише один ассет продадуть і реінвестують гроші
А от бути мільонером у кеші це стрьомно
У мене була колись велика сума на руках, я це добре тоді відчув
Нє, я краще так — левова частина у асетах, і трішки банк/кеш

Це у якихось дуже багатих, зазвичай на 30 років :)

Зазвичай оренда до самої смерті :-)

зато мільйонер xD

і вони можуть якийсь ассет продати і інвестувати

можуть продати — це якщо хтось купить )

а у пересічного Гановерця-Хільдесхаймівця боргів на 15 років наперед :-)

ну не бери у борг, навіщо таке робити?

ну не бери у борг, навіщо таке робити?

Та от і не беру, тому що нема стабільності) борг це відповідальність

не отмазывайся
не берешь долг потому что и так жить норм

не отмазывайся
не берешь долг потому что и так жить норм

Да
Есть флексабельность с арендой
Влазить в долги на 10 лет минимум (реально 15) за евроконуру не хочется, работа может поменяться, место жительства тоже, продать первые 10 лет я не могу без штрафов в виде большого налога на продажу

за евроконуру

там еще эти собрания владельцев квартир, когда собираются дойчи и начинают дискутирен — а мы будем ремонтировать в этом году крышу или посадим дерево, а если тебе надо Ladestation для электроавто, то пошел вон.

там еще эти собрания владельцев квартир, когда собираются дойчи и начинают дискутирен — а мы будем ремонтировать в этом году крышу или посадим дерево, а если тебе надо Ladestation для электроавто, то пошел вон

Лол
Я все это прожил, точнее видел как проживает мой арендодатель

Сначала они собирались и решали где срезать травы и сделать зарядку для их электроведер =)
Потом договорились красить балконы в белый цвет (аренда лесов обошлась вроде в 18 тысяч евро на 8 квартир, потому что леса поставили, а мастера пришли через 2.5 месяца, и все это время можно было по лесам залезть с улицы и обнести квартиры)
После этого меняли отопление и ставили новый котёл, это покращило жизнь и стало теплее, а счета таки уменьшились
Теперь нам меняют стекло пакеты :-) потому что от застройщика (год наверное 1998 или 2005) окна в 2 стекла, а будет в 3 стекла теперь и больше камер в раме =)

Хочу частный дом на отшибе посёлка, вот что б всего этого не было у меня 😀

)))
в поселке тоже можно найти причину подискутирен, у дойчей фантазии хватит

)))
в поселке тоже можно найти причину подискутирен, у дойчей фантазии хватит

Ваши кусты изгородь — 95 сантиметров, а должно быть 90, и подстригли вы их на 3 дня раньше дозволенного срока в гартенорднунг!!!!!!!1111 там могли жить птенчики адин адин!

)))

До меня дачник доколупался так в прошлом году, бывший начальник товарищества. Я выстриг как он сказал, потому что у меня действительно высокие кусты были, но теперь у меня огромный ящик для шашлыка (все ещё сжигаю), стригу я 1.2м как хочу, и не по расписанию, потому что куст который изгородь — растёт как раковая опухоль =) У него ещё листья характерные как яблоня по форме, но ребристые края и поверхность

там могли жить птенчики адин адин!

птенчики, или ящерица, а осиное гнездо нельзя просто убрать, некоторые виды ос под защитой, а ты ж не осиный эксперт и не знаешь что там за осы у тебя. если нашел богомола, то если ты приличный человек, то надо сообщить я уже не помню куда (они под защитой и их тут считают). дорожку забетонировать если рядом растет дерево просто так тоже нельзя — а вдруг дереву это не понравится и вообще все работы вокруг дерева надо проводить вручную потому что там же корни.

птенчики, или ящерица, а осиное гнездо нельзя просто убрать, некоторые виды ос под защитой, а ты ж не осиный эксперт и не знаешь что там за осы у тебя. если нашел богомола, то если ты приличный человек, то надо сообщить я уже не помню куда (они под защитой и их тут считают). дорожку забетонировать если рядом растет дерево просто так тоже нельзя — а вдруг дереву это не понравится и вообще все работы вокруг дерева надо проводить вручную потому что там же корни.

Не, это все святое
Я даже мух не убиваю
Потому что убийство мух просто так лишено смысла
Я их ловлю в руку, и закидываю в паутину к паукам под потолком
Если тварь выпутывается, я её оглушаю об стену и повторяю процесс кормления :-) после такого обычно она не успевает выпутаться и паучок её окукливает
Пауков к слову у меня около 70 штук по квартире
Семья уже привыкла, а раньше просили выселять их)))

К осам я не подойду даже в костюме
А птички
Как можно обижать птичек? :-)
Ясное дело что перед стрижкой куста надо его просмотреть на предмет жителей

Заказное убийство

ок у тебя есть паутина под потолком ))

Пауков к слову у меня около 70 штук по квартире

нормально так ))

Теперь нам меняют стекло пакеты :-) потому что от застройщика (год наверное 1998 или 2005) окна в 2 стекла, а будет в 3 стекла теперь и больше камер в раме

Лол, там разница, что будет окупаться десятилетиями

Лол, там разница, что будет окупаться десятилетиями

Ну дело не только в окупаемости
А еще и в комфорте
Сейчас окна пропускают немного холод, и стекло охлаждается до 14-15 градусов легко, в мороз и ветер и до 10. При такой температуре и точке росы (у нас влажно) оно сильно потеет, у меня на полу лужи утром :-(

и стекло охлаждается до 14-15 градусов легко, в мороз и ветер и до 10.

в смысле до плюса? +14 или даже +10? не минус? хм тогда странно...

у меня стоят датчики на окнах в киевской квартире специально на окнах чтобы мониторить самую холодную точку от промерзания так на всякий случай то в всякий лютый киевский мороз там был как раз минимум +14 ниже не было и ветры там нормальные такие я знаю и чтобы были какие-то следы потения такого не наблюдал пока окна в угол то ли 3 метра то ли около того

точнее одно окно в угол а одно обычно в стену

у меня на полу лужи утром :-(

а кроме окна больше нигде луж нет? я помню у меня тоже в киевской но в старой такое было но на холодной трубе в ванной там ещё панелька была только относительно новая уже нового столетия не совсем советская даже с каким-то утеплителем и точно с фасадом то это было единственное место к.м.к. где вообще «потело»

в смысле до плюса? +14 или даже +10? не минус? хм тогда странно...

Да
Плюс
Оно холодное и все мокрое
Я проветриваю перед сном, включаю отопление, и все равно окно мокрое — пластик и стекло
Если открытые шторы, то окно наполовину мокрое, и накапает на пол небольшую лужу, ну наверное 10см
Если зароллетить что б спать в темноте — лужа будет под окном большая, словно ведро вылили
Но достичь сухого состояния невозможно

а кроме окна больше нигде луж нет? я помню у меня тоже в киевской но в старой такое было но на холодной трубе в ванной там ещё панелька была только относительно новая уже нового столетия не совсем советская даже с каким-то утеплителем и точно с фасадом то это было единственное место к.м.к. где вообще «потело»

Нет, воды больше нет
Но есть плесень
Например вот тут
imgur.com/a/mbO1fCD
Это входная дверь, дальше — лестница, мы на 2 этаже, ну то есть от улицы квартира через эту дверь изолирована
Так вот плесень по дверной коробке пошла по периметру там где стык со стеной ) Просто по всей дверной коробке, снизу до верху и по верхней планочке
Я не знаю как оно так сделано, ну это ж не тот перепад температур должен быть что б там выпадала роса и влага
...либо оно дырявое, сифонит и охлаждается так

Вентиляція погано працює, вангую що і со2 підвищений

Вентиляція погано працює, вангую що і со2 підвищений

Скоріше за все так...
Геній ремонту мій ландлорд коли робив у квартирі ремонт для себе (жив у квартирі, потім здав мені) — заліпив вентиляцію на кухні 🤦‍♀️ це був хоч якийсь потік бачок повітря

Взагалі будинок цегла, він інертний до температур
Може як у США з гівна і палок деревини при такому вологому кліматі був би кращий у експлуатації

у штатах багато будуть з бетонних блоків, тільки перегородки та дах деревʼяний каркас, чисто дерево це лоу енд сегмент. Німець може економить тепло, вентиляції нема, горіх з лідлу і вже додаткове тепло

горіх з лідлу

Шикує німець
Типово — це чорний шоколад з вмістом какао 45% з нетто-пенні

45% з нетто-пенні

надо в лидл ходить
там скидки по лидл эпп и по нему же бывает бесплатно дают сыр филадельфия или даже авокадо 1 шт

Понимаю. Тут либо весь дом, либо никто, что есть идиотизм

Понимаю. Тут либо весь дом, либо никто, что есть идиотизм

Я не знаю можно ли тут самому поменять окна, ну то есть если я владелец жилья

Потому что меня удивило когда я въехал — хозяин сделал и теплые полы, и даже электро-камин декоративный и рельефная каменная плиточка в коридоре (декор), но не заменил окна

Имхо все эти свистоперделки можно было не делать, а вместо них поставить нормальные окна (доплатив)

Типа можешь с соблюдением стиля, но при всеобщей замене заставят поменять снова

могут сказать, что при выселении надо квартиру оставить в том виде, в котором ее сдали.

там еще эти собрания владельцев квартир, когда собираются дойчи и начинают дискутирен — а мы будем ремонтировать в этом году крышу или посадим дерево, а если тебе надо Ladestation для электроавто, то пошел вон.

Один раз сходили, більше не ходимо, нема чого там робити

так у тебя новострой, а не евроклоповник социальная квартира послевоенных времен

Как раз в доме с большим количеством социальных квартир ходить смысла нет, так как за них голосует жилищная контора, а если немного, то можно бодаться. По крайней мере у нас.

с немцами бодаться может только немец
их учат этому с детства, вот прям с младших классов — собираются раз в неделю и дискутируют на всякие темы насущные

с немцами бодаться может только немец
их учат этому с детства, вот прям с младших классов — собираются раз в неделю и дискутируют на всякие темы насущные

Ты прямо вербализовала объяснение того что происходило на проекте когда я сюда приехал
Я долго ломал голову
Почему все без исключения наши специалисты — приехавшие, или мигранты с 16-18 лет с местным уни-образованием — всегда проигрывали технические совещания любому менеджменту — ноль решений было внедрено благодаря нашим стараниям, все делали нанятые немцы с других отделов

Дело совсем не в «незнании области-домена автомобилей» или отсутствии какого либо технического опыта

Теперь все стало в голове на свои места :-) мы все делали правильно

насколько я поняла для дойча важно иметь пространство для высказывания своего мнения, будет ли это мнение учтено — это уже другой вопрос. отсюда все эти дурацкие воркшопы с дурацкими досками, куда все клеют эти цветные post-it c очень ценным мнением по разным вопросам (а потом срам мастер переклеивает это по кучкам)

самое идиотское, что мне вспоминается, когда на воркшопе каждый выходил перед зрителями и надо было рассказать про свою любимую торговую марку из детства. ведущий воркшопа дойч видимо прожил всю свою недолгую жизнь в мире розовых пони и не ожидал, что бывает детство в ГДР или СССР (к слову это вызвало у него странную реакцию — что то похожее на брезгливость)

У меня воркшопов было настолько много, что я на сегодняшний день согласен тракдрайвером работать, лишь бы больше не посещать воркшопы в таком количестве

У нас были и листики, и фломастеры, и доски, и опросники... Бывали недели когда из спринта в 10 рабочих дней на продуктивный девелопмент оставалось 3.5-4 дня...

На последнем проекте это заменилось на miro-board и онлайн составление всякой ерунды — монстрики, прически, персонажи из мультиков, рисовали зверушек-маскотов, рисовали зверушек-аватарок, собирали пазл, и т.д.. Самый топчик был — резиновые водяные уточки на дейли (браузерная флешка), заплыв на скорость.

свою любимую торговую марку из детства

Так запросто выходиш и «Беламор канал». Ну хотя скорее
Кури Opal и ... отпал, потом прогрес и он воскрес. Рондопи — никто стрелять не будет, побрезгуют. Союз-Ополн. Потом правда не модно и бросить тоже челендж.

бывает детство в ГДР

Кстати из того детсва которое совсем — ГДР товары еще достать надо было. Говорят самое крутое было електро гитары Musima, за ними охотились профессионалы.
Из этих всех приколов, когда спрашивают про любимого супер героя — Капитан Пронин ставит в тупик www.youtube.com/watch?v=T5e2GfbxTcA
Странно что этим англичане занимаются, с немецкими клиентами всегда по делу разговоры были.

Говорят самое крутое было електро гитары Musima, за ними охотились профессионалы.

на том воркошопе кто-то говорил про гитары, марку я не помню, но все так понимающе кивали

насколько я поняла для дойча важно иметь пространство для высказывания своего мнения, будет ли это мнение учтено — это уже другой вопрос. отсюда все эти дурацкие воркшопы с дурацкими досками, куда все клеют эти цветные post-it c очень ценным мнением по разным вопросам (а потом срам мастер переклеивает это по кучкам)

Це прямо національний спорт. Добре хоч, наші ці воркшопи проводять в різних цікавих місцях, навіть на Майорці. І кормлять добре :)

Щоправда, бувають і страшні моменти, коли мене в кінці питає головний бос: «Ну як тобі наш воркшоп?».

Це прямо національний спорт. Добре хоч, наші ці воркшопи проводять в різних цікавих місцях, навіть на Майорці. І кормлять добре :)

Можеш в приват кинути назву компанії, це ж яскравий red flag у тій ситуації у якій зараз знаходиться Німетчина :-) не буду до вас аплаітись :-)

«Ну як тобі наш воркшоп?».

ну стандартно же — все замечательно, жду с нетерпением следующего раза

І кормлять добре :)

на каком то из воркшопов на последнем раунде стол с едой поставили между ведущими и публикой. первые минут 5 еще ради приличия слушали, а потом понятное дело да кому нужен тот воркшоп, когда на столе конфеты

Та не надо бодаться, надо голосовать за или против

чому українці не люблять низову демократію, а як же козацька кров оце все

чому українці не люблять низову демократію, а як же козацька кров оце все

Там проблема в іншому, ці збори можуть бути на 4 години і топіки можуть можуть бути: «Забудовник посадив дерево на метр вправо і тепер у нас на 5.67% менше світла у вітальні, ніж ми розраховували» або «двері у підвалі важкі». Це реальні топіки з мого мітингу.

«Забудовник посадив дерево на метр вправо і тепер у нас на 5.67% менше світла у вітальні, ніж ми розраховували» або «двері у підвалі важкі»

Зате не приватний будинок, не треба раз на рік листя прибирати і раз на рік сніг )))))

Есть флексабельность с арендой

По факту не очень. Платил скажем 1к, жил не тужил, тут надо переехать, а на новые контракты вынь да полож от 2к и переезд уже не кажется такой прикольной идеей.

Самая лучшая стабильность была дома, потому что там за плечами уже были бетонометры

А тут мы все работаем на возврат своего статуса который был у нас дома (по факту мы только приблизимся к тому статусу)

А тут мы все работаем на возврат своего статуса который был у нас дома (по факту мы только приблизимся к тому статусу)

бери пример с дойчей, вернее с половины дойчей — которые вообще не знают что это такое. статус какой то...

уже были бетонометры

У меня не было :-(.
Ещё и жене филологу и нищеброду по образованию там здесь внезапно начали платить деньги и рекрутеры начали охоту. В общем нам нужна ещё одна жена для хозяйства.

У меня не было :-(.

Может поэтому и уехал
А я на ногах норм стоял дома и переезд дался нелегко )

Та он никому нелегко был. Ну как-то пережили. Плюс отслужил в армии в 2014 первую волну, понял что так просто от нас не отстанут и после дембеля трактор смазывал очень тщательно, и пусть местные жуки и моренцы сделают самофелляцию, я свой долг отдал и 5% меня не задержали.

потому-что нищебродам в долг не дают

та главное чтобы подсрачника не давали, а в долг — то как нибудь можно пережить

можуть продати — це якщо хтось купить )

так гарантій ніде немає, усюди ризики. Фантики у якіх ти тримаєш свій мільйон теж можуть обернутися на туалетний папір. Але якщо будинок не далі ніж 800м від моря з температурою води не нижче ніж 26 градусів за шкалою целсія, то хочаб один покупець на нього знайдеться.

Це якщо він зі своїм мільйоном зможе тису переплисти.

за мільйон його крізь тису перепливуть

Це називається «assets rich, money poor» phenomenon.
Але будь які активи можна запросто перевести повністю або частково в готівку. У випадку будинку Home Equity Loan (HEL) або Reverse Mortgage. На сьогодні фінансові інструменти існують на будь який випадок і на будь-який поток грошей. І так, якщо у людини в Мюнхені чи Лондоні є своя нерухомість не в кредит яка варта мільйон то вони мільйонери. Бо їм як мінімум не потрібно витрачати десятки тисяч євро чи фунтів на аренду (на відміну від людини у якої цієї нерухомість немає або вона в кредиті)

BTW Там податки на ту нерухомість такі, що іноді арендувати дешевше виходить. Та це як з власним авто — в принципі можна і на таксі їздити і буде значно дешевше, та це інший рівень вживання зовсім.

Не знаю, може це тебе здивує, але коли ти орендуєш нерухомість то ти теж сплачуєш податки на неї, вони у ціні оренди.

То таке можна сісти із калькулятором та усе порахувати, бо ціна володіння нікуди не дівається. Ремонти різні, податки тощо. Тут чисто психологічні аспекти є. Ну тобто — що раптом не доведеться збирати монатки та переїздити з родиною бознакуди, бо підняли ціну аренди чи просто у лендлорда щось змінилось. Та на ринку так само повно дорогих домів які дістатись банку, а власникам довелось переїхати. І нерухомість напевно була навіть виплачена, але прогорів бізнес наприклад і банк забрав у банкрута усю власність. Тобто усе відносно. Нерухомість однаково може бути як активом так і пасивом. Саме тому капітали рахують саме від власності на активи та їх ліквідність.

Не буває оренди яка на довгий термін не вигідна лендлорду, це я без калькулятора можу сказати. Далі не коментую бо це вже якась езотерична тема пішла

Далі не коментую бо це вже якась езотерична тема пішла

Так www.youtube.com/watch?v=Ho2zfuJJJfg
youtu.be/xCUCJ3kjoAc?t=1502
З нещодавнього в цьому відолсі десь сказав www.youtube.com/watch?v=1G4984w8uNc зараз ситуація ще погіршилась.

тобто якісь 8-мі річні відосики кацапа мають щось довести ?

Будинки які забрав у хазяїв банк, бачів? Яка різниця це сталось після кризи 2008 чи в якись інший час? 2. То громадянин США, що там живе більше 10 років, вони усі звідкись переїхали крім індіанців.

забрав і забрав, а як воно має бути якщо неспроможний платити ? як у нас, валютним інвесторам простили іпотеку по старому курсу ?

То громадянин США, що там живе більше 10 років

Що цей кацап робить у США, ще треба розібратись. Можливо на ху*ла працює. Власне, як і те, що ти тут робиш з таким контентои ;)

о їм як мінімум не потрібно витрачати десятки тисяч євро чи фунтів на аренду

вони міліонери тому що в них є ассет вартістю у міліон баксів, все інше то якась розумова гімнастика. Ліквідність цього ассету, та разики, це вже інша розмова.

Згідно цьєї логіки якщо я живу у будинку вартістю у міліон басів, то я не міліонер, якщо я продав будинок, вклав грощі у (наприклад) SCHD і арендую житло на дівіденди, то міліонер. Як на мене різниця між першим та другми не суттева, я відкоремлювати якось екьюті у primary residence не має сенсу.

Продають на пенсії оце житло, переїзджають потім на південь европи і не параться ні за що. А ти до смерті будеш випалювати очі жабасриптом.

Це абстрактна вартість, якою треба зуміти скористатись. Для чого за тим же Баффетом треба бути професіоналом або принаймні якісним аматором forbes.ua/...​investoriv-29082024-23304

це в загалі стандартна практика в штатах, назбирати екьюті у будинку та наскирдувати грощі у 401k. Дочекатися коли діти розїхалися по універам, продати будинок і переїхати у флоріду, або ще кудись у дешеві іпеня на пенсію.

Напевно коли в людини є декілька мільйонів в кеші — то по капіталам це мільярдер, скоріше навіть мульті мільярдер. Взагалі з інфляцією долара старі поняття вже не так добре діють. З урахуванням інфляції, статики Джон Девісона Рокфеллера першого мільярдера — перевищували би 500 мільярдів доларів. Статки Бернар Арно оцінюється в 233 мільярди, Ілона Маска 195, Джефа Безоса — 194. Тобто найбагатші люди сучасності, по активам — в двічі бідніші за Рокфеллера. Мільйон доларів 2024 року — це $54400 1924 року, або $133000 1972 року.
Тобто щоб вважатись мільярдером в термінах початку милого століття — треба мати капіталів в пів трильйони. Тоді ваші нащадки зможуть будувати Манхеттен. Оскільки це зараз трапляється лише в Китаї та Дубаї — то найбільші реальні капітали на планеті, напевно там.
А мільйон сьогодні то таке — upper середній клас.

А мільйон сьогодні то таке — upper середній клас

В деяких локаціях...

Тут можна вставити акедот про швейцарський банк і бідність. Але 1 мільйон net worth на домогосподарство в ніякий upper middle class в Цюріху це домогосподарство не віднесе.

Приходить іноземець у швейцарський банк:

— Я хочу покласти гроші на рахунок.

— Скільки хочете покласти?

Іноземець пошепки:

— Три мільйони доларів.

Клерк:

— Ви можете говорити голосно, бідність у нас не вважається пороком

Я би тут вставив фрагмент з Хрещеного батька. Для Дона Карлеоне мільйон — це було ніщо, і заробляв він на легальній торгівлі оливками з Греції.

Сучасні мільярдери живуть у кредит під заставу якихось акцій. Щоб податки не платити. В них немає кешу))))

А це звідки ? forbes.ua/...​tropi-ssha-17072024-22452
Чверть мільярда вдонатили.

Китаї та Дубаї — то найбільші реальні капітали на планеті

Погугліть китайські tofu dreg-и. В Дубайську не краще, якщо чесно.

З урахуванням інфляції, статики Джон Девісона Рокфеллера першого мільярдера — перевищували би 500 мільярдів доларів. Статки Бернар Арно оцінюється в 233 мільярди, Ілона Маска 195, Джефа Безоса — 194. Тобто найбагатші люди сучасності, по активам — в двічі бідніші за Рокфеллера.

Населення Землі теж зросло в 5 разів. Статки найбагатішої людини вже проіндексовано — 500 млрд. Маск та Безос мали б мати 500/5 — 100 мілліардів. А мають 200. Багаті все ж таки стають ще багатішими.

По низці інших показників і справді ситуація дуже близька до аналогічної 100 років тому. Тоді була велика депресія, зараз велика рецесія теж пов’язана з дуже великою долею монополій на ринку. Той же Amazon та низка інших великих світових ретейлерів типу Alibaba — реально викинули з ринку дуже багато середніх підприємств, що в свою чергу почало призводити до складності реалізації продукції також середніми підприємствами.
100 поків тому теж була дуже сильна монополія, ще дужча за поточну. По факту дуже невелика кількість людей — Рокфелери, Моргани, Форди та Родшильди, контролювала мало не усі капітали світової капіталістичної економіки. Зараз трошкі ліпше звісно не 4 родини, та теж величезна концентрація ресурсів в руках дуже небагатьох. Тоді з першої світової ситуація виходила в другу світову і багато хто це розумів. І зараз теж друга холодна — від третьої світової бар’єр у вигляді ядерної зброї ( Ейнштейн та Опенгеймер рівно як і Курчатов, Харітон та Сахаров генії). Просто замість СРСР як флагман — Китай, вони з федерацією вони місцями помінялись, то Мао був другим номером, а тепер навпаки Сі першим.
Той же Майкл Бьюрі, та насправді і купа інших аналітиків з різних джерел історики тощо, чітко казали, що це не може нічим іншим крім війни скінчитись. Коли Бьюрі це писав, я думав він якусь фігню городить, виявляється то було не фігня. А також психологи з’ясували, що це особливість психіки — ми дуже не любимо коли нам надають неприємну для на інформацію дуже оптимісти, стараємось як страуси не робити конкретні дії на упередження — а зробити вигляд що усе ок. З маніпуляціями на ринку іпотечних кредитів 2008, теж як відомо уся було відомо, але ніхто не хотів слухати.

Той же Майкл Бьюрі, та насправді і купа інших аналітиків з різних джерел історики тощо, чітко казали, що це не може нічим іншим крім війни скінчитись

До ти що? :) і що, була вже війна, чи як? :) Можливо він навіть сказав коли буде?

ніхто не хотів слухати

Майкл Бюрі, кожного року видає прогноз на маркет краш. Наразі, він передбачив добрий десяток з двох-трьох :)

Ти колись читав про хлопчика, який кричав «вовк»? :)

регулярно надсилати електронні листи на централізовану електронну адресу з маркованим списком з п’яти речей, над якими вони працюють. Іноді Хуанг відповідає на ці листи безпосередньо, щоб дізнатися більше деталей або роздати вказівки.

BTW Це метод Лі Яккоки, а ще раніше Наполеона та Цезаря тільки звісно без електронних методів.

В минулому році було 230%, в цьому році капіталізація зросла на 15%.. Насправді то фігня і лише показує в якому стані фондовий ринок (тобто в дупі, ринок шатає трейдери кидаються бездумно в будь що і надувають пузирі, це стадна поведінка), капіталізація стрибає — це абстрактна вартість, за яку ніколи ті акції не продати — бо сам факт продажу змінить ціну. Інша справа що вони оприлюднювали результати виторгу і прибутків, які були рекордними — 10 мільярдів доларів. Це безумовно привабливо, бо акції гарантовано приноситимуть прибуток.

Не дуже зрозумілий ваш коментар. Працівники отримали на початку 2019 року акції з розцінкою ~$3.5 за акцію, з того часу ці акції давно завестились і їх без проблем можна було продати продати раніше чи зараз. Хто свої не продав і тримає по сьогоднішній день може продати їх дуже легко десь по ~$128.

Продаючи акції NVDIA навіть на кілька мільйонів ви навряд зміните суттєво ціну, якщо ви звичайний працівник. Їх щодня продають\купують на ~350 мільйонів, тому мільйон чи пара — це капля в морі.

forbes.ua/...​investoriv-29082024-23304
Здійснили викуп акцій на цілих 50 мільярдів (не певен що тільки у співробітників занадто велика сума і капіталізація покаталась вниз) і ціни впали.
А в цілому власникам бізнесу завжди дуже не вигідно розмивати свою частку в компанії, зазвичай робиться усе можливо щоб зайві акції не потрапляли на ринок. Чому ? Да банально контроль над компанією можна втратити. І потім як того же Стіва Джобса ради директорів, підставлена IBM тобто конкурентом, може викинути з власної компанії.
Тому векселя дуже рідко коли перетворюється на акції, їх викуповують.
Коротше якщо прояснити коментар чітко — акції S and P 500 зараз мають волатильність 10%, що робить їх вкрай ризикованими. Ринок шатає станом на зараз.

Зараз попрацюють поки воно гаряче, а потім коли бульбашка лусне, зможуть і відпочити.
По моєму супер раціональний підхід.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

До війни я теж заробляв більше мільйона гривень на рік на галері — і не мав часу не те що їх витрачати, а навіть подивитися нові фільми не кажучи про серіали!
Зараз я згадую той час і розумію що роками день у день на роботі були однакові: прокинувся, зібрався, поїхав в офіс, сидів щось робив, ввечері відчуття що нічого не встиг, поїхав додому, приїхав щось поїв, крізь сон щось почитав чи подивився — заснув. За 20 років можу яскраво пригадати тільки відпустки.
Після звільнення з галери — ніби вийшов на волю після тюрми. Відкрив рейтинг кращих фільмів — почав дивитися що я у житті пропустив. Подивився декілька серіалів — і зрозумів що це справді може бути цікавим такі довгі історії (якщо у тебе є час за ними слідкувати). Навіть місто змінилося за той час поки я їздив тільки між домом та офісом. А скільки цікавих речей я знайшов просто маючи зайвий час позазирати по шафах! Там знайшлося багато того, що купував у відпустках — а потім ховав у шафу і забував на роки.
Найгірша в’язниця — вона у нашій свідомості: ця клята рутинна робота, цей незкінчений цикл однакових сірих буден робить з нас біо-роботів. Треба просто відкрити шафу аби знайти якийсь цікавий сувенір — але на це «нема часу» роками. Мені іноді здається що я за ті роки протоптав стежку у квартирі, якій ходив кожен день як зомбі.
Зараз у мене кожен день починається з того, що я ОБИРАЮ що буду сьогодні робити: якщо хвилі досі великі — піду гойдатися, якщо не дуже — може буду плавати на матраці, якщо погода не дуже — то може буду увесь день читати у ліжку фантастику, ще треба подивитись що нове з фільмів та ігор вийшло, або якщо нічого цікавого — то завжди можна подивитися Discovery, або зазирнути на ДОУ.
Я не розумію людей, які нудьгують! Навіть маючи одні тільки книжки — вже вистачить цікавого на усе життя. А скільки усього різноманітного є на Землі. І усе це можна побачити просто не вилазячи з гамака. Майже абсолютно безкоштовно.
Отже коли тобі пропонують продати роки свого життя за мільйони — це добре. Але важливо вчасно зупинитися — інакше виявиться що мільйони вже десь «згоріли» за ці роки, і побачити життя часу вже не залишилося.

Тут є певна різниця. В людей є векселі на акції навіть не самі акції (привіт від Джона Рокфеллера — батька монополії, це він таке придумав) і ці акції абстрактно вартують на ринку якусь велику суму грошей. На ділі в них нема нічого і вони працюють з усієї дурі щоби просто залишатись на місці (бажаючих працювати в модній компанії багато), трохи просто краще ніж від зарплатні до зарплатні, швидше від виплати кредита до виплати кредита. Роберт Кіосакі назвав це — щурячі перегони, Карл Маркс — експлуатацією трудових ресурсів капіталістом :) Саме виробництво компанія перенсла в Тайвань, бо так дешевше знаючи про усі ризики (тобто якщо Китай атакує, то в світі не стане левиної частини електронних чипів, і ціна на те що виробляється поза Тайванем злетить в небеса). Уряд Тайваню інвестував у виробництво і можна не витрачатись на побудову заводу в США як це зробив наприклад Intel, тобто перемогти в ринковій конкуренції за рахунок іноземної робочої сили та іноземних урядових інвестицій. На цьому в принципі стоїть група республіканців, що харош — це перебір вже. Простий американець вже не може собі дозволити житло, погано харчується, що з молоді нема кого набирати в армію просто посадка по антропометричним данним і т.д. і т.п.
Ну а мільйони гривень це як мільйони Сомалійських Шиленгів або японські Єни, на них не можна придбати стільки же товарів та послуг як на долари : США, Фунти Стерлігнгів або Євро.

вже не може собі дозволити житло, погано харчується, що з молоді нема кого набирати в армію

Нагадує якусь країну :)

43,8% жінок і 41,6% чоловіків в США хворіють на ожиріння в 2024 році. 21,2% та 16,9% в 1990 році. Головна причина — раціон з нездорової їжі, багато : цукру, крохмалю, фруктози та інших швидких вуглеводів, занадто багато солі та консервантів і т.д. і мало білку. Тобто за харчами багато штатів належно не наглядають (Техас, Флоріда і низка штатів — наглядає).
В тій країні де вам нагадує, має 20% населення навпаки харчується з недоліками тобто недостатньо.
Але Україна тут взагалі третій світ, середньо статистичний українське домогосподарство витрачає 42% доходу на харчі. 6% домогосподарств має дохід вище 1000 євро на місяць. З гарного района Києва цього звісно не видно, але така статистика є.

Так а сказати ти що хотів? Ну ти ж вкурсі, що ця жрачка яку ти описав — уоштує дорожче, ніж скажімо натуральна курятина, чи капуста. Тобто, логічний зв’язок пропав десь тут:

рахунок іноземної робочої сили та іноземних урядових інвестицій. На цьому в принципі стоїть група республіканців, що харош — це перебір вже. Простий американець вже не може собі дозволити житло, погано харчується

Ну та жрачка, це те що продається массово в магазинах чи доступних для мас місць харчування. Тобто не здорове лайно. По суті певним корпораціям дозволять торгувати не здоровим лайном і збільшувати прибутки. З одного богу — капіталізм, кожний сам за себе. З іншого боку було визнано, що це має дуже негативні наслідки на усю націю економіку та державу. Елементарно провалюється рекрутинг в армі, не вистачає білих — бо вони просто не проходять медичний огляд та не здають нормативи по ФІЗО. Багаті — які слідкують за харчуванням, самі не йдуть в армію крім зазначених південних штатів. Вони йдуть наприклад в NVidea. (BTW Серед моїх знайомих хто поїхав в США декілька людей зокрема в Долину і тут були худющі, там наїли таку ряху, що довелось лікуватись).

Ну та жрачка, це те що продається массово в магазинах чи доступних для мас місць харчування

Ще раз, високовуглеводна жрачка в магазині — коштує дорожче ніж дешевий сегмент мяса/овочів.
Тому це не питання грошей, а питання відповідальності в харчуванні.

дуже негативні наслідки на усю націю економіку та державу

Саме тому, США потрібні мігранти і це нормально.

не вистачає білих

Нижчий обеситі рейт за юілих — лише в азіатів. Знову щось не те з логікою.

істіно вам говорю 22-го травня 26-го року долару кірдик

Та ХЗ, дивлячись хто виграє вибори і яку політику буде впроваджувати. Що Фунт Стрелінгів перестане бути резервною валютою напевно теж ніхто не думав, але це сталось. Якщо зараз будуть розганяти інфляцію і друкувати далі то і швидше буде кирдик і дефолт буде і друга громадянська війна буде 100%. Для цього є усі перед-посилки вже були і BLM з серпом та молотом та погромом Капітолію хунтою. Нещодавно Трампа намагались пристрелити, це був псих. А якщо буде не псих і попаде ? Швидко дізнаєтесь — що з цього буде. Усі збройові блогери з південних штатів, вже сказили — що буде. Техас та Флорида будуть від цього в захваті. А якщо в Гарріс стрілятимуть? В Кеннеді між іншим попали, так що ще буде.

друга громадянська війна буде 100%

Тримай вкурсі :)

мене завше цікавило як там у вас у ссср усі люди принципово вгашені особливо що стосується америки як там правильно бути при цьому реального знання за тої самої америки нуль цілих і то виключно за останні два дні що передавало радянське телебачення газета правда теле марафон української національної соціалістичної республіки незалежної

дежавю ))

youtu.be/6g0IKY24ukE

Да ну, ви типу звалили і тепер усе знаєте. З офіса до дому з дому в офіс, а тут бац і лейаут через крах фондового ринку чи ще якісь зміни. А ще забрали візу анулювали грінкарт і т.п. та нервовий зрив (бо гірше що може статись — доведеться переїхати з «уютного Брайтону»). А скажімо Тіньков взагалі виходив з громадянства, щоб податки не платити. Йому пофіг, він мільярдер. Щоправда суддя пояснив, що з Америкою так не можна і правильно зробив там багатьом мільярдерам, гангстерам і т.д. Америка пояснює, що так не можна. В цьому її сила і краса і за це повага. В срср — тут так анархія, хто сильніший той і правий.

а тут бац і лейаут.

хуже товаріш солосни тунца )) а тут бац і смерть ))

... це там у вас в Родіні патріотів питаєш «чувак тобі ж самому майже 60 а ось демографічна крива яка прямо показує що за 15 років вже всьо воювать вже ні кому то як же ж ви воювать збираєтесь ще 100 год до самой перемоги?» бо вони там в Родіні вашій патріоти впевнені що

З офіса до дому з дому в офіс, а тут бац і лейаут.

це єдине що буває особливо там де

ви типу звалили і тепер усе знаєте.

дежавю часів старого доброго ссср я кажу же ж )) це коли усср ще не був усср(н) «незалежним»

Да ну, ви типу звалили і тепер усе знаєте

Ні, не все. Але це більше ніж ніхуа :) я думаю, ти би вже мав зрозуміти, яку ахінею ти несеш в кожному другому пості.

о комент апдейтнули зара почитаю...

А ще забрали візу анулювали грінкарт і т.п. та нервовий зрив

грінкард не можуть анулювати ну хіба що ти руський шпигут як от тов. тінкофф ))

А скажімо Тіньков взагалі виходив з громадянства
бо гірше що може статись — доведеться переїхати з «уютного Брайтону»

імхо ти за америку такі справді знаєся з радянського телевізора який певно знову увімкнули у національній соціалістичній республиці

... для контексту «уютного брайтона» дозволяє жити якраз буквально за гроші хоча і на відповідному соціальному дні такіх саміх руських як ти товаріщ але жити якраз норм якраз навпаки туди їхати «дауншифтити» там харашо ))

В срср — тут так анархія, хто сильніший той і правий.

в ссср сильніший і прав лише Президент Володимир Володимирович та Президент Володимир Олександрович ))

лише він показує що в телевізорі у ссср

Шкода що українці цього не побачать. Якщо далі воювати то до 2026 року останній українець вже загине на війні.

краще загинути на війні ніж жити сліпим близоруким −6 знаючи що замість такого життя міг би загинути на війні

Так в добровольці — в чому питання то ? Чи слабо ? Ссиш ?

Ссиш ?

ні зараз вже ні проходжу реабілітацію вже замєтно краще ну і власне як такого енурезу як такого не було а лише певні но конкретні питання з частотою що вже ставило питання планувать логістики як то буквально «від посцять до посцять і так по колу»

Так в добровольці — в чому питання то ?

ні нема питань хіба що мене не візьмуть бо старий уже навіть за умови що пройду тести фізичної придатності все одно не візьмуть

Чи слабо ?

тож як не пройду по вікам і по тестам то певно вважати таки «слабо»

43,8% жінок і 41,6% чоловіків в США хворіють на ожиріння в 2024 році. 21,2% та 16,9% в 1990 році. Головна причина — раціон з нездорової їжі, багато : цукру, крохмалю, фруктози та інших швидких вуглеводів, занадто багато солі та консервантів і т.д. і мало білку. Тобто за харчами багато штатів належно не наглядають (Техас, Флоріда і низка штатів — наглядає).

Це — повна фігня про «нездорову їжу». Справжніх причини ожиріння усього 2:
1) Метаболізм. Існують люди які можуть жерти скільки завгодно, але організм засвоює тільки частину — отже вони не товстіють. А є люди у яких організм засвоює усе що з’їв на 100%. Хз від чого це залежить — іноді міняється з віком.
2) Кількість калорій. Якщо організм засвоює більше калорій ніж витрачає — він буде набирати вагу. Тобто можна їсти забагато «корисної» їжі і товстіти, або їсти тільки «нездорову» їжу — і худнути якщо витрачати більше калорій.
Я увесь свій вік мав зайву вагу. Навіть у 90ті, коли родини харчувалася переважно картоплею з власних городів. Просто мене з дитинства змушували їсти якомога більше — а калорії є у будь-якій їжі. Навіть якщо їсти лише сирі овочі та фрукти і при цьому сидіти за компом — усе одно будеш набирати вагу!

В тій країні де вам нагадує, має 20% населення навпаки харчується з недоліками тобто недостатньо.

Таке було тільки за часів Голодомору. На щастя в Україні така родюча земля, що якщо тільки червоні комісари не заберуть їжу — то навіть з клаптика городу вже можна себе прогодувати. У 90ті ми ходили по місту і просто збирали що виросло на плодових деревах. Навіть якщо мати зимою тільки консервований яблучний сік — то вже ані голод ані цинга не загрожують.
Так — більшість Українців у 90ті їли м’ясо чи рибу тільки на свята. Але навіть самою картоплею та макаронами можна наїсти велике пузо — повірте мені!

Хз від чого це залежить

Від гормонів це залежить здебільшого інсуліну, і їх балансу. Велика доза швидких вуглеводів, та вплив солі на підшлункову на це впливають як і спосіб життя звісно — бо мускулатура та нервова система випрацьовує різні типи гормонів. Тим не менше харчування разом із фізичною та мозковою активністю головні чинники. І так за цим реально дивились і дивляться одні та закривають на це очі інші. Максимально цим займаються в Японії та Південній Кореї як на рівні бізнесу так і загально державному, також став займатись Китай. Результат усі бачимо.

Максимально цим займаються в Японії та Південній Кореї як на рівні бізнесу так і загально державному, також став займатись Китай. Результат усі бачимо.

так зі свіжого від саміх японців у них там певна «дівчача епідемія» бо дівчата (я так зрозумів мова за школярок старшої школи якраз ті що у гольфах та спідницях) відмовляються нормально їсти бо «стандарт краси» то «не бути товста»

то навіть з клаптика городу вже можна себе прогодувати. У 90ті ми ходили по місту і просто збирали що виросло на плодових деревах. Навіть якщо мати зимою тільки консервований яблучний сік — то вже ані голод ані цинга не загрожують.

до речі гарна думка запровадити податок на власний город та на плодові дерева щоб змусити людей працювати замість порати на своєм городі та їсти своє уникаючи таким чином принципу «або працюєш або воюєш»

більшість Українців у 90ті їли м’ясо чи рибу тільки на свята.

і на свійську тварину і на птицю податок і на свята теж податок

Але навіть самою картоплею та макаронами можна наїсти велике пузо — повірте мені!

там певні залежності від метаболізму схоже і то на конкретні продукти так для себе я звернув увагу що рис (різного калібру як то виявляється рис басматі корисний для діабету) він багато більш дієтичний за ті самі пиво з чіпсами як у порівнянні при чом як за цифрами (теоретично пиво має десь 42 кал на 100 грамів але на 1 літр то вже 420 кал) так і за практичними спостереженнями ))

До війни я теж заробляв більше мільйона гривень на рік на галері

Сорі бобре, але твій мільйон на галері, навіть по курсу 25-27 у 16-21 роках, це взагалі ні в яке порівняння із мільйонами зелених та можливостей їх інвестицій/вкладу/витрат які мають працівники NVIDIA та інших компаній цього ж рангу, перебуваючи в країнах першого світу.

Рахували вже давно, виходило краще саме з позиції маржинальності. Податок в США прогресивний, після 210+ тисяч в рік — 37% федерального, після цього податки штату на усе, найдорожча — Каліфорнія. Витрати на харчування — значно більше у процентному відношенні, на житло приблизно однаково (що там 10 років накопичувати/виплат що тут), зв’язок, медицина та низка іншого в Україні було значно дешевше. Таким чином ІТ-шник після усіх виплат мав більше на вживання в залишку, ніж ІТ-шник в Долині — хоча звісно якість подекуди не найкраща. Тому зокрема і Nvidea теж придбала фірму в Україні і відкрила філіал. Але засада була там де вона є і підкралась дуже помітно. В цілому TSC по суті в аналогічних умовах.

Наче на акції нижчі податки ніж на ЗП? Та якщо ЗП досить велика, то там значна частка в акціях. Тобто це краще для накопичення, а базової частини повинно вистачати на їжу, оренду та інші базові речі.
Наприклад у Польщі акції оподатковуються за ставкою 19% та наче без від рахувань на пенсію та лікування. Що значно краще ніж звичайні 35-40% з кешу.

По-друге, акції можуть не обкладатися податком одразу, а тільки після продажу. Не знаю подробиць, послухав би як воно в залежності від країни (штату) та типу акцій.

Так але за акції житло наприклад не придбати, власне як їх не можна і використати у якості залогу при оформлені іпотечного кредиту. А векселя на акції — взагалі не вартують нічого, це морква перед віслюком, щоб люди не бігали від контори до контори, при чому усеодно хедхантери стали пропонувати компенсувати ті векселя. Часто ті переманювання робляться з ціллю просто нагадати конкурентам, спричинивши кадрові проблеми в колективах і вийти на ринок раніше за них. Це одна з причин масових лейофів. А житло в Долині має ціну, коли прийнятне для середнього класу це десь 4.5 мільонів долларів. От в виходе — щурячі гонки, коли лабораторний щур бігає в колесі. Ніби і багато заробляє в порівнянні із загальною статистикою, але усеодно нінащо не вистачає і ще бомжі розбили скло машини і витягли магнітолу.
Якраз пандемія усе зламала — народ просто почав звалювати з дорогих місць, залишивши офіси пустими. Видалена робота кардинально змінила бізнес, кікстаретри та інший краудфакндінг міняє венчурний капіталізм тощо. Це дуже багато кому сильно не подобається.

Але ж акції можна продати і мати то й же кеш що й зарплати? Не бачу проблеми з покупкою хати чи взяття іпотеки

Так нема не ніяких акцій, тобто реальної долі власності в компанії. Є по суті боргова розписка, при чому з умовами не звільнятись і переходити до конкурентів. Після наступу якогось періоду — веста, скажімо раз на три роки, ті векселя гасять зазвичай власники компанії тут же і викупають усе і зовсім не по тій ціні, на яку розраховував робітник, бо розвивати долю власності в компанії в тим більше не контрольовано на ринку — це величезна дурість, так можна втрати контроль над компанією. Це дуже давнішня схема Standard Oil, чомусь легальна, по факту це монопольна дія на ринку праці. Взагалі — Рокфеллер, Морган, Форд, Єдісон та Родшильди досі задають тренди сучасній бізнес поведінці. Усі методи винайдені ще ними.

Я не питав про векселя :) Векселя то папір, то і так зрозумліо. Я кажу про акції, котрі ти завжди можеш продати. Векселя насправді не прям вже й супер розповсюджені, з того що я бачив.

RSU, RSA, PSU, PSA, ESPP, опціон та фютчерс і т.п — це усе форма боргової зобов’язані тобто вексель. Тобто власник компанії надає письмове зобов’язання надати вам право власності, або викупити право власності у компанії з різними умовами, здебільшого на звільнятись і не переходити до конкурентів на більшу зарплатню, через якись час. З одного боку — це ніби мотивація краще працювати і мало би мати форму премії, тобто є базова ставка in cash та мотиваційний пакет, щоб краще працювалось. На ділі усе стало тим — що робітник сам кредитує роботодавця в його конкуренції на ринку праці, тобто по суті монопольна дія. Не дивлячись на те — що це винайшов ще Джон Рокфелер, це досі легально.

RSU, RSA, PSU, PSA, ESPP, опціон та фютчерс і т.п — це усе форма боргової зобов’язані тобто вексель

Це або дуже сильне (занадто) спрощення або образа на фондовий ринок людини через свої персональні обставини.

Espp — employee stock purchase plan це право (не зобов’язання) купити деяку кількість акцій компанії щомісяця/щокварталу з деякими знижками (зазвичай ~10%). Їх можна одразу продати і покласти ці 10% discount собі в карман.

RSU — restricted stock unit. Це ті самі акції які видали людині. Їх вже видали по ціні ринку на момент видачі. Але є ця сама частина «restricted» яка накладає обмеження на користування цими акціями поки не пройде якийсь час і людина залишатиметься співробітником компанії (vesting). Вони існують в тому числі для retention. Зазвичай vesting якоїсь частини відбувається раз на місяць, або якщо їх небагато то раз на квартал і при бажанні їх можна одразу продавати і по факту зробити частиною щомісячної зп.

Options (Put або Call) взагалі до компанії відношення не мають (в тому сенсі що компанія не приймає участі в їз торнівлі). Це скоріше спір на гроші 2 трейдерів на те що ціна акції досягне або не досягне якогось рівня в якийсь проміжок часу.

В цілому ніщо з цього не «борг». Це все контракти і договори, кожний зі своєю умовою. Якщо зводити все до боргу то можна спробувати сказати що трудовий договір це теж «вексель» і роботодавець забов’язується вам його повертати щомісяця якщо ви будете робити роботу.

Options (Put або Call) взагалі до компанії

Я думаю він мав наувазі опціони не публічних компаній.
Хоча, це теж ніякий не вексель, а конкретна така собі частка в компанії. Просто її ліквідність нижча ніж в публічній компанії.

uk.wikipedia.org/wiki/Опціон
Опціон аналогічний по суті цінний папір, але з ще більшою волатильністю. Та тут ви теж по суті самі інвестуєте в стартап в якому працюєте, тільки своєю роботою. Такі опціони зазвичай краще усього працюють коли компанію поглинають.

ти ще й не грамотний ))

самі інвестуєте в стартап в якому працюєте, тільки своєю роботою.

ніт «інвестують» вони не своєю роботою але своєю зарплатою

Такі опціони зазвичай краще усього працюють коли компанію поглинають.

або не працюють бо отримують пропозицію від якої не можна відмовитися отримати замість одніх опціонів інші опціони щоб знову же ж таки буквально «інвестувати» знову же таки саме свою зарплату так і не отриману за рокі роботи у минулому стартапі але тепер уже у новий стартап типу більшій надійніший перспективніший і взагалі

Не завжди опціон перекриється опціонами, тобі можуть дати кеш, або сток публічної компанії, якщо публічна компанія викупила.

Може бути комбо — на вестед опциони дадуть стоки покупця і аквізішен бонус у вигляді вже опціонів на акції покупця щоб пару рочків посидів

Буває ще краще, до того що вище — викупляють ще й не вестед опціони ;)

Чувак. Я маю практичний приклад як це працює на своїй шкурі. Тому, я хочу запитати, що ти несеш :)

скажімо раз на три роки

Це де? Чому не на 30? :)

власне як їх не можна і використати у якості залогу при оформлені іпотечного кредиту

Можна. Margin loan.

пандемія усе зламала — народ просто почав звалювати з дорогих місць, залишивши офіси пустими

Зараз в моді RTO.

векселя

Те що дають це не векселя.

А житло в Долині має ціну, коли прийнятне для середнього класу це десь 4.5 мільонів долларів.

Навіть для долини це трохи перебор. У Цюріху такі самі ЗП як в долині але житло коштує 1.5-2.5 мільйони за нормальні варіанти для сім’ї 4-6 людей. Плюс податки нижче тому я думаю що 4.5М це невелика вілла 500кв м з басейном.

при оформлені іпотечного кредиту

Сум печаль, ти ж вкурсі, що під акції можна взяти кредит, з меншим відсотком ніж іпотека, правда? :)

з меншим відсотком ніж іпотека

Це де таке? Навіть у IBKR зараз 6+ відсотків (www.interactivebrokers.com/...​/trading/margin-rates.php), в США іпотека ще дорожче зараз?

6.43 останній раз як я дивився, плюс звісно залежить від кредіт скору

Ого, норм так. В мене в Іспанії вийшло 5+ у ІБКР проти 3.3 іпотека

преферред лендери дають 5.85 зараз, знайомі як раз закрилися на тому тижні

так, new construction 10 хв драйву від океану +26 )

Average morgage US 4.86% in Q4 2023

IBKR blended rate на 2М 6.23%. Але IBKR це не кредитна спілка, це фондовий брокер (через високу ставку центробанку процент високий, але він автоматично підлаштуєшься якщо ставка зміниться і ці відсотоки теж можна списувати з податків). Просто не треба там брати кредит бо це не їх основний бізнес, вони не оптимізовані для цього. Банк може запропонувати кращі умови і взяти акції як collateral.

Я в курсі що таке IBKR) якщо це не private banking, то ніхто тобі краще умови за IBKR не запропонує)

багаті не платять податки. якщо є необхідність продати акції та придбати на них житло будуть мутити щось навколо 1031, типу з свого Roth ira куплять інвестіційну нерухомість яку потім поміняють на праймарі резиденс і через це відкладуть виплату податків і так далі будуть ролліть цей ассет.

Десь читав що топ 500 свмей в США заплатили 8% податку на дохід за 2023... можливо звісно ЗМІ маніпулюючи якимось цифрами, але вражає

так у реальності РПЗ з середнім доходом і не платить ці усі відсотки. максимізує 401к, IRA, HSA, списує кредит за дітей, відсотки іпотеки з праймарі резиденс. і хоба, ефективна ставка на гросс буде вже 10 або нижче. а у дійсно багатих людей взагалі складні схемки, он як Пітер Тіль www.propublica.org/...​ollar-tax-free-piggy-bank

Тссс, ти ламаєш людям світосприйняття. Податки в США 50%, не треба сюди більше їхати :)

Податки в США 50%, не треба сюди більше їхати :)

Ще і пристрелити можуть якщо на своїй БМВ увімкнув покажчик повороту :-)

у штатах на бмв у більшості соккер мамки біля приватних шкіл, тому це не такий високий ризик

Вона ж кермом смикає, якщо не увімкнути на швидкості більше 70 км

Вона ж кермом смикає, якщо не увімкнути на швидкості більше 70 км

Лол
Чим новіше машина, тим сильніше я хочу назад у потяг і автобус

А змінити полосу дасть? Як воно проходить лосєтест? Може бути ситуація коли різкий рух праворуч на 100кмг безпечно, вона дасть це зробити чи у лобову поїде?

Дасть, lane assist там не такий жорсткий як в корейцях. Можна вирубити при бажаннї

А що в корейцях? Я взимку на Таксоні їздив, вроді все як у всіх :)

Майже автопілот, доволі агресивно посередині полоси КІА держала

Він же виключається, якщо заважає
Може тільки пілікати, але не мішати рулити по діагоналі

Усі вони відключаються. Але на дальняк було прикольно, з активним круїзом майже нічого не потрібно робити.

BTW Ходять слухи, що BMW та Mercedes-Benz G55 не поважають. Першу кличуть бм траблю, друге виглядає дивним бздиком емігрантів. Ну тобто це просто автомобілі, а не пафосна статусна штука яка показує приналежність до вищого економічного класу — бандитів. Автомобільна мода сильно відрізняється.

А ваг не поважають за дизельгейт (хоча імхо інших просто не спіймали на цьому) і за те що жере масло

І що з того? Навколо мене напевно половина машин це ваг. Що доводить те що машини чудові — відповідають ціні та досить reliable

Половини ринку не досягнув навіть Ford T. 2. Теж залежить від конкретної моделі та конструкції а не тільки від шилдику, автомобіль це агрегат. Скажімо сучасні Тойоти — не те пальто, хоча раніше так якість була дуже висока. Напевно пов’язано з тим, що в Японії з японським менеджментом збирають тільки люкс з великою доданою вартістю : Lexus, Lend Cruiser 200 і т.д. А також кіт кари, які користуються попитом в самій Японії. Інше виробництво перенесли де інде, наприклад в Індонезію.

Ти читаєш погано? :-)
Я написав що навколо мене, а не половина ринку
Не перекручуй

Ну так порахуй стільки то таких, стільки то таких.
Якщо по продажам станом на другий квартал 2024 в США подано: Ford F-Series 352 406, Chevrolet Silverado 275692, Toyta RAV4: 248295, Tesla Model Y 209000, Honda CR-V 196204, Ram Pickup 17952. Жодна з моделей WAG не потрапила в TOP 25 навіть, власне там нема в жодної європейської моделі. Тільки американці, японці і потрапила Kia Sportage 79753 одиниці
А от в EU топ : Dacia Sandero 143596, Volkswagen Golf 126993, Renault Clio 144623, Volkswagen T-Rock 111381, Peugeot 208 107097, Skoda Octavia 102945, Citroen C3 102945, Tesla Model Y 101181.
З усіх американців (хоча швидше китайців) тільки Tesla в Top 25.

Ну так порахуй стільки то таких, стільки то таких.

Я тобі про консорциум, ти мені про моделі )))

Я вже порахував усе
www.best-selling-cars.com/...​-best-selling-car-brands
Total German market: 2,844,609
VAG: VW 519089, AUDI 264880, SKODA 168561, SEAT 132624, PORSCHE 32832
Загалом 1117986
Що приблизно і відповідає тому що я бачу на вулицях )))

Глобально:
eftm.com/...​car-brands-in-2023-244605
9240000 з 78657911, що дорівнює 11.7% світу
Звісно у німеччині цей показник легко буде досягати 50%, особливо там де виробництво і програми ваг.

В Німеччині 4 найбільших авто-концернів.
По продажам
VAG — 34.6% (звісно дуже багато)
Mercedes Benz — 8.8%
BMW-8.9%
Ford — 3.5%
Решта інші виробники.
Що цікаво у самій Німеччині виробляється здебільшого : Mercedes Benz, BMW, Ford та MAN.
WAG Любить в ЄС — Чехію та Іспанію, по за ЕС дуже любить — Китай.

As of August 2024, Volkswagen is the leading car brand in Germany by new registrations, with a market share of around 19%. Mercedes and BMW follow Volkswagen in the rankings. However, Volkswagen sales have been declining in recent years. In 2023, Volkswagen sold 373,765 vehicles, which is 303,402 more than Hyundai, the last-ranked brand with 70,363 vehicles sold

Скажімо сучасні Тойоти — не те пальто

Достатньо того, що з Короли зробили СУВоподiбне щось, схоже на старiшi RAV4

імхо інших просто не спіймали на цьому)

Вродi нещодавно когось ловили. Але так, це тупо, фiзику регуляцiями не об’їдеш

Якщо регуляції не допомагають, то можна спробувати ще фарбу на картини в музеї розлити, може допоможе.

Рахували вже давно

Погано рахували, рахуйте ще раз lol

До війни я теж заробляв більше мільйона гривень на рік на галері
Після звільнення з галери — ніби вийшов на волю після тюрми.
Подивився декілька серіалів — і зрозумів що це справді може бути цікавим такі довгі історії (якщо у тебе є час за ними слідкувати).

Син брата свата кума сусідки під час війни заробляє в Україні майже чотири мільйони гривень на рік (8к по курсу 41) і нахабно дивиться серіали прямо в робочий час, поки дружина на вулиці з сином гуляє.

Є купа народу які живуть з бакнківськіх вкладів і взагалі нічого не роблять крім розваг. Саме так працює капіталізм, власне феодалізм подекуди теж. Одні пашуть з ранку до ночі, інші розважабться та «контролюють» і ніколи не задоволені. Таке є та буде в будь яких політичних режимах, питання тільки в кількості таких індивідів.

Це Ви маєте на увазі розробників ПЗ?
Жити з банківських вкладів і взагалі нічого не робити крім розваг, це, звісно, значно цікавіше ніж вишукувати час щоб подивитися серіал, я б так теж хотів. Щоправда, спершу хотілося б накопичити кошти на навчання своїм дітям в американських університетах з топ-10 світового рейтингу і придбати на південному сході країни де ті університети знаходяться собі та кожному з моїх дітей трьохспальні будинки неподалік від теплого океану, та навряд чи мені цього вдасться досягти, бо замість того щоб підвищувати свою кваліфікацію я бездарно витрачаю час на всілякі безглузді розваги.
Тож доведеться все життя ішачити на дядю як працівники компанії яку ми тут обговорюємо, тільки не маючи стільки коштів на рахунках як вони.

Задаю пряме питання — навіщо ви хочете своїм дітям навчання скажімо в Берклі, Ієлі (онлайн заняття рекомендую, щоправда скажімо курс з економіки швидше курс із інструментів доступних на біржі без будь яких знань про фундаментальні основи які надають можливість робити аналіз, курс в українському універі був з фундаментальних основ економіки але без пояснень механізмів біржі) чи Стенфорді ?
Я так розумію ви хочете надати дітям те що не мали самі і вважаєте, що саме це є запорукою успіху в суспільстві. Але світ докорінно змінився, ви зараз і самі можете підти в ті університети наприклад отримати MBA або якись інший post graduate. Це 150 років тому це була запорука успіху, бо переважна кількість людей була не освічена і попит на освічених людей значно переважав пропозицію. При цьому і Рокфеллер і Морган і Єдісон і Форд — вищої освіти не мали, закінчили курси і т.п.
Той же Павло Дуров, закінчив пітерській Універ і став серійним підприємцем та доларовим мільярдером. І що він отримав безпеку своїми мільярдами ?
Справа дещо інша, ми маємо надати відповідь як ми далі будемо жити в відповідно прийдешні покоління. Скажімо ті бунгало на берегу океану, будуть нічого не вартувати якщо треба буде сидіти в протигазі, а сам океан буде калюжею де плаває гори різного сміття. Відповідно новий світ — світ нової енергетики та нового маркетингу і інших знань.

Я хотів би щоб мої діти навчалися у Стенфорді, Гарварді чи інших американських університетах з топ-10 світового рейтингу, бо американські компанії, які славляться найвищими у світі заробітними платами, охоче беруть студентів тих університетів на стажування, а випускників — на роботу.

бунгало на берегу океану, будуть нічого не вартувати якщо треба буде сидіти в протигазі, а сам океан буде калюжею де плаває гори різного сміття

Тут важко сперечатися. Та якщо такого так і не станеться, буде дуже шкода, що я не придбав там житло.

Ну тобто ви хочете щоб ваші діти не були засновниками тих компаній, а щоб вони весь час працювали над чужими проектами і не мали особистого часу, при цьому над ними завжди висів Домоклів мечь лейаутів та і просто заміни через призму менеджера я вас вірно розумію ?
В тому і справа, світ докорінно змінився і міняється. Просто папірця по закінченні престижного вищу не достатньо. Стіва Джобса, Біла Гейтца, Марка Цукрберга — було виключено зі Стенфорду та Гарварду, бо вони займались бізнесом замість навчання. Спортсмени та зірки Голівуду чи шоу бізнесу отримують статки в сотні мільйонів і т.д. Це усе працює зовсім іншим чином. Так станом на зараз — це безумовно тупик, який виливається у війни. Тобто взагалі постає питання — у кого ті діти будуть і до живуть до коледжу і дітородного віку.

Припускаю, що для того щоб заснувати компанії з найвищими в світі заробітними платами, потрібен капітал значно більший ніж коштує навчання в американських університетах навіть з топ-10 світового рейтингу на зразок Стенфорда чи Гарварда.

Дивлячись що робити. Якщо аналоги існуючих продуктів, навіть з альтернативною технологією — то так треба великі капітали. Скажімо щоби вийти на авто ринок Tesla, уряд Обами надавав кредит в пів мільярда долларів, при тому головний інвестор Ілон Маск вклав 70 мільонів. Тобто це ціна виходу на американській масовий авто ринок, навіть з інноваційним продуктом — бо проти нього іноземні авто концерни і класичні авто із ДВС.
Якщо у вас товар чи послуга яке не має суттєвих аналогів і міняє ринок, скажімо Apple 2 — то нема потреби в таких великих капіталовкладеннях. Продукт може конкурувати із класичними друкувальними машинками та калькуляторами, переважаючи обидва товари по усім показникам.
Якщо кумекати — то в людства ще повно галузей задля розвитку, в енергетиці, будівництві, біопаливі, переробці матеріалів, виробництву їжі, методах зв’язку та транспорту тощо. 2008 рік зупинив інноваційний розвиток і ми досі не вийшли з цієї кризи, увійшовши у велику рецесію. Головна причина — це неминуче перетікання капіталів від одних до інших, тобто зміна лиць у списку forbes якщо ті хто там самі не підуть на капітало-вкладення, що багато хто з них робить.

Так у мене немає ніякого готового продукта.

Ну брейнштормінг, може є якісь ідеї. А взагалі без наукових досягнень та фундаментальних дослідів доволі важкувато навіть ідею для продукту знайти. Якийсь час тому вчені тут на ДОУ публікували досліди, щодо спиртового біопалива.

без наукових досягнень та фундаментальних дослідів доволі важкувато навіть ідею для продукту знайти

Так отож. От тому і хочу щоб мої діти вчилися в університетах з топ-10 світового рейтингу — в таких університетах ще й наукових досягнень найбільше, власне тому вони і в топ-10.

Так тоді треба щоб вони ще вчились, а не просто там вчились. Бо студенти вони здебільшого про те щоб ходити по вечірках пити пиво та залицятись до дівчат, або кокетувати з хлопцями. А талановитих часто по обміну забирають туди, в тому числі на post graduate. Я такого шансу точно не мав, а вже ті хто був на першому курсі коли я на 5, массово їздили туди люди за обміном. Чи жалію — ні, потім їздив по роботі, працювати в бізнесі.

Схоже на те, що доведеться накопичувати кошти не лише на оплату бакалаврату й магістратури для своїх дітей у Гарварді або Стенфорді, а ще й аспірантури. Тож не бачити мені fat fire, як власних вух.

Так за аспірантуру платитиме сам університет. На пхд же це не навчання, а робота

Дякую, не знав. Значить, надія на fat fir ще не втрачена, щоправда, без e (early).

А нащо після магістратури вашим дітям йти в пхд(якщо не плануєг займатися наукою)? Не краще піти в умовний гугл програмістом чи трейдером в цитадель і заробляти в 5+ разів більше ніж аспірант?

Та я теж раніше думав що

краще піти в умовний гугл програмістом чи трейдером в цитадель і заробляти в 5+ разів більше ніж аспірант

, та в мене запитали:

ви хочете щоб ваші діти не були засновниками тих компаній, а щоб вони весь час працювали над чужими проектами і не мали особистого часу, при цьому над ними завжди висів Домоклів мечь лейаутів та і просто заміни через призму менеджера

Звісно, мені б більше хотілося щоб мої діти були засновниками тих компаній, та я висловив побоювання,

що для того щоб заснувати компанії з найвищими в світі заробітними платами, потрібен капітал значно більший ніж коштує навчання в американських університетах навіть з топ-10 світового рейтингу на зразок Стенфорда чи Гарварда

І дізнався що засновником такої компанії можна стати і без грошей якщо у мене є

товар чи послуга яке не має суттєвих аналогів і міняє ринок

, щоправда

без наукових досягнень та фундаментальних дослідів доволі важкувато навіть ідею для продукту знайти

З цього і виникла ідея, що йти в пхд також може бути фінансово вигідно, щоправда не відразу, а після того як в результаті наукових досягнень та фундаментальних дослідів з’явиться ідея створення товару чи послуги що не має суттєвих аналогів і міняє ринок.

Зрозумів. Мені здається це великий ризик та і база досліджень буде майже така сама. Якщо ви працюєте ресьорчером в компанії то ваші дослідження належать компанії. Якщо ваше пхд спонсорує стейт то ваші дослідження належать усьому світу, якщо приватний спонсор — йому. Те саме, але менше платять. Пхд може бути корисним, але мені здається йти туди для того щоб зробити винахід та заснувати компанію — перебір

Так для пояснення. Ларі Пейдж та Сергій Брін — аспіранти Стенфорду. Ілон Маск теж аспірант Стенфорду (провчився два дні :) ), закінчив Пенсільванський Університет куди перевівся по обміну з канадського університету Куінс в Кінгстоні.
В цілому у мільярдерів в США певний тренд — покинути навчання заради бізнесу. Виділяється лише Безос, який і в наймі працював 8 років.

В цілому у мільярдерів в США певний тренд — покинути навчання заради бізнесу.

ти ще й не грамотний ))

... дивитися треба не на мільярдерів які «покинути навчання заради» а на повний перелік усіх хто покинув навчання і що конкретно отримав «заради»

з ранку до ночі

Поглядом вдаль я тебе проводжав
Місяць твій шлях по землі прокладав
Постать твоя зникла у далині
Сумно мені

— кожен мільйонер після ранкового дейлі в нвідіа

Как жить с банковских вкладов, если процентная ставка меньше средней инфляции? Если речь про Украину, так тут каждые пять лет если не война, так переворот, и инфляция вообще стопицот процентов...

Багами, Швейцарія, Кіпр, Панама. Остання вкладає гроші в Канал розширює підтримує, той приносить гроші постійно. В нас популярний Кіпр, особливо в ІТ інвестиціях, хоча зараз погано.
Станом на сьогодні Панама — інфляція 2.4%, середня ставка по депозитам 4.55%. Тобто 2% інтересу. Вклад в 10 мільйонів доларів, приноситиме $250 000 до податків в рік, податок на депозитний дохід в Панамі прогресивний, на цю суму 25% — $62500. Тобто чистий пасивний прибуток $187500 в рік, або $15625 в місяць, це середній прибуток в Панамі.
Тобто маючи капітал в $10 000 000 можна жити життя середнього класу, при цьому наприклад будуючи на пенсії. Звісно є купа людей, типу Бафіета яким взападло йти на повну пенсію, вони займатимуться благодійністю (нещодавно з дітьми вдонатив $250 000 000 в українську освіту) та ділитимуться досвідом. Те саме наприклад Возняк або Білл Гейтц. Джобса взагалі винесли з роботи вперед ногами. А от Брін та Пейдж поїхали відпочівати на яхтах і т.п. вийшовши на пенсію в 50 років. Маю купу знайомих хто в 50 по повній працює і не тому, що хоче — а гроші треба. А однин мій друг в 50 взагалі помер після інсульту в лікарні від COVID-19.
Це різниця між наявними 10 мільйонів і відсутніми. Хоча від війни тим більше ядерної — не врятує.

нахабно дивиться серіали прямо в робочий час

Вам Святослав дружина не казала що свої доходи можна показувати тільки їй? :-)

Так я ж не свої показав, а сина брата свата кума сусідки

Устройся на один день мыть посуду в ресторан. Узнаешь как спина будет болеть от тарелок и как тяжело заработать те 40 долларов в день. Ты даже писать тут перестанешь на форуме.

Навіщо людині з ІТ яка і так витратила дуже на слабо часу на навчання, співбесіди тощо влаштовуватись в забігайлівку мити посуд ?
А так хочете реліз — так велком, це при умові як буде вільна позиція і на ваше місце не претендуватиме в’єтнамець чи індус, або узбек.
Ну і звісно різницю коли заморився мускулатурою або нервовою системою, я так думаю ви розумієте самі. Навпаки гарна ідея в тренажерний зал сходити, щоб поміняти баланс гормонів від зашкалючих рівнів кортизолу та норадреналіну.

Например, если нейротоксин дадут и не сможешь программировать m.youtube.com/...​C0L7QutGB0LjQvSDQs9GA0YM=

1 млн гривень в Україні на галері да так що немає часу подивитися фільм чи ще щось — щось ви не на тій галері працювали, або просити треба було в 2-3 рази більше, або працювати пів дня.

Тут ключова фраза — гривень. А в статті — про гроші:)

Тут пишуть що у США мільйон баксів — це менше ніж в Україні мільйон гривень. У Харкові навіть до війни за мільйон можна було житло купити. А у штатах десь писали що мільйон — це тільки перший внесок за іпотеку на 30 років.

А у штатах десь писали що мільйон — це тільки перший внесок за іпотеку на 30 років.

Твій комент — приклад того як народжуються казки про США :)

Ось, 560 тисяч www.zillow.com/...​n-VA-20147/89012120_zpid
142 метри, приватний будинок, поруч школи 6-7-8 рейтинг

Або квартира з 569 тисяч
www.zillow.com/...​g-VA-20176/61199137_zpid

Де тут внесок на 30 років?

Твій комент — приклад того як народжуються казки про США :)

а ще на початку року саме вже цього року той твій будинок «коштував» (оцінкою) аж $320 тисяч а реально був куплений ще у 2008-му 12/10/2008 це певно рівно кінець року після великого обвалу то був куплений за $128,000 хтось так не погано нажився )) тобто ще не нажився ще тільки планує бо якраз на часі

Або квартира з 569 тисяч

див. одразу там де

$954/mo HOA

ЗЫ: хоча мушу визнати воно доречно вже виглядає для 1,708 sqft

див. одразу там де

$954/mo HOA

ЗЫ: хоча мушу визнати воно доречно вже виглядає для 1,708 sqft

Та я лише як приклад навів ті проперті. Звісно треба рахувати усе. Але мільйон на перший внесок і це тут вкидують як обов’язкову вимогу — те ж казки ямз))

У комміфорнії таке може бути, але ж це і не звичайні будинки. Будівельна вартість new construction 2300 sqf single family під ключ в залежності від матеріалів та оздоблення коливається від 250 десь до 400, все інше це ціна землі у локації, пермітів, спешиал ассесментс і так далі. Але медіана вартісті лота по усім штатам щось 16k за акр, якщо не бажати виходити в океан з кухні, то все дешевше єврохалуп

Але медіана вартісті лота по усім штатам щось 16k за акр, якщо не бажати виходити в океан з кухні, то все дешевше єврохалуп

Тихіше, а то зараз європури тебе закидають просроченими сосисками :-))

Звісно треба рахувати усе. Але мільйон на перший внесок і це тут вкидують як обов’язкову вимогу — те ж казки ямз))

в сторону далі от сіті смотрєть нада ))

www.redfin.com/...​-Ave-22747/home/162490266

а шо дєлать от так живеш живеш і тут раптом зранку встав оппачкі так помірать же ж скоро а ще ж і не пожив же ж вроді так так срочно нада шо там у нас по распісанію... ))

ЗЫ: це мені накинули назву каунті де якийсь чувак чи купува чи то продавав якийсь дім скоріше продавав бо там є що він купував його за $1.6 ляма а зараз його ціна $2.6 ляма і там чувак якийсь з політичних чи якось так ото звідки я тепер знаю конкретно каунті

ЗЫ: осьо тоже норм і не дорого

www.redfin.com/...​ll-Rd-22716/home/15558134

+2 акра землі це здається 80 соток якраз норм на удальонці вийти зробить кружок або два і навіть не скучно )) в уголку десь можна даже помідорчики і огірочки і навіть картопельки трохи

+2 акра землі це здається 80 соток якраз норм на удальонці вийти зробить кружок або два і навіть не скучно )) в уголку десь можна даже помідорчики і огірочки і навіть картопельки трохи

Я тільки хотів написати про помідорчики і огірки, а ти вже це зробив ) ну ок я додам, там місця вистачить ще на яблуні-черешню-грушу, можливо виноград і навіть полянку суниці, і ще багато чого корисного і смачного ) у мене на дачі до речі є суниця лісна )

да з плану там діляночка нічо так кросівоє даже ліс є маленький шматочок прямо на ділянці ))

ssl.cdn-redfin.com/...​/322/VARP2001322_89_3.jpg

можливо виноград і навіть полянку суниці, і ще багато чого корисного і смачного )

ну то ти трохи всьо ж прєувєлічуєш к.м.к. ))

у мене на дачі до речі є суниця лісна )

тобто я розумію що на звичайній совєцькій дачі 5 соток було усе включая будиночок на 2 поверхи но з переліку на 2 акра всьо ж перебор трохи

... 160 акрів ото вже ну норм так )) у мене є і такі варіанти но там чистий ліс (хоча дорога є відносно) і звісно то не щоби скільки там хвилин до міжнародного аеропорту дісі

ЗЫ: 1 година і ще трохи згідно гугло маршруту до сіті такі далі буде бо аеропорт якраз у цей бік

тобто я розумію що на звичайній совєцькій дачі 5 соток було усе включая будиночок на 2 поверхи но з переліку на 2 акра всьо ж перебор трохи

У мене 3.12 сотки ) суниці у мене 2 кв.м. хаха, я навіть костер свій ледве всунув у сад, тому що він або палить яблуню, або черешню, або томати ) доводиться балансувати

мене в школі вчили української класичної літератури там буквально за текстом «чия земля калитчина» (к) тож я буквально слідую наставам українських предків ))

да з плану там діляночка нічо так кросівоє даже ліс є маленький шматочок прямо на ділянці ))

ssl.cdn-redfin.com/...​/322/VARP2001322_89_3.jpg

Клас, там навіть свій wood cabin / shed на 50 метрів каркасний можна здіайваіти, з кухнею, туалетом і каміном — ходити туда працювати з лаптопом своїм

$954/mo HOA

Это еще по божески. Смотрел в НЮ. 2-2.5к hoa

Де тут внесок на 30 років

Все логічно, платиш міліон зразу і виплачуєш 430 тисяч протягом 30ти років + 50% податку з 1.43 млн. Я все правильно порахував? :)

Все логічно, платиш міліон зразу і виплачуєш 430 тисяч протягом 30ти років + 50% податку з 1.43 млн. Я все правильно порахував? :)

Я гадки не маю як воно працює, але буду радий почитати пояснення, якщо я заробив гроші, сплатив податки і маю чистими 600 тисяч — чому будинки які я прислав замість 600 тисяч потребують мільйон першого внесу для старту іпотеки і далі 30 років виплат :-)

Тут пишуть

На паркані теж пишуть

зараз ти або важко працюєш за багато грошей, або також працюєш важко, але за мало грошей.

Побачити життя це круто, але для України слабо працює, направлять самі без твого бажання ©

Побачити життя це круто, але для України слабо працює, направлять самі без твого бажання ©

В Україні твоє життя більше тобі не належить :(

то ставай депутатом і знову отримуй своє життя в зад он пишуть новий скандал депутат перейшов граніцу у рєкі і ні чого йому за це не було

Більше мільйона гривен на рік це вже що, велика ЗП для АЙТІ?

Це ж наче 2к на місяц, зп стронг джуна або лоу мідла

Куди нам, задротам, до візіонерів галактичного масшатбу із Nvidia
www.youtube.com/watch?v=OF_5EKNX0Eg

Думка Лінуса зрозуміла і з нею, з позицій опен-сорса, важко не погодитися. От тільки то ніяк не вплине на вартість акцій Nvidia, так само як і на статки її співробітників.

А разве в США не везде так с их культом работы?

В мене на Ораклі в команді нормальна людська обстановка.

Теж після онсайтів у різних замовників не помічав, щоб там перетруджувались.

більшість компаній в тех секторі адекватні

робота в Nvidia означала часту наявність статків серед співробітників практично всіх рівнів.

А можна бригаду?

«Так і має бути. — сказав Хуанг про свій вимогливий стиль управління в нещодавньому інтерв’ю — Якщо ви хочете робити надзвичайні речі, це не повинно бути легко»

Де б ти був зі своїми надзвичайними речами якби не сотні тисяч криптолємінгів та блогєр зі своїм опенеяй. Продавав би далі свої жефорси гєймерам за пару сотень баксів

По хорошому цікаво бачити успіх NVIDiA враховуючи що ще на tnt2 шпілив, але як же цей грьобаний пафос і синдром погонича задовбує. Гало так сяє аж засліплює

З одного боку повністю з тобою згідний, а з іншого, недостатньо просто побачити можливість, треба ще вміти її реалізувати.
Тому чи пощастило NVIDIA із сучасним станом ринку, криптою та АІ? Однозначно так.
Чи змогли вони реалізувати надскладні інженерні та управлінські задачі? Однозначно так.

Ну оце і бісить

Нвідіа зловила свій зірковий час за 30 років. Суть же в зірковому часі а не в «успіх кується впахуванням до ночі над моїми надзвичайними речами»

Ну за лям на рік я б і вимагав повпахувать, лиш це класика ілюзії девіда коперфільда — на одного що впахує там за лям на рік там сотня що впахують за звичайну зп, бо хуанг погонич

Через пару років гайп спаде чи з’явиться десяток конкурентів — викине без сльозинки тисячі цих наївних непотрібних вже дурнів і дуреп, і скаже щось в стилі «потрібно приймати нелегкі рішення і фокусуватись на зростанні»

As of Aug 8, 2024, the average hourly pay for a Nvidia in the United States is $53.14 an hour.

Навіть не треба було довго шукати

А чим AMD або Intel так принципово відрізняються ? Крім того як для крипти так і AI для то таке собі. Скажімо RTX нафіг не треба, а це окрема ділянка чіпу яка жере електрику та гріється. Будь який ASIC зазвичай і дешевше за ферму і уділує її в одну калітку як по перформансу так і по вживаній енергії.
NVidea вирізняється дуже добрим продуктовим маркетингом. AMD та Intel наздоганяють, а в них чіпи дешевші та більш оптимальні. Тобто протистояння в першу чергу — соітварне. Скажімо AMD відтворили CUDA — ROCm, також із 6600 мерії RADEON впровадили аналог RTX з апаратним трассуванням лучів.
2. Ніби по статистиці головний ринок усе такі — геймерський. Він банально значно ширший.

Ну ось ти сам і відповів:

А чим AMD або Intel так принципово відрізняються ?

Приципово, всі вони були в ± рівних умовах, але NVIDIA вистрелила, а ці поступово стагнують.
Значить контора в цілому й окремі інженери — всі молодці.

Чистий прибуток AMD за другий квартал 2024 — 1.1 мільярди доларів, виручка 5.8 мільярдів. Тобто не сильно то і відстає від NVidea з 1.32 мільярдами чистого прибутку. Технологічно компанія має усі аналоги технологій як Intel так і Nvidea. Intel — чистий прибуток 1,16 мільярдів доларів, новітні GPU теж конкурентно здатні. Так що інформація про стагнацію трохи перебільшена.
Тредери на біржі просто показують неадекватну поведінку, AI лихоманки. При чому не стільки AI скільки на маркетингову компанію на конкретного продукту ChatGTP, при тому що в нього є купа аналогів які +/- надають те саме. При усьому мега супер ажіатажу ChatGP він за мене не дебажить, не деплоїть та і код пише з прикладами де ексепшни неправильно перехоплюється, а в складних випадках взагалі фейлить і видає повну ахінею. При усьому бажанні AI зараз не замінює жодного спеціаліста з розробки ПЗ, та і по суті не сильно прискорює саму розробку хоч в дечому іноді корисний. Це типова тюльпаноманія.
ВTW Чистий прибуток Huawei 2,7 мільярдів доларів www.epravda.com.ua/news/2024/04/30/713081. Pura 70 з процесорами Huawei Kirin 9000S1/Huawei Maleoon 910 китайської розробки і виготовлення на архітектурі AMR, показали високі продажі, прибутки зросли в 6 разів.
P.S. Китайці (КНР) виготовляють власне обладнання для виготовлення чіпів, крім власних чипіві EUV-сканер на власними винаходами запатентований в 2020 році. В США з цього приводу була паніка на державному рівні. Підозрюю Android забанять для Китаю.

Крипта і АІ це наслідок сумлінної праці інженерів NVIDIA, а не причина успіху компанії

З чого би це ? Взагалі їх найбільші прибутки досі дискретні відеокарти, приблизно 9 мільярдів доларів на рік, тоді як серверні рішення усього 2 мільярди.
Спекулятивний ажіотаж на фондовому ринку а також агресивні поглинення, вже призвели до уваги анти монопольних органів forbes.ua/...​-ta-nvidia-07062024-21629

Гспди, на відеокартах вже давно ніхто не майнить, більше того, виручка компанії з тих пір як майнинг закінчився виросла в 5 раз. Ну і відеокарти приносять 80% виручки компанії.

Ну а Хуанг молодець, може це не дуже добре для працівників, но добре для бізнесу і акціонерів, якими іронічно являються ті ж працівники. Вот Ерік Шмідт критикує гугл за те що провтикують тренд за трендом, тому що WOKE, work life balance, собачки в офісі, і т.д. А тим часом Хуанги, Маски, беруть ефективністю.

Де б ти був зі своїми надзвичайними речами якби не сотні тисяч криптолємінгів

А от не треба! NVidia придумала, наприклад, архітектуру CUDA, ще за роки до появи біткоіна і за десятиліття до стрибка в AI. З них, пам’ятаю, навіть тоді в нульових ще сміялися і пальцем біля скроні крутили — мовляв, що за дурня, кліпайте краще нові жефорси, щоб піу-піу не лагало. А ті ні, довго і нудно роками ту CUDA полірували, аж поки не виявилось що на неї гарно лягає купа всякого, що зараз потрібно. Це не вдача і не несподіванка, а результат правильного планування і якісної роботи. Я не здивуюсь, якщо і Сатоші Накамото виявиться колись назвою внутрішнього проєкту Нвідії, бо більше них на крипті у світі не заробив ніхто.

бо більше них на крипті у світі не заробив ніхто.

Смішно, навіть в самі жирні роки дохід від майнерів був щось в районі 10% від доходів компанії. Більше того, після розриву пузиря ці всі відеокарти опинялися на маркеті по дешевим цінам і обрушували продажі nvidia нових карт, із-за чого акції nvidia падали так же швидко як росли під час майнингу. Так що не факт що вони взагалі щось заробили.

Якщо я виробляв і продавав 10 мишоловок на рік, потім створив попит на 1000 мишоловок на рік, а потім той попит впав до 100 мишоловок на рік, то як думаєте, заробив я чи на заробив? Курс акцій підказує відповідь.

Виручка компанії виросла в 5 раз з тих пір як майнинг на відеокартах вмер

Я ж не кажу, що вони тільки на цьому заробляли. Я кажу що вони загалом зробили правильну ставку на розвиток CUDA і обчислень на GPU, яку могли б свого часу зробити і Intel, і AMD, але не зробили.

Типовий доу-коментар «не чув дзвін і не знає де він». Твої «аргументи» про майнерів в 2024 році лише показують, наскільки ти далекий від хоча б базового розуміння цих речей)
Це якщо навіть не згадувати, що відеокарти — це десь 10% їх брутто прибутку
Так, це насправді все через «блогера з опенеяй», а маанги (та й всі кому не лінь) з мільярдними інвестиціями в АІ — ідіоти
Щоб вже двічі не вставати: розкажи, чому бумер-корпорація Інтел зараз не знаходиться на місці Nvidia.
Чи не тому, що вони сиділи на дупці рівно останні років 25, просравши абсолютно всі полімери?
І зараз від нічого робити скорочують 15% персоналу (більше 15к людей) і заморожують виплати по дівідендах?

ой я вас прошу, яким боком тут інтел вапще
в тебе хвост віляє собакою

маанги і всі кому не лінь з млрдами йдуть в нвідію якраз через блогера з опенеяй а не через «незвичайні речі» які в поті чола тридцять років під чуйним батогом пророка робить армія працьовитих тайванських рабів

якщо вже на то пошло то нвідія штампує PCIE-лопати як і робила до цього гайпа
через пару років буде прорва клонів «незвичайних речей» на будь-який смак

Підписатись на коментарі