В Україні напрацьовують законопроєкт про заборону ПЗ і сайтів, які підпадають під санкції

Держспецзв’язку за завданням РНБО розробила законопроєкт № 11492. Він має посилити санкційне законодавство щодо переліку цифрових продуктів. Документ ще мають передати на розгляд Парламенту, після чого він пройде етапи першого і другого читання.

Законопроєкт передбачає заборону поширення та використання юридичними особами програмних продуктів, які:

• створені фізичними чи юридичними особами з іноземних держав, до яких застосовано санкції;
  • створені юридичними особами, частка у статутному капіталі яких перебуває у власності таких держав;
  • створені юридичними особами, які перебувають під контролем іноземних юридичних чи фізичних осіб, які здійснюють терористичну діяльність;
  • програмні продукти, створені з використанням вихідного або об’єктного коду програмних продуктів, що підпадають під санкції;
  • програмні продукти, розроблені особами, які підпадають під санкції, незалежно від країни їхнього походження.

Також у законопроєкті йдеться про заборону доступу до електронних інформаційних ресурсів в інтернеті, які належать або контролюються особами чи організаціями, щодо яких застосовано санкції. Це стосуватиметься вебсайтів, вебсторінок, електронних інформаційних і комунікаційних мереж. Очікують, що реалізація цих нововведень підвищить рівень кіберзахисту держави.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Посоны, не волнуйтесь, можете пользоваться Псифоном, он отлично справляется с любыми блокировками. На сайте у него так и написано, что разработан для обхода блокировок тоталитарных режимов.

А коли кисень заборонять? В Росії ж лісів багато, негоже нам продуктом їхнього фотосинтезу дихати.

Там реально написали

заборона поширення та використання на території України юридичними особами програмних продуктів, їх складових походженням з іноземної держави, до якої застосовано санкції

не розуміючи, що цю статтю можна більшості програмного забезпечення пришити. Все на розсуд правозастосовчого органу, який може трактувати це як завгодно.

Як так вийшло що Телеграм асоціюється із киснем взагалі? Російський засновник, із купою російських програмістів. В принципі повністю протилежні речі.

Ви просто звикли до ТГ, звикнете і до чогось іншого

Ви якось по діагоналі читали? Я говорив про текст законопроекту і що він має бути чітким і передбачуваним у застосуванні.

Ось вам типовий приклад поведінки «расово вірного» нейтрального фейсбучека: заблоковано акаунт Олександра Коваленка, відомого військового оглядача:

t.me/zloyodessit/22547

Візьміть значить Mastadon, Matrix, там блокувань в принципі бути не може.

Так а вони підтримують канали на сотні тисяч підписників? А то я реально не в курсі.

Ну ось є канал, наприклад, Николаевский Ванёк, про ракетные атаки информирует, там 2.5М подписчиков. В этих месенджерах есть такой функционал или каналы с категориями, ну чтоб организовываться тем же ІТ-шникам Варшавы (вернее щас переименовались в IT Poland Community).

Телеграм сейчас это не столько про писать личные сообщения, это комьюнити и новости.

p.s. щось в мене вус відклеївся, мова гуляє, ну най так буде )

Ці платформи здатні підтримувати мільйони

Добре якщо так. А то прочитав що в whatsapp лише рік тому добавили канали і то, вони one way broadcast.

Тоді треба закликати контент-мейкерів дублювати свої канали в якомусь альтернативному месенджері, та періодично наголошувати щоб підписники заохочували знайомих переходити. Бо без цього діла не буде. Наприклад я за тиждень можу взагалі нічого не написати, але прочитаю тисячі повідомлень з різних каналів і нема ніякого сенсу переходити кудись де пустота.

заблоковано акаунт Олександра Коваленка, відомого військового оглядача

Ничего, зато он в твиттере вдвойне отжигает, вот пруф:
x.com/...​tatus/1834867828693901423
там ему ещё напихали полную панамку.

створені юридичними особами, частка у статутному капіталі яких перебуває у власності таких держав

Не зовсім зрозуміло, як це працює.
Коли компанія виходить на IPO, статутний капітал з цього моменту — це капітал, сформований всіма акціонерами. Тепер всі продукти, акції яких є у громадян РФ, будуть забороняти?

Також у законопроєкті йдеться про заборону доступу до електронних інформаційних ресурсів в інтернеті, які належать або контролюються особами чи організаціями, щодо яких застосовано санкції

Доволі сумно виглядає, коли в українських новинах висміюють, що в РФ знову щось заборонили і заблокували, і тут же в Україні схожі законопроєкти, тільки під іншою обгорткою. Там дивись, і до уповільнення YouTube справа дійде.

Очікують, що реалізація цих нововведень підвищить рівень кіберзахисту держави.

А ми-то думали, що для підвищення рівня кіберзахисту потрібно інвестувати кошти в кібербезпеку і фахівців.

Це створення інформаційного хаосу. Інвестувати тобто вкладати фінанси та увагу — нема чого, держава грається в МММ — ОВДП, рівно за російським сценарієм 1998-го року, що в них звались ГКО. Це так звана схема Моргана-Родштльдів, та в них це спрацювало тільки тому, що бізнес партнери Моргана — Рокфелер та Форд провели автомобільно-тракторну промислову революцію, зокрема і продавали заводи з їх виробництва в СРСР. В усіх інших місцях така гра перетворювалась на фінансову піраміду і призвела до дефолтів та економічних крахів.
Усе інші державні фінанси йдуть на бойові дії і соціалку, ще на проїдання різними державними органами які взагалі невідомо чим зайняті. Нещодавно Порошенко та Южаніна оприлюднювали скільки грошей йдуть просто невідомо куди.
А під це нам плетуть різні байки про дуже важливе, наприклад «усе заборонити!» та «Нью Васюки» Остапа Бендера.

Цікаво звідки ця вся тема із «зрадою», із телеграма?

«зрада», це про те, що гроші витрачаються «незрозуміло на що»?

Нещодавно Порошенко та Южаніна оприлюднювали скільки грошей йдуть просто невідомо куди.

за якими тегами шукати?

Зараз ми у пошуках Senior 1C Programmer для нашого клієнта — одного з найбільших розробників та виробників БпЛА для потреб оборони України.

Здавалось би на третьому році війни мало б вже якось дійти але ніт.

Ну «клієнт» перестане БпЛА розробляти на певний час, і буде вкладати кошти у міграцію на odoo.
Це допоможе?
Не знаю

«клієнт» скоріш за все існує не більше 10 років, а скоріше ще менше. тобто за час війни в голову нічо не стукнуло перейти на шось інше?

Так нема нцчого іншого з подібною розповсюдженністю як 1С.
☹️

за 10 років вже можна було б своє написати))

+500

Але маємо те, що маємо ©
🙄

Ми знизу це обговорювали, це роки направленої дії та мільйонні вкладення.

так проблема навіть не в інвестиціях чи програмістах, а в упоротих бухах які нічого нового окрім 1С не бажають вчити

чи програмістах

Ну...
Тут писали щось типу: «Нахера я буду пробувати писати аналог 1с? Я краще буду на США оперсорсничати та отримувати $$»

Гроші ж керують світом.
Не якась там «свідомість»

я би прочитав з цікавістю статтю «якого функціоналу 1с не вистачає у доступних альтернативах» (тільки від людини в темі, а не від фантазерів)

Бо чи не вийде що «ну ми просто звикли до менюшок», а насправді там все давно реалізовано.

Бо чи не вийде що «ну ми просто звикли до менюшок», а насправді там все давно реалізовано.

Запросто!

IMHO просто важко перенести дані...
А решта вже «дрібниці»

P. S. Бачив перехід з MS Office to Libro.
Скарга: «я у вордовських таблицях наступний рядок таблиці робила ентером. А у Лібрі так не можна, лише табом...»

Я: «Офигіти, я у ворді все життя табом це робив. Як ентером навіть не знаю» 🤣

IMHO просто важко перенести дані...

Как раз данные перенести не проблема. Куда сложнее бизнес-логику. И армию программистов, способную её по первому чиху поменять за короткий срок и низкий прайс.

А решта вже «дрібниці»

Эти «мелочи» — это именно то, почему 1С, несмотря на определённые недостатки, — стандарт де-факто бухгалтерского учёта у нас в стране. И почему «продвинутые» конкуренты в своё время сдулись.

ну от якої бізнес-логіки, яку треба по первому чіху міняти, і не вистачає?

Из того, что встречал у штатного 1С-ника компании:
Уникальную маркетинговую кампанию (они все уникальные, если что).
Учёт новой продукции с особым уникальным учётом материалов.
Оплату труда по специфическим правилам.
Уникальую схему расчёта с контрагентом.
Интеграцию обмена информацией с партнёрами.

Даже элементарно: добавить новое поле для учёта, добавить его в разные отчёты и навесить на него правила.

почему 1С, несмотря на определённые недостатки, — стандарт де-факто бухгалтерского учёта у нас в стране.

Бо купа народу на 1С
І ніхто не зміг зробити конкурента.
А напевно і не намагався, бо навіщо...

Дуже багато хто робив. Та на усіх бізнес тренінгах їз ставили в приклад, як дуже успішної маркетингової компанії. Потім вже був зріст за екпонінціальним законом. Так по суті це монополія, та за цим у нас ніхто і ніколи не слідив — тільки витрачають сотні мільйнів бюджетни гривень кожен рік, бо монополісти і контролють владу — дають гроші на вибори.

Бо купа народу на 1С

Во времена захвата рынка 1С «альтернатив» было — хоть попой ешь. От самописных поделок на Foxpro до вполне функциональных коммерческих продуктов. И их очень даже активно использовали. Но 1С единственная предоставила платформу, для которой любой может написать свой велосипед, прекрасную документацию и полностью открытый код типовых конфигураций.
Лёгкость, гибкость и дешевизна постоянно необходимых обновлений и хотелок — именно этого до сих пор никто не предложил, увы :-(

Гроші ж керують світом.
Не якась там «свідомість»

Звісно, саме гроші. Це дофіга роботи, а свідомість не покушаєш. Тому зазвичай цей шухер (дотації на нерентабельні на даному етапі, але стратегічно важливі напрями) очолює уряд і вкладає гроші платників податків не собі в карман, а їхню ж інформаційну безпеку

Уявіть що у вас в команді джуніор, який постійно пропонує переписати усе що у вас є на Rust. Напевно ви йому поясните, що по перше це декілька років роботи і скирта бабла, швидше за усе без жодного комерційного результату. От і тут те саме, експериментуйте де інде — а не на моїй ділянці.

постійно пропонує переписати усе що у вас є на Rust.

Супер.
З завтра переписуєш.
Через місяць — звіт.
Якщо все працює — премія, якщо ні — під зад...

А тестувати сам буде ? Хоча ні — краще власним коштом винайме команду QA, а то і дві.
Хоча я реально так декілька разів переписував щось, бо справді було дешевше переписати ніж підтримувати ту ентропію яка сталась. Але не міняв технологію жодного разу. До цього довго писали різні тести.

P.S. А взагалі у вас цікавий менеджерській підхід, в стилі Дональда Трампа — «під зад». Так у співробітників виробляється відсутність ініціативи. Ате можна запитати джуніора — просто подивитись скільки є різних опцій. У випадку ERP там може бути так, з 20 років роботи для одної людини. Це в цілому програми в 200+ людей може і до півтора року роботи, та ціна відповідна. Беремо середню IT зарплатню в $2500, маємо 18 * 200 * 2500 = 9000000, ще обладнання і інші витрати та норми прибутку, це зазвичай 30%, тобто ще $2700000. І того цінник зміни ERP системи з трудомісткість десь в 20 міфічних людинороків, це 11.7 мільонів доларів і півтора року посиленої роботи програми в 200 людей.
Приблизно так мене вчили прикидувати в умі естімейти, я також так намагаюсь молоді пояснювати. Тобто іноді сенси реально щось подібне розробляти є, іноді це не виправдано. Часто старші на минулому місці роботи, так тормозили як не дивно не джуніорів — а клієнтів з їх черговими ідеями щось переробити (серед підприємців повно джуніорів, в позиції керівників), бо десь почули — що то модно. Була така коронна фраза : «It is possible, but very expensive».

А взагалі у вас цікавий менеджерській підхід, в стилі Дональда Трампа — «під зад».

А як лікувати оце: «А давайте все перепишемо заново»?

Приблизно так мене вчили прикидувати в умі естімейти, я також так намагаюсь молоді пояснювати.

А множити на три не потрібно?

Іноді має сенс, мені особисто декілька разів вдалось довести — що так буде дешевше з рештою і надавали добро. Одного разу не вдалось, не пропустив з рештою тестлід та там вже дійшло до ситуації коли повна регресія системи — це було два тижні роботи, команди з 10 людей. Тобто по факту система яку ми прийняли від індійського вендора вже не підлягала підтримці ні по якості коду, ні по автоматизації тестування і т.д. Тобто було занадто ризиковано вносити в систему будь які зміни взагалі, навіть переписати білл скріпт який працював в 4 рази повільніше ніж міг би. Там з рештою той клієнт збанкротував (була низка причин, головна — несуразні ціни та відстала бізнес модель, неякісний софт це вже було похідне).
В інших випадках я зумів довести матеріальну вигоду і воно себе виправдало. Чим щось робити з тією какахою — дійсно було розумніше, відрефакторити переробити і т.д.

А тестувати сам буде ? Хоча ні — краще власним коштом винайме команду QA, а то і дві.

Саме так.
Сам, або з друзями.
😁

Все працює добре, можна впроваджувати і масштабувати.
А у тебе, яка несподіванка, жодного rust розробника рівня хоча б мідл. І тобі далі треба наймати команду, яка значно дорожче наявних там .net розробників
План супер

А у тебе, яка несподіванка, жодного rust розробника рівня хоча б мідл.

Той Джун вже як 2 сіньорів шарить, якщо

Але ж

це фантастика...

Там саме розумне, просто від’єднати сіть від інтернету і створити інтранет на підприємстві, щоби не було фізичної можливості витоку інформації. Також мобільні телефони під час робочої зміни складаються в металевий ящик під замок. Маунт зовнішніх флеш драйв і т.п. заборонити системними налаштуваннями. Вихід в інтернет тільки з окремих комп’ютерів не під’єднаних до внутрішнього інтранету, тільки для співробітників з доступом. Раз на тиждень інспектувати сіть на зовнішнє втручання. Ніби усе, прості правила. Але ні — це складно, бо є потреба в організаційних підприємствах. Краще геегеей — забороняємо!
Ну а програмісти в нормальних організаціях, ніколи не мають доступу до продакшн систем та працюють із тестовими, із тестовими данними. На них демонструють, що усе зроблено вірно — алгоритми працюють згідно з вимогами, вимоги окремо виписують і перевіряє, що усе працює треба особа — тестувальник QA, тільки після цього систему розгортають в продакшн (так званий реліз). Тобто програмісти можуть бути взагалі працівниками третьої організації і це не впливатиме на пряму на безпеку витоку інформації.

Якщо посадити клієнта поруч і пояснити, до чого призводить інформаційна небезпека, той лякався і нервував. Вимагав, щоб з цим що-небудь зробили. Доки йому не спадало на думку, що насправді означатиме для нього ефективна система безпеки. І чим для нього закінчиться. Ось тут виявлялося, що захищені комп’ютери нікому не потрібні. Взагалі нікому.

© Стерлінг

Вам насрати на інформаційну безпеку? Тоді я йду до вас
© Пєтя

Там саме розумне, просто від’єднати сіть від інтернету і створити інтранет на підприємстві, щоби не було фізичної можливості витоку інформації. Також мобільні телефони під час робочої зміни складаються в металевий ящик під замок. Маунт зовнішніх флеш драйв і т.п. заборонити системними налаштуваннями.

У банках хіба не так?

Дуже багато де так.

а яке відношення весь цей коментар має до використання 1С на молодих млілітарі проектах?

«Молоді» це зазвичай фірмочки які працюють на базі пост радянських підприємств, це стара фішка від перестройки і кооперативів які ввів Горбачов. Треба це для того щоб успішно виводити прибутки в приват, тоді як якщо це залишити державним — різні колективні наєми накладуть на це лапу (хоча і так і в цілому це усе одна загальна корупція). Інакше, як ви собі це уявляєте, якісь невідомо звідки виниклі піонери без : знань, основних та виробничих фондів а також доступності до капіталів взяли собі стали робити відносно технологічну зброю?
Ну тоді би і усе Зімбаве з Нігерією, Перу і Папуа Нова Гвінея, Лаос і т.д. випускали би усю сучасну техніку. Та на практиці цього не стається.
Тут взагалі дивно, що від радянської спадщини щось в цілому лишилось. У мене було розуміння, що особливо після 14-го року вже нема нічого. Напевно щось таки залишилось, та по суті це кустарщіна напевно. Той же міномет виходив у вісім разів дорожчим, за радянській аналог з якого він був зроблений, при чому через невідповідність матеріалів — яких нема на ринку відчизняних, бо не вигідно було виробляти — краще гнати сляби на Італію що там з них накатають прокат для Німеччини, та отримати тверду валюту, було зроблено на колінці через обхідні технології і воно розвивалося та вбивало солдат які тестували цей міномет.
Навіть як ми зараз захочемо випускати який небудь дрон типу Байрактар, то потрібно буде просто купляти лінію з виробництва у турків. Інакше це знову таки роки направлених зусиль та сталого фінансування. У ми не вміємо в перше (навідміну від наших же дідів) і не маємо доступу до другого.

Государство не горит желанием оплачивать перевод бизнес процессов с софта оккупанта на любой другой софт. Может вы проспонсируете, в масштабах всей страны?

а чого воно має це сплачувати? може воно ще має соплі витирати повнолітнім інфантилам?

а чого воно має це сплачувати?

А кто должен? Кто заинтересован в том чтобы софт страны агрессора не использовался?

соціально відповіідальний бізнес

Любой вменяемый социально отвественный бизнес( в масштабах от 10 бухгалтеров) посчитает сколько это будет стоить (с учетом лицензий, переучивания персонала, миграции данных и так далее) и моментально станет социально безотвественным — концепция денег «из тумбочки» работает только для блондинок и прочих инфантилов.

Наразі звучить досить загально і поверхнево. Думаю якщо і реалізують його, то із зазначенням конкретного софту, тому що по поточному формулюванню, під заборону має підпадати 70% усього софту :)

Ти прям сильно переоцінюєш їх розумові здатності

Nginx, core-js, jetbrains, там ще дофіга всього. Що з цим робити? Всі бібліотеки вивчати на наявність контрібютерів з рф? Це можливо? Чи просто (черговий) закон для того, щоб можна було в любому випадку доколупатися до абсолютно всіх?

Наші посадовці орієнтовані чомусь тільки на 1С... треба блокувати kotlin, android studio і інші продукти... всім переходити на iOS.

всім переходити на iOS.

Яку фіг скачаєш бо напевне сидить під якимось балансером на nginx :-)

Там тоже много русских в код описывало, все нужно запрещать, даже листочек бумажки, его китайцы придумали, которые помогают РФ техникой

Відвертий безсмисленний тролінг.
І вся ця неуклонна сліпа віра тільки через те що продукт «безкоштовний». І ці безкоштовні сніданки ще довго будуть боком вилазити.

а це лише в мене начебто посилання в слові «йдеться» нікуди не веде?

Всі продукти JetBrains будуть блокувати? І Telegram?

ТГ то розсадник тролів і російської розвідки. Пора давно від нього відмовитись.

і Android телефони заборонити...тільки iOS

Дуров після 2014 в росії був 50 разів.
Російські військові ТГ використовують для комунікації, російські шпигуни його юзають.
Шифрування тільки в персональних каналах, і то зроблено росіянами. В групах, де усі сидять і пишуть там шифрування немає, платформа дозволяє легко і швидко деанонімізівати людину, знайти по ІД її нік та телефон а далі по телефону Імʼя та прізвище, витягнути із ось цих чатів усю вашу переписку і зберегли, що активно використовувалось на окупованих територіях.
В Ірані Дуров опозиційні канали в ТГ прикриває бо там «такий закон», а на заході, нарко-кортелі видавати не хоче бо «свобода слова».
Зараз палестинська пропаганда вся іде на заході або через ТГ або через Китайський Тікток, щоб ви розуміли вершушка Палестинського Хамас уся сидить в Ірані, а хто ліпший друг зараз Ірана? Адольф Путін. Нащо вся історія із Палестиною зараз? Щоб на заході відволікти увагу від України.
Дуров нещодавно в Баку із Адольфом особисто зустрічався.
Де Дуров довго сидів, в Эміратах? Де найвищу будівлю в російський триколор постійно підсвічують і там же сидять усі світові злодії. І країна яка надає рашці свою фінансову систему щоб обходити санкції.
І це ж тільки вертушка айсберга.

Шо ще треба я не розумію? Прилипло до нього чогось що він Апазіціанер. Що це за такий Апазіціанер, що зробив $300 мільйонів і виїхав? Знаємо ми цих російськіх апазіціанерав. Бутерброда забули чи дощову апазціанерку?

Дуров після 2014 в росії був 50 разів. А Зеленський був 500 разів. пропоную відмовитися від послуг зеленського бо це загроза національній безпеці.

Логіка логічна. Дуров був тіпа в ізнганіі. Є різниця?

Так тиримати

Дуров після 2014 в росії був 50 разів.

і що? «в ізгнанії»? він вроді як сам поїхав, ніхто нікого не виганяв.

Шифрування тільки в персональних каналах, і то зроблено росіянами.

і яке перевіряли незалежні перевірятори (тиц не дам, це було давненько) і проблем не знайшли. Кожен, хто не довіряє офіційному клієнту, може зібрати з сорсів і бути впевненим, що криптографію не підправлено.
Відсутність енд-ту-енд по замовчуванню пояснюється існуванням десктоп клієнтів і синхронізацією між клієнтами. У месенжерів, що існують тільки на мобілках, таких проблем звісно немає

що активно використовувалось на окупованих територіях

а також нашими осінтерами

Де найвищу будівлю в російський триколор постійно підсвічують

*фото_з_жовто-блакитною_бурджхаліфою.жпег*

карочє аналітика от бога (відвернулася)

Ось цей лейтмотив усі сидять і я сиджу це ще та цікавинка.

Замість того щоб шукати причини чому від нього відмовитись, усі шукають чому треба лишитись. І такі дитячі аргументи, тіпа ти верблюд а докажи докажи що ні.

Росії вигідніше ТГ ніж Україні. Від того що нема цього розуміння ну що ти тут поробиш, якщо дурна голова, страдають ноги. Господі, та іжте свій кактус далі і сидіть в ТГ.

На цьому думаю зупинюсь і коментувати та витрачати свій час далі не буду.

Замість того щоб шукати причини чому від нього відмовитись, усі шукають чому треба лишитись. І такі дитячі аргументи, тіпа ти верблюд а докажи докажи що ні.

Тобто «шукати причини чому відмовитися замість того, щоб просто використовувати» це не дєтство, це серйозна позиція?

Як часто ви шукаєте причини відмовитися від хліба, мп3, громадського транспорту, кондиціонера? Не шукаєте? цікавий лейтмотив...

по-перше є така штука як «презумпція невинуватості»
по-друге, що якщо Україні виявиться дуже вигідним ТГ? Що тоді? Будемо як завжди закатувати очі та відвертатися від того що напроактивнічали?

Знання хто з ким зустрічався та аргументація на рівні..

Зразу — я не захищаю ТГ, та по-дефолту вважаю, що усі усіх слухають усюди.

Але:

Дуров нещодавно в Баку із Адольфом особисто зустрічався

Звідки ви знаєте зустрічався він з путіним чи ні?

Щоб на заході відволікти увагу від України.

Звідки ви знаєте що Палестина — то щоб відволікти?

легко і швидко деанонімізівати людину, знайти по ІД її нік та телефон а далі по телефону

Легко і просто деанонімізувати людину там можливо якщо не унікальний нік и світиться орігінальний номер телефону, а якщо не так — то не дуже й просто.

із ось цих чатів усю вашу переписку і зберегли

Про витягнути переписку з публічних чатів та коментів (ви забули) так це не питання до ТГ, це питання цифрової гігієни яке актуально усюди.

у вас якось червоне з холодним до купи з припущеннями.

Цей комент тут був дуже обовʼязковий напевно.

такий ж безтолковий як і ваш. ви ж могли відповісти нормально..

Мені не подобається підхід ти верблюд докажи що ні.

Наче це ваш підхід з обвинуваченням ТГ, ні?

Ви вже зробили свій вибір і не відкриті до діалогу ваш панібратський тон розмови це чітко відображає. Коли людина вже зробила свій вибір і тільки шукає привід підкріпити свій вибір це не розполагає мене для того щоб я тратив свій час доказувати щось.

Боюсь справа у тому, що відсутня хоч якась можливість доказу з вашого боку.

І так завжди. Гучно. Активно. Якісь ствердження. Але усі ствердження це лише домисли.

Голова на те і дана щоб робити «домисли» і складати 2+2. Якщо йде черга із дивних «співпадінь», треба замислитись і подумати а що за фігня у вас тут малята?

dou.ua/...​rums/topic/50128/#2871327

я хочу ще сказати, що я особисто — за регулювання ТГ.

Але я дуже проти гучних гасл від людей які не можуть в логіку. Такі люди натворили вже достатньо бід.

Замість того, що би написати «так, доказів зустрічі у мене немає. За палестину, то моя особиста точка зору. Так, є способи взлому акків без участі платформи лише тому, що хтось не вміє в банальну безпеку і не вміє навіть пароль поставити на акк».

І це цілком нормально! Тут не було би ніяких питань взагалі до вас.

Але ви продовжуєте гнути лінію домислів які виставляєте як факти.

Я привів просту робочу логіку.

Путін їздить в Іран отримує дрони.
Верхушка Хамаса сидить в Ірані.
Зробіть останній крок із виводом самі.
Друг мого ворога, це хто?

Що тут із логікою? Так працює osnt. Де ви робите припущення і дивитесь чи інші «співпадіння» із публічної інформації підтримують це припущення.
Чи мені треба доказувати що Адольф їздить в Іран? Чи те що верхушка хамаса сидить в Ірані?

Це як «а поясніть мені чому 2+2=4», та «дайте переконливі докази і дайте мені джерела».

Це просто замордувати дурними питаннями. Тому я і кажу що не збираюсь доказувати ні те що я верблюд, ні доказів, ні про те що Адольф їздить в Іран ні про хамас.

Бо у вас постановка питання сама докажіть що 2+2 сама по собі каже що ви вже самі вирішили не налаштовані на сприйняття а лише шукаєте тільки як замордувати людей не релевантними питаннями. Хотілиб ви вже самі нагуглили 10 разів, чи мені за вас треба гуглити?

Палестинський Хамс нещодавно із Палестинським Фатах підписали в Китаї мирний договір про співпрацю.
Треба докази? Чи не дивно що дві релігійні організації зібрались в комуністичному атеїстичному Китаї?

Через китайський тікток молодим людям навʼязується пропаганда про Хамас які вони молодці і визволителі. Треба доказувати? Тут в штатах це доказувати не треба, 40% школярів підтримують палестинців, всі сидять в тікток.
Який логічний вивід звідки це все?

Треба докази?

Адольф їздить до Xi, Xi їздить до Адольфа. Треба докази? Росія організовує конференцію між фатахом та хамасом. Хамс і Фатах в Китаї підписують договір про мир і спавпрацю.

Адольф їздить в Іран. Треба докази?

Почалась історія із Палестиною, по факту Україна вже стала «одна із» країн де йде війна. Увага вже по факту розділена. Чи тут теж треба докази?

Питання, це співпадіння що палестинці надумали зробити теракт в Ізраїлі і чи було зовсім неочікувано яка буде реакція Ізраїлю у відповідь на теракт? Може щось із цього і співпадіння, але загальний тренд як на лодоні. Бо занадто багато співпадінь.

Все ще картинка не склалась? Ну що я можу сказать живіть далі у світі «нічого не однозначно і у вас немає прямих доказів».

Бо ворог чудово розуміє що надавати вам прямі докази не можна і робить все щоб цього не відбулось і заплутати усіх в трьох соснах. А ви в них плутаєтесь.

дякую за розгорнуту відповідь.

Моя позиція: я навпаки бажаю, щоб усе було дуже однозначно. Але щось це дуже складно.

Я розумію, що в інтернеті нікого не переробити.

Та скажу ще раз. Дивиться, щоб не було відвертання носу та закатування очей, коли виявиться, що те, проти чого ви воюєте було дуже корисно нам самим, та воювати треба було у іншу сторону. Так як було 1000 разів до того. Звісно не з Вами мабуть.

Коли виявиться, що світ трохи складніший, та не такий чорно-білий.

Хтось назавжди зникне с цього форуму, та піде наладжувати своє життя у Америці, а хтось ні, та буде питати у пустоті, де ж усі ті, хто так голосно доказував щось тут, та росказував, що не треба ніяких доказів, та треба робити так і так.

Знання хто з ким зустрічався та аргументація на рівні..
Про витягнути переписку з публічних чатів та коментів (ви забули) так це не питання до ТГ, це питання цифрової гігієни яке актуально усюди.

Коли були протести в Білорусі, то силовики на руках мали роздруковки з приватних Телеграм чатів, навіть якщо чати вже давно були видалені. Цього якби вже хватає.

ми ж тут всі фотошопи, я програміст. Те, що чат був видалений, не значить, що автоматично повидалялися всі скріншоти, які робив провокатор/криса

По-перше — ви особисто ці скріншоти бачили та розумієте як вони отримані?
По-друге — як перехід с ТГ допоможе, якщо вони були отримані через скомпромітовані акаунти? Це ж можливо усюди.

По-перше — ви особисто ці скріншоти бачили та розумієте як вони отримані?
По-друге — як перехід с ТГ допоможе, якщо вони були отримані через скомпромітовані акаунти? Це ж можливо усюди.

А ну тоді все ок. перепрошую. Давайте ще Вконтакте та Яндекс повернемо. Тут же ніхто особисто не бачив, чому в критичний момент Майдану Яндекс показував що всі мости заблоковані.
1. Дуров їздить 50 разів в рашку після його «вигнання»
2. Отримує від руснявих олігархів бабло в критичний момент його стартапу
3. Не банить канали по запиту України, але моментально банить канали по запиту рашки якщо це їм дійсно потрібно. Як наприклад бот «Умного голосования».
Елітка відповідає: «Ви особисто це бачили?» ))
Хз., що ще можна писати тут..

3. Не банить канали по запиту України, але моментально банить канали по запиту рашки якщо це їм дійсно потрібно.

та йолкі, банили ж в 22 аж бігом. Що це за блін дірк технологічні отвори у спогадах багатьох?

І ще поясни як претензії до аргументу «білоруси показували розпечатки» (а саме вони процитовані тобою ж) пояснюються кількістю поїздок дурова до руснявих олігархів?

пояснюються кількістю поїздок дурова до руснявих олігархів?

По-перше не до олігархів а в саму рашку. Після цього якби все ясно.
Тут рашка з білорашкою задля лінійних опозиціонерів пасажирські літаки примусово саджають та депортують до себе з «не-дружніх» країн аля Грузія та Вірменія.Купа містечкових опозиціонерів в тапках лісами перебігають кордони, щоб до них не добралось той же містечковий відділ ФСБ.
Вже мовчу коли просто напросто рашка вбиває неугодних у центрі Європи та Британії.
А в нас Дуров спокійно собі 50 разів на власному чартері літає в Пітер та Москву. Звичайно же він ніяк не співпрацює з режимом. Даю 146%

не до олігархів а в саму рашку

так, то я можливо невдало спробував скомпонувати все в одне речення.

дуже. дуже за вуха. В москву літав хтось там з цру, в росію їздили на заробітки вже після 14 наші, московський газ досі тече трубою. Візити фізособи в країну, звідки ця фізособа родом, мені дивними не виглядають.

дві «примусові посадки» літака і кілька вбивств я би не став подавати як усталену норму поведінки.
Якщо фсб не мало претензій до дурова як фізособи (а чому би вони мали їх мати) то нашо їм показово жестить? До того ж зачим би регулярно літати в москву для фсб? з агентами зустрічаються на нейтральній території зазвичай. А в москву викликають вже щоб ордєн лєніна вручить або путіну показать. але навряд чи щоб пашеньку 50 разів путіну показували.

Воообщєм (ц) мені не нравляця факти. Відсутня якась стройна сиситема, а більшість «фактів» цілком лежать в межах звичайного побутового життя як на мене. Тому ці побутові факти я і обговорюю.

дуже. дуже за вуха

До 24.02.2022 я би написав про вбивства Немцова, Політковської та десятки інших, спробу новічком вбити Навального, купу віджатих активів від Юкоса з НТВ до свіжого випадку з Wilberries.
Але сьогодні рашка скинула декілька КАБів на Харьків.

П.С. Якщо часом поїдете в рашку, бо там же все ок, можете плз. перед цим напичати листа щоб вас не обмінювали, бо все це ж за вуха притягнуто..

і яке все це має відношення до телеги? тіпа «у цих вбивць не може бути щось нормальне»? Чи «вбили нємцова, тому дуров не може бути не під фсб, бо його б тоді теж вбили»? та ладно — дуров звичайний чувачок, у якого вистрелила ідея. Занафіга з ним морочитися феезбешникам?
Бритва оккама відрізає всі складні конструкції. В усякому разі відрізає доти, доки доводиться додумувати деталі чи гратися умовами.
Може дуров бути агентом? може. Є тому докази? немає.

хоча, я от подумав — ти правий. дуров точно агент, бо у харкові бомби впали. Нормальний логічний зв’язок.
пс. А коли будетее в дурці, спробуйте відпочити трохи і все наладиться.

Новина за сьогодні, що бл.ть кит-білуга і то не зміг просто так вирватись з територіальних вод рашки
У норвезьких територіальних водах знайшли мертвим кита-білуху, на ім’я Хвалдімір, якого підозрювали у шпигунстві на Росію, через закріплену на ньому відеокамеру
Рашка віджала активи на десятки млрд.$ аля Юкос, вбиває по світу неугодних.
Але тут борець з режимом вільно туди їздить і ще отримує фінансування від русні.
Але то все притягнута за вуха звичайно. )))
Це «підписздесь» одним словом.
Не здивуюсь якщо скоро будуть розповідати що Медведчук з Януковичем та Азаровим насправді з дитинства за незалежну Україну )))

Не здивуюсь якщо скоро будуть розповідати що Медведчук з Януковичем та Азаровим насправді з дитинства за незалежну Україну )))

авжеж.
Якщо є люди, котрі використовують рандомні факти в підтвердження своєї думки, то чому би не було людей, котрі використовуватимуть не менш рандомні факти в підтвердження іншої думки?

Але тут борець з режимом вільно туди їздить

про «борець з режимом» хто придумав?

Занафіга з ним морочитися феезбешникам?

Це ж очевидно, ні? Тому що в нього такий смачний актив як Телеграм. Смачний в першу чергу не фінансово а можливостями: пропаганда, трекінг акаунтів в Україні, розвідка в тому числі і військова...

. Є тому докази? немає.

А які є докази що Азаров чи Янек агенти русні? Просто патріоти живуть в рашці, що тут такого? Це ж блін нічого не значить..

дуров точно агент, бо у харкові бомби впали. Нормальний логічний зв’язок.

Логічний зв’язок зовсім і уншому. Що рашка задля контролю над смачним активом може піти на будь-що: починаючи від збиття чартеру (привіт Пригожин), до ліквідації в країнах Заходу. А тут людина сама прилітає до них в руки і спокійно летить назад. Хмм. Чому ж так? Гдє ваші доказатєльства..

Це ж очевидно, ні? Тому що в нього такий смачний актив як Телеграм. Смачний в першу чергу не фінансово а можливостями: пропаганда, трекінг акаунтів в Україні, розвідка в тому числі і військова...

вцілому згоден. З одним зауваженням — цінність телеги в цьому випадку буде лиш тоді, коли ніхто не знатиме, що за нею стоїть фсб. Відкрито віджати її як вк тупо, бо вк розрахований здебільшого на внутрішній плєбс, а телега міжнародна. Тому публічно пресувати павєла тупо.

А які є докази що Азаров чи Янек агенти русні?

нема. Але вони і не агенти, імхо, а просто тупні, що попутали бєрєга. Табачник- агент, інші агенти — агенти. Але про яника я так не думаю, все ж «агент» це трохи більше, ніж просто подпєвала.

Що рашка задля контролю над смачним активом може піти на будь-що: починаючи від збиття чартеру (привіт Пригожин), до ліквідації в країнах Заходу. А тут людина сама прилітає до них в руки і спокійно летить назад. Хмм. Чому ж так? Гдє ваші доказатєльства..

пригожина бахнули бо вийожувався, а не за контроль.
ліквідації в країнах заходу — щоб повийожуватися, а не за контроль.
Використовуй факти правильно, бо з таким підходом завтра хтось скаже, що яник і азірів насправді були в оун.

Дякую за ваш коментар.

Бо було відчуття що я один тут «божевільний» проти святого ТГ.

хаха. скромніше треба бути, дартаньяне

Телеграм головного мозку.
Чим він так сильно сподобався не зрозуміло. Купа інших платформ.

Росіяни відверто про всіх там збирають інформацію як із підопитних кроликів, а кролики такі, «так! хочу бути підопитним, не забирайте у мене вибір» і взагалі лаборанти хороші пообіцяли що будуть не упередженні!

росіяни збирають інформацію з купи інших платформ. До коду практично кожної були причетні люди, якимось боком причетні до росії, це точно. Я бачив в ютубі, хто хоче може сам пошукати це відкриті дані.

Це правда, збирають, але інші платформи це інша юрисдикція, там не так все легко, і не людей своїх немає, і дорого, і забанити можуть, і CIA може мережу прослуховувати, і тропи російських тролів немає, і пропаганду за гроші треба покупати, і її ще й банять. Велика різниця.

блін) це ж я тут жиру налив. тролити спробував, спеціально використав конструкцію «можете самі пошукати» проти якої всюди підгораю.
Але з відповіддю вцілому згоден, в нашому випадку прослуховування від якогось анб буде безпечнішим за прослушку від фсб.

доречі оцей мій комент був не про телегу

а коли оголосили мобілізацію воєнкомат на блокпосту мали усе то саме на електронному планшеті тож бєларусь технологічна відстала страна третього світу ))

Цього якби вже хватає.
Російські військові ТГ використовують для комунікації, російські шпигуни його юзають.

Тут бугагашенька, мені взагалі цікаво чим вони там думають використовувати месенджер для секретних комунікацій, усі сервери котрого знаходяться в США. При будь якому шифруванні, завжди є атака «людина по середені». А тим більше при можливостях АНБ про які їм Сноуден розповів прямим текстом.

Бугагашечка в тому що лис у курятнику і кури його захоєищають бо він пообіцяв стати вегетаріанцем.

ТГ то розсадник тролів і російської розвідки

то сильно залежить від того як ним користуватись.
але в сенсі тролєботів зараз всі соцмережі засрані. на жаль.

інтернет то розсадник тролів і російської розвідки. Пора давно від нього відмовитись.

Мені от цікаво що втому ТГ що українці так за нього вчепились і так його захищають?

цікаво чим тг так припік українців, що вони до нього так причепилися?

Це основна новинна платформа з початку війни, аналогів немає

«причепилися» я використав не як «чому ним користуються», а «чого доїбалися до нього»

Ось чому.
На приклад Дуров нещодавно зустрічався з Адольфом в Баку.
dou.ua/...​/50128/?ref=email#2870129

вибач, але текст, імхо, рівня соловйова-міхалкова «совпадєніє нєдумаю».

Їжаки плакали кололись але продовжували їсти кактус. Не дивно що Україні так тяжко зараз під час війни по усім напрямках, у тому числі інформаційній війні. Бо люди вперті, аби та впертість була в правильному напрямку...

та нє, тяжко не тому, що вперті, а тому, що воюють з телеграмом на форумі замість з ворогом на фронті чи з корупцією в тилу.

Передумав. Не тяжко, а не можливо розмовляти коли людина просто ігнорує те що ти кажеш.

Звісно діалогу не вийде, виходить монолог.

два монологи. От я, наприклад, не бачу жодного зв’язку твого коменту з тим, на котрий ти відповідаєш. як так можна?

Як так що Дуров заробив $300 млн і йому дали виїхати і залишитись ні на чийому боці?

не бачу в цьому нічого кримінального. Навіть з нацистської германії виїжджали євреї (правда без грошей)
коли пресували пашеньку москалі ще прикидалися цивілізованими. А віджати вк геть внаглу могло загрожувати тим, що вк б загнулося.

В тому то і справа що виїзджати без грошей

І цікаво що він тут в штатах затіяв тему із криптовалютою щоб вистроїти це в телеграм, взяв гроші у інвесторів в штатах, робив криптовалюту, не вийшло, закрив, із грошима змився. На нього відкрили справу, потім він таки розрахувався із інвесторами щоб не мати проблем із штатами, але по суті став банкротом.
Потім поїхав в Пітер, і десь у нього зразу взялось фінансування на телеграм. Хм дивно

В штатах та ЄС ТГ зараз використовується наркокортелями, і Дуров не хоче видавати їх бо «свобода слова» але коли треба швиденько закриває ботів та групи. На приклад в Ірані, а також коли почалась війна наші групи і боти заблочили, вміщались Штати, пригрозили пальцем, і їх швиденько разлочіли.

в дніпрі стіни і забори використовуються наркокартелями (ад абсурдум).

також коли почалась війна наші групи і боти заблочили,

от чому не згадуєте що кацапські групи теж блочилися? навіщо ця напівправда?
«федоров спілкувався з самим дуровим і вже за 10 годин ботів розблокували» (ц)
чи хіба пашенька не міг пару днів муму пововтузити? міг, навіть попри погрорзи штатів (про ці погрози, доречі, не чув раніше)
але ж порішали швидше.

Мені не подобається цей формати спілкування. Я не хочу його продовжувати, це не конструктивна бесіда.

Авжеж. Мені б теж не подобалося мати прогалини в аргументації.
Але вцілому я згоден -пашенька того не вартий

Переводити бесіду від нагального важливого питання в персональну площину це саме те через що я не хочу продовжувати спілкування і чому кажу що це не конструктивно.

Тьма аналогів.

Дай приклад, і щоб можна було вільно викладати, як жопа орка, на зумі і в FullHD, летить на 85 метрів вгору

Це основна новинна платформа з початку війни, аналогів немає

прям як Вконтакте колись була основною в своїй ніші..

Ось тут трохи перелічив.
На окупованих територіях ТГ активно використовувався щоб вичіслити і віддати на допит та тортури самих активних.

На окупованих територіях ТГ активно використовувався щоб вичіслити і віддати на допит та тортури самих активних.

t.me/evorog_bot
t.me/stop_russian_war_bot
t.me/gur_official_bot

Тому що тг ніяк не співпрацює з нашими силовиками і дуже тісно співпрацює з руснею..

Так не тільки українців. Ось Apple теж припік чимось.. Мабуть це наступ імперіалістів США на свободу слова:
itc.ua/...​with-ukrainian-sim-cards

короче кажучи «Всє не так адназначна»

«ЗМІ: Кібератака бійців Буданова допомогла заарештувати за коррупцію заступника Шойгу Іванова»
до чого тут телеграм і епл?
на моєму девайсі від епл телеграм працює, єслі шо

«ЗМІ: Кібератака бійців Буданова допомогла заарештувати за коррупцію заступника Шойгу Іванова»
до чого тут телеграм і епл?

поправив лінку, там щось зламалось з лінками на самому сайті..

тому що немає ніяких фактичних причин його забороняти. це дурне донкіхотство.

Ну як би є.
Росії вигідніше ТГ ніж Україні.

Так відмовляйся — хто тебе зупиняє ?

От обовʼязкове ось це панібратвєство, підколи і єхидство, Станіслав?
Я особисто до кінця року відмовлюсь.

Я особисто до кінця року відмовлюсь

А чому не «до кінця дня/тиждня»?

Бо багато контактів кому треба достукатись, пояснити, перетягнути і звʼязатись на іншій платформі. Деяким (більш похилими людям) треба прям допомогти поставити та зареєструватись. Пояснити різницю.

От чого в Сигнал не відображає чи ви в оннлайн? І «я не хочу писати якщо не бачу що ти онлайн». А я відповідаю що не треба відловлювати мене коли я онлайн, просто бери і пиши, якщо я вільний то відповім.

І треба дати якусь кінцеву дату щоб усім було легко зрозуміти та запамʼятати.

Деяким (більш похилими людям) треба прям допомогти поставити та зареєструватись.

Що поставити?
Альтернативу, вірно?
І пояснювати їм це у телеграмі?

Я от реально читаю Вас мабудь 2-3 тижня, і чесно вирішив, що телеграм у Вас давно знесений і забутий...
А он воно як.... 🤔😂

Я ж сказав що до кінця року.
Не знаю як ви там намагаєтесь мене підловити. І ось ці всі підкови і намагання пібловити і стьоби, просто щоб залишитись в ТГ. Вам там усім гроші за нього доплачують чи що?

Довго саме через те що впертих людей як тут в коментах багато.

То комусь телеграм як повітря, то хтось до нього звик, інші за нього тільняжку на груді готові порвать комусь інтерфейс на красівий. Так і живимо. А проблема просто що звикли, от і все. Це ще один месенджер яких мільйон вибирай що хочеш.

Я ж сказав що до кінця року.
Не знаю як ви там намагаєтесь мене підловити.

Не намагаюсь.
Був впевнений що вже давно.
Але ж вірити нікому не можна 😁

Це як порівнювати футбол де ти граєш або на чужому або на своєму полі. Продовжуючи цю аналогію із ТГ, не тільки їх поле, але і судді та навіть правила гри теж їхні. Відповідно і навпаки: якщо меседж платформа не їхня, то і рефері та правила гри теж не їхні.

Де буде більша ймовірність що в платформу внідриться більша кількість російських агентів, в скажімо WhatsApp/Signal/Mattix/Beeper чи в ТГ? Так і там і там це можливо, але де буде суттєво більше ймовірність?

З відси логічне заключення: треба відмовлятись від ТГ усім, і тут навіть ніяких доказів особливо не треба чому. Хоча червоних маячків і усіляких дивних «співпадінь», вже і так по ТГ занадто багато.

Коли агентура опиниться на чужій платформі, по перше це вже їм складніше бо не їх рідне, по-друге якщо це наприклад WhatsApp/FB, де американська юрисдикція це буде на багато швидше, легше і простіше відстежувати, знаходити і передавати українській стороні та за потреби блокувати.
Там не буде розсадника російський «псевдо опозиціонерів» і розсадника російської пропаганди, тролів і їх «мненій»

Це щось по типу заборони вживати алкоголь, лише шукатимуть способи обходу заборони. Реальні же дієві методи протидії, вимагатимуть направленої роботи та бюджету. Від того що хтось заборонив наприклад 1С — а не запропонував реальну альтернативу 1С, та сприяв маркетингу та підтримці цій альтернативі — буде лише попит на тіньове використання 1С та хабарництво. Так само як сухі закони тільки породжували численних ганкстерів, та корупцію в правоохоронних органах.
І те саме із кібрбезпекою, заборона це зовсім не одне і те саме що направлені комплексні дії щодо організації кібр безпеки, бо як відомо : «Роль кібрбезпеки, дещо перебільшена».

Альтернатива 1С — Odoo.

Якщо і не от прямо зараз(не знаю наскільки реально вже є кастомізації під нас, а не просто яскраві заяві від українських партнерів), то
Враховуючи що ця бельгійська компанія неодноразово отримувала гранти від ЄС
для розробки недорогої загальноєвропейської ERP системи для малого та середнього бізнесу
і перспективи змін нашого законодавства у бік сучасного європейського

Odoo не має альтернатив :)

Більшість інснуючих вітчізняних систем — зникнуть, — вони не витримають такої конкуренції.
Як і на зараз — не можуть конкурувати з 1С

На скільки я розумію то кастомізаціі вже є.
Треба бажання для міграції.

Погуглив.
Ще не дуже є.

Але головна проблема в іншому, у всіх ERP
1. ERP систему неможливо встановити власними силами компанії. Що б там не казали сейлси ERP системи :) (Виключення бувають звісно)
2. Вартість впровадження ERP системи — набагато більша ніж стартова ціна ліцензій, базових модулів і т.і. Любої системи. Зазвичай це виливається у сотні годин консалтера (бізнес аналітика, програміста). І десь стільки ж персоналу компанії.
3. з 1 та 2 виникає потреба в консалтерах ERP системи. Гроші і бажання у компанії можуть бути — але якщо на ринку праці є 5 штук спеціалістів, і без досвіда впровадження їх системи на подібному підприємстві — то на такий ризик ніхто не піде, хто має досвід «роботи з програмістами» :) Бізнес дуже добре знає ціну нашим, айтішним обіцянкам — «все зробити як треба, вчасно і вписатись у бюджет»
4. Якщо компанія використовує якусь ERP систему пару+ років — то цінність даних в ній вже становиться критичніша аніж переваги (будь які) іншої системи. І компанія прийме рішення про перехід коли буде запропоноване прийнятне рішення переносу даних зі старої системи, чи інтеграції на якийсь період. І знову ж таки — не обіцянка зробити — а перевіренне рішення, переконливе.
5. Саботаж персоналу. Це, принаймі у нас в Україні — дуже критичний фактор успішного впровадження ERP системи. Якщо у бюджетних організаціях це некритично — бо впровадження може йти роками, і всім пофіг — держава платить, в неї «необмежено» грошей і часу, то в комерційній організації негативний вплив на дохід компанії — просто знищить її фінансові можливості для впровадження.

ERP системи — то суцільний вендор лок.
В іх імплементаціях немає нічого спільного, як немає спільного у AWS, Azure та GCP — «а давайте перенесемо нашу систему в інший клауд!» — просто і швидко не вийде :)

Odoo є не тільки в клауді як платний сервіс, а також як опенсорс онпрем. docker run odoo
От і вся установка. Для маленьких компаній (а в України це більшість), цього буде більш ніж достатньо. До речі за оновлення 1С всеодно треба платити, так що в цьому плані теж саме із Odoo можна взяти в клауді, не хочте — ставте у себе безкоштовну платформу на своєму сервері.

Так модулі треба буде покупати, точно так як це було із 1С. Але там безкоштовних модулів дофіга в маркетплейсі, ну і самому можна писати там звичайний Python.

Але я згоден, то звісно все зовсім не проста затія. Але якби іншого путі немає як рухатись вперед, і як ти сказав тут альтернатив нема, є тільки Odoo, тому вважаю чим раніше почнуть тим швидше закінчать переізд.

От і вся установка

А кому вона така потрібна, гола інсталяція системи :)
Там же нічого не має, ні потрібних даних, ні кастомної бізнес логіки.
А хто буде вчити людей працювати в ній?

До речі за оновлення 1С всеодно треба платити

Звісно що треба. Їх же роблять щоб заробити грошей. Бажаючих працювати безкоштовно мало :)
1С тому ще й не вмирає, що 1Сник заробляє в цілому непогано. Менше якби працював на західний ринок, але по місцеву рівню — пристойно.

теж саме із Odoo можна взяти в клауді,

Як воно там є. А там купи всього — поки немає.

Розробка ж того що не має — занадто дорога для одної компанії замовника.
...коли 1С виходили на український ринок — вони вбухали купу грошей, переробляючи свої конфігурації для раші для нас. Потім помаленьку, цю переробку перекинули на місцевих франчайзі. Потім, коли продажі конфігурацій стали прибутковими — місцеві франчі стали писати свої конфігурації(хоча у більшості випадків — так і переробляли російські, бо дешевше), і т.д.

Але там безкоштовних модулів дофіга в маркетплейсі,

Так, подивився, купа. Всякого дріб’язкового.
Для порівняння подивився що там в одній давньої вітчизняної системі: Дебет Плюс. Там набагато більше того що треба, з фундаментального. Навіть по списку їх оновлень видко, на якому етапі розвитку в них функціонал.

За Odoo майбутнє — бо в неї є можливість створити ком’юніті, як то зробила 1С.

ну і самому можна писати там звичайний Python

Так, можна. Але коли за це почнуть платити.
А платити — не будуть, бо якщо немає фундаментально функціоналу — то буде занадто дорого і довго.

Ну що я можу сказать. Так.
Так що робить, сидіть на 1С? Так Odoo так як і гола 1С сама по собі теж не дуже цікава без модулів.

Якщо усі не почнуть переходити, то ніхто не перейде. Проблема куриці і яйця. Якщо не почати комьюніті із програмістів робити, навчати, тренувати та давати завдання під українське законодавство так і залишиться 1С.

1С сама по собі теж не дуже цікава без модулів

Звісно. Просто для неї повно модулів. Вона давно не гола.

так і залишиться 1С

Так поки і є, ніякого руху з неї

Ми про різні «голості» говоримо. Я говорю про те що є гола 1С, і є модуль упп, склад які колись розробили на базі 1С які окремо купуються і окремо підтримується.
Та ж сама історія із Odoo, вона така ж сама гола, і точно так само треба окремо купувати модуль аналог УПП під українське законодавство. Я так розумію у Self-ERP і може ще у когось вже є розробка чогось схожого.

і точно так само треба окремо купувати модуль аналог УПП під українське законодавство

Ну так. Це одна з кілер фіч.
І його не має поки з достатнім функціоналом, щоб купити для Odoo, і є декілька варіантів — від універсального до спеціалізованих для 1С.

Бо «під вітчизняне законодавство» то і — під типові «10 кейсів» використань на місцевому ринку. УПП роками акумулювала ці випадки. В конфігураціях — багаторічний досвід тисяч 1Сників, на основі десятків тисяч компаній (як мінімум)

Я так розумію у Self-ERP і може ще у когось вже є розробка чогось схожого.

Цитата:
Также в планах есть реализация особенностей отражения в учете операций ВЭД. А также адаптация системы под особенности учета специфических отраслей (строительство, производство, общепит и т.д.) и учета специфических операций (консигнация, давальческое сыръе).

Насколько быстро появятся эти решения сказать сложно, основной тормоз на данный момент — отсутствие достаточного финансирования, но если найдется инвестор, то все основные вопросы можно будет закрыть за несколько месяцев.
з ODOO: Регламентированный бухгалтерский учет для Украины (версия 14.01)
www.antonpiskun.pro/...​ya-ukrainy-versiya-14-01

і може ще у когось вже є розробка чогось схожого.

Може, чому ні.

Питання в ресурсах.
у 1С платформи — спеціалізована мова програмування(точніше не сама мова, а класи домену), плюс купа речей не пишеться кодом, а робиться візуальними засобами платформи.
І не дивлячись на це — кількість коду у конфігураціях:
(російські)
«1С:ERP» содержит более пяти миллионов строк кода,
«1С:Управление нашей фирмой» 1.5 миллиона строк кода,
«1С:Бухгалтерия 3.0» больше двух миллионов.
www.mista.ru/topic/865670

От і підрахуйте необхідні ресурси, щоб написати подібну кількість функціоналу на платформі де немає таких спеціалізованих візуальних засобів розробки.

Вибір Python я дуже схвалюю — він дуже потужний, в плані створення абстракцій. мова аля бейсік з об’єктами в 1С менш потужна.
Але все одно — 1 міліон рядків коду написати... швидко не буде, навіть з великим ком’юніті.

Коротше система яка зможе замінити 1С, має бути з нею зворотньо сумісною. Мати дуже схожий інтерфейс, і імпортувати більшість данних з минунулої системи, разом зі скриптами і т.п. Інакше це роки та мільйонні вкладення. На місці самих 1С яби сам створив такий форк і через треті афіліати розповсюджував в там де діють санкції. У разі чого фіг доведеш, а думаю що збитки колосальні

Коротше система яка зможе замінити 1С, має бути з нею зворотньо сумісною.

Думаю це нереально.
Ніхто не зацікавлений витрачати такі ресурси на розробку сумісної з «1С» заради України.
А у місцевих компаній і близько не має і не буде таких ресурсів.

, і імпортувати більшість данних з минунулої системи, разом зі скриптами

А от це — можна зробити, навіть для дуже не схожої системи.

На місці самих 1С яби сам створив такий форк

Ринок України для них все одно закритий, тому їм те нецікаво фінансово.

В них офіційні локалізації

Россия, Беларусь, Украина, Казахстан, Киргизия, Таджикистан, Грузия, Молдавия, Узбекистан, Румыния, Латвия, Литва, Эстония, Азербайджан.

На їх місці вже би шукав партнера типа Lesta десь в Кишиневі та Баку. 12 країн потенційно втрата ринку, через санкції. Самі знаєте що санкції коли не продають то таке собі, можна обійти. А от санкції коли не купляють — можуть стати фатальними і дуже швидко. Умовно зараз закрити федерації проплати за газ, та реально не купляти нафту через Індію — їм хана за три місяці, не буде грошей нінащо. А коли щось там блокують — усе одно купляють через Китай та Казахстан, тільки довше та дорожче бо купа додаткових витрат, ті же Рупії та Юані через Тенге обміняти на долари і т.п.
P.S. У 1С тільки офіційних пів мільйона ліцензійних встановлень і франшиза на більше ніж 1500 підприємств.

В них офеційні локалізації

Для України головними локалізаторами були роками — українськи компанії.
jobs.dou.ua/...​-ukraine/vacancies/31167

На їх місці вже би шукав партнера типа Lesta десь в Кишиневі та Баку

Вони отримували головні гроші не від продажу локалізованих конфігурацій. А від продажу платформи і її розширень.

Заборона ж 1С у нас призвела до легалізації піратських інсталяцій. 1С не зможе судитися в наших судах за свої права.
Так само з спеціалізованими конфігураціями від Рарус, які поширені у нас — теж крякнуті.

Так що — за 1С українці в цілому нічого в рашу і не платять :)
Може копійки якісь.

Умовно зараз закрити федерації проплату за газ

Втрата України для 1С — зовсім не смертельний удар. Головні доходи в них від їх місцевого ринку.

Ну ясно, це той самий ребрендінг.

Це не форк. 1С не публіковала сорци платформи.

«Як „BAS“ стала правонаступницею „1С“ після накладання санкцій»
debet.com.ua/...​ly-do-interfeysu-prohramy

Але я свічок не тримав, тому не буду далі коментувати.

то звідки інфа тоді про форк у вас?
окрім теорії змов, що 1С видала сорци якійсь україно-польскій компанії.

Та я просто натякаю що якась дивна щедрість, роздавати сорци. У 1С все СНД просило сорци версії 6 роками,коли вони випустили 7му версію, а розвиток 6ої повністю закрили. Були навіть ініціативи викупити. Бо 6ка так зайшла ком’юніті, і така проста і вдала що потужність 7ої була зайва для багатьох кейсів.

А тут, комусь, хто приносить дріб’язковий прибуток, видали.

BAS це 1С просто компанію зареєстрували фіктивну компанію в ЄС.

Зазвичай це виливається у сотні годин консалтера (бізнес аналітика, програміста). І десь стільки ж персоналу компанії.

+ ситуація ускладнюється тим, що в нас кожна організація дуже любить вигадувати якісь власні бізнес-процеси навіть там, де все давно вже придумано та більш-менш стандартизовано.

Мав можливість спостерігати всі ці приколи, коли підбирали та впроваджували сторонню HR систему у великій IT компанію.

Хто про це знає ? Чи рекомендує її уряд замість 1С як ефективну заміну? Чи рекламують її головним бухгалтерам та генеральним директорам та іншим людям які приймають рішення ? (Не іншим ІТ-шникам це не має жодного сенсу) Чи є розгалужена мережа підтримки ?
Скажімо замість телеграм можна використовувати вільний Jamy, але мало хто це робить.
Те що зараз робить ця заборона — будуть перевіряючі яким будуть давати візитні карточки Бенжаміна Франкліна зеленого кольору, задля цього і робиться. А хто не буде — буде отримувати штраф, навіть як веде ділову документацію на папері.

От тільки продукт зʼявився на українському ринку і тут зразу де розгалужена підтримка? 🤦

Ну от не візьме директор будь якого підприємства, особливо коли війна та в цілому дуже вузькі рамки рентабельності і вийме купу бабла на заміну бухгалтерської системи, тим більше знання якої пишуть як обов’язкове знання для переважної більшості посад бухгалтера на усьому пост радянському просторі. Навіть там де SAP стоїть в бухгалтерії всеодно, дуже часто 1C.
Тобто що з цього буде — побори будуть, задля цього і заборона. Так в кінці нульових було з перевірками ліцензійності софта і нікому насправді не було діла, що скажімо Corel не заробляє свої гроші з маленької типографії яка друкує якусь локальну рекламу. Діло було в поборах, ціна кожної перевірки була — $100. Якраз мій покійний друг, власник такої типографії пішов з цього в ІТ спочатку в адміни і зробив проект SK1. Казав після цих поборів і тим більше покупки ліцензій, зарплата в ІТ була краща за прибутки з бізнесу.

Діло було в поборах,

Податківці заробляли собі навіть на крякнутому WinRAR :)
Не шукали щось інше на компах, а за півгодинки собі наколядовували

Мені от цікаво президент чи верховна рада комусь рекомендували починати користуватись 1С?

Так вони тільки заборонами і займаються станом на зараз. В цьому і притенція, як ІТ-шник самі знаєте деприкетити API без того щоби показати заміну дуже погана практика, яка ламає зворотню сумісність.

Чому українці самі не можуть зрозуміти що від телеграма та 1С треба відмовлятись і тут тільки має бути якийсь волшебний пенділь чи пряник іззовні? Самі, без когось там, верховної ради, перевіряючих ітд.
І чи вже не достатньо одного волшебного пенділя який зараз все ще відбувається?

Чому українці самі не можуть зрозуміти що від телеграма та 1С треба відмовлятись

З телеграмом сам не розумію, вибір то є, а з 1С — тупо грошей немає у українського бізнеса щоб від неї відмовитись.

Це як Європа з газом попала — а спробуй відключись від Газпрому.
І той газ навіть зараз територією України йде в Європу

Важлива деталь: транзит газу через Україну почав зростати з осені минулого року, наприклад, у березні 2024 року його обсяги перевищили показник березня-2023 на 27%. Зросли і доходи бюджету ворожої країни від цього експорту.
glavcom.ua/...​koju-truboju-1012603.html

З телеграмом сам не розумію, вибір то є

В тому й справа, що вибору нема, бо телеграм наразі — це, в першу чергу, платформа для майже нецензурованої оперативної публікації новин та їх обговорення, а не засіб приватного спілкування (хоча, звісно, доволі широко використовується й таким чином, бо «все в одному»)

І ось жодного замінника саме «все в одному» — не існує.

Вибір завжди є.
Можна сидіть і ждать «коли усі перейдуть і я перейду» або взяти пʼяту точку і перейти самому і усіх тягнуть.

Можна сидіть на російських ВК та ТГ і про себе оперативно їм надавати інформацію. А можна перейти на будь-яку іншу платформу головне не російську, і там оперативно отримувати інформацію.

Вибір завжди є.

Вибач, але я не розмовляю гаслами. Якщо вибір є, то — варіанти в студію. Practice what you preach, друже — подай нам приклад, на що перейшов сам та перетягнув друзів.

сидіть на російських ВК

Маніпулятивні порівняння ТГ (яким в Україні користуються майже всі) та ВК (яким в Україні майже ніхто вже не користується, а для оперативного отримання інформації тим паче) не додають бажання продовжувати конструктивну дискусію.

Бо якщо немає розуміння навіть того, що в ТГ існують цілком проукраїнські канали і ніхто не блокує їх діяльність, включно з донатами на ЗСУ, а у ВК це просто неможливо — то подальша розмова з адептом телеграм-хейту мені нецікава.

Я привів свої докази, тут подивіться в коментарях. по друге і то і то створено однією людиною.

ВК був віджатий ФСБ, у ньому навіть кацапи зараз не постять анічого окрім котиків та політично нейтральних мемасиків.

До дурова ВК вже давно не має відношення.

А ми не знаємо як на справді воно там було? Це в нецунзурованних новинах нам розказали що вони щось там віджали.
Це цікавий віджим вийшов, що Дуров заробив $300 млн. І якщо віджали, і вигнали із раши, то чого він 50 разів після того приїздив назад?

Нікого не хвилює що Песков захищає телеграм зараз? Нікого не хвилює що Дуров був в Баку у 2024 рівно ті дати як Адольф Путін там був?

Нікого не хвилює що Песков захищає телеграм зараз? Нікого не хвилює що Дуров був в Баку у 2024 рівно ті дати як Адольф Путін там був?

Мені особисто начхати на те і на інше. Як і у більшості тих, хто користується телегою.

Я ж нічого не маю проти тих, хто особисто прийняв для себе рішення від неї відмовитися. Просто припиніть цей навʼязливий євангелізм та шеймінг, і не лізьте з вашим баченням світу до тих, в кого воно відрізняється.

Ще Кучма казав, що Україна — не Росія. Єдиної расово вірної «лінії партії» тут не буде, як би цього комусь не хотілося.

Теж саме тільки про телеграм, називається правильно: selective perception bias

www.linkedin.com/...​-7237551285850238977-Rq5B

Beeper, Matrix, Signal, Discord, Mastadon, список продовжується... Вібір завжди є.

Головне щоб оперативно не постачати інформацію у мордор.

оперативно не постачати інформацію у мордор

«Боже, да всім насрати!» ©

Ті, чиї комунікації дійсно повинні бути захищені від кацапів, і так не використовують телегу. Для решти — вибач, але зручність, звичність, та вибір контенту рішають. І ніяки заклики до патріотизму цього не змінять.

До того ж, під телегу є інфрастуктура у вигляді вже напрацьованих рішень накшталт ботів для публікації, модерації спільнот та таке інше. Чи є це все для тих платформ, які ти перерахував?

Зручність постачати кацапам у мордор оперативну інформацію.

— t.me/evorog_bot
— t.me/stop_russian_war_bot
— t.me/gur_official_bot

Ты эти каналы постачання кацапам у мордор оперативної інформації имел ввиду?

А потім росіяни прийшли на окуповану територію і в них о диво, вже є списки усіх хто користувався evorog та stop_russia і зразу їх на підвал.

Т.е. наши спецслужбы для связи с подпольем на оккупированных территориях сознательно используют мессенджер, вся информация из которого доступна ФСБ в реальном времени, я правильно тебя понял?

И ботов в других мессенджерах, что характерно, у них нет...

Або ніхто не думає що можна брати а що ні.

Ну да, очевидно же: все ж вокруг дураки, один ты — д`Артаньян.

Так, практика ж показує що більшість завжди права і що більшість не усереднює, робить представника більшості ще розумніше.

Ось ця вся «безкоштовність» виливається боком Україні.

Вибір є: увесь світ якось живе на Beeper, WhatsApp/FB, Matrix, Mastodon, Discord, Signal.

А в Україні вибору нема, тільки російський телеграм що оперативно в мордор постачає інформацію :(

І відмазка, усі сидять і я сиджу.

Оце в тебе підгорає ))

Таке вже життя — користуються тим, що зручне, поширене та популярне.

А не якимось Beeper, про який я взагалі вперше чую. Так що «весь світ живе» — то трохи перебільшення про більшість пунктів з твого переліку, хіба що, окрім WhatsApp та Discord.

Та й на ті не дуже охоче переходять, бо поки дуров пилив зручний UX, розробники WhatsApp та Discord колупалися в носі.

Так підгорає, бо усі розказують про не цензурований ТГ, і ось цей святий Дуров спокійно закрив групи і боти в Ірані для опозиції, а тепер опозицію придушили, та Іранськими дронами Українські міста обстрілюють. Ось така не цензурованість виходить.

І вся аргументація зводиться до «усі сидять і я сижу» та «там гарний UI».

а скажи ж шукати ворогів в інторенті легше, ніж знищувати їх на передовій, да? воювати з дуровим простіше, ніж з бурятами

Одне іншого не відміняє треба і те і інше.

увесь світ якось живе на Beeper

Доречі, про Beeper взагалі цікаво, бо це не якийсь окремий сервіс, а просто мультіпротокольний клієнт по типу Pidgin.

І, що найсмішніше, в протокол Telegram він чудово вміє.

Так. Це на справді дуже зручно якщо ви хочете помалу перейти із ТГ на якусь іншу платформу.

А ще beeper ще вміє Matrix, ось на нього я і хочу перейти.

А також: LinkedIn, Discord, Telegram, WhatsApp, Instagram, Facebook, Twitter, Google Chat, Signal, Google SMS/RCS та Slack.

Це дуже зручно щоб плавно перейти із ТГ в будь-що інше що вам зручно і вам о вам підходить.

А в Україні вибору нема, тільки російський телеграм що оперативно в мордор постачає інформацію :(

В реальності, в Україні всі сидять на Вайбері, який є найпопулярнішим саме для спілкування, тоді як телеграм — зручний для перегляду новин.

в Україні всі сидять на Вайбері, який є найпопулярнішим саме для спілкування

Вайбер наразі популярний хіба що серед пенсіонерів, інтернет-магазинів та доставок їжи.

Чи ви з 2014 року пишете? )

Якщо ви щось купуєте, чи замовляєте роботи, то у виконавців вайбер. У магазинів чи банків також вайбер. Зрештою, якщо тобі хто дає телефон, з гарантією 99% ти знайдеш його у вайбері, а в телеграмі така ймовірність десь 70%

Якщо ви щось купуєте, чи замовляєте роботи, то у виконавців вайбер. У магазинів чи банків також вайбер.

Так а з цим я погоджуюся. От як раз для комунікацій з бізнесом Вайбер дійсно дуже поширений.

якщо тобі хто дає телефон, з гарантією 99% ти знайдеш його у вайбері

Але з цим аргументом посперечаюся — точніше, не з самим аргументом, а з тим, що з нього слідує 99% активних користувачів, які б продовжували у Вайбері особисте спілкування. Як на мене, 99% обумовлені наступним:

1) В наслідок того, що Viber використовується для комунікації клієнт-бізнес , він звісно що встановлений майже у всіх. Але це не означає, що всі його використовують для особистих комунікацій
2) Є певна і мабуть велика частка людей, які колись встановили собі вайбер та потім не видаляли акаунт, навіть якщо майже не користуються ним
3) В телеграмі є опція приховувати номер та забороняти пошук по номеру. Не певен, чи є щось подібне в Вайбері, але якщо немає — це теж може пояснювати суттєву різницю в ймовірності пошуку за номером телефону

Головне щоб ті новини йшли із груп та від людей правильних.

втрутюся, бо бачу, що в інтернеті хтось думає не так як я неправ.

Перестаньте вимагати слухати «правильних людей» чи «правильні групи».
Немає таких.
Вимагайте від людей критичного ставлення до інформації. Вимагайте перевіряти джерела. Вимагайте використання режиму zero trust.

«слухати правильних людей» це стопудово про котрийсь з варіантів телемарафону, волькіше беобахер чи радіо тисячі пагорбів.

Ну наприклад якщо слухати російські канали, адольфа, сидіть у ватних каналах, слухати ватних інфлуенсірів. Це правильні канали і люди?
І цього всього добра найбільше в ТГ.
Отож

Це правильні канали і люди?
Перестаньте вимагати слухати «правильних людей» чи «правильні групи».
Немає таких.

Це було реторичне питання. Я перечислив неправильних людей і канали. Бо як би такі очевидно що є.

Чи ви вже забули про всю ту російську пропаганду яка лилась із усіх утюгів не так вже і давно?

Чи ви вже забули про всю ту російську пропаганду яка лилась із усіх утюгів не так вже і давно?

Важко забути те, чого не чув.
Все просто, утюга вдома нема, от і не слухаєш 😁

Ось подивіться нещодавно відео, як російське телебачення показуючи інтервʼю із адольфом рекламує «заборонений» телеграм власника якого «вигнали» із раши. Когнітивного дисонансу ні у кого немає?

www.linkedin.com/...​-7240346977484300288-5TGu

як російське телебачення

Дякую за пораду, але не буду 🤣
Я не належу до групи «давайте позбуватись ХХХ, я от позбудусь потім...»

Нічого не зрозумів. От цікава історія. Спочатку люди вимагають від тебе підтвердження «дайте мені істочнікі!», а потім їм даєш а вони такі «а я їх дивитись не буду!»

1.

дайте мені істочнікі!

Цитата, з посту де я просив «істочнікі», можна привести?
Не можете, отже «просто збрехав» ©

2. Нічого не зрозумів

Ок, пояснюю.
Ви зізнались, що самі ще не відмовились.
Отже навіщо Вас слухати?

П. 1 + п. 2 дорівнює «щось фігове»

Якщо зробити коротке summary.
То я його бачу отак.
1. Телеграм- лайно, від нього потрібно відмовлятись.
2. Нажаль в мене купа контактів , які споживають це лайно.
3. Я б лайно не споживав, але мушу бо див. п. 1
4. Але я перестану споживати за три місяці...

Центр як хороший поліцейський і поганий поліцейський. Тільки хорошого немає.
Одному дай істочніки, іншому вони не треба.
Нікому не вгодиш

«Зізнались». Це прям ви мене піймали.
Ну всьо признаю свою вину, міру, степінь глибину. Lol

Або ось як росія та Китай координують свої зусилля в Європі. Цього не сказано в цій конкретній статті, але важливо відмітити що основними інструментами їх інформаційної війни є Телеграм та ТікТок.
www.politico.eu/...​ations-overlap-in-europe

їх інформаційної війни

Ну, я просто не пішов на ту війну. 🤔

А давайте під кожним постом писати якусь незрозумілу єрунду і все перетворимо на хаос?

Хотіли підтвердження — ось. А якщо ви хотіли закривати очі і далі любити свій телеграм, то чого тоді взагалі якісь коменти писати? Напишіть в профілі «я сектант присвятого телеграма і безпристрасно-новинного Дурова» або «продам душу за красівий UI» і все, нема питань, не треба писати кучу якихось коментів, словей і кнопки на клавіатурі затирати.

А ось як ГРУ використовує телеграм в Європі для саботажу, організації людей які прикидаються українцями, організації демонстрацій, шукає шпигунів. Все через «незалежний» телеграм із «своєчасними новинами». І як про-російські «інфлуенсери» збирають мільони підписників.

www.nytimes.com/...​age-campaign-ukraine.html

www.ft.com/...​bd-46f4-8a5c-9b2bdd3c3dd3

www.bbc.com/...​ews/world-europe-66653837

dossier.center/diversion

І ось як Китай намагається впливати на вибори в штатах через ТікТок. І тут же зразу складаємо 2+2 росія та Китай координують свої операції разом через те що їх політики гарно сходяться. Що це означає? Що росія використовує телеграм а Китай тікток разом як проти Заходу так і проти України.

www.politico.com/...​paigns-odni-says-00146336

www.nbcnews.com/...​ment-study-say-rcna130448

www.politico.eu/...​inkedIn&utm_medium=social

І ось як Китай

я Вас не розумію, адже Ви все ще користуєтесь Телеграмом...
Можливо і з/п Вам у 1С досі нараховують..

у мене на 1С точно зп не нараховують. Але мені подобається цей рівень аргументації. Навіть якщо був би в моїй компанії 1С, то від того немає різниці ніякої і нічого не міняє:

Розуміння воно має бути незалежно від того де ти зараз, важливо щоб людина поставила собі ціль і зрозуміла де вона хоче і має бути через Х днів чи місяців.

Ну якщо ви щось не розумієте то це питання вже до вас. Я пояснив вже в котре, що усім хто мені пише кажу що до кінця року мене там не буде, і переходимо в іншу платформу, просто щоб не втратити контакт.

Я ніколи не казав кидайте все і прям зараз негайно переходьте, я кажу: пора починати замислюватись, готуватись, допомагати іншим зрозуміти, допомогти знайти та зареєструватись в інших платформах, і починати поступово переходити. Головне осмислити і зрозуміти що переходити ТРЕБА, сьогодні чи завтра чи після завтра, але треба.

На якій підставі його повинні блокувати чи відмовлятись? Бо там русня? Русня користується ватсапом, джимейлом, скайпом, твітером та всім іншим. Ці продукти теж залишити? Можливо створити Дія.Чат і заблокувати всі інші ресурси в світі?

Його навіть Франція не планує блокувати, а Макрон являється активним користувачем.

Українці створили ресурс «Кремлінграм», де написано «Доведено, що Телеграм не є захищеною платформою для спілкування.». Жодного цитування та посилання на це твердження немає. Автори тримають всіх за ідіотів?

«Телеграм заснований і розвивається командою російських інженерів і підприємців, які зараз здебільшого базуються в Дубаї.»

Схоже дітвора, що писала цей текст не вкурсі, скільки «росіян» працює в Кремнієвій Долині та у всіх світових компаніях, бо аргумент дуже смішний. З такою логікою потрібно заборонити практично всі існуючі світові продукти, бо там працюють росіяни.

Може того що це активно використовується проти українців, для російської армії? Не?
Ну тоді користуйтесь далі.

Може того що це активно використовується проти українців

Розгорніть думку. Я українець. Як його використовують проти мене?

для російської армії

Розгорніть думку, взагалі не зрозуміло, що ви маєте на увазі і на основі яких фактів чи даних загалом.

На окупованих територіях активно використовували ТГ щоб знайти активістів для того щоб потім їх відіслати на допит та тортури. В Херсоні на приклад.

Наведете джерело ваших тверджень?

Я ваше джерело. Коли окупація була перше що робили це забирали телефони, ідентифікували із ким ти спілкувався, усі чати вже були видалені, але вони всеодно якимось чудом вже все мали на руках.

Для обʼєктивності маю сказати що чати в більшості були звісно не зашифровані. Але суть в тім що ТГ активно використовувався (і продовжує) проти нас. І було багато тих кого вони вже шукали в перший же день, ще до того як телефони збирали і тільки дураку було не зрозуміло що це все через ТГ.

У мене уся рідня із Херсону та області.

кувався, усі чати вже були видалені, але вони всеодно якимось чудом вже все мали на руках.

згадай нещодавне розслідування бігусу про витік інформації. Там теж все було видалено, але os багато чого кешує і апка не завжди над тим кешом має владу. Тому я б вживав цей аргумент обережніше.

доречі оффтоп — лінупсоїди з айфонами можуть підключити апарат через kdeConnect і пошаритися по папкам з системними назвами. Досить велика вірогідніть що зустрінете там файли, видалені вже давно.

При чому тут це? Я ще раз кажу активно телеграм використовували (і продовжують) проти наших на окупованих територіях. А ми сидимо очима кліпаємо «дайте нам прямі докази»

При чому тут це?

як це «при чому»?
ти пишеш

Я ваше джерело. Коли окупація була перше що робили це забирали телефони, ідентифікували із ким ти спілкувався, усі чати вже були видалені, але вони всеодно якимось чудом вже все мали на руках.

я пишу

згадай нещодавне розслідування бігусу про витік інформації. Там теж все було видалено

Мені здається тут є деякий зв’язок, хіба ні?

Відколи ми перейшли із вами на ти?
Нам із вами явно не по путі щоб переходити на ти Олександре.

я з самого початку так писав. Не по путі так не по путі, штош. Переживу.

Оскільки ви вибачитись не можете, дозвольте я це зроблю. Вибачаюсь що був занадто до вас поважний, і не зрозумів що манер поведінки у вас не було із самого початку.

Ось це і є доказом впертості навіть коли людина неправа і нездатністю зрозуміти цього.

та схуялі я буду вибачатися? тебе тут хтось на*** посилав? може бидлом вважали? чи може це тебе тут вважали неповноцінним, котрий не понімає правильних аргументів? Знімай своє біле пальто вже.

Мені от цікаво що вас стимулює груддю захищати ТГ?

Мене стимулює те що на Херсонщині звідки я родом його використовували щоб знайти і відправити на тортури моїх земляків. Кидали на пах оголені провода під напругою. Те що моїх родичів могла спіткати така ж доля, і вони були дуже близькі до цього. І це все через ТГ.

Що вас стимулює?

паНЕ, відкрий мій профіль та подивися останні коменти (за виключенням нашого срачу)
Там точно є відгадка (може навіть не один раз написана)
підгорає у мене не від телеги, а від того, як перекручуються, подаються однобоко, безпідставно факти. Бо інформацію вже років з п’ятдесят називають основною цінністю нашої цивілізації. І коли люди, котрі вроді би свої, починають цією інформацією маніпулювати — мені це не подобається. А коли ще ці люди не бачать в цьому нічого поганого — неподобається ще більше. А є ще люди, які в принципі не розуміють в чом проблєма. «ну перекрутив трохи, всі так роблять, оно англічани німцям теж брехали, тобі треба ти й шукай, вір мені я точно знаю, ну придумав трохи, подумаєш»

Олександре я тикав на ваш профіль, що мене ще треба ткнути?

та подивися останні коменти (за виключенням нашого срачу)

ЛКМ по напису «Олександр Мощенко» поряд з інвертованим зображенням, котре виводиться біля напису «олександр мощенко»
Дочекатися, доки відкриється сторінка, на якій кілька разів буде написано revolver ocelotолександр мощенко. Знайти посилання «коментарі 41хх». Тицьнути ЛКМ на це посилання.
Має відкритися сторінка з коментарями цього тіпочка. перша буде заповнена сміттям, хіба що може серед останніх на сторінці коментів буде щось хоч трохи адекватне. Так от серед вмісту сторінок 1 (один) і 2 (два) можна знайти
те, що я мав на увазі

Це можна все підсумувати так:
1. Не подобається вам те що немає «прямих» доказів, так їх таки немає, і скоріш на жаль не буде. Мені в принципі це теж не подобається. А чи справді ви чекаєте що на троянському коні буде великими літерами написано «в середині коня ховаються військові щоб вас убити»? Різниця в тім що гарно і легко видно оточення Дурова і всі дивні співпадіння із ним і навколо і мені цього досить щоб зробити висновок щоб не хотіти бути на перехресті цих усіх дивних співпадінь, і мені очевидно що від нього краще відмовитись ніж не відмовлятись.
2. Додаток сам по собі непоганий із UI, так згоден. Фашисти теж непогані двигуни робили та винайшли мікрохвильову пічку. Різниця тільки із тім що телеграм на відміну від пічки чи двигуна дозволяє деанонімізувати людей і дістати усю переписку із груп та впливати на хід думок великої кількості людей.

Це можна все підсумувати так:
1. Не подобається вам те що немає «прямих» доказів,

ні.
не подобається те, що навіть «непрямі докази» вживаються як небуть, на рівні «вишок пять же» і інших конспірологій.

Господі, та сидіть далі в своєму улюбленому ТГ.
Спасіння утопаючого справа рук самого утопаючого.

Конспірологія це як пошук чорної кішки в чорній комнаті, коли її там нема: те саме що шукати прямі докази там де їх бути не може. Бо інша сторона звісно що му*аки, але не настільки дурні щоб вам їх давати.

Ви тільки шукаєте підтвердження своїй думці.

Я тому і не хотів тратити свій час давати якісь посилання і докази, бо вам всеодно все буде не те, і не то, і не так, і не зрозуміло, і нема прямих доказів.

Пане, ви повторюєтеся. Там ще не всі отримувачі громадянства уає прискіпливо розглянуті

Пане, ви вже відверто тролите бо по суті нічого не відповідаєте, а тільки демагогію розводите про «а докажи що ти не верблюд» і «у вас нема прямих доказів». Якщо то робите ви, то вже не повторювання? Скільки вже можна мусолить тему «а ви докажіть».

Доказав і показав, і ще таких співпадінь по ТГ та Дурову тьма, але якщо у вас бажання немає цього знати, то те що я тут приводив звісно що не допоможе.

Спасіння утопаючого справа рук самого утопаючого.

це вже було. тому я і нагадав, що повторюєтеля.

а про «нічого не відповідаєте» — прочитай свій же комента попередній. Що там є «по суті»? нічого.
а в першій версії і того менше було.

Олександре ви троль або дуже вперта людина що не здатна визнати помилки. Я на вас більше часу не буду витрачати.

от ти вперто хочеш, щоб хтось визнавав помилки, котрих не існує. Якби приказка про «брєвно в свойом глазу» було правдою, то з таким підходом можна було би не тубуватися про паливо для дровяного котла.

“Durov, who has been based in Dubai since 2017, was in the Azerbaijani capital at the same time that Putin was there on an official visit between 17–19 August”

“Vladimir Putin did not meet with the founder and CEO of the Telegram messaging app Pavel Durov during his visit to Baku last week, Kremlin spokesperson Dmitry Peskov”

novayagazeta.eu/...​ng-baku-last-week-en-news

І тут же Песков захищає Телеграм. Нікого це не напрягає?
tass.com/politics/1836593

Що таке UAE де базується Дуров
www.youtube.com/watch?v=MDoqyQDKOdw

Це також головний напрямок інвестицій із росіі після початку війни близько 6 мільярдів в дубії після початку війни в Україні. Перед війною туди їхала у відпустку донька Шойну прямо перед початком війни.
www.bbc.com/news/business-61257448

Ємірати також центр куди втікають корупціонери, підкуплені політики та кримінал.
globalinitiative.net/...​lden-opportunity-for-uae

Це те де Дуров жив останні роки.

Такер Карлсон, чувак що активно підтримує Трампа та інтервював Адольфа. Сам Трамп як відомо в чудових відносинах із Адольфом, збирається вирішити питання із війною в Україні за один день (здогадайтесь як), у якого зараз віцепрезидент і о активно проти України виступає. Так от цьому танкер карлсону потім інтервʼю дає Дуров.

https://ground.news/article/pavel-durov-gave-an-interview-to-tucker-carlson-this-is-the-first-public-conversation-between-the-founder-of-telegram-in-7-years-did-he-say-a

33% молодих людей від 18 до 29 в Штатах підтримують Палестину.
abcnews.go.com/...​vember/story?id=109875950

«Around six-in-ten U.S. adults under 30 (62%) say they use TikTok»
www.pewresearch.org/...​out-americans-and-tiktok

Зараз історія із Палестиною дуже на виду в Штатах, то вони перекриють міст в сан франциско, до трасу в Чікаго на аеропорт, то забостовки у всіляких учбових закладах, інформаційно повістка у 2024 про Палестину значно перекошує новини про Україну.

Був нещодавно в Чікаго DNC (Democratic National Concention) хто ґвалт влаштував із демонстраціями? Палестинці. Усі новини про демонстрації. Де Україна і повістка війни? Вже всі втомились і забули, бо тепер є вже нова проблема.

Питання, коли хамасівці влаштували теракт в Ізраїлі, чи була неочікувана реакція Ізраїлю і чи було щось дивне що стартував цей івент і дивне у його розгортанні? Як на мене все як по годиннику. Треба тільки було підгадати краще час початку.

Далі буде Китай нападати на Тайвань.

І далі такий зовсім не повʼязаний івент Палестинський Хамас із запеклим противником палестинським Фатах обидві радикально мусульманські релігійні організації підписують договір про співпрацю в атеїстичному комуністичному Китаї, який власних мусульман в концлагерях тримає.

www.cnbc.com/...​-agreement-in-china-.html

Два впливові хамасівські лідери були вбиті в Ірані.

www.bbc.com/...​orld-middle-east-67103298

Адольф зустрічався із Іранцями
en.kremlin.ru/...​ents/president/news/74465

Близько 70% палестинців підтримують Хамас
www.fdd.org/...​pular-among-palestinians

Адольф неодноразово зустрічався із Хамас і підтримує стосунки.
www.mei.edu/...​ence-and-its-implications

Тисячі палестинців вчаться в росії

Росіяни не такі дурні щоб давати вам прямі чіткі і достатні докази щоб ви чітко як ясний день зрозуміли що ТГ використовується проти вас. Є непрямі докази що вказують на це, і коли таких «співпадінь» стає вже досить багато, то вже не важливо це «співпадіння» чи ні, стає зрозуміло що ви більше не хочете таких співпадінь.

Це як коли під час другої світової війни коли захопили енігму і Тюрінг знайшов як розкодувати шифровки, союзники спеціально дозволяли німцям одержувати деяку перемогу але в долгосрочній перспективі щоб союзники перемагали німців, і таким чином щоб статистично це було не дуже помітно, знаючи наперед що німці передають в зашифрованих повідомленнях, тільки для того щоб німці не здогадались що союзники вміють розшифровувати, бо це була дуже велика стратегічна перевага і було важливо її не втратити і тому треба було використовувати її обережно.

Так от, росіяни роблять із ТГ те ж саме, стратегічно ТГ вигідніший росіянам ніж українцям. А ми сидимо і хлопаємо очима «це все зрада, а де прямі докази?».

Росіяни не такі дурні щоб давати вам прямі чіткі і достатні докази щоб ви чітко як ясний день зрозуміли що ТГ використовується проти вас. Є непрямі докази що вказують на це

Якщо єдиним таким доказом є вилучення переписок при фізичному доступі до телефону, до де гарантія, що потрібну інформацію не змогли б вилучити, якщо б то був не Телеграм, а Вайбер або Whatsapp?

А, також, якщо «Телеграм проти українців», то чому там досі дозволяють збирати мільйонні донати (русні, до речі, дуже муляє від цього — вони навіть закликали до вбивства провідних блогерів)?

Чомусь типу нейтральний Цукерберг по факту дуже проти будь-якої військової тематики в Meta, де за публікацію донатів можна легко потрапити в тіньовий бан (а як вам взагалі сама ідея тіньового (!!) бану на платформі, створеній у найдемократичнішій країні, де свобода слова повинна бути однією з базових цінностей?!)

Краще сидіть в чому завгодно крім ВК та ТГ.

«Чим армяне кращі? Чим грузини»

Якщо почитати тут те що я давав посилання, видно що це далеко не єдина причина.

І коли приходили шманать на окупованих територіях, то вже знали кого ловить.

І коли приходили шманать на окупованих територіях, то вже знали кого ловить.

Зазвичай, знали від місцевих ждунів та колаборантів (нажаль, дуже часто вони працювали в органах влади або в поліції)

Боже, що усі прям тільняжку на груді рвуть за цей ТГ. Просто із-за того що він безкоштовний із красивими смайліками?

Зручний UX + відносна непідконтрольність цензурі + оперативність

Не підконтрольність цензурі дуже слабкий аргумент, бо коли почалась війна Дуров швиденько всі наші боти і канали вимкнув допоки штати йому пальцем не пригрозили і воно швидко все назад увімкнулось. Ось така непідконтрольність цензурі виходе.

Коли Телеграм опозиціонерні групи та боти заблочів в Ірані, то теж через нецензурованність напевно? А тепер Іран постачає дрони рашці.

Виходе що залишилось тільки те що він «безкоштовний» та із хорошим «ui», так інтерфейс у нього непоганий. І шо, мало із красивими смайліками таких? Купа не російських альтернатив.

Якщо вас цікавить непідконтрольність цензурі подивіться в сторону Matrix, Signal, та Mastadon

бо коли почалась війна Дуров швиденько всі наші боти і канали вимкнув допоки штати йому пальцем не пригрозили і воно швидко все назад увімкнулось.

ORLY? І є якісь пруфи цього?

На це питання вже відповідали, насправді — якщо щось і блокували, то «завдяки» масовим скаргам від кацапських ботів.

Але з нашого боку робили рівно те саме, залучаючи (через телеграм-канал MRIYA, який — раптово — ніхто не блокував) кидати скарги на кацапські ватні канали.

Тому що штати сказали що у Дурова будуть проблеми. А не того що він такий ангел воплоті

Тому що штати сказали що у Дурова будуть проблеми.

Тыц-тыц где?

Ви зовсім невірно розумієте проблему.
Проблема не в тім що фізично вилучили телефон щоб почитати вашу переписку, бо святий Дуров та неприкрсновенний ТГ все супер-дупер зашифрували. Ні.

Коли вилучали телефон то просто банально для того щоб зробити мапінг хто що писав із людиною і локацією де вона є. І все.

Бо у них вся переписка і так вже є.

Хоч один доказ наявності доступу до переписки ДО того, як телефон було фізично вилучено, у вас є?

Підкреслю ще раз — доказ, а не «один експерт десь щось там сказав, що це теоретично можливо»

Більш того — якщо вже є доступ до змісту переписки (тобто — за вашею гіпотезою — до серверів телеграм, де вона зберігається), то для того, щоб

зробити мапінг хто що писав із людиною

абсолютно не треба вилучати телефон фізично, бо вся ця інформація вже доступна на сервері.

По локації ще більше питань, бо сам телефон не зберігає постійно всю історію пересувань (ба більше, на ньому банально може бути вимкнутий GPS). Тому який сенс для цього вилучати телефон — що це дасть?

Уся переписка що йде в телеграм групах вона не зашифрована. Будь-який дурак може отримати доступ до неї.
Не розумію що мені взагалі тут треба доказувати.

Написав в evorog, був в групі, щось написав, це все збирається. А потім на окупованій територійєі орки прийшли взяли ваш телефон і співпіставили вашу переписку із цих груп із вами та вашою адресою проживання.

Все так банально. А їм треба докази.
А докажіть мені що небо голубе 🤦

Уся переписка що йде в телеграм групах вона не зашифрована. Будь-який дурак може отримати доступ до неї.

Ми зараз про відкриту групу, доступ до якої може отримати будь-хто, вірно?

Так, саме у відкритих групах із публічним доступом за перепискою може слідкувати будь-хто. Але:

Написав в evorog

Наскільки я памʼятаю, evorog — це взагалі не група, а бот. До переписок інших людей із ботом «будь-який дурак» доступу не має — цей доступ є тільки у власника бота та в (умовно) дурова.

Тут проблема може бути тільки якщо телеграм локально не видаляє історію переписки з пристрою, навіть якщо користувач думає, що видалив всі повідомлення. Але, я не певен, що в інших месенджерів з цим набагато краще. У вас є якась обʼєктивна статистика, чи, може, посилання на якийсь security research?

орки прийшли взяли ваш телефон і співпіставили вашу переписку із цих груп із вами та вашою адресою проживання.

Якщо люди на окупованих територіях використовували відкриті (!!) групи для переписок на теми, які точно б зацікавили фсб...то там же без різниці, чи то був телеграм, чи вайбер, чи whatsapp. Бо для цього навіть не потрібен доступ до серверів, достатньо паяльника та посадки на підвал когось з цієї групи.

Це так само як і в Біларусі, тоді теж було багато шуму з приводу того, що «дуров здав БЧБ», хоча насправді КДБ було достатньо фізично взяти за дупу кількох провідних активістів та розмотувати клубок звідти.

В тому то і різниця,

1) всі данні людина видалила, а ФСБ вже все собі зберігло і всеодно людину знайшли.
2) Боти теж не зашифровані.
3) інші платформи мають більш захищені групи із шифруванням, і не такі легкі для ФСБ, чому? Дайте подумати... таке складне питання. Може тому що телеграм упередженний і вигідніший росії і Дуров ніякий не опозиціонер. Коли треба Телеграм дуже навіть цензурованний і блочить те що їм вигідно. Їм просто вигідніше зараз не показувати своє справжнє обличчя.

А ви сидите в трьох соснах заблудились.

Коротше, аргументованих доказів не буде, знову тільки голословні ствердження. На цьому я не бачу сенсу продовжувати.

Вся аргументація перед носом, але здається якийсь національний стокгольмський синдром.

Як я сказав телеграмі не захищені групи і боти.. як би був на приклад Signal, проблем ні у кого не було би. Так не, на зло бабці відморожу собі вуха і буду сидіть в російському телеграмі... Бо всі сидять. І взагалі там красивий UI, а Дуров маладец.

Якесь масове помутненіє рассудка.

А чому армія не відмовиться від чисельних : КАМАЗів, МАЗ-ів, танків Т-72 та Т-80 різних модифікацій, автоматів та кулеметів Калашнікова, кулеметів Дехтярова-Шпагіна та НСВТ Утес, гармат : Акація, Піон, Д-20, Д-30, різних модифікацій МСТА та Геоцинт, БМ-21 Град, 9К58 Смерч, БУК М1 та М2, МіГ-29, Су-24, Мі-2, Мі-8 та Мі-24Д і ще купи усього?
Бо воно стоїть на озброєнні і його заміна на американське і європейське це багато років направлених загально державних зусиль та трільони доларів капіталовкладень.
А тапер хтось дуже розумний в Раді прийде і скаже «Забороняю!» і що? От те саме з 1С.

зброя яку Україна має і якою обороняється та не критичний софт за який ще й платить — це звісно вдале порівняння.

Поцікавтесь скільки бабла йде : Болгарам, Румунам, Словакам, Чехам та іншим за боєприпаси включно зі збройними баронами. Щодо не критичності, вже давно не 2000-й якщо зараз прибрати, стануть бухгалтерії тисяч підприємств і буде колапс. Усі в цілому то про це знають, тому буде просто побори за пелений софт і усе. Тобто це закон про корупцію — а не про кібр захист.

до будь якої зброї потрібні боєприпаси і їх треба або купляти, або виробляти (що теж не безкоштовно). тож використання радянської зброї і навіть купування відносно дешевих боєпрописів в даному випадку більше ніж виправдано. оборона це критична історія.

те що все буде як ви написали про заборону (побори, профанація) — правда. просто порівняння телеграма та 1с з обороною — некоректне.

Телеграм офіційно не має до федерації ніякого відношення, окрім того — власник громадянин і федерації також. Це продукт американської компанії Digital Fortress LLC зі штаб квартирою в США, місто Буфало штат Ньйю Йорк. Генеральний деректор Девід Аксель Нефф. Усе сервери технічно знаходяться на території США. Так що якщо хтось і наївнийй, то це швидше москалі думаючи що їх там ніхто не передивлятися.

це в стилі «нас там нет, а вы докажите». це вже не модно.

навіть офіційно має — через інвесторів
www.epravda.com.ua/...​ations/2023/09/26/704732

Чи ви правда очікували би пряму заяву афіліації з фсб чи мінобр?

Проаналізовані фінансові джерела Telegram наштовхують на головне запитання: як платформа, що настільки стрімко розвивалася, не змогла стати самоокупною?

а чи став самоокупним твітер, тумблєр? через скільки став (якщо став) самоокупним ютуб?

Чи став самоокупним файрфокс чи хром? а вони ж як розвивалися стрімко.

то питання до журналістів упячки по їх формулюванням. впринципі всі наведеніі факти можна знайти самому, там нема жодної таємниці

а от що саме тг дає російським «інвесторам» то питання без зірочки.

те ж, що й домасковським інвесторам твітора — «от ми захопимо нішу і потім додамо монетизацію/продамо/почнемо збирати дані»

Дивно, що таке питання виникає. з часів доткомів більшість інвесторів вкладаються з метою «а вдруг вистрілить, то збагатію»

Це суть венчурного капіталізму, тільки ніяких «а раптом» професіонали собі такі дії не дозволяють. Так само як і в техніці рокетсайнс теорія вірогідності, комплексні оцінки маси показників, ну і також частка особистих методів конструкторів або фінансистів.Цим займаються дуже серйозні організації, якщо би Уол Стріт і справді був казіно там би завжди вигравало казіно як в Ровно чи Вегасі. Але виграють ігроки які рахують карти, причому не особисто там цілі колективи які зайняті цим. В СРСР була чимось аналогічна структура — гос-план, та відомчі міністерства. Прораховували що треба будувати БАМ або завод КАМАЗ і робили комплексні капіталовкладення.

якби ж то росіяни вміли думати про вигоду і про гроші, а не про імперію та війну.. тому російські та інвестори можна писати виключно в лапках і не приписувати їм якісь раціональні властивості

Вони саме про це і думають і через це усе і почали. Та дуже сильно прорахувались, ну як повністю обгадились якщо прямо. Самі же називають усе «спецобсирация».

якби ж то росіяни вміли думати про вигоду і про гроші, а не про імперію та війну.. тому російські та інвестори можна писати виключно в лапках і не приписувати їм якісь раціональні властивості

фу. ладно вже расизм — це виключно твої таракани.
але вважати ворога глупим — це не те що глупість, це гірше ніж «два-три трижні», щось десь на рівні «за трі дня».

ось і поспілкувались. я з Vic-ом, а ви самі з собою. дивний комент.

тіки вік на мій комент коментував, так шо тут ще хз хто сам з собою тойво.
upd. тут я неправий. дерево розгалуджене і відповідали багато хто багато кому.

Абсолютно згоден. Дякую за комент

Що дає контроль за ЗМІ ? Можете подивитись на безумного сусіда, як сказав Макаревич «Народу очень сильно ударили телевизором по глове». Якщо ви не помітили то останні 10 років йде боротьба за монополізацію інтернет платформ. В американській передвиборній боротьбі це виявилось особливо сильно. Twitter показово стратили і тощо.

Youtube приносить 60 мільярдів доларів прибутку на рік, це флагман альфабет.

А ви думаєте просто так усі республіканці закричали «Звільніть Пашу!» гучніше за федерацію і зробили це раніше федераціїю. Так там теж йдуть вибори і боротьба за ЗМІ, в США 21 мільйон користувачів телеги, а також усі сервери.

Не усі. Тут є нюанси.

Гаразд, головні — Маск та Трамп. Хейлі та консервативне крило не знаю. А конфедерати дуже обурулись. Та виявилось — що мюсьє Дуров співпрацював із французькою розвідкою і нічого там не було секретно в телеграмі, то усе була дезінформація. Коли розсекретили — втік до Франції.

Щоб ви розуміли більшість українців в шатах асоціюють себе із республіканцями, ніж демократами.

Які є докази, соц опитування і т.п. ? Емігранти які за Дональда Трампа — якій обіцяв в них відібрати візи та грінкартки, щоб американці не втрачали роботу — а ті хто залишились напевно змушені будуть працювати значно дешевше та стануть рабами роботодавця який зможе з ними роботи усе — що захоче, бо володіє візою. Напевно такі емігранти, які за конфедерацію — різновид розумово відсталих, це те саме — що чорношкірі раби за конфедерацію.
Думаю що усе так само залежить від того в якому штаті живе емігрант, там як відомо якщо усі навколо кажуть на біле — чорне, то і ти теж будеш.

Так є погугліть.
Мається на увазі історично.
Зараз через війну і Трампа ситуація ускладнена

Не знайшов я такого, тим більше що українські діаспори сконцентровані в : Іллінойсі, Пенсільванії, Нью Джерсі та Ньй Йорку — тобто або чисто демократичних штатах, або поміркованих. Також жінки з дітьми активно на Гаваї поїхали, теж демократичний штат — та вони як і інші 50 мільонів емігрантів, не голосуватимуть. А найбільші закордонні діаспори — взагалі в Канаді та Португалії.

Моде тому що вони не зливають інформацію у мордор?

Нащо в крайності впадати.
1С — компанія і керівництво відкрито війну підтримує, є сенс від нього відмовитись? Думаю є.
Телеграм — деаеонімізація користувачів, використовується активно на окупованих територіях проти наших людей, Дуров із дуже мутною історією дивних співпадінь в тому числі як він їздить в Баку в ті самі дні як і Адольф. Є сенс із цим щось робити? Звісно що є.

Якщо алкоголь віджали в Курську — користуйтесь, а от купувати в росії ні. Є сенс? Чи будемо далі все із усім намішувати і плутатись в трьох соснах?

Альтернатива 1С я сказав Odoo, проблема із людьми що їм треба безкоштовно усе на блюді принести і «вони не перейшли і я не перейшов».

Із приводу кібербезпеки одна справа самім із телеграма націлено використовувати, інша що більшість наших людей там сидять «а що із мене взяти?» А з них таки є що взяти, тому для них як раз треба заборона, бо самі не розуміють.

я сказав Odoo, проблема із людьми що їм треба безкоштовно усе на блюді принести

Бізнесу потрібно не це (хоча це було б взагалі круто 😁)

Бізнесу потрібно, щоб : «Ми проводимо міграцію х 1С на Odoo на вашому підприємстві. Це займе 2 тижні , і коштуватиме Вам хххх грн.»

А, такої пропозиції напевно ніхто ще не зробив...

Може з часом хтось зробить...

Стандартний варіант:
Це займе 2 тижденв, і коштуватиме Вам хххх грн..
А через місяць:" Виникли непередбачувані обставини, нам потрібно ще 3 місяці, і ще ххххххх грн. "
Навряд чи викличе захоплення

маленька росія без нафти і ракет

Підписатись на коментарі