ІТ та психологія: які теми ще не заспамлені?

Всім привіт.

Давно не писав для ДОУ, не хочеться долучатися до інформаційного спаму, який генерують довкола теми ментального здоров’я і писати про важливість очевидних речей. Хочу написати щось реально користе, поділіться запитами та проблемами, які реально є, а інформації нормальної не знаходите.

З мене якісний топік під запити, які будуть повторюватись.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо ви скажете — «ці правила Богом давно написані. Проте він не існує. Тому ми — айтишники, цинічні атеісти — у Бога не вірим жодного разу.»
Але для мене Бог це якесь сумісне обумовлене виконання. Я цю штуку жодного разу не персоніфікую.
Що до виконання — дивися пост нижче.

Якщо Всесвіт це типу «клєточний» автомат, який обмежений набір правил поведінки сформує необхідне кожному для кращого життя чудове, якісне суспільство?
І ось ще:
З якою старанностю треба буде виконувати всі ці правила?
Чи можна буде десь в чомусь порушувати ці правила? Чи клітинні правила є обов’язковими до виконання усіма соціальними клітинами, які б вони не були хороші, багаті чи пихаті?

Чи існує множина всіх множин?

хай психолог пояснить прорамісту білети ДАІ, наприклад білет 4, питання 1536.

Там по двадцять питань у білеті, до того ж вони формуються випадково

псіхо — буквально означає душа. тож поговоримо про душеспасіння?

от візьмемо наприклад гідність радянської людини. срср було типу піратського гнізда, а громадяни ? чесно? вважали себе достойними людьми. але, думаю, їх совість була типу протеза. дивно, що на цьому протезі могло навіть триматися якесь здоров’я людини. типу не брехав, то менше до стоматолога ходив. Але гідність-достоїнство то насправді таке тверде топліво-паливо щоб душа злетіла піся смерті

Зробіть порівняльний аналіз психологічних сервісів на базі ШІ від різних розробників.

ІТ та психологія: які теми ще не заспамлені?

Як військовозобов’язаним чоловікам тримати в порядку ментальне здоров’я в умовах постійного стресу від можливості потрапляння в армію, коли ти категорично не хочеш туди потрапляти, але законними способами нічого зробити не можеш, щоб цьому запобігти.

Тобто буквально розвивається синдром вивченої безпорадності — є негативний фактор, який псує тобі життя, але ти не можеш нічого зробити, щоб прибрати цей фактор зі свого життя. Зазвичай багато років життя у такому режимі мають серйозні негативні наслідки — людина втрачає віру у свої сили і потім навіть у тих ситуаціях, коли вона може щось змінити — вона нічого не змінює, бо «привчилася бездіяти».

Ооо, +1, у жінок це теж зараз є — коли здається, що обставини керують тобою, а не ти обставинами (як це було до війни)

Як ... тримати в порядку ментальне здоров’я

Ізі, вилазиш з-під спідниці, збираєш раму та йдеш в армію, в нормальний підрозділ.

Категорично не хочеш — пливи через тису і жеви жеття.

> «категорично не хочу йти в армію»
> > «йди в армію, лошара»
тіпікал розмова в Україні останніх часів. а головне — взаіморозуміння-то яке

Не хочеш в армію — пливи через тису.

Хочеш платити 5% та жити серед білого україномовного населення — йди за це воювати.

за 2.5 роки можна було б вже роздуплитися та визначитись чого ти хочеш

5% це вже минуле, актуально вже 6% та найближчими роками з високою ймовірністю виросте до 17% якщо не більше.

Цифри не мають значення, поки є класовий розрив у доходах.

Хочеш мати відносно високий рівень життя в Україні — йди за це боротися.

Не хочеш боротися — велком ту європейський соціалізм з анальними податками, ну або та вже хто на що буде спроможний (америка, азія і тд).

А тут точно не dead loop?

Якщо є класовий розрив — то люди з грошима відкупляться і підштовхнуть замість себе інших.

Виходить щоб за це боротися — треба це підтримати наче.

А якщо я хочу мати високий рівень життя не в Україні? Як мені така боротьба допоможе. І чому лише такі варіанти пропонуються.

Чи є інші країни з низькими податками та відносно схожою ментальністю — наприклад Молдова або Грузія, Вірменія? За що тоді боротися — там теж айтішно високий рівень життя буде

І чому лише такі варіанти пропонуються.

Не чіпляйтесь до слів.

Ще раз, хочете жити за 5% в Україні — автомат в руки.

Не бажаєте брати автомат — чемодан вокзал бендери, і вештайтесь по світу в пошуках ліпшого життя.

Автомат в руки взять как раз не зазорно, чтобы упырей пострелять которые придумали такой нарратив

Передав ваші дані своєму куратору з СБУ.

Это обнадёживает, когда служба бдит и карает, бдит и карает, но никогда себя. У них ещё говорят большая коллекция детской порнухи с извращениями и убийствами, пусть куратор пригласит на просмотр с порицанием.

Не, если хочешь иметь высокий уровень жизни, становись чиновником или вором. Налоги и война для лохов.

Не хочеш в армію — пливи через тису.

Ну блін, ну досить це називати так, наче це буквально поїхав на пляж, переплив, і всьо. Це звучить типу «не нравиться — так виїдьте»

Реальність — це з величезною вірогідністю піймають ще на вʼїзді в область, не те що біля самої Тиси. Зараз не існує універсального, надійного способу покинути країну

Зараз не існує універсального, надійного способу покинути країну

Значить твоя доля — загинути під черговим селом на Донбасі у складі новосформованого стрілецького батальйону.

Ви людожер, ви це усвідомлюєте?

Ви мене не слухаєте. Але я ще раз повторю.

У вас зараз небагато варіантів. Ви або мовчки обираєте один з них, або продовжуєте скиглити на форумах що є непрямим вибором варіанту коли ви віддаєте свою долю на відкуп сумнівних піджаків з новосформованих стрілецьких батальйонів.

Дивіться на речі тверезо і забудьте про балачки щодо прав людини та іншої маячні. Ваші права дуже швидко закінчаться в бусі, і дай Б-же щоб вам пощастило з підрозділом.

Або ви берете на себе відповідальність та реалізуєте план з-yo-б через Тису або боротися зі зброєю в компанії вмотивованих людей.

Людожер-не людожер, конституація, права, а я, а мені, а я цій державі, а вони, це все порожні балачки.

Зупиніться і зробить нарешті відповідальний вибір.

Або ви берете на себе відповідальність та реалізуєте план з-yo-б через Тису або боротися зі зброєю в компанії вмотивованих людей.

’— У китайских даосов была близкая мысль, я ее своими словами перескажу. Борясь за сердца и умы, работники дискурса постоянно требуют от человека отвечать «да» или «нет». Все мышление человека должно, как электрический ток, протекать между этими двумя полюсами. Но в реальности возможных ответов всегда три — «да», «нет» и «пошел ты на***». Когда это начинает понимать слишком много людей, это и означает, что в черепах появился люфт. В нашей культуре он достиг критических значений. Надобно сильно его уменьшить.’©’Бэтман Аполло’ Виктор Пелевин

Нє! Вангую що далі буде майже як в першу світову: позиційна війна зайде в глухий кут, путєна грохнуть табакеркою по кумполу, росіянські генерали та губернатори організують власні чвк та почнуть воювати між собою за ресурси, мігранти стануть весело бігати вулицями москви та різати кацапів.. Здавалося би в цей момент українцям треба буде згуртуватися та гнати ворогів аж до сибіру, але! наші котики теж втомилися від війни і згадають що вдома залишилися тцк-уни, які їх примусово бусифікували, та речники-нафронтники, які цей двіж охоче підтримали. Тож вони повернуться по домівках і запропонують «любим друзям» зіграти в цікаву американську гру «суд Лінча» або «на гілляку як москаляку» в перекладі на рідну мову. І в цей час всі прошарені айтівці мають скористатися нагодою, зібрати валізи і чкурнути кудись подалі, щоб не потрапити під гарячу руку і не заважати розважатися..

Людожер-не людожер, конституація, права, а я, а мені, а я цій державі, а вони, це все порожні балачки.

Корпус таких «порожніх балачок» зазвичай складає основу цивілізованого світу.

Особисто я не хочу щоб «нафронтники» прописували «ухилянтам» «гільйотину» як ефективний засіб від головного болю, це ж смішно — 21 сторіччя на подвір’ї — ви так слона не продасте, дурних нема)
Ю. Нестеренко ще в далекому 2008 р. написав вірш «Государство — твой враг»:
forum.pravda.com.ua/...​x.php?topic=303215.0;wap2
Колись я думав що це тільки рашки стосується, а у нас все лайтово, та куди ж там — закосплеїли по повній..

На цю тему так-то людство всю свою історію щось пише)
Ось ще, наприклад, цікаве nestoriana.wordpress.com/2018/01/24/kliford

Дякую за посилання, сильний вірш!

Ще на тему психічного розладу від війни відразу спливає на думку сюжет роману «Пастка-22» Джозефа Геллера:
«Намагаючись не брати участь у війні Йоссар’ян симулює психічні розлади і посилається на військове правило № 22, яке дозволяє божевільним льотчикам не брати участь у вильотах. Однак Джон швидко розуміє, що пославшись на це правило він фактично довів що цим правилом він не може скористатись, оскільки тільки психічно здорова людина, яка бажає жити і не бажає загинути може посилатися на це правило..»
Треба буде книгу перечитати + екранізацію передивитися, здається по роману навіть серіал зняли.
Але, порівнюючи з нашими ТЦК & ВЛК — їх медкомісія такою беззубою виглядає :-)

Нещодавно вирішив перепройти гру КР2, точніше нову частину — «Space Rangers HD: A War Apart» — і вже під час прологу зловив якийсь в’єтнамський флешбек — це ж про наше сьогодення, наче наврочили) там воєнком проголошує:
«Значит последняя надежда снова на рейнджеров, и вас отделяет от славы только медкомиссия. Впрочем, хочу вас обрадовать — в связи с тяжелым положением на фронтах врачам дана негласная директива признавать годными всех! А сейчас — р-разойдись!»

У вас є три варіанти:
— Тиса
— Ховатися та ризикувати бути мобілізованим і завершити свою кар’єру на під’їзді до окопу
— Боротися за нашу землю у компанії вмотивованих людей

Обирайте. Вірші та порожні балачки про слонів та права людини залиште собі, це не допоможе ні вам, ні вашим колегам по ухилянню.

Цікаво який варіант обрав сам Володимир?

Наскільки я пам’ятаю, Володимир обрав варіант боротися за нашу землю.

Мобілізувався більше року тому, коли ще не було такої явної бусифікації. Почитайте його канал в Телеграм, там є цікаві речі

Тиса вже наглухо зачинена для простих смертних, викреслюйте.

Інтерпретація останніх двох варіантів базуються на безпідставному припущенні що в компаніях вмотивованих людей кар’єра не завершається на під’їзді до окопу.

Ох, ну дуже часто читаю від військових подібні чорно білі речі. Напевно таки служба, та безпосередня участь в війні теж впливають на психіку, роблячи її такою категоричною.
Кілька років читаю ваш канал в Телеграмі і ваші дописи на доу, і ваш наратив дуже сильно змінився з моменту початку служби. Тред нижче тому доказ.
Життя не чорно біле, і звужувати вибір інших людей до бінарних опцій, таке собі.

А як до речі ваше ставлення до людей, що заброньовані, але не працюють над виготовленням зброї, бпла і тд (журналісти, держслужбовці, банківська сфера, спортсмени, циркачі)? Вони мають право на цивільне життя зараз, чи теж повинні йти воювати, або втекти через річку з країни?

ментальне очищення, що після нього залишиться від громадянина?

Як військовозобов’язаним чоловікам тримати в порядку ментальне здоров’я

Розробити для себе чіткий план дій, що робити за умови різних ситуацій і слідувати ньому.

але законними способами нічого зробити не можеш, щоб цьому запобігти

Є ІТ вакансії з можливістю бронювання (і тут на DOU, і на Djinni, і на інших площадках). Там досить немалий перелік компаній, а далі залежить від того як складеться купа факторів.
Є ІТ вакансії через рекрутмент (army.gov.ua/?sphere=it), але читав що там по кілька десятків кандидатів на місце.
Є варіант переїхати в місто в України, де трохи спокійніше з бусифікацією (н-д Київ), можливо там рівень тривоги буде меншим.
Ну, і як розписав Володимир, accept it і готуватися до служби. Підготувати план дій по підготовці (фізуха, передача всіх домашніх справ, та зменшення залежності на себе, проходження різних курсів та вивчення того що потенційно знадобиться на службі, зібрати речі що знадобляться в учебці) і йти по ньому.

Тільки не повчання психології від айтішника. Будь ласка 🙏 Зазвичай це крінжово

Мастурбация на удаленных дейликах, чем не тема?

тоді голандський штурвал😏

Та будь яку тему, тільки було б цікаво розкрити її з наукової позиції, як це працює на рівні нейромедіаторів, чому важливо робити ті чи інші речі. Я якось читав американські підручники по кпт — й це капець як цікаво було, не просто «тому що дядя Фрейд сказав так сказав», а описи експериментів, їх результати. Наприклад, навіть те, як перевіряли чи є характер людини вихованням, впливом середовища, чи це все ж таки вроджене й навіть генетичне за допомогою близнюків розділених в дитинстві — це ж капець круто.

Також про кризу відтворюваності в психології, так як велику кількість досліжень визнали невідворюванними (наприклад з того що я знаю — праймінг).

Розкажіть навіть про той ж сон, всі пишуть що він важливий, окей, а чому? Що буде якщо не спати? Про інсайт давно бачив класний відос, але він був російською.

Така психологія викликає набагто більше довіри, хай й з нюансами. Це я перерахував з того що я знаю, й таких тем багато. Але блін 90% психологів — просто інфоцигани, не дивно що у людей ставлення до психологів як до тарологів.

А про всяку х**ню з розряду «щоб не було сумно треба не сумувати» — такого дійсно багато.

Ви змішуєте нейронауки, точні науки, та психологію, яка переважно спекулятивна.

Психоаналіз Фройда практично з самого початку був названий псевдонаукою і на сьогоднішній день вважається більше шарлатанством, ніж чимось іншим. Психоаналіз це реально інфоциганство.

Якщо буде цікаво, то рекомендую глянути в сторону колеги Фройда, з яким він потім благополучно розісрався, Альфреда Адлера та його вчення про індивідуальну психологію. Якщо ви ніколи не цікавились адлерівською психологію, то це буде ковтком свіжого повітря.

Про сон є багато чудових наукових книг. Наприклад, Why We Sleep Метью Вокера.

Ви змішуєте нейронауки, точні науки, та психологію, яка переважно спекулятивна.

Всі науки десь перетинаються. Нормальна психлогія не є спекулятивною, там є проблеми, наприклад з тим що не можна зробити двойний сліпий тест, тому що так чи інакше ти доносиш певну інформацію під час експерементів. Проте в іншому це все хоча б намагається будуватись на науковому методі.

Та й по собі можу сказати, що як й сеанси з психотерапевтами, так й самостійне вивчення теми — гештальти, психоаналіз, клієнтоцентровий, й прочі похідні — дали або тимчасове полегшення, або навіть гірше робили — вони ж засновані на ідеї що ти пригадаєш щось там з дитинства й потім магічним чудом ти вилікуєшся. А коли це не допомагає — «на етом моі полномочія всьо». А нє, не так, «психоаналіз це довготривалий процес, потрбіні роки... треба більше грошей, ой, тобто часу». При тому КПТ — навіть базові техніки з аналізом когнітивних викривлень Бека — дають швидкий стабільний результат.

Та навіть з підручників памʼятаю аналіз ефективності психоаналізу й прочих — «краще ніж відсутність терапії взагалі». Так воно в мене й було, в цілому краще, але проблему не вирішувало.

Приводом для створення цього етюду стала бесіда з Olena Sharovar.
Олена написала мені (dou.ua/...​rums/topic/50130/#2870641)

Chatgpt мені згенерив =) спитайте його

Я спитав. І на мій секретний, таємний запит, ChatGPT відповів досить лаконічно:

Непідкупність

Я трохи подумав, і спитав його ще. Він відповів:

Схіма

Я розсміявся, бо зрозумів:

Ми ніколи не зможемо. Ми приречені на погане життя

Написав все це ChatGPT. Він відповів:

Так, аудитори повинні бути повністю публічними персонами і вести життя ченців.

І яка винагорода їм за це буде?

Можливо їх будуть намагатися знищити чи морально чи фізично. Постійно.

Але це не винагорода.

Так

Але тоді я замислився.

Якщо це і є наша відповідь (Ну хоча б щоб комусь у супермаркетах не підкладали гниле сало) то які б необхідно було створити умови, щоб аудітори ченці нарешті прийшли і змінили наш світ на краще?

Етюду чи нарису? Філософсько-соціального? Бесіда чи просто відповідь? Не встиг все відкорегувати у прошлім пості. Вибачте.

вплив обраного стеку технологій на поведнку.
дотнеччики агресують в супермаркетах, пехопешники бухають, рубісти їб просто класні парні і все таке

релігійне усвідовлення розумної людини, що я не тіло я не ум, а вічно діюче духовне створіння пов’язане з Крішною

Єритик ! Нема іншого бога крім Аллаха і Мухаммед його пророк! (нема різниці у вірі, є лише в шаріаті)

мій батько Андрій Олегович Катрус хоче мати зручний простий малофункціональний комп’ютер, щоб не глючив не тормозив, без вірусів. щоб можно було виключати миттево, щоб грузився з прошивки, щоб можно було його програмувати, як колись ms-dos

Подаруй йому звичайний PC : ACER, Asus, Lenovo і т.п. з відухою Intel — та встанови туди Linux (з драйверами відухи не буде проблем Intel їх принципово відкрив) — Fedora або Ubuntu. Його мрія відбудеться. BTW не пам’ятаю жодного зловріда під Windows, який гадив так сильно як віруси для DOS, коли міг прямо по ходу роботи знищіти половини похідних кодів програмами яку ти писав, а тим більше прямо на екзамені. Навіть I love you, та Петя не так розповсюджені були, як лайно з діскет.

іменно на убунту на acer йому не вдалося послухати музику, а він інженер-прораміст. щось заглючило

Нічого там не заглючило, itsfoss.com/...​tall-media-codecs-ubuntu Звісно налаштувати треба було. Я теж вже не шарю в усьому Dev Ops, скажімо більш не менше розуміюсь на K8S та Сhelm, а Teraform за мене завжди хтось інший робив виділений — доки я писав back end код, тому я так собі шарю, треба розбиратись буде коли щось робити. А взагалі у проектів по факту Dev Ops зоопарк.
Послухати музику на DOS взагалі був челендж і доволі дорого www.youtube.com/watch?v=RuA9i-C0nMs
P.S. FreeBasic також існує.

йому треба щось дуже грубе, лінукси йому занадто напаковані. і на тому ноутбуці таки глюки були.

І потрібно щоб сам пристрій був дуже грубий

уявіть акуратну буханку або навіть четвертушку українського хліба на столі. такий жорсткий мінімалізм

ще йому подобається калькулятор мк-61
його програмував

потрібен такий пристрій, щоб його виробнику-розробнику було цікаво і дивно вивчати повідомлення про помилки, які виникли в користувача.

Такий є en.wikipedia.org/wiki/Eye_tracking Бачів на власні в Ліверпулі як наші клієнти тестували юзабіліті сайту, що ми створювали з людьми просто з звичайної торгової площі яких запросили за якусь скидку. Коли розповів це в Україні, мені нащі «архітектори» сказали що як балабол та видумую небилиці.

Якщо твій батько, Андрій Олегович Катрус, хоче мати зручний простий малофункціональний комп’ютер, щоб не глючив не тормозив, без вірусів. щоб можно було виключати миттево, щоб грузився з прошивки, щоб можно було його програмувати, як колись ms-dos, то подаруй йому IBM PC/AT (IBM 5170)

була така ідея в мене. треба додати такий броузер щоб в інеті все відображав. щоб usb-порти були. дякую за увагу

коли людство зробить якісний ввод даних в широкому вжитку? підіймемо психолога Дворака або Колемак або голосовий ввод

Тут недавно зайшла тема про захисні реакції психіки. Зігмунд Фрейд рулить.

Тема інтимних послуг для ІТ-івців.

Типу чи є якісь знижки саме для ІТ-вців?

Та чо вже там, тоді давай — оргії під кокаїном, сатанізм, жертвоприношення цнотливих дівчат і немовлят. Не стісняйся.

Які знижки, навпаки прайс підвищують. Зараз дами катаються «на заробітки» з Києва у Дніпро та Крам. Айтішникам буде середньої побитості мадам пропонувати сумнівні розваги за 200$ за годину.

Краще вже з другом рубістом в парне програмування пограти ніж такі гроші віддавати.

200$ за годину

ой вей

Дніпро та Крам

Типу там багаті військові?

Краще вже з другом рубістом в парне програмування пограти ніж такі гроші віддавати.

А кому не краще, той на ручному керуванні. Або перечитує тєми на доу щодо того, як знайти дівчину)

Або перечитує тєми на доу щодо того, як знайти дівчину)

Гірше тем про з*йоб на ДОУ тільки теми від інцелів🤮

Десь було дослідження з штатів, що 70% чоловіків за минулий рік на момент опитування не мали сексу. Не думаю, що це тому, що вони не хотіли. Може бути так, що інцелів — 70%. Тому оцей зверхній тон до проблем чоловіків — не ок. Хоча це класика. Проблеми жінок обговорюють і сприймають серйозно, а проблеми чоловіків — це привід для жартів і образ.

Не думаю, що це тому, що вони не хотіли.

Це тому шо вони д0вб0yoби, я тобі даю гарантію.

Сучасний чоловік вихований про-феміністичним суспільством це чмо здатне тільки лежати на дивані, грати в приставку, ганяти лисого та скаржитись що йому, такому красівому та унікальному ніхто не дає.

Займись собою, вийди на вулицю і всьо буде, йопт.

Займись собою, вийди на вулицю і всьо буде, йопт.

Якщо в тебе депресія — просто не сумуй ©

Бро, по факту, інцели є інцелами не через депресію а через відсутність нормального батька та нормальної сім’ї, причина якої сягає в наслідки другої світової, коли чоловіче населення викосило.

Або ти це усвідомлюєш та починаєш лупати цю скалу, або твій максимум це подрочити на персональне відео від онліфанщиці на яке ти витратиш пару сотень зароблених на галері $

З останнього посту є цкава ідєя: універсалізація софт скілз.
Всі ми знаємо абетку. АБВ і так далі.
Але чи знаємо ми абетку софт скілз?
Наприклад:
А — Завжди казати правду і ніколи не казати нічого окрім правди.
Б — ...

Усе що ви скажете може бути використано проти вас в суді.

Точно! Треба зробити/прийняти всією громадою так, щоб доведене порушення було законною підставою для звільнення кого завгодно, навіть міністра чи президента.

Так це і так є ?

Стаття 111. Президент України може бути усунений з поста Верховною Радою України в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину.

www.president.gov.ua/...​rayini-rozdil-v#const-106
Щоправда на практиці було лише один раз з втікачем януковичем, який навіть письмово оформив державну зраду — що дало підставу до усунення з поста.

Нічого не знаю про президента України. Просто взагалі вважаю, абстрактно, що цивілізація у якій більшість не може керувати меншістю, потрапить у халепу.
З дуже великою надією зараз дивлюся на можливості DAO governance.
Якщо хтось реалізує у якійсь країні, люди тієї країни отримають дуже крутий важіль до зміни свого існування на краще. uk.wikipedia.org/wiki/Важіль

Chatgpt мені згенерив =) спитайте його

Як на мене всі ці пункти дуже важливі, щоб складення їх зайняло хвилину часу та ще й у автоматичному... Тут, як на мене, треба зробити типу таку вікіпедію гарної поведінки і щоб кожен міг туди щось написати, якійсь пункт додати, а тоді по кожному пункту треба провести децентралізоване голосування. Щоб визначити найкращі сім.

Панове психологи, як вам така безкоштовна реклама ваших послуг:
Мені психолог був би потрібен для тренування моїх софт скілз. Тобто, я бачу це так: я приходжу на сеанс і починаю якось спілкуватися з таким психологом, а він виправляє, якщо я щось не те йому верзу.
Сенс оплати таких сеансів у тому, що виправлення моїх софт скілз призведе до підвищення моєї вартості як бажаного працівника. А так мабуть лехше отримати підвищення.
Але які ж оті необхідні софт скілз, які конче необхідні кожному гравцю команди?
Тобто, моє спілкування з психологом — це так би мовити щось подібне до тренування на рингу чи до занять зі штангою у спортивному залі.
Чи можна поставити хук лівою? Так.
Чи можна поставити софт скілз?

як вам така безкоштовна реклама ваших послуг

В чому реклама? Ви готові до того, що з вами проведуть відео кол і викладуть на ютуб?

Ви вбачаєте у цьому щось жахливе для себе?

у цьому

У чому? У перегляді запису вашого спілкування з психологом? Нічого жахливого в цьому не бачу

Браво! Я особисто розглядаю роботу з психологом для виправлення багів (певні психотравми) та для розвитку софт скілз.
Та на жаль те, що ви тут написали згідно з опитувань розуміє меньше 10% людей(

Їм треба це у рекламні слогани:
«Як отримати підвіщення? Навчаємо маніпулювати керівництвом.»

Може зразу на уроки риторики, а потім в зальчик підкачати рівень тестостерону для боротьби з соромʼязливістю?

IT та психологія пов’язані дуже простим зв’язком: в айти є гроші, тому психологам треба туди зайти хоч тушкою, хоч чучелом, якщо немає проблем то вигадати, та запропонувати як їх вирішити.

Гроші є в багатьох секторах, а культура споживання не у всіх, тож не все так однозначно. Так і «влізти тушкою» можно по різному)

Не знаю, до чого тут культура споживання. Як на мене, то IT одна з самих безпроблемних галузей. Але психологія на кожному кроці, вигорання, такі проблеми, сякі...

Тримаю парі, за те щоби працювати психологом із родинами з Конче Засади, може бути мордобой нічим не менший ніж за місце щоб побиратись на паперті біля Лаври, або за торгові площадки з тютюном поряд із метро.
Хоча фрейдисти давно зрозуміли, що ну його в пінь — та групову терапію стали називати курсами пікапу. Народ валить товапами і платить бабки. Там їм психолог каже — що треба по більше спілкуватись і з якомога більшою кількістю людей,та ще соблюдати гігієну та гарно одягатись в чисте і стильне, а також іншим чином підкреслювати статус за допомогою елементів демонстративного вживання: дорогий годинник, телефон і т.п. Тут головне не функціональність — а щоб це було модно і бажано дорого (це не так принципово щоб дуже дорого, дівки реагують на те що модно і рекламують десь в Cosmopolitan або GQ підсвідомо, тобто модно має більший вплив на інстинкти ніж навіть тачка золотих злитків) . BTW Це могли і вчителі та фізкультури розповісти класі в 7-му, а тим це розповісти сержанти в армії коли салагами були. А так сам прийшов — гроші заплатив.

Учитывая количество «липовых» психологов или с сомнительной квалификацией первой темой для материала можно предложить:
«12 красных флагов в общении с психологом: какие сигналы позволят понять что вам надо бежать отсюда »

Само образование конечно имеет место. Потому как так выходит что в целом в диком капитализме — родители определяют куда пойдет человек учится. На это кстати бывший зам министра образования отдельно указывал. Президент студентам в лицо говорил — что когда он учился, ложил он на всю юриспруденцию и вообще не понимал что делает в вузе (у Поплавского скорее всего учился бы как не в себя)
Профессии неравнозначны и действуют отношения не равноценного обмена. Скажем в США самые высоко оплачиваемые профессии — это : пилот, хирург, юрист и дантист. Хотя по факту бизнесмен, особенно финансист — венчурный капиталист, но это не считается почему то профессией самой по себе. Вот родители пристраивают куда считают нужным ибо : «Тракторист у нас хороший, тракторист у нас один. Девки разом соберёмся и по разику дадим!». (Зигмунд Фрейд рулит). Потом народ идёт заниматься к чему душа стоит. Вот так развелось куча психологов из всех подряд, но отсутствие систематического образования приводит к не знанию каких то базовых знаний и в Facebook спокойно пишут : «У Лены такой то 100% вот этот вот синдром».
Ну а Чумаки с Кашпировскими, Доктора Пи, Субботы и МММ инвестиции Мавроди и т.п. — это у нас бич такой, кстати специально разводимый из некой организации на Лубянке.

Де ти моя остання нервова клітина?) Тут вже пофігу на роботу, всі ці мітинги, вигоряння, тупорилі заскоки менеджменту(та дізреспект вам усім), люди банально намагаються вижити.

Спартак Субота вже намагався це зробити, і чим це закінчилось?

Проблема не в очевидних речах, а тому, що люди їм не слідують. Те ж саме спорт, здорове харчування, вроді очевидні речі які всім відомі, але відсоток людей з ожирінням росте.

і чим це закінчилось?

Це тут до чого. Він так кінчив, бо наиздів про свої заслуги

не хочеться... писати про важливість очевидних речей.
Хочу написати щось реально користе,

тут протиставлення «важливості очевидних речей» і «чогось реально корисного»...

чому ти вирішив, що очевидні речі не корисні? 🤔

Корисні, але про них говорять з кожного утюга і від ще одного мого «висеру», закреслено, допису користі не буде)

Як впливає на performance мурмотіння собі під ніс?

Про «комплекс бога» серед айтішників.

Які комплекси? Ти про що? У богів не буває комплексів

Бігом до Зевса — лікуватись електрикою.

Так, так. Ох уж ці ітішники. Розʼїзжають на своїх порше, живуть в лухері апартаментах. Чи то не вони 🤔

Тут люди, які люблять здебільшого само навчатись. Будь яка спроба щось впарити у стилі коучей без детального обґрунтування тих чи інших порад закінчується фейлом.
Тому підійде просто огляд книжок від авторитетних авторів

Як тоді продавати послуги ? Для медицини за рахунок податків — пацієнт має доказати, що він хворий. Для страхової/платної — що він здоровий. При чому чим більше потенційні прибутки — тим більше треба процедур, терапій і т.д. Тому обов’язково проблеми мають бути в ІТ-шника :) ( і вони у більшості є бо професійну деформацію особистості ніхто не відміняв, а емоційне вигорання має ознаки епідемії в бізнесі — усі на це заважають поки самі на згорять, та там на групову терапію семінари, лекції і т.п.).
Применшувати необхідність терапій не будемо, після бойових дій напевно будемо донатити на фонди на посттравматичний стресовий розлад. Там кажуть вже до психотерапевта і без медикаментів не обійдеться. Якщо постійно дивитись пропаганду — так само.

Чому в IT вже неможливо вкотитись за декілька місяців без психічного розладу

Навіщо комусь туди вкочуватись за декілька місяців? Гроші?

Попит та пропозиція. Спробуйте вкотитись скажімо в фінанси влаштуватись в банк при чому не вантажником чи прибиральником. Чи скажімо в юриспруденцію. На митницю — напевно зовсім не просто вкотитись. А в Конституційний Суд або Верховну Раду — взагалі дуже цікаво як вкотитись. Зараз відносно просто вкотитись лише на посаду «стрілок» — не факт правда, що буде з чого стріляти, бо часто це назва для копача, при чому лопату і усе інше купляти за свої чи питати волонтерів. Екскаватор — лошарам не положено.

Підписатись на коментарі