Застосунки для вивчення слів із іноземних мов

Спільнота! Може хтось підказати якими застосунками ви користуєтесь для вивчення слів?

Для мене важливі такі параметри:

1. Можливість додавати власні слова
  2. Можливість обирати слова із існуючих словників
  3. Механізм для запамʼятовування слів
  4. Механізм повтору слів
  5. Можливість перемикання між декількома мовами
  6. Відстежувати свій прогрес

Я колись користувався ED Words для цих цілей, але з дати останнього мого відвідування вони його зламали безповоротно, та він заточений лише під англійську мову.

Із того що я знаходив, це був ReWord — але в них на офіційному сайті написано «Powered by Yandex Dictionary» та кожна мова в окремому додатку :(

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Перепробував дуже багато застосунків. В результаті зробив під себе телеграм бот, називається PocketAnkiBot. gpt4o + spaced repetition. Для складності можна поставити англійську як основну.

ED Words це їх сервіс. Якщо лише для англійської — згодиться. Нижче накидали купу цікавіших сервісів.

Доречі є ще один момент який мене в Englishdom трохи бентежить. Компанія зареєстрована на кіпрі.

засновник з Днiпра, наскiльки менi вiдомо

Так, продукт має активну українську позицію. Хоча податкову позицію в іншому місці.

У kindle або веб-браузерах ви можете читати і натискати на незнайомі слова, щоб побачити переклад. На рахунок відстежувати прогрес — бачив рекламу LingQ. Це типу як кіндл, але спеціально для вивчення мов. Там кофаундер 70+ річний чувак з Ванкувера, який говорить 20 мовами і веде ютуб канал.

О, це цікава альтернатива DuoLingo, яка ще й має вбудовану платформу для викладачів. Дякую!)

NovaMova — додаток для iOS, вийде 5 вересня. Але підтримує лише iOS 16 і вище.

проложения для изучения языков — ьесполезны. тем более бесполезно уить слова — слова надо запоминать в контексте.
А вообще учить языки нужно с преподавателем и не в группе а индивидуально

Дякую! Ваш хейт важливий :)

Звісно додаток для вивченя слів працює лише в комбінації із чимось. Лише зазубрюванням вивчити не вийде.

По власному досвіду скажу що це трата часу вчити так слова, до того ж нудно

Треба:
1. Багато читати, бажано в слух (в рази покращує прогрес так ще й вимову ставить)
2. Багато писати, знайти якісь англомовні ресурси (твіттер, реддіт, форуми) по інтересам і строчити коментарі.

Із власного досвіду заперечу) Читаючи, граючи або дивлячись кіно завжди виписую незнайомі слова. Одного перекладу мені завжди не достатньо, швидко забуваєтся. А от якщо, їх повторити через додаток, та ще це слово зустрінеться вам далі у книзі або наступній серії, то воно добре запамʼятовуєтся.

Щодо писати, з вами згоден) Але я не маю часу на строчити коментарі, тому шліфую у threads у slack із клієнтом.

Не впевнений що моя рекомендація закриє весь пул з 6-ти вимог, але можливо вам таке зайде — Quizlet. Точно можна додавати власні слова + є бібліотека слів по темах та рівнях складності.

Дякую, спробую, але перед цим доведется гаджет оновити для них 7 iPhone вже застарілий :)

Виглядає цікаво, дякую, також спробую!)

Попроси ChatGPT зробити такий застосунок, логіка проста.

може www.memrise.com підійде
я там колись створював свій набір слів і його можна було вивчати/повторювати в ігровій формі
також там було багато вже створених словників

Підписатись на коментарі