Як вам нові правила публікації застосунків на Google Play Market?

Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

Розробляючи застосунок, я сподівався, що будуть проблеми з App Store, а вийшло зовсім навпаки. Зауважу, що я зовсім не мав досвіду роботи з публікацією застосунків і це — мій перший досвід. То ж я рухався крок за кроком по документації.

Ось що з цього вийшло (насправді ще продовжується)

1. Спочатку я виявив, що мій старий профіль заблокований за неактивність
  2. Виявилось, що відновити не можна. Створив новий.
  3. Потім довелось підтвердити наявність реального девайсу Андроїд
  4. Після цього потрібно було запаблішити застосунок на внутрішнє тестування і почекати 7+ днів на перевірку
  5. Потім запаблішити застосунок на закрите тестування, знайти 20+ тестувальників і дати їм тестувати 14+ днів (Тут я спочатку не зрозумів і шукав 20 тестувальників для закритого тестування). Не пригадаю чи було ревю для закритого тестування 7+ днів
  6. Потім поставили запитання як і що тестували і які баги знайшли і що збираєтесь робити з тими багами
  7. Нарешті можна перейти до Робочої версії. Але виявилось, що вже 2-чі перевірений білд потрібно ще раз перевіряти стандартних 7+ днів
  8. Після цього мені надіслали додатково формочку з питаннями «хто для вас створив девелопер аккаунт» і «завантажте відео що ховається за логін екраном якого немає». Я її завантажив і чекаю вже 5 днів. Надіюсь на 7й дадуть відповідь.

Цікаво почути про ваш досвід і чи можливо якось цей процес пришвидшити.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

з новим правилом про пошук тестувальників — це якась жесть, співчуваю :-(
я свій акаунт у плеймаркеті зарегав десь у 2020 році, тому від цього не страждав, але стикався з іншими глюками при автотестуванні та оновленні..
p.s. встановив ваш ElectricityOff — все інтуїтивно зрозуміло, як тільки вказав чергу — відразу підтягнуло мої дані, вельми дякую, корисна та зручна апка!

Я собі тестувальників на реддіті шукав. Даю лінк, може комусь знадобиться теж www.reddit.com/r/AndroidClosedTesting

це повний треш
оттак боротись з спамом додатків

Потім запаблішити застосунок на закрите тестування, знайти 20+ тестувальників і дати їм тестувати

ви серйозно? а якщо не знайти, то — що?

ну і... ви шукали 20("20″) для того щоб додаток опублікувати?

Я на LinkedIn. На той час вже вийшла 2га версія додатку для iOS і він користувався попитом, а хто хотів Android — я роздавав просто apk файл. То ж це не було проблемою.

ви нижче пишете

Мені сьогодні апрувнули і додаток вже в PlayMarket

значить таки необов"язково? чи таки знаходили 20+????

Обовʼязково. Я всі ці кроки пройшов і після 8го через 5 днів апрувнули

ох
як добре що старий аккаунт не забуто мною

Welcome to the club. Я тiльки розробляю застосунок, але вже начитався про увесь цей бiль.

Мені сьогодні апрувнули і додаток вже в PlayMarket

Кожен з треків (клозед, опен тест, продакшен) потребує свого окремого ревʼю.
Ви можете надсилати нову версію в тест трек + одразу робити промоушен в трек продакшен — це прискорює ревʼю.
Здається вони прибрали цю опцію з інтерфейсу плейстора десь місяця 2-3 тому назад, але це все ще працює через fastlane. Цей код робочий, тількі авторизація тут через жсон ключ

upload_to_play_store(
            json_key_data: androidKey(),
            package_name: applicationId,
            track: "alpha",
            track_promote_to: 'production',
            track_promote_release_status: 'completed',
            validate_only: false,
            skip_upload_apk: true,
            skip_upload_aab: true,
            skip_upload_images: true,
        )

Підписатись на коментарі