Вибiр напрямку для переквалiфiкацii

Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

Шановна спiльнота,прошу поради щодо вибору професiйної переквалiфiкацii для людей, яким залишилося менше 20 рокiв до пенсiйного вiку (щоб хоч трохи встигнути наскирдувати)),а не сподiватися на державну милостиню. На навчання можу витратити не бiльше 5 мiсяцiв в онлайн-форматі або самоосвiта (пiдручники,вiдео)?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дякую за поради,корисних для мене десь 30%.

Поїхати в Німеччину і там безкоштовно курси німецької і потім айті
Жити еуономно

Наскирдувати ХЗ чи вийде навіть з перекваліфікацією, але рухатися в цьому напрямку варто.

Загалом, вважається, що треба витратити 1К годин для того, щоб вирости з нуля в когось (умовно кажучи — в джуніора або личинку джуніора), і 10К, щоб стати +/-гуру. Розкидайте цю 1К на 5 міс, і одержите свою формулу входу в ІТ. Звичайно, ніхто нічого не гарантує, але якщо ви чесно протрудилися 1К, то одразу буде помітна різниця між вами й молодняком. який «та я вчив!...»

Що обрати? Раніше можна було дати однозначну відповідь на це питання або перелік. Тільки обирай і рухайся. Сьогодні — ХЗ. chatgpt вже вміє писати й фронтенд, і на пітоні, на машинці вишивати вміє... Однак якщо почнете зі встановлення-адміністрування Лінукс і програмування на оболонці bash, ці знання стануть в нагоді будь де в ІТ-сфері. Причина — в ІТ ви будете працювати в цьому ~bash-based середовищі на локальному лінуксі чи на макосі, чи на лінуксі, запущеному всередині виндовсу, або на лінуксі, запущеному в «хмарі». Опанувавши основи Лінукс, зможете рухатися куди вже ваша душа забажає.

На додаток до попереднього посту та Вашої англійської С1. Моя вчителька англійської бере за 1 годину уроку від 700 грн, графік зайнятий на тижні вперед з 8 ранку до 20 години. Так, це не 5 місяців (доведеться хоча б бакалавра філології отримати на 2-й вищій освіті за 3 роки), але входити в професію вже можна.

Якщо не секрет, то чому хочете перекваліфікуватись саме в напрямку IT? Взагалі, для того, щоб щось порадити, потрібно розуміти перелік Ваших т.зв transferable skills. Ок, про англійську С1 Ви написали. Це добре. Вже на цьому можна подивитись в бік як айтішних, так і не-айтішних Sales та Business Development. Багато українських компаній якраз шукають фахівців з експорту та ЗЕД (імпорт-експорт) з англійською мовою. І так далі (ну Ви ж чимось займались перші 20 років свого трудового життя, так?). Звісно, що багато не вдасться наскирдувати, але поріг входу менший, ніж в ІТ. Та й на мою думку більшості з нас потрібно бути готовими не до FIRE, а до праці допоки зможемо рухатись.

Computer science та digital design -перспективнi напрямки,дають можливiсть працювати вiддалено,оплата в стабiльнiй валютi,менший % токсичних/неадекватних керiвникiв та спiвробiтникiв.

без питань) Вам там вище написали про 1000 годин до «лічинки джуніора». В розрахунку на 5 місяців це 200 годин на місяць, або 10 годин на день (якщо робити вихідні). В будь-якому разі, удачі в пошуках свого місця.

На навчання можу витратити не бiльше 5 мiсяцiв

Краще не треба перекваліфіковуватись.

Плюс як не дуже помітно то айті перенасичене й джуніорам ой как нелегко, навіть молодим, а ейджизм — це реальна річ, не майте ілюзій

Як не налякав — то замість 5 місяців в онлайн форматі колинібуть треба на прикидку рік-два весь вільний час що є, це з натхненням. За 5 міс нічо толкового не вийде, лиш розчаруєтесь у собі

Привітульки з Петрошівки ;)

Дизайн є і в ІТ. За 5 місяців в ІТ це може коли ви з дизайну на дизайн. В цілому в ІТ повно дизайну. А тим більше фашн індустрії і там чоловіків не люблять, тільки жінок та геїв.
Є така книга Алан Купер, The Inmates Are Running the Asylum з неї і почніть.

Їхати в Німеччину (західну), там влаштуватись на роботу водія автобуса чи трамваю.

Так там без дураків і українських розумних буде медкомісія, це ж німці і транспорт. А людині 40.

Так вона не в десантники йде.
40 це цілком норм для водія)

Думаю вожатим трамваю в Німеччині роблять мед комісію, яка не снилась і американським : котикам, рейеджерам та зеленим беретам. Десь на рівні космонавтів та пілотів винищувачів.

Думаю вожатим трамваю в Німеччині роблять мед комісію, яка не снилась і американським : котикам

Дурниці, лінь коментати)

Пособіє
Нафіг працювати

За 10 років буде омріяні 25к

Не йдіть в IT заради грошей

Є повно спеціальностей в ІТ, які для роботи — а на для душі.

поради щодо вибору професiйної переквалiфiкацii

ну виберіть те, що вам цікаво, і вперед)

- management
- qa
- software development
    - frontend
    - backend
    - mobile
    - embedded (це вже мимо, бо треба бути технерем)
..
якщо вам нічого не цікаво, а ви шукаєте «щось по простіше, курси там які..», то краще вже не шукати, а зразу забути

хочу перекваліфікуватися з айті в моделі або танцьовници

в моделі або танцьовници

Там природні дані треба мати.
А не так як в ІТ, де всі можуть йти

Чооо ви так зразу.
Фотка гарна вроде тільки невідомо який там ріст та вага

Задля цього з ІТ взагалі не треба виходити. Коли працювали в офісі, у нас там мало не пів женсовету танцювали по клубах в якості хоббі. Інша половина бальні танці і т.п.
Тільки зараз не до балів, швидше про курси такимеду і т.п.

курси то військовозабов’язаним, жінкам якось простіше

це хороша ідея, відкривайте для себе чат GPT, хай напише вам 20 можливих варіантів перекваліфікації

Англiйська приблизно С1,математика улюбленим предметом не була,маю деякi навички з дизайну,вивчаю UX/IX.

Якщо у вас буде документ, що C1 то особливих на дизайн в ІТ швидше за усе влаштуватись вдасться. Щоправда за півроку такий документ не отримати, та і за три роки теж не просто буде.

Якщо будете вибирати розробку то вам потрібно самостійно дослідити, який напрям вам підходить, щоб це зробити то потрібно вивчити основи, прикладу CS50P та Python for Everybody (University of Michigan)

dou.ua/forums/topic/50163

Вирішальним фактором буде «А що у вас вже є»? Скіли, досвід, здоровя, час?
І план «Перекваліфікуватись і наскирдувати» працював але вже не працює, якщо про АйТі.

В IT за 20 рокiв неможливо зiбрати 25к$?

Проблемний пункт не

наскирдувати

а

Перекваліфікуватись

Станом на сьогоднi в нашому регiонi можна придбати будинок для проживання.В перспективi можна органiзувати зелений туризм.

Про здоров’я треба дбати постiйно,тодi менше на лiки треба🙂

Так живете ж десь і зараз

Поїдьте до Польщі чи ні еччмни
Теща такі гроші з пособія відкладає

25 и не в айти реально без проблем накопить за года 2-3, ее особо экономя. Езжайте в Киев ;)

ну Вы про 25 говорили. Вполне средняя ЗП в Киеве для среднего класса не в Айти 2шка , на одну живите, вторую откладывайте.

Підписатись на коментарі