Що очікувати на новій презентації Apple

Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

9 вересня Apple проведе подію «It’s Glowtime», де представить новинки: iPhone 16, нові AirPods та Apple Watch.

Очікується, що iPhone 16 отримає процесор A18, щонайменше 8 ГБ оперативної пам’яті та нові функції штучного інтелекту. Дизайн зміниться незначно — можливо, збільшиться розмір екрана. Деякі моделі отримають дизайн в нових кольорах.

Моделі Pro можуть отримати нові камери та функцію Capture Button, що дасть змогу користувачам iPhone 16 робити фото та відео одним дотиком. Ціни на iPhone 16 залишаться схожими на попередні версії, а от цінам на Prо прогнозують подорожчання на $100.

Apple Watch Series 10, можливо, отримає функцію моніторингу артеріального тиску і стане трохи тоншим. AirPods 4 можливо оснастять USB-C, коротшими дужками та покращеним звуком.

Чутки про iPhone SE 4, AirPods Pro 3 та нові Mac поки що залишаються непідтвердженими.

А якщо ви хочете дізнатись найгарячіші новини Apple разом зі спільнотою DOU — долучайтесь до текстової трансляції в понеділок. Обіцяємо експертні коментарі та бурхливе обговорення 🔥

Чекаємо на вас у телеграм-каналі DOU | Mobile в понеділок, о 20:00.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

сенсор температури води у 10-му еппл годиннку. перевірити, що температура води вища за 26 градусів за Цельсієм, ще ніколи не було так просто

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Шось я не поняв.
А котру із нових моделей еппл оснастять пилосмоком?

Для тех кому TL;DR:
90% времени про «супер полезные» AI фичи.
Добавилась прикольная боковая кнопка.
4к 120фпс (По факту скорее всего заапскейленное фуллхд приправленное AI энчантментом=))

Головне питання: чи дадуть під вот ета всьо кредит?

сенсор температури води у 10-му еппл годиннку. перевірити, що температура води вища за 26 градусів за Цельсієм, ще ніколи не було так просто

В 11-ому обіцяють добавити в Apple Maps позначки з середнім балом ЗНО найближчих шкіл

цей тіпок вже настільки локал мем?

Айтішники мабуть не знають що таке Macrumors, або англійською не читають 🤭

ще appleinsider, але 9to5mac найкращій з них, імо звичайно

Епл дають нам роботу, багато роботи. Там традиційно усюди баги drive.google.com/...​f5awa/view?usp=drive_link

Щось нічого не зрозуміло з цього тексту, але це мабуть велика втрата для епла.

Може хтось тупе, бо не зробив це влітку? До чого тут Аррлє?

а який сенс робити це влітку? вже через 1-3 місяці ти будеш лохом зі старим айфоном

Ви мене це питаєте? Може вам варто перечитати оригінальний у прямому і переносному сенсі комент цієї гілки і вступити у дискусію з його брілліант автором?

Якщо iPhone відстає за функціоналом від Android то й Apple Intelligence буде відставати, хоча калькулятор у Apple то виглядає фантастично

Що значить «відстає»? Дзвонить якось не так, чи додатки запускає через милиці?

Поцікавтесь, це корисно

Звучить якось зверхньо. Та беззмістовно

ну якщо тільки сидіти і в коментарі читати — то ви не побачити відмінності та відставання. успіхів

Токсік детектед))

Звісно ми не побачити 😆

По деяких показниках, і справді
gemini.google.com/...​pp/d0d30a94266344f2?hl=uk
BTW От де AI рулить, в ручну таку таблицю робити декілька годин, а це по суті аналіз ринку.

Ви пропонуєте телефон порівнювати з чатом?

? Ні я пропоную зрозуміти де AI і справді корисний. В програмуванні не сильно, хоча трохи є. Та от в таких штуках коли питаєш його проаналізувати ринок — це дуже ефективно. Щоб створити такий порівняльний документ руками — піде декілька годин. Доведеться лазити по інтернет та знаходити усі ті числа, потім вносити в таблицю оформлювати і т.д. А так один промпт і через 15 секунд — готово. Це дуже шалений буст для такої роботи.
А можна в спитати зробити звіт по публічним данними, о стану спав в конкретних компаніях і індустріях, наукових дослідах та новітніх розробках і т.д. і воно робитиме роботу, яку робить цілі будівлі інвестиційних банків на Уол-Стріт. Тобто раніше це якись відділок, який цілий поверх хмарочосу займає робив той звіт — а тепер одна людина з AI і лице яке приймає рішення, вже має достатню інформацію для капіталовкладень.

... де AI і справді корисний. В програмуванні не сильно

У вас застаріла інформація. 80% коду для мого проєкту пише Cursor. Лендінг і документація — всі 100%. Звісно, залежить від «ділянки», подекуди воно не може написати те, що мені потрібно (або я не можу пояснити), проте пришвидшує написання драфтів та, часом, повних фічей дуже сильно.

80% коду для мого проєкту пише Cursor

Хотіли би ми бачити цей код 😆

документація — всі 100%

Тільки користі з документації такої — 0%

Цікаво спостерігати за колективним розумом.

Коментарю, де без жодних фактів просто вкинули якусь "трендову"/"антитрендову" інформацію, виказали повну підтримку, а ось потім піти та подивитись, чи то взагалі відповідає дійсності — схоже, ніхто і не пішов. (:

потім піти та подивитись, чи то взагалі відповідає дійсності — схоже, ніхто і не пішов

PHP-проект на 10к рядків, який пишеться однією людиною пару місяців, наразі складається в більшості своїй з шаблонного коду або й взагалі тудушок 🤷‍♂️ Я можу уявити, що такий шаблонний код міг нагенерити ШІ, але це більше поки нагадує сирий пет-проджект.

Ну, слухайте, питання було до якості коду. Як бачите, ви навіть не можете визначити, чи був там AI чи ні, тож можна зробити висновок, що він пише код за якістю, щонайменше, на рівні людини. :)

Скільки там рядків коду — теж, насправді, не розумію до чого, бо кількість рядків коду не завжди корелює із «серйозністю» проєкту. В нас в UpWork є зовсім невеличкі, проте P0 сервіси, що містять і менше за 10к рядків.

Насправді, хз де ви саме бойлерплейт побачили, бо там достатньо унікальної логіки (немає тестів зараз — головного провайдеру бойлерплейту, та і це не Java, де проєкт мав би вже 30к+ рядків). Окрім того проєкту на PHP, є ще й репозиторій на Go (але там AI буквально кілька останніх комітів допомагав зробити), та GitHub Action, що був створений за 15 хвилин (я засікав час від «що робити?» до «робить все, що треба») без читання нескінченних мануалів та експериментів. А, також, лендінг та дока (деякі сторінки досить драфтові, але ось той прилклад, котрим я поділився, отримає лише якісь скріншоти-відео додатково).

Щодо великої кількості TODO / тікетів — ну так проєкт пишеться у вільний час та лише півтора тижні тому дійшов до стадії MVP, тож недивно, що в проєкті, що активно розвивається, є що робити. :)

Я хз як буде далі, але зараз воно дійсно допомогає розробляти все на порядок швидше. Хоча вже можу сказати, що чим більше коду маю в репозиторії, тим «правильніше» (читати — як мені потрібно) воно пише новий код та вносить зміни.

Друзі мої на деяких проєктах таким чином закривають роботи на 2-3 дні за пару годин.

BTW, «проєкт, що пишеться за два місяці» і, фактично, був створений максимум за місяць фултайму (разом з усіма іншими видами робіт, де, власне, програмування аби ще набрало хоча б 60% часу) — це, я вважаю, максимальний успіх.

Вчора робив досить обʼємну фічу — квоти для різних операцій в сервісі.

95% коду писав Cursor Compose, 5% — я (насправді, рядків не більше 10 додав-змінив).

Ось коміт:
github.com/...​39355f01da2abd06af1cf1bc3

Ось історія нашого спілкування:
gist.github.com/...​ced2fa165f7d72e6bf2e7b44d

Сорі, історія без форматування, бо немає (поки?) експорту її в .md

Зайняло все хвилин 40.

Закомітив лиш сьогодні, бо довелось ще десь годину дебажити Laravel Actions — за рахунок його магії Ziggy не міг рефлексією отримати правильний параметр для роута.

P.S. Виглядає нова сторінка ось так: imgur.com/a/EfgyLD2. Жодного CSS/HTML я не писав. Результатом більш, ніж задоволений.

Лендінг і документація — всі 100%

А нащо зараз генерувати і байти в клауді займати? Як комусь треба буде почитати документацію то й згенерує собі сам. Стільки само толку буде

Так ви ж почитайте, а потім робіть висновки. Все у відкритому доступі. Де ж критичне мислення, товариші IT’вці?

Якби я вам не сказав, що більшість із того AI писав під моїм наглядом — навряд чи ви би і здогадались.

Та бачив такі юзер сторі — суцільна водичка як від студента який на ходу відповіді імпровізує

Я вам скажу так, що до появи Курсора сам був дуже скептично налаштованим щодо його хайпу. Користувався собі Codeium’ом як крутим автокомплітом та був щасливим.

Однак, стало цікаво, чому ж про нього всі говорять. Спробував раз — не зайшло, не зрозумів.

Спробував два — те ж саме, був набагато більш продуктивним в PHPStorm з Codeium.

Проте, маючи позитивний досвід користування LLM, вирішив, що треба спробувати ще раз.

Спробував. Знайшов Cursor Compose і тепер складно уявити, як це програмувати без помічника.

Ось ця штука, навідміну від більшості того, що існувало до Курсора, це як джун-лоумідл у вашому розпоряджені, що вміє надзвичайно швидко імплементувати фічі (саме імплементувати фічі, а не просто писати код в одному блоці із усього файлу).

Із Композером програмування це більше не набір на клавіатурі якихось символів та придумування назв змінних. Це спілкування із компʼютером із допомогою звичайного інглішу. Ти кажеш, що тобі треба, а воно магічним чином це розрулює, ревʼюваєш і, за потреби, направляєш його зробити зміни (або правиш код сам). Часто він робить із першої спроби саме те, що потрібно, тож замість 15-20 хвилин вашого часу ви отримуєте той самий (або кращий) результат за лічені хвилини.

Як я вже вище писав, це не завжди відпрацьовує ідеально, або взагалі продукує щось незрозуміле, проте всеодно, продуктивність розробки підвищується в рази.

Втім, це добре, що більшість IT’шників аж занадто скептично ставляться до цього. Буде більше часу напрацювати практики роботи із сучасними інструментами.

Колись і про мови високого рівня казали те ж саме, але де поділися ті, хто виступав виключно за ассемблер вже і не скажу. ;)

Не можна крякнутий софт через apk-шку поставити, чи софт для управління 10-літнім телевізором замість пульта

А я в своєму авто не можу ДП замість бензину залити, і шо? Є якісь масові невигадані кейси, за якими іфон відстає?

О, здається я не викупив іронію))

характєрнік як завжди у чомусь відстає. Звісно, окрім спаму у коментах. Тут вони з Губіним чемпіЙони.

Відставати від кого, від пікселя? Де ще нормальний Intelligence є?

Ну і епл запартнерився з openai, так що побачимо.

Adnroid більш функціональний. Але цінність в цьому тільки якщо вам потрібен цей функціонал. Мінус андроіда як і продуктів гугла що дуже часто цей функціонал не стабільний, може бути сильно змінений або зрештою видалений, не працює на всіх платформах однаково, не інтегрований з іншими продуктами.

Adnroid більш функціональний

аж на цілу одну функцію — це запис дзвінків

То хіба у снах любителів ведроіда

не знаю, що він відповів вам, але мені 3/4 що переважає у конкретних функціях, а тільки одну розпливчато відповів про перевагу кастомізації, без конкретики)

Знову якийсь AI bullshiting асистент представлять як щось амейзінг за традицією жанру

Так на WWDC ж представили) Тут жеж хардверна презентація буде)

Повангую, що буде якийсь новий супер-дупер чіп для Ейаю, який буде підтримувати якісь нові анімовані аватарки.

AI powered fly animation of poop emoji

Черговий айфон, який від попереднього відрізняється лише тим, що тепер тільки його власники — не лохи?

Цікаве у вас сприйняття світу) Чому ви вважаєте, що вас хтось буде вважати лохом за не-оновлення?)

В цьому сенс моди і маркетингу моди. Навіть є така теорія моди.
Це насправді має сенс. Скажімо на бал якщо ви прийдете в спортивному костюмі, а не смокінгу або фраку — це буде мовітон. Нам міжнародних зустрічах так само треба бути в діловому костюмі або військовому мундирі, парадному заразку. В добрий ночний клуб якщо ви не нарядно одягнуті — вас не пустять (хоча дивлячись скільки у вас є грошей, думаю є люди яких в VIP ложі пустять хоч голяка хоч космічному скафандрі).
От так само Стів Джобс і команда, після повернення в Apple 1997-му — направлено робили наявність якихось пристроїв — необхідною приналежністю до певної соціальної групи людей. Так званого «креативного класу», направлено створювався флер — що Apple це статус керівника та успішного бізнесмена. Більше за те, навіть пропагандували «культуру відміни» взяту у Хіппі (Джобс ним був). Та Хіппі пропагандували бойкот тим хто хотів робити війну — а хіпстери, тим у кого не продукція Apple.

Це зрозуміло. Але взагалі не відповідає на моє питання))
Поламатися від «що ж люди скажуть» — то щось незріле та неправильне. Компанія свій маркетинг може будувати як хоче. Але самосприйняття — то індивідуальний вибір.

Це не про само сприйняття, тут конкретно зроблено штуку — якщо у вас чьогось нема, або ви якісь не такі за чим завгодно, вас не допустять до соціальної групи. Скажімо усі аристократи російської імперії — розмовляли між собою французькою мовою, а знання іноземних як і освіта загалом, було атрибутом приналежності до аристократів.
Особливо це видно на різних спільнотах туземців які досі по суті жили в палеоліті чи бронзовому віці. Там то кабаній клик в носа, то усе тіло поріжуть маленькими надрізами, то замість нижньої губи — глиняна приспособа, спеціальна тиква як одежа для пеніса, з молоду дівчатам мідними кільцями подовжують шию так, що потім не зняти ті кільця бо зламається хребет, інший жахливий пірсинг та дуже дивні костюми.
Джобс дуже цікавився науковими дослідами з цього і прямо використовував в маркетингу. Та це ок, бо наприклад Гітлер та Муссоліні і інші — використовували і використовують для набагато гірших речей. І так це вплив на інстинкти, які дістались в наслідок від печерних предків.

Джобс дуже цікавився науковими дослідами з цього

де про це можна прочитати?

Є відоси на Youtube де він це сам розповідає. Там в нього багатенько посилань на різні досліди в промовах. Напевно за це зі Стенфорду і поперли — справді цікавився наукою :)

Чому ви вважаєте, що вас хтось буде вважати лохом за не-оновлення?)

В яблофона так історично склалося з подачею продукта.

(можливо навіть з усіма продуктами, я просто не настільки старий)

А цільова аудиторія, особливо на теренах колишнього СРСР, радісно це звела в абсолют :)

Це не про СРСР, це про коли телефон є предметом понту. Властиве для всіх бідних країн

А якщо для когось він не є предметом понту? Ну просто купив телефон і все)

Взагалі роздумовую купити кнопочний. Якби в ньому з коробки був слек та нфсі то і не думав би, зразу би перейшов на кнопочний без андроїда і айоса. Зекономило б квадрильйон годин, наприклад не писав би зараз цей комент :)

Китайці продають Bluetooth-гарнітури у вигляді маленького кнопкового телефону (або годинника). Нею можна дзвонити, читати/відправляти SMS, все як насправді, але працює в парі із звичайним смартфоном.

Що не так з подачею продукта? Подача як подача. Тут проблема в тому хто як сприймає. Вони останнє той же «амейзінг» масово використовували може років 10 назад, а народ до сих пір з ним носиться.

Забавно, що найбільшим хейтерами епла (всі ті що кричать про «амейзинг», задньоприводні, телефон для геїв, купують лохи, «жертви маркетинга», і т.д. і т.п.) являються ті, хто не можуть собі позволити. Причому логіка у них примітивна, рахують що раз якась ексортниця, бажає айфон а не ксяомі за пів ціни щоб потім його перепрошити і «налаштувати під себе», значить айфон для тупих, значить всі користувачі айфонів також лохи. Хоча, як показує реальна статистика, середній дохід власників айфонів більший. Тому хто тут лох? Той хто може позволити айфон за тиждень зарплати чи той хто на ксяомі збирає кілька місяців?

Ті хто можуть позволити но не купують по тим чи іншим причинам, або мовчать або хоч не такі токсичні.

Для тих хто з нами недавно але вже вивчив модне серед підлітків слово :)

Яблофон з самого початку (багато хто тоді ше не народився і не дуже розуміють про що йде мова) позиціонувався як девайс для непростих, скажімо так, людей. Для тих кого нині називають «інфлюенцерами» та «лідерами думок». Музиканти, письменники, актори і так далі. З часом це призвело до того що він став, фактично, таким собі елементом фейсконтролю і з’явився в кожного другого школяра в гетто. Айфони купуються в будь-якому стані, головне щоб він просто був і його можна було показувати.

Битий екран? Пофіг, скажу що з вела впав.
Зате дешего™. І можна всім показувать що в мене є він. Айфон.

Звідсіля, до речі, ростуть ноги в старої легенди про «найкращу в світі» камеру айфонів. Просто тому що в «успішних» людей загалом більш «кращі» сюжети в об’єктив потрапляють. Не обвуглені смітники з алкобомжами, на фоні облуплених комміблоків вночі, а сонячний день, море, яхта з білосніжними вітрилами та стрункими, доглянутими, дівчатами.

Форматування мізків не сильно відрізняється від форматування жорсткого диску :)

//Лисі абізяни приблизно однакові в цілому світі. Але тільки нам в спадок в СРСР дісталася неймовірна жага хизуватися «дорогими» (недоступними 95%) предметами, робити їх елементом статусу і надавати різноманітних сакральних значень. Смартфони, ножі, велосипеди, фотокамери, автомобілі і так далі. Юзернейм купує рамний впоперекдорожник не для того щоб весело гасати пустелею Бахи, а для того щоб акуратно ним хизуватися в місті на рівненькому асфальті, де всі бачитимуть що він «успішний».

Колись ці ж люди (чи їх батьки) ставили «ілітні» книги в сервант, підбираючи їх за колєрами та товщиною (щоб влізли і гарно виглядали). Але і самі не читали і нікому їх не позичали :)

Жесть, яка бредятіна... Весь текст просто якийсь неадекват.
А це просто тупня:

Яблофон з самого початку (багато хто тоді ше не народився і не дуже розуміють про що йде мова) позиціонувався як девайс для непростих, скажімо так, людей. Для тих кого нині називають «інфлюенцерами» та «лідерами думок»

Якийсь перепродаван авто який за місяць набарижив тачками і купив айфон теж різко став

«інфлюенцерами» та «лідерами думок»

?

Яблофон з самого початку (багато хто тоді ше не народився і не дуже розуміють про що йде мова) позиціонувався як девайс для непростих, скажімо так, людей.

о, так. Багато хто тоді ще й не народився, коли слоганом було Think different, на котрий реагували усі оці непрості, скажімо, люди.
Та, власне, яблофон ще тоді не народився, чо уж там мєлочіцца.

Добряче пригоріло у вашого опонента, значить, все правильно кажете.

Мене ще не назвали токсичним. Десь недопрацював ;D

У нас взагалі Еллочка-Людоєдочка. Тобто дуже довго в суспільстві не вистачало з товарів народного вжитку по суті усього. В СРСР був : танк, літак, ядерна ракета — та не було : штанів, кепок, жуйок, жіночих чобітків та туфель і т.д. по списку.
Саме тому — наявність в тебе iPhone десь в 2007-2008, стало тим самим що десь в році 90-му мати джинси або персональний комп’ютер IBM. Тобто ти це якимось чином добув з Америки чи ЄС, тобто ти тим був — а це соціальний статус — інші «ніщеброди». Потім через це народ став массово купляти, просто бо модно. Тепер як це подають де завгодно — аби гроші були, та і в кредит можна взяти повний інтернет реклами, всім пофіг. В сучасному українському суспільстві — навпаки питання, що джинсів скільки завгодно — а от літак та танк дорожчі за золото.

Мене? Бог з вами, де я, а де уся продукція apple.

Очікую шо на сцену вийде Тім Кук і скаже: «айфони — *уйня, я — гетеросексуал» і лише одне з цих тверджень буде правдою

Презентація одного і того же айфону п’ятий рік підряд, але з новим модулем камери та small фічами, ексклюзивними тільки для нового айфону, але у яких не буде підстав не працювати на інших моделях, крім маркетингових.

Моїй дружині оце знадобився айфон для роботи, ну я сів, подивився, що там можна б.у. купити. 12-13-14 виявилися тупо однаковими телефонами. А тепер згадую, як там на презентаціях кожен раз звеличували нову модель.

За великим рахунком принципових змін в телефонах у Apple та у інших не має з 2007. Це усе поступове покращення існуючої технології. А по суті новий пристрій має якось міняти сам принцип комунікації.
По суті тоді ввели функції состового телефона та PDA в один девайс. Серед PDA бал рулили Palm та Apple із Newton. А що це може бути корисно, це стало зрозуміло якраз з комп’ютерної гри Doom 3, де Doom Guy та решта марсіанської бази використовували пристрій для різноманітної комунікації зокрема записували коди доступу письмо та аудіально, до секретних кімнат та сеїфів із ніштяками. Також мали смарткарту з кодами доступу до кодових замків закритих: ерій, кімнат, проходів і т.п. А також там були карти та показувалось місце на них, задовго до сучасних навігаторів з GPS. Коротше, дуже корисна штука була в грі. Сьогодні смартфон став саме таким пристроєм багато в чому. І по суті вже нема чого придумувати, пристрої просто вдосконалюють.

на вскидку (13 -> 15):
120 гц
always on
stand by mode
сильно кращі камери
краща автономність
mag safe з купою аксесуарів
чуба убрали
type-c
в цілому більш надійні, більш стійкі до ударів і царапин

І це лише хардварні штуки. Так, деякі фічі на андроїді з’явилися раніше (типу 120 гц, always on (правда на андроїді він убогий), type-c), але все-одно, все-таки різниця за 2-3 роки є, не говорячи вже за 5 років.

якщо скажете що вам нічого із цього не треба, ну тоді не знаю, скажіть чого ж ви тоді очікували

на вскидку (13 -> 15):

навіщо далеко ходити, на сайті єппл все є

айфон: www.apple.com/...​ne-13,iphone-14,iphone-15

про: www.apple.com/...​hone-14-pro,iphone-15-pro

Йеп. 12-15 прям сильно отличаются. 14 и 15, камера и тап с — это то что из ежедневно эксплуатации видно. На вскидку у 14 и батарея слабо держит/платформа не энергоэффективная.
А в целом стабильные не приносящие головной боли аппараты

Прийшли до фізичних можливостей розвитку. За останні 7 років індустрія зуміла перейти з 7-нм тех процессу, до 5 нм. І це зуміли зробити лише невелика кількість заводів по усьому світу, та це коштує вже мільярдних капіталовкладень. Вже ситуації коли з $25 доларовими процесорами MOS 6502 чи Zilog Z80 створити Apple 2 або Sinclar чи Comodore Amiga по суті в гаражі, не буде
Так само в минулому Acorn — ARM і т.д. де вдалось зробити Palm чи Apple Nuton.
Геній Стіва був в подачі в маркетингу, а не технологічний сам по собі. В усього що поставляв Apple на ринок по суті майже завжди були аналоги. Окрім не успішних комерційно Lisa. Потім Стіву як не дивно вдалось зайти на ринок професійних робочих станцій з NexT щоб конкрувати з : VAX, Sun Sprark, Selicon Graphics та IBM System/390 — System z. Кубіки продаються по сьогодні, тоді як інші виробники спочили. (мені як не дивно довелось по щупати усі при чому по роботі, і усі мене здивували).
Але Стів міг сказати людям — а навіщо воно їм треба, і чому треба придбати Mac замість PC (виїбнутись), чому iPhone замість наприклад Nokia N95 чи Motorola RAZR V, Palm Phone і т.п. Єдина суттєва відмінність iPhone першого була у використанні тачскріну без стілуса. Та головний посил завжди був такий — у мне дуже модна штука, яка сама по собі має флер статусної речі. Хоча в цілому +/- те саме що і конкуренти, та вона скомбінована дуже добре.
Тепер дивимось на ринок — ну по суті прогрес показують здебільшого відеокарти, асіки і т.п. При чому часто методом ускладнення чіпу та брутфорсовим нарощуванням обчислюваної потужності. Реально додали апаратну реалізацію трасування лучів. А рівень технології не дозволяє створити нове проривний масовий пристрій. Колись ми спілкувались зі старшими десь році в 2009, я казав — що монітор дорогий купив, напевно він у мене на довго модна буде не абгредити. Вони казали — «Та років через 5, буде воно усе з 3D голограмами та віртуальною реальністю і цей вже буде нема куди діти». Ну так цього не сталось не за 5 не за 10 років, тільки шоломи віртуальної реальності з’явились масово, в 2016-2017. Похайпили і воно потрохи затухло.

Але об’ємний дисплей таки існує. От тут люди навіть в Doom грають youtu.be/...​hXhYs?si=wxHUn6spTvRY1sjY
От такі можливості youtu.be/...​AO8fs?si=AKy2NJaSDE_7jDkB

Але Стів міг сказати людям — а навіщо воно їм треба

Епл продавав вау ефект, дизайн, UI/UX, де вилизано, швидко, плавно, круті анімації. Так деякі технології були і до епла, но саме епл робив їх такими, якими хотілося користуватись.

Зараз конкуренти на андроїді і вінді підтягуються в цьому плані, і різниця вже не така суттєва.

Да і народ зажрався. Раніше скролінгом можна було здивувати, сканером відбитків пальців, камерою 2х, а зараз важко уявити що може здивувати. Треба принципово нові девайси і сценарії використання.

конкуренты и по цене подтягиваються, тоже зарядки с коробок убирают и апгрейды памяти только при покупке дают

та функцію Capture Button, що дасть змогу користувачам iPhone 16 робити фото та відео одним дотиком

Це ви про кнопку гучності?)

те саме відчуття, коли ти ще 15-й не юзав (ой, та що приховувать, в мене ще 7й досі), а вже 16 на підході...

Підписатись на коментарі