Як ваша продуктивність останнім часом? Обговорюємо 💭

Друзі, сьогодні ми опублікували запис дискусії з DOU Day Picnic про стартапи і продуктове IT.

Одним зі спікерів був Олександр Косован, CEO і співзасновник MacPaw. Він так прокоментував запитання, чи вдалий зараз час для продуктового ІТ-бізнесу в Україні:

«Ще один момент — емоційна виснаженість. Так, ринок просів, але й ефективність фахівців впала відсотків на 50 через актуальні виклики — блекаути, емоційну напругу тощо.»

Тож ми вирішили запитати: як ваша продуктивність останнім часом?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

в мене просіла мотивація але коли є хороші таски — то продуктивність висока.

стало важче фокусуватись на банальних задачах бо розумієш, що це все фігня якась. Тобто я і раніше розумів, що більшість роботи «корпоративний булшит» але тепер це х2.

у нас 90% команди випиляли і найняли у ЄС, якщо ще пару людей з ЮА офісу відвалиться, то взагалі можна бути пиляти зранку пару тасок і йти в офлайн спокійно.

Подивився як там справи у рідному Харкові. Бачу мобілізація іде за планом.

201 коментар

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Яка продуктивність? це вже абсолютно нова реальність, хто ще не стомився то ще встигне стомитись, ким ще не підтерлись ще підітруться, хто надіявся перечекати — не перечекаєте , ситуація така що не може розв’язатись найближчими десятиліттями , можна сподіватись що дітям та внукам стане легше, проте вже не вам

Просіла, але на початку війни було зовсім кепсько.
Стало трохи краще.

Продуктивність впала до нуля, коли взнала, що гроші не можна переводити на іноземний IBAN.

Ну, с подключением. Это постановление НБУ ещё от 24 февраля 2022 года))) Открывайте для себя крипту.

Погодь. Там ще до крипти на людину чекає багато відкриттів

Вы с Катериной родственники или однофамильцы?

Однофамильцы, а что?

Ничего, просто интересно.

Нічого не змінилось. Якщо закомітився та взяв відповідальність то вже треба на повну вкладатись за будь яких умов. Все інше виправдання за нікчемність.

за будь яких умов. Все інше виправдання за нікчемність.

Ох й проблем в вас з кукухою буде з часом при таких думках...

Відповідно треба всіляко уникати нікчемних тасок

Стало важче з багатьох причин.

у мене продуктивність просіла рівно на стільки на скільки просіла зп

Це на скільки? А так співчуваю.

в моєму випадку відсотків на 30% в долларовому єквіваленті
що правда тоді був аутсорс а зараз продукт з опціонами яких ще треба дочекатися...
зараз максимум що я отримував в офері це 6$ в аутсорс, а до війни було 8$

в мене просіла мотивація але коли є хороші таски — то продуктивність висока.

стало важче фокусуватись на банальних задачах бо розумієш, що це все фігня якась. Тобто я і раніше розумів, що більшість роботи «корпоративний булшит» але тепер це х2.

у нас 90% команди випиляли і найняли у ЄС, якщо ще пару людей з ЮА офісу відвалиться, то взагалі можна бути пиляти зранку пару тасок і йти в офлайн спокійно.

Та навпаки виросла продуктивність. І по команді бачу те саме. Люди більше вдома або більш дисципліновано пересуваються вулицею та займаються своїми хоббі. Відповідно, на мою думку, також гарно дисципліновано по привичці підходять до завдань. Більше того рекрутери пропонують нові пропозиції дещо рідше і це ще один фактор, що люди роблять свою роботу добре, щоб потім не шукати роботу довший період часу. Не помітив взагалі просадки у своїй та суміжних командах.
Також в будь-які історичні періоди є фанати своєї справи які завжди роблять більше, ніж від них очікують.

Ці всі люди мають відстрочку/бронь?

Ага і ще в 100% автономному бункері живуть.
Або простіше — знаходяться поза межами незламності.

Або простіше — знаходяться поза межами незламності.

Яка чудова фраза — треба її запам’ятати:
«Я — поза межами незламності!»

«Я — поза межами незламності!»

я по телевізору бачив львівський воєнкомат вже набирає людей вони вже ідуть к вам

Продуктивність виросла, бо це свого роду ескапізм. Поринаю з головою в таски, і воно хоч тимчасово забувається що я — безправний ресурс, який в центрі міста не гуляв вже з пів року, бо там постійно «флаєри» роздають (це я неодноразово бачив сам, з вікна машини. я не поплавлений на ТГ каналах)

Вибачаюся за знецінювання, але зворушливо читати як київські сумують за центром міста)
В Запоріжжі мобільними блокпостами перекривають мікрорайони, так що проблематично вибратися навіть з района. Хоча і по району шибко не погуляєш, бо тьма роздавачів. Мовчу вже про те, що з міста виїхати взагалі нереально.

Так я не київський) то в профілі написано аби було

моє місто навіть не обласний центр, так що я вас чудово розумію. Знайомий вийшов сміття викинути — прям біля підʼїзду і отоварили. Пощастило що не в буса, в просто повістку. Та і мене колись прямо на вʼїзді в місто стопнули, пощастило лише що це було до закону, який змушує носити ВОД

короче да, ото 8 годин відмахав веслом, потім «прогулявся» викинути сміття, подихав повітрям на балконі, і так з дня в день. йо**ний день сурка

нє, ну ти не перегибай))

P.S. якщо ти не мій ПМ. бо тоді — так, рівно 8 🫡

Після того як особисто бачив упаковку у шкільний автобус мене вже нічим не здивуєш

Київські в центрі преспокійно гуляють.

На жаль, для це перестало працювати десь на осені 2022, коли почали з’являтись неескапічні активності типу забезпечення автономності житла. Перший час вони самі по були цікавим челленжем, але з першими масованими обстрілами пішли скорочення і інші прояви, що незламна єдність з такими ж виживальщиками кастомерами лишається не дуже-то оціненою.

Нащастя маю дружину, тепер якщо треба щось забрати з почти, або десь-кудись поїхать домовитись — то це все вона. Хз як би я стягував це все, якби був неодруженим

Заведи ще дитину. Тата із візком не упакують. Зможеш ще погуляти

Тата із візком не упакують

Ой не факт)

Я про інше — дуже випалює необхідність додаткової витрати софт-скіллів, щоб демонструвати клієнтам безперебійність роботи і оце все, бо за першої ж можливості проект поїде в Польщу чи Румунію.

Це добре коли втеча від реальності приносить прибуток + майже нікуди не витрачаєш гроші.
Коли все це скінчиться матимеш капітал на реабілітацію десь у теплій країні.

доречі так, крім їжі і деяких ніштяків майже нікуди не витрачаюсь
навіть перестав вести куди уходять гроші бо залишились лише основні речі типу їжі квартири і кота

Коли все це скінчиться матимеш капітал на реабілітацію десь у теплій країні.

Якщо це все скінчиться, і я при цьому виживу — то, напевне, так :)

Я б правда не називав це реабілітацією, це все-таки більше до воєнних відноситься, мої проблеми це ніщо, порівняно з травмами (в тому числі психічними) які отримують вони

Та і плюс зараз налетять коршуни «хаха, айтішникам треба РЕАБІЛІТАЦІЯ бо вони не пили смузі на кокосовому молоці»)))

Але я розумію що ви мали на увазі, так. Кукуху треба трохи вправляти, якщо доживу

Фишка в том, что побег от реальности помогает увидеть более крупные цифры в украинском банке, но когда он попытается этими цифрами распорядиться, реальность обухом ударит по голове. Вывода за границу и на брокерские счета считай нету, котлету баксов складывать в хате больше определенной суммы опасно, покупка крипты за гривну — процентов 5 теряешь сходу на разнице курса, а хранить деньги на фоп счёте годами — это надо альтернативно одарённым быть. Завтра «мобилизуют» эти бабки на дроны какие-нибудь очередные и останется человек у разбитого корыта.

Так что капитал на реабилитацию в тёплой стране лучше зарабатывать уже находясь в этой теплой стране.

А міняти гривню як?
Чи зара ще не треба до обмінниках?

Ну чекаємо

який в центрі міста не гуляв вже з пів року

Лол чувак. Центр города, гулял =) Я два года вообще нигде не был кроме супермаркета, и то последнее время полностью делегировал и это. Таски и скрытные миссии за провизией с ТЦК на хвосте- вот что нынче называется экстремальное программирование.
Я хз как кто на какие то там пикники ходят, видать в доспехах невидимости. Тут знакомый сходил в тот же супермаркет и вернулся обилеченым, правда уже 3 месяца дальше дело не идет, сказал типа хочет на контракт и почему то заглохло, сказали ждать.

Ну тут теж у крайності бросатись не варто. Вовків боятись у ліс не ходити
Минулого року взагалі ходив як безсмертний. Їздив на самий захід, навіть був у Діловому (де цього року зі згаданого вище відео затримали діючого військовослужбовся). Там по горах лазив, із погранцями вітався, запитували маршрут і йшли собі далі. Машину переривали усю наче наркоту везу. Нічого не було.
Цього року звісно на Ділове не наважусь як і взагалі виїзд за межі міста.
Але по місту катаюсь, у центрі гуляю (не Київ, а місто де жорсткіше все набагато). Звісно вже маршрут будую користуючись самі знаєте якими групами самі знаєте якого месседжеру. Але поки слава Богу все ок. Шашлички на природу пожарити їздив

Вовків боятись у ліс не ходити

мабуть щось таке казав собі один колега, збираючись в ліс по гриби...
скоро рік як служить, повістку саме в лісі і отримав

Тут такий розклад відносини з ТЦК ж не на страху повинні базуватись, а на управлінні ризиками.
Я особисто оцінюю свою мобілізацію як подію катастрофу, що прям сильно вплине на подальшу долю мене, моїх дітей та дружини. Я зараз не буду детально пояснювати чому так та перед кимось виправдовуватись.
Я так вирішив — служити мені не можна. Навіть якщо це потягне на кримінальну відповідальність я згоден отримати і судимість якщо вона буде умовною. Бо важливо бути тут, а не там.

Тож мобілізація це подія яка не повинна зі мною ніколи статись. І я максимально все роблю щоб цього не сталось
І що запершись у підвалі і нічого не робити? Я маю ще виконувати усі функції що на мене покладені. Маю допомогти своїм дітям, дружині, батькам і т/д.
Кожного дня десятки людей гинуть в ДТП. Чи зупиняє мене це водити авто? Звісно ні.
Чи буду при цьому я напившись в хлам сідати в автомобіль із несправною тормозною системою і гнати під 120? Звісно ні.

Тому дивимось на ризики — баланс нам потрібен. Баланс

нам потрібна раціональність в першу чергу

Ви щось трохи відстали від життя. Умовна судимість не звільняє від мобілізації, тому якщо ви вже потрапили до суду, то отримаєте і те і те.
Альтернативою, якщо в сторону цієї гілки дивитися, є лише тюремне заключення, але і тут є ньюанси: справи зараз неохотно доводять до суда, бо тцк легше і профітніше переконати вас бути «добровольцем». Якщо ви потрапили безпосередньо до тцк, т.е. бусифікувалися, то так скоріш за все і буде.

Так, ці історії чув. Залежить від віськомату в цілому.
У нас у місті те що чув це потримають до вечора і відпускають під відмову від мобілізації. Справи не відкривають.
Тому відносно спокійно переміщуюсь по своєму місту (звісно намагаючись не потрапляти у ці історії). І не лізу до інших міст.

Так а відмова від мобілізації = ухилення, криминальна відповідальність. Зараз не існує можливості сумнівної відмови.
Але взагалі, описаний вами кейс якийсь дуже лайтовий. Дійсно від міста до міста можуть бути різні варіанти, але як сталося з моїм родичем, наприклад: працівники тцк були дуже переконливими, допоки він не став добровольцем.

не переживайте: 15млн не дадуть сім"ї померти з голоду

якщо «мовою ризиків/балансу» то по Канеману частка офіційно загиблих 0.2, 0.3, чи скільки(?) помножена на 15млн все одно дає мільйони

але, як(*що) помітили спостережливі, я не про це: не люблю коли хрестик і труси..., ну ви поняли, якщо ще не. а якщо — не, ну то не

доставка продуктів і поштомат в під’їзді вирішили 90% проблем
одразу за будинком ліс — 2 роки вже в основному там і гулаємо...
і хз чим все закінчиться і коли — може і сьогодні прильотом, а може і все життя так доведеться на крисі жити...

доставка продуктів і поштомат в під’їзді вирішили 90% проблем

Какой там почтомат =) Локация- город в 120к. Ближайший почтомат стоит в отделении НП, а оно опять же в том же ТЦ.
Дом возле центрального проспекта. Затеряться где то в миллионах локаций и населения тут не выйдет. Я пешком весь город за час перейду. Собственно патрули я не редко наблюдаю прямо из окна, иногда еще сидят у нас во дворе возле стола эти 4 рыла, потому как двор прямо под ТЦ с частичным видом на парковку.

Я хз как кто на какие то там пикники ходят, видать в доспехах невидимости

4 тисячі було, приблизно.
Хотів було в Мусафир пообідати — всі місця зайняті, треба бронювати.
Ідеш по Києву — в усіх кафешках чи магазинах гудуть генератори, мабуть, ніхто не ходить, раз мають на це кошти.

купив 20 уе на цей місяць платний chatGPT, думав підвищити свою продуктивність через ШІ. але в платній версії в нього все одно нема норнальпого малювання. може в когось є робочі запроси для розширеного chatgpt — надішліть, я спробую

вбудований в скайп аі чат вміє малювати, там Wall-e чи щось таке безкоштовно

Подивився як там справи у рідному Харкові. Бачу мобілізація іде за планом.

це все, звісно, дуже сумно, порушення прав людини... і неясно яка ефективність таких солдатів...

просто, для чистоти експерименту... для порівняння... візьми регіон, там де ти зараз живеш, з такою ж кількість населення, як Харків (мільйон, здається) — і знайди в ютубі... прикрі випадки з цього регіону за цей період...

ну ясно, що тцк там людей не хапають... бо війни нема... але це ж не значить, що безпечніше...
кажуть, наприклад, що у деяких цивілізованих країнах діти без дорослих не ходять по вулицях... а чому, цікаво? 🤔

Але там ти можеш звернутись у поліцію після цих прикрих випадків
Тут ти якщо ти чоловічої статі то ти або служиш або не маєш ніяких прав. А коли слижиш теж не маєш ніяких прав
І після цих побиттів ТЦК ти теж не маєш жолних прав притягнути цих людей до відповідальності. Та взагалі під кожний такий відос ставлять клеймо ІПСО. Як і під пій комент поставлять
Повна розпач.... Ще один демотиватор працювати

а далі там шо? 🤔
ну зв’язали, відправили на фронт... а там вбили...
таким чином у бюджеті утворилася ще одна проблема на 15 мільйонів 🤔

Усе одно Україні будуть давати гроші. Саме за те, аби вона ціною життя своїх громадян стримувала орків.
Це дуже логічно: перша влада продавала заводи і іншу державну власність (прихватизація), потім продавали метал і інші ресурси, коли в Україні вже стало нічого вкрасти і продати — згадали про громадян. Інформація про наші втрати засекречена — але колись історики порахують скільки Захід заплатив за кожного українського героя.

історики порахують скільки Захід заплатив за кожного українського героя

Україна має опцію в будь-який момент капітулювати. Але вона цього не робить. Поки це так, Захід вважає своїм обов’язком допомагати Україні, і добре, що він допомагає. Не треба за Україну вирішувати, що для неї краще.

Україна має опцію в будь-який момент капітулювати. Але вона цього не робить.

Бо у потужних ще гроші в бюджеті не закінчилися, можуть ще одну хатинку в Хорватіі або скромний Майбах наскирдувати. От як їм вже тирити не буде чого — тоді і почнуть казати за мирні перемовини.

Усе підраховано, десь $60 000. Хамві, наприкдад коштує 400 000, що насправді дуже сильно завищена ціна, та такий собі показник сучасного розвитку промислового виробництва в США. Десь на просторах інтернету почув, що після розвалу СРСР по суті увесь захід довго жив на гроші з з його пограбунку, що з рештою призвело до дуже неприємних наслідків для реального сектору економік самих західних держав, зокрема переносу виробництва в Китай,Тайвань та Мексику.
Насправді в нас і купа інструкторів та найомників безпосередньо задіяних в бойових діях і просто є добровольці та волонтери, та власне навіть командування прямо консультують відставні генерали НАТО і т.д.
Протистояння з яким ми маємо справу — ідеологічне. З одного боку ідеологія Цінь Ши Хуанді (який об’єднав древніх китайців задля побудови мільєраціних споруд на ріці Хуанхе і наглядно показав ефект масової колективізації та дисципліни. Тімучин пів життя провів в якості заручника в Китаї, там і отримав китайській світогляд і освіту).
З іншого боку ідеологія грецьких полісів з центром в Афінах — по факту влада формально усіх, та через майновий ценз — влада небагатьох найбагатших (див принцип Паретто).
Насправді системи в дечому мають еквівалент, скажімо в древньому Китаї соціальні ліфти звісно були — через механізм екзаменів. Кожна громада підготовлювала з дитинства чиновника, який мав на відкритих змаганнях отримати право на посаду, в реальності ця система і загубила древній Китай бо породжувала корупцію, ніхто не стане так ризикувати. В демократіях же постійно виникають : Цезарь, Наполеон, та Гітлер. Бо людям із майновим цензом постійно хочуть обійти правила ринку за допомогою брудних методів, з тих же причин ,що і посада чиновника в монархічних системах. А за великим рахунком це лише багатьох в чому не логічна інстинктивна поведінка. Люди можуть виживати та розмножуватись, так само як і досягати дуже великих успіхів лише колективно і з розділенням праці. Інша справа — дуже великими групами, чи маленькими вони взаємодіють ефективніше. В численних дослідах відомо, що невеликі групи — типу бригад, взводів, кагорт і т.п., діють ефективніше. Знову таки через людську природу, те що людей стало як мурах чи термітів та вони стали діяти з аналогічними викликами — це окремий випадок. Древній гомінід — це мисливець та збирач який діє невеликими зграями. Саме тому великі групи поділяють на менші, так ефективніше.

Усе одно Україні будуть давати гроші. Саме за те, аби вона ціною життя своїх громадян стримувала орків.

ну як це... треба уточнити...

інші країни допомагають — щоб Україна стримувала орків... зменшувала загрозу з боку росії...

хіба хтось ставить обов’язкову умову — щоб гинули наші люди?
який у цьому смисл? у тому числі економічний?

Так, теж приходила така думка: спосіб життя України — це проїдання того, що лишилося від Радянського Союзу.

* У 1990-их Україна проїдала заводи, зброю та іншу держ.власність.
* У 2000-их Україна проїдала ресурси: землю, метал і тд
* З 2010-их Україна проїдала освічене населення (воно йшло або в IT, або на заробітки)
* У 2020-их Україна проїдає життя своїх чоловіків

Логічно припустити, що у 2030-их Україна проїдатиме життя своїх жінок. Але виникає питання: як саме вона це робитиме?
* Проституція — ні (не може бути настільки масовою, щоб вистачило на цілу країну)
* Заробітчанство — навряд (пройдений етап)
* Щось ще?

Але виникає питання: як саме вона це робитиме?

вже ні як бо до 30-го року існуватиме інша проблема «проїдати» з демографії там буде вже буквально ні чого

* Проституція — ні (не може бути настільки масовою, щоб вистачило на цілу країну)

типу за до війни секс туризм не був популярний ну звісно не такий розмах як індо китай

ЗЫ: що до жінок там уже цілком об’єктивна картина навіть національної статистики (національних офіціалів) тож за 24-й рік очікується (прогнозується) виїзд ще 400 тисяч «умовних українців» з урахування відповідних законодавчо воєнних станів слід розуміти що від 80% від цих будуть саме жінки при чому слід розуміти саме активного віку та менталітету (здатні вирішити виїхати та організувати це організаційно)

* Заробітчанство — навряд (пройдений етап)

так смійшне було )) ось свіжа конференція національного щото там підприємців ... ага ок саме дослідження видано міжнародної організації праці (?) тож згідно дослідження наступні 10 років Україні може не вистачити 8.6 млн робітників

ЗЫ: до речі я визнаю я помилявся коли казав за «аргентинський латиноамериканський сценарії» для України (точніше я виступав категорично проти таких «сценаріїв») так от «аргентинський латинос сценарій» для України не можливий суто технічно фізично саме демографічно бо усі країни латинської америки мають суттєвий демографічний приріст саме усі і саме суттєвий

... я навіть до самого кінця сам не здогадався подивитися аж доки в мене думка не пішла від факту демографичного тиску (суттєвого) на наші південні кордони тож звідкись там тиск ну і далі я вже просто перевірив цифри і склав 1 + 2 до висновку що Україні такого не буде без варіантів взагалі

Запустити мігрантів з Азії не така погана ідея. В Європі вони роботящі, в кримінальному плані вони тише води, ніже трави. Що не скажеш звичайно про близькосхідних.

велика рашка (яка як мало рашка тіко велика) уже пройшла цей процес там є 2 аспекти № 1 економічний треба щоб для «мігрантів» була якась конкретна вигода їхати батрачити тож у великої рашки цей момент якраз був (gdp per capita $12,500 21-го року) і далі ще більш важливий момент вже для малої рашки

... № 2 там виявився національний вопрос на стільки великий що сама велика рашка не змогла з ним впоратися так вже 21-го року питання не виникнення але вже повноцінного існування «національних анклавів» у рашкованських містах вже стало в повний рост тобто то буквально було вже як то класичний американський чайнатаун

мала рашка такі «національні соціальні підходи» просто не потягне від слова взагалі бо власне у малої рашки вже були «національні анклави» тіко національного масштабу як то крим з татарами та продовжують бути як то закарпаття з мадярами

ЗЫ: а велика рашка своєї ідеєю руської мови як фактори дозволу міграції швидко дійшла до повного абсурду при чому на рівні не якихось там «ультра патріотів маргіналів» але рівня губернаторів територій коли у великих рашкованських газетах почали писати історії за те як то заходить сам губернатор до спеціального перевалочного пункту нових мігрантів нових рашкованім які великий руський би вивчили тільки за те що любили велику рашку все своє життя і от заходить губернатор і питає першого ліпшого нового велико рашко мігранта шпрехен зі руссо а він ні бум бум хоча по документам у велико рашко язикі він чи не проффесор

ЗЫ: ось малої рашки газети пишуть «мер Івано-Франківська хоче запустити у місті мовні патрулі» тож я тобі розкажу що буде

мігрантів з Азії не така погана ідея
в кримінальному плані вони тише води, ніже трави

тож вони у своїм гєтто спокійно зустрінуть національні соціалістичні патрулі кийками і нічо їм за це не буде

... тож то буде кінець «української національної соціалістичної держави» як такої «української»

Що не скажеш звичайно про близькосхідних.

а от тут навпаки може стати дуже цікава історія бо тут якраз сама європа може цілком здампити своїх на територію окремо взятої 1/6-й часті суші національної бо тут є багато профітів як то № 1 це дуже зручно поставити однім з пунктів домовленості про вступ № 2 сама територія суші вже є добре обладнана саме західному кордоні і має кращі в світі вже натаскані на ухилянтах мужні прикордонники з собаками кулеметами дронами тож «мігрувати на своїх» для нових ухилянтів євро міграції там буде не так просто і багато складніше ніж зараз є по саміх європках

... до того якраз зараз чисельність мужніх прикордонників з собаками кулеметами дронами якраз активно підвищено тож варіант проглядає цілком «торговабельним» і з точки зору самої 1/6-й часті суші як то те що можна «продати» самій європкам чого в них нема і взяти просто так ні звідки

такий от селяві просто бізнес

Сказали в Вашингтон — упс, а нам тут солдат не вистачає : «Тато — мамо вишліть грошей».
А так, усім зрозуміло, при чому дуже давно — від армії греків Олександра Македонського проти багатократно чисельно більшої армії персів царя Дарія і особливо з битви при Лепанто з загальноєвропейським ВМФ в голові з Венецією яки винайшли конвеєрне виробництво, дістались до уніфікації і т.д.проти Туреччини — класичної імперії диктату.Імперія диктату — теж доволі ефективна моделі, при умові дуже якісного диктатора типу Тімучіна (Івана Грізного, Сталіна і т.п.). Що правда такі системи довго не тримаються, по смерті засновника за не обмежену владу одразу починаються політичні чвари. Диктатора слухають на сам перед народ і виконує добровільно його настанови. «В правді є Бог» — це цитата Невського з Тімучина, «Руська Правда» — це конституція русі тобто це «Сила в законі» — те що запропонував Тімучин він же Чінгіз Хан — монголам. Основа перемоги у війні це якісна організація та економіка і логістика побудована на ній. Така система постійно породжує інновації, що надає величезну конкурентну перевагу над супротивником в незалежності в якій формі протистояння — конкуренція на ринку, або силове в якості Ultima ratio.

Тоді постає ключове питання — навіщо народу держава в якій громадянин по суті не має ніяких прав, більше за те є ресурсом на який розраховують в хижацьких цілях ? Якщо не рабом — то нео кріпосним. Стосується в цілому осколків колишнього СРСР, федерація тут не сильно ліпша, там просто не так сильно воєнкомати — а менти з ФСБ та інші неофеодальні владні органи.
За рахунок нафто долларів вони рекрутують в армію здебільшого за бабки. Тобто це по суті вже реформа Гая Марія з легіонерами і професійною армією.
Помітьє, що це ну радикально відрізняється від 22-го року коли просто приїхали камази зі зброєю, формою та амуніцією десь на Оболонь і т.п. і «Ступай у той курінь у який сам знаєш». Зараз вже всім зрозуміло — що війна має гострий імперіалістичний характер, за контроль над стратегічними активами та територіями. Для усіх задіяних по суті жодної різниці — що Ахметов що Абромовіч чи хтось типу них, неофеодал, запросто з варягів як у нас прийнято, буде паном на якого він працюватиме по дуже багато і набагато дешевше ніж така робота коштує в ЄС чи Америці.

Тоді постає ключове питання — навіщо народу держава в якій громадянин по суті не має ніяких прав, більше за те є ресурсом на який розраховують в хижацьких цілях ?

Бо у багатьох людях СРСР з дитинства виховав рабський менталітет (який звався «любов до Батьківщини»). Вчили що це не ти обираєш державу — а ти належиш державі. І далі батьки передавали це своїм дітям. Подивіться скільки українців до війни взагалі не були у інших країнах. І що вони пишуть зараз, коли вони побачили як живуть люди у цивілізації.
І мене дальні родичі жили у Харкові і були типовими совками та ватою. З початком війни втекли у Європу — хто куди. Зараз пишуть як цим літом їздили відпочивати на Середземне море. Ніхто з них у Харків повертатися навіть не думає. Діти вже вчаться у європейських школах, вивчили мову, знайшли друзів — у них тепер є майбутнє.

Подивіться скільки українців до війни взагалі не були у інших країнах.

Я коли бував по роботі в Белфасті — там так само з тими з кими ми працювали, не враховуючи начальство — не тільки в інших країнах не бували, як з’ясувалось в Лондоні жодного разу не були. Так що про мега «цивілізацію» то теж таке, в тому же Києві життя в на Борщагівці чи Троєщині дуже сильно відрізняється від елітних районів.

І мене дальні родичі жили у Харкові

Я знаю певних людей, які теж певний час навіть анти майдан дуже дав підтримували (доки не зрозуміли, про що це насправді) тепер теж поїхали до ЄС. Сидять вдома, вчать мову. Там усе сильно залежить від того де ви опинились, десь в : Парижі, Лондоні, Рими чи Берліні це одне. Франкфурт-на-Майні, Мюнхен, Дрезден, Турін, інше. Сен-Тропе, Ніца, — третє і т.д. Дубровнік, Лісабон, Барселона, Баден Байден — четверте. Ну а — Будапешт, Прага, Софія, Бухарест четверте. І усе це ЄС. Такіх міст промислових та з учбових, як Харків в Європі не так вже і багато. Таких як Київ теж мало (реально в ньому живе 5 мільйонів людей, хоча офіційно 3.5 про це часто каже мер Кличко і що інфраструктура не витримує). Середньо статистично містечко це 200-300 тисяч людей, та не так вже і багато чого там є.

Вчили що це не ти обираєш державу — а ти належиш державі. І далі батьки передавали це своїм дітям. Подивіться скільки українців до війни взагалі не були у інших країнах. І що вони пишуть зараз, коли вони побачили як живуть люди у цивілізації.

не треба перебільшувати значення «побувати в інших країнах»
так, це іноді прикольно... але не має ніякого відношення ні до виживання, ні до добробуту...

колись у Словаччині мене пограбували... просто йшов ввечері один з рюкзаком до вокзалу... темно вже було... налетіли якісь цигани... троє чи четверо... приставили ножик, забрали рюкзак, годинник, що було в кишенях... і зникли... усе відпрацьовано...
у поліції сказали — та вже не перший випадок... шукаємо

а сидів би вдома, не шукав би пригод — може було б менше проблем )
........................
нащот «як живуть люди у цивілізації»
громадянка Швейцарії розказує:
«я в шоці, у вас тут в Україні кріп росте сам по собі, як будяк... а в нас він не хоче рости...»

Бо у багатьох людях СРСР з дитинства виховав рабський менталітет (який звався «любов до Батьківщини»). Вчили що це не ти обираєш державу — а ти належиш державі. І далі батьки передавали це своїм дітям. Подивіться скільки українців

зараз звісно все інакше як то буквально «єто другоє» (к) (тм)

ЗЫ: свіжий «виступ» тов. корчинського вже всі бачили? ))

навіщо народу держава в якій громадянин по суті

народ не голосує (к) (тм)

просто, для чистоти експерименту... для порівняння... візьми регіон, там де ти зараз живеш, з такою ж кількість населення, як Харків (мільйон, здається) — і знайди в ютубі... прикрі випадки з цього регіону за цей період...

Я не живу у регіоні де мільйон народу. І тут значно безпечніше. По-перше тому що якщо буде небезпечно — не будуть приїздити туристи. А по-друге: зрозуміло що де скупчення людей — там більше злочинності. І це ще один аргумент за де-урбанізацію (особливо коли тепер можна працювати віддалено).
Але справжній корінь проблеми — він в людях. У Дена Брауна в «Ангели і Демони» Папа Римський каже приблизно таку фразу:
«Треба визнати що церков — не ідеальна, але це не тому що Господь помилився, а лише тому що люди не ідеальні!»
Цікаво пригадати як до війни Україна подобалася ІТшникам саме тим, що закони не працювали! Збив людину на машині — можна відкупитися, не хочеш робити щеплення — можна купити довідку, хочеш побудувати «цар-балкон» — завжди можна «порішати». Для «блатних» взагалі існувала повна безкарність «тато — суддя, мама — прокурор» і усе можна.
Але є та сама система тепер повернулася іншим боком! «Конституція на паузі» і тепер влада може робити що захоче — а закони так само не працюють.
Безумна правова система десь в США, з купою юристів, виникла не просто так. Як ви пам’ятаєте починалося усе з «дикого заходу» де у кого зброя — той і закон. Але зброя була у кожного — і замість вирішувати усі питання перестрілками з часом почали впроваджувати силу права замість права сили. Бо жити за правилами і під захистом закону безпечніше, ніж кожен раз самому усе порішати (або порішать тебе).
У США закони таки працюють — і саме тому люди виходять на вулиці як тільки збираються прийняти закони, які їх не влаштовують! За свої права треба боротися — інакше влада дуже швидко їх прибере.
Стаття про мобілізацію і обов’язкову військову службу існувала у Конституції з часів УРСР. Усі «косили» від призову як могли — але ніхто не вийшов вимагати прибрати цю статтю! Тобто люди мовчки погоджувалися з усім що там наприймають — тому що не збиралися виконувати ті закони. Отже коли влада чинить свавілля — це тому що громадяни їй це дозволили.

Цікаво пригадати як до війни Україна подобалася ІТшникам саме тим, що закони не працювали!

Маячня...

Але є та сама система тепер повернулася іншим боком! «Конституція на паузі» і тепер влада може робити що захоче — а закони так само не працюють.

якось усе зовсім сумно...
можна подумати, шо воюють одні партизанські загони, без державної машини...

Дуже раджу подивитися оце інтерв’ю — багато на що відкриває очі: і на «контрнаступ» і на те, як воює «державна машина» і як воюють добровольчі бригади.
АЗОВ и «РЕДИС» / СОДОЛЬ И ГБР / Дебилизм и халатность — КРОТЕВИЧ «ТАВР»
www.youtube.com/watch?v=KDNdEnhLbl8
Коротко кажучи: «державна машина» керується старими «совковими» генералами, які вчилися у маршала Жукова і воюють так само, як москалі. А отже тупо кидають мобіків у топку війни. Саме тому ТЦК треба постійно ловити на вулицях нове «м’ясо».

я цивільний, не хочу оцінювати, як хто воює

Стаття про мобілізацію і обов’язкову військову службу існувала у Конституції з часів УРСР

Але не існує у сучасній конституції України
Дивимось на ту саму ст 65
України захист Вітчизни, незалежності татериторіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України.

Дивно чому захист вітчизни є обов’язком усих громадян, а призивають тільки чоловіків призовного віку.

А все просто захист != оборона

А оборона згідно ст 17 є обов’язком ЗСУ. Все стає на свої місця

Але ст 65 є ще припис що громадяни проходять військову службу згідно закону.

І тут є де до маніпуляцій. Як хитро закрутили. Згодні?

Бо знаємо як вводять закони заднім числом та одним днем.
Кожна партія що приходила до влади навіть обіцяла нам контрактну професійну армію. Тобто на це був запит суспільства. Його як завжди харили і не тому що не було грошей на армію. Просто призов це поле для різних корупційних схем

З іншого боку народ не розумів що навіть якщо скасують обов’язкову військову службу і навіть змінять закон про мобілізацію це можуть змінити одним днем

Отже в Україні дві біди (ні не дурні і дороги), а коррупція і неосвіченість людей в законах

Отже в Україні дві біди (ні не дурні і дороги), а коррупція і неосвіченість людей в законах

А я як раз пишу що це одна і та сама біда! Закони не працюють — бо люди неосвідчені у законах і НЕ ХОЧУТЬ аби вони працювали. Чому? Тому що замість розбиратися у законах — завжди було простіше усе «порішати» через корупцію!

Тобто на це був запит суспільства. Його як завжди харили і не тому що не було грошей на армію. Просто призов це поле для різних корупційних схем

Саме так: призов був, але від нього можна було відкупитися — що більшість і робили. Так само як у державній лікарні теоретично можна було не платити — але більшість платили. Так само як у школі збирали гроші «на штори».
Але раптом усю корупційну владу перекупили ззовні: і тепер громадянин не може відкупитися від смерті — бо за його життя вже заплатили баксами.
А уявіть фантастичний сценарій що в Україні не війна — а епідемія якогось нового смертельного Ковіду. І Захід каже: ми дамо грошей — але декілька міст, яки заразилися, треба випалити ядерними бомбами аби зараза не пішла в Європу. Що відповість українська влада?

Що відповість українська влада?

Що ядерка це не наші методи. Занадто паливно.
Закриємо виїзд, самі вимруть

якісь не здорова фантазія, ІТшникам добре в Україні бо дешево і високий рівень комфорту відносно витрачених коштів.

високий рівень комфорту відносно витрачених коштів

— так і є. Жити в Україні працюючи на закордонні ринки, це дуже зручно та комфортно. Але якщо трохи глибше дивитися «чому пересічні такі бідні», що на 3к можно жити як «бог», то ми в кінці вийдемо на коррупцію/свавілля/непрацюючі закони і тд.
А зараз це все просто перейшло в військову фазу, де айтівці разом з пересічними потрапляють в бусік(якщо не вийшло порішати питання). І тут нам вже не подобається (це справедливо).

«Свавілля» було завжди, просто зараз це торкнулося і нас, тому що зараз «тобою зацікавилися»

Тому загалом бобер правий.

то ми в кінці вийдемо на коррупцію/свавілля/непрацюючі закони і тд.

шо за «токійський дрифт» як вас занесло від комфорту до бога та до свавілля?)

зараз це все просто перейшло в військову фазу, де айтівці разом з пересічними потрапляють в бусік(якщо не вийшло порішати питання).

це дегенератизм навіть якщо подивитись з усіх сторін

І тут нам вже не подобається (це справедливо).

Причому тут це? якщо країна мобає теч спеців які привозять валюту то нормою таке будуть вважати тільки психічно хворі. (і це при умові не справедливого «відшкодуванням» військовим)

«Свавілля» було завжди, просто зараз це торкнулося і нас, тому що зараз «тобою зацікавилися»

ну хз, раніше мета була щось там про розвиток і тд і тп.

Тому загалом бобер правий.

ваші аргументи то суцільна субєктивна поплава

Чому поплава, ось ви пишете:

ІТшникам добре в Україні бо дешево

— це так і є.
Але чому в укр було і є так дешево?
Коли у відповіді на це питання дійдете до "

коррупцію/свавілля/непрацюючі закони

" в країні, то додайте в цей енвайрмент ще війну на виживання і ви отримаєте те, що можете побачити зараз в країні(цікаві військові рішення, «дотримання» прав і тд тп).

Ps Якщо ви думаєте інакше, то нема питань, можемо закривати діалог. Скільки людей, стільки і думок)

— це так і є.

По більшості це так.
Але ще є інші фактори, наприклад географічна привабливість та ризики. Наявність достатньої кількості робочої сили, відкритість ринку праці сусідів.
Наприклад, географічно західна частина України привабливіше східної якщо розміщувати євровиробництво, бо суттєво ближче до Європи. Нажаль зараз цей фактор суттєвий навіть без активних бойових дій.
Чи наприклад поляку простіше та вигідніше працювати у Німеччині з точки зору документів, ніж українцю у Польщі. Тому у Польщі сантехніки у дефіциті, в Україні їх до війни було досить.

немає ринків збуту з хорошою маржою

коррупцію/свавілля/непрацюючі закони
" в країні, то додайте в цей енвайрмент ще війну на виживання і ви отримаєте те, що можете побачити зараз в країні(цікаві військові рішення, «дотримання» прав і тд тп).

ехо совочку, та і думаю при нашій інфо повісточці потрібно чекати ще 1 покоління як мінімум щоб цей совковий баграунд з нас вийшов

Якщо ви думаєте інакше, то нема питань, можемо закривати діалог. Скільки людей, стільки і думок)

я думаю що якщо людина відчуває себе богом коли їх платять доларами це не є здоровим

Зараз така повістка, що наступне покоління буде максимально не совком! Вільні як ніколи

Цікаво пригадати як до війни Україна подобалася ІТшникам саме тим, що закони не працювали! Збив людину на машині — можна відкупитися, не хочеш робити щеплення — можна купити довідку, хочеш побудувати «цар-балкон» — завжди можна «порішати».

Не порішаєш навіть якщо ТЕБЕ зіб’є якийсь мент чи розфігачить твою тачку. Так що максимум то довідка про щеплення чи балкон. Але кому воно треба?
Бо треба буде щеплення, у нас їх нема, а в Європі вже є.

Головна причина, що краще не виходити з зони комфорту (не орендувати хату у незнайомій країні, мати клопіт з доками на проживання і тп, підлаштовуватися під нові умови життя). Особливо якщо не бачив вагомого бенефіту від релокації, або він десь дуже відтермінований у часі. Бо в нас були низькі ціни на житло та послуги порівняно з Європою та США та відносно безпечно.
Тому виїзжали по більшості молоді та без дітей, хто мав якісь дальні цілі та мотивацію.

За тих же причин чому в ТЦК, так само скажімо в Йоханесбурзі або Лімі чи Боенесайресі, та власне і в Філаделфії або Детройті не всюди можна ходити.
Та власне Шаоліньскі монахи розробили Ушу, бо світ теке місце — де вільно ходити далеко не всюди можна і монахів якім треба щоб зібрати подояння з мирян, били та грабували по дорозі. Та і в цілому з палеоліту до пізнього середньовіччя ходити по вулиці а тим більше лісу без зброї було різновидом самовбивства. Так влаштована природа — в ній безліч хижаків, які регулюють баланс. Гомініди одні з най ефективніших. Та крім ворожих людей загроз було придостатньо. Взагалі змога вільно ходити без небезпеки це такий показник дуже великого комфорту, якого в світі дуже мало де є. Та і люди наприклад не усвідомлюють небезпеку часто чез ілюзі, скажімо за статистикою дорога дуже небезпечне місце, яка поступається лише передовій.
BTW Те що роблять ТЦК-шнтки, ну по факту вони зараз створюють загрозу яку завжди створювали зграї вовків чи прайди левів. Бити то там то там їх вже почали, далі буде гірше. Якщо громади розуміють що деяка группа людей по суті займається справами близьких до розбою — буде організована протидія, збройна. Помічу ТЦК — це зразкова корупційна організація в додаток до колишньої ДАІ.

Та власне Шаоліньскі монахи розробили Ушу, бо світ теке місце — де вільно ходити далеко не всюди можна

та шо ви розказуєте )

я пішов у школу в 6 років...
вона знаходилася десь за півтора кілометри... для дитини з портфелем пішки це не так вже й мало...
і я багато років, спочатку 6, потім 5 днів на тиждень туди ходив... як всі...
так щоб когось привозили в школу — такого й не пригадую...
а ввечері ще й кудись... у футбол поганяти...

і нікому навіть на думку не спадало, що по вулицям ходити небезпечно... це якась нова мода... 🤔

Теж пішли в СРСР ? Урок перший про країну рад, 15 республік, Москву — столицю усього СРСР, Київ столицю УРСР.
А от потім : маньяки, наркомани та пограбунки на вулиці, собаки бойківських порід і т.д. усі реалії. Ну і ще улюблене — дворами стінка на стінку де в ход йшло підряд наприклад скляні пляшки, петарди та інша піротехніка, карбід.
Що правда вже з 99-му, в ігровуху або до sony/pc — або в більярд. На вулиці вже особливо ніхто не ходив, та не стало не сенсу не А там хазяїн бізнесу часто ганяв, коли хтось хуліганив — наприклад чекав доки молодші заплатять за час, а потім погрозами або силою зганяв їх з місця.

Побиття — це поодинокі випадки.
Навіщо займатись поширенням таких відео?

Plot twist: спробуйте знайти хоч одну новину, про те що хоч хтось покараний за ці «поодинокі випадки»

Покарань нема, і скоріш за все не буде.
Але інформації про ці випадки в інфопросторі також не бракує.
Основний об’єм роботи з тиражування цих відео виконують про-російські медіа.
Навіщо їм допомагати?

Не можна прикривати лайно словами «про-російські медіа це тиражують». Те що ТЦК бʼють та викрадають людей — ніяк не наближує перемогу.

Схожа аналогія — корупція. Навіть під час війни нардепи пи**ять вагонами (у одних бігусів про це десятки відео). Русня це, само собою, також роздуває, типу «сматрітє за какую власть ви ваюєтє». Так що тепер, хай ворують, але розслідувати це не можна, бо ж війна?

Щоб боротись з корупцією, я підтримую анти-корупційні організації.
Не зловтішаюсь в інтернеті з корупційних злочинів в стилі «мобілізація йде по плану».
Відчуваєте різницю?

Вибачте, але анти-тцк-свавільних організацій «чомусь» нема. Тому залишається те, що залишається

під час війні військові не мають бути покарані і ветерани також

А яка кількість випадків безкарності свавілля силових структур є для вас достатньою, щоб бути небезпечним прецедентом? Бо я-то думав, що один.

У США кількість таких прецедентів вимірюється десятками, коли не сотнями з рік. З останнього, поліцейський застрелив афроамериканку, безпричинно подумавши, що вона обіллє його окропом. Чи є така поведінка небезпечною?🤡

поліцейський застрелив афроамериканку

так і є негрів лінчують

ЗЫ: мені цікаво ти просто реальний дебіл щоб буквально повторювати совєцький «наратив» який до того уже навіть буквально став вже мемом чи просто казачок засланий

У дзеркало дивитися спробуй, щоб дебіла побачити.

нащо? я був у ссср там дежавю ))

apnews.com/...​183933ca94f266c0f90753a33

Для недебілів-коментаторів лінк з відео та опис

Ситуація: Ілінойс, молода жінка чує щось в себе в саду та викликає копів, бо боїться, що там якісь злодії.

Копи приїжджають, обстежують двір та будинок, нікого не знаходять. Заходять в дім на кухню, кажуть — ну, ви дайте документи, ми оформимо виклик і все. Вона шукає документи, і один з копів каже — вимкніть, будь ласка, газ під кастрюлею на плиті, не треба вогню, поки ми тут (типу правила безпеки).

Жінка йде, виключає газ та намагається вилити воду в раковину. Поліцейській робить крок назад. Далі діалог, до останньої фрази дружньо-жартівливий:

— А чого ви задкуєте?
— Не хочу, щоб ви на мене окропом плеснули.
— I rebuke you in a name of Jesus.
— А?
— I rebuke you in a name of Jesus.
— Ти, краще, бля, не намагайся, бля, бо пристрелю на***, бля! (витягає пістолета)
— Вибачте!

Тут жінка відкидає кастрюлю та ховається за шкафом, а він стріляє в неї. Потрапляє в голову, насмерть, кричить напарнику «Ну я не хотів отримати окропом в обличчя!». Шухер (додамо, що жінка чорношкіра, а він прям дуже білий), національний скандал, дійшло аж до Білого дому.
А тут тупе непорозуміння, судячи з усього. Фраза «I rebuke you in a name of Jesus» (дослівно «Відторгаю тебе в ім’я Ісуса») у виконанні американських п’ятидесятників може використовуватися в діапазону від «Ізиді!» до простого «Та Бог з вами!». Себто, на фразу полісмена «Я не хочу, щоб ви мене окропом облили», жінка відповіла «Боже збав!».

Коп, в свою чергу, тупо не розуміє фразеологізму, і вважає, що його зараз вбивати будуть методом екзорцизму окропом в пику. І реагує, як будь-який бик в ситуації непорозуміння — агресією.

Для недебілів-коментаторів лінк з відео та опис

Ситуація: Ілінойс

гм ти й справді дебіл я слідкую за новинами ілліною (ок переважно чікаги) разом з кількома іншими штатами мені твоя

Ситуація: Ілінойс

ні про що але конкретно саме про

а у вас негрів лінчують (к) (тм)

як то (з україномовної версії вікіпедії)

У загальному значенні фраза позначає будь-яку ситуацію, коли хтось у відповідь на критичні зауваження на свою адресу вказує на набагато більш серйозні, на його думку, недоліки того, хто критикує, замість того, щоб відповідати безпосередньо на саму критику.

Використання цієї фрази походить від радянського анекдоту хрущовських часів про розмову між американцем і росіянином. Є кілька версій цього анекдоту, і всі вони стосуються актів насильства проти афроамериканців, про які повідомляли ЗМІ за часів американського руху за громадянські права 1955–1968. В одній з версій «Голос Америки» запитує у Вірменського радіо: «А правда, що зарплата радянського інженера 120 рублів?», на що Вірменське радіо після триденної паузи відповідає: «А у вас негрів лінчують».

Точно дебіл. Від того, що ти використаєш древній, як гівно мамонта, мем, ситуація особливо не зміниться.

Ви так багато посилань скинули. Пiсля якого випадку негрiв вже можна безкарно розтрiлювати у власних будинках?

у воєнний час воєнкомату можна усе

В США ці випадки залишаються безкарними і не розслідуються, бо владі США необхідно, щоб поліцейські стріляли в афроамериканок, тому на це закривають очі? А при публічному розголосі, поліцейський департамент просто робить пост в соцмережах «Це все неправда, це іпсо Канади, робота по отстрілу афроамериканок велася в нормах чинного законодавства»? Якщо ні, то ви певно погано вмієте в аналогії і неправильно використали словосполучення «таких прецедентів», бо вони не такі.
Безумовно, світ неідеальний, і будь-де є випадки, коли силові структури занадто захоплюються монополією на насильство чи неправильно трактують ситуацію, тому перевищують повноваження. Коли це вважається нормою, бо для влади це найпростіший шлях досягнути цілі, це — небезпечний прецедент.

В США це явище настільки поширене, що викликає масові протести з погромами та різаниною, аж до введення сил НацГвардії. І це триває десятиліттями без особливих змін. І у вбивць Флойда було безліч захисників, які прямо казали: правильно, що вбили, а то б він, наркоман, убив.

Я у вас питав наскільки це поширене явище чи що казали захисники вбивці Флойда?

В США ці випадки залишаються безкарними і не розслідуються

Так бувало

А при публічному розголосі, поліцейський департамент просто робить пост в соцмережах

Так бувало

У США кількість таких прецедентів вимірюється десятками, коли не сотнями з рік.

І чомусь коли одного негра задавили — то відділки запалали і поліція не знала що робити з BLM.
Не треба розповідати казочки: США це не Білорусь де людей б’ють а вони тільки підставляють другий бік. Я вже не кажу що майже у кожного зброя — а у деяких ще й бульдозер.
uk.wikipedia.org/wiki/Марвін_Джон_Гімейєр

то відділки запалали і поліція не знала що робити з BLM.
Я вже не кажу що майже у кожного зброя

при чому та зброя у людей так само работає і проти блм такий от селяві бездуховної не національної соцілістичної патріотичної американщини ((

en.wikipedia.org/...​i/Kenosha_unrest_shooting

Charges

Under Wisconsin state law, Rittenhouse was charged as an adult with the following crimes:

first-degree reckless homicide, punishable by imprisonment of up to 65 years (for killing Joseph Rosenbaum)
first-degree intentional homicide, punishable by a mandatory life sentence with or without the possibility of extended supervision (for killing Anthony Huber)
attempted first-degree intentional homicide, punishable by imprisonment of up to 65 years (for shooting and injuring Gaige Grosskreutz)
first-degree recklessly endangering safety (two counts), punishable by imprisonment of up to 17 years and six months per count, one count for endangering Richard McGinnis and one count firing two shots that missed Maurice Freeland who jump kicked Rittenhouse
possession of a dangerous weapon by a person under 18, punishable by imprisonment of up to nine months (dismissed when the judge ruled that the age limit in connection with carrying a rifle was 16, not 18)
failure to comply with an emergency order from state or local government, punishable by a fine of up to $200 (for breaking the 8 p.m. Kenosha curfew, dismissed)

Each felony charge’s maximum imprisonment included a “use of a dangerous weapon” modifier, which invokes a Wisconsin law that prescribes an addition of no more than five years of imprisonment. The rifle used in the shootings was identified as a Smith & Wesson M&P15 chambered in .223. Dominick Black had allegedly purchased it on May 1 with cash from Rittenhouse, and had given it to Rittenhouse hours before the shootings.

Rittenhouse pleaded not guilty to all charges on January 5, 2021.

Два дні поспіль — це «поодинокі випадки»? І це тільки ті, що зафільмували і надали розголос. А скільки тоді таких де побили, відібрали телефон і могілізували за 2 тижні? І ніякого розголосу — була людина і нема.
Чи ви розумієте що це ВЖЕ таке саме свавілля, як було у Білорусі коли людей просто били за те що щось не сподобалося. Бо влада дозволила! Сьогодні йому дозволили бити ухилянтів — завтра закриють очі на ґвалтування чи катування — а далі він буде вдиратися до квартир і робити що завгодно.
Безкарність — вона розбещує дуже швидко. І шляху назад — нема. Таку владу і можливість стояти над людьми вже ніхто добровільно не віддасть. Навіть після війни силовики будуть робити що захочуть — матимемо ту саму диктатуру.

Безкарність — вона розбещує дуже швидко. І шляху назад — нема. Таку владу і можливість стояти над людьми вже ніхто добровільно не віддасть.

військові прийдуть порядок наведуть

завтра закриють очі на ґвалтування чи катування

це вже було ти все пропустив бо «завтра» вже було «учора» чи то навіть «позавчора» усі подслєдствєнні у справі катування у київському кагарлику як виявилося мобілізувалися до армії і пішли на війну

Поговорим про диктатуру, коли дійсно будуть системні погіршення (рівень демократії, рівень корупції), а не просто «я бачив відео в інтернеті».
А так — це все аналітика рівня диванного експерта.

Поговорим про диктатуру, коли дійсно будуть системні погіршення

«Коли нацисти прийшли за комуністами,
я залишався безмовним. Я не був комуністом.

Коли вони садили соціал-демократів,
я промовчав. Я не був соціал-демократом.

Коли вони прийшли за членами профспілки,
я не протестував. Я не був членом профспілки.

Коли вони прийшли за євреями,
я не обурився. Я не був євреєм.

Коли вони прийшли за мною,
не залишилось нікого, хто б заступився за мене.»
© Мартін Німеллер

Коли вони прийшли за мною,

я не відкрив двері

cyberpunk_intro.mp3

нагадало старий прикол з лурка, я його обіграв у фентезійному стилі для своєї гри:
i.imgur.com/WlN0meJ.jpeg

коли дійсно будуть системні погіршення

Огласи метрики, плз, по которым оценивать. Ну, чтобы не с дивана...

метрики, плз, по которым оценивать

en.wikipedia.org/wiki/Fascism

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Відповім в стилі Трампа — продуктивність дуже хороша. Планую вийти з вайті і зайнятисть можливо чимось іншим, поряд з офісом в який мене змушує ходити американський менеджмент — нещодавно ракетами і шахедами розхєрачило пару будівель, тому психічне здоров’я в мене теж дуже хороше. Наприклад, думаю чи не піти добровольцем на фронт.

Обстановка в Україні не впливає на продуктивність. Звик вже давно. Впливають інші фактори, ніяк не пов’язані з війною

Чесно кажучи навіть не замислювався... Вдень робота для роботи, ввечері робота для вояк. Бува накатує «навіщо?», але є відповідь — бо треба :)

ну... раз час останній... треба займатися тим, що не встиг 🙂

сьогодні зранку сіяв на городі зелень під крапельну стрічку...
полив касети з розсадою салату...
оце нещодавно підзарядився сніданком...

буду думати, як жити далі... десь годину... 🤔
потім — чергова спроба зайти в математику, і трохи в пітон..
якщо набридне, ввечері — ще фізично попрацюю...

вночі... вікно відчинене... шахеди гудять, якраз у нас тут їхня траса... тривоги... постріли... і не виспишся толком...
...........
завтра (якщо доживу) — усе спочатку 🙂

якраз у нас тут їхня траса

запрошуютья кулеметники в чат

Живу у Києві, загальна продуктивність зросла, з’явився особистий пет проєкт в рамках ML(просто цікаво), змінив компанію на ту де поважають відпуску. Почав краще відпочивати та більше приділяти часу сім’ї. Проблеми зі світлом та інтернетом вирішив ще у 2023 році.

«проблеми» зі світлом і інтернетом вирішуються швидко і дешево, тому це і проблемами важко назвати.
а відпочивати не висовувуючись з хати ну це так собі відпочинок...

Ну не знаю про дешево, моя проблема зі світлом обійшлася мені майже в 300 тис. грн, у кожного своя кишеня.
Я розумію, що іншим може бути простіше або важче, ніж мені. Тим, хто живе в областях, де ТЦК ігнорує закони, зрозуміло, важче, ніж мені. Оскільки я живу в Києві, я можу їздити на відпочинок, наприклад, на Київське море.
Якщо дуже важко для своєї психіки вирішити питання з бронюванням, то можна піти в компанію, яка менше платить, але бронює.

мабуть серйозний автономний сетап з запасом. я вирішив на перед не робити оверінжиніринг що б не ускладнювати і не витрачатись.
сетап для квартири:
— макбук м1 і єкофло від роботодавців (єкофло для холодильника, мультиварки і освітлення)
— miniUPS для роутера отримав в подарунок, хоча роутер і з повербанком працював...
— 2 провайдера апгрейднули собі аккуми тож 8+ годин держиться інет перевірено.
— в ЖК зібрали на 120КВт генератор для опалення на зиму
Підсумую витрати: купив компактинй запасний повербанк на 220Wh за ~150$ і 3.5Кгрн внесок за генератор

Оскільки я в цьому не дуже розумівся я просто придбав EcoFlow Power Ocean на 15 kWh. Коли в тебе є людина в якої ліки треба тримати в холодильніку то треба все робити с запасом.

Це тільки акумулятори та інвертор? Яка потужність інвертора?
Скільки квт*год та напруга акумуляторів? Літій чи АГМ?

До війни в мене на дачі був інвертор з входом 48В та 2квт (3квт до 30 сек) десь за 400 баксів. 4 батареї АГМ 65АЧ тоді коштували десь 500-600 баксів. Купував бо часто зникало світло на півдня. Усе норм працювало кілька років: тягнуло навіть пралку на 90 градусах (робив тест). А так воно було для насосу водяного, холодильника та деколи чайника погріти.
У 2022 друг забрав його до себе та акуми ще одну зиму витянули. А потім він купив один акум літій на 48В замість 4 акумів по 12В, щоб не балансувати їх.

Зараз мабуть ту стару ціну можна множити на 2.

Не краще що є на ринку але мені достатньо
EcoFlow Power Ocean на 15 kWh

Якщо дуже важко для своєї психіки вирішити питання з бронюванням, то можна піти в компанію, яка менше платить, але бронює.

Але щоб підтвердити броню треба вживу відвідати ТЦК. Читав кілька історій про те як після таких «відвідин для підтвердження» чоловіки опинялися на полігоні..

Але щоб підтвердити броню треба вживу відвідати ТЦК.

Уже не надо. Можно, но не обязательно.

Читав кілька історій про те як після таких «відвідин для підтвердження» чоловіки опинялися на полігоні.

Если подписывать всё, что суют в ТЦК, не проверить правильность подтверждающих документов, и ты не достаточно ценен работодателю, чтобы за тебя вписаться, то таки да, такое возможно.

Тобто щоб «зірки зійшлися» — треба ретельно перевіряти документи, мати під рукою телефон крутого адвоката, роботодавця із зв’язками в прокуратурі, ще не завадить мати на кишені кілька кілобаксів щоб відкупитися, а інакше закинуть «на підвал», де побоями та тортурами змусять підписати все що треба..
Мабуть таких «неляканих ідіотів» вже не залишилося, хто добровільно прийде в ТЦК, тому і ловлять на вулицях..

КАБи заважать вдень, ракети рандомно, ТЦК 24×7.
Продуктивность трохи впала :) Головне, що я не можу собi вiдповiсти — а навiщо ? Ну типу грошей бiльше, а нащо ? Щось купити i втратити вiд прильоту ? Щоб мандрувати кудись — так xyu же :)

Щоб мандрувати кудись — так xyu же :)

Що тобі заважає мандрувати Україною?
t.me/dobreclub/333

Попередній графік наших клубних мандрівок на осінь.

13 та 15 вересня — Міжрічинський парк з Андрієм Сагайдаком
(+ виїзна презентація книги)
15-21 вересня — Осінь у долині Зелениці (відпустка в Карпатах)
21 вересня — Трахтемирівські краєвиди (Григорівка, Бучак)
22 вересня — Трипільська риба + Казковий яр (Трипілля, Витачів, Стайки, Бугаївка)
27-29 вересня — На хвилях Дунаю (Вилкове, Дунайський біосферний заповідник, Білгород-Дністровський)
28 вересня — Парк природи Беремицьке
29 вересня — Стеблів, Корсунь і затоплений кар’єр «Тартак»
03-07 жовтня — Усть-Чорна, полонина Красна, Праліси Карпат (рімейк новорічної програми в осінньому форматі)
4-6 жовтня — Осінь на Чорногорі
05 жовтня — Осінь у Камінному селі (+ Дружбівський кар’єр)
06 жовтня — Канівський природний заповідник (+ озеро Бучак)
11-13 жовтня — Осінь в Карпатах. Драгобрат
12 жовтня — Паровозний ретро-тур в Гайвороні
13 жовтня — Де живе лелека Грицько? (Пирятинський НПП з Анатолієм Подобайлом)
13 жовтня — Осінь у Камінному селі

Що тобі заважає мандрувати Україною?
ТЦК 24×7.

Сам цього року багато раз відкладав поїздки навіть на пляж за місто через потужні облави там

Тут тільки психотерапевт допоможе

Так, якщо не помиляюся, в іншому топіку він згадував, що зробив собі довідку щоб не служити.
Тролити при цьому тих, в кого відстрочки нема, звичайно можна, але це точно не додає вірогідності успіху Україні в майбутньому. Люди і так втомлені і злі, і виливають злість на тих хто поруч.

Камон. Тролі є тролі. Ще у нульових коли купили перший DialUp модем на них злився, потім забив. Їх суть — провокувати та пожирати твої нерви. Не варто годувати тролів

. Люди і так втомлені і злі, і виливають злість на тих хто поруч.

Ні, люди у нас в середньому не погані. Тролі не люди.

Так «втомлені і злі» зовсім не означає погані.

Не варто годувати тролів

Тут згоден(:

Так, якщо не помиляюся, в іншому топіку він згадував, що зробив собі довідку щоб не служити.

Ні, ти помиляєшся (а скоріше, просто і тупо брешеш). Яку ще фантазію я прочитаю? )) Для чого ви хоч собі брешете, панове? Ну боїтесь — то йдіть до психолога, лікуйте свої страхи.

Значить переплутав з кимось іншим. Просто здавалось бачив пост про «не служу бо проблема з рукою» чи щось таке від вас. Тоді сорі.
Спитаю на всяк випадок напряму з приводу подорожей: ви підпадаєте під мобілізацію по віку, не маєте проблем зі здоров’ям, броні, права на відстрочку, і зараз, у 2024му подорожуєте на захід країни, так?

так

Так

Минулого року, у серпні, я святкував день народження малого, там був батько однокласниці, приблизно мого віку. А цього року у нього виявили неоперабельний рак 4 ступеню. От скажи, чи буде притомна людина після цього боятися бути мобілізованим?

Це типу краще вмерти на війні чим від горіл^W раку? Десь я таке вже чув.

Це типу краще вмерти на війні чим від горіл^W раку

Це *типу* ти говориш з голосами у своїй голові

Десь я таке вже чув.

Тренуй пам’ять

Зберись, ти зможеш подолати свій страх.

27-29 вересня — На хвилях Дунаю (Вилкове, Дунайський біосферний заповідник, Білгород-Дністровський)

о... а ціна питання?
в Румунію заїдемо? 🙂

одним глазком, мне только спросить )

Дунайські плавні тебе чекають.

13 та 15 вересня — Міжрічинський парк з Андрієм Сагайдаком

Минулого року був з ними там. Сиділи із другом іржали що нас посадили у бус і везуть на Десну.
А окрім жартів — сподобалося. Дякую що нагадав. Можна сходити недалеко з ними: Трахтемирів, Древлянський заповідник.

Сиділи із другом іржали що нас посадили у бус і везуть на Десну.

Ну так, до війни ця поїздка йшла повз Десну )

$1 in 2019 is worth $1.23 today

За останні 5 років моя продуктивність впала приблизно на 20%

Нічего лічного

Упевнений, що ващ номінальний дохід за 5 років зріс більше ніж на 20%, тому все як мінімум мало лишитись на рівні(:.

Це далеко не факт. Якщо номінальний дохід не впав — це вже добре.

з грудня без роботи, так шо как сказать )

Але зарплати не ростуть так чи інак

з грудня без роботи, так шо как сказать )

Якщо я правильно розумію, ви живете в країні, де з голоду померти не дадуть, тому все не так погано(:. А ні — завжди можна повернутись в Україну, де майже гарантовано мати 20+30к грн на місяць, житло, одяг і харчування за рахунок платників податків(:.

Але зарплати не ростуть так чи інак

А є дані для підтвердження? Мені здається, що в середньому по індрустрії в будь-якій країні за останні п’ять років зарплати росли швидше інфляції. От ДОУ наприклад: jobs.dou.ua/...​024-06&position=Middle SE
Ріст з 2к до 2.5к. +25%

Не пам’ятаю щоб в Україні помирали з голоду, але може щось помінялось хз

Мені здається, що в середньому по індрустрії

Це ж класно бути мідлом в Укр, отримувати зп прив’язану до долара а витрачати в гривні, якби в усіх так

Робота відійшла на дуже далеке місце.
На першому плані сімʼя — більше проводити часу, спілкування.
На другому безпека. Аналізую безпекову ситуацію, моніторю канали, роблю щоб все було для різних викликів. Від бронеплівок на вікнах до безперебійного живлення квартири, протигазів, комплектів ОЗК і радіометрів. Останній бздик лампове радіо на батарейках.
На третьому різні варіанти забезпечення старості. Від накопичення закордонних активів для можливої втечі до варіантів домогосподарства далеко на заході країни із вирощуванням чогось дорогого типу фундука та труфелів.
Робота працюється, але машинально без колишнього ентузіазму

А лампове нащо? Шанс розбити значно вищий, важить більше, анодні батареї з віброперетворювачами довго не живуть, а сучасні перетворювачі напруги нелампові.

їх же не купляють )
вони просто є... спадок... хтось викидає... а комусь шкода викинути... якщо в принципі працює... хай буде... може колись згодиться )

Не згодиться. Там електролітичні конденсатори давно посохли і з емісією катодів ламп невідомо що.

Знайти готовий ламповий приймач з батарейним живленням — це той ще квест, ще більший — вміти реставрувати. Лампи, до речі, ще менш вічні, та і відпочатку не мали особливо великого ресурсу.
Значно раціональніше буде запаяти в цинки десяток звичайних приймачів, заживити їх можна буде навіть сонячними батареями.

Підкину ще: карбюраторну машину можна задешево купити )

Якщо це про страх опромінення яке випалить усю електроніку — то треба шукати шось древнє на механічному дизелі :) Механічному — не в плані КПП, а тому плані що там нема електро паливного насоса, і все працює чисто на механіці. Воно, в теорії, може їхати взагалі без проводів, і на відстійній солярці

Так треба шукати авто без напівпровідників :-)
Мені звісно подобається Jaguar XK120
Але із того що можна взяти на ходу за мої гроші це горбатого запорожця.
Ці штуки вже раритетні і у нормальному стані не дешеві.
Але якщо по транспорту ту напевне краще самому змайструвати якесь багі на базі движка того ж запорожця. Воно ідеально підходить бо там повітряне охолодження двигуна

Механічному — не в плані КПП, а тому плані що там нема електро паливного насоса

Это называется ТНВД — топливный насос высокого давления

Відкрилось друге дихання.
Працюю якісно, відпочиваю з задоволенням.
Завтра може не настати.
Живу своє найкраще життя тут і зараз.

Де купуєте, шановний колего?) Хоча б у якій країні?)))

А потім потроху відпускає ....

Підписатись на коментарі