OpenAI може підняти вартість ChatGPT з $20 до $2000 через збитки

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

OpenAI розглядає можливість значного підвищення вартості преміум-підписки на ChatGPT. Замість поточних $20 на місяць, сума може зрости до $2000. Незрозуміло, чи це буде щомісячна або річна підписка, чи з’явиться новий рівень доступу до інших можливостей штучного інтелекту. Такі зміни можуть бути спрямовані на стабілізацію фінансового стану компанії, оскільки є чутки про її економічні труднощі.

Можливо, OpenAI запропонує нову підписку вартістю $2000 для доступу до нових AI-моделей, таких як Strawberry, здатних вирішувати складні багатокрокові задачі. Ця модель може створювати якісні дані для системи під кодовою назвою Orion, запуск якої очікується восени.

Підтримка ChatGPT коштує компанії близько $700 000 на день. Хоча прогнозовані річні доходи від преміум-підписок можуть сягнути $2 млрд, цього може бути недостатньо для покриття витрат. Деякі джерела стверджують, що без додаткових інвестицій OpenAI може зіткнутися з ризиком банкрутства вже через рік, попри популярність платформи серед мільйонів користувачів.

Ви б продовжили підписку на ChatGPT за $2000?

7%
1%
75%
17%
506 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Можна суттєво здешевити користування ChatGPT через API

Журналісти згвалтували вчених а редактори ДОУ згвалтували журналістів

Йдеться не про чатгпт в поточному вигляді, а про майбутні моделі, в тому числі strawberry, реліз якої скоро і яка буде мати зачатки AGI і вирішувати задачі і проблеми, а не просто відповідати на питання. Враховуючи що навіть ці моделі збиткові при ціні 20 баксів, то не дивно що ціни будуть сильно більші.

І про $2000 написано що не піднімуть до $2000 , а що «називалися різні цифри при різних сценаріях вплоть до $2000». Коли буде реальний AGI, то 2000 ще бюджетно буде здаватися.

І бізнеси заплатять якщо буде вирішувати їх проблеми і позволить зекономити на людях. Вони і за теперішній чатгпт $100 легко би віддали, при $200 підняли би брову, порахували б чи не дешевше локально буде запустити, і все-одно б половина із них віддала б, інша половина локально запустили б.

Бульбашка в пласкій проекції.

а піцца — це бульбашка?

На піцці тримається уся індустрія доставки і це не зміниться ніколи. А що тримається на генеративному AI? Аплікухи, де можна голих баб наробити?

OpenAI може підняти вартість ChatGPT з $20 до $2000 через збитки

І тим самим кардинально знизити собі кормову базу?
Конкуренти, мабуть, зрадіють.

А конкурентам безкоштовно воно обходиться?

Навряд у конкурентів сильно менше видатків на інфру йде.
GenAI для більшості контор це, перш за все, маркетинг на який йде куча бабок.

Якщо в тебе повноцінна безплатна версія, а в останньому релізі ти настільки наблизив її до платної, що різницю помітить лише той, в кого діалог на десятки мегабайт тексту, то напевне багато грошей ти не заробиш.

Мені не прям допоміг чатGPT в роботі, але в побутових речах прям сильно. Це кльовий асистент, що допомагає по різним напрямкам.
Наприклад, рецепти, організація простору, графіку, тренувань, але 2к це дорого. По моїм запитам вже є додатки з чатом з AI, що це може регулювати і в сумі буде ціна менша.

Це складне питання.
Однозначно GenAI досить сильно вже увійшов у самі різні сфери життя й роботи, тому просто відмовитись від нього, особисто я, вже навряд зможу. Звичайно, за відсутності альтернатив зможу і без нього, але це як вертатися з ІДЕ, де у тебе і автокомпліт і підсвітка і різні інтегровані аналізатори і зручна система дебагу, це як після цього всього вертатися до програмування в блокноті.

Інша справа ціна. Я б сказав, що особисто для мене 2000$ в рік це той крайній ліміт який я готовий платити за це. Навіть при умові, що поточний функціонал буде працювати краще і швидше.

На місці OpenAI я б подумав про те аби порізати безкоштовний функціонал, аби витрачати на нього мінімум, а платну підписку підняти не суттєво, скажімо, до 25$

За ринковою логікою, якщо AI замінює працивника який коштує компанії 100_000 доларів на рік, то вартість такого рішення мусить бути приблизно 90_000 доларів на рік.
Але правда в тому, що AI зараз може генерувати лише купу сміття, і ти хто розказують як він їм допоміг у їх роботі, навіть не розуміють, як вони паляться.
Зараз AI може замінити працівника якій коштує 20*12*accounting rate=приблизно 250 доларів на рік. Може це кіт на складі який, полює на мишей, може стажер на посаду прибиральника.
Чи варто замінювати кота який коштував 250 доларів на AI рішення за 2000 доларів?
Я маю сумнів.

Я лід, допомогає так що ппц. Якщо вам ні — ви не вмієте його готувати.

допомогає так що ппц

Наприклад?

Вже багато раз пояснювалося в різних топіках на доу. но залишалося без відповідей і аргументацій, натомість в кожному новому топіку знову: «наприклад?»

Надоїло пояснювати )

Ну так розкажіть, як ви примушуєте жпт генерувати меми для внутрішнього слаку чи в чому ви там лідите.

Ти сам навіть не розумієш наскільки ти палишся.

Це із серії: «ну що, коли можна буде в старбаксі вашим біткойном розплатитися?» Ніхто хто має відношення до криптосфери такого не говорив, як ніхто із АІ сфери не говорив що копайлот чи чатгпт замінить працівника. А ось ті, хто дупля не відстрілює, хто десь щось чув в жовтих заголовках но сам толком не користувався, регулярно таку маячню видає )

Якийсь АGІ в мабйтньому — так замінить, це лише питання часу. А чатгпт, копайлот, це лише інструменти які підвищують продуктивність, позволяють робити ту саму роботу швидше і для тієї самої роботи застосовувати менше працівників. Власне тому компанії не шкодують бабло, купують ліцензії копайлотів і платять за чатгпт. Більшість компаній будуть платити в 10 раз більше якщо треба буде.

До того ж, купа моделей доступних безкоштовно, можна купити відеокарти і у себе крутити. Тут бізнеси будуть вирішувати що вигідніше. Так що твоя математика не працює. Но те, що бізнеси зараз повуха в АІ і працівники юзають інструменти в хвіст і в гриву — факт.

А такі як ти, для кого «генерує сміття», будуть програвати конкуренцію тим, хто вміє користуватися. При інших рівних звісно, джун з чатгпт не замінить сінйора.

Більшість компаній кажуть про «хвіст та гриву» хоча насправді лише зверстали головну внутрішнього сайту.
Я багато чув про «інструменти» «допомагає» про показники ефективності які дивним образом збільшилися до кінця звітного періоду. Ну тобто як вони їх рахували до кінця подання фінансових звітів і про що взагалі ідеться?
Ось для вас як раз стаття dou.ua/...​c/50340/?from=fpcommunity
Я абсолютно підтверджую все що там написано. І будь який чесний дев скаже те саме.
ЖПТ це просунутий пошук. Мапінг рішень не пошук. Це був би інструмент, як ви кажете, якби він результати своєї роботи не перемішував зі словесним сміттям, без якого на жаль мовна модель працювати не може.
Зараз використовувати це в розробці означає а) дуже ризикувати через потенційну генерацію техборгу розміром з Каліманджаро б) втрачати скіли в) ризикувати втратити роботу через зсув якості в бік посередньої

Я багато чув про «інструменти» «допомагає» про показники ефективності які дивним образом збільшилися до кінця звітного періоду. Ну тобто як вони їх рахували до кінця подання фінансових звітів і про що взагалі ідеться?

Ну а як ти оціниш ефективність гугла, ІДЕ з автокомплітами, стековерлоф, ефективність використання мов високого рівня типу джави замість с++, і т.д. і т.п.?

Зараз використовувати це в розробці означає а) дуже ризикувати через потенційну генерацію техборгу розміром з Каліманджаро б) втрачати скіли в) ризикувати втратити роботу через зсув якості в бік посередньої

Зараз використовувати гугл в розробці означає а) дуже ризикувати через потенційну генерацію техборгу розміром з Каліманджаро б) втрачати скіли в) ризикувати втратити роботу через зсув якості в бік посередньої

Програмувати лише в блокноті і лише за підручникам, по Страуступу, хардкор, тільки хардкор

Якщо це ціна за нову модель, яка буде розуміти та виконувати складні задачі і стане продовженням мене і дозволить мені робити задачі які я роблю швидше та якісніше — я ок з такою ціною на рік, але якщо буде як зараз то ціна необгрунтовано висока і буде доступна лише великим брендам і командам, а не індивідуальним користувачам.

Такі зміни можуть бути спрямовані на стабілізацію фінансового стану компанії, оскільки є чутки про її економічні труднощі

Ой, а що сталося, невже це AI виявилося бульбашкою і просто розширенням вже існуючих інструментів?

Стався Gemini gemini.google.com/app?hl=uk Так чи інакше, Microsoft роздули тему до небес, чітко по схемі Windows 95 хоча 95 і справді стала першою ОС яку тягнули тодішні компьютери з GUI, а за великим рахунком до массової появи графічних акселераторів тобто вже глибоко в період 98 OSR 2 та Windows 2000 та сумнозвісної Milenium, та процессорів Pentium 2 чи K6-2 нормально GUI не тягноло більшість компів. Так задля Word підходилио дуже сильно краше за друкарску машинку, та як вам дати 486 чи навіть тоді мега дорогезний Pentum pro зараз реально працювати, ви будете матерититсь. Voodoo 3dfx чи ATI це можно булось десь подивитись у когось в професійному використанні, я колись побачів на дні відкритих дверей в уініверситеті — де зрівнювали Unigraphics (Simens NX) на Silicon Graphics і на Windows з Voodoo — звісно близько не на користь вінди та PC, але в принципі працювало за 10 разів дешевше. Реально массово це стало вже в міленіум із Pentium 3 та Athlon з графічними прискорювачами ATI та Nvidea, потім Intel став додавати карти-затички інтегровані в материнку, чи таке саме на ноути.
От і зараз з кожної празки вам кажуть, що обв’язково вам для чогось треба ChatGPT, при чому будь який аналог — не підходить. Чи воно станом на зараз є must have — ні, але маркетинг та бізнес.

Та стався хайп, те саме що з блокчейном.

Ніхто ж не платить за блокчейн платять за біткойн бо це акі інвестиція і всіділа, чос як на мене.

Це як продати хешмапу чи бінарне дерево чи quicksort

Винайшли класний алгоритм і структуру даних ну і тепер кожен безос може свій зробити і вліпити будьякий цінник та хоч безкоштовно

Ну трейнить треба, але хард впаде в ціні для цього так чи інак опенсоурсних моделей є теж.

За пару років цей ші буде в кожній перділці безкоштовно, а майкрософт втюхає його як якийсь аддон до віндовс і офіс від якого неможливо віжмовитись. Аля дуже популярного чата Teams чи дуже популярного браузера Edge

Race to the bottom

Платить будуть за сервіси на базі ШІ, а не за чат з картинками і знакогенератором. Ну і виключне місце ОпенЕйАй тут ще під питанням.

Похлопаєм альтмана по спині, він своє заробив

нормально GUI не тягноло більшість компів.

Були гуї ще у 86тому. Той же епл мав класний гуй

Майкрософт вирулила за рахунок мсдос яку зробили для IBM а потім це стало просто де факто стандартною ОС для дешевих PC-клонів

Все потім сталося вже на базі цієї популярності. МС просто грамотно тримає роками свою монополію на ринку пісюків за допомогою комбінації продуктів. Екосистема. Вони зара те саме з Ажуром і SaaS роблять. Якщо порахуєш то майже будьякий сайт що треба для роботи в АйТі — з орбіти майкрософт. LinkedIn, GitHub, office, Exchange, OS.

Десь був класний вираз про це але не згадаю точно, але суть приблизно

They are not just the biggest fish in the ocean, they ARE the ocean where fish lives

Зараз Сем ниє, щоб йому офіційно дозволили красти копірайтед дані, бо без цього його контора загнеться. :)

futurism.com/...​ghted-material-parliament

Лол, не заробляють не тому що ніхто не користується, а тому що бабла не беруть, дають сервіс безкоштовно. А так, по останнім опитуванням 85% айтівців користуються.

Вони не спішать монетузвати так як до них черга стоїть дати їм бабла, останній раунд інвестицій збільшив вартість компанії до 100 млрд. Я рік платив 20 баксів але відмінив тому що вони те саме (gpt 4o) безкоштовно дають.

Цуцкевич для своєї нової компанії, яка ще немає жодного продукту, за пару місяців зібрав 1 млрд. баксів, також черга стоїть бабло дати.

Мета закупила Н100 на 20 млрд. баксів і досі віддає свою llm безкоштовно.
www.reddit.com/...​uter_meta_has_they_could

Гугл, майкросотф, Маск, Мета викупили потужності нвідіа на роки вперед.

цікаво яка кількість аудиторії chatGPT отримує від нього бенефіту більше ніж на 2000 баксів?

я думаю є «павер юзери» які вижимають з нього дикий максимум і для них це може бути навіть ОК

для прикладу, я бачив (і сам користувався) як chatGPT використовували для дата-аналізу коли він генерував цілі моделі, файли, записи і сценарії. Пошук або генерація нормального дата-сету — це така напряжна задача. Але я платив 20 баксів і потім відміняв підписку).

думаю вони сказали 2к чисто щоб побачити що люди напишуть. З коментів можна легко зрозуміти скільки люди готові заплатити і потім можна відкорегувати вашу ціну.

схожу штуку зробили рок-стари коли написали, що нові ігри мають коштувати багато грошей або взагалі продаватись по підписці. Одразу піднявся срач і можна було просто збирати інформацію для цінової політики.

Думаю спамери зможуть дозволити такий цінник. Наприклад якщо людина торгує фейковими книжками на Амазоні по 10 баксів, з собівартістю близько нуля, то продавши 200 книжок по десятці, вона вже відіб’є витрати. Хоча скоріше спамери перейдуть в тул що буде подешевше.

Бізнеси точно окуплять. А вот окремі юзери навряд чи, особливо коли є безкоштовні моделі які можна крутити на 3090 за 1000 баксів., і які справляються з 90% задач звичайного юзера.

заплатив за нього 20 уе цього місяця, можу чийсь запрос йому загрузить якщо Вам цікаві існуючі? платні можливості. пишіть на мило

— чатжпт написав мені багато рекламних текстів
— написав мені багато пісеньок
— буває може логічно продовжувати чи діалектизувати якусь думку
— простенькі джаваскрипт, ардуїно-скрипти генерив мені

ці 20 уе вважаю своєю платою за 2 минулих роки

Я користуюсь безкоштовною версією, бо він ще жодного разу якісно не допоміг, один раз хіба наштовхнув на ідею і копнувши сорси знайшов рішення. Інша справа claude, от він мене вразив куди більше, проте там є свої приколи.

Танунафік. Він після кожної оплати 2 тижні веде себе як дитя — перестає відповідати на питання нормально, ліниться давати розгорнуті відповіді навіть коли про це явно просиш, дає ДУЖЕ багато придуманої інформації (неіснуючих людей, події і т.д.). Тому фактично 20 це його макс. ціна на даний момент.

How did you go bankrupt? Two ways. Gradually, then suddenly. ©

ChatGPT зберіг мені багато грошей, більше за $100 тому підключив підписку цього місяця

У ChatGPT є ще три відомі альтернативи, якщо піднімуть ціну

зберіг гроші чи час?

Можна подумати альтернативи на повітрі працюють. Вони також несуть збитки, всі несуть збитки так як ШІ дорого. Я взагалі був здивований що безкоштовно сервіс дають і ще й моделі викладають (мета)

Підписатись на коментарі