НБУ обмежує розрахунки з українських карток за кордоном. Що зміниться і коли

Нацбанк посилив валютні обмеження для випущених в Україні карток на розрахунки за кордоном. Про це повідомили на офіційному сайті регулятора. Нововведення почнуть діяти з 10 вересня.

Зокрема, НБУ встановив такі щомісячні ліміти для операцій за кордоном:

• 100 тисяч гривень на купівлю годинників, ювелірних виробів, коштовного каміння, виробів зі срібла, монет і марок;
  • 500 тисяч гривень на розрахунки з менеджерами з нерухомості для сплати комісій за управління, оплати за проживання та пов’язаних із цим комісій.

Мета таких змін — запобігти спробам обходити раніше встановлені НБУ обмеження на відповідні операції та уникнути відпливу капіталу з України у значних обсягах.

Нагадаємо, наприкінці серпня НБУ встановив ліміт для переказів з картки на картку між фізичними особами (йдеться про P2P-операції, person-to-person) в Україні. Щомісячні перекази мають бути в межах 150 тисяч гривень, водночас кількість транзакцій не обмежена. Також нововведення не вплинуть на операції за реквізитами (IBAN).

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я даже представляю, что будет происходить после неизбежной перемоги. «Дорогие ухилянты, вот загадайте какое-нибудь число, любое, какое только на ум придёт. Загадали? А теперь умножьте его на два. Мы вам положим на счёт в банке безвозмездно десятикратную сумму, от того что получилось. Да-да-да, вы всё верно поняли, все 25 гуголплексов. Вам нужно только въехать на Батькивщину, в нашу инвестиционную Мекку, и больше ничего от вас не требуется.»

Ця держава ніколи нічого не дасть навіть якщо це будуть копійки
Скоріш буде націоналізація активів та майна всіх хто не повернувся через 60 днів після прийняття закону.

І розстріл родичів першого та другого ступеня споріднення

і бєсплатная путєвка в сібірь

ЗЫ: втім здається це вже було

Чергове дуже мудре і абсолютно потужне рішення, яке не буде мотивувати наших громадян інтегруватись глибше закордонном і робити їх колишніми громадянами дефакто. В мене ватметр зашкалив в черговий раз.

В мене ватметр зашкалив в черговий раз.

Тю, в мене там вже котушка давно обуглилась. Тепер просто спостерігаю за цим цирком без точних вимірів.

Интересно, сколько пройдет времени до того момента, когда заботливые власти введут блокировку на карты в плане оплат лекарств и лечения за границей, чтобы заботливо создать еще больше проблем людям.

Щодо медицини вони від цього отримають мало профіту. Не думаю що хтось знайшов нормальну схему виводу капіталів через медичну систему
А от блокування рахунків чоловікам за кордоном з вимогою оновити данні у відділенні банку на території України (заодно пройти там же ВЛК) запросто.

Що це дасть? Банки в ЄС існують

А що дають ці обмеження? Банки в ЄС то існують, а от грошики що залишились в Україні завезти в них з кожним днем складніше.
Але як то кажуть мені б ваші проблеми. Не проти втратити 100% усього в Україні якщо дасте перетнути кордон хоча б в труселях.

Хто ж тебе випустить одразу видно, що не налаштований серьозно — не згоден тікати голяка.

Тут один уже ходил собирал опции по выезду
Созванивался я с ним)
Сидит до сих пор, водичку с 26 по цельсию ищет в Украине)

В Дніпрі цим літом прогрівалася вище 26. Правда, у воді було багато дрібних зелених часточок.

Правда, у воді було багато дрібних зелених часточок.

то ухилянти

То може в Дністрі і Тисі вони стають зеленими часточками, а в Дніпрі ті часточки якимось іншим шляхом з’являються.

дасте перетнути кордон хоча б в труселях.

Готовий почати життя з ноля?
Спершу коробка, потім може і квартира?

Готовий почати життя з ноля?

перефразуючи старий добрий ссср в наше врємя жена не роскошь а срєдство пєрємєщєнія капітала

наше врємя жена

А, дружина решту одягу принесе...
Але ж то чітінг

Ну на цьому сервері адмін чітерить по повній, мені теж можна

Головне щоб було життя яке можна почати.
Та і не з нуля — при мені мої знання та певний авторитет. Якби не пропаду.
Та і відношення до власності у мене простіше — якщо я на це витратив гроші то це просто потрачені гроші. Я не очікую отримати хоча б частину грошей від продажу цього.

при мені мої знання та певний авторитет.

Якщо в трусах на співбесіду то який авторитет 😎

а от грошики що залишились в Україні завезти в них з кожним днем складніше.

на скільки я розумію на вивіз готівки зелений коридором до 10 тис євро за особу обмежень досі не має тож можна посадить дєвочку на пішохідний перехід і хай ходить собі скажімо 10 раз за день скіко там вистачає пішохідного прикордонного переходу у воєнний час і по 10 тисяч уже 100 тисяч в день так по троху і переїхати можна

знову ж таки «схема» навіть масштабується простим множенням дєвочки на х

Не проти втратити 100% усього в Україні якщо дасте перетнути кордон хоча б в труселях.

як казав тов. путін треба ще посідєть на дорожку ))

На ібан перекази немає жодних обмежень. Але вони досить довгі у часі, від 1 години. Як всередині країни, так і закордоном. Останнє речення у цьому пості. Саме так і продається наразі нерухомість по безналу.
Звичайно, якщо ви вже виїхали, то краще відкрити місцевий рахунок в ЄС, який в будь-якому випадку потрібен для багатьох речей.

Але вони досить довгі у часі, від 1 години. Як всередині країни, так і закордоном.

Десь читав, що SEPA платежі максимум півгодини займають, а інколи і менше...
Чи то правда — хз

так це правда, SEPA дійсно дуже швидкі платежі, от тільки в Україну їх можна відправляти, а от з України — ні.

а от з України — ні.

Тобто при спробі відіслати припустимо 500грн з UA****** на припустимо BE***** , Український банк не пропустить платіж? ☹️

P. S. Навіть крутіше. Нема можливості не UA IBAN внести...

Не розумію про які 100 та 500к статті йде мова, якщо ліміт на ВСІ витрати з картки за кордоном −100000 на місяць, і 12500 на тиждень на готівку.
Тому нашими картками і так не можливо платити десь крім букінг.ком, а тим більше за ювелірку :D

Може мова про валютні рахунки 🤔

Ви кажете за гривневі картки. Якщо ви використовуєете валютну картку розраховуючись за кордоном то такого ліміту немає. Мається на увазі якщо ви фізично платите usd / euro карткою в магазині, на азс, тощо і т д

Теж в душі не знаю про що мова.
Тепер можна тримати 500к грн і воно датсь SWIFT провести на 10500 євро чи що?
По-моєму одні наркомани ті «ліміти» придумали — інші це бездумно рознесли по інтернету.

Чи то через лінь, чи то через справді поумнішання ДОУ-спільнота не встигла прийняти участь в розгоні вчорашнього фейка про загальний ліміт на п2п між всіми банками.
Мабуть вперше радо здивований швидкою реакцією НБУ: спростування вийшло через кілька годин після того як це лайно понеслося по ЗМІ та телеграм-каналах.

А я приємно здивований якістю ресурсів звідки отримую інформацію. Бо про цей фейк дізнався тільки із спростування від НБУ.
Та і фейк насправді був не дуже якісним щоб його розганяти. Занадто багато питань

на купівлю годинників, ювелірних виробів

— той момент коли відсутність обміну між держустановами дається взнаки.

В СССР були часи коли талони на ювелірку видавали на весілля. Одним махом двох побивахом.

Если ты одинок, то не думай, что о тебе все забыли. Тебя помнят обманутые тобой женщины, преданные тобою друзья, забытые тобой родственники, банк и военкомат.

За згадування Монеро (XMR) скоро будуть... Кхм... карати?

Шановний (ні) НБУ, як же ви втомили своїми обмеженнями.
Щоб сплатити за квартиру за кордоном — треба зняти готівку, на це у нас обмеження НБУ.
Все роблять для того, щоб люди не повертались.
Засуньте своє міністерство повернення українців собі одне місце.

Засуньте своє міністерство повернення українців

Спочатку поржав типу потумав що ти так постібався над усіми міністерствами
Потім на усіляк випадок загуглив
І .... охрінів

Дякую персоналу DOU за невидалення коментаря і за його стилізацію.
Чи не розглянули б ви можливість зняти заборону на матюки?
Використання нецензурної лексики часто є природною складовою повсякденної мови деяких користувачів і найбільш точно передає реальне їх ставлення до деяких подій та явищ.
Вона може відображати емоції, посилювати певні висловлювання та навіть додавати гумористичного забарвлення в дискусіях.
Деякі користувачі можуть відчувати себе обмеженими через поточні правила.
Дозвіл на використання певних слів підвищить рівень залученості та свободи спілкування.
Дякую.

Можна було б як в reddit, винести в налаштування профілю чекбокс типу «18+ лексика». По дефолту — вимкнутий. Якщо вимкнутий — нецензурні слова прикриваються чимось типу плашечки CENSORED або просто зірочками. Хто вважає себе достатньо дорослим та не панянкою з сімʼї аристократів — той вмикає чекбокс, і бачить реальні думки людей.

Загончик для бидла (aka @#$noe.it) закрився, то ви сюди приповзли?

НБУ стимулює легалізацію і піклується щоб ви не порушували закони країни проживання, а ви про них таке пишите

От чекаю коли на ДОУ врешті додадуть окрім лінку Підтримати ще лінк Поржав по типу як в мессенжерах чи фейсбуці :)

У деяких країнах є така послуга як переказ готівки на банківський рахунок у цій країні. Наприклад у Польщі таке робилося на пошті та сплатити можна було не тільки готівкою, але й українською банківською картою. Але не всі картки дозволяли це, залежало Мастеркард чи Віза чи може від банку.

А як ця операція відображається в історії оплат українського банку? Типу, який там mcc?

Це переводити треба з валютною картки чи з кривневої теж прокатить?

а чи не є це порушенням? При переводі я бачу ставиш галочку що в тебе валюта дійсно в долларах\злотих а не в гривнях

Я питав, їм байдуже. Це більше для клієнта, що він розуміє що може бути подвійна конвертація

НБУ забороняє проподити перекази банкам, не самим людям. Тож якщо банк пропустив переказ, як я здогадуюсь через те що використовуєтся подвійна конвертація, то мабуть порушення і не має.

Це операція pseudo-cash і на неї теж є ліміти

Ну обмежили ювелірку. Не біда — будуть в айфонах. Купуймо в інтернет магазині партію нових айфонів, оформлюємо повернення на картку вже закордонного банку
Чув що із Китаю в Дубаї цілий грошовий потік айфонами так налагодили який вигідніший за крипту.

Частіше за все повернення роблять на ту саму картку з якої робилась покупка

Той хто шукає той знайде В Україні наприклад розетка повертає на будь-яку вказану тобою картку.

У штатах можна повернути чеком або на іншу картку

ще є деревʼяні стовпи для трансформаторів-діжок. куди їм до діджиталізованої країні у смартфоні

заради справедливості сам завід у будинок уже більшості підземний кабель від стовпа з трансформатором і в новій застройкі там трансформатори уже в низеньких будочках тож і сам великий кабель теж підземний

... а у старих коли роблять апгрейд по току (коли ще хто не зробив) то одразу і кабель копають бо я навіть не певен що повітряний саме до дому то ще у коді є

ЗЫ: бачив прецедент тьотка якась жалілася місцевим новинам її муніціпалітет щось копав біля її забору но як факт контрактор пошкодив ввідний кабель але вони готові виправити але тут виявилося що вони не можуть підключитися в зад до будинку бо сам будинок внутрі вже не по коду (новому) і треба спочатку переробляти сам будинок внутрі що відповідно за рахунок вже власника а там щось $10-20 тис рахункі такого порядка

для трансформаторів-діжок.

ти ще їм за 110В/240В систему розкажи )) не так як 220/380 в Родінє ось кажуть камала прийде долару точно кирдик

Бачив як на районі з діжки спускають кабелі по стовпу і далі закопують вже до панелі будинку. Повітряна підходе до транса тільки.

Та двухфазний струм, який робиться з 1єї фази?

це фактично не фази, а полюси вторинної обмотки трансформатора з центральною точкою, транс робить з хайволтейдж 240AC яка ділиться на два хот вайра по 120 та нейтраль яка і є центральна точка обмотки

Принцип зрозумів. Маркетоіди звали це так, коли адаптували залізяку під Америку

В 2016 були, я отримав першу зп ними

В 2016му кажись ще Приват приймав чеки Гугла. Не думав що вони ще залишились

Не приймав вже, бо я питав в вересні 2016
За рік до того приймав ще

ти не повіриш але в Родінє чєки відмінили ... гм... а ніт здається чєкові книжки ще досі не відмінили формально можна отримати

приймав чеки Гугла.

імхо то не зовсім ті чєки які внутрішні американські треба якось глянуть в мене досі десь лежить такий

ЗЫ: в ізраілі також чєкові книжки досі є і активно пользуються як частина схеми оплати за оренду

куди їм до діджиталізованої країні у смартфоні

Підписатись на коментарі