Розбір Apple Event 2024: найтонші Apple Watch X, ШІ та кінематографічні режими в iPhone та AirPods як слуховий апарат

Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

З вами Капітан Андрій з каналу «Затишна Галера» та розбір новинок від Apple!

Отже, вчора пройшов Apple Event і нам показали те, за чим вже завтра буде стояти черга, байдуже — круті це продукти чи ні. Але ви тут всі розумники, а тому давайте розберемося, що саме нам показали.

Презентація почалася досить цікаво. Показували весь спектр дайверсіті людей та їх використання гаджетів Apple. Ідея чудова, але у мене виникло питання про те, наскільки все ж таки корисні Apple Watch у ролі спортивного годинника, оскільки переважна більшість людей з відео — далекі від спорту. Але це лірика, давайте до девайсів.

Apple Watch

Apple Watch X

Показали нові Apple Watch X (або 10, як кому зручніше). Стали тоншими, а екран — ще більшим. Якщо бути точним, то екран став на 30% більшим за попередні покоління, а корпус став на 10% тоншим. З’явилася функція відтворення музики без навушників, прямо з динаміка. Тепер усі школярі у вашому районі зрадіють, якщо, звісно, їм батьки дадуть гроші на цей гаджет. Навіщо воно треба, мені досі не зрозуміло.

Що точно класно, тепер годинник можна зарядити на 80% за 30 хвилин. А знаєте, навіщо це зробили? Тому що годинник працює всього лише 18 годин від 100%. Запасаємося павербанками або готуємось заряджати годинник щодня. Коротше, сумно, але, думаю, всі власники минулих годинників до цього вже звикли.

Також з’явилася функція Sleep apnea. Годинник визначатиме розлади дихання під час сну — хропуни радіють.

Ціна від $399 і доступні з 28 вересня.

Apple Watch Ultra

Версія все та ж, але тепер у чорному кольорі. Додали новий титановий браслет — крутий! Додали кілька метрик, які є давно в тих же Garmin. Але поки Apple Watch Ultra працюють лише 36 годин, Garmin можуть розслабитися.

AirPods

AirPods 4

Тепер це — 4 покоління. Воно мене здивувало найбільше за всю презентацію.

Буде дві версії — з активним шумоподавленням та без нього. Як воно працюватиме в такому формфакторі — не зрозуміло, але дуже цікаво. У чохлі з’явилася підтримка бездротової зарядки та динамік для Find My. Виглядає так, що безліч функцій з Airpods Pro тепер доступні в AirPods 4. Ще й завезли USB-C. Без шумодаву коштуватимуть $129, а з ним — $179.

AirPods Pro

Нову версію не завезли, але завезли кілька нових фіч. Зокрема, з’явилася функція перевірки слуху. Тепер після неї вуха будуть підлаштовуватися під зняті метрики (тобто навушники створять звуковий профайл). Ще один застосунок помирає — прощавай, mimi. AirPods Pro можна використовувати, як слуховий апарат.

AirPods Max

Найсмішніше оновлення. Все те саме, тільки з USB-C і новими кольорами. Це саме та інновація, на яку всі чекали! Ціна стара — $549.

iPhone

iPhone 16

Як і раніше, є два розміри — звичайний і Plus. Завезли новий процесор — A18. З’явилася сенсорна кнопка камери, вміє в кілька режимів — слайд, легке натискання, сильне натискання, подвійне натискання. Це — лайк, тепер запускати камеру буде набагато зручніше. На кнопці працюють такі функції:

• швидке увімкнення камери (фото та відео режими),
  • швидкий доступ до налаштувань та їх зміни, наприклад зум або експозиція.

У жовтні також почне працювати більшість функцій Apple Intelligence: форматування тексту, кастомні емоджі та інші. Додали Wi-Fi 7. А так — все як завжди: трохи швидше, камера трохи краща і так далі. Ах, ще додали нові кольори! Капітану дуже сподобався рожевий! Ціни — iPhone 16 від $799, Plus — від $899.

Iphone 16 Pro

Смартфони Pro також представлені у двох версіях — звичайний і Max. Прокачали розмір корисної площі екрана — тепер це 6,3 і 6,9 дюймів відповідно. У Pro версію засунули процесор A18 Pro — він сильніший, потужніший, швидший та енергоефективніший. Тут також є всі функції від iPhone 16 — нова кнопка, Wi-Fi 7, Apple intelligence і так далі. Прокачали камери:

• Тепер і основна, і Ultra Wide мають 48 МП.
  • З’явився новий режим Cinematic Mode with Slow Motion, що виглядає прикольно.

Кажуть, навіть battery life прокачали, але це треба перевіряти. Додали новий колір — нібито бронзовий, але я б назвав коричневий. До речі, коричневий — це новий чорний! Ціни на iPhone 16 Pro і Pro Max складуть від $999 і $1119 відповідно.

Підсумок

Презентація знову не сильно здивувала. Явно краща за минулу, але «ВАУ» не було. Дуже сподобалися AirPods 4, рожевий колір iPhone 16 і нова кнопка в телефонах. Apple Intelligence — цікавий, але його вже бачили, коли представляли ОС нещодавно.

Ну і USB-C в AirPods Max — це інновація року!

А вам як?

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Які епол воч, коли є гармін, це просто смішно. Що з ними робити крім як заряджати двічі на день? в еплах навіть марафон не можу пробігти — розряджаються

Часы держат 18 часов(!) Это какойто треш. У меня китайские тирексы держат месяц! Функции обьективно те же. Всё, кроме уровня кислорода в крови. И 3 год ношу, и не лагают и не виснут. И амолед экран и компас с жпсом и мильён тренировок... в общем поменял ремешок за это время и думаю что через 2 года сменю акумулятор. Каждому своё конечно, главное приятного аппетита!

Порівняв Х. з пальцем, вибачте )

У ланоса також функції об’єктивно такі ж як у Мерса, но є нюанс

Якщо ви дійсно не розумієте, ось вам приклад youtu.be/...​si=XSOPt_zWHhqQEtsw&t=941
TLDR: Там чувак витягнув сирі дані з годинників та порахував кореляцію з реальним показниками. Точність датчика серцебиття на еплвотчах на голову вишче ніж навіть у спеціалізованих спортивних годинниках типу гарміна, й дуже близька до точності нагрудного датчика (у якого свою чергу точність близька до ЕКГ), що для самого методу — вимірювання на запʼясті — ніфіга собі результат. Теж саме й по трекінгу сну.

главное приятного аппетита

Ото дійсно, смачного вам.

були в мене шаомі, це якись треш, поміняв на гарміни та перехрестився, дуже погано і ненадійно в плані спорту

Теж сподобався рожевий 👌 Такі кольори завжди здаються цікавішими за класичні (і дуже насичені) червоний та синій.

Ніколи не розумів черг за технікою а ні Apple, а ні когось іншого. Ви все одно її купити, так яка різниця зараз чи через 2 тижні?)

Ну є така категорія людей любителей черг.
Старше покоління товчеться комуналку платити, молодь за айфонами.

хто перший купить — першим зніме абзор, отримає перегляди. І заздрісні погляди ніщєбродів.

я думаю це просто збір ачівок. «купив айфон на старті»

На огляди є вже заханчені інфлюєнсери, яким висилають техніку до релізу щоб вони підготувались і зняли якісний контент. Усі топ відоси повиходять до того, як ніщеброди займуть черги

можливо. Але особисто я за умови наявності огляду від гламурної кісо з прокатним айфоном і хомемейд стівена з досвідом використання бодай день надам перевагу стівену, бо він говорить не рекламними слоганами. І таких як я буде чимало

Я теж, але воно є :)

про категорію людей правильно сказали внизу, але не черг. Є люди, так би мовити «інноватори», яким цікаво всі нові технологічні новинки. Ну окрім ще кончених «купі мнє зайчік залатой айфон, паслєдній». Для останніх, гроші не питання, от і черги.

Не впевнений. Чув історію про черги за 95-ю віндою у яких в половини людей компа навіть не було.

, яким цікаво всі нові технологічні новинки

Ці якраз люди і терплять та отримують те що хочуть.
А тут інший феномен і пов’язаний він безпосередньо із чергою як процесом, а не результатом. Якщо ти стоїш у черзі за айфоном то типу у модній тусі. Причетний до якоїсь важливої події.
Коли достояв і врешті здійснив ритуал, то виходиш з туси переможцем, а всі інші що залишились у черзі невдахи на яких може не вистачити айфонів
Я так розумію ці черги

Якась каша. Є просто люди які щось хочуть мати першими. Як от любителі дивитись піратські екранки на ноутбуці замість піти нормально в кіно чи дочекатись реліза.

деякі стоять чергу, купляють, щоб зразу перепродати і заробити 200 баксів

деякі стоять чергу, купляють, щоб зразу перепродати і заробити 200 баксів

А можна навіть продавати місце у черзі.
Або навіть деривативи: «за невеликі гроші проведу до чувака, який стоїть на перших місцях у черзі і продасть його за фіксовану суму»

Ви все одно її купити, так яка різниця зараз чи через 2 тижні?)

Через 2 тижні? Я свій 15 про макс в листопаді получив, а замовлення зробив десь через пару днів після презентації.

та ніяк. Епл вже давно заручник акціонерів: треба постійно презентувати щось нове. Мені здається, що презентації раз на 2 роки було б достатньо. Багато новинок просто смішні. Apple inteligence найцікавіше, але треба тестити, а то вийдуть ще одні apple maps

Мені здається, що презентації раз на 2 роки було б достатньо.

Тобто ще рік продавати 15? Тобто якби вам треба було обновлятися з якогось 12-го чи 13-го, ви би вибрали 15ий а не 16ий, так виходить? Інакше чому ви проти нової версії кожен рік?

В ідеалі, чим швидше, тим краще, хоч кожен місяць новий телефон з приставкою 15.1, 15.2 випускати, щоб ті, кому треба оновитися вже і зараз, получали максимум функціоналу відразу а не чекали осені, і уж точно не чекали наступної осені (якщо раз в 2 роки).

Доволі стандартне оновлення: новий швидший проц який розблоковує парочку нових софтверних фіч, 48мгпіксельні камери, кнопка для камери (спробуйте на екрані фокус руками поміняти, ага), повноцінний 4к 120фпс, а не той кастрований як в андроїдах, 7 вайфай, більша батарея. Не знаю що ви тут смішного в новинках побачили. 10 років назад народ на кожну із цих новинок охкав би і ахкав би, а зараз «тю, нічого нового, смішні новинки» )

Звісно ті, хто на 15 їм не має смислу оновлятися, но ті, у кого 12-14, залюбки оновляться, а не будуть чекати ще 1 рік як ви пропонуєте.

хах. у мене xs і батарейка вже мене не дуже задовольняє (хоч і пише про 80%). Думав був на 15 оновитися, але ж який сенс оновлюватися на апарат, котрий зі старту на старому проці і з обмеженнями (порівняно з 15 про) ?
А pro — це зразу третина ціни зверху. та най йдуть в джоппу з таким підходом.
Тобто да, я не оновився, можна сказати, саме тому, що одночасно існувала звичайна-застаріла, но по трі рубля і про-сучасна за пять рублєй.
І з телефоном «кожний місяць» буде така ж фігня «чого мені купувати 15.1, якщо через місяць буде 15.2, а через два 15.3»?

Ти не оновився, тому що какашечку тримаєш як казала славнозвісна психолог )

Той старий проц кращий ніж все що є на андроїді, і уж точно краще за той що в xs. І замість того, щоб потратити тижневу зарплату, закрити питання і почати получати задоволення а не стрес від телефона (девайс яким користуєшся кожен день), ти починаєш згадувати який проц коли вийшов і рахувати гроші )

В звичайній версії 60 гц проблема, а не проц

ти логіку застосовуєш до підсвідомих чи емоційних рішень. Я, власне, і від свого телефона не стресую. Якби, скажімо, я писав апки під айфон і потрібні були б нові фічі — вже оновився б, бо працювала би логіка. А так це просто забаганка, на яку досить сильно впливає думка «якщо вже оновлюватися, то до останнього проца/технології».

ну власне я так айфоноволодільцем став, коли мене топзасвоїдєньги став бісити частіше ніж раз на тиждень.
Це, звісно, не стрес в медичному розумінні, але цілком вполнє в побутовому.

інтерфейс. закос під іос (я тоді ще не знав, що це закос) без іосної логіки через що ті ж права і доступи були розмазані по всьому інтерфейсу і іноді було простіше перевстановити апку, ніж знайти місце, де їй потрібно дати якийсь дозвіл.
Взаємодія з комплюхтором. Хоч це і не «анально огорожена іос», але закинути аудіокнигу було тим ще гємором, воно губило навіть під’єднання шнурком. Використовував коннект по фтп через вбудовану, вроді, шейрІт, доки після чергового оновлення ця шейріт відмовилася працювати без хмарного акаунту. Краплею стала робота телефоу ксяомі з вумним браслетом ксяомі — він його губив чи переставав слати повідомлення просто рандомно.
Тож я скористався формальною причиною необхідності тестування апки і купив собі ойфон. І от з цим ойфоном браслет працював ідеально. Нещодавно, правда, став теж від’єднуватися від телефону, але запуск апки і синхронізація все відновлює (на сяомі ніхєра не відновлювалося)

Краплею стала робота телефоу ксяомі з вумним браслетом ксяомі — він його губив чи переставав слати повідомлення просто рандомно.

ахахахах, ці браслети дійсно крінж, але що ти хочеш за таку ціну ))

нє ну от з айфоном же працює без проблем. вже другий. кроки рахує, час показує, повідомленнями жужжить (я вже не пам’ятаю, коли розм’ючував телефон). Значить сам браслет цілком норм. І зарядки потребує трохи рідше ніж раз на вісімнадцять годин.

та ні, я мала на увазі браслети сяомі. apple watch класна штука для тих кому потрібно, щоб повідомлення жужжали та бути постійно на зв’язку чи ті фітнес навороти, тощо

але ж воно не всім потрібно. а якщо не потрібно, то і стресу от невикористання нема

так і я про браслет сяомі. Я його з айфоном весь час юзаю і претензій майже не маю.

сорян, я не знала що воно compatible. мій досвід щодо браслетів сяомі — це фітнес трекер з годинником і там було як ти кажеш, що він постійно губив зв´зок з телефоном. мені в принципі воно не було потрібно на постійній основі, тільки раз на півроку, щоб годинник синхронізувати літній/зимовий час. так одного разу ця штука просто взагалі відмовилася конектитися — паламалася

ходити з дохлою 5-літньою батареєю це не стрес? боятися зайвий раз достати телефон щоб батарейку до кінця дня не посадити це не стрес? робити десять фоточок щоб потім побачити що нормально вишйшла одна це не стрес? записувати моменти життя щоб потім побачити що картинка сильно дьоргана так як нормальної стабілізації немає і відео в смітник а момент упущений, це не стрес?

та чесно кажучи я досі шукаю причин оновлення з 13. Якби можна було просто замінити акумулятор, то я б ще й з 13 ходив довго, бо функціоналу нових телефонів недостатньо для мене, щоб купляти новий.
Чи ви знаєте багато людей, які летять оновлювати телефони заради нового функціоналу? Раніше, в часи iphone 5, всі такі були, бо тоді що не оновлення, то просто топ. Тому й думаю, що раз на 2 роки достатньо щоб накопичити нормальні фічі, а не випускати аби що, бо треба.

Якби можна було просто замінити акумулятор, то я б ще й з 13 ходив довго

так можна ж за 100 баксів ± в сервісному центрі, навіть неавторизованому

Раніше, в часи iphone 5, всі такі були, бо тоді що не оновлення, то просто топ

Це так здається ).
Що такого топового в 5 порівняно з 4 (2 роки різниці так як ще був 4s)? Чи між 5 і 6 (також 2 роки)?

Чи ви знаєте багато людей, які летять оновлювати телефони заради нового функціоналу?

Ну тут епл стріляє собі в ногу так як айфони і через 2 роки працюють як з коробки, плавно і без лагів, на відмінну від андроїдів, тому можна і старим користуватися якщо фічі нових непотрібні.

Я за себе відповідаю, і я би легко оновив тільки із-за 120 гц і always on, не говорячи вже про покращені камери, убраного чуба, тайп-с, і інші ніштяки.

через 2 роки працюють як з коробки, плавно і без лагів, на відмінну від андроїдів

а звідкіля ти знаєш, що там в андроїді через 2 роки не працює? ти його юзаєш чи шо?

Я з 2010 року на флагманських андроїдах і лише на початку 2024 перейшов на айфон. Так що можу порівняти. За 8 місяців досі працює як з коробки по швидкості і плавності, не дивлячись на те що сильно засраний. Андроїди починають підлагувти вже через пів року. Не тормозити, а лагати і фрізитись. Соромно було б тормозити на такому залізі.

І батарейка швидше уходить За 2 роки мало не в 2 рази. На айофні за 8 місяців показує 97% при порядку 140 циклів заряду (заряджаю раз в 2 дня). Сценарій користування такий же як і на андроїдах.

та мені теж є з чим зрівняти і значно довше ніж 8 місяців, але й досі якось пофігу що юзати — андроїд чи яблуко.

Да і я можу і тим і тим, в кінці кінців де діло звички. І там і там є якісь недоліки і переваги. Я більше на дизайн дивлюся, UX, хардверні можливості (по типу магсейф, одна із причин чому на айфон перейшов).

Можливо айфон також почне лагати роки через 2, 4. Но те що андроїд вже через пів роки лагає і фрізиться — факт. Це його недолік.

Но те що андроїд вже через пів роки лагає і фрізиться — факт.

скільки було андроїдів у мене і в родині ніколи не фрізилось. було з одним сяомі, що через 2 роки він почав включати камеру коли його про це не просять і на іншому батарея подохла через рік (але там нарікання на зарядний пристрій).
навіть через 6 років (в моїх батьків) усе працює нормально. звичайно воно вже старе, повільне, батарею треба кожного дня заряджати. але те ж саме було на старому епплі у моєї доньки та пасинка

UX у яблука особисто мені не подобається, для мене це не інтуїтивно і якщо я довго не користуюсь епплом, то потім треба практично згадувати як воно там у цих яблук працює. теж саме і з мак ос. але я думаю оце «інтуїтивно» — воно у людей відрізняється, тому нормально, що декому імейзінг еппл UX відчувається як непорозуміння

хардвер та дизайн- тут нема про що сперечатися, це як порівнювати опель з мерседесом, але мерседес і коштує більше )). ну і звичайно health care фічі у еппла, навіть якщо я цим не користуюсь, все одно приємно, що вони таке роблять

скільки було андроїдів у мене і в родині ніколи не фрізилось

Є вірогідність що у різних людей різний threshold відчуття фрізів. У мене не раз і не два в житті був приблизно отакий діалог:
— ооооого, фігасє воно лагає
— всмислі? та нє, мені норм, щас подумає і відкриє

А я бачу що там на око дай бог щоб 10 FPS було в тих анімаціях, кожен екран відкривається по пів секунди. А людині норм, вона щиро не розуміє що не так, нормально ж працює, от зараз пару секунд почекає, і все відкриється

P. S. ще жодного разу не бачив сяомі старше пів року який би не тормозив як останній непотріб

буває

Є вірогідність що у різних людей різний threshold відчуття фрізів
P. S. ще жодного разу не бачив сяомі старше пів року який би не тормозив як останній непотріб

Це така особливість сучасної економіки: треба робити оновлення заради оновлення.

Чекав нового годинника, а релізнули ну такоє. Абсолютно нічого нового. Ба більше, всюди на сайтах пише шо нема більше пульсоксиметра (я хз чи це тільки для штатів чи його там хардварно нема).
Мені не треба на пів міліметра тонший — мені треба батарея! (Вони пишуть 18годин — це бляха як?!).
Ультра не пропонувати.

Прям у сердечко. Як я вас розумію

В мене був гармін fenix 6s — він абсолютно ніякий в плані смартгодинника.

А що там такого є у епл чого не може запропонувати гармін?Я не кажу зараз про можливість робити дзвінки з годинника серез мікрофон, це такоє як на мене.Прям цікаво.Гармін більше під спорт заточені.

У гармін UX — повне 💩
Деякі баги дуже довго не фіксяться. Користувачі на офіційному форумі можуть роками жалітися, але це не дуже допомагає
Анімації інтерфейсу — лагають
Додаток на телефон (Garmin Connect/Connect IQ) — 💩
Сторонні додатки зі стору — більшість з них сире 💩, ще й платне. Робочого GoPro remote не знайшов.
Monkey C — WTF?? API дуже фрагментований, мільйон різних моделей годинників з підтримкою різних підмножин фіч

Конкретика де,що по фічах смарт годинника не так?

Фанбой гармін?
Фічі може і є на папері, але вони всі сирі і убого реалізовані.

Monkey C — WTF??

Люблю свої гарміни, але да, коли захотів написати свій watchface — то сильно приколовся з того Monkey C)) Таку лажу ще треба вигадати

— сучасний UI/UX
— плавність і швидкість роботи
— екосистему, різноманіття програм і віджетів
— точність вимірювання пульсу і сна (на ютюбі є чувак який тестує всі смарт годинники і браслети і порівнює кореляцію з професійними девайсами, епл вотч топчик по точності, гармін середняк, ксяомі, амазфіт про який чувак зверху розказує що «такий як епл вотч по можливостям і живе від батарейки місяць» — взагалі дно.

Навіть Ляпота, самий відбитий фанат гарміна в українському ютюбі, сидить на ньому лише із-за автономності (для нього вона супер важлива), а так би користувався епл вотч ультра якби хоча б тиждень тримали.

епл вотч топчик по точності, гармін середняк- Ахах)Не смішіть мене.По факту вам сказати нічого.https://deka.ua/ua/articles/shcho-krashche-garmin-abo-apple-watch/748/

Я сказав суб’єктивні враження на основі власного реального користування і 100500 відгуків і тестів на ютюбі від людей які ними користуються. Перечислив кілька важливих пунктів як і чувак зверху, но ти нічого не помітив.

Натомість, скинув посилання на статтю з незрозумілого ресурсу де чувак з браслетом від ксяомі за 30 баксів, порівнює сухі спеки двох годинників якими ні разу не користувався.

Ну ок, забудемо про UI, це суб’єктивно. Но покажи хоч один приклад де гармін працює так же швидко і так же швидко реагує на дії юзера як епл вотч. Розкажи як на головний екран вивести віджет ціни біткойна чи тесли, покажи як віддалено керувати камерою телефона щоб на годиннику бачити живу картинку з камери? Блін, да туди платежі відносно недавно добавили, і то, підозрюю що підтримка гармін пея сильно менша ніж у епл пея. Про такі речі як безшовна інтеграція з телефоном взагалі мовчу, наприклад запустив ютюб на телефоні, на годиннику з’являються панель управління ютюбом.

покажи хоч один приклад де гармін працює так же швидко і так же швидко реагує на дії юзера як епл вотч

Ніколи не бачив, щоб дії на ґарміні займали хоч якусь значну долю секунди, щоб я взагалі міг помітити швидкість

біткойна

БіткойтGPT головного мозку

покажи як віддалено керувати камерою телефона щоб на годиннику бачити живу картинку з камери?

Нащо мені ця клоунада?

туди платежі відносно недавно добавили, і то, підозрюю що підтримка гармін пея сильно менша ніж у епл пея

99% українського ринку карток покрито garmin.ua/support/banks-garminpay

покажи як віддалено керувати камерою телефона щоб на годиннику бачити живу картинку з камери?
Нащо мені ця клоунада?

😂😂😂😭

99% українського ринку карток покрито garmin.ua/support/banks-garminpay

Garmin Pay всё так же требует ввода PIN-кода (особенно удобно его вводить на часах без тач-скрина) при каждой транзакции?

Ніколи не бачив, щоб дії на ґарміні займали хоч якусь значну долю секунди, щоб я взагалі міг помітити швидкість

Так і кажи, що тобі швидкість і плавність не важлива. Но не помічати різницю це тобі до офтальмолога чи невропатолога. Я би ще зрозумів не помічати різницю між 60гц і 120гц, і то, там також до офтальмолога. Но у випадку гармінів, різниця ніби 15гц і 120гц.

Нащо мені ця клоунада?

Це одна із головних фіч смарт годинників, лол. Будеш подорожувати з дружиною, і будеш китайців просити фотки робити, з відрізаними ногами чи половиною голови.

А тут, телефон на штатив магсейфом приліпив (ще одна крута фішка айфона, но тобі і це мабуть клоунада), камеру запустив, кадр виставив бачичи картинку в живу, і робиш фотки себе чи сім’ї які хочеш ніби професійний фотограф (звісно якщо фоткати вмієш і знаєш про композицію, світло і інші нюанси).

Скільки нам треба ще прочитати коментів про «беріть Garmin» у пості про новини з презентації Еппл?

Не читайте якщо не подобається

По інших коментах хіба не видно, що Гармін тут на фіг нікому не впав?

Не читайте якщо не подобається

Закусило? Не писати діч там, де це не треба не варіант? На фіг ти мені цю платівку по колу крутиш?

Та заспокійся вже.Ти мені н**г не вс***ався.

точність вимірювання пульсу ... гармін середняк

Мій 💩 гармін під час бігу або активної ходьби частенько замість пульсу показував каденс (це явище називається cadence lock). Це не «середняк», це дно.
В епл воч такої проблеми не спостерігав взагалі.

Середняк по точності вимірювання, кореляція замірів з нагрудним професійним рідером. І вона програє епл вотч. Відстежування фаз сну і кореляція з датчиками на голові які считують мозгові хвилі. Тут всі годинники мають проблеми, але все-одно, елп вотч кращий за гарміни.

Ну а UI це окремий топік.

Для мене це інтеракція з нотіфікейшенами, смарт хоум, сторонній софт (мульти таймер, всі картки на знижки, нормальна погода), нормальна взаємодія з календарем (я приймаю і деклайню інвайти одразу з годинника).
В плані навігатора і батареї — гарміну рівних нема, але фічі смарт годинника я використовую кожен десь постійно, а ту всяку навігацію рідко.
Єдине це батарея, але приходиться терпіти.
(вирішальним фактором стали нотіфікейшени, витягувати телефон кожного разу щоб натиснути кнопку просто задовбало)

Дякую, за єдину адекватну відповідь

Я почитав усе це і бачу чергову розмову глухого із сліпим.
Різним людям потрібні різні речи від смарт годинника. Я сам раніше сидів на Самуснгах (я не Apple guy від слова зовсім), а потім раптом з’ясувалося що цей годинник — суто міський аксесуар. І там де нема зарядок кожного дня, інтернетів і часто телефона на зв’язку теж, воно якось, м’яко кажучи, блідо виглядає. Тепер в мене Гармін. Так, воно дубове, але те, що мені буває потрібно зараз, воно виконує на відмінно.

В плані навігатора ... — гарміну рівних нема

В плане навигатора Apple Watch делают Garmin в сухую. У Garmin только автономность. Говорю, как активный пользователь и Apple Watch (ежедневно) и Garmin («в полях» на несколько дней).

У гарміна атудорні карти гарні, а так, що гугл мепс, що епл мепс куди приємніші ніж гаріміновські. Ну і відсутність тач скріна робить карти неюзабельні на гаріміні. А ті гарміни що з нормально ОС і тач скріном живуть не сильно довше епл вотч ультра.

Єдина перевага трушних гармінів (ті що автономні з убогою ОС) в наівгації це... автономність. Якщо заблудешся десь в лісах і всі телефони/павербанки cіли, можна буде відкрити карти на гарміні і спробувати вибратися — краще такі карти ніж ніякі.

Но в цілому, будь-які карти на годинниках малоюзабельні із-за маленького екрану. Простіше телефон з карману достати. Тому, я би не записував це як велику перевагу епл вотча.

У гарміна атудорні карти гарні

Их крутость осталась в нулевых. Сейчас только для аутдора могут хоть как-то посоперничать, но даже массовым продуктам на основе OSM они уже не конкуренты.

Но в цілому, будь-які карти на годинниках малоюзабельні із-за маленького екрану. Простіше телефон з карману достати. Тому, я би не записував це як велику перевагу епл вотча.

Чисто как карты — согласен, но, например, идти по треку с часами удобнее: подсказку где на развилке повернуть, когда эта самая развилка будет и не сбился ли с трека, где нет тропы, — быстрее на ходу на часах посмотреть.

Батарея то гармін, але в плані «смартвоч» воно досить убоге в порівнянні з годинниками Apple. Більше крім Garmin і Apple нічого хорошого на ринку немає.

Підписатись на коментарі