Обговорюємо кількість технічних вакансій в світовому IT. Спойлер: все сумно

Попит на розробників програмного забезпечення значно впав порівняно з бумом 2021 та 2022 років. Дивимось на графік Indeed:

Під час пандемії спостерігався ажіотаж на наймання цих працівників, коли рекрутери масово зверталися до кандидатів, а ті могли диктувати свої умови щодо зарплати. Зараз компанії наймають значно повільніше і неохоче розширюють штат. За словами економіста Nick Bunker з Indeed, саме позиції, які раніше вважалися «офісними», наразі є найслабшим місцем на ринку праці.

Як гадаєте, чи є в галузі шанси відновити обсяги до масштабів 2022-го?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А де можна подивитись джерело графіку? В твоторі Ніка не побачив його.

з тенденцією кількості вакансій погоджуюся, але Графік трохи дивний, було б файно побачити більший часовий відрізок, наприклад 20 років, бо згідно цього графіку кількість вакансія на лікарів зросла в 2 рази і не планує падати (хоча ковід вже закінчився)

тут можливо, що після ковіду лікарі відчули, що вони потрібні роботодавцям і стали впевненіше змінювати роботу. Це ж графік не кількості вакансій, а кількості оголошень про пошук спеціалістів. Часто змінюєш роботу в пошуках кращої — більше оголошень, якось так.

@doucommunity

було б файно побачити більший часовий відрізок

і джерело.
Дякую.

Рекрутери і галери все ще нахабні і беруть багато
А СТО закликають показувати повагу до галери

По-перше, варто згадати, що до того падіння на початку 20го, що видно на графіку ринок ріс постійно, починаючи з 2008. Тобто те, що ринок зараз на рівні приблизно 19го, це не так вже й погано.
По-друге, ми все ще розгрібаємо наслідки того шаленого піку 22го року, коли в айтішечку ломанулися тупо взагалі всі, і на роздутих ковідних бюджетах їх на роботу взяли. Зараз звільняють потихеньку. Навіщо набирати нових співробітників, коли старих немає куди дівати?
Думаю, графік ще трохи побуде на цьому рівні і почне повільно зростати, бо потреба нікуди не ділась, технології ускладнюються експоненційно, є цілі галузі, що тільки чекають на діджиталізацію (привіт, Німеччина), і людям, що хоч раз користувалися Убером, стає все важче пояснити, чому в комунальному транспорті ще часто-густо потрібно розраховуватися кешом, а в чергу до деяких державних установ потрібно записуватися на листочку в клітинку (привіт консульство Україна в Берліні).

DOU: Як гадаєте, чи є в галузі шанси відновити обсяги до масштабів 2022-го?
AI: No.

Знаходжуючись в Україні, декілька знайомих шукають роботу.
За три неділі тільки дві співбесіди.
Я прекрасно розумію, що це не показова вибірка, але ті ж люди до війни за цей самий час мали на руках вже декілька оферів.
Якось так.

До війни — це ковідно-пост-ковідний бум ІТ, коли в онлайн хотіли запихнути невпіхуємоє.

декілька знайомих шукають роботу.

розкажіть, б\л детальніше, що вони шукають — про їх досвід роботи, технології.

Похапе, symfony/laravel.
Досвід у них десь 5+ років.
Їхні зарплатні очікування я не знаю нажаль.
З англійською у них норм все.
Казали що на тому ж djinni тоска пічаль.

UPD.
В мене ось теж остання робоча неділя, заради цікавості зайшов на джин і глянув кількість вакансій за моїм фільтром.
До війни було 100+, а зараз 12 всього.
Карочі в мене попереду теж цікаві часи ))

Підписатись на коментарі