Інструмент для перевірки юридичної інформації про компанію

Привіт, перед працевлаштуванням у компанію дуже важливо перевіряти юридичну інформацію, це допоможе уникнути багатьох проблем, зберегти гроші, час та найважливіше нерви.

ІТ-сфера росте в Україні, а разом з нею росте число фальшивих компаній, які користуються наявною конкуренцією серед початківців та паразитують на їхній праці. Тому я за допомогою ChatGPT створив інструмент для спрощення перевірки компаній.

Передмова

Раніше я часто перевіряв юридичну інформацію про компанії, які мали вакансії з Golang на сайтах jobs.dou.ua та djinni.co/jobs/, а також аналізував публічну інформацію, щоб оформити у відгуки на форумі:

Навіть оформив інструкцію з аналізу публічної інформації.

Найбільше мені запам’яталася історія з фальшивою компанією NextOne Technologies, яка зараз називається Insiders й саме ця історія підсвітила мені багато інших фальшивих компаній як StarApps та Inforce Digital, StarApps вже змінили назву на Appexoft та навіть зареєстрували компанію.

Варто було одразу після історії з «NextOne Technologies» створити інструмент для перевірки компаній, я навіть обсудив функціонал з дизайнеркою, а потім відволікся на інші проєкти.

Пошук юридичної інформації

Відкриваєте employer-checker.u8hub.com, вводите назву компанії, натискаєте кнопку «Search», сайт генерує корисні посилання для пошуку юридичної та фінансової інформації про компанію.

Для юридичної інформації в українських реєстрах використовую Opendatabot та YouControl, а також e-Äriregister для пошуку в естонському реєстрі бо Естонія має привабливі умови для українських ІТ-компаній.

Також використовую iprop-ua.com для пошуку торговельних марок, коли інформація відсутня в Opendatabot та YouControl.

Якщо знайшли юридичну інформацію в YouControl то профіль в Opendatabot все одно потрібно додатково дивитись, бо там є посилання на власників компанії й відповідно можна дізнатись, якими компаніями ще володіють та пошукати відгуки про новознайдені компанії.

Показовою є історія з затримкою зарплати в компанії PM Partners, яка повторились в компанії PLATMA, в обох випадках згадується Maksym Prokhorov (відгук).

А ще в Opendatabot можна дізнатись чи є власник в базі корупціонерів, що також актуально для уникнення проблем.

Пошук фінансової інформації

На сторінці employer-checker.u8hub.com ви також знайдете посилання на пошук профілю компанії на Clutch, Upwork та GoodFirms.

По-перше можете порівняти дату створення компанії бо компанії так само створюють собі фальшивий досвід, приклад Cleveroad.

По-друге можете глянути рейт за годину, який компанія виставляє замовнику, поділити цей рейт на 2, саме такою буде максимальна винагорода для співробітника.

Подальший розвиток проєкту

Проєкт розробляв з ChatGPT, код у публічному доступі, можете поставити зірочку репозиторію, якщо вам сподобалась ідея проєкту.
Є що покращувати, тому буду покращувати, якщо інструментом будуть активно користуватись (побачу це в Google Analytics).

Топ-50 найбільших ІТ-компаній України

Щоб ви могли потренуватись то ось підготував список найбільших ІТ-компаній України:
NameEmployer checker
EPAM UkraineПеревірити
SoftServeПеревірити
GlobalLogic UkraineПеревірити
Ajax SystemsПеревірити
LuxoftПеревірити
EvoplayПеревірити
GenesisПеревірити
IntelliasПеревірити
DataArtПеревірити
ZONE3000Перевірити
CiklumПеревірити
NIXПеревірити
Sigma SoftwareПеревірити
Infopulse & Tietoevry UkraineПеревірити
N-iXПеревірити
ELEKSПеревірити
Capgemini EngineeringПеревірити
Netpeak GroupПеревірити
AUTODOCПеревірити
AvengaПеревірити
SKELARПеревірити
ALLSTARSITПеревірити
Temabit Fozzy GroupПеревірити
PlayrixПеревірити
Grid Dynamics GroupПеревірити
Intecracy GroupПеревірити
EVOПеревірити
Metinvest DigitalПеревірити
SQUADПеревірити
TrinetixПеревірити
Room 8 GroupПеревірити
PlaytechПеревірити
NetcrackerПеревірити
MEGOGOПеревірити
OnseoПеревірити
GR8 TechПеревірити
UklonПеревірити
Ubisoft UkraineПеревірити
PlariumПеревірити
PlaytikaПеревірити
SPD TechnologyПеревірити
InnovecsПеревірити
Nova DigitalПеревірити
Svitla SystemsПеревірити
MODUS XПеревірити
GeeksForLessПеревірити
CreatioПеревірити
WixПеревірити
BinotelПеревірити
Viseven GroupПеревірити

Епілог

Тепер, коли є такий інструмент то я можу зосередитись на популяризації прямих контрактів.
👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному9
LinkedIn

4 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

о, прикольно, хороша підбірка

хоча компаній загалом не так багато (5-20тис? активних), може варто все попарсити скласти до купи? без оновлення правда..

Якщо інструментом будуть активно користуватись, як попереднім, то буду заповнювати БД, щоб віддавати красивий звіт по компанії

Якщо ввести не існуючу компанію то всеодно показує посилання. Можливо можна не показувати посилання якщо там нічого немає

employer-checker.u8hub.com — це просто статична сторінка, яка генерує посилання на пошук профілів компанії в Google

Підписатись на коментарі