Apple Event 2024: розширені функції Apple Watch, нові AirPods та iPhone 16

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

9 вересня відбулась щорічна осіння подія Apple, на якій, за традицією, компанія показує нові моделі iPhone, Apple Watch, AirPods, а також анонсує інші нововведення. Щороку щось повторюється, а щось з’являється нове. Тож, чим здивувала нас Apple цього разу і чи здивувала?

Мене звати Сергій Попов, я — Software Engineer у MacPaw. І цьогоріч, як і того року, коментував Apple Event в реальному часі в Telegram каналі DOU|Mobile. Для читачів DOU, котрі не дивились презентацію, зібрав свої думки в публікацію.

Перед початком презентації, я вже підозрював, які зміни та нововведення від Apple нам очікувати. Подивімося, що вгадав, а що ні.

Припущення 1

Я не люблю збирати витоки щодо новинок, але цей мене таки не оминув: на сайті виробника чохлів зʼявилась модель під поки що не анонсований iPhone. Бачимо, що збоку присутня частина розрахована або під кнопку, або під новий розʼєм. Є гіпотези, що це буде кнопка, яка буде повʼязана зі зйомкою.

Припущення 2

Велика увага також очікується на нові релізи операційних систем і окремо — на Apple Intelligence (на це нам натякає логотип заходу). Певною мірою він вже є доступним в бета-версіях операційних систем, очікуємо на більше деталей та новий функціонал в стабільних версіях ОС.

Припущення 3

Ми очікуємо побачити нові моделі Apple Watch. Як повідомляється, годинник Series 10 буде тоншим, але матиме більший корпус, а третя ітерація SE матиме пластиковий корпус — історія схожа на випуск iPhone 5C, на які не те щоб скаржились, бо всі люблять зміни.

Припущення 4

Нові AirPods також очікуються у двох моделях за двома різними ціновими категоріями. Старша модель матиме активне шумозаглушення, а молодша — можливо, під назвою AirPods SE — матиме ручне шумозаглушення (користувачу буде потрібно голосом попросити інших людей замовкнути).

Припущення 5

І, звісно, ми очікуємо на анонс нових моделей iPhone. Згідно з дослідженням CIRP, найбільша причина, через яку люди купують нові телефони, полягає в тому, що їхній старий телефон «застарів» — тобто працює повільніше, ніж при покупці.

А тепер до новинок від Apple!

Apple Watch Series 10

Нові Apple Watch мають найбільший екран та найменшу товщину серед усіх поточних моделей, що на 10% тонше в порівнянні з попереднім поколінням.

Introducing Apple Watch Series 10 - Apple

Основні особливості:

• Великий Екран: Більший дисплей забезпечує більше простору для читання, що було особливо актуально торік для моделі Ultra.
  • Нове Забарвлення: Впровадження кольору Jet Black, знайомого з iPhone 7. Також доступні кольори Rose (з iPhone 6) та срібний.
  • Титановий Корпус: Дорожчі моделі з нержавіючої сталі були замінені на версію з титану.
  • Додатковий Динамік: Додавання динаміка для відтворення музики, хоча можливість програвати голос під час дзвінків вже була доступна раніше.
  • Процесор та Автономність: Новий процесор підвищує автономність пристрою, дозволяючи використовувати on-device Siri, функцію crash detection та інші можливості без залежності від обчислень на iPhone.
  • Здоров’я: Нова функція виявлення апное під час сну, де 80% випадків залишаються недіагностованими. Великий акцент зроблено на спостереження за показниками під час сну, які можуть використовуватися для прогнозування стану організму.

Багато нововведень раніше з’явилися в серії Ultra, особливо ті, що стосуються водних активностей. Дуже корисною є можливість швидкої зарядки до 80%, що особливо важливо, оскільки під час сну годинник заряджати не можна, щоб користуватися всіма його функціями.

Apple Watch Ultra 2

В Apple заявляють, що нове покоління здатне витримати марафон Iron Man. Раніше спортсмени віддавали перевагу трекерам Garmin, але тепер це може змінитись.

Apple Watch Ultra 2 - Apple (UA)

Особливості Apple Watch Ultra:

• Новий Колір: Jet Black більше не є ексклюзивом максимальних моделей. Нові Ultra отримали чорний матовий колір зі сплаву цирконію, що є дуже стійким до подряпин. Особисто, у мене не виникало жодних проблем з подряпинами на Ultra першого покоління.
  • Спеціалізовані Моделі для Водних Видів Спорту: Представлена колаборація Apple Watch Ultra для водних видів спорту з відмінними ремінцями та спеціальними Watch Face.
  • Carbon Neutral: Слоган «Carbon Neutral» звучить щороку, і складно пригадати, чи це вперше, чи черговий раз.

Тепер переходимо до нових AirPods, дотримуючись сценарію івенту, який ми мали з самого початку.

AirPods

Доволі проста відеопрезентація нового покоління AirPods, я не побачив нічого особливого, просто опис наявних функцій.

Я з нетерпінням очікував оновлену модель Max; навіть просте оновлення порту до USB-C буде чудовим кроком. Тільки ця модель підтримує lossless-музику, коли під’єднана до Mac дротом.

2024 Apple AirPods Max get brave new colors and USB-C charging - PhoneArena

З’явилася покращена версія звичайних AirPods з активним шумогасінням, яку назвали AirPods SE (AirPods 4 Active Noise Cancellation).

Новинки AirPods:

1. AirPods Max:
    • Нові кольори.
    • Вони відповідають сучасним модним трендам.
    • Роз’єм оновлено до USB-C.
    • Водонепроникності все ще немає, тому дайверам, на жаль, доведеться продовжувати слухати музику під водою лише через годинники 🙂
  2. AirPods Pro:
    • Тепер підтримують функції Apple Watch для моніторингу здоров’я користувача.
    • Захист від гучних звуків.
    • Ви можете дати їх друзям для перевірки слуху або дідусю, щоб потім посміятися разом 🙂

Функції будуть доступні в США, Німеччині та Японії. Можливо, Apple має особливу інформацію про ці країни або створили «Шо-Шо?» індекс для кращого таргетування під час розробки продуктів.

Ну і нарешті iPhone 16

Новий Дизайн і Кнопка для Камери

Apple представила новий iPhone зі значно переробленим дизайном та новою кнопкою, яка відповідає за камеру. Це перша модель з такою кнопкою, що дозволяє налаштувати параметри камери під свої потреби.

Las diferencias entre el nuevo iPhone 16 y el iPhone 16 Pro:  características, precios, cámara, batería y la IA

Це може призвести до збільшення кількості фотографій в ландшафтній орієнтації, готуючи нас до ери складних телефонів 🙂
Цікава ситуація виникає також для нових користувачів, особливо старших людей — якою кнопкою увімкнути телефон: ввігнутою чи вигнутою? Це може стати новою дилемою 🙂

Згадав свою шкільну мрію:

Камера

Нова кнопка Camera Control активуватиме камеру, яка зможе розпізнавати об’єкти в реальному часі. Це означає, що ніяке кумедне відео вашого кота не буде пропущене. Крім того, iPhone тепер підтримує зйомку spatial відео для Vision Pro, забезпечуючи ще кращий ефект занурення.

Хоча відео з iPhone не надають таке занурення, як записані з самого Vision Pro, вони все ще дають чудовий ефект.

Продуктивність і Швидкість

В Apple кажуть, що новий iPhone на 50% швидший за iPhone 13 і на 60% швидший за iPhone 12. Цікаво, чи були подібні цифри представлені на презентації попередніх моделей?

Apple Intelligence

Анонсовані нові функції Apple Intelligence, включаючи змішування emoji та генерацію зображень у стилі MidJourney. Siri тепер дозволить робити помилки під час запиту, хоча українська мова все ще не підтримується.

Уся ця краса з функціями Apple Intelligence буде доступна через місяць, з релізом iOS 18.1 (та відповідної версії macOS). Тільки англійська. Для інших мов не встигли надодавати та протестувати промпти з заборонами «поганих» відповідей. Наступного року вийдуть китайська, французька та декілька інших мов.

Camera Control (нова ввігнута кнопка) по натисканню активуватиме камеру, яка зможе розпізнавати обʼєкти в реальному часі (також функція Apple Intelligence). Базові функції камери можна використовувати не відпускаючи кнопку (наприклад, запустити камеру й одразу запустити зйомку відео).

Якість фото буде сильно покращена. Спеціальні програми дозволяли знімати у підвищеній якості, а наразі ця функція стає доступною і для стандартної камери.
Якщо випадково затиснути Camera Control — прямі ефіри з кишені будуть як ніколи деталізованими 🙂

Інші Оновлення

Для тих, хто пропустив WWDC, цікаві оновлення включають iMessage via Satellite, кастомізацію iOS 18 та апаратно прискорений ray tracing.

IPhone 16 Pro

Apple iPhone 16 Pro — купить Айфон 16 Про ⚡ . Цены, характеристики, отзывы

На інтродукторі нової моделі iPhone Pro бачимо цікаві новинки всередині. Більший дисплей робить його ще привабливішим.

Дисплей

Як завжди, ще більший дисплей.
Думаю, що це — останній або передостанній рік, коли в Apple є такий козир для нової моделі. Звісно, я її вже хочу. Все-таки мій 14 Pro застарів... (сарказм)

Процесор

Було б зручно, якби номер серії процесора (A18 Pro) збігався з моделлю телефону, в якому вона зʼявилась. Але зазначу, що він став швидше, ніж попередній.

Високоякісна Зйомка

Зйомка у форматі 4K120 встановлює новий стандарт мобільного відео. Навіть діти зможуть знімати епічні сцени, маючи iPhone 16 Pro. Всі ці функції забезпечують ще кращу якість контенту.

Але сподіваюсь з лінзами камер щось зробили, щоб вони не так швидко забруднювались. На моєму 14 Pro я мушу протирати їх перед кожним використанням камери, інакше якість схожа на мій телефон мрії зі школи (SonyEricsson k750i).

І ще трохи про Apple Intelligence

I love that way, анонси Apple Intelligence плавно розкидані по різних моделях (доступні вони будуть в усій лінійці). Насправді дуже гарний спосіб, щоб нововведення запамʼятались.
Зверніть увагу, що функції Apple Intelligence будуть повністю доступні лише з iPhone 15 Pro.

Висновки

Декілька роздумів: айфони починалися з концепту, що у них є лише одна кнопка (Home Button), яка контролювала інтерфейс. Це відрізняло їх від наявних на той час телефонів. Зараз ми не маємо цієї кнопки, але є Side Button з кількома призначеннями, Action Button та нова Camera Control. Зі збільшенням кількості кнопок інтерфейси стають складнішими. Можливо, це ознака наближення нового покоління пристроїв?

Загалом у мене — гарні враження від нововведень. Я не очікував чогось надзвичайно несподіваного, як, мабуть, і більшість глядачів. Проте, декілька «вау-моментів» під час презентації були приємним сюрпризом.

Також, надзвичайно високий рівень зйомок та подачі інформації. Адекватний і цікавий розвиток технологій. Функції, пов’язані зі здоров’ям, зйомкою на камеру та екраном, залишаються лідерами та задають нову, вищу планку для конкурентів.

Дякую вам за можливість поділитися своїми враженнями та жартами.
Пора трохи відпочити та подумати про сюжети для нового режиму зйомки 4K120 🙂

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

уявіть собі маленький прямокутний екранчик смартвотча, в шумному місці треба щось швидко написати на ньому.

позитивна клавіатура з 9 кнопками як раз підходить, бо куверті-йцукен мікроскопічні на маленькону екрані.

drive.google.com/...​16kh74e5/view?usp=sharing

Про iPhone 16 pro я ще подумаю, а нові AirPods з шумогасінням — топ, в про уші трошки напружуються. Apple Watch Ultra 2 чорні точно куплю

Підписатись на коментарі