Обговорюємо ознаки того, що співбесіда проходить не дуже добре

Співбесіда може бути складним завданням, і навіть ретельна підготовка не гарантує офер. Хочемо зібрати в цьому топіку найбільшу добірку ознак, що могло піти не так — наприклад, рекрутер виглядає незацікавленим або часто дивиться на годинник.

Тож діліться, які дзвіночки ви помічали на інтерв’ю, що в результаті призвели до відмови?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якось на співбесіді після привітання мене запитали скільки мені років і після моєї відповіді рекрутер голосно засміялася і перервала дзвінок. Тут я і зрозумів, що співбесіда проходить не дуже добре...

Аналогічна ситуація. Почали з розкажіть про себе, під час цього перебили, спитали скільки років. Після відповіді — 35, сказали: «а нє, у нас молода команда» і завершили дзвінок навіть не попрощавшись :)

Ну для прикладу:
1. Ні рекрутер ні менеджер не прийшли на зустріч, яку ж самі назначили :)
2. Натяки на перепрацювання без оплати, роботу по вихідним, нелегальне працевлаштування, сірі схеми роботи компанії тощо
3. Неконструктивна критика і перехід на особистості
4. Вихваляння власними досягненнями при оплаті нижче середнього по ринку або значно нижча оплата ніж була озвучена попередньо
5. Звинувачення попередніх робітників, менеджерів, ситуацію, підрядників тощо

В мене було пара випадків де CEO та Hr казали прямо про кризу і скорочення в компанії, натякали на те що тре працювати за низькими рейтами бо криза. Як на мене це треш, а ви як вважаєте?

Коли на попередніх етапах ти пройшов технічне, а зараз проходиш проектне інтервʼю, але без попереджень тобі в кінці кажуть, що дають тобі ще тестове завдання на 2 повних дні і кажуть ну от вихідні зараз будуть, то давай зроби, бо у нас вакансія горить і хочемо людину АСАП.
зразу ж була відповідь допобачення)

Треба було після вихідних сказати «а я передумав, допобачення».

Поганий настрій інтервьювера. Причому помічав це й з звороньої сторони (тобто я був інтервьювером, але остаточне рішення приймав тімлід, який сидів поряд), коли завертали як й реально класних кандидатів, бо щось якось не з тієї ноги встав тімлід; так й відверто погані кандидати, які тупо намагаються вгадати відповідь (для мене. це не просто ред флаг, це часто навіть смішно, й цікаво наскільки далеко зайде фантазія та самовпевненість кандидата) йому «та наче норм людина, можна брати».

Є ж наче Hungry judge effect, може й співбесіду теж варто планувати після обіду? Чи щоб точно впевнитись, прям з гостинцями приходити, щоб інтерьвери поїли?

Зненацька накидують додаткових реквайрментів по позиції .

Ходив якось десь на десяток співбесід — нічого дивного не помітив. Що цікаво, з роками помітив, що не пам’ятаю самих співбесід але пам’ятаю офіси «ми велика компанія» в квартирі на восьмому поверсі на Борщагівці, може явочна...

часто дивиться
на годинник.

Якщо кандидат за кандидатом, то за часом треба дивитись.

Пропонують пройти якісь автоматизовані тести: визначення IQ, виявлення типу особистості тощо.

1.коли першу, або й будь-яку іншу співбесіду проводить СЕО і хоче особисто набирати людей в сімʼю
2. тімлід або менеджер детально під час дзвінка розбирає резюме і допитується де працював і чому саме стільки часу в певній компанії

участь СЕО в процесі інтервʼю це норм практика, але якщо мова про невелику компанію. 10-50 людей.
якби це була ваша компанія, впевнений, ви б теж хотіли знати кого ваші підлеглі наймають

Я работал с одним мужиком, его хотели взять архитектом на 500к в амазон и нужно было пройти собес с Джеффом Безосом, так что не только в 10-50.

Это либо было очень давно, либо не правда.
Cloud Architects — точно не проходят собеседования с Безосом
L10 — ЗП от $1m и тоже очень сомневаюсь что будут проходить собеседования с Безосом

Мій «дзвіночок»:
Монолог рекрутера або на фінішній співбесіді з керівником, наприклад, розповідь про компанію 40 хв, коли вставити слово не дають потім аж 2 хвилини на прикінці «які маєте питання».

1. Виникає стійке бажання встати і піти.
2. Інтерв’юер сильно дьоргається і поводить себе нервово.
3. На співбесіді лунає фраза «компанія сімейного типу».
4. Ображають різними способами, наприклад називають кодером. Або проявляють шовінізм чи інші форми дискредитації.
5. Суто львівський менеджмент. Той хто стикався — розуміє. Якщо коротко — то вони тобі роблять величезну послугу, що взагалі запросили в найкращу у світі компанію.
Якщо дивиться на годинник то це натяк що пора згортатися. В випадку співбесіді — частіще значить що все пропало, або інтерв’юер кудись запізнюється. Чесно кажучи я теж так роблю, але іноді все ж даю позитивний фідбек, просто кандидат душніла.

Суто львівський
менеджмент.
вони тобі роблять величезну послугу, що взагалі запросили в найкращу у світі компанію.

Лол
Працював вже в 6ох компаніях, у всіх таке було. Тупо у всіх.
І тільки одна була львівською)

Співбесідувався в одну львівську компанію, ніякого «львівського менеджменту» не помітив. А от в пачці київських бувало. Мій приклад, звичайно, не репрезентативний, а от у вас схоже якесь упередження. Пропрацюйте його із вашим терапевтом.

Підписатись на коментарі