“Are you an Ukrainian recently displaced by the humanitarian crisis” або інші перли німецьких роботодавців

Привіт, спільното! Мене звати Валерія Солошенко, і я вивчаю магістерську програму International Management & Information Systems в Fachhochschule Südwestfalen, а також стала знову job hunter-ом, оскільки через величезне навантаження і переїзд прийшлося звільнити із попередньої роботи. Подаюся на вакансії Working student або Intership на все, що пов’язано з аналітикою (Business i Data), оскільки як я зрозуміла, мені дуже подобається колупатися в даних, а також шукати шляхи автоматизації.

В цьому топіку ви зможете побачити різноманітні питання, які мене шокували, а також прочитати мої враження щодо них.

Одразу розкажу свій профайл: маю 4 роки досвіду в маркетингу (SEO, research, SMM); знаю багато аналітичних тулів (Power BI, Tableau, Google Analytics, SPSS, KNIME) і маю трохи портфоліо; трошки мов програмування (SQL, Python (Pandas, Selenium, TensorFlow), R); BPM нотації (BPMN, EPC); люблю вивчати нові мови і їх практикувати (німецька — це шоста мова, яку вивчаю); ну і про хобі — ДнД, бокс, public speaking і настолки стратегічні.

Ну, а тепер переходимо до головного.

1. Як зрозуміти що компанія не інклюзивна

Are you handicapped?

В Німеччині існують спеціальні закони, що захищають права людей з інвалідністю, зокрема Закон про рівне ставлення (Allgemeines Gleichbehandlungsgesetz, AGG) та Закон про важку інвалідність (Schwerbehindertenrecht). Компанії з кількістю працівників понад 20 осіб зобов’язані брати на роботу певний відсоток людей з важкою інвалідністю (мінімум 5%). Якщо вони цього не роблять, їм потрібно сплачувати спеціальний внесок. Але, дорога спільното, писати слово «handicapped» — це жах. Є різні способи, який термін краще вжити, щоб попитати про інвалідність, на приклад, «a person with a disability» чи «a disabled person». Хоча я і не є людиною з інвалідністю, але дане питання мене дуже сильно обурило. Дорога спільното, за нагоди хочу вас попросити, почитайте про безбар’єрність і давайте разом робити цей світ інклюзивним.

2. Питання про судимість на посаді для студента

Offense and duties

Я розумію, що це важливе питання і ймовірніше воно в них стандартне, але ця анкета на посаду working student. Навіть якщо кандидат дійсно був судимий, то це запитання може призвести до ненавмисної упередженості, коли кандидати можуть не розкривати те, що вони вважають нерелевантним, навіть якщо роботодавець бачить це інакше.

3. Санкціоновані країни і території, але де ж тут росія?

LNR/DNR, Crimea

На це питання я відповіла — ні. Але воно дуже демонстративне. Ніби проукраїнська компанія, але де в цьому списку московія? Ми її не вважаємо вже санкціонованою країною?

4. Humanitarian crisis🤡

Are you an Ukrainian recently displaced...

А це питання, просто лютий крінж. Любі українці, якщо ви не знаєте як за версією цієї компанії називається війна в Україні, то це «humanitarian crisis». Не «Russo-Ukrainian War», не «Russian invasion of Ukraine», а «humanitarian crisis». Мене це обурює просто неймовірно. Ще й «new home country» добиває це питання. Я розумію, що багато українців виїхало, але називати місце перебування «home country» — це трошки перебір, на мою думку.

Фінал

Зі 100 пройдених мною анкет були лише ці 4 питання, які й підштовхнули мене написати цей топік. Дорога спільното, поділіться які ще крінжові питання ви бачили в анкетах? Дорогі рекрутери та hr, скажіть чи вважаєте ви ці питання крінжовими зі свого досвіду?

Ну і на останок, моя мета — знайти роботу в компанії, яка розділяє мої цінності, поважає різноманітність, інклюзію та називає речі своїми іменами. Якщо ви знаєте про компанії, де можна знайти можливості для студентів чи інтернів в галузі аналітики, буду вдячна за будь-яку інформацію чи поради.

Дякую за увагу і підтримку!

Слава Україні!

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Санкціоновані країни і території, але де ж тут росія?

Я вам більше скажу — росіяни досі можуть і шенгеньску візу отримати, а потім приїхати і влаштуватись на роботу в тій же Німеччині. А ваші співгромадяни українці, яки мали нещастя мати місце народження в паспорті Луганськ, Донецьк (а з 2022 року ще також Запоріжжя і Херсон) можуть запросто отримати бан та відмову в обслуговуванні в Interactive Brokers/Wise/Revolut та тисячах інших компаній, навіть якщо вони живуть в межах ЄС, не говорячи вже об умовному Києві. Просто тому що компаніям легше втратити клієнта або робітника, ніж розбиратись має чи не має людина відношення до ДНР/ЛНР або іншого Х@рЕнЕр і потім пояснювати те ж саме регуляторам, які прийдуть з перевіркою.

Але вас це насправді не бентежить, судячи з вашого тексту. Точно також як багатьох жителів країни в рожевих окулярах не бентежить бусіфікація, конституція на паузі, коррупція на крові і нескінченний поток брехні з телемарафону та від блогерів в соцмережах на подсосі у офіса президента — головне ж щоб на росії всі корови поздихали.

Тільки німці, як і інші іноземці, не сліпі та не тупі, вони це все чудово бачать і тому для них це все і є Humanitarian Crisis — тому що, відверто кажучи, їм за великим рахунком пофігу на те, що тубільці вбивають один одного десь на просторі ex Soviet Russia, а вот на факт, що до них через це приїхали мільйони біженців — не пофігу.

Якщо ви дійсно хочете жити та працювати за кордоном, то окуляри рожеви все ж таки доведеться зняти. Це тільки у зверненнях зеленського Україна це фортеця, яка захищає світ від орди, а в реальності для людей з інших країн це так не виглядає і на це є реальні причини.

Але, дорога спільното, писати слово «handicapped» — це жах. Є різні способи, який термін краще вжити, щоб попитати про інвалідність, на приклад, «a person with a disability» чи «a disabled person».

Мда, задовбувати німців у яких англійська не рідна, і які тупо не зобов’язані розбиратись у цьому SJWСШАшному дискурсі.
Ви б ще поцікавились, у них гілка master чи main називається, або чи вживають вони whitelist чи allowlist.

Можна влаштовуватись в українські компанії, де не вживають подібних евфемізмів і всеціло розділяють цінності війни з рашкою, нащо мучити себе Німеччиною?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Я розумію, що багато українців виїхало, але називати місце перебування «home country» — це трошки перебір, на мою думку.

Ничего не перебор, просто они там смотрят объективно на вещи. Без иллюзий, что новые сограждане свалят потом обратно в Украину. Давайте объективно смотреть на вещи, что Украина, что РФ — это на ближайшие десятилетия непригодные территории для нормального проживания, без экстрима для пятой точки то есть. Вроде воюющих стран центральной Африки. В случае победы никто возвращаться не станет, и никакими пинками не загонят на батькивщину. В случае поражения — уж тем более, даже обсуждать это будет не смешно. За эти несколько лет люди обустроятся, получат даже гражданство. У них там деньги на пенсию накапают, на германскую, а не на гипотетическую украинскую. Там стабильность и социальная защита, а не гарантированная очередная взъёбка, или очередное строительство светлого будущего. Да и попросту границы никто не откроет, поэтому приезд на батькивщину — это дорога в один конец.

Дозволю собі не погодитися з тим що Україна не придатна для безтурботного життя.
Розповідала моїй дружині знайома на дитячому майданчику про іншу свою знайому, яка відколи народила першу дитину, 13 років не працює. В її чоловіка в Україні бізнес, в центрі Києва квартира на 350 квадратних метрів вартістю більше двох мільйонів доларів. Доглядом за дітьми та підтриманням порядку в квартирі займається, звісно, не сама, а за допомогою найманого персоналу, що дає їй час підтримувати хорошу форму в фітнес клубах, тримати гарними нігті в манікюрних салонах та дивитися з дітьми серіали.
Так от, на початку повномасштабного вторгнення, коли вороги були в київській області, вони з чоловіком жили у Чехії, бізнес чоловіка перестав приносити дохід, і вона жалілася, що не уявляє як тепер буде працювати після багаторічного періоду непрацювання. Та все стало на свої місця, вони з чоловіком та дітьми повернулися, чоловік відновив бізнес, і зараз живуть не гірше ніж до повномасштабного вторгнення нахабних загарбників.

Я думаю мова йшла про звичайних пересічних українців, а не про хазяїв життя з бізнесами і квартирами по два мільйона. Таким в майже будь якій країні можна облаштувати безтурботне життя. Не репрезентативний приклад.

Я виїхав ще за кілька років до повномасштабного вторгнення по сімейним обставинам, в новій країні були складнощі з роботою і теж тягнуло додому, навіть треди на ДОУ постив про повернення. Зараз через 5 років завівся тут друзями, роботою, таунхаус купив, отримав громадянство.
Те саме спостерігаю за біженцями після повномасштабного. Повертаються або ті, у кого в Україні було ну дуже кучеряве життя (бізнеси з сильно вищими за навіть айтішні, не кажучи вже про всіх інших, доходами), або ті у кого залишилися батьки/чоловіки/діти.
Усі хто виїхав більш-менш сім’ями і не мали якихось надвисоких статків в Україні (були звичайними робітниками) повертатися не збираються. Діти в школі вже підтягнули мову, робота налаштована, друзі з’явилися, а усе інше наживне.

Таким в майже будь якій країні можна облаштувати безтурботне життя

Дозволю собі не погодитися. Дуже часто бізнес потребує постійної присутності його власника, тож прохолоджуватися в іншій країні не вийде. Недаремно в Києві стільки об’єктів нерухомості вартістю більше мільйона доларів США кожен. Власники цього житла, щоб підтримувати свій високий рівень життя, мають постійно жити в Україні і вирішувати всілякі проблеми, щоб їх бізнес процвітав.
Відкрити бізнес за кордоном більшість із них не можуть — ніша за кордоном вже зайнята, немає зв’язків, які дозволили побудувати бізнес тут, робітникам за кордоном потрібно більше платити що зменшить рентабельність, тут є ділові партнери з якими говориш однією мовою, а там їх потрібно шукати і складно зрозуміти і ще купа причин.
Ви ж до речі самі це підтвердили:

Повертаються або ті, у кого в Україні було ну дуже кучеряве життя (бізнеси з сильно вищими за навіть айтішні, не кажучи вже про всіх інших, доходами)
або ті у кого залишилися батьки/чоловіки/діти.

Так це абсолютна більшість людей. Причому якщо дітей зазвичай перевозять за кордон з собою, то дуже мало хто має фінансову можливість забрати за кордон батьків.
Ну і, звісно, зараз є велика кількість тих жінок,
чоловіки яких так і не спромоглися знайти прийнятний спосіб виїхати — причому таких чоловіків на кілька порядків (більш ніж в тисячу разів) більше ніж тих кому вдалося втекти. Більшість таких жінок уже повернулися з-за кордону до своїх чоловіків. Більшість тих жінок що зараз за кордоном, повернуться до своїх чоловіків після закінчення війни.

За 2 млн баксов можно купить гражданство любой страны, если там только его вообще в принципе выдают. И дешевле на порядок. Как вы считаете, за какую сумму можно купить украинское гражданство? Дело в том, что можно просто сопоставить платёжеспособный спрос, и это будет очевидным ответом о цене возможностей. Нерепрезентативные примеры есть вообще где угодно. Можно например рассмотреть варианты в Москве на Рублёвке, или даже хоть в Пхеньяне, и делать казуистические выводы на этом. Тот факт, что в Киеве есть элитные жилые комплексы с бесперебойным снабжением не послужит аргументом для тех миллионов человек, кто выехал, или даже тех кто сидит в Украине на низком старте в ожидании открытия границ. Которого не будет. Вот тех, кого завернули на границе, аргументацией об элитных комплексах в Киеве вы врядли убедите.

Фіг ти доведеш звідки $2млн. в тебе якщо у контексті «отримати громадянство у країні НЕ 3, 4 світу» 😎

Ну якщо раз в 10 років треба на рік в Чехію виїжджати, а потім після повернення сидіти в своїй квартирі за 2 ляма без світла, без зв’язку, з сиренами, комендантським часом, і ненульовим шансом получити ракетою по голові — не таке вже й безтурботне. По міркам психологічно здорової людини досить таки турботне ).

Припускаю, що люди з квартирою за 2 лями без світла не сидять. Є способи забезпечити постійну наявність електроенергії в квартирі. Підозрюю що в елітних житлових комплексах, в одному з яких знаходиться згадана квартира, питання постійної наявності електроенергії вирішено для всього комплексу, якщо ні, то для ліфтів точно вирішено, а для квартир зараз пропонують рішення.
Ну і щодо того, що відтепер на рік в Чехію доведеться їздити раз на десять років, це поки що не факт. Та і на рік це якось забагато, моя дружина через 3 місяці з Польщі повернулася.
Шанс отримати ракетою по голові в Києві, мабуть, нижчий ніж шанс постраждати від якоїсь отруйної/хижої істоти в Австралії типу павука, змії, акули, крокодила, а в Австралії, якщо я не помиляюся, доволі багато психологічно здорових людей живе.

В описанному випадку вимушена імміграція це просідання рівня життя.
Для пересічного відвідувача доу рівень життя буде плюс-мінус той самий.
Та що там доу, в мене є приятелька з дитинства, це з тих, що разом ледве не на горшку сиділи. Так для неї тимчасовий захист в Гермашці це щасливий квиток. Раніше працювала в Епіцентрі, чоловік ставив вікна. Зараз влаштувалася в Гермашці на роботу, перевезла чоловіка з України, той теж працює ледве не з першого дня і ніхто не збирається нікуди повертатися.

В описанному випадку вимушена імміграція це просідання рівня життя

Так, саме тому багато хто повертається в Україну.

Для пересічного відвідувача доу рівень життя буде плюс-мінус той самий.

Тут податки 5%, там значно більше, тут житло своє, там орендоване. Тож для багатьох відвідувачів доу все ж матиме місце просідання. І це лише у фінансовому аспекті. А ще ж тут скрізь — в магазинах, на дитячих, спортивних майданчиках, у спортклубах, масажних салонах, ресторанах, торгово-розважальних центрах, парках, школах, лікарнях — скрізь всі розуміють українську мову, що значно комфортніше, ніж коли в більшості перелічених місць українську мову не розуміють.

перевезла чоловіка з України

На один такий випадок, коли чоловіка з України вдалося перевезти, тисячі випадків, коли чоловіка перевезти не вдалося і жінці довелося повертатися.
Серед моїх знайомих багато таких випадків. От, наприклад сусіди на поверсі, дружина була з дітьми за кордоном, потім повернулася до чоловіка — на кілька тижнів пізніше ніж моя дружина. Чи мій земляк, до якого з Німеччини повернулася дружина з дітьми через рік перебування за кордоном. Пам’ятаю ми з ним в 2022му році спілкувалися і він розповідав, що його діти в Німеччині навчаються в німецькій школі. Нещодавно цей чоловік приєднався до ЗСУ.
Повертаються, до речі, не лише дружини до чоловіків, які не можуть виїхати. В колишньої однокласниці моєї доньки батько розробник ПЗ. Має троє дітей, повернулися з Польщі в Україну влітку 2022го. Старшому сину згаданого розробника ПЗ в 2023 виповнилося 18 років.

Так а что? Вон косят траву, кладут плитку, рестики забиты, и вообще, лето месяц назад было.
Не пилят же вчерашние коучи и массажисты снаряды в 3 смены за талон на еду и дрова.
Любой европеец приедет в Киев и услышит о «злобных тцк».
Про шахеды и ракеты он не услышит. Как и про орков которые их запускают.
Просто контора — «не токсичная» у них, как и у части населения все фигуры — сфера, а все цвета либо белый, либо светлый.
Глупо ожидать от немцев признания того, что сам (скорее всего)отрицаешь.

Ви б звісно могли піти до німецького суду і позовом припинити цю ганебну практику. Але ви прийшли на форум ДОУ. Шоб шо?

Бачив франкомовну швейцарську вакансію інтеграційного інженера компанії Ролекс, яка вимагала РІДНУ французьку (там щось типу про роботу на французький ринок). Ніколи ніде, включно з німецькомовними вакансіями тут, я такого не бачив. Снобізм франкомовних то вже притча во язицех, але щоб аж настільки, — то аж заскочило.

Бачив франкомовну швейцарську вакансію інтеграційного інженера компанії Ролекс, яка вимагала РІДНУ французьку

Рідна Французська, то НЕ та, якою у Франкомовних Швейцарських кантонах розмовляють?

Постійно про місцеву французьку кажуть, що вона майже паризька, хіба що повільніша і є нюанси типу коли 90 це 90, а не 20×4+10.

Так, дійсно, колись тут і французька мала цікаві діалекти, але десь до 1970-х вони переважно вивелися, не ставши стовпом ідентичності, як швіцердюч.
А в контексті конкретно Біля, чи-то пак, для них Бʼєна, найбільшого двомовного міста країни, це означає, що якщо у вас французька вивчена, то ви нам не цікаві.

пані Оксано, якшо шось не подобається — чемодан вокзал Україна

Навіть русня закордоном бореться за свої права, а деякі українчики як завжди включають меншовартість — «*біть нас, і побільше»

Це де? Вся їх боротьба це натягнути футболочку «я руський і не соромлюсь цього», чи набухавшись розказувати місцевим що скоро вова ядерною дубинкою покаже їм кузькіну мать чи переробити свою машину на танк на 9 травня. На них дивляться як на фріків і часто депортують. Ну а більшість росіян сидить тихо і особо стараються не світити свій бекграунд.

Але ж тепер мати пенсійне посвідчення де вказано «пенсія з інвалідності» то є «козирно».
А називати людину інвалідом — то погано?
Який сенс?
адже «поза очі», або подумки все одно скажуть «інвалід».

Там як не скажи — усеодно виходить «не коректно». Людям з інвалідністю особливо не подобається коли називають «із обмеженими можливостями».
В цілому найбільше розумним — є промовчати, запам’ятати що автомобільні аварії, нещасні випадки, кримінал, військові дії та проблеми зі здоров’ям можуть статись з будь ким.

Там як не скажи — усеодно виходить «не коректно».

Ну так це все просто якесь штучне сприйняття.
Є термін.
Це ж просто слово.

Сутність в тому — що людина може поскаржитись, а там купа служб. Будуть неприємності політичного характеру — типу образив людину із проблемами зі здоров’ям. Напевно же ніхто не проти о тих термінах коли скажімо десь в парламентах дискусії із підтримки та соціальної політики.

що людина може поскаржитись, а там купа служб

Ну так це і є «штучне сприйняття» або «сам собі придумав, на що ображатись»

А-ля — я не вмію водити літак, мені скажуть «ти нездатен керувати літаком», а я ображусь, і почну скаржитись...

BTW А тут справді таке. Медкомісію на пілота людина з інвалідністю ніколи не пройде. Хоча реально під час другої світової були численні випадки, коли з персонального дозволення вищого політичного керівництва — допускали навіть до боїв на винищувачах.

Закон про рівне ставлення (Allgemeines Gleichbehandlungsgesetz, AGG) та Закон про важку інвалідність (Schwerbehindertenrecht).

Аргумент щоб не вибирати Німечину взагалі. Я про слова а не закони. Це ж яким треба бути мазохістом, щоб в дорослому віці вчити німецьку мову.

З німкенею домовишся про стоп-слово, а потім його вимовити не зможеш.

Я чув там переважно чехині тою домінантною справою займаються в Німеччині. Та уся справа настільки легалізована в Німеччині, що існують цілі багатоповерхові борделі, квартали червоних фонарів і таке інше, Садом і Гомора. Коротше мають змагання із Нідерландами. Та справа історична — поряд із великими портами, як то Франкфурд на Майні, Ротердам, Амстердам, Брістоль або наприклад Одесса яка до революції дуже славилась тою справою.

Я — цей мазохіст)) Почала вчити місяць тому, причому, без будь-якої мотивації — просто розімʼяти мозок чимось принципово новим, ну і, +1 мова в копілку))

А де використовувати мови з копілки ☹️
Я до того, що забувається, Якщо не юзати

Юзайте войс ChatGPT для практики. Або ж читайте новини на тих мовах. Аби було бажання :)

Буду слухати Рамштайн)) До речі, треба буде ще щось з німецької музики пошукати.

О ви одразу із матюків та пошлостей вирішили. BTW Деякі концерти Links 1-2-3 вам можуть бути цікаві, якимось чином там усі зігують та кричать Хайль, цілими стадіонами. Також емітація садомії з БДСМ і перформанс зі шлангом. Хоча це мало би бути законодавством Німеччини суворо заборонено. Але ні забороняється наприклад ігри серії Wolfenstein, офіційно бо там багато нацистської символіки (для автентичності). Але напевно насправді — через те що, американець Бласковіч — там сотнями стріляє та ріже нацистів, з паранормального відділку СС тобто Аненеербе. Між іншим справді такий і справді був і на архілогічни розкопки та числені експедиції в тому числі в Гімалаї в пошуках Шамбали, німці витратили грошей значно більше ніж американці на Манхетенский проект.
Самі же нацисти як політична сила утворились на окультских месах, зокрема в Мюнхені. І чомусь так сталось, що саме окультиська мораль (це та де людські жертвоприношення) лягла в основу нацистської.
Ну а астрологію, надання на Тарро і інші ізотермічні практики вони популяризувати, не менше ніж олімпійські ігри — які до скандальної олімпіади 1933 були просто спортивними змаганнями.

О ви одразу із матюків та пошлостей вирішили

То Ви про що?
Невже про

...u have a pussy
I have a dick
So what`s the problem?
Let`s do it quick....

:-D

пару перших можна сплутати з рамштайном, далі по спадній жорсткості
— Megaherz
— Eisbrecher
— Hämatom
— BRDigung
— FreiWild
— Stahlmann
— Die Apokalyptischen Reiter
— Unantastbar
— Subway to Sally
— 9mm
— Oomph
— In Extremo
— Schandmaul

з нахилом в готику
— ASP
— Letzte Instanz
— Eisblume
— Leichenwetter

Пропоную ще гурт Dorn (не плутати з говно-попсою).

прикольно звучить. єдиний мінус, що слова розібрати не можу. ну але це в мене з усіма групами де гроулінг

хорош, ще сюди додам Saltatio Mortis та Feuerschwanz, тим більше що вони відоміші ніж 70% зі списку

спробуйте Element of Crime.
якщо ще не знайомі з ними, рекомендую почати з альбому Die schönen Rosen, мій найулюбленіший в них)

До речі, слушне зауваження.
Якось в старших класах школи (9-10) я захопилась Іспанією і захотіла вчити мову. Такої маси онлайн-курсів, як зараз, тоді не було, офлайн в моєму містечку також нічого не було, але на той момент в мене тільки-но зʼявився інтернет, і щось можна було відкопати там. Згодом зустріла в книжковому магазині дуже крутий (по рекомендаціям з інтернету) підручник з іспанської, який, не задумуючись, купила. Стала вчити сама: початкова граматика виявилась легкою, на слух іспанська також відносно неважка. Обʼєктивно важко сказати, що я там вивчила, але гадаю, що А1 таки пройшла (а може, й частину А2), лексики запамʼятала немало. Активно використовувати мову не довелося, але навіть зараз, через 15 років, багато чого памʼятаю і можу перекладати фрази і нескладні речення (з пісень або якщо якийсь текст потрапить на очі). Людська памʼять- загадкова штука: буває, памʼятаєш неважливу інфу 15-річної давності, а буває, щось вчора вчив, а сьогодні вже забув))

В побуті гугль транслкт впорається

Ні розмовляти ні розуміти на слух він не допоможе

Як написав німецький філософ та письменник Йоган Вольфган фон Гетте — чим більше мов ти знаєш тим більше разів ти людина. Точно знаю, що особливо у молодому віці — мені би декілька мов якими би я не бекав-мекав та побив численні помилки з граматики, допомогли би із бізнесом і роботою в рази краще за : математику, фізику чи інформатику. В бізнесі слово — часто дорожче за діло.

І в той же час, урапітріоти призивають українців забути російську а ті, хто знають чи використовують десь російську (навіть дивлячись контент на ютюбі на російській) — малороси.

В любому випадку, є ж багато інших мов які більш поширені, легші і співучі ніж німецька.

урапітріоти призивають українців забути російську

У реальному житті ніколи такого не зустрічав.
І у «етіх вашіх інтернетах»... Не варто перейматись...

У реальному житті ніколи такого не зустрічав.

У тебе вже «мовні інспектори» по вулицям ходять, скоро почнуть палити книжки привселюдно
www.unian.ua/...​i-mer-mista-12753240.html

У тебе вже «мовні інспектори» по вулицям ходять

Це як раз про те, що я вище писав:

у «етіх вашіх інтернетах»...

😁

Коменти нагадують мем про підaрашок, котрі усіх навколо кличуть хохлами, ляхами, чурками, косоокими, піндосами і т.д., але починають скиглити про «русофобію» коли їх називають підaрашками. «Нє ну а чо такова, чє мнє хохла хохлом нєльзя назвать уже?».
Воїстину іноді думаєш що українці і русня це один нарід, тільки один у вишиванці, а інший у кокошнику.

В Британії майже усюди вимагають вказати вік (але ж ейджизму там нема, ні) і, що найбільш вразило, расу. Для раси є варіанти відповіді на кшталт азієць, вихідець з Африки чи білий. До того ж білих днкілька сортів: британці, ірландці або інші, гггг.
Ні, ну я то сам расист, я індусів та орків ненавиджу, але цими питаннями вони навіть мене вразили.

ненавидіти індусів це все ж таки не расізм, а релігійна нетерпимість. а от орків ненавидіти це навіть не расизм, це здоровий глузд

я індусів та орків ненавиджу

А индусов за что?

Вони воняють

Был в Индии в командировке. Ничего они не воняют. Те, которые айтишники (с другими не общался)

Я не навиджу каррі. Воно смердить каналізацією.
Я розумію що воно їм подобається, але мені смердить
Я ненавиджу той запах, а отже і людей які це їдять.
А вплані роботи то індуси чудові люди: їхнім скілам створювати імітацію бурної діяльності мені ще вчитись та вчитись.

Ничего они не воняют.

Пвсля епідемії cоvid-19 багато що змінилось 😂

США теж
Для стат бюро збирають інфу
І квоти

Білих і азіатів багато а латіно і афро тіпа мало

Ще в слаку квдровиця насідають вказати чи папуас. Оце вже занадто.

Це може бути бюрократичні ркпорти для держави

В США аналогічно питають

Расу
Чи хворий
Чи ветеран

А в джипі нова фіча добавляти до всього тега
Бо буде якась аналітика в когось хто не вникатисе

Але там десь має бути опція «Не бажаю вказувати» чи щось подібне.

Санкціоновані країни і території, але де ж тут росія?

Я вам більше скажу — росіяни досі можуть і шенгеньску візу отримати, а потім приїхати і влаштуватись на роботу в тій же Німеччині. А ваші співгромадяни українці, яки мали нещастя мати місце народження в паспорті Луганськ, Донецьк (а з 2022 року ще також Запоріжжя і Херсон) можуть запросто отримати бан та відмову в обслуговуванні в Interactive Brokers/Wise/Revolut та тисячах інших компаній, навіть якщо вони живуть в межах ЄС, не говорячи вже об умовному Києві. Просто тому що компаніям легше втратити клієнта або робітника, ніж розбиратись має чи не має людина відношення до ДНР/ЛНР або іншого Х@рЕнЕр і потім пояснювати те ж саме регуляторам, які прийдуть з перевіркою.

Але вас це насправді не бентежить, судячи з вашого тексту. Точно також як багатьох жителів країни в рожевих окулярах не бентежить бусіфікація, конституція на паузі, коррупція на крові і нескінченний поток брехні з телемарафону та від блогерів в соцмережах на подсосі у офіса президента — головне ж щоб на росії всі корови поздихали.

Тільки німці, як і інші іноземці, не сліпі та не тупі, вони це все чудово бачать і тому для них це все і є Humanitarian Crisis — тому що, відверто кажучи, їм за великим рахунком пофігу на те, що тубільці вбивають один одного десь на просторі ex Soviet Russia, а вот на факт, що до них через це приїхали мільйони біженців — не пофігу.

Якщо ви дійсно хочете жити та працювати за кордоном, то окуляри рожеви все ж таки доведеться зняти. Це тільки у зверненнях зеленського Україна це фортеця, яка захищає світ від орди, а в реальності для людей з інших країн це так не виглядає і на це є реальні причини.

жди повестки в суд за буллинг %) ты ещё и менспредишь небось в общественном транспорте, мужлан нетолерантный

Взагалі беззаперечна допомога і підтримка України була десь перші пару місяців, максимум пів року, потім пофігізм, а зараз останній рік народ навпаки підбішує ця тема.

Тому, такі українці як автор поста, у них будуть викликати лише роздратування, як і люди які з українськими прапорами і гучномовцями які ходять на центральній площі по вихідним і щось вимагають. Це працювало перші пів року, но зараз виглядає ще більш фріково ніж ті, що бігають з палестинськими прапорами.

Хочете підняти авторитет України? Підходьте з точки сили, вчіть місцеву мову щоб без типового російського акценту, слідкуйте за зовнішнім виглядом щоб не виглядати типовим російським тагілом (наших реально видно за кілометри), шукайте високооплачуємі роботи, створюйте бізнеси, продукти, сервіси «made in Ukraine» чи «made by Ukrainians», посміхайтесь, не бикуйте, не грубіть і взагалі робіть добрі справи, короче виділятися на фоні росіян, щоб було видно що українці > росіян. А сидіти на пособіях, чи працювати прибиральницею в школі (хвастались недавно в місцевому чаті), ходити на мітинги з українським прапором, полихати що війну не так назвали чи десь російський прапор не зняли — це підхід лузерів, не дуже допомагає і навіть заважає.

Так может и Майдан был не нужен, бо там тоже что то вимагали. Люди в Германии выходят на митинги не для того, что б показать, что они лучше россиян, как нация, и что они не лузеры, а что б напомнить мирной Германии, что россия агрессор. Это не имеет отношения к интеграции или изучению немецкого языка. Война должна быть названа войной, на пособии ты, или работаешь механиком в Тесле, или ИТ-специалист в какой нибудь крупной GmbH. Легко бросаться словами, в реальности некоторые из тех, кто открыли бизнес — и в Тафеле работали и уборщиками в школах, и по полкам супермаркетов продукты раскладывали. Что б найти высокооплачиваемую работу нужно год и более переучиваться, тут или уборщик или социал. Бизнес открывали некоторые с материальной поддержкой проукраински настроеных городских властей, пока не выходили в плюс. И трудно игнорировать рассейский флаг, если муж воюет, или от квартиры остались одни ключи.

Так может и Майдан был не нужен, бо там тоже что то вимагали.

Не треба путати майдан на кілька сот тисяч чоловік в столиці України, з мітингом на кілька сот чоловік десь в Гамбурзі на третій рік війни з призивами: «спасіть від путіна»

Люди в Германии выходят на митинги не для того, что б показать, что они лучше россиян, как нация, и что они не лузеры, а что б напомнить мирной Германии, что россия агрессор.

Я не казав що вони намагаються показати що вони кращі чи що вони не лузери. Я сказав що зі сторони німців вони виглядають як лузери.

Ви не на наміри дивіться, в на реальний/потенційний результат. Наміри то гарні, нагадати про війну, злочини рашки, і все таке. Но по факту, все що бачать німці це те, що їх податки ще досі тратяться на Україну, що українці замість того, щоб працювати, живуть на пособії і ходять з прапорами і протянутими руками. Німцям, як і всьому світу, пофігу хто там на кого напав і хто кого вбиває. Як українцям пофігу на конфлікти за межами України. Все що їм треба це низькі ціни, низькі податки, робота і зарплати. Всі ці мітинги працюють лише в перші тижні, максимум місяці війни, но не на третій рік.

Як я і казав, це позиція лузерів. Я щось не бачив мітингів Ізраїлю, євреїв. Но в той же час, вони захоплюють важливі, впливові посади, створюють бізнеси, і лобіюють інтереси Ізраїля використовуючи бабло, вплив і силу.

Легко бросаться словами, в реальности некоторые из тех, кто открыли бизнес — и в Тафеле работали и уборщиками в школах, и по полкам супермаркетов продукты раскладывали. Что б найти высокооплачиваемую работу нужно год и более переучиваться, тут или уборщик или социал. Бизнес открывали некоторые с материальной поддержкой проукраински настроеных городских властей, пока не выходили в плюс.

Ну, якщо ходити по мітингам, сидіти в чатах і горіти що хтось на російскій відповідає, писати якісь петиції і пости в інтернетах що десь там русню не добили чи не добанили, то звісно на більше ніж на прибиральницю в школі претендувати не будеш і шансів на покращення свого становища мало. В банальний uber eats влаштуватися куди пристойніше і більше бабла, ніж прибиральниця, а якщо ще камеру повісити і покатушки в ютюб викладувати (як це робить багато доставщиків), так ще з ютюба стільки ж можна получати. А знаєте сільки у нас нянькі получають і як важко їх знайти?

Дались вам эти уборщицы и мовные срачи.) Мы не в мультиках. По факту Германия один из наших крупнейщих союзников, и очень много людей работают, что бы беженцы получили защиту и делают это абсолютно искренне. Сложно их обвинить в пофигизме. Если на вокзале не стоят очереди за бесплатными билетами и волонотеры, то лишь потому что на 3 году войны информацию как приехать, получить намного проще, и в мощной поддержке беженцев нет необходимости. А не из за пофигизма. Такие партии как АФД, возникают не потому, то что все эти мамочки с детьми и пенсионеры — реально грубые, неспособные к бизнесу и организации влиятельных групп люди. Да, щас они за три года прямо проникнут в Буднестаг) Вам Кличков мало? АФД манипулятивные партии, популярные среди всем недовольных и склонных к огульным обвинениям людей — таких как вы. Можно оспорить про миграционную политику Германии, а потом наложить пару высеров в чатах и получить снобизм и фашизм. Вы лучше подумайте, что Украина будет делать БЕЗ мигрантов, если после войны все вот такие же всем недовольные из нее выедут, а работающие беженцы не вернутся. Мы мигрантам такой помощи оказать не сможем, и они к нам не поедут, а поедут в Германию. Вы меня не слышите, я вам про то, что бизнес открывают именно с помощью проукраински настроенных немцев, а вы про чаты и пофигизм... А вы с людьми на митингах говорили, а не в чате? Тех, кто всем недовлен не поймешь — не ходит на митинги, значит не патриот, забыл истоки, и вообще хорошо живет, а у нас люди гибнут. Ходит на митинги — опять же, не хорошо, халявщик, есть время гулять, не пашет, что б проникнуть в Буднестаг) Интернет такой интернет.

Сейчас уже не отказывают родившимся в Донецке/Луганске и тем более Херсоне/Запорожье, если они налоговые резиденты стран ЕС и желательно имеют ВНЖ.

Ось тільки місяць тому Wise ковровим банов закрив аккаунти всіх людей, які мають реєстрацію в Запоріжжі і Херсоні і їм було абсолютно пофігу на чисельні посилання на пояснення від ЄС, що санкції не стосуються районів, які підконтрольні Україні, як наприклад самих міст Запоріжжя і Херсон.

Немає у них ніякого бажання хоча б вчитуватись в текст санкцій, їм легше просто знайти і закрити всі аккаунти по ключовим словам і спати спокійно. І так це працює у всіх західних компаніях.

Так работает западная система. Несправедливо, но риски минимизируются. Нужно было менять регистрацию. Наибольшую защищенность имеют люди, родившиеся на тех территориях но покинувшие их и живущие в нормальных резиденциях.

Просто тому що компаніям легше втратити клієнта або робітника, ніж розбиратись має чи не має людина відношення до ДНР/ЛНР або іншого Х@рЕнЕр і потім пояснювати те ж саме регуляторам, які прийдуть з перевіркою.

Так никаких проблем на самом деле. Если их не устраивает сомнительный украинский паспорт, просто дайте оккупационный российский, и всё ок. А можете сразу у них перед носом пасьянс из паспортов разложить, выбирайте тот что вам больше подходит.

Але, дорога спільното, писати слово «handicapped» — це жах. Є різні способи, який термін краще вжити, щоб попитати про інвалідність, на приклад, «a person with a disability» чи «a disabled person».

Мда, задовбувати німців у яких англійська не рідна, і які тупо не зобов’язані розбиратись у цьому SJWСШАшному дискурсі.
Ви б ще поцікавились, у них гілка master чи main називається, або чи вживають вони whitelist чи allowlist.

А буває що взагалі ніяк офіційно не називають, наче ніякої війни і не відбувається.

А як офіційно назвати те, що офіційно не є війною?

Ну ось європарламент називає війну війною:

www.europarl.europa.eu/...​ment/EPRS_BRI(2024)757783

Economic impact of Russia’s war on Ukraine: European Council response

Чи ви про визначення цього поняття на болотах як «СВО»? Ну так там і діру в землі називають туалетом, мало шо вони там як називають...

І на секунду — ми ж тут обговорюємо ж трактування війни європейськими ж роботодавцями ж.

Яка різниця, що там на болотах, коли у нас самих перші 8 років війни було АТО, ООС — будь-що окрім війни. До речі, як це називається зараз?

Не «Russo-Ukrainian War», не «Russian invasion of Ukraine», а «humanitarian crisis»

Один з топів компанії якось в слаку написав повідомлення вдячності та підтримки всім найманим з України й назвав це все діло

an unpleasant situation

¯\_(ツ)_/¯

Нема сакраментальних питань «чи займались ви проституцією протягом останніх 5 років» і «чи торгували ви наркотою протягом останніх 5 років?» — й те гарно.

Останніх п’ять? Фух пощастило:).

писати слово «handicapped» — це жах

Ніт. Жах це коли неможна інваліда назвати інвалідом, негра негром, а дурня дурнем.
Words That Hide the Truth — George Carlin
Старого вже нема давно, а ця промова ще й як актуальна.

Давай так. Якщо ти вважаєш, що називати людину із обмеженими можливостями інвалідом — це ок, я бажаю тобі стати такою людиною, але щоб кожна, кожна-кожна людина, яку ти зустрінеш з того моменту, називала тебе інвалідом. І поговоримо через 10 років такого твого життя.

Хоча, стоп. Моральним інвалідом тебе можна вже й зараз назвати.

Давай так. Якщо ти вважаєш, що називати людину із обмеженими можливостями інвалідом — це ок

Так вважає навіть українське законодавство, ЛОЛ
igov.org.ua/...​category/1/3/situation/20

По-перше, українському законодавству ще далеко до цивілізованого. По-друге, яке відношення до законодавства має оцей недержавний сайт? І дякую, подам скаргу на них, коли буде трохи передиху від й.баної русні.

До речі, що стосується українського законодавства (а не того, що ви скинули та назвали законодавством), кілька років тому окремим законом міняли слово «інвалід» на фразу «особа з інвалідністю». zakon.rada.gov.ua/laws/show/2462-19#n43

людину із обмеженими можливостями

З альтернативними можливостями, попрошу!
Кожен раз коли ви кажете що у людини обмежені можливості ви наносите їй мікроагресію нагадуючи про її стан, і їй треба іти до психіатра щоб не вигоріти від такого газлайтінгового аб’юзу

По якому праву ви обмежили людину саме «альтернативними» і саме «можливостями»?
Можливо в неї саме безальтернативні неможливості?
Ось вам виклик до суду!
Canceled.

Ти як перестанеш на людей в коментах і слиною плюватись, то тебе можна буде перестати називати моральним або ментальним інвалідом. Або як вашою псевдоліберальною мовою на заході нині прийнято говорити «mentally challenged person»

Це не працює.
Допустим ми стали дуже прогрессивними і замінили слово «інвалід» на «тюльпан» або любе інше нейтральне слово.
І вот у вас питають в анкеті: «ви тюльпан» і значення у нього буде те саме і той самий імпакт, як тільки це слово стане загальновживаним.
Тому доведеться робити постійну ротацію слів. А це вже цирк.

Я думаю в цих «активістів» мотивація опирається на етимологію слова, бо invalid — не валідний, тобто непридатна людина, що в принципі звучить якось не дуже. Але окрім історії слова і його етимології є ще конотація і емоційне наповнення, тощо. Зараз і раніше практично не існувало людей, які вважають інвалідів недолюдьми, тому сама ця дискусія не має під собою підгрунтя

Наслідки адаптації праць французів-постмодерністів американцями-розробниками Критичної теорії.Один з постулатів — «мова формує реальність», тож якщо хочеш змінити реальність, ти маєш перше змінити мову під бажану реальність.

Не розумію, куди дівся мій попередній коментар, схоже, русня не дала його відправити.

Все ліниво знову все писати, але коротко:
різниця між назвою «інвалід» і «ліюдина із інвалідністю» — приблизно як між «туберкульозник» і «людина, хвора на туберкульоз». Різні акценти, різні форми. Одна форма — образлива по суті (Хоча колись в минулому могло бути і не так. Але виходимо із реалій сьогодення). Інша форма — нейтральна, яка не називає людину і не ставить на неї клеймо, а описує її стан.

Так зрозуміло різницю?

Тобто з усього наведеного ви побажали людині інвалідності? Чому йому, наприклад, не стати темношкірим? Чи у вас теж група по моралі?

Можна як завгодно воювати зі словами, але чогось в Парижі комплекс називається «Les Invalides» — і що ти будеш робить

В Празі також, зупинка метро — Invalidovná

Тут усе залежить від контексту. Jew чи Żyd це те саме що *слово зі словника заборонених слів* в українській чи російській — але це тому, що були pogroms (an organized massacre of a particular ethnic group, in particular that of Jewish people in Russia or eastern Europe in the late 19th and early 20th centuries.)

uk.wikipedia.org/...​алицька_Жидівська_Кнайпа

А чому в українському Львові є така штука з антисемітською назвою?

Спадок польської більшості Львова першої половини 20-го століття

Parkplatz für Behinderte. Це звичайний знак з написом в Німеччині біля місця для паркування für Behinderte. Можливо не треба, як кажуть, сову на глобус?

Воу, воу! Зі мною, звісно, можна не погоджуватися, але чи буде якась аргументація окрім прокльонів та образ?

Яка ще образа? Тобі ж ок назва інвалід? Для тебе це не образа, сам сказав.

я честно говоря впервые в жизни узнаю, что назвать инвалида инвалидом уже нельзя. Как же быстро меняется мир. Лично для меня это кринж из разряда когда женщину нельзя назвать женщиной

когда женщину нельзя назвать женщиной

Они предпочитают, когда их называют девушкой )

Подобається то чи ні, але кожне слово крім значення має ще й емоційне забарвлення. Наприклад в іношсмсу топіку притягнули «січу», наче похідне від «січ», але від того слова аж тхне.
Invalid має чітку асоціацію, як то invalid request, і наче говорить що ця людина якась не така. Мені особисто більш вдалим здається disabled, або людина з обмеженими можливостями. Бо відсутність ноги таки обмежує можливості але аж ніяк не інвалідує людину

Invalid має чітку асоціацію

А десь є об’єктивні дані, чи ви це транслюєте фантазії тепличної сої, як у випадку з master/main?
Багато людей прикиньте не знають англійську, і ваш «invalid request» навіть не здатні перекласти.

Так ми наче в контексті англійської мови, бо так то для України і для Німеччини свої асоціативні ряди будуть.

Invalid має чітку асоціацію, як то invalid request, і наче говорить що ця людина якась не така.

Зверніть увагу, що у дописі не було слова invalid.
То вже доучани придумали

Але, дорога спільното, писати слово «handicapped»
Любі українці, якщо ви не знаєте як за версією цієї компанії називається війна в Україні, то це «humanitarian crisis». Не «Russo-Ukrainian War», не «Russian invasion of Ukraine», а «humanitarian crisis». Мене це обурює просто неймовірно.

Війна спричинила гуманітарну кризу, чого так бомбити.

Можна влаштовуватись в українські компанії, де не вживають подібних евфемізмів і всеціло розділяють цінності війни з рашкою, нащо мучити себе Німеччиною?

українські компанії, де не вживають подібних евфемізмів і всеціло розділяють цінності війни з рашкою

На цю тему я можу в деталях, однак зараз за браком часу по суті.
Так, до гребця в українських галерах вимоги цілком конкретні, скажімо щоб в закордонному паспорті не було відміток про в’їзд до ЄС через болота або окуповані території.
При цьому якщо з боку клієнта є «хороші рускі», то це вже проблема гребця; не хочеш працювати — звільняйся (що я і зробив).

Компанії з кількістю працівників понад 20 осіб зобов’язані брати на роботу певний відсоток людей з важкою інвалідністю (мінімум 5%). Якщо вони цього не роблять, їм потрібно сплачувати спеціальний внесок.

Працював вже в декількох німецьких концернах, бачив одиниці інвалідів. Які 5%, їх тут одиниці. Те ж саме стосується і афро-німців, їх ще менше. Немає ніякого «повинні».

анкета на посаду working student. Навіть якщо кандидат дійсно був судимий, то це запитання може призвести до ненавмисної упередженості

Я приклеїв свій член до асфальту в аеропорту Франкфурта, через що ваш CEO пропустив відпустку і втратив 5000 EUR, мене засудили на 2 роки, але я вам про це не розповім.

А це питання, просто лютий крінж
Мене це обурює просто неймовірно.

А ще анкета не українською. Чому не українською! Я мовний інспектор з Івано-Франківська.

Пропоную додати ще питання:
— ви готові працювати разом з росіянами або білорусами і не парити нам мізки? Бо в німецьких компаніях багато і тих, і інших.

Які 5%

очевидно, так само як і в Україні, їх зараховують в штат на мінімалку, щоб штраф не платити, а не щоб вони дійсно щось робили

Нет, отношение к инвалидам в обществе уважительное, для них обустраивают обучение с возмещением затрат, помощь в интеграции и т.п. Очень многое делается для того, что б получив работу, они могли ее выполнять. Не знаю, как насчет немецких концернов, но какой нибудь хаусмастер со слуховым аппаратом, или сотрудник джобцентра в кресле на колесах не вызовет ни удивления, ни раздражения. Нет такой идеи, как у нас, что б присесть на пенсию и выжить, что б были деньги даже в черные дни. Не знают как насчет концернов, но думаю, что те 5% реально «что то делают».) Кстати я понимаю авторшу топика, она хочет как лучше. Нас в ЕС оказалось очень много, много детей останутся в ЕС, целые диаспоры, и это даст Украине поддержку в будущем, если вообще выживем как страна. Вопрос — зачем нам снимать розовые очки? Дело ведь не в том, что в компаниях работают русские и украинцы вместе, а в том как компания и русские в ней относятся к войне. Пусть компании придерживаются официальной политки государства.

и сюда ебучие снежинки добрались...

называть своими именами — люди с синдромом дауна, а не «солнечные», долбоёбы, а не «небинарные/оно-они», профессор, а не «проФФеСоркиня» и т.д.

Професорка — абсолютно валідне слово. У української мови є повноцінний граматичний рід та суфікси щоб його утворювати.

я про -кинi, вертолiти, сковорiдки и прочий ***утый новояз

А що з ним не так? Просто придумують нові суфікси там де їх не було. Вони все ще граматично коректні.

вертолiти, сковорiдки

А що тут не так?
Гелікоптер, пательня?

Гелікоптер, пательня?

именно. а то как пиздеть на кацапский язык так всем норм, но при этом на гос. уровне (телемарафон, сообщения от гос. орг. в виде текста) используются русизмы и производные от русского, при том такие, что даже на суржике я раньше не встречал. при том что есть как ты сам знаешь лексически и исторически правильные. даже гвинтокрил лучше чем ипаный вертолит

как-то странно просто читать срачи за чистоту языка, когда люди сами минимально грамотно не умеют на нём общаться :)

А так що з вертолітом не так? Я телек не дивлюсь.

ну это вот тот самый русизм, против которых все ура-патриоты так рьяно борются, но при этом сами используют

Оце у людей з не такою щелепою 35 років поспіль бомбить від гвинтокрила )))

у меня бомбит от вертолитов и сковоридок, державною я вільно спілкуюсь. окружение русскоговорящее, потому общаюсь на языке окружения. в украиномовном общаюсь державною, и ба бiльш того, я в отличие от большинства — и гуцулов спокойно понимаю :)

додам ще безпровідний інтернет до списку..

вір як хочеш, щуряча ти піхво, сам напросився на образи, не хтів цього робити, але ти мене вимусив. якщо є бажання — пиши мені в телеграм, подзвониш, поспілкуємось @BrageErSonnAvOdin

братан, ну я жду, куда пропал?

Підписатись на коментарі