Мій проєкт зайняв провідні позиції в рейтингу стартапів

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Саме так, це сталось тепер вже й офіційно.

Несподівано моя компанія зайняла аж 25,586 місце CB Rank (Company) місце в світі стартапів на рівні з стартапами з Сан-Франциско. Тобто я вже можу вести офіційно бізнес на міжнародному рівні маючи такий рейтинг.

А ось який у мене зараз CB Rank (Person) 353 і цього всього я досягнув самостійно. Це найвища позиція взагалі в Україні

В чому секрет?

Потужна маркетингова стратегія і новітній логотип компанії який відразу привертає увагу.

Можна сміло заявити що українські компанії зараз на дуже серйозному рівні по міжнародних стандартах.

Що далі?

Маючи такі рейтинги я задумуюсь як залучати капітал (бо виявляється є різні типи інвестицій з різними умовами) для прикладу як Series A, Venture — Series Unknown, Angel, Grant (про останні три я ще ніколи не чув, тому це для мене щось нове)

В останніх трьох інвестиціях входить в умови що потрібно віддати частину своєї компанії. Тому для мене це все дуже цікаво і не звично. Можливо якісь поради надасте? Бо я все ще не зовсім розумію як це працює.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
новітній логотип команії який відразу привертає увагу.

Вибачте, але він жахливий. Багато деталей, що губляться будь-де, окрім відображення логотипу як повноцінного зображення із шириною десь від 200px.

Та і навряд чи логотип це саме те, що дозволило вам зайняти, безсумнівно, гарні позиції в рейтингу. ;)

Взагалі, мені здалось, що автор про логотип писав з самоіронією

Ну... Так, є сенс, ви праві. :)

Круто мабуть робити у своєї компанії, а не на чужу . ...

Гроші тишу люблять
Чого хвалитися поки не злетів

Справа не в грошах, а в конкуренції на міжнародному рівні. І взагалі я питався поради від тих хто залучав інвестиції для свого стартапу, бо не розумію як це працює.

Через різні акселератори. Зараз навіть Українцям є усі шанси вибити непогані гранти. Є такі що спеціалізуються на компаніях з України
Але тільки якщо ти знаходишся поза межами України. Бо треба їздити на різні івенти і інвестори мають бути впевнені що принайні CEO компанії в безпеці. Інакше без шансів

Та що тот розуміти, в цих інвестиціях? Все легко: даєш частку у 50% інвесторам, знаходиш ще партнерів, бо так буде у контракту на інветицію прописано та й самому не легко усе це робити. Тож наприклад вас четверо по 10% у кожного і ще 10% співробітникам потрібно розподілити. Через 6 років хаосу продаєте компанію за 100 мільйонів бо так потребують інвестори, а вони потребують, віддаєте скільки по контракту потрібно, оплачуєте податки, усі інші штукенції, та у кожного партнера на руках залишається 1 мільйону! Тадам, якщо в середньому, то ти працював часто без вихідних по 14 годин на день 6 років за просто хорошу зп співробітника у фаангу

Так в цьому і суть — коли ти малий стартап, який не на слуху — треба про себе розповідати на кожному кроці і максимально нав’язливо «продавати» себе всім оточуючим у надії, що хтось та й зацікавиться.
«Стратегія тиші» — це для справжніх гігантів, у яких дохід виміряється десятками й сотнями мільйонів доларів на рік, а ринкова оцінка компанії складає сотні мільйонів чи навіть мільярди.

Так що я повністю підтримую автора у його активностях, хай продовжує)

не думай про рейтинги...
якщо тобі цікаво, і продукт потрібний людям... усе буде...
просто працюй над покращенням

поки писав, пригадався фільм «Соціальна мережа»
ще є «Пірати Кремнієвої Долини»
там в тому числі і про відносини співзасновників

Підписатись на коментарі