Як змоделювати та зробити шафку для посудомийки
Коротка інструкція як зробити тумбочку
Ми купили вбудовану посудомийку (та яка має вбудовуватися в меблі немає корпусу), квартира орендована, вбудовувати її нема куди.
Вирішили замовити тумбочку (та купити готове дешевше і бла бла бла). Чув що у Львові є компанії які по кресленнях вріжуть все що потрібно, було цікаво спробувати.
Технічне завдання:
— недорого, бо то тимчасовий варіант
— проста (без наворотів типу мініфіксів для кріплення)
OneShape
Колись давно пробував OneShape — програма для онлайн 3д моделювання. Щось вона буле мені не дуже сподобалася. Зазвичай використовував Solidworks або Fusion.
Але по роботі недавно знову до неї повернувся, виявляєть що добавили багато цікавого функціоналу.
Накидав розміри, розставив компоненти, почитав в неті що таке «конфірмат», що таке «шкант». В oneshape дуже зручно ділитися дизайном, просто скинув лінк, і будь хто може переглянути в браузері модель. Всі моделі в безкоштовній версії публічні, щоб приховати свої розробки тре платити гривні.
Скинув дизайн другу, він переглянув, виправив декілька косяків та трішки змінив дизайн.
Конструкція дуже проста, декілька панелей скрутити докупи. Дверка прикручується до дверки посудомийки, ніяких петель не потрібно ставити, вийшло щось таке:
На основі 3д моделі дуже просто згенерувати креслення. Останній раз я робив креслення напевно ще в універі, тому хз що там тре малювати для порізки. Вирішив добавити загальний вигляд, розміри всіх деталей, відстані до отворів, перерізи щоб було видно де шканти/конфірмати потрібно сверлити.
Коли міняєш розміри в 3д моделі автоматично змінють розміри на кресленні, дуже зручно. Всі креслення доступні по лінку внизу статті. Роздрукував креслення і пішов замовляти.
Замовлення
Найшов у Львові компанію яка займається порізкою ДСП/ДВП і всього решта. Чув що в епіку є порізка, але я хотів щоб вони мені ще просверлити всі отвори, та приклеїли кромки (та, я лінивий).
Вуйко в компанії за стареньким windows xp переглянув всі мої креслення, вніс в свою якусь програмку на комплютері. Потім ще раз зі мною звірив всі розміри, вибрали плиту (біля виявляється найдешевша), і сказали прийти через тиждень.
Вартість яка мені вийшла на 4 вересня 2024р.
Результат
Прийшла смс що тумбочка готова. Приїхав, забрав. все дуже навіть гарно зробили, ніяких зауважень, все по розмірах, всі кромки зроблені гарно, отвори тож. Грейсік персонально все понюхав та перевірив.
Ось так виглядає без дверки
Зібрав все докупи, «чохол» на посудомийку підійшов як влитий. Ніде не провтикав (чого я найбільше боявся), все зібралося як ніби нова з Jysk. Ручку купили в епіку. На кресленнях я видалив отвори під неї, так як не знав яка буде в наявності, потім шуруповертом просверлив отвори.
Мож комусь буде корисно, коли потрібно виготовити кастомну тумбочку чи поличку додом.
Модель та креслення в oneshape: link
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів