Вивчив Python. Чи можливо отримати досвід на фрилансі?

Закінчив курс з Python. Є основна робота, яка займає більшу частину дня. Хочу набути досвід на фрилансі, щоб додатково заробити. Підкажіть, наскільки це актуально і чи варто це того?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Пошук проекта для додаткового заробітку і прокачка знань python це дуже різні активності.
Раджу працювати в обох напрямках паралельно.
Наприклад спробувати знайти project на upwork щоб побачити яка там зараз конкуренція :)

Можу запропонувати альтернативний варіант, як набути досвід (хоча наврядчи це дозволить додатково заробити) — знайти у своїй поточній роботі задачу або проблему, яку можна вирішити/автоматизувати за допомогою Python і зробити це. Можна навіть показати своє рішення керівництву, хоча це варто робити лише в тому випадку, коли вони можуть це гідно оцінити, а не накинути на вас більше роботи за ті самі гроші.

Куди я б дивився в першу чергу:
— робота з емейлами
— аналітика даних
— робота з таблицями (openpyxl для Excel, наприклад)
— робота з PDF файлами
— генерація контенту за допомогою АІ
— веб-розробка для корпоративних потреб
— бонусний варіант для збоченців: мобільний додаток за допомогою Kivy або десктопний за допомогою Tkinter чи PyQT

Ходив на зустріч Ігор Бетлея він опису data. Сказав — Є можливість отримати досвід фріланс за допомогою таких сервісів як upwork, fiver. Уточнив, українцям тяшко робити щось бо вони хочуть за малі гроші дуже багато, то краще робить іноземцям

Не просто іноземцям а американцям

Я б рекомендував для набрання досвіду опенсорс проект якийсь.
1. Знайти проект до душі.
2. Розібратись як там працює CI і процес реліза, зібрати локально, запустити тести.
3. Пофіксити багу, створити PR, отримати досвід реального код ревью.
Якщо досвід буде успішним, можна сміливо заносити його в резюме.

На фрілансе без нормального портфоліо можна заробити тільки винос мозга і досвід неоплаченої роботи.

З Open Source не так вже просто заробляти, хоча можливо це цілком дієва бізнес стратегія якщо правильний бізнес план. Тут в цілому розумно рекомендували — автоматизувати щось зі своєї рутини на поточній роботі.

Спробуй себе для початку у web scraping. Розберись із Scrapy/BS4 Замовлень на скрапінг дуже багато. Для початку локальна біржа freelancehunt — подивись на які сайти є замовлення, роби без ставок, наповнюй портфоліо. Коли відчуєш що є сили роби ставки
Грошей не заробити початківцю без досвіду. Але досвід отримувати можна

Підписатись на коментарі