Вивчив Python. Чи можливо отримати досвід на фрилансі?
Закінчив курс з Python. Є основна робота, яка займає більшу частину дня. Хочу набути досвід на фрилансі, щоб додатково заробити. Підкажіть, наскільки це актуально і чи варто це того?
Закінчив курс з Python. Є основна робота, яка займає більшу частину дня. Хочу набути досвід на фрилансі, щоб додатково заробити. Підкажіть, наскільки це актуально і чи варто це того?
Пошук проекта для додаткового заробітку і прокачка знань python це дуже різні активності.
Раджу працювати в обох напрямках паралельно.
Наприклад спробувати знайти project на upwork щоб побачити яка там зараз конкуренція :)
Можу запропонувати альтернативний варіант, як набути досвід (хоча наврядчи це дозволить додатково заробити) — знайти у своїй поточній роботі задачу або проблему, яку можна вирішити/автоматизувати за допомогою Python і зробити це. Можна навіть показати своє рішення керівництву, хоча це варто робити лише в тому випадку, коли вони можуть це гідно оцінити, а не накинути на вас більше роботи за ті самі гроші.
Куди я б дивився в першу чергу:
— робота з емейлами
— аналітика даних
— робота з таблицями (openpyxl для Excel, наприклад)
— робота з PDF файлами
— генерація контенту за допомогою АІ
— веб-розробка для корпоративних потреб
— бонусний варіант для збоченців: мобільний додаток за допомогою Kivy або десктопний за допомогою Tkinter чи PyQT
Ходив на зустріч Ігор Бетлея він опису data. Сказав — Є можливість отримати досвід фріланс за допомогою таких сервісів як upwork, fiver. Уточнив, українцям тяшко робити щось бо вони хочуть за малі гроші дуже багато, то краще робить іноземцям
Я б рекомендував для набрання досвіду опенсорс проект якийсь.
1. Знайти проект до душі.
2. Розібратись як там працює CI і процес реліза, зібрати локально, запустити тести.
3. Пофіксити багу, створити PR, отримати досвід реального код ревью.
Якщо досвід буде успішним, можна сміливо заносити його в резюме.
На фрілансе без нормального портфоліо можна заробити тільки винос мозга і досвід неоплаченої роботи.
З Open Source не так вже просто заробляти, хоча можливо це цілком дієва бізнес стратегія якщо правильний бізнес план. Тут в цілому розумно рекомендували — автоматизувати щось зі своєї рутини на поточній роботі.
Спробуй себе для початку у web scraping. Розберись із Scrapy/BS4 Замовлень на скрапінг дуже багато. Для початку локальна біржа freelancehunt — подивись на які сайти є замовлення, роби без ставок, наповнюй портфоліо. Коли відчуєш що є сили роби ставки
Грошей не заробити початківцю без досвіду. Але досвід отримувати можна
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів