Спільнокошт на голосові пакети для робота пилосмока
🔄 Останнє оновлення топіку: 12 жовтня 2025
Усім привіт. Мене звати Свердлюк Богдан. Я популяризую розумний будинок та Home Assistant в Україні. Нещодавно я писав про те як завантажити користувацький голос на робот пилосмок. Я фанат серії ігор Portal і хочу створити два кастомні україномовні голосові пакети голосом GLaDOS (Azla) у просто шикарній озвучці Lost Human. Почути як звучить голос GLaDOS можна почути тут і тут Наразі існує англомовний голосовий пакет GLaDOS, але він згенерований.
Голосовий пакет № 1: це звичайні фрази робота пилосмока. Ознайомитись можна тут.
Голосовий пакет № 2: це дотепні та токсичні фрази в стилі GLaDOS. Ознайомитись з фразами можна тут
Для здійснення цього амбітного плану оголошую спільнокошт на 4 тисячі гривень. Від себе Посилання на конверт в Приват24 📩 Укр голосові пакети GLaDOS для пилосмока. Номер картки конверта 5168752101528324
Від себе обіцяю:
1. викласти файли озвучки у відкритий доступ у себе на GitHub
2. Створити та викласти у вільний доступ голосовий пакет для пилосмоків Dreame. Пакет також підходить для пилосмоків з прошивкою Valetudo.
3. Створити та викласти у вільний доступ голосовий пакет для пилосмоків Xiaomi
(.pkg)
⚠️ Нагадую ваш пилосмок може завантажувати голосові пакети, якщо це передбачено специфікацією (фукція set voice). Створені голосові пакети не підійдуть до пилосмоків не від Xiaomi та дочірніх компаній Xiaomi (Dreame, Roborock, Mijia та Mova).
По часу нічого не обіцяю, але створюватиму голосові пакети не більше ніж 1 рік з моменту публікацї. Орієнтовно місяць-два. Звісно намагатимусь швидше. Оскільки телеграм я більше не користуюсь про перебіг подій інформуватиму у цьому топіку. Ваші питання можете ставити тут у коментарях, discord (bohdansv) або писати на електрону пошту [email protected].
Якщо я зберу менше 2 тисяч — відправлю гроші у Благодійний фонд «Повернись живим» на будь який актуальний збір.
Якщо зберу 2 тисячі — створю голосовий пакет № 2 (дотепні та токсичні фрази в стилі GLaDOS)
Якщо зберу 4 тисячі — створю голосовий пакет № 1 та голосовий пакет № 2
15 вересня 2024 22:40 Зібрано 2 тисячі гривень на голосовий пакет № 2 (токсичні фрази в стилі GLaDOS ). Займаюсь написанням токсичних фраз тут. Якщо маєте ідею щодо будь якої фрази діліться у коментарях.
24 вересня 2024 Завершено написанням токсичних фраз у стилі GLaDOS. Ознайомитись з результатом можна тут. Якщо маєте ідеї щодо покращення діліться у коментарях. Тескт передано студії Lost Human.
8 жовтня Текст передано до студії Lost Human. Поки акторка дубляжу не розпочала озвучку, оскільки не мала достатньо часу на це. Інформуватиму щодо подальших оновлень. Дякую за терпіння та розуміння. Також у коментарях ви досі можете подати ідею щодо покращення перекладу фраз у стилі GLaDOS.
23 жовтня Поки що акторка дубляжу Lost Human не починала озвучення. Підтримую з нею звʼязок та триматиму руку на пульсі. Дякую за вашу довіру.
8 листопада Почато озвучення фраз у стилі GLaDOS
12 листопада Озвучення завершено. Почата обробка записів
13 листопада зняв гроші з конверту та оплатив послуги озвучення. Озвучені фрази отримано. Готую голосовий пакет.
21 листопада Голосовий пакет GLaDOS для Dreame, Xiaomi, Mijia, Mova готовий! 🎉 github.com/sverdlyuk/glados_ukr
Голосовий пакет .pkg для Roborock в роботі. Написанням фраз для Roborock займаюсь тут.
3 грудня — думав що голосові пакети Dreame та Roborock мають однакові фрази, виявляється що ні. Доведеться перекладати та озвучувати ще один пакет для Roborock. Уже готовий голосовий пакет для Dreame та інструкція як створити власний пакет тут. Для нього обʼєдную мапінг фраз Kaamelott та kaeni.de. За перекладом та адаптацією фраз під стиль GLaDOS можна слідкувати у цій таблиці. Ви можете підтримати озвучку цього пакету закинувши грошей на конверт Голосовий пакет GLaDOS для Roborock Ціль 1500 грн.
13 грудня — продовжую писати команди у стилі GLaDOS у цій таблиці. Усю суму на пакет Roborock зібрано. Дякую вам за це та за довіру. Ви неймовірні!
28 грудня — дописую команди у стилі GLaDOS у цій таблиці.
6 січня 2025 — команди у стилі GLaDOS для Roborock дописані. Для цього обʼєднав мапінг фраз Kaamelott та kaeni.de. Результат у таблиці.
8 січня 2025 — Текст передано на озвучення. Акторка дубляжу Azla наразі зайнята озвучкою кооперативного режиму Portal 2 (по часу це займе приблизно місяць) і зможе приступити до озвучення фраз Roborock після. До речі озвучка кооперативного режиму українською уже доступна.
23 січня — дякую усім, за ваш інтерес та довіру. Поки очікую озвучку пакету Roborock спробую завантажити альтернативний голосовий пакет на Roborock з проекту dontvacuum.
10 лютого — щиро дякую усім хто слідкує за цим тропіком. На даний я спробував розпакувати декілька пакетів roborock, але досі маю складнощі з розпаковкою. З приводу озвучки пакета rboborock у акторки дубляжу виникли складнощі нетехнічного характеру, проте я досі очікую та вірю що озвучити можливо.
28 лютого — радий повідомити, що голосовий пакет для Roborock в процесі запису і має бути готовий орієнтовно до 15 березня.
19 березня — очікую зворотнього звʼязку щодо готовності озвучки.
30 березня — озвучка для Roborock завершена! Усіх вітаю!🎉 У понеділок оплачу роботу (дякую усім хто підтримав) та почну створення пакету Roborock.
Бонус 🎁 знайшов, написав мапінг та озвучив команди для Xiaomi пилосмока, Я не обіцяв цього у цій публікації, але сподіваюсь вдасться зробити цей пакет. У мене немає пилосмока Xiaomi. У кого є звʼяжіть зі мною для тестування будь ласка.
Бонус #2 🎁 Lost Human зміг завантажити фрази для пилосмока Midea M7 Pro. Інструкція та файли уже є в репозиторії. Мапінг фраз в процесі.
31 березня — оплатив голосові пакети Xiaomi та Roborock.
2 квітня — отримав файли Roborock. Готую пакет.
4 квітня — завантажив в репозиторій голосові файли Xiaomi та Roborock.
21 квітня — зміг встановити користувацький голосовий пакет з dontvacuum.me Xiaomi Vacuum Robot Gen1 (rockrobo.vacuum.v1) на Roborock за допомогою команди mirobo —ip 192.168.0.125 —token 50797a49p1567f6n1e67426349747430 install-sound fr.pkg
23 квітня — Усіх вітаю!🎉 Створив голосовий пакет Roborock! Я повністю виконав усі поставлені умови спільнокошту. І надзвичайно цьому радий. Нагадаю, що цей проєкт став більшим ніж планувалось з початку. Завдяки Lost Human вдалось також створити голосовий пакет для Midea M7 Pro. За власні кошти придбав озвучку пакету для Xiaomi і працюю над створенням пакету. Також в планах створити англомовний Readme та спростити для розуміння інструкції з встановлення. Усі доброчинці, хто надіслав гроші на цей спільнокошт я надзвичайно вдячний вам за довіру і віру в мене. Без вас цього б проєкту не було.
26 квітня — створено голосовий пакет Xiaomi. Поки не зрозуміло як завантажити цей голосовий пакет за допомогою Xiaomi Miot. Якщо є власники пилососів xiaomi.vacuum, які можуть долучитись до пошуку команди завантаження, напишіть мені.
4 червня — в репозиторій додано мапінг команд Midea. Додано підрозділ Як створити власний голосовий пакет Midea M7 Pro.
9 червня — перекладаю репозиторій англійською мовою 🇬🇧
17 червня — репозиторій перекладено 🎉. Додаю англомовний переклад в мапінг фраз Dreame та Xiaomi
20 червня — працюю над мапінгом фраз для пилососів ijai.vacuum
12 липня — продовжую роботу над мапінгом фраз для пилососів ijai.vacuum. У кого є пилосос ijai.vacuum і є бажання допомогти, прохання записати декілька англомовних фраз робота (чим більше тим краще) і поділитись в коментарях.
5 вересня — мапінгом фраз для пилососів ijai.vacuum завершено. Перевіряю помилки та завантажу на GitHub проєкту.
12 жовтня — мені не вдалось домовитись за озвучку цього пакету команд тому фрази для ijai.vacuum буду генерувати сервісом.
6 листопада -пакет згенерував, але поки не знайшов правильного формату як його створити, щоб завантажити.
11 грудня — працюю над правильним форматом файлів для голосового пакету ijai.vacuum. Отримав зворотній звʼязок від акторки озвучування. Тож пакету з людською озвучкою бути.

3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів