Ділюсь українським перекладом книги Деніела Шиффмана The Nature Of Code
Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!
Вітаю друзі!
Сьогодні хочу поділитися з вами своїм перекладом нещодавно оновленої і чудової книги Деніела Шиффмана The Nature Of Code про симуляції природних процесів, яка містить багато цікавих тем, практичних та інтерактивних прикладів. З любʼязного дозволу автора переклад книги доступний онлайн. Можете одразу перейти до сторінки прикладів та оцінити практичну сторону матеріалу.
На DOU вже є кілька інформативних статей про переклади, кожен з яких мав різні підходи у реалізації. Мій кейс також має свої особливості зі своїм початком наприкінці спекотного літа
Якщо вам стане до вподоби цей проєкт, ви можете допомогти покращити його. Можливо ви маєте змогу підготувати зображення з перекладом, виправити неточності чи термінологію, пошерити цікавинку серед знайомих, знайти видавництво, зробити легший спосіб для оновлення тощо. Через проходження служби у мене наразі навряд чи буде для цього достатньо часу і можливостей, тож при бажанні долучайтеся. Контакти є на сторінці з перекладом.
PS: минулим літом я також переклав невелику класичну книгу по шейдерам — The Book Of Shaders — це була моя перша спроба open-source перекладу, тому, якщо ви хотіли познайомитися з шейдерами, тепер можете зробити це українською.
PSS: згодом планую завершити і викласти переклад книжечки з виявлення зіткнень між геометричними фігурами — Collision Detection. Посилання на готовий переклад можна буде знайти на сторінці репозиторію. Сподіваюсь цього року буде готово.
З найкращими побажаннями Андрій Манойлов.
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів