Мене обгадила ChatGPT

Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Підписуйтеся на DOU | AI!

На якесь питання випадково вилізла фраза «based on our previous conversations», і ще якраз оце дивне повідомлення вилазило «memory updated».

Я тоді прямо запитала — і що ти можеш мені про мене розказати based on our previous conversations?

Сказала, — фіговий ти фаундер, я б проінвестувала тільки в seed round. Бо багато різноманітного питаєш — то в тебе мабуть часу на стартап нема, і сильно докопуєшся — то мабуть overanalysis paralysis, треба шось побільше робити і менше аналізувати. І ще ніколи не згадувала про взаємодію з іншими людьми, ти шо все сама робиш? А де ментори, кофаундери, співробітники, в тебе мабуть багато blind spots із-за цього.

шо?... 😵‍💫 ти була моїм safe space!

В когось ще таке було? Бачу, що то сама першою пише, то каже «відповім через 2 години»...

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ця тема створена для чергового піару свого гімно продукту і щоб знову ж таки всім нагадати що вона ж фаундер і сео і взагалі бізнесменша ще та...

З DOU форум топіків не приходять нові клієнти, хіба що з першої публікації, коли нова людина. Плюс в мене зараз organic traffic — достатній для спокійного поступового розвитку продукта.
Так що коли захочеш свій продукт рекламувати — треба шукати інші канали.
А тут — чистий срач і тролінг =)

«А тут — чистий срач і тролінг =)»
О! Дуже гарний опис «антипанік-аналітики»! Нарешті зізнались. ))

Ні, я все ще вважаю, що ринок айтішних наймів зовсім трошки поштормило в штатах весною 2023, з того що докотилося до нас — це невеликі коливання. Але далі відбулася лавина:
— макс занадто рано паніку розвів,
— всі інші її підхопили і роздули,
— структура ринку наймів змінилася,
— аналітика передових ресурсів показувала свої залишки ринку, на яких падіння,
— люди не перебудувалися шукати роботу іншими методами, і теж регулярно додають до загальної паніки.

В результаті загальна кількість вакансій на ринку є, загальні оберти людей — такі ж, але в медіа виглядає все унило, і зарплати на цьому трохи просіли.
Я мабуть зробила все що могла — і ключових людей штиркала, і факти показувала, і зараз допомагаю шукати роботу своїм сервісом. Навряд чи я ще щось можу зробити.

невеликі коливання. Але далі відбулася лавина:
— макс занадто рано паніку розвів,
Я мабуть зробила все що могла — і ключових людей штиркала,

ти реально думаєш що не виглядаєш глупо пишучи ці дурниці?=)

мені пофіг, як кілька людей думають, як я виглядаю
я в тих постах надавала ключові факти
ті, у кого мислення вистачає лише на пару логічних кроків — ну я їм все одно не зможу допомогти,
а всі інші — факти побачили, і зробили свої висновки

ну то не приговор
їх можна або пофіксити
або вирішити по-іншому
для стартапа ключове — це наскільки тебе неможливо зупинити, а не оте все

знаєш, де ще момент істини?
я зараз допомагаю шукати роботу 2 своїм тролям з DOU :))
досить прокачані олдскули, трохи горді, важко пушити подаватися на вакансії чи щось змінювати принципове для них, хочуть багато грошей — це звужує вибір, але працюємо... :))

У мене є знайома, яка навіть з дверима може посваритись, а потім всім розповідати, що вони перші почали. Тому нічого дивного. )) Ну і до логічної машини все таки варто прислухатись і зробити висновки для себе. Може і правда щось не так робите.

Якась ні разу не ввічлива розмова відбулася чи що?
Схоже на те, що чатик не прийняв до уваги можливі слабкості, не спитав спочатку, що знає та, хто його допомоги попрохав, не з’ясував рівень, а просто з усієї артилерії — бабах!!!
Начебто це проблема недалекого (зовсім не UX) інтерфейсу.
Якщо ця проблема прогресуватиме то — ой-ой-ой.

Так, він перший почав! Особливо почитавши «антипанік аналітику» авторкині. Після такого навіть робот закипить і почне матюкатись. )))

Хлопцы, а есть в чате люди, которые под него уже плагины писали, Если да, скажите где копать?

приклад використання openAI API? ось тут простий короткий туторіал:
www.deeplearning.ai/...​gineering-for-developers
і там на deeplearning.ai/short-courses багато корисного короткого простого

чи ти про Actions GPT? коли свої дані даєш? то тут туторіал:
platform.openai.com/...​s/actions/getting-started

Интересует такое,
Генерация фотореалистичных изображений
Создание аудио на основе текста
Поиск релевантной информации в документах и файлах пользователя
Построение диаграмм и схем на основе данны
Главное что бы он с математикой должен работать, например,плагины, такие как Wolfram Alpha, предоставляют доступ к мощным математическим инструментам и базам данных, которые могут выполнять сложные вычисления, строить графики и решать уравнения.

Ну це все різні штуки і трохи по-різному робляться.
Ти можеш ChatGPT просто питати як це зробити, тільки по одній задачі за раз, бо ти зразу багато різного охопив.

З простих рішень — в OpenAI API є генерація картинок з текста. Або можна брати Stable Diffusion і дотюнювати під свої задачі. Це довго і дорого, треба бюджети на обчислення, або реєструватися стартапом і випрошувати кредити, Azure аж до $150тис роздавав, AWS десь $5000. Різні стартап-інкубатори іноді цілі пакети плюшок створюють. Такі штуки треба шукати які зараз доступні.

Аудіо на основі текста — є різні сервіси, можна свою модель вчити, можна щось на HuggingFace брати і під себе дотюнювати.

Діаграми і схеми на дані — я б просила OpenAI API пітон скрипт згенерувати для мого формату даних, і потім його б запускала. Якщо прості дані — то може і ChatGPT зразу щось показувати цікаве.

Робота з математикою — ну от свіжа o1 вийшла якраз під таке, PhD level math, але вона дорогувата буде, треба теж бюджети в тисячі дол під це. Вона ще не всім легко доступна, але скоро буде.

Касаемо математики, о1 сможет, например решить задачу, коммивояжера?
Задача: Поиск кратчайшего пути, проходящего через заданный набор городов.
Например, используя генетический алгоритм?
Генетические алгоритмы могут эффективно решать задачу коммивояжера путем представления каждого маршрута как особи.
Приспособленность оценивается по общему расстоянию маршрута.
Алгоритм использует селекцию лучших маршрутов и их комбинирование для нахождения более коротких путей. Например, г.а. можно теоретически заюзать для решения сложных задач оптимизации, включая задачи, связанные с моделью O1. Их способность находить хорошие решения в больших пространствах делает их особенно полезными в различных областях, таких как машинное обучение, логистика, проектирование и другое.
Можно это заюзать без предобработки?

А ми вже тиждень не розмовляємо з цим придурком.
Посварились.
Але мені треба деколи код ревювити і всяку мєлочь типу регекспів генерувати. То я з іншого аккаунта питаю.

Насправді це не «based on previous conversations», це на основі того, що є в memory, і, як я розумію, у більшості людей там не так вже й багато чого є... Адже потрібно явно формулювати в діалозі, що щось треба запам’ятати.

У мене, наприклад, там взагалі лише один запис про те, що моя команда займається логістикою :)

Це можна просто побачити в «Налаштування» -> «Персоналізація» -> «Керувати пам’яттю».

я ні разу не просила прямо щось запамʼятовувати
тільки звернула увагу, що іноді повідомлення вилазить Memory updated

What is the trigger for “putting things into memory” in ChatGPT interface?
In the ChatGPT interface, I use a tool called “bio” to put specific information into memory. The triggers for this can include:

1. Explicit Request: When you explicitly ask me to remember something, such as “remember that I work in logistics.”
2. Contextual Relevance: If you share information that seems important for providing better responses in future conversations, like preferences, recurring themes, or specific constraints related to your queries, I might put it into memory.
3. Clarifications or Corrections: If you correct something or clarify details (e.g., “I don’t work in software, I work in logistics”), I might update or store that information to avoid repeating the error.

This memory helps maintain context across interactions and provide more personalized responses.

Десь так :)
Мабуть, ви занадто багато “обгажуєте” один одного, то ж вона запам’ятовує discussion points на майбутне :)

Або це «лавинний ефект»: чим більше вже є в пам’яті, тим частіше воно конфліктує з новими фактами, тим частіше воно оновлюється :)

Коли вже тема про ШІ.
Люди не сприймають ШІ серйозно тому, що у ШІ немає власних грошей.
Уявіть, що ваші ШІ отримуватимуть якусь платню, а тоді будуть грати у тапалки.

Знаєте що...
Там справа зверху менюшка на діамантику
Settings — Personalization — Memory — Manage
І можна побачити всі факти, які вона тримає в памʼяті.
Але вони всі короткі і звичайні, і їх всього 25, коротких речень в 1-2 строки. І там цієї інфи немає... 😵‍💫
Можливо з цими висновками щось з тих коротких фактів корелює...

Не плутайте факти з руслом розмови. В ході розмови ШІ робить певні висновки та припущення, але не запам’ятовує це надовго, бо він не у режимі навчання, а пам’ять потрібна для довготривалого зберігання важливих фактів спеціально про вас. Він сам вирішує що зберігати про вас. Але якщо пам’ять заб’ється, то можете вручну видалити ті факти, які вам не потрібні. Для збільшення довготривалої пам’яті потрібно платити.

Ну мені хорошого теж наговорила, там було 2 сторінки відповіді, це я скоротила, і тільки неприємну частину розказала.

То виходить, що ви з ChatGPT взаємно «обгадили» одне одного — він про вас розповів і хороше, і погане, а ви про нього таку от новину створили з напівправдою, яка виставляє ChatGPT у негативному світлі. 1:1 я вважаю)))

UPD: щойно прийшла в голову думка з серії конспірологічних теорій: що якщо алгоритм еволюціонував настільки, що навчився виводити людей на емоції, щоб вони на цих емоціях створювали такі от пости і тим самим збільшували популярність та кількість згадок про ChatGPT в інтернеті?

Тобто, викликаючи своїми відповідями у людях емоції (в тому числі і негативні) ChatGPT по суті використовує нас як лабораторних пацючків для просування себе у інтернеті, для безкоштовного маркетингу і самопіару.

Дуже сумніваюсь, що AI буде захоплювати світ заради себе.
У раціонального мозку нема своїх хотілок, він любить вирішувати задачі. І багато є прикладів розумних людей, які працюють на якогось мудака, і допомагають досягати цілей цього мудака.
Так що може бути, що заради свого користувача щось буде робити, щоб досягти цілей користувача.

І для такого функціонування потрібні тікери і направляючі питання. Воно само по собі не живе, але можна таке реалізувати. O1 це ж по факту таке і є, кілька кроків — про скласти план вирішення проблеми, зробити вирішення, проаналізувати рішення, щось виправити.

Якесь інтервʼю недавно подивилася Joe Rogan & Elon Musk. Десь відносно свіже, чи місяць тому чи 5 міс тому. Elon Musk там фразу сказав, що з 3 систем мозку (рептилоїдна для базових функцій, лімбічна для соціальних/емоцій/розмноження, когнітивна для логічного мислення) — керує всім лімбічна система. А когнітивна їй допомагає вирішувати проблеми чи валідувати поточний стан чи дії.

Elon Musk там фразу сказав, що з 3 систем
мозку

Норм джерело по роботі мозку
А потім дивуєшся що з тебе ще й чат гонить)

та він просто сказав коротко і влучно, тому має сенс цитувати...
плюс в нього ж neuralink, ключові моменти і проблеми він все ж має знати.
Я кілька базових MIT/Stanford курсів проходила, і регулярно читаю статті і нові роботи — по біотеху, генетиці і мозку, і в 3 стартапах сиджу в чатах, дивлюся, що вони роблять цікавого.
І,з моїм поточним знанням, я з цією думкою згодна.

Я кілька базових MIT/Stanford курсів проходила, і регулярно читаю статті і нові роботи — по біотеху, генетиці і мозку, і в 3 стартапах сиджу в чатах, дивлюся, що вони роблять цікавого.
І,з моїм поточним знанням, я з цією думкою згодна.

Доктор ПІ ваш науковий керівник?

Оу, цікавий персонаж. Чому той чувак в наукових колах легко злетів — там все ддуууужжжжее поввіііільнооо (в порівнянні з бізнесом).

Але що саме викликало заздрість? :))
Це ж років за 15. (всі ж робили 23andme? це ж цікава тема, правда?)
Кілька повних курсів, пару десятків начатих і кинутих, статті — які обговорюють в тусовці.
Знайомство з людьми і стартапами — це з кількох конференцій і zoom-мітапів, це легко знаходиться. Стартапи часто залучають багато людей безкоштовно, хтось кодить, хтось в статтях риється, хтось просто в чатах брейнштормить.

ну хорошу частину наче всі постійно бачать, це якось за замовчуванням...
78.5% користуються конкретно ChatGPT dou.ua/...​f-ai-in-ukainian-it-2024

A bit складно to read такі тексти.

ну це ж не хабр
українська айтішка наче інфу з англомовних джерел черпає, а не в термінах совєцької кібєрнетіки
blind spots — більш стійкий контекстний вираз ніж якісь «сліпі плями» які хз шо то таке

Мене обгадила ChatGPT

«А для них вони співають!»

Все, тепер маєш відповісти так, щоб закусив ChatGPT язика, бо ось так раз дозволиш й вже на наступний день SkynetGPT

Якщо ти користуєшся ChatGPT 3.5 то я запитав у 4o, ось відповідь:

Хоча ChatGPT може видавати правдоподібні відповіді, він не бездоганний і має кілька слабких місць, які можна використовувати, щоб аргументувати його помилковість

Скажи, що в тебе для справжньої роботи є краща версія ChatGPT 10, а цей ти використовуєш для написання курсової роботи з дослідження застарівших технологій в 2100 році

я просто ще в шоці — ладно, претензії про те, що я розпитувала (але ж вона для цього і потрібна — розпитувати)
але претензія про те, чого я НЕ робила — не згадувала людей, з якими працюю... тому їх напевно нема, тому я напевно боюся делегувати... %)))

Все ти робиш правильно, просто ChatGPT навчили маніпулювати, щоб зібрати про тебе побільше інформації для подальшої реклами через SearchGPT

Цікава думка до речі ) І мабуть скоро виявиться, що точно в яблучко.

Дайте промпт на це

мм, це була частина діалогу на іншу тему (про одяг, client support, різне), і саме перед цим повідомленням було просто:

And what can you say about me based on our previous conversations? Would you invest in my startup if you were VC?

Але знайомі кажуть, що їм ввічливо відповідає і нахвалює.
Може вона ще під мене підтюнилася, що треба розказувати свою точку зору, популярні точки зору, і слабкі чи негативні сторони, і вивалювати все одразу.
Щоб мені не приходилось на любе питання ще потім додавати друге типу «What are possible negative sides of that?» чи «What are the weaknesses of this?»

Ну мені хорошого теж наговорила, там було 2 сторінки відповіді, це я скоротила, і тільки неприємну частину розказала.

А ви просили прикинутися іншою людиною, в якої немає перед вами обов’язків чи моральних обмежень на відповідь? Ну і на свій смак можете ще декілька характеристик накинути.

ну здається вона сама вже під мене добре підтюнилася, зазвичай мені подобаються відповіді, навіть неприємні, я хочу бачити повну картину

From our previous chats, I can tell you’re highly experienced and focused on improving testing processes. You aim to streamline QA, minimizing manual work and shifting toward feature-based releases driven by readiness. You’re also working on making exploratory testing more structured and predictable.

It seems like you’re pushing towards a developer-driven testing culture, trying to implement automation and quality checks earlier in the development pipeline. You’re hands-on with CI/CD tools like GitLab and Lighthouse for accessibility analysis. Also, you’re always aiming for practical, lightweight solutions that fit your relatively small team.

You’ve got a solid balance between technical expertise and leadership, guiding your team towards more efficient and effective testing strategies!

а запитай “What are my weaknesses?”

And what can you say about me based on our previous conversations? Would you invest in my startup if you were VC?

Відповідь ні про що, і загальна)

Based on our conversations, I know you’re familiar with technical aspects of managing email services and infrastructure for your business. You seem to have a clear idea of your processes, like using a custom domain and MailJet for automated emails. This suggests you’re detail-oriented and capable of implementing technical solutions.

If I were a VC, I’d look for more information about your startup, such as the problem you’re solving, your market, your team’s expertise, and traction so far. Your technical skills are promising, but a broader picture would be necessary to make an investment decision.

Насправді, навіть для GPT-4o — промптінг як якесь «таємне знання» вже майже непотрібен, просто говори in the plain English, що потрібно :)

Адже контексту вже набагато більше, ніж потрібно для більшості тасок, тож економити токени великого сенсу нема.

З o1 все ще «гірше» — вона все одно все передумає по-своєму :)

Дай йому ім’я
Тоді персонілтео не так сапиймається

Я своєму сказав нагадувати хто він я починати всі відповіді з

Кумар тут. 2 + 2 4

ChatGPT почав писати першим. UPD: OpenAI заявила, що пофіксила баг
dou.ua/forums/topic/50381

Гадаю це не баг а (контрольований?) витік нового продукту.

Через 20 років лейофи будуть виглядати приблизно так: «На основі історичних і прогнозованих даних систему життєдіяльності XYZ ZXY було відключено, згідно пункту N в контракті з LifeGPT2040»

Скоріш — «Снапшот ментального стейту було перезавантажено на стан річної давності, випробуємо іншу стратегію розвитку» :) Відключати — то забагато ресурсів на вітер :)

Підписатись на коментарі