Звіт по збору на детектори для 18 ОБМП + success story
Привіт друзі! Влітку до мене звернувся мій друг, коллега-тестер в цивільному житті, комбат 18 ОБМП, із запитом на детектори дронів Кара-Даг Обрій 1.3. І ми з Михайлом вирішили спробувати не просто оголосити збір, а й зробити його корисним для спільноти — провести вебінар з планування та оцінки тестування — темах, на яких ми спеціалізуємось. Зробили ось такий анонс, підготували матеріали, рекламні пости і зібрали авдиторію, готову нас слухати і задонатити кошти на детектори.
Tip #1 — Створюючи банку в монобанку, можна налаштувати винагороду за донат від певної суми. Я вказав там посилання на чат в тг, в якому ми спілкувались з авдиторією. Фіча працює не ідеально, десь третина слухачів посилання не отримала, але загалом автоматизує процес збору людей для вебінару. Рекомендую!
Про сам вебінар багато розписувати не буду, оскільки наразі це офтоп. Лише скажу, що він офігезний і вартує кожної копійчини. Провели опитування серед слухачів — наші шаблони тест планів використовують! Вони дійсно корисні!
Зібравши кошти, я пішов на сайт Кара-Lаг замовляти детектори. І лише при замовленні прочитав, що замовивши прилади зараз, я зможу їх отримати не раніше, ніж через пів року. Що взагалі не входило ні в мої плани, ні тим паче в плани морпіхів. Тож я зробив 2 досить логічні дії:
1. Написав керівництву батальйону, що можлива затримка і варто підібрати альтернативи
2. Написав виробнику листа із запитом, чи не можна отримати прилади раніше, бо дуже треба
Tip #2 — Ми всі однаково зацікавлені в наближенні нашої перемоги, тож не соромтесь писати виробникам приладів, дронів, різних штук із уточнюючими питаннями. Мені ще ні разу не відмовили в консультації
Я отримав дуже гарну відповідь — якщо запит робить напряму ВЧ чи волонтерський фонд за запитом ВЧ, прилади можна отримати протягом місяця, бо є інша черга для тих, хто як ми :)
Тож мені було потрібно лише знайти фонд. За допомоги редакції DOU мене зконтактували із фондом KOLO koloua.com, і вони без зайвих питань погодились мені нам допомогти (бо справжні котики 😸):
— ВЧ надіслала новий офіційний запит на фонд
— Я переказав фонду кошти
— Фонд замовив і оплатив детектори
Tip #3 — Кооперуйтесь задля перемоги. Мені взаємодія з KOLO дуже сподобалась. Якщо це взаємно, планую наступні подібні вебінари одразу організовувати через них, щоб не проганяти кошти зайвий раз через свої рахунки.
Ну і ось результат — після двох місяців всі пристрої виготовлені, поставлені і вже працюють! Дякую всім, хто долучився!
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів