Qualcomm скорочує 226 працівників та веде переговори про купівлю Intel

Компанія Qualcomm, яка виробляє чіпи для смартфонів, оголосила про звільнення 226 працівників. Звільнення наберуть чинності з 12 листопада.

Вони стосуються працівників на 16 об’єктах у Сан-Дієго, включаючи головний офіс компанії, де є команда з кібербезпеки. Невідомо, чи торкнеться це звільнення команду з кібербезпеки, і представник Qualcomm відмовився коментувати це.

Раніше агентство Reuters повідомило, що Qualcomm вивчає можливість придбання частини дизайн-бізнесу Intel і що підрозділ з розробки ПК представляє особливий інтерес. Intel, в свою чергу, розділяється на дві компанії, а також скорочує дві третини глобальних офісів.

Чи пов’язані звільнення з потенційною угодою?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Яка іронія! В 2020-му збирався йти працювати в Intel, але через випадковість не пішов. Потім попав в Qualcomm і ось, тепер знову можу в перспективі працювати на Intel проекти :)

Qualcomm
Pros
good salary, good benefits, good bonous

Kontras
very high pressure working condition

Intel
Pros
Good company, culture, fair benefits

Kontras
Could be pretty slow in decision making

А не шкода що краще би плював у стелю в інтел ніж впарювався ото? Все одно опинився би в квалком :)

Я не помітив особливого пресингу. Може, тому що поки на фронті і повернусь в компанію тільки після дембеля :) Ну, або не повернусь :)

Intel, в свою чергу, розділяється на дві компанії, а також скорочує дві третини глобальних офісів.

Чи пов’язані звільнення з потенційною угодою?

split Intel на окремі бізнеси, крім іншого, пов’язаний саме з потенційною угодою — Intel ймовірно хоче виробницто відділити і продати, ставши fabless (власне AMD вже пройшла цей шлях раніше і досить успішно)
але Qualcomm, навпаки, може бути більш зацікавлений саме в розробках і патентах Intel в х86, ніж в старих Fab-ах
але в будь-якому випадку — тут ще й величезне питання відносно антимонопольного законодавства (згадаймо ARM та Nvidia)

Зекономивши на ЗП 226 співробітників можна купити цілий Інтел?

Так з іншого боку теж є рух
«Intel звільняє 15 000 співробітників. І це — лише початок змін у компанії»
dou.ua/forums/topic/49812

ех, оце так епоха змін, я думав пет шось таки поверне, невчасно мабуть повертати йому в кризу.Шкода інтел по хорошому кльові штуки постійно робить і все якось не вистрілює сподіваюсь не продадуться й знайдуть спосіб покласти амд на лопатки знов. В якомусь сенсі їм не щастить. Може й так їм і треба, менше чухатись треба було.

Але Qualcomm якось малуватий для поглинання інтел, може чекають на контрофер від когось ще, чи просто любі друзі маніпулюють ринком. Думаю що це чос і слухі, і якось не дуже зрозуміло навіть кому інтел всрався в 2024. Майже всі почали дизайнити власні арм-проци вже, а там крім купи продуктів з більш успішними аналогами від конкурентів лиш проци й дихають ще якось, хз там що ще купляти. Може патенти хіба.

Патенти на PCI, SSE*, інструкції віртуалізації, x86, x86_64, тощо, тощо. Думаю, тільки патенти на PCI вже вартують того, щоб купити інтел.

Підписатись на коментарі