Як зараз іноземні замовники ставляться до Харкова?

Доброго дня, я мешкаю у Харкові, найближчим часом буду шукати роботу.

Але є сімейні проблеми, мені у зв’язку з хворобою потрібен догляд, тому сам я переїхати у інше місто не можу, але працювати розробником це не заважає.
Водночас я чую багато історій, що з Харкова зараз людей не беруть, але я бачу що поруч живе багато людей і мені не здається, що ризики тут набагато більше ніж у Одесі та Києві, а ракети долітають і до Львова. Я вважаю що це більше якась інформаційна кампанія на зразок ковідних, щоб погіршити репутацію міста, та зробити відтік бізнесу до інших регіонів.

Вибачте, але не всі айті спеціалісти такі заряджені, здорові молодики з макбуками та на автівках, що легко можуть взяти та змінити локацію. Бувають інші обставини і через те — не працювати?

Як можна домовитися з роботодавцем під час інтерв’ю, щоб прийняли на роботу?
👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Можу поділитися точкою зору з боку глобального клієнта який недавно почав працювати з командою з Харкова (частина в фізично в Харкові, частина недавно переїхала в «спокійніше місце» в Запоріжжя 🤦).

Для комерційного клієнта важливо щоб його бізнес потреби закривалися вчасно і якісно. Команда з Харкова була дорожчою ніж альтернативи з Азії чи Південної Америки, з приблизно подібною компетенцією. Замовник готовий платити більше, бо таким чином він вважає що підтримує Україну, але замовнику важливо щоб робота була зроблена і обіцянки дотримані. Відповідно важливо показати що Ви маєте технічні та організаційні можливості працювати в умовах Харкова, як зараз так і взимку, і що Ви дотримуєтесь техніки безпеки. Проводити мітинг біля вікна за яким гудить сирена і чути вибухи не ОК власне з точки зору безперервності бізнесу і можливих ризиків для роботи.

Працюю в Ха з 2023. У травні поїхала на місяць до Києва (менеджмент попросив), там теж прилетіло кілька разів + зі світлом все погано, пояснила що вдома у мене є заміська дача, екофлоу, опто інтернет і взагалі я більше гтова працювати, повернулась без проблем. У 22 в кінці року у Львові зі світлом було значно гірше ніж в Харкові... Коротше поки тут, працюю без проблем, замовнику байдуже. Якщо фронт підійде чи зі світлом буде прям погано-погано, поїду де буде краще, хоча імхо зі світлом погано може бути будь-де в Україні.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Працюю в Ха з 2023. У травні поїхала на місяць до Києва (менеджмент попросив), там теж прилетіло кілька разів + зі світлом все погано, пояснила що вдома у мене є заміська дача, екофлоу, опто інтернет і взагалі я більше гтова працювати, повернулась без проблем. У 22 в кінці року у Львові зі світлом було значно гірше ніж в Харкові... Коротше поки тут, працюю без проблем, замовнику байдуже. Якщо фронт підійде чи зі світлом буде прям погано-погано, поїду де буде краще, хоча імхо зі світлом погано може бути будь-де в Україні.

в Харкові світло це найменша з проблем...

Сам с Харкова.
Зараз маю хату, в якій живуть військові. Від сусідів вже не раз чув погрози спалити ту хату, бо вони бояться що будуть бомбити військових, а прилетить по ним.
Також в сусідській групі в вайбері кожного дня є попередження про те, що рашка запускає каби і обговорення куди воно прилетіло цього разу. І також обговорюють що світло знову зникло. Причому обстріли кабами обговорюють кожний день, зникнення світла через день.
Таке собі місце для життя....

Ви б ще номер будинку написали

Кому воно треба, той і так знає

могу сказать что сейчас у некоторых галер есть «красная зона» куда не высылают технику, области не буду называть, сами можете догадаться. И скажем, кандидату с Винницы отдадут предпочтение, нежели чем другому, который, например с Николаева. Территориальный расизм поражает галеры тоже. Поэтому лучше говори, что живешь где-то спокойной области, все равно проверить не смогут.

При повторенні блекаутів як у 2022 це вспливе. Скорочення в українському ІТ почались якраз під враженням від тих подій.

Так вже влітку цього року відключення були жорсткіші за 2022. І нічо. Ринок пристосувався до цих ризиків.

Я мав на увазі саме блекаути, на 2+ дні.

В Харкові ситуація зі світлом була не гірше ніж у Києві, що там «вспливе»)?

Не те що не гірша, а куди краща. Коли в селищі за 30 км від лінії фронту один вимкнули світло на 4 години, люди були дуже здивовані.

Один з команди, який живе у Херсоні цього літа приїхав у Київ він охрінів від відключень і поїхав назад у Херсон.

Це працює так: під час блекауту без попередження зникає вся команда з коллу, включно з менеджментом, кастомер починає цікавитись предметно, що це було, вспливають факти типу заявлено що такі-то люди в Польщі чи Львові, а насправді у Харкові, і наступні майлстоуни просто не продовжуються.
Те, що у 20км зоні відключення електрики стаються рідше, те, скільки там десятків кіловатт-годин і старлінків з ірідіумами запасено конкретно у Вас, кастомеру пох, бо на одного преппера буде кілька вважаючих що роботодавець має забезпечити всі умови.

Слушно. На такий випадок варто підстраховуватись, і внутрішня дісципліна проекту повинна бути відповідною — або старлінки\упси, або гоу в офіс на колли.

Як в Харкові буде з опаленням взимку? ТЕЦ не запрацюють.

Встановлюють локальні модульні котельні. В деяких будинках (в нашому, наприклад) автономна котельня була ще до війни.

На скільки я розумію їм для роботи без світла ще потрібен генератор?

для роботи автоматики, котельні достатньо UPS.

а ще вода і електрика щоб її на верхні поверхи закачати..

систему опалення можна зробити так, щоб вода сама циркулювала.
в приватних будинках так і роблять.
для примусової прокачки —так, треба електронасос на 1 квт приблизно, якщо багатоповерхівка.

систему опалення можна зробити так, щоб вода сама циркулювала.

Не в многоэтажке, как я понимаю

Навіть будинки із малою етажністю відпадають.
Та навіть у великих приватних будинках цей варіант не підходить. Така циркуляція без насосів забезпечується за рахунок перепаду температур — гаряча вода йде вверх, холодна у низ.
Тобто котел повинен бути нижче рівня радіаторів. Що вже може відпадати у випадку мобільних котелень. Крім того треба великий діаметр труб і чим більше відстань тим більший діаметр (у нас була система з природною циркуляцією в будинку там труби були такі не маленькі міліметрів 25 у діаметрі)
І щоб вода дійшла до останніх поверхів треба її добре підігріти. А по дорозі вона остиває т/к швидкість циркуляції там не велика. В підсумку нижні поверхи відкривають вікна у −30, а верхні мерзнуть

Це в дуже старих будинках. В нових так давно вже ніхто не робить, як і пічне опалення.
А насосом на 1квт ви зможете прокачати воду десь на 30й поверх, навіщо таке.

Це в дуже старих будинках. В нових так давно вже ніхто не робить, як і пічне опалення.

делают, когда есть деньги, т.к. у самотёчной отопительной системы цена получается повыше. даёт автономность, вот это всё.
вместо печек да, ставят котлы и камины, но и печки, если есть возможность. это недорого, хотя и неудобно

Ви не розумієте. Це не елітне рішення, це як раз технологічне застаріле рішення.
Воно погане в усьому — від вартості до зручності. Це — рішення пращурів, які не мали насосів за 2копійки, але алюміній був дармовий.

Якщо говорити про найпоширеніше газове обладнання, то упс для котла буде коштувати єрунду, там дуже невелике використання електрики, буде працювати хоч тиждень без світла.
Якщо хочеться незалежність від газу, теж можна, але то все або незручно або коштовно — це не масові рішення.
Саме так усі в звичайних приватних будинках й роблять, а не ото що ви собі придумали.

Ви не розумієте. Це не елітне рішення, це як раз технологічне застаріле рішення.

ну разумеется, я не понимаю. что я вообще понимаю в отоплении, котлах, разводке, всех этих петлях тихельмана.....

Якщо говорити про найпоширеніше газове обладнання, то упс для котла буде коштувати єрунду, там дуже невелике використання електрики, буде працювати хоч тиждень без світла.

Не могу найти ТОЧНОГО описания, но вот тут teplahata.biz.ua/...​ya-wilo-star-rs-15-4-130 «Потребляемая мощность, Вт/час» от 28 до 48, возьмем 28. Типовая вольта польска, которую ставят на котёл, даёт нам примерно 500Вт*ч, 500/28 = 17 часов автономии.
Для недели в 168 часов нам надо 4704 вт*ч энергии, или нормальный такой пайлонтех

Якщо хочеться незалежність від газу, теж можна, але то все або незручно або коштовно — це не масові рішення.

Дрова. самое дешевое, самое неудобное, особенно если печное отопление. с котлом полегче

Саме так усі в звичайних приватних будинках й роблять, а не ото що ви собі придумали.

В частных домах делают по разному. и так как я сказал — самотёк — тоже делают. но, как мне кажется, уже значительно реже. это сложно, дорого, неудобно — а циркуляционник стоит 5к — и никаких тебе проблем.

Я і не говорив що ви не розумієтесь на назвах чи нетипових рішеннях.
Той космос взагалі рідко перетинається з тим, що купують собі люди.
І мабуть це навіть не залежить від предмету розмови, актуально для будь-чого. Бо на все зараз «риночок»...

Бо на все зараз «риночок»...

«рыночек» был даже в те времена, про которые вы выше говорили

рішення пращурів, які не мали насосів за 2копійки, але алюміній був дармовий.

Насосов на рынке не было, но были дешевые трубы
хотя кто у нас делал отопления из люминия, а не черной трубы — представить себе не могу

Ці системи однозначно сильно прям дорожчі, ефективність в них щоб ти не робив завжди буде нижчою за рахунок низької швидкості потоку і точно не підходять для багатоквартирних будинків. Автономність? Підозрюю що дешевше якийсь термодинамічний насос всунути

і точно не підходять для багатоквартирних будинків

Читайте внематочно, там всё написано изначально
или вы решили что «печное отопление» — это тоже про многоквартирные?
Хотя формально — что печь, что самотёк — вполен применим для многоквартирных домов.

или вы решили что «печное отопление» — это тоже про многоквартирные?

Піздній СРСР.
8ми квартирний будинок.
8 пічок...

Але це напевно ще не «багатоквартирний» 😁

А посты мы читаем жопой...
что там у меня дальше написано?

Хотя формально — что печь, что самотёк — вполен применим для многоквартирных домов.

Блін ну цитата ж була
Ви такий злий бо... що? 🤣

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Вибачте, якщо я вас образив

Хто тут? 🤣

скорее всего там будет генератор встроеный, если она от газа запитана

Та чорт його знає. Різні мабуть бувають. Скільки бачив ці мобільні котельні до них йшли силові дроти.

Можу поділитися точкою зору з боку глобального клієнта який недавно почав працювати з командою з Харкова (частина в фізично в Харкові, частина недавно переїхала в «спокійніше місце» в Запоріжжя 🤦).

Для комерційного клієнта важливо щоб його бізнес потреби закривалися вчасно і якісно. Команда з Харкова була дорожчою ніж альтернативи з Азії чи Південної Америки, з приблизно подібною компетенцією. Замовник готовий платити більше, бо таким чином він вважає що підтримує Україну, але замовнику важливо щоб робота була зроблена і обіцянки дотримані. Відповідно важливо показати що Ви маєте технічні та організаційні можливості працювати в умовах Харкова, як зараз так і взимку, і що Ви дотримуєтесь техніки безпеки. Проводити мітинг біля вікна за яким гудить сирена і чути вибухи не ОК власне з точки зору безперервності бізнесу і можливих ризиків для роботи.

. Проводити мітинг біля вікна за яким гудить сирена і чути вибухи не ОК власне з точки зору безперервності бізнесу

Доречі так, якось проводив міт біля відкритого вікна і тут посеред міта завила сирена. Було дуже не зручно. Далі проводив міти із закритими вікнами (вони досить якісні і сирен не чути)

Хе-хе, класика.
У мене така ситуація була і в Київській області і у Львові.

Команда з Харкова була дорожчою ніж альтернативи з Азії чи Південної Америки, з приблизно подібною компетенцією

ну не знаю. Так, спеціалісти є в будь-якій країні, але при однаковій ціні, з власного досвіду, українські команди пишуть значно кращий код, ніж команди з Індії, Філіппін, Колумбії, Аргентини.

українські команди пишуть значно кращий код, ніж команди з Індії, Філіппін, Колумбії, Аргентини.

Але чому тоді Дія дірава 😂

Це якась чергова вигадана проблема для кількості чи що?
dou.ua/forums/topic/45512

Якщо переїхати не варіант, тоді треба забезпечити максимальну автономність.
На власному досвіді скажу, що роботодавці цінують більше умовного харків’янина із Starlink та зарядними станціями / генераторами, ніж знову таки умовного ужгородця, який покладається виключно на те, що до них не часто прилітає.
І клієнту таке простіше продати.
«Так, у нас війна. Так, у нас прильоти. Але я маю бекап план на Х днів, тому навіть за найгірших умов буду працювати або принаймні забезпечу передачу проєкту комусь іншому, а не просто зникну».

Зимою жопа із електропостачанням в зимку буде +/- однакова що в Харкові що в Ужгороді.
Доречі, європейський замовник якось скептично віднісся до старлінку. Порекомендував віасатівський tooway. Типу більш довіряють. Швидкість менша і затримки, але дешевше набагато. Закупив обладнання. Сподіваюсь вибью нарешті ключі від даху, на вихідних встановлю, наступного тижня напишу статтю.

Базова ситуація буде дійсно однакова. Але в ті години, коли у Ха мало б бути постачання, може не статись через прильоти.
Але головна тут думка в тому, що якщо не можеш змінити оточення, то треба докласти зусиль, щоб воно для клієнта виглядало менш проблематичним, ніж те, що ти можеш гарантувати довготривалу роботу.

Буде цікаво почитати про альтернативу Starlink. Я останній раз коли припекло платив 90 євро за місяць. Боляче для гаманця.

З мого власного досвіду, та знайомих з інших міст, у Харкові увесь цей час з електрикою було краще ніж у Києві, Полтаві, Одесі. Багато відключень було тільки у квітні цього року. А взимку було тільки 3-4 дні без світла.

Тільки не говоріть так на інтерв’ю) а краще дослухайтесь до поради вище

Порекомендував віасатівський tooway.

А он разве еще работает?

Звісно. А які були альтернативи до появи старлінку який запрацював масово відносно нещодавно.
Швидкість обіцяють 25мб прийом 6 віддача. Не шик, але жити можна.
Старлінк якось як для резервного каналу коштує дофіга. Ну ще є певні питання за які можуть засміяти, але для мого замовника вони важливі тому tooway

Звісно.

Ходил сюда www.tooway.com — “Currently, this domain name does not redirect to any website.”

Може бути закрили як окрему послугу. Я купляв взагалі через місцевого провайдера (вони насправді не провайдери, просто перепродають послуги) . Хотів купити по дешевше у Британців, але виявилось що доставка вийде не дешево бо там коробка велика.
А так живе Наприклад приложуха на IOS для налаштування антени останнє оновлення 21 годину тому

а кто у нас местніе поставщики?
я ж правильно понимаю, там надо ставить стационарную антену, типа как на спутниковое ТВ, а не как у старлинка — вінес, поставил, а дальше оно само?

Так треба ставити антену. Я купляв у SkySat+ Датагрупп мені 2 місяці морочили яйця і врешті відмовили Але дивився на антени — вони встановлюють той же tooway, ще у них є якісь старі C-band антени (такі якщо бачив величезні антени із головою по середині) не знаю чи ставлять вони ще їх. Із Британцями зв`язувався Bentley Telecom той же tooway
По установці спробую спочатку сам Я на ТБ супутникове ставив антену коли у приватному будинку жив, тут те ж саме тільки навіть трохи технологічніше бо трансресівер пищіть при наводці і мобільна апка є для налаштування

В теории проблем нет на практике все плохо

До речі, трохи дотична тема, цікаво як зараз хр ставляться до проблем, які є у чоловіків? Ну т.е. якщо кажеш на співбеседі, що:
— бажано фоп на жінку
— при відключеннях працюю по вільному графіку, але за добу чітко відпрацьовую свої 8 годин та роблю поставлені таски
Наскільки це ред флаги при наймі
Особливо перший пункт, цим на співбесідах взагалі цікавляться, чи тактично уникають питань? Бо пам’ятаю, був тут десь нещодавно запис від хрки про те, як їй було смішно, що чувака на співбесіді це тригернуло. А коли він попросив дозволити не виходити з офіса деякий час, бо на вулиці тцк — це взагалі був повний хохотач.

Наскільки це ред флаги при наймі

на 100%

— бажано фоп на жінку

Серйозні іноземні контори (маю на увазі не стартапи на 5 людей) одразу закінчать на цьому питанні, якщо ви не якийсь унікальний-один-на-світ-супер-спеціаліст

Бо це тупо ризик OFAС. В нормальному світі не існує ТЦК, і якщо людина приховує свої реальні банківські данні, то це одразу викликає підозри (санкції, тероризм, scam, ітд)

Серйозні іноземні контори

украинские большие галеры тоже, никаких схем с женами-фопами / гиг-контрактчицами, им проще выкинуть проблемного кандидата чем мутить схемы, об которых все равно все узнают

Я просто хз, на українські великі галери не працював. В невеликих шлюпках (<50 людей) то спокійно оформлюють хоч на дружину, хоч на собаку, хоч в конверт

А ти потім такий:
— «Де мої гроші»?
— «Так твій собака учора приходив, конверт забрав»

ну, ризики вони такі, вони працюють в дві сторони)

Особливо перший пункт

Дехто мабуть би навпаки, сам попросив подібне оформлення, але в пристойних місцях таке неприпустимо.

Вільний графік може спрацювати коли ти на фрілансі пилиш щось соло. Але у колективі є активності на яких ти маєш бути.
Пам’ятаю ще перші блекаути коли реально з ноутом заліз на дах щоб провести мітинг (там зміг зловити базову станцію що працювала)

Ракети чи каби? Або може с-300 за хвилину?

Та там ймовірність не така велика, як здається, тому що це дуже велике місто і цілих будинків та споруд ще дуже багато. Людей багато на вулицях і машин. Так, комусь не щастить, але так само гинуть і від ДТП і від захворювань, та іншого.

Я інколи їзжу на таксі по справах до центру і контур міста на 98 відсотків залишився той самий, окрім Північної Салтівки

До поки по тобі не прилетить, то будеш розповідати про ймовірність та що вона маленька

Знаю випадок, коли людина втекла з Харкова до Винниці, рятуючись від обстрілів, і там загинула від відомого ракетного удару. Водночас багато моїх знайомих у різних районах, що не виїжджали ніколи з 2022 року, ще й досі живуть.

знаю людину якій у 2022 в день коли мала виїхати на західну за пару годин до виходу в будинок прилетіла ракета

Знаю випадок, коли людина втекла з Харкова до Винниці, рятуючись від обстрілів, і там загинула від відомого ракетного удару.

Я оттуда уехал за несколько дней до.
каждій день в то примерно время с сыном ходили мимо дома офицеров и памятника обедать в «виз та виз».

Та вірогідність завжди 1/2 — прилетить чи ні

Та там ймовірність не така велика, як здається, тому що це дуже велике місто і цілих будинків та споруд ще дуже багато.

за последние 2 года 3 раза прилетело мне в дом, 2 раза дочери в дом, один раз крёстной в дом, пару раз крёстному в дом, тётке в дом, кузине в дом, в роддом, где родился ребёнок, в церковь, где его крестили, в магазин, в котором ему покупали «конверт», в остановку, на которой я обычно ждал трамвая с работы, в «печать», в которой я печатал анимешные плакаты, магазиг сантехники, где я покупал краны, в мою дачу (она за городом, правда).
прилетело в дом творчества, куда дети ходили на кружки, в дом асстистентки...
прилетело в один из офисов.
короче, прилетело практически кругом где я когда-то бывал

але ж на російску щелепу це ніяк не вплинуло?

а якщо людина раніше спілкувалася російською і перейшла на українську, то чи стала вона повноцінним українцем? Чи це все ще унтерменшен і тільки може через два покоління можна буде не казати про її щелепу?

російська щелепа це не про «покоління» і не місце народження.

але ж на російску щелепу це ніяк не вплинуло?

пардон муа?

вмикати дурника — норм прийомчик.
все Ви зрозуміли.

вмикати дурника — норм прийомчик.
все Ви зрозуміли.

Отнюдь, не понял
Не соблаговолите ли объяснится?

Ну не подобається комусь, що не перейшли на українську....
Навіщо нервувати з цього приводу.

Ну не подобається комусь, що не перейшли на українську....
Навіщо нервувати з цього приводу.

А, в этом плане.... Ну, я не долляр, чтобы всем нравится
я придерживаюсь правилу — «кесарю — кесарево»
Один государственный (лучше, конечно, два — вроде бы английский добавили), государственный обязателен а) во всех государственных сферах б) в государственных учебных заведениях (см. государственные сферы) в) как основной вариант для всех общественных сфер — меню, сайты, книги, и т.д. в первую очередь — на государственном и государственный обязан быть доступен кругом на территории Украины.
Все прочие языки в прочих сферах — я лично не против,но — не за государственные деньги.
Обучение на вьетнамском? Не вопрос, заплатите за это
Вы плохо говорите по украински и если, скажем, официант умеет в ваш родной казахский? Ничего не имею против
Вы в быту общаетесь по русски? Я к вам в постель не лезу, закон не регулирует частную жизнь.
как-то так.
я не считаю аттрибуцию основой. У нас тут есть кафе, его содержит то ли турок, то ли армянин. Говорит по русски, но старательно учит украинский. У меня нет к нему претензий за русский язык.

два — вроде бы английский добавили

Та здається такого ще нема 🤔

Та й виглядає нереально це....

Та там ймовірність не така велика, як здається

ті кому прилетіло вже не зможуть сказати що ймовірність була не велика, тому як завжди є тільки відгуки «виживших» що все норм.

ну подивіться статистику — З 24.02.2022 на Харківщині внаслідок обстрілів, здійснених російськими військовими з різного виду озброєння, загинули 2355 цивільних громадян, у тому числі 79 дітей.

Населення області −2 596 250 (на 1.2.2022)

Маємо ймовірність 1 на 1000, тобто менше 1 відсотка

Маємо ймовірність 1 на 1000, тобто менше 1 відсотка

У русни, кстати, была такая медиа реклама — «это всего 1% мармеладок»

Є брехня, велика брехня і статистика. У товариша у Вовчанську загинув батько від осколку міни. В заключенні було написано «зупинка сердця».

В заключенні було написано «зупинка сердця».

В конце концов любую смерть можно описать как «остановка сердца» © Старое фантастическое произведение, не могу найти ссылку.

є осьо ціла книжка про те, як воно насправді все не просто %)

Lucid Dying: The New Science Revolutionizing How We Understand Life and Death by Sam Parnia MD PhD (www.amazon.com/...​-Understand/dp/0306831287)

є осьо ціла книжка про те, як воно насправді все не просто %)

В той что я упоминал, всё таки было философское, а не биологическое обоснование
там человек умер от пыток, а в сообщении было «умер от сердечной недостаточности», и ГГ вспомнил, что его наставник говорил «по итогу любую причину смерти можно описать как сердечную недостаточность/остановку сердца».
Вот чую что это был Хайнлайн, или Гражданин галактики, или Фрайди, но не могу найти точную цитату.

У іноземців туго із географією України (так само як у мене із географією там Аргентини чи штатів)
Тому їм що Харків що Ужгород усе у зоні бойових дій. Як працювати — домовлятись. Із прямими контрактами напевне туго будуть, але я знаю що працюють і в Харкові також працюють. Навіть знаю продуктові компанії з Харкова які інвестиції іноземні досі залучають.

Штатів ще більш менш, з фільмів. По крайній мірі більшість мабуть знає, що Лос-Анджелес на заході, а Нью-Йорк на сході. А ось якась Франція, ЮК..

Ну і Спрінгфилд усі знають. Бо там живуть Сімсони і мігранти жруть собак

ну ще про Гаваї і Аляску багато хто в курсі

Таке сприйняття тільки у тих іноземців, які раніше не працювали з Україною. Ті які працювали до 2022 року (а таких дофіга), прекрасно розуміють що ризики в Харкові і у Львові різні.

Ну може між Харковом і Львовом різниця помітна. Але між Харковом і Києвом/Одесою/Полтавою різниця така ж як і між Львовом і Києвом/Одесою/Полтавою

Туго не туго, а в гугл мапс кожен може заглянути. Я влаштовувався у Португальську контору, так вони мене попросили релокуватись на захід. Сказав що батьки живуть у Хмельницькому, в разі чого можу поїхати туди — цього було достатньо.

можна номер вашого постачальника?

У чувака рейтинг 5/9:
на 9 комментів він написав слово «нейротоксин» 5 разів :D

6/10. Ви може відредагуйте ті 4 коменти щоб рейт на 100% тримати

Дуже сподіваюсь що ти лікуєшся у гарного фахівця. Без сарказму.

Підписатись на коментарі