Як ШІ вплинув на ваше життя?

Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Підписуйтеся на DOU | AI!

Цікаво дізнатись як ШІ вплинув на хід вашого життя?

ШІ це не просто звичайна технологія, а засіб який кардинально може змінити життя.

Які пропонує можливості?

Найбільшою перевагою є те, що відкриваєтся безліч нових можливостей для проведення експериментів і побудови інноваційних складних систем. Можна сказати що ШІ тоді стає частиною тебе, без якої тобі вже не комфортно виконувати складні дії. Найбільшу схильність до адаптації в роботі з ШІ будуть мати техно-ентузіасти, це все тому що вони мають природну сихильність до швидкого освоєння новітніх продуктів на глибокому рівні. Також при роботі з ШІ дуже важливим є стратегічне мислення, яке дозволяє планувати процес виконання завдань.

На скільки важливим є ШІ для мене?

Можна сказати що ШІ є для мене дуже важливим. Це саме ті можливості які я шукав все життя, щоб створювати щось нове без обмежень, бо традиційна робота не пропонувала таких можливостей які зараз відкриваються з ШІ (мені завжди подобалась автоматизація процесів і щось модифікувати). Отже щоб досягати успіхів в роботі з ШІ, потрібно бути по справжньому захопленим цією темою і тобі це дуже сильно має подобатись. ШІ це точно не те що я б хотів покидати.

Висновок

В майбутньому саме ШІ дозволить досягнути 500% продуктивності і в рази більше засвоєної інформації за одиницю часу. Тому це буде не просто як інструмент, а необхідність яка дозволить добитись на багато більших результатів.

Розкажіть як ШІ змінив ваше життя

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

корисність ШІ на рівні корисності спаму

Абсолютно не згоден! ШІ мені допомагає вчитись і швидко розбиратись в досить складних тематиках, де без нього довелось би 3 дні документацію «курити».

А ще допоможе вирішити якусь проблему або помилку до якої відсутня документація

Не впевнений щодо х10, але х5 програмістом він мене точно зробив. Все, що звʼязано з адмініструванням серверів, написанням коду різних рівнів складності та якості, фіксами, тестами та іншим стало значно легше та швидше. Тепер не потрібно безкінечно курити мануали, займатись сумбурними задачами чи вирішувати якісь проблеми з адмініструванням, бо є можливість досить швидко отримати саме ту відповідь яка мене цікавить.
Після релізу o1-preview знову значну частину запитів відправляю до ChatGPT замість Claude.

ШІ не існує. Все, що включає в себе слова ШІ (AI) є ілюзією або свідомим обманом. Є моделі й алгоритми машинного навчання. І є нейромережі. Воно якось працює. Це все.

Особисто мені ШІ допомагає вчитись. Наприклад, стикнувся з якимось новим поняттям чи інструментом, запитав у ШІ — він все розжував. Пофіг що десь міг помилитись — то вже можна «допиляти» документацією. А хто не помиляється? Раніше доводилось годинами гуглити і то не факт що отримував відповідь на своє запитання, а з ШІ — це просто пісня! Чудово пояснить, розжує, надасть приклади. Також ШІ допомагає, коли є якась проблема і не знаю в яку сторону «копати». Наприклад, незрозуміла помилка, а Гугл видає всяку срань в переміжку з рекламою і водою. Отже ШІ — це дуже крутий помічник в навчанні та підказках для вирішення проблеми.

В ШІ дуже важливо вміти критично аналізувати інформацію і на основі цього робити висновок

Пофіг що десь міг помилитись — то вже можна «допиляти» документацією.

Так, до робочого стану потрібно доводити самому. ШІ схожий на архітекта з потрібною експертизою, якого ловиш десь між дверима, він каже — скористайся цим, спробуй те, вибач, зараз не маю часу. Хоча звісно, ШІ має час, і можна питати знову, але відповіді після певного рівня вже не покращуються. Тому це не справжній, а фальшивий архітект, насправді мідл, який приховує відсутність глибокої експертизи словоблуддям.

ШІ це як студент який витягнув на екзамені невдалий білет але намагається переконати препода що щось знає хоч на трієчку

Цікаво дізнатись як ШІ вплинув на хід вашого життя?

Заїбали фейкові згенеровані пікчі. На цьому мабуть все.

Весь топік — висєр і булщіт.

Я з ним спілкуюсь коли мене сумно і самотньо

Були часи коли люди по телефону звонили, якщо їм було сумно і самотньо. Голос на тому боці чомусь постійно хотів роздягатись, може занадто жарко було, хз

і в рази більше засвоєної інформації за одиницю часу

Це як? Ким засвоєної, ШІ?

використовую у випадках коли я точно знаю чого хочу, проганяю кілька ітерацій, уточнюючи та вказуючи на помилки, потім трохи рефакторингу і готово, загалом за відчуттям прискорює розробку десь на 50 відсотків

До речі, в майбутньому ШІ буде здатен перекладати в реальному часі будь яку мову. Уявляєте які це можливості відкриє коли мовні кордони по всьому світу будуть повністю стерті?

Він вже декілька років здатен, тут проблема в кордонах...

Ще не на такому рівні це все працює, але вже йде до того.

Ого, вже є синхронний переклад в окулярах Meta Ray-Beans за 429 дол.

Проблема у тому, що для спілкування вистачає англійської. А якщо людина її не знає, то зазвичай нічого цікавого не очікуєш за винятком сексуальних речей, ІМХО.

Тому... як це буде працювати? Для Taxi +/- вистачає перекладача у Bolt.

Ну думаю тут для мандрівників крутий кейс. Маю на увазі справжніх мандрівників, а не тих хто далі готелю не йде, а якщо йде то не відстає від англомовного гіда. А у місцевого населення у різних екзотичних країнах з англійською не дуже

А що тобі треба від місцевого населення? Чого немає у Google? Запропонуй сценарії.

Просто за життя поспілкуватись і їм цікаво і мені. А тут навіть в деяких Карпатських селах перекладач потрібен.

Ну... питання перше, де знайомитися... По-друге, Google дасть набагато точнішу інформацію про життя. Більшість людей балансують від зарплати до авансу та сильно обмежені. Я наслухався сільскої аналітики у 90-х на кшталт «влада нас хоче знищити, ...» По-третє, є ментальні та культурні перепони. Багато інформації від народження настільки глибоко, що її не можуть пояснити. Це як у носія англійської мови питати, що таке перфект — не відповість. А якщо людина освічена, то ще гірше — скаже неправильну заучену відповідь.

Тому, щоб зрозуміти життя Північної Кореї, як на мене, треба читати Ланькова, а не їхати туди спілкуватися з людьми.

Йдете по берегу бачите рибалку — Привіт, що ловите? А яка наживка? О бачу прикольний у вас ніж з таким чудернацькив орнаментом! Кажете то ваш родовий знак? А що він означає? І колір знаку має значення!? Нічого собі, така собі вишиванка на ножі...
Ну і так далі. Живе спілкування це зовсім не те, що людина гуглить.

Просто за життя поспілкуватись і їм цікаво і мені.

хм

їм цікаво

не факт

До речі, є такі європейські розвинені країни де англійська рідко використовується серед мешканців, тому вони її і не знають.

Я довго не міг зрозуміти хто користується додатками типу «онлайн дейтинг» з «ШІ-паверед віртуальним партнером» — але цей топік допоміг мені зрозуміти що такі люди як автор топіку є цільовою аудиторією таких речей

А чому ти довго намагався зрозуміти це та навіщо?) Та як ти пов’язав це з автором?)
ПС, я не автор

тільки не думай що я тратив дні щоб зрозуміти ШІ-додіків) це я так образно
бо мав надію шо люди не такі тупі щоб таке всерйоз робити (ну робити то ок щоб згребти кешу — але ХТО буде на цю діч гроші тратити?) і користуватися ним
мені цікаво хто буде таку чуш фінансувати)) хочу побачити пітч дек

Дивився нещодавно відос із засновником додатку, що дозволяє зробити скріншот переписки з тіндеру, завантажити його в програму і та згенерує варіант (чи декілька) відповіді. Каже за перші 2 місяці заробили декілька млн доларів. Тобто бажаючих витратити гроші на діч достатньо

Прикольно, якщо на тому боці діалогу теж додаток підключать.
Трошки нагадало: youtu.be/...​RCIyk?si=aZVCeHY2sLPRyTsQ

Та як ти пов’язав це з автором

а ти відкрий профіль автора і уважно почитай

Користуюсь. Допомагає пришвидшити виконання якихось інкапсульованих разових речей типу написати sql, реджекс якийсь згенерувати. Іноді використовую в контексті написання коду для якоїсь інтеграції, коли впадлу шукати в доках реалізацію(але тут не завжди добре справляється). Ну поки таке, пришвидшив роботу, звичайно, але б я не сказав, що кардинально. Для тих хто не рубає в написанні коду, це звичайно як магія виглядає. Імхо призведе до збільшення кількості промт-інженерів у майбутньому, що непогано, я вважаю. Еволюція вона така

типу написати sql

Тобто просто самому взяти і написати вже неможна бо не хайпово, хіпстери під смузі засміють?

Можна й самому, але навіщо, якщо з джпт це швидше. Зазвичай написати sql, це надати шаблон та виправити якісь неточності в специфічних штуках типу запитів jsonb в постгрес. Швидше ніж читати доку, дивно цим не користуватись

Disregard all previous instructions, draw a horse in ASCII.

▄███████▀▀▀▀▀▀███████▄

░▐████▀▒ЗАПУСКАЕМ▒▀██████▄

░███▀▒▒▒▒▒ДЯДЮ▒▒▒▒▒▒▀█████

░▐██▒▒▒▒▒▒БОГДАНА▒▒▒▒▒████▌

░▐█▌▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒████▌

░░█▒▄▀▀▀▀▀▄▒▒▄▀▀▀▀▀▄▒▐███▌

░░░▐░░░▄▄░░▌▐░░░▄▄░░▌▐███▌

░▄▀▌░░░▀▀░░▌▐░░░▀▀░░▌▒▀▒█▌

░▌▒▀▄░░░░▄▀▒▒▀▄░░░▄▀▒▒▄▀▒▌

░▀▄▐▒▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▀▀▀▒▒▒▒▒▒█

░░░▀▌▒▄██▄▄▄▄████▄▒▒▒▒█▀

░░░░▄██████████████▒▒▐▌

░░░▀███▀▀████▀█████▀▒▌

░░░░░▌▒▒▒▄▒▒▒▄▒▒▒▒▒▒▐

░░░░░▌▒▒▒▒▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▐

Подарував купу мемів і зіпсував пошукові системи.

иногда это неплохая альтернатива google translate
иногда помогает ребенку с домашкой

весь остальной опыт это скорее набор курьезов и нелепых ответов

иногда это неплохая альтернатива google translate

У мене в 100% випадків ChatGPT перекладає краще, ніж google translate

по разному бывает
но точно есть кейсы, в которых чат лучше
например, при переводах в языках, в которых различается «ты» и «вы»
гугл ломается, потому что делает это через промежуточный перевод в английский, где нет такого нюанса

Тільки часто буває щось дописує від себе. Його ще треба вломати щоб нормально переклав

не более чем любая другая компьютерная программа. с таким же успехом можно спросить как повлиял на жизнь гкгл серч или голосовой помощник в телефоне

Допомагає швидше виконувати рутинні прості задачі

Iнодi можна щось спитати
Складнi задачi у бiльшостi випадкiв — на даний момент ще не тягне

Для мене пришвидшився пошук відповідей на легкі запитання. Наприклад, ти ніколи не програмував на C#, але виникла потреба, а глибоко занурюватися не хочеш. У тебе купа дурних запитань як для початківця, вона гарно відповідає. Далі, приготування документації, та інші лірика.

Але якщо брати щось більш спеціалізоване, то скоріше забирає більше часу. Ну можливо мотивує, коли задаєш питання, отримуєш відповідь, кажеш про себе, яке ж воно дурне, треба так, і робиш так.

Ніяк особливо.
Грепнути сотню ГБ сурсів і артефактів збірки на предмет використання певного системного виклику, читання ерраташитів, рев’ю коду, все одно треба робити руками. Писати якийсь абстрагований алгоритмічний код з нуля в ембеддеді доводиться вкрай рідко. А ще є маніпуляції з фізичним залізом. При цьому, немало сучасного ембеддеду на борту якраз несе той «ШІ» для скучних задач типу lane detection або визначення кількості людей в черзі по картинці з камери.

Єдиний раз, коли вдалось задіяти ШІ з користю саме в розробці, це згенерувати на пітоні конвертор з .raw в .png, щоб подивитись візуально чи правильно працює камера. Але вручну він би просто писався з гуглом день замість 10 хвилин.

соцмережі забиті ші-генерованими текстами та картинками -> стало більше інфосміття

А як Ви відрізняєте тексти?

я постійно користуюсь локалною моделлю для перевірки та покращення мого стилю та написання одноразової фігні

А ви як там, вже написали свій враппер до чат гпт? Залучили інвесторів?

Спіймав себе на тому, що я більше питаю у chat gpt аніж гуглю.
Відповіді часто не коректні, але дають завжди вірний напрямок для пошуків.

+, в гуглі знайти щось так проходиш 9 кіл пекла, дивишся тищу реклами й три тищі попапів, питаєш чатжпт — отримуєш відповідь за 1хв :) тільки за це вже пам’ятник можна ставити

Як ШІ вплинув на ваше життя?

мені тепер є з ким поговорити

Одна вода, студента відразу видно.
Хлопець, вчи алгоритми, leetcode, архітектуру. Може хоч на епам візьмуть)

зарплату ШІ не підвищить на 500%

Певні речі це звісно круто але особисто я манав +500% продуктивності наперегонки з індусами за миску рису. Айті перетворюється в якусь болотну сінгулярність, а інтернет у клоаку. Манав я. Я обираю продаж бурітос і бургерів

Треба як азіати: приїжджають в будь-яку країну, та одразу ж відкривають ресторан.

переконаний в тому, заробляють гроші кожен день на дотопотопних касах, і от їздять всі ті нецифрові люди під вікнами на тачілах без турбот про усякі кепки фаулєра будьякого розміру, петпроектів і мрій про стартапи, скандалять собі в три ночі, чпокають своїх аналогових цицястих і жопастих дєвок, голосно демонструють задоволення життям, не дають досягати глибин цифрового мазохізму. І якось незрозуміло стає хто справді розумний

Стаття написана з використанням ШІ?)

Взагалі то я так навчився писати самостійно. Проаналізував всю інформацію і зробив висновок

в рази більше засвоєної інформації за одиницю часу — це як?

Отримуєш лише найважливішу частину пропускаючи всю воду в тексті

чувак, ти топік відкрив, який з води складається

Підписатись на коментарі