Питання стосовно сплати податків в Нідерландах, якщо ти ФОП в Україні

Доброго дня! Хочу відрити ФОП в Україні щоб працювати віддалено з американським клієнтом. Гроші в такому випадку буду отримувати на пейпал (український) та виводити на український рахунок. Можливо хтось вже стикався з такою ситуацією, в такому випадку платити податки треба саме в Україні? І якщо так то чи потрібно ще платити якісь податки в Нідерландах?

В Нідерландах знаходжуся 2 роки, проживаю в притулку. Розумію що час перебування тут робить мене резидентом, але в Україні я теж резидент. Всі мої інтереси здебільшого в Україні — родина, друзі — тут же я більше «пересиджую» + щоб працювати як самозайнята особа наскільки мені відомо треба отримувати дозвіл на роботу в Нідерландах (і наскільки мені відомо це нереально зробити) тож окрім того щоб відкрити ФОП в Україні іншого варіанту не бачу... та не розумію як бути з податками..

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
І якщо так то чи потрібно ще платити якісь податки в Нідерландах?

1. якщо ви залишаєтесь налоговим резидентом України, то ви платите податки українські податки у повному обсязі (ФОП = 5% + ЄСВ)
2. якщо ви довше рів року у Нідерландах, то ви стаєте налоговим резидентом там, і платите податки у повному обсязі
3. закон про уникниння подвійного оподаткування, дозволяє вам вирахувати з 2. те що ви заплатили у 1. при наданні усіх потрібних звітів.
4. Тобто по факту, ви не будуте платити меньше, але отримаєате купу додаткового головняку. Платити, скоріш, ви будете більше, бо ЄСВ (та військовий збір) відніматись не буде.

www.belastingdienst.nl/...​countries-double-taxation

щоб працювати як самозайнята особа наскільки мені відомо треба отримувати дозвіл на роботу в Нідерландах (і наскільки мені відомо це нереально зробити)

business.gov.nl/...​omad-a-step-by-step-plan

тож окрім того щоб відкрити ФОП в Україні іншого варіанту не бачу

ой-вей..

Якщо ви перебуваєте довше, ніж 185 днів на території Нідерландів, то ви є податковим резидентом Нідерландів, з точки зору місцевої податкової.
Разом з тим, якщо центр ваших життєвих інтересів в Україні і ви явно не виходили з податкового резиденства України, то ви є податковим резидентом України з точки зору української податкової.

Такі ситуації регулюються двосторонніми договорами про уникнення подвійного оподаткування. Якщо коротко: ви платите податки в одній країні, а різницю доплачуєте в іншій.
У випадку сплати податків у Нідерландах, навряд доведеться доплачувати в Україні, оскільки там податки вищі.
В зворотній ситуації, ви сплатите 5% в Україні і решту доплатите в Нідерландах. Скільки конкретно, треба читати договори між цими країнами.

Головне питання, де ви хочете легалізувати ці доходи і чи є взагалі необхідність це робити.

В добавок к этому, налоговая Украины требует прямых переводов на счета ФОП от заказчиков по выполняемым конт рактом, без посредников. Тоесть к выводу через пейпал могут появиться вопросы.

Теоретично можете відкрити ZZP і працювати з НЛ офіційно, звісно податки будуть не 5%, але залежить від річного доходу.
Я б проконсультувався із бухгалтером в НЛ.
(скинув лінку в дірект)

Пане Дмитро, чи не могли б ви також поділитись лінком зі мною? У моєї подруги така сама проблема

Можна повернутись в Україну і всі ці проблемні питання зникнуть

Підписатись на коментарі