Міра Мураті звільняється з посади СТО OpenAI, щоб займатись «власним дослідженням»

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Міра Мураті, СТО в OpenAI, залишає компанію після шести з половиною років роботи.

Про це вона заявила на своїй сторінці X вчора, 25 вересня.

Я йду, бо хочу створити час і простір для власного дослідження. На цей час моєю головною метою є зробити все, що в моїх силах, щоб забезпечити плавний перехід, зберігаючи ту інерцію, яку ми створили.

Окрім Мураті звільнились також двоє інших керівників. Боб МакГрю, директор з наукових досліджень OpenAI та Баррет Зоф, віцепрезидент з післянавчання. Генеральний директор Сем Альтман зазначив, що вони прийняли ці рішення незалежно одне від одного і мирно.

Звільнення стались майже через рік після конфлікту в правлінні, коли Альтмана тимчасово усунули з посади CEO.

Що думаєте, це важка ситуація для OpenAI чи нормальні наслідки швидкого зростання компанії?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Логичное решение.
Продукты продуктами, однако компания убыточная, расходы на вч мощности не компенсируются, компания и близко даже в операционный ноль не вышла — надо менять стратегию, хотя-бы выйти в минимальный режим не научной лаборатории а компании которая производит прибыльный продукт.
решения должны быть технологичными ... конечно же нужен управленцы с соот. опытом, в том числе и CTO !

Скільки ображених чоловіків прийшло в коменти розказати як Міра недостойна того що вона досягла, щоб хоч якось втішити свою самооцінку.

Дивлюся на її кар’єру в linkedin, будь у неї причандали між ногами, вона би і близько не досягала такого кар’єрного успіху. А потім кажуть жінок ущемляють, ага.

Три роки ніхто потім сіньйор менеджер в Теслі, потім віце-президент в якомусь ноунейм стартапі, потім віце-президент в openai (по-ходу Маск протащив) і скоро СТО в openai. Да який з неї взагалі СТО якщо вони ніколи в житі в інженерії не працювала? Нє, ну вона щось знає, так як стільки років довелося спілкуватися зі знаючими людьми і щось таки вивчила, но СТО...

Ну привабливі люди мають неабиякий буст в кар’єрі, не тільки жінки. Але тут ще потрібні певні особистісні якості, щоб це реалізувати, тільки зовнішності не достатньо.

Мужику зовнішності недостатньо, мужиків по досягненням оцінюють. Зовнішність лише плюс при інших рівних.

А ось для жінок достатньо зовнішності і не тупити

Але з іншої сторони мужики самі винуваті. Хто подвигає таких як Мураті? Мужики, той же Маск )

Ну то скільки жінок з гарною зовнішністю, навіть у Штатах. А таких як Мураті — одиниці. Тому не тільки це грає роль, але також у її випадку схоже і не хард скіли. Да заклюють мене феміністки)

Ну я ж кажу, зовнішність і не тупити. Достатньо прокачати софт скіли (кожному під силу), вивчити пару тем в ЕV з модними словами (пару тижнів часу), прийти на інтерв’ю до Маска з ефектною зовнішністю, і все. Но більшість таки туплять і не використовують можливості.

Це трохи не так працює, це більше «я жінок поважаю — я ж їх в двері першими пропускаю».
Чоловіки допомагають жінкам на умовній шкалі піднятися з «сильно нижче мене» до «трохи нижче мене».
Як тількі на цій умовній шкалі жінка «вище мене» — навпаки, активно заважають і саботують.
Так що ті жінки, які пробились на самий верх — вони подолали 100х супротив, ніж прийшлось би чоловікам. Зазвичай це не має сенсу, потребує багато сил, і легше знаходити інші шляхи і не пертися наверх публічно.
Так що Mira, як CTO такої компанії — це значить, що вона 100х більш потужна CTO, ніж чоловіки схожих компаній.

з «сильно нижче мене» до «трохи нижче мене».
Як тількі на цій умовній шкалі жінка «вище мене» — навпаки, активно заважають і саботують.

Тобто а коли на цій умовній шкалі — чоловік, то не заважають, не саботують :)

це значить, що вона 100х більш потужна CTO, ніж чоловіки схожих компаній.

Потужність у даному випадку виміряється досягненнями на посту, у ролі, а не досягненням самому посту.

Це ж як з званням «сіньор». Отримати звання сіньора, і бути сіньором — не тотожні речі.

вони подолали 100х супротив, ніж прийшлось би чоловікам

Тому ми бачимо штучні квоти у багатьох сферах, для жінок.
А от результативності жінок у «100» разів більшої «чомусь» не бачимо :)

вони подолали 100х супротив, ніж прийшлось би чоловікам.

Лол, класіка фемок, яка журба, ридаю за безправних цих жінок

Можна подумати чоловікам не треба долати 100х спротив щоб отримати місце в якомусь mgmt board

Краще відштовхнемось від фактів а не лівацьких казок і глянем на портрет айтішніка 2024 і побачимо що +90% ріст Ж якраз у позиціях що не вимагають пробивних якостей і жорсткої конкуренції, а там де це треба — одноциферний ріст. І зробимо висновок, що жінки самі не хо, а не що ці чоловіки їх в двері не пускають

чоловікам треба долати, 1х, це і є одиниця виміру

Чос

От я зара плюнув розтер, хо бути CTO open AI, Міра без роботи, місце вільне

І кому більше долати одиниць виміра?? Якійсь Марісі Мейер чи мені?

Юбки тільки й вміють шо жалітися як цей чоловічий абстрактний світ їм дороги не дає в 1% серед 1%ка в золотому міліарді.

Бути 0.00001% планети всім складно, а не виключно жінкам. Як бачимо жінок там ще й досить — топів жінок явно більше у % ніж жінок наприклад серед розробників

І зробимо висновок, що жінки самі не хо, а не що ці чоловіки їх в двері не пускають

звичайно не хо
це чоловічі забавки, а жіночці в середньому і манікюрного салону чи маленького свічкового завода достатньо для жіночого щастя

Та я б сам не проти. Та неясно навіть що цим чоловікам там намазано. Нерди звісно хочуть бути сінйорнердами. Але ж не всі є нерди. Решту можна пояснити хіба різницею зарплат, яка особо й не вражає. якщо задуматись три-чотири десятиліття сушити голову перед екраном, то я б сам не проти манікюрний салончик :)

Але клієнток же не буде, хто довірить свої руці небритому м :) от доводиться топтать клаву за їду. Думаю про фудтрак оце

ну азіати чоловіки роблять манікюр і німкені до них ходять
чи оцей бізнес з губами та ботоксами — там теж багато чоловіків і навіть довіри до них більше, бо чоловік надує ті губи як треба, бо в приниципі знає, що чоловікам подобається

та ну ти шо :) серйозно? я крім перукарень то хз що там. Нуу я уяви не маю, це ж як жіночий туалет — там буваєш хіба через помилку в дверях ) завжди от було цікаво що там, мабуть фіалки

Вірю, але з прищуром

може це берлінська штука — тут дуже багато манікюрних салонів держать азіати і там працюють десь половина чоловіки. сидять та роблять манікюр. а щодо ботоксів-філерів там складніше, бо там треба мати медичну освіту. з іншого боку це дуже прибутковий бізнес, тому всі хотять і там буває, що роблять і без освіти, чи без профільної освіти, багато хто працює schwarz і чоловіків теж багато у цьому бізнесі.

Завжди було цікаво, а чи є чоловіки, яким подобаються губи-«вареники», навіть якщо це початкова стадія накачки?

Мені взагалі здається, що така мода у жінок — це щось аналогічне моді на вуса у чоловіків.

ну початкову стадію накачки — її навіть сам косметолог не зможе ідентифікувати і починаючи з 35 років це вже must have для дуже багатьох жінок європеїдної раси просто щоб виглядати нормально

а чи є чоловіки, яким подобаються губи-«вареники», навіть якщо це початкова стадія накачки?

я думаю таких дуже багато
інакше жінкі б не накачували губи розміром з біляш

Якби квоти ускладювали пробивання, їх би не існувало. Тому ваше твердження виглядає абсурдним.

Дивлюся на її кар’єру в linkedin, будь у неї причандали між ногами, вона би і близько не досягала такого кар’єрного успіху.

тю, ну подкати к Питеру Тилю или Томасу Куку со своим причендалом
будет и тебе карьера (может быть)

Деякі професії зникнуть, але можливо вони й не мали існувати. Куди ж ти зникаєш Міра? /s

треба ще 5 панель — очі засвічуються червоним і з’являється сардонічна посмішка :)

5-е фото без нікого, лише меблі. диван на першому фото не такий

На п’ятому фото має Білл Гейтс випригувати з-за шафи, типу це я за кулісою усіма вертів

Цікаво, що вона буде досліджувати, будучи бакалавром Mechanical Engineering?

Підписатись на коментарі