Допоможіть порадою щодо Arduino для потреб ЗСУ

Вітаю!

Суть проблеми знайомого, який цим займається:

при положенні педалі в 50 відсотків обертання на 25 відсотків більше.

Arduino ESP 32.

Гіроборд JC2015.7.31.

Цитую: «У мене є Arduino SP32, який генерує напругу від 0 до 3В. Контролер гіроборда, з яким я працюю, чутливий до напруги в діапазоні від 0.5 до 2.5В. Як мені налаштувати Arduino, щоб його вихідна напруга відповідала вимогам контролера?

В прошивці контролера я не виявив рядка, який відповідає за діапазон змін напруги на вході аналогу цифрового перетворювача.»

Хтось підкаже, будь ласка, програмне рішення або інше?

Тут інвертовані повороти:

drive.google.com/...​A0kG1/view?usp=drive_link

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Контролер гіроборда, з яким я працюю, чутливий до напруги в діапазоні від 0.5 до 2.5В.

апаратно: поставити операційний підсилювач-повторювач з коеф. підсилення 5/6
або програмно: перерахувати масштабування із діапазона 0..3 в 0.5..2.5

github.com/...​.7.31.V2.0-Hack/tree/main

Виглядає, що воно може керуватися через UART — це набагато приємніше та дозволяє отримати з самого контролера, наскільки воно покрутило колеса й інші речі...

Це значно більш надійний спосіб...

Або якщо вам просто отмасштабувати вихід ардуіно — то
DAC = power * 2.5 / 3.0

А точніше DAC = pwr * 2.0 / 3.0 + 0.5 (там діапазон 0.5-2.5)

Це статтю відредагували схоже, було 0-2.5 :)

Welcome to the world of Теорія Систем Управління та PID-регулятора як пророка його...

Напруга, яку видає ардуіно, це дещо спрощуючи, сила, з якою крутять колеса, а ви хочете контролювати швидкість, з якою вони крутяться. Залежність тут очевидно нелінійна та залежить, у тому числі, від навантаження, типу ґрунту і таке інше.

Відповідно, вам треба будувати систему зі зворотним зв’язком, яка буде в динаміці регулювати силу, щоб отримати необхідну швидкість.

en.wikipedia.org/...​ral—derivative_controller

Після цього етапу можна починати читати про фільтр Калмана і далі до нескінченності.

Підписатись на коментарі