Хто був інженером і стартував свою компанію, поділіться досвідом!
Останнім часом все більше задумуюсь над стартом своєї компанії (сервісної, типу аутсорсу).
Я в ІТ вже 10+ років, пройшов від дева до ліда і архітекта, з ковідних часів маю галерну роботу і парттайм напряму в одного клієнта.
Поділіться досвідом з тих хто був інженером і пробував стартувати свою компанію.
З мінусів/ризиків я бачу
— набагато більше роботи (на сьогодні ±6 годин в день мені дають більше 10к). А тут пошук клієнтів, найм, розгрібання за командою...
— ризики що нормальні до мене не підуть працювати (і тоді хіба наймати десятки джунів і відсіювати слабких)
— проблеми з клієнтами по оплаті. Хз як не зайти в мінус якщо клієнт тебе легко може кинути на
Я вже давно підписаний на Ободу з його курсами по відкритю фірми, ніби все ± просто звучить. Але якби так було то чого я не бачу відображення цього на форумі Доу)
Поки що мій план такий:
— покращити свої знання в конкретній бізнес ніші (не буду писати конкретну, нехай щось типу конструктора Shopify). Здати максимально сертифікацій по цьому, стартанути блог (очевидно що англійською), можливо чкісь онлайн конференції (щоб тупо прізвище + бізнес ніша гуглились разом).
— напроситись помагати з пресейлами на поточній роботі, хоча б з кілька проектів пройти.
— почитати кілька книжок по бізнесу, MBA і т.п.
Щоб ви ще порадили?
Найкращі коментарі пропустити